Vizualizezi pagina locatiei de activitati Traseul Orasul Victoria – Valea Ucea Mare – Fereastra Iezerului – Cabana Podragu din Victoria, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Victoria, Romania precum: adresa Traseul Orasul Victoria – Valea Ucea Mare – Fereastra Iezerului – Cabana Podragu, program Traseul Orasul Victoria – Valea Ucea Mare – Fereastra Iezerului – Cabana Podragu, preturi Traseul Orasul Victoria – Valea Ucea Mare – Fereastra Iezerului – Cabana Podragu, localizare pe harta Traseul Orasul Victoria – Valea Ucea Mare – Fereastra Iezerului – Cabana Podragu si alte detalii Traseul Orasul Victoria – Valea Ucea Mare – Fereastra Iezerului – Cabana Podragu.

  • Locatie: Victoria, Brasov, Romania

Orasul Victoria (540 m) – Valea Ucea Mare – Fereastra Iezerului (2250 metri) – Cabana Podragu (2136 metri)

Traseul incepe din orasul Victoria pana in Sumerna, la ramificatia drumului spre Cabana Arpas, apoi se urca pe Ucisoara Seaca, se face stanga, spre Raul Ucea Mare.

Se traverseaza piciorul Muchiei Gardomanuiui spre est, se continua spre sud pe Valea Ucisoara, se urca domol pe poteca. Se trece peste varful Tolfa (1007 metri) printr-o sa putin adanca, se ajunge intr-o poienita inconjurata de molizi, loc numit La Comanda (1075 metri).

Se continua pe culme, se coboara in Poiana La Steghie (1273 metri), se merge pe poteca din dreapta care este mai bine conturata, se urca usor pana la o ramificatie la stanga, spre casa de vanatoare din Gardomanu. Apoi se coboara in serpentine, se ajunge langa raul Ucea Mare.

Se trece de o poiana, apoi pe langa un bordei ciobanesc, se traverseaza paraul Calului, incepe urcus usor pe serpentine, se trec doua praguri glaciare si se ajunge la doua cascade.

Se continua pe sub coasta vestica a Muchiei Gardomanului, se merge spre vest, se intra in Caldarea Mare a Ucii Mari si se traverseaza spre sud pe langa o zona mlastinoasa (un lac colmatat). Incepe un urcus pronuntat, se atinge Curmatura lezerului (2250 metri) si se coboara in Caldarea Podragului spre nord-vest, apoi spre vest prin nordul Lacului Podragu. Se intalneste poteca marcata cu banda albastra pe care se continua pana la Cabana Podragu.

Durata traseu: 7 ore 30 minute

Traseul este nemarcat

Traseul nu este accesibil iarnaSursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Victoria, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Traseul Orasul Victoria - Valea Ucea Mare - Fereastra Iezerului - Cabana Podragu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.