Vizualizezi pagina locatiei de activitati Traseul Cabana Izvorul Muntelui – Poiana Maicilor – Cabana Dochia din Izvorul Muntelui, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Izvorul Muntelui, Romania precum: adresa Traseul Cabana Izvorul Muntelui – Poiana Maicilor – Cabana Dochia, program Traseul Cabana Izvorul Muntelui – Poiana Maicilor – Cabana Dochia, preturi Traseul Cabana Izvorul Muntelui – Poiana Maicilor – Cabana Dochia, localizare pe harta Traseul Cabana Izvorul Muntelui – Poiana Maicilor – Cabana Dochia si alte detalii Traseul Cabana Izvorul Muntelui – Poiana Maicilor – Cabana Dochia.

  • Locatie: Izvorul Muntelui, Neamt, Romania

Traseul Cabana Izvorul Muntelui – Poiana Maicilor – Cabana Dochia

Este un traseu mai lung dar de o frumusete deosebita, fiind recomandabil vara si toamna. Se pleaca din fata cabanei, se traverseaza pe sosea paraul Izvoru Muntelui si se incepe un urcus domol prin padurea de fag si molid. Se merge pe malul stang al paraului Maicilor iar dupa aproape o ora de mers se traverseaza Jgheabul Armenilor.

Drumul duce in lungul coastei Piciorul Maicilor, formand cateva serpentine iar pe ultima portiune devine directa si iese in Poiana Maicilor (1326 metri), unde se afla si Stana Tutuienilor. Se continua pe coama Piciorul Maicilor unde se alatura marcajul cu cruce albastra iar dupa un urcus greu se ajunge sub Turnu lui Butu (in stanga), iar in fata se vad doua stanci ascutite numite Claile lui Miron.

Drumul continua pe o brana numita La strunga si patrunde intr-un jgheab. Se trece printr-o zona cu jnepeni, se iese in golul alpin al Ocolasului Mic iar in fata, spre nord, se vad abrupturile Ocolasului Mare din care s-au desprins stanci mari cu aspect de turnuri modelate de agentii externi (ex. Coloana Dorica).

Traseul continua usor descendent prin padure, urmareste curba de nivel iar dupa o zona de grohotis aflata deasupra Fundului Ghedeonului, incepe un urcus usor si in cateva minute se iese pe Piatra Lata din Ghedeon. De aici serpuieste printre jnepeni la marginea platoului si, dupa ce trece de Piatra Lata, se ajunge pe o sa unde se poate campa (imprejmuit si cu toaleta). Din acest loc se vede Cabana Dochia.

Marcaj traseu: banda rosie

Durata traseu: 4 ore 30 minuteSursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Izvorul Muntelui, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Traseul Cabana Izvorul Muntelui - Poiana Maicilor - Cabana Dochia?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Oferte turistice Izvorul Muntelui