Oferta cazare Pensiunea Rusucu, cazare Rona de Jos, cazare Maramures, cazare Maramures, pensiuni Maramures, pensiuni Maramures.

Cazare Maramures - Rona de Jos, Maramures

 • Locatie: Rona de Jos, Maramures
 • Adresa: Rona de Jos, str. Principala, nr. 787
 • Numar camere: 6
 • Maxim persoane: 14

Aici, la pensiunea Rusucu ne simtim datori sa aratam oamenilor bogatia bucatariei taranesti, sa renvatam a trai din plin bucuria vietii simple, nsotite de bucate minunat alcatuite din rodul gospodariei de la tara, sa ncercam caldura horincii de la radacina prunului

Cuvintele sunt de prisos, oaspetii raman lipiti de cte o masa de lemn de brad negeluit cu ochii la minile lui mimi, maini care nvarteau aprig aluatul de pancove, sau umpleau cu psat frunza de curechi, adica varza

Ce sa mai vorbim de margelele din horinca de pruna albastra, de mamaliga n paturi aburinde, o patura de cas, o patura de jumere, o patura de crnati, o patura de mamaliga si iar de la nceput, si nca o data, iar peste toate astea vine sa curga racoros smntna cea alba si spumoasa

Nu va lasa gura apa? ? ? Daca da, pensiunea rusucu va invita intr-o calatorie initiatica in lumea aromelor din maramures, unde veti cunoaste bunatatea si pacea unei mese ntinse sub vie, afara

Iar la intoarcere veti fi mai bogati, mai frumosi, dar nu mai grasi, pentru ca vom avea grija sa faceti si miscare!

In Rona de Jos se da startul pentru drumetii! Merita sa te opresti n acest loc vechi de cnd lumea, curmat de prul Ronisoara. Lasa bagajul la pensiunea agroturistica Rusucu , si alege :

Iei o bicicleta de la gazda si treci dealul la Muzeul Satului din apropierea Sighetului.
Cu bicicleta mai ajungi si la un lac grozav de sarat, lacul Costiui, si se zice fara fund, caci el s-a format peste niste mine de sare prabusite. Ce spaima si curaj sa noti n el! Iar de treci pe lnga scoala satului, uita-te bine, ca nu e orice scoala, e un castel : castelul Apaffy! Cu nobila nvatatura. . .
Tot n drumetie ajungi la rezervatiile de flora, unde se nalta semet Gorunul de Ronisoara, un frate de-al stejarului care locuieste pe la noi.
Acum te poti ntoarce la pensiune, pentru ca Mimi a lui Rusucu, gazda ta, te asteapta cu mncari precum mamaliga pe cartofi, frigari fragede pe disc, zama de pastai undate, mazare batuta, si cte si mai cte. Spre seara cauta un batrnel cu parul nins, intreaba-l de povesti si legende vechi, si-apoi adormi leganat de cuvintele din vremuri demult uitate.
Daca vei avea timp, treci pe la mesteritele (imbujorate de lucru) cojocarese, ori de cusaturi si dantele facatoare, sau pe la fierar sa-ti arate cum se-ncalta calul!

Si-apoi dormi linistit ntre cearsafuri tesute n casa care miros a ierburi uscate si des tavalite

Facilitati unitate

 • acces la bucatarie acces la bucatarie
 • frigider in unitate frigider in unitate
 • internet prin cablu internet prin cablu
 • livada livada
 • living/lounge living/lounge
 • parcare parcare

Facilitati camere

 • baie pe hol baie pe hol
 • incalzire centrala incalzire centrala

Unitati de cazare din apropiere

Vezi unitatea pe harta

Pensiunea Rusucu

  Acest hotelier prefera sa fie contactat prin email. Foloseste formularul de mai jos pentru a-i trimite un mesaj.