Vizualizezi pagina locatiei de activitati Traseu Cabana 14 Scaune intre Casoci Golul Teharaului din Siriu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Siriu, Romania precum: adresa Traseu Cabana 14 Scaune intre Casoci Golul Teharaului, program Traseu Cabana 14 Scaune intre Casoci Golul Teharaului, preturi Traseu Cabana 14 Scaune intre Casoci Golul Teharaului, localizare pe harta Traseu Cabana 14 Scaune intre Casoci Golul Teharaului si alte detalii Traseu Cabana 14 Scaune intre Casoci Golul Teharaului.

  • Locatie: Siriu, Buzau, Romania

Varful Golul Teharaului se afla la altitudinea de 1360 metri, este al doilea varf ca altitudine din masivul Podul Calului iar traseul incepe din localitatea Siriu, judetul Buzau.

In anul 1916, Golul Teharaului a fost unul dintre punctele de fortificatie ale armatei romane: transee, magazii de munitie sapate in pamant sunt si azi bine conservate.

In traseu se pleaca de la Siriu, Cabana 14 Scaune pe Valea Casocii, lasand la dreapta pe rand intersectiile cu Trestia, Pruncea, Titilau pana Intre Casoci (locul unde se unesc paraiele Casoca Lunga-dreapta si Casoca Teharaului- stanga).

Se continua drumul spre stanga, se abandoneaza drumul forestier Izvorul lui Ion, precum si masina cu care s-a mers pana in acest punct.

Se merge pe drum de tractor, inceput in dreptul unui brad pe care este inscris marcajul turistic banda rosie. Dupa o jumatate de ora de mers, apare varful Penteleu, care predomina muntii din jur. Aici drumul face usor dreapta printr-o padure de foioase chiar pe creasta si dupa 20 de minute se ajunge in golul alpin.

Dificultate traseu: mediu

Durata traseu: 2 ore

Marcaj: banda rosieSursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Siriu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Traseu Cabana 14 Scaune intre Casoci Golul Teharaului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.