Vizualizezi pagina locatiei de activitati Traseul celor Trei Fortificatii din Alba Iulia, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Alba Iulia, Romania precum: adresa Traseul celor Trei Fortificatii, program Traseul celor Trei Fortificatii, preturi Traseul celor Trei Fortificatii, localizare pe harta Traseul celor Trei Fortificatii si alte detalii Traseul celor Trei Fortificatii.

  • Locatie: Alba Iulia, Alba, Romania

Cetatea bastionara de tip Vauban de la Alba Iulia a fost construita intre anii 1715-1738 in contextul instaurarii stapanirii habsburgice in Transilvania. Autoritatile habsburgice au vazut in noua fortificatie una cu rol important, atat in sistemul de aparare impotriva turcilor, dar si de consolidare a puterii lor in teritoriile ocupate. Cetatea este aparata de trei sisteme de fortificatii. Acestea adopta forma unui heptagon neregulat, cele sapte bastioane conferindu-i o imagine stelata, caracteristica cetatilor de acest tip.

Traseul celor trei fortificatii ofera vizitatorilor posibilitatea de a calatori in timp de-a lungul a doua milenii, printre vestigiile a trei fortificatii, din trei epoci diferite, construite succesiv pe aceeasi locatie, fiecare noua cetate incluzand-o pe cea veche: Castrul Roman (106 d.Ch.), Cetatea Medievala (secolele XVI-XVII) si Cetatea Alba Corolina, fortificatie de tip Vauban (secolul XVIII). Ceremonialul schimbului de garda aduna in fiecare zi, dar mai ales sambata, zeci de turisti dornici sa vada un spectacol unic, menit sa aduca viata intre zidurile fortificatiei vechi de trei sute de ani.

Caponiera are forma unei galerii acoperite care strabate zidul dintre bastioanele Eugeniu de Savoia si Sfantul Stefan. In prezent, aici se afla camerele de garda ale corpului de artilerie si o galerie expozitionala cu imagini din timpul restaurarii portilor.

Poarta de sud a Castrului Roman, marturie veche de peste doua mii de ani a civilizatiei romane pe aceste meleaguri, Poarta Principalis Dextra, cum era numita, ne vorbeste de vremuri demult apuse si despre o perioada infloritoare a vechiului Apulum. Accesul in incinta castrului se realiza prin intermediul a patru porti dispuse cate una pe fiecare latura. Poarta de Sud este singura care se mai poate vedea in prezent. Ea face parte din categoria portilor duble si era incadrata de doua turnuri. Astazi, Poarta de Sud a castrului roman poate fi vizitata de catre toti cei care vin la Traseul celor Trei Fortificatii. Turistii admira frumusetea acestei porti de fortificatie romana, unde elemente de piatra noua cu altele vechi de doua mii de ani, recompun cu o deosebita eleganta o marturie palpabila a sederii aici a vestitei Legiuni a XIII a Gemina.

Poarta Monetariei Principatului Transilvaniei a fost construita pe locul unde au existat o biserica si o manastire inchinate Sfantului Duh, atestate documentar din anul 1294, ambele apartinand calugaritelor benedictine. Dupa desfiintarea manastirii benedictine, locul acesteia este luat de Monetaria Principatului, in care s-au batut monede incepand din primii ani ai secolului al XVII lea. Din anul 1714, se gaseste aici Monetaria Imperiala.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Alba Iulia, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Traseul celor Trei Fortificatii?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.