Oferta cazare Pensiunea Sopárkút, cazare Baile Homorod, cazare Harghita, cazare Tinutul Secuiesc, pensiuni Harghita, pensiuni Tinutul Secuiesc.

Cazare Tinutul Secuiesc - Baile Homorod, Harghita

  • Locatie: Baile Homorod, Harghita
  • Adresa: harghita
  • Numar camere: 10
  • Maxim persoane: 20

Pensiunea Sopárkút este situata intr-o frumoasa poiana, la 14 km de Odorheiu Secuiesc, si la 31 km de Miercurea Ciuc, in zona Bailor Homorod, pe Podisul Cekend. De aici avem o panorama nemaipomenita asupra platoului Harghita si catre Podisul Cekend, unde primavara ne intampina cunoscuta poiana de narcise de la Vlahita. De la drumul national 13A, care trece peste platoul Harghitei, putem admira pasunile extinse, unde pasc pasnic turmele de cai.

In aceasta atmosfera idilica ne primeste husarul Sz?cs Elek, gazda pensiunii si a centrului de echitatie.

Husarii, dupa cum ii cunoastem din povesti, mituri si legende, erau eroi, care meritau de-a dreptul lauda. Fiecare natiune este mandra de traditiile sale si de soldatii natiunii. Husarii maghiari au fost celebri si au luat parte in formarea activa a istoriei Europei, prin faptul ca au participat aproape in fiecare razboi European. „Stramosii nostri ne-au daruit multe lucruri, care au sustinut secuii pe aceste meleaguri.”spune Sz?cs Elek. Husarul considera un lucru important pastrarea acestor traditii militare si transmiterea catre generatia actuala, pentru ca, asa cum spune el: „Fiecare om isi va gasi locul in lume daca cunoaste trecutul si este mandru de el.”

Caii centrului de rasa Furioso si Lipitan sunt tinuti pe pasune 365 de zile din an. Dupa spusele d-lui Sz?cs Elek iarna ei prefera alimentele de sub zapada fata de furajele uscate. Caii obisnuiti cu viata de munte sunt foarte dinamici si excelenti pentru excursii calare. De aici putem calatori cu usurinta catre peisajele romantice ale Muntilor Harghita.

Cele mai frecventate excursii de o zi sunt organizate catre urmatoarele destinatii:
- Lacul Sfanta Ana si Baile Tusnad (55 km)
- Pasul Ghimes (65 km)
- Lacul Rosu (100 km)
- Cheile Bicazului (110 km)
- Sumuleu Ciuc (35 km)
- Transfagarasan (220), etc.

Pensiunea Sopárkút este un loc potrivit si pentru excursii scolare si pentru tabere de echitatie.

La grupuri de patruzeci de persoane se aplica o gratuitate la cazare pentru 2 persoane si trei ore de echitatie gratuita pentru intregul grup. Programul taberei cuprinde o varietate de activitati si ocupatii traditionale, de instruire, cursuri de dans popular, drumetii, etc.

Unitati de cazare din apropiere

Vezi unitatea pe harta

Pensiunea Sopárkút

    Acest hotelier prefera sa fie contactat prin email. Foloseste formularul de mai jos pentru a-i trimite un mesaj.