Vizualizezi oferta circuit Bulgaria, vacanta Bulgaria.

Circuit autocar Bulgaria

Circuit Bulgaria
  • Tari: Bulgaria
  • Orase tranzitate: Veliko Tarnovo, Nisipurile de Aur, Varna, Nesebar, Balcic

Descriere

Ziua 1. BUCURESTIVELIKO TARNOVONISIPURILE DE AUR (cca. 435 km)

Plecare din Bucuresti, la ora 6.00, din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I – acces dinspre statia de Metrou Eroilor) pe traseul Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Veliko Tarnovo. Prima oprire va fi la Manastirea Basarabov ce poarta Hramul Sf Dumitru – ocrotitorul orasului Bucuresti, situata la 30 km de Ruse. Vom continua drumul spre Veliko Tarnovo – timp de 600 de ani capitala Bulgariei, supranumita si “Capitala Tarilor”. Vom vizita cetatea Tsarevets, unde zidurile si turnurile cetatii, ruinele palatului regal si biserica patriarhala ne vor reaminti de vremurile glorioase cand aici era situat centrul economic, religios si cultural al statului medieval bulgar. Dupa pauza de pranz vom vizita centrul vechi al orasului, intesat de biserici medievale, ateliere mestesugaresti, magazine de suveniruri si de antichitati. Plecam, apoi, spre Nisipurile de Aur/ Constantin si Elena pt. cina si cazare la hotel de 3*.

Ziua 2. NISIPURILE DE AURVARNANESSEBAR (cca. 250 km)

Mic dejun. Timp liber in statiune sau optional excursie la Varna si Nessebar (25 Euro/pers.) Prima oprire o facem la Nessebar, centrul istoric al urbei fiind inscris in patrimoniul UNESCO in anul 1983, o adevarata bijuterie, ce pastreaza peste veacuri dovezi culturale pretioase, datand din perioada greaca, romana si bizantina. Tur pietonal si timp liber pentru masa de pranz sau diverse cumparaturi. Urmeaza oprirea in Varna unde vom vizita Catedrala “Adormirea Maicii Domnului”. Seara ne intoarcem la acelasi hotel de 3* in Nisipurile de Aur/ Constantin si Elena pentru cina si cazare.

Ziua 3. NISIPURILE DE AURVARNAPARCUL ISTORIC (cca. 130 km)

Mic dejun. Timp liber in statiune sau optional excursie la Parcul Istoric (15 Euro/pers.) Aici vom putea admira clădiri reconstituite la scară naturală, opere de artă, filme documentare şi istorice, reconstituiri istorice ale unor evenimente, manufacturarea de obiecte din materiale specifice, seminarii teoretice, expoziţii, restaurări în faţa vizitatorilor a obiectelor de muzeu. Revenim in Varna si va propunem o plimbare in parcul Primorski, parc ce se intande pe 100 ha de paduri si gradini si unde vom putea servi o binevenita cafea bulgareasca. Retur la hotel pentru cina si cazare.

Ziua 4. NISIPURILE DE AURBALCIKVAMA VECHE (cca. 335 km)

Dimineata, dupa servirea micului dejun si eliberarea camerelor ne vom indrepta catre Balcik, al treilea port, ca marime, al Bulgariei, un orasel mic si romantic situat pe coasta Marii Negre, ce combina romantismul strazilor sale abrupte cu frumusetea marii. Aceasta asezare, veche de 2600 de ani, locuita inca din secolul V I.Hr de ionieni, redenumit mai tarziu Dionysopolis, dupa zeul vinului si al sarbatorilor, isi pastreaza si astazi autenticitatea multiculturala, in ciuda afluentei de turisti. Vom vizita Castelul Reginei Maria si Gradina Botanica, obiectivul cel mai important din Balcik. A fost construit din dorinta Reginei Maria a Romaniei, in timpul ocupatiei romane a Cadrilaterului. Complexul cuprinde mai multe vile rezidențiale, o capela, construita cu pietre aduse din Creta, o gradina botanica de 35 de hectare – unica in Europa Centrala si de Est, indeosebi datorita colectiei de cactusi si un palat, al carui parc este o imitatie a faimosului labirint minoic. Timp liber pentru vizitarea imprejurimilor si pauza de pranz. Dupa pranz, revenim spre casa pe ruta Balcik – Vama Veche – Constanta – Bucuresti. Pe drumul de intoarcere vom face o oprire la Cap Kaliakra, un spectaculos promontoriu in Marea Neagra, locul unde apele marii de un albastru ireal se intrepatrund cu stancile de culoare rosiatica, intr-un peisaj de o frumusete rara. Vom vizita vestigiile vechii cetati medievale, micul muzeu arheologic si capela inchinata Sfantului Nicolae. Drumul se continua spre Bucuresti, unde vom ajunge seara, in functie de trafic.

ziua 1. bucuresti – veliko tarnovo – nisipurile de aur (cca. 435 km)

plecare din bucuresti, la ora 6.00, din parcarea de la academia militara (universitatea de aparare carol i – acces dinspre statia de metrou eroilor) pe traseul bucuresti – giurgiu – ruse – veliko tarnovo. prima oprire va fi la manastirea basarabov ce poarta hramul sf dumitru – ocrotitorul orasului bucuresti, situata la 30 km de ruse. vom continua drumul spre veliko tarnovo – timp de 600 de ani capitala bulgariei, supranumita si “capitala tarilor”. vom vizita cetatea tsarevets, unde zidurile si turnurile cetatii, ruinele palatului regal si biserica patriarhala ne vor reaminti de vremurile glorioase cand aici era situat centrul economic, religios si cultural al statului medieval bulgar. dupa pauza de pranz vom vizita centrul vechi al orasului, intesat de biserici medievale, ateliere mestesugaresti, magazine de suveniruri si de antichitati. plecam, apoi, spre nisipurile de aur/ constantin si elena pt. cina si cazare la hotel de 3*.

2. nisipurile de aur – varna – nessebar (cca. 250 km)

mic dejun. timp liber in statiune sau optional excursie la varna si nessebar (25 euro/pers.) prima oprire o facem la nessebar, centrul istoric al urbei fiind inscris in patrimoniul unesco in anul 1983, o adevarata bijuterie, ce pastreaza peste veacuri dovezi culturale pretioase, datand din perioada greaca, romana si bizantina. tur pietonal si timp liber pentru masa de pranz sau diverse cumparaturi. urmeaza oprirea in varna unde vom vizita catedrala “adormirea maicii domnului”. seara ne intoarcem la acelasi hotel de 3* in nisipurile de aur/ constantin si elena pentru cina si cazare.

3. nisipurile de aur – varna – parcul istoric (cca. 130 km)

mic dejun. timp liber in statiune sau optional excursie la parcul istoric (15 euro/pers.) aici vom putea admira clădiri reconstituite la scară naturală, opere de artă, filme documentare şi istorice, reconstituiri istorice ale unor evenimente, manufacturarea de obiecte din materiale specifice, seminarii teoretice, expoziţii, restaurări în faţa vizitatorilor a obiectelor de muzeu. revenim in varna si va propunem o plimbare in parcul primorski, parc ce se intande pe 100 ha de paduri si gradini si unde vom putea servi o binevenita cafea bulgareasca. retur la hotel pentru cina si cazare.

4. nisipurile de aur – balcik – vama veche (cca. 335 km)

dimineata, dupa servirea micului dejun si eliberarea camerelor ne vom indrepta catre balcik, al treilea port, ca marime, al bulgariei, un orasel mic si romantic situat pe coasta marii negre, ce combina romantismul strazilor sale abrupte cu frumusetea marii. aceasta asezare, veche de 2600 de ani, locuita inca din secolul v i.hr de ionieni, redenumit mai tarziu dionysopolis, dupa zeul vinului si al sarbatorilor, isi pastreaza si astazi autenticitatea multiculturala, in ciuda afluentei de turisti. vom vizita castelul reginei maria si gradina botanica, obiectivul cel mai important din balcik. a fost construit din dorinta reginei maria a romaniei, in timpul ocupatiei romane a cadrilaterului. complexul cuprinde mai multe vile rezidențiale, o capela, construita cu pietre aduse din creta, o gradina botanica de 35 de hectare – unica in europa centrala si de est, indeosebi datorita colectiei de cactusi si un palat, al carui parc este o imitatie a faimosului labirint minoic. timp liber pentru vizitarea imprejurimilor si pauza de pranz. dupa pranz, revenim spre casa pe ruta balcik – vama veche – constanta – bucuresti. pe drumul de intoarcere vom face o oprire la cap kaliakra, un spectaculos promontoriu in marea neagra, locul unde apele marii de un albastru ireal se intrepatrund cu stancile de culoare rosiatica, intr-un peisaj de o frumusete rara. vom vizita vestigiile vechii cetati medievale, micul muzeu arheologic si capela inchinata sfantului nicolae. drumul se continua spre bucuresti, unde vom ajunge seara, in functie de trafic.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 4 zile
  • Categorie hoteluri: 3
  • Transport: Autocar

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
28 Noiembrie 2020 155 €

tarife incepand de la 155 €

Servicii incluse

- Transport cu autocar cu climatizare, clasificat pentru curse internaţionale

- 3 cazari cu mic dejun in hotel de 3*

- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu

- Vizite la Veliko Tarnovo, Balcik, Cap Kaliakra

Servicii neincluse

- Asigurare Travel (medicala + storno)

- Excursii optionale si intrari la obiectivele turistice (inclusiv pentru excursii optionale) si servicii de ghizi locali

- Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)

- Taxa de oras (se va achita cash de catre turisti la receptie)

Observatii

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.

Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

Grup minim 35 pers. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 35 de persoane.

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;

In cazul unui grup mai mic de 35 pers. (30-34 persoane) se va achita un supliment de 10 euro/persoana;

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;

Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

*Transferurile din tara se organizeaza (indiferent de numarul de persoane care solicita transferul) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat cu microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15-30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2-3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a va informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul Dvs.). Va rugam sa respectati ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. Daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de data plecarii. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate.

- Asistenta turistica se refera la suport oferit de agentia partenera locala pentru ca turistii sa poata comunica mai eficient cu receptia sau restaurantul hotelului, sau in cazuri nedorite in care trebuie sa fie asistati daca necesita spitalizare, daca pierd documentele de identitate ori alte incidente cu Politia locala, etc.

- In unele orase, autoritatile locale solicita o taxa de genul taxei de statiune ce se achita cash de catre turisti la receptia hotelurilor.

- Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold-Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal.

- Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6-11,99 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.

- Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.

- Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.

- Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel puţin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa-l prezinte in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat.

- Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii.

- Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru o anumita tara, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism. Repartizarea camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.

- Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif/ AC etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

- Asezarea în autocar se face incepand cu bancheta a patra, in ordinea înscrierilor. Ca exceptie, turistii care achita suplimentul de 5% pentru primele 3 banchete in autocar, vor fi repartizati in limita locurilor disponibile incepand cu a 2-a bancheta.

- Preturile sunt valabile pentru un numar limitat de locuri la zbor, dupa epuizarea carora, turisii vor putea sa isi dea acceptul pentru achitarea diferentei de tarif fata de pretul din ziua achitarii pachetului turistic.

- Pentru calatorie este necesara cartea de identitate sau pasaportul, valabile minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!

Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

Neotour