Vizualizezi pagina locatiei de activitati Traseul Cabana Padis – Stana de Vale din Stana de Vale, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Stana de Vale, Romania precum: adresa Traseul Cabana Padis – Stana de Vale, program Traseul Cabana Padis – Stana de Vale, preturi Traseul Cabana Padis – Stana de Vale, localizare pe harta Traseul Cabana Padis – Stana de Vale si alte detalii Traseul Cabana Padis – Stana de Vale.

  • Locatie: Stana de Vale, Bihor, Romania

Traseul Cabana Padis – Stana de Vale incepe din fata Cabanei Padis, pe drumul forestier ce merge spre Pietroasa, se traverseaza Valea Tranghiesti. Se ajunge intr-o poiana larga, se traverseaza Valea Arsurii, Valea Renghii apoi paraul Cutilor si se continua drumul spre Cabana Varasoaia, spre dreapta.

Dupa Cabana Varasoaia, se urca spre Poiana Varasoaia, se trece de ramificatia cu traseul Circuitul Izvoarelor Somesului Cald, se continua pe drumul pietruit, se depaseste Izvorul Coltaului. Urmeaza un urcus accentuat, se trece peste un afluent al Vaii Rele si se ajunge langa o stana ce se gaseste in dreapta potecii.

Se merge pe sub Vf. Piatra Arsa, prin ienuperis, se ajunge in Saua Cumpanatelu unde se afla si un stalp indicator, spre Stana de Vale. Se merge pe sub Vf. Carligate (1694 metri) si se ajunge la Izvorul Fantana Rece. Se merge apoi pe sub Vf. Bohodei, se ajunge in Saua Bohodei unde este o importanta intersectie de trasee turistice: spre dreapta (NV) la Stana de Vale, din fata (E) spre Circutul Custurilor (marcat cu semn cruce galbena) iar spre stanga spre Comuna Pietroasa pe la Saritoarea Bohodeiului.

Se merge prin Poiana Baia Popii, apoi pe Valea Ciripa si urmeaza un ultim coboras spre Izvorul Minunilor, pe un alt drum pietruit ce vine din dreapta, in putin timp ajungandu-se la Hotelul Iadolina din Stana de Vale.

Marcaj traseu: banda rosie

Durata traseu: 6 ore

Lungime traseu: 20 km

Diferenta de nivel: 400 metri

Observatii: drum usor, iarna accesibil numai pe schiSursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Stana de Vale, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Traseul Cabana Padis - Stana de Vale?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.