Vizualizezi pagina locatiei de activitati Traseul Breaza – Curmatura Zirnei din Breaza, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Breaza, Romania precum: adresa Traseul Breaza – Curmatura Zirnei, program Traseul Breaza – Curmatura Zirnei, preturi Traseul Breaza – Curmatura Zirnei, localizare pe harta Traseul Breaza – Curmatura Zirnei si alte detalii Traseul Breaza – Curmatura Zirnei.

  • Locatie: Breaza, Prahova, Romania

Traseul Satul Breaza – Plaiul Coltii Brezei – Cabana Urlea – Curmatura Mogosului – Curmatura Zirnei

Plaiul Coltilor sau Piscul Brezei se ridica intre Valea Pojortei si Brezcioara. Reprezinta partea finala a Culmii Musuleata – Coltii Brezei, in lungul careia o poteca marcata cu punct rosu duce la Cabana Urlea.

Traseul incepe din Breaza, cu marcajul triunghi albastru pana in punctul numit Pe Livadia, reprezentand pepiniera silvicultorilor. De aici, se merge spre stanga, pe culme. Poteca urca o perioada dupa care ajunge in punctul numit Pe Turn, unde sunt ruinele cetatii lui Radu Negru.

Traseul continua prin padurea ce acopera Culmea Coltilor. Dupa ce se ajunge la Coltii Brezei, se coboara intr-un luminis prin care trece, venind din dreapta, poteca marcata cu triunghi albastru (218).

Se continua urcarea spre stanga pana in poiana din Curmatura Coltilor, unde se afla Cabana Urlea, pe marcaj triunghi albastru. Pana in Curmatura Mosului, traseul este comun cu 208. Din Curmatura Mosului, poteca abia conturata prin vegetatie coboara spre stanga, ajungand repede la Paraul Calului.

La coborare, valea se accentueaza. Se ajunge in valea glaciara Urlea, unde paraul formeaza o cascada. Se continua coborarea, in diagonala, pana se ajunge la doua bordeie in valea Urlea. Se traverseaza valea si se incepe urcusul spre dreapta spre traseul lacul Urlea.

Se ajunge in Curmatura Zirnei (1923 metri), pe creasta principala a Fagarasului (208) iar la aproximativ 100 metri spre vest se afla refugiul din Curmatura Zirnei. Adapostul este pentru 8 persoane.

Marcaj: triunghi albastru, punct rosu

Durata: 3 ore 30 minute – 4 ore pana la cabana Urlea, plus inca 3 ore 30 minute pana in Curmatura Zirnei

Observatii: dificultate sporita iarnaSursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Breaza, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Traseul Breaza - Curmatura Zirnei?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.