Vizualizezi pagina locatiei de activitati Traseul Sambata de Jos – Fereastra Mare a Sambetei din Sambata de Jos, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Sambata de Jos, Romania precum: adresa Traseul Sambata de Jos – Fereastra Mare a Sambetei, program Traseul Sambata de Jos – Fereastra Mare a Sambetei, preturi Traseul Sambata de Jos – Fereastra Mare a Sambetei, localizare pe harta Traseul Sambata de Jos – Fereastra Mare a Sambetei si alte detalii Traseul Sambata de Jos – Fereastra Mare a Sambetei.

  • Locatie: Sambata de Jos, Brasov, Romania

Traseul Sambata de Jos – Complex Turistic – Hotel Floarea Reginei – Valea Sambete – Cabana Valea Sambetei – Fereastra Mare a Sambetei, judetul Brasov

Traseul incepe din comuna Sambata de Jos, urmandu-se soseaua pana la Complexul Sambata. Punctul de ramificatie din DN1 este semnalat cu indicatoare. Dupa aproximativ 5 km, ea traverseaza comuna Sambata de Sus iar dupa 15 km se ajunge la Complexul turistic Sambata.

Se merge in continuare pe drumul forestier de-a lungul vaii Sambetei, pana la intersectia cu drumul forestier secundar catre orasul Victoria (11 Km). De aici incepe si traseul spre Muchia Dragusului. La 500 metri distanta de la ramificatie, pe stanga drumului se afla cabana Popasul Sambata. Dincolo de cabana incepe zona impadurita, mergandu-se pe drumul forestier 5 km.

De aici ascensiunea devine mai anevoiasa, poteca ce urca prin padure trecand de pe un mal pe celalalt al apei. Dupa 2 ore de la Complex, se intra in ulucul glaciar al vaii, langa o stana. In stanga se afla Muchia Sambetei si stanca de calcar golas, Piatra Caprei. De aici mai sunt 15 minute pana la cabana.

Pe timp de iarna, portiunea care urmeaza prezinta pericol de avalanse!

Poteca urca in panta usoara de la cabana prin valea larga a Sambetei. Din dreptul unui bordei ciobanesc (la 15 minute de la plecare), traseul face spre stanga, traverseaza paraul si urca abrupt in serpentine spre izvorul Doamnei, unde e recomandat sa se completeze rezervele de apa. Se urca pragul glaciar printre repezisuri, grohotisuri si valcele, tufe de jnepeni, smardar si afin.

Dupa 45 de minute de la cabana, se ajunge pe pragul glaciar. Poteca patrunde in albia unei vai seci iar la capatul de sus al acesteia se ajunge la punctul numit La Cruce (1750 metri) de unde se ramifica traseele spre Fereastra Mica

si Cheia Bindei.

De aici, dupa un urcus mai sustinut se ajunge in Caldarea La Fereastra Mare sau Caldarea Buna. Se continua ascensiunea, la inceput in serpentine mai largi iar apoi mai stranse, pana in Fereastra Mare (2188 metri).

Marcaj: triunghi rosu

Durata: 5 ore

Observatii: pericol de avalansa iarnaSursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Sambata de Jos, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Traseul Sambata de Jos - Fereastra Mare a Sambetei?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.