Vizualizezi pagina locatiei de activitati Traseul Cabana Izvorul Muntelui – Curmatura Lutu Rosu – Cabana Dochia din Izvorul Muntelui, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Izvorul Muntelui, Romania precum: adresa Traseul Cabana Izvorul Muntelui – Curmatura Lutu Rosu – Cabana Dochia, program Traseul Cabana Izvorul Muntelui – Curmatura Lutu Rosu – Cabana Dochia, preturi Traseul Cabana Izvorul Muntelui – Curmatura Lutu Rosu – Cabana Dochia, localizare pe harta Traseul Cabana Izvorul Muntelui – Curmatura Lutu Rosu – Cabana Dochia si alte detalii Traseul Cabana Izvorul Muntelui – Curmatura Lutu Rosu – Cabana Dochia.

  • Locatie: Izvorul Muntelui, Neamt, Romania

Traseul Cabana Izvorul Muntelui – Curmatura Lutu Rosu – Cabana Dochia

Este un traseu foarte utilizat de turisti, practicabil in toate anotimpurile. Se pleaca de la cabana prin padure, pe malul stang al paraului Izvorul Muntelui, intr-un urcus relativ usor. Se traverseaza soseaua asfaltata, se urmeaza cararea pana la punctul numit La Arsuri, marcat cu o banca si o masa de metal. Apoi poteca isi schimba directia spre stanga si incepe sa urce pe Culmea Rachitis.

Panta se accentueaza iar dupa 45 de minute se ajunge la un loc de popas, de unde se deschide o priveliste spre valea Izvoru Muntelui si o parte din Piatra Lata din Ghedeon. Continuand ascensiunea se ajunge pe celalat versant de unde se vad Vf. Toaca, Panaghia, valea Izvorului Alb si Piciorul Sihastrului.

Se continua urcarea in serpentine de o parte si de alta a Culmii Rachitisului pana cand se ajunge in rezervatia Polita cu Crini. De acolo traseul continua pe curba de nivel printre blocuri mari de calcar. Dupa 10 minute se ajunge la baza Turnului Rachitis, unde este amenajat un loc de popas cu banci si mese de metal.

Drumul continua prin padurea de molid, din loc in loc ocolind pereti mici din conglomerate, urcusul devine tot mai dur pana se ajunge la baza stancilor numite Detunate. Pe ultima portiune a traseului se traverseaza o zona cu jnepenis in amestec cu molizi si in final se urca jgheabul cabanei prin partea dreapta.

Marcaj: banda albastra

Timp de parcurs: 3 ore 30 minuteSursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Izvorul Muntelui, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Traseul Cabana Izvorul Muntelui - Curmatura Lutu Rosu - Cabana Dochia?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Oferte turistice Izvorul Muntelui