Vizualizezi pagina locatiei de activitati Traseul Voila – Curmatura Mogosului din Sambata de Jos, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Sambata de Jos, Romania precum: adresa Traseul Voila – Curmatura Mogosului, program Traseul Voila – Curmatura Mogosului, preturi Traseul Voila – Curmatura Mogosului, localizare pe harta Traseul Voila – Curmatura Mogosului si alte detalii Traseul Voila – Curmatura Mogosului.

  • Locatie: Sambata de Jos, Brasov, Romania

Satul Voila – Satul Breaza – Satul Brezcioara – Cabana Urlea – Curmatura Mosului – Varful Urlea (2473 metri)- Curmatura Mogosului (2344 metri), judetul Brasov

Prima parte a traseului: Voila – Breaza

Timp de mers: Voila-Breaza: 3 ore

Traseul incepe in comuna Voila si se urmeaza drumul national spre stanga (Brasov). Ulterior, se desprinde un drum comunal spre dreapta, care duce spre satul Breaza, aici aflandu-se un panou turistic indicator. Prima localitate dinspre Voila este Voivodeni (km. 5), apoi Pojorta (km. 8) iar apoi mai sunt 8 km pana in Breaza (km. 14).

A doua parte a traseului: Breaza – Urlea

Timp de mers: Breaza-Urlea: 3 1/2 ore, in sens invers: 3 ore.

Traseul urmeaza drumul forestier pe Valea Brezcioarei, de la statia de autobuz, se traverseaza firul Vaii Pojortei pe pod, se trece pe langa pepiniera si apoi se ajunge in Valea Brezcioarei. Timp de o ora se trece de pe un mal pe altul.

La confluenta Brezcioarei cu Paraul Curmaturii, se abandoneaza drumul forestier spre stanga, drumul fiind inlocuit de o poteca ce se inscrie prin padure. Spre final se intalneste ramificatia marcata cu punct rosu venita din stanga, fiind drum comun pana la cabana Urlea.

A treia parte a traseului: Cabana Urlea – Curmatura Mosului – Curmatura Mogosului

Cabana Urlea se afla in Curmatura Coltilor. Se continua traseul din fata cabanei, spre sud, spre Fruntea Musuletii sau Dosul Musuletii. Se merge prin padure si apoi prin golul alpin. Urcusul devine mai domol si se ajunge la Sleaul Musuletii, unde se afla un lac temporar.

Se continua spre curmatura Mosului, apoi spre vest, pe Muchia Mosului. Se trece pe la de varful Mosului (2273 metri), apoi se urcand si se coboara succesiv pana la culmea stancoasa Piscul Somnului. Se urca pe stancile golase se termina in preajma Varfului Urlea. De aici se coboara pana la Curmatura Mogosului.

Marcaj traseu: triunghi albastru

Durata traseu: 9 ore

Observatii: dificultate sporita iarna


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Sambata de Jos, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Traseul Voila - Curmatura Mogosului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.