Vizualizezi oferta circuit Algeria, circuit Tunisia, vacanta Algeria, vacanta Tunisia.

Circuit avion Algeria, Tunisia

Circuit Algeria
  • Tari: Algeria, Tunisia
  • Orase tranzitate:

Descriere

Ziua 1 / 01.10.2020: Bucureşti – Paris – Oran
Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 1089 (06:05 / 08:20), de unde se va pleca cu zborul AF 1430 (14:30 / 16:00) spre Oran, al doilea oraş ca mărime al Algeriei, important centru economic al ţării, cunoscut mai ales datorită asocierii sale cu personalităţi care aproape că nu mai au nevoie de prezentare. Yves Saint Laurent, celebrul designer de modă s-a născut aici, Albert Camus, premiul Nobel pentru literatură 1957, tot de origine algeriană, scrie aici celebrul său roman Ciuma şi tot aici se desfăşoară festivalul de muzică tradiţională rai, pe scena căruia, printre alţii, s-a făcut remarcat regretatul Rachid Taha. Influenţat de puternicele dinastii care au stăpânit Marocul, dominat vreme de 300 de ani de spanioli, a căror prezenţă se face simţită în impunătorul Fort Santa Cruz, reconstruit după cutremurul din anul 1790, Oranul devine, începând cu prima jumătate a sec. al XVIII-lea, un important oraş colonial francez, mărturia influenţei metropolei rămânând încă în bulevardele largi, cu clădiri care le imită şi le copiază pe surorile aflate pe teritoriul hexagonului. Cină și cazare la Hotel Royal 5* (sau similar 5*).
Ziua 2 / 02.10.2020: Oran – Tlemcen – Oran
Mic dejun. Plecare spre Tlemcen, oraş în care influenţele berbere, arabe, andaluze, otomane şi franceze se
întrepătrund armonios, rezultatul convergenței acestora fiind varietatea şi bogăţia arhitectonică ce caracterizează acest loc. Vom vizita Palatul El Mechouar, un exemplu tipic de eclectism mauro-andaluz, adeseori comparat cu reşedinţele regale din Spania construite în aceeaşi perioadă. Iniţial întemeiat la începutul sec. al XI-lea de către conducătorii berberi ai dinastiei almoravide, care îşi aveau capitala în Marrakesh, acesta devine în sec. al XIII-lea reşedinţa principală a Regatului Zayyanid, care avea să stăpânească nord-estul Algeriei până la sosirea cuceritorilor otomani. După vizitarea minunilor create de mâna omului, va urma momentul ca cele produse de milenii de către forțele naturii să ne uimească. Pentru aceasta vom merge în Parcul Naţional Tlemcen, unul dintre cele mai recente parcuri deschise în Algeria, inclus în urmă cu trei ani pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom vizita grotele Ain Beni Adde, ce au o vechime de peste 65000 ani și care constituie una dintre cele mai importante atracţii naturale ale nordului Algeriei. Ultimele obiective pe care le vom vizita la sfârșitul zilei, mausoleul şi moscheea Sidi Boumediene, au o importanţă majoră atât pentru credincioşii musulmani cât şi pentru iubitorii arhitecturii locale. Acestea au fost edificate la sfârşitul sec. al XIV-lea în memoria sfântului cu acelaşi nume, creditat ca fiind cel care a adus doctrina mistică sufită în Africa de Nord, în sec. al XII-lea. Întoarcere la Oran pentru cină şi cazare la Hotel Royal 5* (sau similar 5*).
Ziua 3 / 03.10.2020: Oran – Alger
Mic dejun. Transfer la gară pentru îmbarcarea în trenul care ne va duce la Alger, capitala ţării şi cel mai mare oraş al acesteia, care ocupă o poziţie strategică pe ţărmul Mării Mediterane. Acesta a fost fondat în urmă cu aproape 2500 de ani de către fenicieni, devenind apoi un important centru politic şi administrativ atât în timpul bizantinilor cât şi al otomanilor. Începând cu sec. al XV-lea, atinge rangul de capitală a ţării, când devine centrul politic al unei provincii autonome din cadrul Imperiului Otoman, temută în întreg bazinul mediteranean datorită actelor de piraterie pe care le comitea şi îşi menţine acest statut atât în timpul dominaţiei franceze cât şi după dobândirea independenţei ţării. Odată ajunși în Alger ne vom îndrepta spre vechiul cartier istoric al oraşului pentru o vizită pietonală a casbahului care, păstrând încă arhitectura islamică şi structura urbană specifică medinelor arabo-berbere, a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Vom vizita apoi Bazilica Notre Dame d’Afrique, cel mai reprezentativ monument de arhitectură catolică din oraş, construită de francezi în a doua jumătate a sec. al XIX-lea, la care vom ajunge cu un funicular, aceasta fiind situată pe un promontoriu care domină marea. Cină și cazare la Hotel El Aurasi 5* (sau similar 5*).
Ziua 4 / 04.10.2020: Alger – Tipaza – Alger
Mic dejun. Vom începe ziua cu deplasarea spre oraşul Tipaza, situat la o distanță de 70 km față de Alger, unde vom vizita aşa numitul “Mormânt al Creştinului”, în realitate un mausoleu care datează din perioada imperială romană. De aici ne vom îndrepta spre situl arheologic roman situat pe malul mării, la poalele muntelui Chenoua şi care din anul 2002 este înscris pe lista Patrimoniului UNESCO. La întoarcerea în Alger vom face un tur panoramic al oraşului pe parcursul căruia vom vedea printre altele Oficiul Poştal, aflat în centrul nou, precum şi Monumentul Martirilor, ridicat în memoria celor căzuţi în timpul războiului de independenţă împotriva puterii coloniale franceze. Cină şi cazare la Hotel El Aurasi 5* (sau similar 5*).
Ziua 5 / 05.10.2020: Alger – Djemila – Constantine
Mic dejun. În această zi ne vom îndrepta spre oraşul Djemila, unde vom vizita unul dintre cele mai bine conservate situri romane din întreg nordul Africii. Iniţial cunoscută sub numele de Cuicul, având rol de simplă garnizoană destinată găzduirii soldaţilor, aşezarea devine un important centru comercial, la construcţiile deja existente adăugându-se în timpul perioadei creştine elemente arhitectonice specifice funcţiunilor religioase. La sfârşitul perioadei romane locul este abandonat, amintirea acestuia păstrându-se însă şi în timpul dominaţiei musulmane, când numele îi este schimbat în Djemila, în traducere, cea frumoasă. După ce vom străbate situl arheologic, vom vizita şi Muzeul de Arheologie local care găzduieşte unele dintre cele mai frumoase şi mai bine păstrate mozaicuri romane din lume. Ne vom îndrepta apoi spre Constantine pentru cină şi cazare la Hotel Marriott 5* (sau similar 5*).
Ziua 6 / 06.10.2020: Constantine – Timgad – Constantine
Mic dejun. Dimineaţa vom pleca spre Timgad, un alt sit roman important, despre care putem spune că este indirect legat şi de istoria noastră, pentru că a fost fondat în preajma anului 100 de către împăratul Traian, pentru a cinsti astfel memoria părinţilor săi. O caracteristică importantă a oraşului si care îl face aparte este planul său de construcţie, prevăzut cu străzi principale, care se intersectează în unghiuri drepte, aspect care coroborat cu bogăţia de artefacte prezente aici, au dus la înscrierea sa în Patrimoniul Mondial UNESCO începând cu anul 1982. După-amiază ne vom întoarce în Constantine pentru cină şi cazare la Hotel Marriott 5* (sau similar 5*).
Ziua 7 / 07.10.2020: Constantine – Annaba
Mic dejun. În prima parte a zilei vom vizita oraşul Constantine, supranumit datorită arhitecturii sale aparte, adaptată reliefului accidentat, oraşul podurilor. Cunoscut în trecut şi sub numele de Cirta, atribuit în perioada când făcea parte din regatul Numidiei, acesta este colonizat de către romani sub Cezar şi Augustus dar actuala denumire provine de la împăratul Constantin cel Mare care a jucat un rol important în extinderea acestei urbe. Nenumăratele vestigii prezente în oraș şi în apropierea acestuia, au dus la deschiderea la începutul secolului trecut a Muzeului oraşului, în momentul de faţă acesta având rang de Muzeu Naţional. După vizitarea muzeului ne vom îndrepta spre cel mai cunoscut monument al oraşului, Moscheea Emirului Abdelkader, una dintre cele mai mari din ţară şi de asemenea, sediul uneia dintre cele mai mari universităţi islamice. Dominând oraşul de la înălţimea minaretelor sale gemene, moscheea cinsteşte memoria celui mai important lider religios şi militar algerian, ale cărui eforturi în lupta împotriva expansiunii coloniale franceze i-au adus titlul de “Sfânt printre prinţi şi prinţ între sfinţi”. După-amiază ne vom îndrepta spre Annaba, localitate cunoscută în trecut sub numele de Hippo şi indisolubil legată de unul dintre cei mai renumiţi părinţi şi doctori ai bisericii, Sfântul Augustin, patronul oraşului care şi-a găsit sfârşitul şi a fost canonizat în catedrala al cărui episcop era. Construcţia iniţială nu s-a mai păstrat, dar în apropierea ruinelor ei s-a construit la sfârşitul secolului trecut o bazilică cu statut de pro-catedrala, pe care o vom vizita înainte de a ne îndrepta pentru cină şi cazare la Hotel Sheraton 5* (sau similar 5*).
Ziua 8 / 08.10.2020: Annaba – Tabarka – Dougga – Tunis
Mic dejun. Plecare spre Oum Teboul, punctul de frontieră pe unde vom trece în Tunisia, după care ne vom îndrepta spre Tabarka unde vom schimba autocarul cu care ne vom continua drumul spre Tunis. Pe traseu ne vom opri pentru a vizita situl arheologic Dougga, vechea Thugga, cel mai maiestuos din Tunisia și cel mai bine păstrat din Magreb, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 1997. La început o importantă colonie, Thugga devine unul dintre cele mai importante orașe ale regatului Massinissa, iar după căderea Cartaginei în anul 146 î.Hr., a preferat alianța cu cuceritorul roman. Orașul a crescut rapid și a contribuit la ascensiunea generală a Africii romane în secolele II și III. Itinerarul zilei va continua spre Tunis, a cărui istorie datează din vremuri antice, atunci când în urmă cu aprox. 3000 de ani a fost fondată aşezarea feniciană Tunes, aparţinând statului Cartaginez. Ocuparea acestor teritorii în anul 695 de către arabi şi construirea canalului care leagă aşezarea de mare, a dus la dezvoltarea capitalei, Tunisul devenind astfel oraş-port. Cină şi cazare la Hotel Ramada Plaza 5* (sau similar 5*).

Ziua 9 / 09.10.2020: Tunis – Cartagina – Sidi Bou Said – Hammamet
Mic dejun. Dimineața vom porni într-o călătorie fascinantă prin medina din Tunis, vechiul oraş cu străduţe înguste, în care vom putea descoperi frumoasele magazine ale artizanilor locali. În limba arabă, “souk” înseamnă piaţă, iar “medina”, oraş, care în zilele noastre este încă locuită fiind în același timp și un enorm loc pentru cumpărături tradiționale. În continuarea zilei ne vom deplasa spre Cartagina, oraş dezvoltat dintr-o colonie feniciană din primul mileniu î.Hr. într-o capitală superbă a unui mare imperiu. Astăzi numele de Cartagina este purtat de cartierul de lux al oraşului Tunis, unde se află şi Palatul Prezidenţial. Cartagina a fost întemeiată de către negustorii fenicieni în anul 814 î.Hr. şi conform legendei, de către prinţesa Dido (sau Elisa), sora lui Pigmalion. Cetatea a avut o istorie tumultoasă, fiind cucerită de toate marile puteri ale vremurilor, printre care îi putem enumera pe romani, vandali, bizantini, arabi şi turci. Deşi a fost râvnită, disputată şi chiar rasă de pe faţa pământului în sec. al II-lea î.Hr., cetatea a fost reconstruită ori de câte ori a fost necesar controlul Africii de Nord dintr-un singur loc. Colonia a ajuns să aibă o mare importanţă economică, ce rivaliza cu cea a metropolelor feniciene. Între anii 650 – 308 î.Hr. forma de guvernământ a fost monarhia, iar între anii 308 – 146 î.Hr., a fost republică oligarhică condusă de un senat cartaginez. În jurul ei s-a format un adevărat imperiu, cea mai mare forţă maritimă din Mediterana Occidentală până la Războaiele Punice cu Republica Romană. Vom vizita vechiul port, baia antonina şi teatrul. Vom face apoi o scurtă oprire în satul maur Sidi Bou Said cu căsuţele sale albe cu albastru care păstrează farmecul şi liniştea din trecut, după care ne vom îndrepta spre Yasmine Hammamet pentru cină şi cazare la Hotel Golden Tulip Taj Sultan 5* (sau similar 5*).
Ziua 10 / 10.10.2020: Hammamet – El Djem – Gabes – Matmata – Douz
Mic dejun. În această zi ne vom îndrepta spre El Djem, unde vom vizita al treilea amfiteatru ca mărime şi cel mai bine conservat din lume. Este cunoscut faptul că amfiteatrul a fost construit între anii 230 şi 238 la comanda oficialului imperial Gordian şi că la vremea respectivă putea găzdui peste 30.000 de spectatori, însă motivul pentru care un edificiu de o asemenea capacitate a fost construit în această zonă teoretic fără importanţă pentru Imperiul Roman este încă un mister pentru arheologi. În anul 238 Gordian s-a sinucis, iar edificiul a rămas neterminat, dar a fost extrem de bine conservat până în zilele noastre. Aici, spre deosebire de Coloseumul de la Roma, veţi putea păşi în arena care în antichitate a fost scena de luptă a gladiatorilor şi veţi putea vizita încăperile din subteran în care gladiatorii aşteptau intrarea în arenă. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Gabes, considerat a fi poarta tunisiană către sud, o oază de verdeaţă lângă mare, care datează din timpul fenicienilor. Pe aceste locuri, coloniştii veniţi din Fenicia au construit un oraş satelit al marii Cartagina. Romanii au sprijinit dezvoltarea oraşului chiar după căderea Cartaginei, folosindu-l ca centru de export al cerealelor şi fructelor către Roma. Ne vom deplasa apoi către Matmata, unde vom vizita zona renumitelor locuinţe troglodite. Cunoscută pentru peisajul selenar, Matmata este poate cea mai renumită zonă din Deşertul Sahara, datorită berberilor care au decis să locuiască aici în case săpate în pământ. În realitate, construite după modelul vilelor romane, aceste case păstrează o temperatură medie de 22o C de-a lungul anului, indiferent de temperaturile extreme ale deşertului, prea ridicate vara sau prea scăzute iarna. Locul, de un pitoresc aparte, l-a inspirat pe Steven Spielberg care a filmat aici scene din filmul Indiana Jones. În finalul zilei vom ajunge la Douz, unde cei care doresc vor putea face opţional, o plimbare pe cămilă, o experienţă de aproximativ o oră, în care veţi simţi cu adevărat Deşertul Sahara cu dunele sale nesfârşite de nisip. Cină şi cazare la Hotel Sahara Douz 4* (sau similar 4*).
Ziua 11 / 11.10.2020: Douz – Chott el Jerid – Tozeur
Mic dejun. Dimineaţa vom porni spre Chott El Djerid, cel mai mare lac sărat secat din Nordul Africii. Cu o suprafaţă de aprox. 5000 km², această depresiune închisă, este unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Tunisia cu peisaje care se schimbă de la un kilometru la altul şi de la o oră la alta, lumina creând pe straturile de sare culori şi umbre roz, verzi, bleu şi albe, transformând lacul într-o experienţă la graniţa dintre real şi imaginar. Oprire pentru fotografii. Traseul zilei ne va purta spre Tozeur cu cei 250 acri de pomi care produc unele dintre cele mai bune fructe din Tunisia. Vom vizita ecomuzeul “Eden Palm”, o veche plantaţie de palmieri şi plimbare cu trăsura în medina din Tozeur recunoscută pentru arhitectura tradiţională, meşteşuguri, dar şi pentru felul primitor al locuitorilor. Cu sute de palmieri, oaza din Tozeur este cea mai mare din Tunisia, curmalele de aici fiind cunoscute în întreaga lume. Încă din antichitate, purtând denumirea de Tusuros, oaza a fost un important punct de trecere al caravanelor care străbăteau deşertul. Vom porni apoi cu jeepurile până la renumitul Ong Jemel, unde vom recunoaște decorul natural din Războiul Stelelor. Întoarcere în Tozeur pentru cină şi cazare la Hotel Palm Beach 5* (sau similar 5*).
Ziua 12 / 12.10.2020: Tozeur – Oasis Mountains – Gafsa – Kairouan – Sousse
Mic dejun. În prima parte a zilei vom porni către oazele Tamerza şi Chebika cu superbele lor cascade naturale. La marginea oazelor se află linia de fortificaţie care traversa tot sudul Magrebului din Libia şi până în Maroc. Vom ajunge apoi la renumitul canion Mides, unde vom face o oprire pentru a admira peisajul, după care vom vedea dunele Lariguett, unde s-au filmat scene din filmele Pacientul Englez. Ne vom deplasa în continuare spre Gafsa, de unde ne vom îndrepta spre Kairouan, fostă capitală a Maghrebului, al IV-lea oraş ca importanţă religioasă în lumea islamică după Mekka, Medina şi Ierusalim. Kairouanul, a cărui denumire provine de la cuvântul Kairwan, care se traduce din limba arabă ca bază militară, a fost fondat de renumitul general arab Okba Ibn Nafa, care la sfârşitul sec. al VII-lea a cucerit în numele Islamului tot teritoriul nordului Africii. Deşi acesta era scopul iniţial, oraşul a devenit în scurt timp unul dintre cele mai importante centre ale vremii, astfel că în sec. al X-lea rivaliza cu oraşe precum Cairo, Damasc sau Cordoba, atât în fumuseţe cât şi ca importanţă culturală. În zilele noastre oraşul este capitala guvernoratului cu acelaşi nume, fiind renumit pentru măiestria cu care sunt ţesute covoarele, dar şi pentru un deliciu culinar numit Makroud, o prăjitură cu pastă de curmale. Vom vizita marea Moschee Sidi Okba, un adevărat punct de reper pentru arhitectura islamică, fostă şcoală religioasă din sec. al XVII-lea, bazinele Aghlabite, prin care apa era adusă în oraş, reprezentând unele dintre cele mai importante elemente locale de inginerie hidraulică din Evul Mediu, Mausoleul Sidi Sahib, locul în care se află rămăşiţele pământeşti ale unuia dintre prietenii profetului Mohamed şi bazarul medinei unde vom vedea faimoasele covoare de Kairouan. În finalul zilei vom ajunge în Sousse pentru cină şi cazare la Hotel Movenpick Resort & Marine Spa 5* (sau similar 5*).
Ziua 13 / 13.10.2020: Sousse – Port El Kantaoui – Tunis
Mic dejun. În prima parte a zilei ne vom bucura de farmecul orașului Sousse, al treilea oraș ca mărime din Tunisia. Vom începe cu o plimbare prin medina orașului, construită în sec. al IX-lea, vom vedea apoi Kasbah, zidurile fortificate și Ribat, cel mai vechi fort care la vremea sa i-a adăpostit pe luptătorii musulmani care au cucerit Arabia în sec. al VIII-lea. Vom admira în continuare Marea Moschee ce impresioneză prin simplitate atât la interior cât și la exterior. Ne vom deplasa apoi către El Kantaoui, un sat turistic pitoresc cu plaje superbe şi arhitectură tradiţională, un complex construit în jurul unui port modern pentru iahturi. După o inedită plimbare prin acest sătuc, vom pleca spre Hammamet, “St. Tropez-ul tunisian”, un oraş-staţiune în nordul Tunisiei, pe coasta Mării Mediterane în partea de sud est a peninsulei Cap Bon din regiunea Nabeul situat la o distanță de 60 km față de capitală. De la începutul sec. al XX-lea, Hammamet a devenit o staţiune apreciată de turişti datorită plajelor sale întinse. Ca majoritatea oraşelor tunisiene şi Hammamet-ul are o medină înconjurată de fortificaţii datând din sec. al XV-lea, o fortăreaţă şi nelipsitul souk. După-amiază vom vizita Nabeul, “capitala” locală a ceramicii, după care ne vom îndrepta spre Tunis, unde vom participa la o cină de rămas bun. Transfer la aeroportul din Tunis pentru plecarea spre Paris.
Ziua 14 / 14.10.2020: Tunis – Paris – Bucureşti
Plecarea spre Paris cu compania Air France, zbor AF 1785 (01:50 / 05:20), de unde se va pleca spre B

ziua 1 / 01.10.2020: bucureşti – paris – oran
Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul henri coandă, la ora 04:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei air france). plecare spre paris cu compania air france, zbor af 1089 (06:05 / 08:20), de unde se va pleca cu zborul af 1430 (14:30 / 16:00) spre oran, al doilea oraş ca mărime al algeriei, important centru economic al ţării, cunoscut mai ales datorită asocierii sale cu personalităţi care aproape că nu mai au nevoie de prezentare. yves saint laurent, celebrul designer de modă s-a născut aici, albert camus, premiul nobel pentru literatură 1957, tot de origine algeriană, scrie aici celebrul său roman ciuma şi tot aici se desfăşoară festivalul de muzică tradiţională rai, pe scena căruia, printre alţii, s-a făcut remarcat regretatul rachid taha. influenţat de puternicele dinastii care au stăpânit marocul, dominat vreme de 300 de ani de spanioli, a căror prezenţă se face simţită în impunătorul fort santa cruz, reconstruit după cutremurul din anul 1790, oranul devine, începând cu prima jumătate a sec. al xviii-lea, un important oraş colonial francez, mărturia influenţei metropolei rămânând încă în bulevardele largi, cu clădiri care le imită şi le copiază pe surorile aflate pe teritoriul hexagonului. cină și cazare la hotel royal 5* (sau similar 5*).

2 / 02.10.2020: oran – tlemcen – oran
mic dejun. plecare spre tlemcen, oraş în care influenţele berbere, arabe, andaluze, otomane şi franceze se
întrepătrund armonios, rezultatul convergenței acestora fiind varietatea şi bogăţia arhitectonică ce caracterizează acest loc. vom vizita palatul el mechouar, un exemplu tipic de eclectism mauro-andaluz, adeseori comparat cu reşedinţele regale din spania construite în aceeaşi perioadă. iniţial întemeiat la începutul sec. al xi-lea de către conducătorii berberi ai dinastiei almoravide, care îşi aveau capitala în marrakesh, acesta devine în sec. al xiii-lea reşedinţa principală a regatului zayyanid, care avea să stăpânească nord-estul algeriei până la sosirea cuceritorilor otomani. după vizitarea minunilor create de mâna omului, va urma momentul ca cele produse de milenii de către forțele naturii să ne uimească. pentru aceasta vom merge în parcul naţional tlemcen, unul dintre cele mai recente parcuri deschise în algeria, inclus în urmă cu trei ani pe lista patrimoniului mondial unesco. vom vizita grotele ain beni adde, ce au o vechime de peste 65000 ani și care constituie una dintre cele mai importante atracţii naturale ale nordului algeriei. ultimele obiective pe care le vom vizita la sfârșitul zilei, mausoleul şi moscheea sidi boumediene, au o importanţă majoră atât pentru credincioşii musulmani cât şi pentru iubitorii arhitecturii locale. acestea au fost edificate la sfârşitul sec. al xiv-lea în memoria sfântului cu acelaşi nume, creditat ca fiind cel care a adus doctrina mistică sufită în africa de nord, în sec. al xii-lea. Întoarcere la oran pentru cină şi cazare la hotel royal 5* (sau similar 5*).

3 / 03.10.2020: oran – alger
mic dejun. transfer la gară pentru îmbarcarea în trenul care ne va duce la alger, capitala ţării şi cel mai mare oraş al acesteia, care ocupă o poziţie strategică pe ţărmul mării mediterane. acesta a fost fondat în urmă cu aproape 2500 de ani de către fenicieni, devenind apoi un important centru politic şi administrativ atât în timpul bizantinilor cât şi al otomanilor. Începând cu sec. al xv-lea, atinge rangul de capitală a ţării, când devine centrul politic al unei provincii autonome din cadrul imperiului otoman, temută în întreg bazinul mediteranean datorită actelor de piraterie pe care le comitea şi îşi menţine acest statut atât în timpul dominaţiei franceze cât şi după dobândirea independenţei ţării. odată ajunși în alger ne vom îndrepta spre vechiul cartier istoric al oraşului pentru o vizită pietonală a casbahului care, păstrând încă arhitectura islamică şi structura urbană specifică medinelor arabo-berbere, a fost inclusă în patrimoniul mondial unesco. vom vizita apoi bazilica notre dame d’afrique, cel mai reprezentativ monument de arhitectură catolică din oraş, construită de francezi în a doua jumătate a sec. al xix-lea, la care vom ajunge cu un funicular, aceasta fiind situată pe un promontoriu care domină marea. cină și cazare la hotel el aurasi 5* (sau similar 5*).

4 / 04.10.2020: alger – tipaza – alger
mic dejun. vom începe ziua cu deplasarea spre oraşul tipaza, situat la o distanță de 70 km față de alger, unde vom vizita aşa numitul “mormânt al creştinului”, în realitate un mausoleu care datează din perioada imperială romană. de aici ne vom îndrepta spre situl arheologic roman situat pe malul mării, la poalele muntelui chenoua şi care din anul 2002 este înscris pe lista patrimoniului unesco. la întoarcerea în alger vom face un tur panoramic al oraşului pe parcursul căruia vom vedea printre altele oficiul poştal, aflat în centrul nou, precum şi monumentul martirilor, ridicat în memoria celor căzuţi în timpul războiului de independenţă împotriva puterii coloniale franceze. cină şi cazare la hotel el aurasi 5* (sau similar 5*).

5 / 05.10.2020: alger – djemila – constantine
mic dejun. În această zi ne vom îndrepta spre oraşul djemila, unde vom vizita unul dintre cele mai bine conservate situri romane din întreg nordul africii. iniţial cunoscută sub numele de cuicul, având rol de simplă garnizoană destinată găzduirii soldaţilor, aşezarea devine un important centru comercial, la construcţiile deja existente adăugându-se în timpul perioadei creştine elemente arhitectonice specifice funcţiunilor religioase. la sfârşitul perioadei romane locul este abandonat, amintirea acestuia păstrându-se însă şi în timpul dominaţiei musulmane, când numele îi este schimbat în djemila, în traducere, cea frumoasă. după ce vom străbate situl arheologic, vom vizita şi muzeul de arheologie local care găzduieşte unele dintre cele mai frumoase şi mai bine păstrate mozaicuri romane din lume. ne vom îndrepta apoi spre constantine pentru cină şi cazare la hotel marriott 5* (sau similar 5*).

6 / 06.10.2020: constantine – timgad – constantine
mic dejun. dimineaţa vom pleca spre timgad, un alt sit roman important, despre care putem spune că este indirect legat şi de istoria noastră, pentru că a fost fondat în preajma anului 100 de către împăratul traian, pentru a cinsti astfel memoria părinţilor săi. o caracteristică importantă a oraşului si care îl face aparte este planul său de construcţie, prevăzut cu străzi principale, care se intersectează în unghiuri drepte, aspect care coroborat cu bogăţia de artefacte prezente aici, au dus la înscrierea sa în patrimoniul mondial unesco începând cu anul 1982. după-amiază ne vom întoarce în constantine pentru cină şi cazare la hotel marriott 5* (sau similar 5*).

7 / 07.10.2020: constantine – annaba
mic dejun. În prima parte a zilei vom vizita oraşul constantine, supranumit datorită arhitecturii sale aparte, adaptată reliefului accidentat, oraşul podurilor. cunoscut în trecut şi sub numele de cirta, atribuit în perioada când făcea parte din regatul numidiei, acesta este colonizat de către romani sub cezar şi augustus dar actuala denumire provine de la împăratul constantin cel mare care a jucat un rol important în extinderea acestei urbe. nenumăratele vestigii prezente în oraș şi în apropierea acestuia, au dus la deschiderea la începutul secolului trecut a muzeului oraşului, în momentul de faţă acesta având rang de muzeu naţional. după vizitarea muzeului ne vom îndrepta spre cel mai cunoscut monument al oraşului, moscheea emirului abdelkader, una dintre cele mai mari din ţară şi de asemenea, sediul uneia dintre cele mai mari universităţi islamice. dominând oraşul de la înălţimea minaretelor sale gemene, moscheea cinsteşte memoria celui mai important lider religios şi militar algerian, ale cărui eforturi în lupta împotriva expansiunii coloniale franceze i-au adus titlul de “sfânt printre prinţi şi prinţ între sfinţi”. după-amiază ne vom îndrepta spre annaba, localitate cunoscută în trecut sub numele de hippo şi indisolubil legată de unul dintre cei mai renumiţi părinţi şi doctori ai bisericii, sfântul augustin, patronul oraşului care şi-a găsit sfârşitul şi a fost canonizat în catedrala al cărui episcop era. construcţia iniţială nu s-a mai păstrat, dar în apropierea ruinelor ei s-a construit la sfârşitul secolului trecut o bazilică cu statut de pro-catedrala, pe care o vom vizita înainte de a ne îndrepta pentru cină şi cazare la hotel sheraton 5* (sau similar 5*).

8 / 08.10.2020: annaba – tabarka – dougga – tunis

mic dejun. plecare spre oum teboul, punctul de frontieră pe unde vom trece în tunisia, după care ne vom îndrepta spre tabarka unde vom schimba autocarul cu care ne vom continua drumul spre tunis. pe traseu ne vom opri pentru a vizita situl arheologic dougga, vechea thugga, cel mai maiestuos din tunisia și cel mai bine păstrat din magreb, inclus în patrimoniul mondial unesco în anul 1997. la început o importantă colonie, thugga devine unul dintre cele mai importante orașe ale regatului massinissa, iar după căderea cartaginei în anul 146 î.hr., a preferat alianța cu cuceritorul roman. orașul a crescut rapid și a contribuit la ascensiunea generală a africii romane în secolele ii și iii. itinerarul zilei va continua spre tunis, a cărui istorie datează din vremuri antice, atunci când în urmă cu aprox. 3000 de ani a fost fondată aşezarea feniciană tunes, aparţinând statului cartaginez. ocuparea acestor teritorii în anul 695 de către arabi şi construirea canalului care leagă aşezarea de mare, a dus la dezvoltarea capitalei, tunisul devenind astfel oraş-port. cină şi cazare la hotel ramada plaza 5* (sau similar 5*).

9 / 09.10.2020: tunis – cartagina – sidi bou said – hammamet
mic dejun. dimineața vom porni într-o călătorie fascinantă prin medina din tunis, vechiul oraş cu străduţe înguste, în care vom putea descoperi frumoasele magazine ale artizanilor locali. În limba arabă, “souk” înseamnă piaţă, iar “medina”, oraş, care în zilele noastre este încă locuită fiind în același timp și un enorm loc pentru cumpărături tradiționale. În continuarea zilei ne vom deplasa spre cartagina, oraş dezvoltat dintr-o colonie feniciană din primul mileniu î.hr. într-o capitală superbă a unui mare imperiu. astăzi numele de cartagina este purtat de cartierul de lux al oraşului tunis, unde se află şi palatul prezidenţial. cartagina a fost întemeiată de către negustorii fenicieni în anul 814 î.hr. şi conform legendei, de către prinţesa dido (sau elisa), sora lui pigmalion. cetatea a avut o istorie tumultoasă, fiind cucerită de toate marile puteri ale vremurilor, printre care îi putem enumera pe romani, vandali, bizantini, arabi şi turci. deşi a fost râvnită, disputată şi chiar rasă de pe faţa pământului în sec. al ii-lea î.hr., cetatea a fost reconstruită ori de câte ori a fost necesar controlul africii de nord dintr-un singur loc. colonia a ajuns să aibă o mare importanţă economică, ce rivaliza cu cea a metropolelor feniciene. Între anii 650 – 308 î.hr. forma de guvernământ a fost monarhia, iar între anii 308 – 146 î.hr., a fost republică oligarhică condusă de un senat cartaginez. În jurul ei s-a format un adevărat imperiu, cea mai mare forţă maritimă din mediterana occidentală până la războaiele punice cu republica romană. vom vizita vechiul port, baia antonina şi teatrul. vom face apoi o scurtă oprire în satul maur sidi bou said cu căsuţele sale albe cu albastru care păstrează farmecul şi liniştea din trecut, după care ne vom îndrepta spre yasmine hammamet pentru cină şi cazare la hotel golden tulip taj sultan 5* (sau similar 5*).

10 / 10.10.2020: hammamet – el djem – gabes – matmata – douz
mic dejun. În această zi ne vom îndrepta spre el djem, unde vom vizita al treilea amfiteatru ca mărime şi cel mai bine conservat din lume. este cunoscut faptul că amfiteatrul a fost construit între anii 230 şi 238 la comanda oficialului imperial gordian şi că la vremea respectivă putea găzdui peste 30.000 de spectatori, însă motivul pentru care un edificiu de o asemenea capacitate a fost construit în această zonă teoretic fără importanţă pentru imperiul roman este încă un mister pentru arheologi. În anul 238 gordian s-a sinucis, iar edificiul a rămas neterminat, dar a fost extrem de bine conservat până în zilele noastre. aici, spre deosebire de coloseumul de la roma, veţi putea păşi în arena care în antichitate a fost scena de luptă a gladiatorilor şi veţi putea vizita încăperile din subteran în care gladiatorii aşteptau intrarea în arenă. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre gabes, considerat a fi poarta tunisiană către sud, o oază de verdeaţă lângă mare, care datează din timpul fenicienilor. pe aceste locuri, coloniştii veniţi din fenicia au construit un oraş satelit al marii cartagina. romanii au sprijinit dezvoltarea oraşului chiar după căderea cartaginei, folosindu-l ca centru de export al cerealelor şi fructelor către roma. ne vom deplasa apoi către matmata, unde vom vizita zona renumitelor locuinţe troglodite. cunoscută pentru peisajul selenar, matmata este poate cea mai renumită zonă din deşertul sahara, datorită berberilor care au decis să locuiască aici în case săpate în pământ. În realitate, construite după modelul vilelor romane, aceste case păstrează o temperatură medie de 22o c de-a lungul anului, indiferent de temperaturile extreme ale deşertului, prea ridicate vara sau prea scăzute iarna. locul, de un pitoresc aparte, l-a inspirat pe steven spielberg care a filmat aici scene din filmul indiana jones. În finalul zilei vom ajunge la douz, unde cei care doresc vor putea face opţional, o plimbare pe cămilă, o experienţă de aproximativ o oră, în care veţi simţi cu adevărat deşertul sahara cu dunele sale nesfârşite de nisip. cină şi cazare la hotel sahara douz 4* (sau similar 4*).

11 / 11.10.2020: douz – chott el jerid – tozeur
mic dejun. dimineaţa vom porni spre chott el djerid, cel mai mare lac sărat secat din nordul africii. cu o suprafaţă de aprox. 5000 km², această depresiune închisă, este unul dintre cele mai spectaculoase locuri din tunisia cu peisaje care se schimbă de la un kilometru la altul şi de la o oră la alta, lumina creând pe straturile de sare culori şi umbre roz, verzi, bleu şi albe, transformând lacul într-o experienţă la graniţa dintre real şi imaginar. oprire pentru fotografii. traseul zilei ne va purta spre tozeur cu cei 250 acri de pomi care produc unele dintre cele mai bune fructe din tunisia. vom vizita ecomuzeul “eden palm”, o veche plantaţie de palmieri şi plimbare cu trăsura în medina din tozeur recunoscută pentru arhitectura tradiţională, meşteşuguri, dar şi pentru felul primitor al locuitorilor. cu sute de palmieri, oaza din tozeur este cea mai mare din tunisia, curmalele de aici fiind cunoscute în întreaga lume. Încă din antichitate, purtând denumirea de tusuros, oaza a fost un important punct de trecere al caravanelor care străbăteau deşertul. vom porni apoi cu jeepurile până la renumitul ong jemel, unde vom recunoaște decorul natural din războiul stelelor. Întoarcere în tozeur pentru cină şi cazare la hotel palm beach 5* (sau similar 5*).

12 / 12.10.2020: tozeur – oasis mountains – gafsa – kairouan – sousse
mic dejun. În prima parte a zilei vom porni către oazele tamerza şi chebika cu superbele lor cascade naturale. la marginea oazelor se află linia de fortificaţie care traversa tot sudul magrebului din libia şi până în maroc. vom ajunge apoi la renumitul canion mides, unde vom face o oprire pentru a admira peisajul, după care vom vedea dunele lariguett, unde s-au filmat scene din filmele pacientul englez. ne vom deplasa în continuare spre gafsa, de unde ne vom îndrepta spre kairouan, fostă capitală a maghrebului, al iv-lea oraş ca importanţă religioasă în lumea islamică după mekka, medina şi ierusalim. kairouanul, a cărui denumire provine de la cuvântul kairwan, care se traduce din limba arabă ca bază militară, a fost fondat de renumitul general arab okba ibn nafa, care la sfârşitul sec. al vii-lea a cucerit în numele islamului tot teritoriul nordului africii. deşi acesta era scopul iniţial, oraşul a devenit în scurt timp unul dintre cele mai importante centre ale vremii, astfel că în sec. al x-lea rivaliza cu oraşe precum cairo, damasc sau cordoba, atât în fumuseţe cât şi ca importanţă culturală. În zilele noastre oraşul este capitala guvernoratului cu acelaşi nume, fiind renumit pentru măiestria cu care sunt ţesute covoarele, dar şi pentru un deliciu culinar numit makroud, o prăjitură cu pastă de curmale. vom vizita marea moschee sidi okba, un adevărat punct de reper pentru arhitectura islamică, fostă şcoală religioasă din sec. al xvii-lea, bazinele aghlabite, prin care apa era adusă în oraş, reprezentând unele dintre cele mai importante elemente locale de inginerie hidraulică din evul mediu, mausoleul sidi sahib, locul în care se află rămăşiţele pământeşti ale unuia dintre prietenii profetului mohamed şi bazarul medinei unde vom vedea faimoasele covoare de kairouan. În finalul zilei vom ajunge în sousse pentru cină şi cazare la hotel movenpick resort & marine spa 5* (sau similar 5*).

13 / 13.10.2020: sousse – port el kantaoui – tunis
mic dejun. În prima parte a zilei ne vom bucura de farmecul orașului sousse, al treilea oraș ca mărime din tunisia. vom începe cu o plimbare prin medina orașului, construită în sec. al ix-lea, vom vedea apoi kasbah, zidurile fortificate și ribat, cel mai vechi fort care la vremea sa i-a adăpostit pe luptătorii musulmani care au cucerit arabia în sec. al viii-lea. vom admira în continuare marea moschee ce impresioneză prin simplitate atât la interior cât și la exterior. ne vom deplasa apoi către el kantaoui, un sat turistic pitoresc cu plaje superbe şi arhitectură tradiţională, un complex construit în jurul unui port modern pentru iahturi. după o inedită plimbare prin acest sătuc, vom pleca spre hammamet, “st. tropez-ul tunisian”, un oraş-staţiune în nordul tunisiei, pe coasta mării mediterane în partea de sud est a peninsulei cap bon din regiunea nabeul situat la o distanță de 60 km față de capitală. de la începutul sec. al xx-lea, hammamet a devenit o staţiune apreciată de turişti datorită plajelor sale întinse. ca majoritatea oraşelor tunisiene şi hammamet-ul are o medină înconjurată de fortificaţii datând din sec. al xv-lea, o fortăreaţă şi nelipsitul souk. după-amiază vom vizita nabeul, “capitala” locală a ceramicii, după care ne vom îndrepta spre tunis, unde vom participa la o cină de rămas bun. transfer la aeroportul din tunis pentru plecarea spre paris.

14 / 14.10.2020: tunis – paris – bucureşti
plecarea spre paris cu compania air france, zbor af 1785 (01:50 / 05:20), de unde se va pleca spre b

Detalii tarife circuit

  • Durata: 14 zile
  • Categorie hoteluri: 5,4
  • Transport: Avion - Decolare din Bucuresti, Romania

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
01 Octombrie 2020 1,995 € Rezerva

tarife incepand de la 1,995 €

Servicii incluse

- transport continental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Paris – Oran şi Tunis – Paris – Bucureşti cu compania AirFrance
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 12 nopţi de cazare în hoteluri de 5* şi 4*
- mesele menţionate în program: 12 mic dejunuri şi 13 cine
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxe de intrare la obiectivele menţionate în program
- vizită la Sidi Bou Said
- excursie la oazele Tamerza și Chebika
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 30.000 euro/pers. (cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, însă care nu este menită a acoperi complicațiile sau recidivele bolilor/afecțiunilor de care dumneavoastră suferiți anterior începerii călătoriei) și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoarea storno acoperă acoperă până la 2000 euro/persoană (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei

Servicii neincluse

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 185 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxă de viză Algeria: 60 euro/pers. (se achită în agenție)
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai dacă se aplică
- taxele de oraş (unde se percep) se achită, la recepţia hotelurilor, individual
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi în cadrul meselor etc.
- bacşişuri: 50 euro/pers. pentru ghizii locali şi şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de 15 participanţi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
• plimbare cu cămilele în Deşertul Sahara: 15 euro/pers. (se achită în circuit)

Observatii

ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei
- 2 fotografii recente, format 3,5 × 4,5 cm

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 %, se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăţi
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

DAL Travel