Vizualizezi pagina locatiei de activitati Traseul Manastirea Bistrita – Cheile Bistritei – Plaiul Zanoaga – Curmatura Rodeanu din Baile Govora, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Baile Govora, Romania precum: adresa Traseul Manastirea Bistrita – Cheile Bistritei – Plaiul Zanoaga – Curmatura Rodeanu, program Traseul Manastirea Bistrita – Cheile Bistritei – Plaiul Zanoaga – Curmatura Rodeanu, preturi Traseul Manastirea Bistrita – Cheile Bistritei – Plaiul Zanoaga – Curmatura Rodeanu, localizare pe harta Traseul Manastirea Bistrita – Cheile Bistritei – Plaiul Zanoaga – Curmatura Rodeanu si alte detalii Traseul Manastirea Bistrita – Cheile Bistritei – Plaiul Zanoaga – Curmatura Rodeanu.

  • Locatie: Baile Govora, Valcea, Romania

Manastirea Bistrita – Cheile Bistritei – Intre Rauri – Valea Cuca – Plaiul Zanoaga – Curmatura Rodeanu

Traseul traverseaza Parcul National Buila Vanturarita de la sud la nord si este un traseu lung dar fara dificultati deosebite, in cea mai mare parte desfasurandu-se pe drumuri forestiere.

Se pleaca de la Manastirea Bistrita, unde se afla un panou informativ si un stalp cu sageti indicatoare, spre nord pe drumul forestier de pe Valea Bistrita. Se traverseaza raul Bistrita spre dreapta si se urca spre cariera de calcar si Manastirea Arnota (4 km).

Se intra in Parcul National Buila Vanturarita de pe Valea Bistrita, care coincide cu iesirea Bistritei din chei, intrare marcata printr-un panou informativ si semnul de limita de parc national (patrat rosu cu chenar alb). Tot aici se afla si un stalp indicator care ne indruma spre Pestera Liliecilor (Pestera Sfantul Grigore Decapolitul).

Se intra in chei si se merge pana la Pestera Ursilor, trecandu-se inainte pe la Fantana lui Chirachide. Se ajunge la o poiana, apoi o toplita (mic iaz pentru aclimatizarea puietilor de pastrav) veche si la un pod peste Bistrita, cu loc de campare. Se continua pana timp de 4 km pana la confluenta de raurilor Gurgui si Cuca, punct numit intre Rauri.

Drumul duce pe Valea Cuca spre fosta cabana I.F.Bistrita, se traverseaza paraul Cuca Mica. Se urca pana la un izvor unde se afla si un adapost. Se intra in padure, sub Varful Cuca, se trece printr-o zona defrisata si se coboara pana la saua La Sipote. Inainte de varful Zanoaga (1662 metri) se urca stancariile numite Treptele Tribunalului si se iese in golul alpin.

Marcajele de aici sunt aplicate pe pietre, se urca pe culmea Plaiului Zanoaga pana intr-un mic varf, de unde se coboara spre stanele Zanoaga. Traseul merge o portiune pe sub padure, pana in apropiere de Curmatura Rodeanu (1628 metri), unde se afla o stana.

Marcaj traseu: triunghi albastru

Durata traseu: vara: 4 – 5 ore; iarna: nu se recomanda pe portiunea Plaiul Zanoaga – Curmatura Rodeanu

Locuri de adapost: Manastirea Bistrita, Cantonul Silvic Intre Rauri, adapost Valea Bistrita, adaposturile Cuca Mica, Stanele Zanoaga, Stanele RodeanuSursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Baile Govora, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Traseul Manastirea Bistrita - Cheile Bistritei - Plaiul Zanoaga - Curmatura Rodeanu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.