Vizualizezi pagina locatiei de activitati Traseul Cabana Izvoru Muntelui – Stanca Dochiei – Cabana Dochia din Izvorul Muntelui, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Izvorul Muntelui, Romania precum: adresa Traseul Cabana Izvoru Muntelui – Stanca Dochiei – Cabana Dochia, program Traseul Cabana Izvoru Muntelui – Stanca Dochiei – Cabana Dochia, preturi Traseul Cabana Izvoru Muntelui – Stanca Dochiei – Cabana Dochia, localizare pe harta Traseul Cabana Izvoru Muntelui – Stanca Dochiei – Cabana Dochia si alte detalii Traseul Cabana Izvoru Muntelui – Stanca Dochiei – Cabana Dochia.

  • Locatie: Izvorul Muntelui, Neamt, Romania

Traseul Izvoru Muntelui – Stanca Dochiei – Jgheabul cu hotar – Cabana Dochia

Traseul este foarte utilizat de turisti mai ales pentru ca este practicabil in toate anotimpurile. Urcusul incepe de la cabana Izvoru Muntelui, pe malul stang al paraului Izvoru Muntelui, prin padure. Se traverseaza soseaua asfaltata, se urmeaza cararea pana la punctul numit La Arsuri, marcat cu o banca si o masa de metal.

Se continua urcusul pe drumul modernizat spre Curmatura Lutu Rosu, deschizandu-se panorama spre Toaca si Panaghia. De la Curmatura Lutu Rosu, pe sosea, dupa aproximativ 700 metri se ajunge la intersectia cu paraul Izvoru Alb. De aici se desprinde spre dreapta un drum forestier care coboara spre satele Izvoru Alb si Secu. La podul din beton peste paraul Izvoru Alb incepe drumul forestier pe care se continua traseul marcat cu triunghi albastru. Urcusul este domol si dupa ce se trece de o streasina de calcar, se ajunge la Stanca Dochiei, intr-un luminis.

Poteca devine tot mai anevoioasa, padurea se rareste si se ajunge in poiana La izvoare. De aici pornesc doua jgheburi spre Toaca, traseul urmand Jghebul cu Hotar (cel din stanga) trecand pe langa stanca Vulturul lui Traian. In partea de sus jgheabul se largeste si se ajunge intr-o zona cu jnepeni. Se merge spre stanga, urcusul devine tot mai greu pana se ajunge pe platoul Detunatelor. Se ocoleste prin stanga varful Lespezi (1805 metri), apoi se ajunge la Cabana Dochia.

Marcaj traseu: triunghi albastru

Durata traseu: 4 oreSursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Izvorul Muntelui, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Traseul Cabana Izvoru Muntelui - Stanca Dochiei - Cabana Dochia?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Oferte turistice Izvorul Muntelui