Vizualizezi pagina locatiei de activitati Traseul Statiunea Durau – Cascada Duruitoarea – Cabana Dochia din Durau, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Durau, Romania precum: adresa Traseul Statiunea Durau – Cascada Duruitoarea – Cabana Dochia, program Traseul Statiunea Durau – Cascada Duruitoarea – Cabana Dochia, preturi Traseul Statiunea Durau – Cascada Duruitoarea – Cabana Dochia, localizare pe harta Traseul Statiunea Durau – Cascada Duruitoarea – Cabana Dochia si alte detalii Traseul Statiunea Durau – Cascada Duruitoarea – Cabana Dochia.

  • Locatie: Durau, Neamt, Romania

Traseul statiunea Durau – Cascada Duruitoarea – Cabana Dochia, judetul Neamt

Este unul dintre primele trasee din Ceahlau, fiind si printre cele mai cunoscute. Se pleaca din Durau, se coboara in Poiana Cailor unde este amenajata o partie pentru schi. Se continua cu urcus usor, pe langa liziera din stanga poienii, paralel cu o mica vale, se intra in padure, apoi se traverseaza soseaua asfaltata dintre Durau si Izvoru Muntelui. Se ajunge in Poiana Viezuri (1195 metri).

Drumul se indreapta spre SV pe curba de nivel, se trece printr-o zona defrisata, apoi mai multe vai mici pana la paraul Rupturi. Traseul continua in amonte spre cascada Duruitoarea (20 metri inaltime), unde este amenajat un loc de popas. Se continua prin stanga cascadei cu o panta abrupta, amenajata cu scari si balustrade de lemn (nu este recomandat iarna). Padurea incepe sa se rareasca si se ajunge la Poiana Scaius.

Se trece pe langa un perete stancos, se ajunge deasupra lui si se urca pe piciorul de munte de sub Piatra Ciobanului pana intr-un loc deschis. Se traverseaza Jghebul Arinisului si se iese in Polita Arinisului unde un indicator cu altitudinea de 1555 metri.

La platou se ajunge pe sub Piciorul Schiop si in 10 minute se ajunge la marginea golului alpin. Poteca urca in continuare, se intersecteaza traseul din Curmatura Stanile marcat cu banda albastra, se ajunge in Curmatura Picioru Schiop, se trece pe langa Piatra Lacrimata si se ajunge la Cabana Dochia.

Marcaj traseu: cruce rosie

Durata traseu: 5 oreSursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Durau, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Traseul Statiunea Durau - Cascada Duruitoarea - Cabana Dochia?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.