Vizualizezi pagina locatiei de activitati Traseul Montan Cetatile Ponorului, Muntii Apuseni din Padis, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Padis, Romania precum: adresa Traseul Montan Cetatile Ponorului, Muntii Apuseni, program Traseul Montan Cetatile Ponorului, Muntii Apuseni, preturi Traseul Montan Cetatile Ponorului, Muntii Apuseni, localizare pe harta Traseul Montan Cetatile Ponorului, Muntii Apuseni si alte detalii Traseul Montan Cetatile Ponorului, Muntii Apuseni.

  • Locatie: Padis, Bihor, Romania

Traseul montan Cetatile Ponorului din Muntii Apuseni porneste de la Cabana Padis si coboara in poiana Ponor. Apoi se urca pieptis, se traverseaza un drum forestier, coboara pe un grohotis in Dolina I unde se afla marele portal de 70 metri al Cetatilor Ponorului.

Se intra in pestera pe sub portal, se coboara pana la cursul raului subteran care nu poate fi explorat in amonte datorita unui lac adanc. Traseul se intoarce la poteca de sub perete, urca pe grohotis, si ajunge in Dolina II strajuita de pereti verticali de 100 metri. Se urca pana la saua care desparte Dolina I de III cea mai mare dintre toate cu pereti peste 200 metri.

Pentru putin timp traseul se uneste cu marcajul punct galben, dupa care ajunge la balconul I (din care se vede dolina III) si la balconul II (din care se vede tot dolina III). Se ajunge la balconul III (de unde se vede dolina II), iar peste cateva minute se ajunge la balconul IV (din care se vede dolina II).

Drumul coboara pana la nivelul Vaii Cetatilor, de unde se continua pe un drum forestier si se intalneste din nou marcajul punct galben care vine de la Izbucul Galbenei, pana la cabana Padis.

Durata traseu: 5 ore

Lungime: 12 km

Diferenta de nivel: 450 metri

Observatii: practicabil numai varaSursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Padis, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Traseul Montan Cetatile Ponorului, Muntii Apuseni?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.