Vizualizezi pagina locatiei de activitati Traseu Cabana 14 Scaune Valea Neagra Lacul Vulturilor din Siriu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Siriu, Romania precum: adresa Traseu Cabana 14 Scaune Valea Neagra Lacul Vulturilor, program Traseu Cabana 14 Scaune Valea Neagra Lacul Vulturilor, preturi Traseu Cabana 14 Scaune Valea Neagra Lacul Vulturilor, localizare pe harta Traseu Cabana 14 Scaune Valea Neagra Lacul Vulturilor si alte detalii Traseu Cabana 14 Scaune Valea Neagra Lacul Vulturilor.

  • Locatie: Siriu, Buzau, Romania

Masivul Siriu se afla intre apele Buzaului, Crasna si Siriu si detine doua varfuri: Malaia (1663 metri) si Bocarnea (1657 metri).

Pe partea estica a versantului Malaia la altitudinea de 1420 metri, se afla Lacul Vulturilor sau Lacul fara Fund. Lacul Vulturilor se numeste, conform legendei preluata de Alexandru Vlahuta in Romania pitoreasca, deoarece “aici vin vulturii, primavara, de beau apa ca sa intinereasca, aici isi invata puiii sa zboare”. Numele de Lacul fara Fund vine de la o intamplare cu un cioban care si-a lasat turma de oi, a aruncat bata in apa lacului si a plecat. Dupa un an de peregrinari isi regaseste bata in apele Dunarii si mistuit de dorul oilor si a locurilor natale se reintoarce acasa.

Accesul in masivul Siriu se poate face din localitatile Siriu, Crasna, Basca Chiojd.

De la Cabana 14 Scaune Siriu se merge cu autoturismul 12 km. pana la coada lacului de acumulare Siriu (sat Gura Siriului), urmarind conturul lacului pe drumul national Buzau -Brasov.

Dupa ce se trece de ultimul viaduct Stanca Teharau, se lasa in urma drumul national, luand-o la stanga pe langa izvoarele termale, pana la raul Buzau ce se traverseaza pe puntea suspendata. Se trece pe langa cabana Valea Neagra, se traverseaza paraul Valea Neagra si se continua pe drumul auto forestier, avand grija ca la prima intersectie sa se mearga la dreapta.

Se ajunge la capatul drumului auto forestier dupa 15 minute, se traverseaza un izvor si se merge spre dreapta. Din acest punct incepe urcusul pana in golul alpin Poarta Vanturilor.

Traseul este de dificultate medie pe timp de vara si dureaza circa 3 ore. Pe timp de iarna traseul poate deveni foarte periculos datorita diferentei de teperatura intre punctul de plecare si cel final, a lipsei reperelor de orientare, a viscolului si troienelor.

In imediata apropiere a lacului este o cabana proprietate Romsilva care nu este obligatoriu si deschisa. Adancimea lacului este de 2,5 metri. Pe un versant stancos din apropiere pot fi vazute capre negre.

Dificultate traseu: medie.

Durata traseu: 3 ore

Marcaj: triunghi rosu (de la jumatatea traseului pana la lac).Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Siriu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Traseu Cabana 14 Scaune Valea Neagra Lacul Vulturilor?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.