Vizualizezi oferta circuit Chile, circuit Bolivia, vacanta Chile, vacanta Bolivia.

Circuit avion Chile, Bolivia

Circuit Chile
  • Tari: Chile, Bolivia
  • Orase tranzitate:

Descriere

Ziua 1 / 19.11.2020: București – Londra – Santiago de Chile
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 14:00 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei British Airways). Plecare spre Londra cu compania British Airways, zbor BA 887 (16:15 / 17:45), de unde se va pleca spre Santiago de Chile cu zborul BA 251 (22:00 / 09:35).
Ziua 2 / 20.11.2020: Santiago de Chile
După sosirea în Santiago de Chile ne vom întâlni cu ghidul local alături de care vom porni în explorarea capitalei situată pe malul râului Mapocho, la poalele maiestosului vulcan Tupungato, ce are o înălţime de 6.570 m. Oraşul păstrează amintirea imperiului colonial spaniol, fapt evident mai ales în zona centrală. Vom face un tur panoramic al oraşului care va include Palatul Prezidenţial, Piaţa Armelor cu Catedrala şi vechea clădire a Poştei, Muzeul Naţional de Istorie şi Casa Colonial, fosta reşedinţă a guvernatorului în perioada colonială. Vom trece pe lângă Dealul Cerro San Cristobal, aflat în Parcul Metropolitano şi vom continua cu deplasarea către una dintre cele mai exclusiviste zone ale capitalei, Providencia, unde vom găsi o mulţime de magazine şi restaurante. Cazare în Santiago de Chile la Hotel Marina Las Condes 4* (sau similar 4*).
Ziua 3 / 21.11.2020: Santiago de Chile – San Pedro de Atacama
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania Latam Airlines Group, zbor LA 340 (12:15 / 14:19) spre San Pedro de Atacama, centrul civilizaţiei precolumbiene, loc care oferă cel mai spectaculos şi cel mai dramatic peisaj din Chile. Vom vizita cea mai cunoscută destinaţie din această zonă, Valea Lunii (Moon Valley sau Valle de la Luna), localizată în Cordillera de la Sal, care reprezintă o atracţie deosebită datorită similitudinii cu peisajul selenar şi a enormului amfiteatru de piatră. La apusul soarelui vom putea savura faimoasa băutură pisco sour în atmosfera de poveste a deșertului. Cazare în San Pedro de Atacama la Hotel Altiplanico Atacama 3*+ (sau similar 3*+).
Ziua 4 / 22.11.2020: San Pedro de Atacama
Mic dejun. Excursie de o zi la impresionantul Salar de Atacama. Dimineaţa devreme, ne vom îndrepta spre Toconao, un orăşel de un farmec aparte, aflat la 2450 m altitudine, a cărui particularitate constă în folosirea lemnului de cactus pentru construcţia clădirilor. Călătoria va continua către satul Socaire, situat la o altitudine de 3218 m, care se remarcă prin arhitectura construcţiilor sale ce au la bază o piatră dură. Puţinii locuitori ai acestui sat încă folosesc metodele tradiţionale de plantare a câmpurilor terasate cu porumb, grâu şi cartofi. Ne vom îndrepta în continuare către lagunele Miscani şi Meniques care se află situate la o altitudine de 4500 m şi sunt înconjurate de vulcanii cu acelaşi nume. Vom ajunge în cele din urmă la Lacul Sărat Atacama, care are o suprafaţă impresionantă de 3000 km2. Lacul este acoperit cu un strat de cristale de sare albă ca zăpada, apărute ca urmare a evaporării apei. Acesta primeşte apă filtrată din Râul San Pedro şi din numeroasele canioane ale lanţului muntos, fapt care face ca acesta să conţină cele mai mari rezerve de litiu, bor şi potasiu din întreaga lume. Tot aici se află Laguna Chaxa, populată de reptile şi de păsări flamingo. Dejun în timpul vizitelor. Întoarcere la San Pedro de Atacama pentru cazare la Hotel Altiplanico Atacama 3*+ (sau similar 3*+).
Ziua 5 / 23.11.2020: San Pedro de Atacama – Laguna Verde – Laguna Colorada – Ojo de Perdiz
Mic dejun. Plecare spre Hito Cajon, o trecătoare montană situată pe flancul sud-estic al vulcanului Juriques, în apropierea unui alt vulcan celebru, Licancabur, pe unde vom trece graniţa dintre Chile şi Bolivia, în zona boliviană aflându-se Parcul Naţional Eduardo Avaroa care deține una dintre cele mai mari rezerve naturale de floră şi faună din Anzi. Pe traseu vom putea admira Laguna Verde, unul dintre cele mai spectaculoase lacuri sărate din America de Sud, aflat la poalele celui mai înalt vulcan activ din lume, Ojos del Salado (6.893 m), care este şi cel de-al doilea munte ca înălţime din emisfera vestică după Vârful Aconcagua (6.961 m). Itinerariul zilei va continua prin Valea Dali, unde se află izvoarele sulfuroase termale Polkes şi unde vom putea admira gheizerele Sol de Manana. Zona este situată la o altitudine de 4.500 – 5.000 m, iar în apropiere se află şi numeroase lacuri cu noroi fierbinte. Tot în această zonă vom vedea Laguna Roşie, cunoscută şi sub numele de Laguna Colorată, un lac de adâncime mică unde trăiesc numeroase păsări flamingo. Culoarea roşie a lagunei este dată de pigmentul unor alge şi este scoasă în evidenţă de multitudinea de insuliţe de borax care împânzesc lacul. Dejun pachet pe parcursul vizitelor. Ne vom îndrepta apoi spre Siloli, localitatea unde vom fi cazaţi, însă pe traseu vom face o scurtă oprire la Arbol de Piedra, o formaţiune izolată din piatră de forma unui arbore care măsoară 7 m înălţime, unul dintre cele mai fotografiate obiective din Altiplano. Sosire spre seară în Ojo de Perdiz pentru cină şi cazare la Hotel del Desierto Tayka 3* (sau similar 3*).
Ziua 6 / 24.11.2020: Ojo de Perdiz – Colchani – Uyuni
Mic dejun. Dimineaţa va începe cu vizitarea micilor lagune Onda, Chiar Kota şi Hedionda y Canapa, după care ne vom îndrepta spre punctul de belvedere de unde vom putea admira Vulcanul Ollague, unul dintre puţinii vulcani activi din regiune. Vom străbate apoi câmpia de sare Chiguana, o întindere de sare deosebit de spectaculoasă care ne va pregăti pentru marile întinderi de sare din Uyuni. Plecare spre Deşertul Uyuni pentru a ajunge la Insula Incahuasi (Insula Peştilor), unde se află cea mai mare specie de cactus din lume. În ciuda numelui său, aici nu se află nicio insulă şi de asemenea nu există nici peşti, formaţiunea izolată făcută din corali pietrificaţi şi acoperită cu cactuşi, primind acest nume datorită formelor sale care seamănă cu un peşte. Vom putea urca în cea mai înaltă zonă a insulei de unde vom vedea spectaculoasa întindere de sare a deşertului. Dejun pachet pe parcursul vizitelor. Vom continua apoi călătoria prin deşert ajungând la Colchani, unul dintre oraşele care s-au dezvoltat datorită industriei de prelucrare şi distribuţie a sării. Colchani este de asemenea cunoscut pentru producţia de quinoa, o cereală cu un conţinut ridicat de proteine, plin de savoare, folosit şi ca un substitut al orezului. După un scurt popas în Colchani, ne vom îndrepta spre Uyuni pentru cină şi cazare la Hotel Jardines de Uyuni 4* (sau similar 4*).
Ziua 7 / 25.11.2020: Uyuni – Potosi
Mic dejun. În această zi ne vom îndrepta spre Potosi, unul dintre oraşele situate la cea mare înălţime din lume, respectiv 4.090 m, oraș situat la baza lui Cerro Rico, muntele cel bogat care a avut depozite atât de mari de argint încât o lungă perioadă de timp localnicii spuneau că este în întregime alcătuit din preţiosul metal. Cunoscut în perioada colonizării spaniole datorită faptului că de aici pleca spre Europa cea mai mare parte a argintului extras din America de Sud, Potosi s-a dezvoltat şi a ajuns unul dintre oraşele coloniale cele mai bogate din regiune. Argintul era transportat cu măgari sau cu lame până la coasta Oceanului Pacific de unde era îmbarcat pe vase şi transportat la Istmul Panama, de unde era din nou transportat cu măgari până la Portobelo, unde era îmbarcat pe vasele care-l duceau în Spania. Din cauza exploatării intensive, după anul 1800 rezervele de argint s-au epuizat, singurul metal care a mai fost extras rămânând cositorul. Numeroase clădiri păstrează şi astăzi farmecul şi caracteristicile coloniale, atrăgând anual mii de turişti. După dejun (inclus) vom face un tur panoramic al oraşului care va include Biserica San Lorenzo, Piaţa Centrală, punctul de belvedere San Francisco, Arcul Cobija, Trezoreria, Mănăstirea Santa Teresa, Biserica La Meced şi turnul Compania de Jesus. Cazare în Potosi la Hotel Coloso 4* (sau similar 4*).
Ziua 8 / 26.11.2020: Potosi – Sucre
Mic dejun. Dimineaţa vom face o vizită la o mină din zona oraşului Potosi, unde vom descoperi obiceiuri şi tradiţii ale mineritului din zonă. Vom afla poveşti emoţionante despre mineri şi despre condiţiile grele în care lucrează. Echipaţi cu echipament de protecţie vom pătrunde în interiorul minei unde vom vedea galerii şi câteva dintre altarele ridicate de mineri în amintirea colegilor care au murit din cauza bolilor profesionale. După dejun (inclus) ne vom îndrepta spre Sucre, capitala constituțională a Boliviei unde se află Curtea Supremă de Justiție. Situată în partea sud-centrală a țării, aşezarea se află la o altitudine de 2.750 m şi a fost fondată sub numele de Ciudad de La Plata de la Nueva Toledo de către Pedro Anzures, Marques de Campo Redondo. Cazare în Sucre la Hotel Parador Santa Maria 4* (sau similar 4*).
Ziua 9 / 27.11.2020: Sucre – La Paz
Mic dejun. Vom porni în turul panoramic al oraşului Sucre, care până în sec. al XIX-lea, a fost centrul judiciar, religios și cultural al regiunii. Istoria complexă a acestei localităţi este pusă în evidenţă şi de numele pe care le-a avut de-a lungul timpului. Astfel, înainte de venirea spaniolilor, s-a numit Characas, în timpul dominaţiei spaniole a devenit La Plata (argint), când a dobândit independența s-a transformat în Chuquisaca, iar în anul 1839, după ce orașul a devenit capitala Boliviei, acesta a fost redenumit în onoarea revoluționarului Antonio José de Sucre devenit al 4-lea preşedinte al Peru şi al 2-lea al Boliviei. Afectat după declinul economic cauzat de căderea industriei sale de argint, a pierdut statul de capitală în favoarea oraşului La Paz, în anul 1898. Vom admira cartierele coloniale, Casa Libertăţii, locul unde s-a semnat Declaraţia de Independenţă a ţării şi care a fost iniţial mănăstire iezuită, fondată în anul 1621, Plaza de la Recoleta şi Universitatea, cel mai important reper istoric şi arhitectonic al ţării. Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania Amaszonas, zbor Z8 167 (17:50 / 18:40) spre la La Paz. Sosire și transfer pentru cină la un restaurant local. Cazare la Hotel Real Plaza 4* (sau similar 4*).
Ziua 10 / 28.11.2020: La Paz – Lacul Titicaca – Copacabana – Insula Soarelui
Mic dejun. În prima parte a zilei ne vom îndrepta spre nord, către Copacabana, localitatea de la care a fost
“împrumutat” numele celei mai renumite plaje din Rio de Janeiro, localitate care în afara faptului că se află situată pe malurile celebrului lac Titicaca, este şi un important centru de pelerinaj religios, unde se păstrează vie cultura strămoşilor Aymaras. Statuia Fecioarei din Copacabana este icoana cea mai venerată din întreaga Americă de Sud. După-amiază ne vom deplasa cu barca cu motor pentru vizitarea Insulei Soarelui, situată la o oră distanţă de Copacabana, cea mai mare din întregul arhipelag. Pe insulă se află numeroase vestigii arheologice inca, precum Templul Pilkokaina, Scara Sfântă şi Labirintul Chicana. Cazare pe Insula Soarelui la Palla Khasa Lodge (sau similar).
Ziua 11 / 29.11.2020: Insula Soarelui – Tiahuaco – La Paz
Mic dejun. Dimineaţa ne vom întoarce cu barca cu motor la Copacabana și vom pleca spre situl arheologic pre-incaş Tiwanaku, înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO din anul 2000. Cunoscut ca centru spiritual și politic al culturii numite tot Tiwanaku, situl are o arhitectură monumentală, caracterizată de pietre mari cioplite într-un mod excepțional. În continuarea zilei vom vizita Puma Punku, un complex format din roci vulcanice care au până la 7 m înălţime şi care cântăresc peste 100 t., complex localizat pe un podiş înalt din Tihuanaco, care datează de acum 14.000 de ani şi care cuprinde mai multe structuri din blocuri masive de piatră tăiate cu o precizie incredibilă în diverse forme geometrice. Dejun în timpul vizitelor. După-amiază vom face un tur panoramic al capitalei boliviene La Paz, care va include Biserica San Francisco, Piaţa Vrăjitoarelor, unde vom putea înţelege modul de gândire şi practicile acestora, Piaţa Murillo, Palatul Executivului şi al Legislativului, Catedrala Metropolitană, după care vom face o oprire în punctul de belvedere Killi Killi şi vom urca în telecabina din care vom admira superba privelişte asupra La Paz-ului. Cazare în La Paz la Hotel Real Plaza 4* (sau similar 4*).
Ziua 12 / 30.11.2020: La Paz – Santiago de Chile
Mic dejun. Transfer la aeroportul din La Paz pentru plecarea spre Santiago de Chile cu compania Latam Airlines Group, zbor LA 893 (09:24 / 12:14). Sosire în Santiago de Chile și transfer pentru cazare la Hotel Marina Las Condes 4* (sau similar 4*). Având în vedere că vinurile chiliene sunt faimoase în întreaga lume, v-am pregătit o surpriză: opțional, veți putea face o vizită la o renumită podgorie, unde veți participa la o degustare.
Ziua 13 / 01.12.2020: Santiago de Chile – Valparaiso – Vina del Mar – Santiago de Chile
Mic dejun. Plecare spre pitorescul oraş Valparaiso, bogat în arhitectură autohtonă, inspirată de artişti şi poeţi, declarat Patrimoniu Mondial UNESCO. Oraşul situat la 120 km de Santiago de Chile este unul dintre cele mai importante porturi ale ţării, supranumit şi “San Francisco al Americii de Sud“, datorită faptului că oraşul este clădit pe pantele Anzilor, cu faţa la Pacific. În timpul turului panoramic vom admira clădirile viu colorate, Piaţa Sotomayor, Clădirea Parlamentului și vom vizita casa memorială a lui Pablo Neruda. Ne vom îndrepta apoi spre oraşul învecinat, Vina del Mar, “oraşul grădină”, cu plaje desprinse parcă din paradis, fiind astfel cea mai importantă staţiune din Chile şi una dintre principalele staţiuni din America de Sud. Tur panoramic al “bijuteriei” de la Oceanul Pacific ce se află la o distanţă de numai 9 km de Valparaiso, care oferă toate facilităţile pentru vizitatori, inclusiv un cazino, fapt pentru care este cunoscută sub denumirea de “Capitala Turismului Chilian“. Întoarcere la Santiago de Chile pentru cazare la Hotel Marina Las Condes 4* (sau similar 4*).
Ziua 14 / 02.12.2020: Santiago de Chile – Londra
Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale şi pentru ultimele cumpărături. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Londra cu compania British Airways, zbor BA 250 (15:45 / 09:05).
Ziua 15 / 03.12.2020: Londra – Bucureşti
Sosire la Londra la ora 09:05, de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul BA 884 (17:45 / 23:00).

ziua 1 / 19.11.2020: bucurești – londra – santiago de chile
Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul henri coandă, la ora 14:00 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei british airways). plecare spre londra cu compania british airways, zbor ba 887 (16:15 / 17:45), de unde se va pleca spre santiago de chile cu zborul ba 251 (22:00 / 09:35).

2 / 20.11.2020: santiago de chile
după sosirea în santiago de chile ne vom întâlni cu ghidul local alături de care vom porni în explorarea capitalei situată pe malul râului mapocho, la poalele maiestosului vulcan tupungato, ce are o înălţime de 6.570 m. oraşul păstrează amintirea imperiului colonial spaniol, fapt evident mai ales în zona centrală. vom face un tur panoramic al oraşului care va include palatul prezidenţial, piaţa armelor cu catedrala şi vechea clădire a poştei, muzeul naţional de istorie şi casa colonial, fosta reşedinţă a guvernatorului în perioada colonială. vom trece pe lângă dealul cerro san cristobal, aflat în parcul metropolitano şi vom continua cu deplasarea către una dintre cele mai exclusiviste zone ale capitalei, providencia, unde vom găsi o mulţime de magazine şi restaurante. cazare în santiago de chile la hotel marina las condes 4* (sau similar 4*).

3 / 21.11.2020: santiago de chile – san pedro de atacama
mic dejun. transfer la aeroport pentru plecarea cu compania latam airlines group, zbor la 340 (12:15 / 14:19) spre san pedro de atacama, centrul civilizaţiei precolumbiene, loc care oferă cel mai spectaculos şi cel mai dramatic peisaj din chile. vom vizita cea mai cunoscută destinaţie din această zonă, valea lunii (moon valley sau valle de la luna), localizată în cordillera de la sal, care reprezintă o atracţie deosebită datorită similitudinii cu peisajul selenar şi a enormului amfiteatru de piatră. la apusul soarelui vom putea savura faimoasa băutură pisco sour în atmosfera de poveste a deșertului. cazare în san pedro de atacama la hotel altiplanico atacama 3*+ (sau similar 3*+).

4 / 22.11.2020: san pedro de atacama
mic dejun. excursie de o zi la impresionantul salar de atacama. dimineaţa devreme, ne vom îndrepta spre toconao, un orăşel de un farmec aparte, aflat la 2450 m altitudine, a cărui particularitate constă în folosirea lemnului de cactus pentru construcţia clădirilor. călătoria va continua către satul socaire, situat la o altitudine de 3218 m, care se remarcă prin arhitectura construcţiilor sale ce au la bază o piatră dură. puţinii locuitori ai acestui sat încă folosesc metodele tradiţionale de plantare a câmpurilor terasate cu porumb, grâu şi cartofi. ne vom îndrepta în continuare către lagunele miscani şi meniques care se află situate la o altitudine de 4500 m şi sunt înconjurate de vulcanii cu acelaşi nume. vom ajunge în cele din urmă la lacul sărat atacama, care are o suprafaţă impresionantă de 3000 km2. lacul este acoperit cu un strat de cristale de sare albă ca zăpada, apărute ca urmare a evaporării apei. acesta primeşte apă filtrată din râul san pedro şi din numeroasele canioane ale lanţului muntos, fapt care face ca acesta să conţină cele mai mari rezerve de litiu, bor şi potasiu din întreaga lume. tot aici se află laguna chaxa, populată de reptile şi de păsări flamingo. dejun în timpul vizitelor. Întoarcere la san pedro de atacama pentru cazare la hotel altiplanico atacama 3*+ (sau similar 3*+).

5 / 23.11.2020: san pedro de atacama – laguna verde – laguna colorada – ojo de perdiz
mic dejun. plecare spre hito cajon, o trecătoare montană situată pe flancul sud-estic al vulcanului juriques, în apropierea unui alt vulcan celebru, licancabur, pe unde vom trece graniţa dintre chile şi bolivia, în zona boliviană aflându-se parcul naţional eduardo avaroa care deține una dintre cele mai mari rezerve naturale de floră şi faună din anzi. pe traseu vom putea admira laguna verde, unul dintre cele mai spectaculoase lacuri sărate din america de sud, aflat la poalele celui mai înalt vulcan activ din lume, ojos del salado (6.893 m), care este şi cel de-al doilea munte ca înălţime din emisfera vestică după vârful aconcagua (6.961 m). itinerariul zilei va continua prin valea dali, unde se află izvoarele sulfuroase termale polkes şi unde vom putea admira gheizerele sol de manana. zona este situată la o altitudine de 4.500 – 5.000 m, iar în apropiere se află şi numeroase lacuri cu noroi fierbinte. tot în această zonă vom vedea laguna roşie, cunoscută şi sub numele de laguna colorată, un lac de adâncime mică unde trăiesc numeroase păsări flamingo. culoarea roşie a lagunei este dată de pigmentul unor alge şi este scoasă în evidenţă de multitudinea de insuliţe de borax care împânzesc lacul. dejun pachet pe parcursul vizitelor. ne vom îndrepta apoi spre siloli, localitatea unde vom fi cazaţi, însă pe traseu vom face o scurtă oprire la arbol de piedra, o formaţiune izolată din piatră de forma unui arbore care măsoară 7 m înălţime, unul dintre cele mai fotografiate obiective din altiplano. sosire spre seară în ojo de perdiz pentru cină şi cazare la hotel del desierto tayka 3* (sau similar 3*).

6 / 24.11.2020: ojo de perdiz – colchani – uyuni
mic dejun. dimineaţa va începe cu vizitarea micilor lagune onda, chiar kota şi hedionda y canapa, după care ne vom îndrepta spre punctul de belvedere de unde vom putea admira vulcanul ollague, unul dintre puţinii vulcani activi din regiune. vom străbate apoi câmpia de sare chiguana, o întindere de sare deosebit de spectaculoasă care ne va pregăti pentru marile întinderi de sare din uyuni. plecare spre deşertul uyuni pentru a ajunge la insula incahuasi (insula peştilor), unde se află cea mai mare specie de cactus din lume. În ciuda numelui său, aici nu se află nicio insulă şi de asemenea nu există nici peşti, formaţiunea izolată făcută din corali pietrificaţi şi acoperită cu cactuşi, primind acest nume datorită formelor sale care seamănă cu un peşte. vom putea urca în cea mai înaltă zonă a insulei de unde vom vedea spectaculoasa întindere de sare a deşertului. dejun pachet pe parcursul vizitelor. vom continua apoi călătoria prin deşert ajungând la colchani, unul dintre oraşele care s-au dezvoltat datorită industriei de prelucrare şi distribuţie a sării. colchani este de asemenea cunoscut pentru producţia de quinoa, o cereală cu un conţinut ridicat de proteine, plin de savoare, folosit şi ca un substitut al orezului. după un scurt popas în colchani, ne vom îndrepta spre uyuni pentru cină şi cazare la hotel jardines de uyuni 4* (sau similar 4*).

7 / 25.11.2020: uyuni – potosi
mic dejun. În această zi ne vom îndrepta spre potosi, unul dintre oraşele situate la cea mare înălţime din lume, respectiv 4.090 m, oraș situat la baza lui cerro rico, muntele cel bogat care a avut depozite atât de mari de argint încât o lungă perioadă de timp localnicii spuneau că este în întregime alcătuit din preţiosul metal. cunoscut în perioada colonizării spaniole datorită faptului că de aici pleca spre europa cea mai mare parte a argintului extras din america de sud, potosi s-a dezvoltat şi a ajuns unul dintre oraşele coloniale cele mai bogate din regiune. argintul era transportat cu măgari sau cu lame până la coasta oceanului pacific de unde era îmbarcat pe vase şi transportat la istmul panama, de unde era din nou transportat cu măgari până la portobelo, unde era îmbarcat pe vasele care-l duceau în spania. din cauza exploatării intensive, după anul 1800 rezervele de argint s-au epuizat, singurul metal care a mai fost extras rămânând cositorul. numeroase clădiri păstrează şi astăzi farmecul şi caracteristicile coloniale, atrăgând anual mii de turişti. după dejun (inclus) vom face un tur panoramic al oraşului care va include biserica san lorenzo, piaţa centrală, punctul de belvedere san francisco, arcul cobija, trezoreria, mănăstirea santa teresa, biserica la meced şi turnul compania de jesus. cazare în potosi la hotel coloso 4* (sau similar 4*).

8 / 26.11.2020: potosi – sucre
mic dejun. dimineaţa vom face o vizită la o mină din zona oraşului potosi, unde vom descoperi obiceiuri şi tradiţii ale mineritului din zonă. vom afla poveşti emoţionante despre mineri şi despre condiţiile grele în care lucrează. echipaţi cu echipament de protecţie vom pătrunde în interiorul minei unde vom vedea galerii şi câteva dintre altarele ridicate de mineri în amintirea colegilor care au murit din cauza bolilor profesionale. după dejun (inclus) ne vom îndrepta spre sucre, capitala constituțională a boliviei unde se află curtea supremă de justiție. situată în partea sud-centrală a țării, aşezarea se află la o altitudine de 2.750 m şi a fost fondată sub numele de ciudad de la plata de la nueva toledo de către pedro anzures, marques de campo redondo. cazare în sucre la hotel parador santa maria 4* (sau similar 4*).

9 / 27.11.2020: sucre – la paz
mic dejun. vom porni în turul panoramic al oraşului sucre, care până în sec. al xix-lea, a fost centrul judiciar, religios și cultural al regiunii. istoria complexă a acestei localităţi este pusă în evidenţă şi de numele pe care le-a avut de-a lungul timpului. astfel, înainte de venirea spaniolilor, s-a numit characas, în timpul dominaţiei spaniole a devenit la plata (argint), când a dobândit independența s-a transformat în chuquisaca, iar în anul 1839, după ce orașul a devenit capitala boliviei, acesta a fost redenumit în onoarea revoluționarului antonio josé de sucre devenit al 4-lea preşedinte al peru şi al 2-lea al boliviei. afectat după declinul economic cauzat de căderea industriei sale de argint, a pierdut statul de capitală în favoarea oraşului la paz, în anul 1898. vom admira cartierele coloniale, casa libertăţii, locul unde s-a semnat declaraţia de independenţă a ţării şi care a fost iniţial mănăstire iezuită, fondată în anul 1621, plaza de la recoleta şi universitatea, cel mai important reper istoric şi arhitectonic al ţării. transfer la aeroport pentru plecarea cu compania amaszonas, zbor z8 167 (17:50 / 18:40) spre la la paz. sosire și transfer pentru cină la un restaurant local. cazare la hotel real plaza 4* (sau similar 4*).

10 / 28.11.2020: la paz – lacul titicaca – copacabana – insula soarelui
mic dejun. În prima parte a zilei ne vom îndrepta spre nord, către copacabana, localitatea de la care a fost
“împrumutat” numele celei mai renumite plaje din rio de janeiro, localitate care în afara faptului că se află situată pe malurile celebrului lac titicaca, este şi un important centru de pelerinaj religios, unde se păstrează vie cultura strămoşilor aymaras. statuia fecioarei din copacabana este icoana cea mai venerată din întreaga americă de sud. după-amiază ne vom deplasa cu barca cu motor pentru vizitarea insulei soarelui, situată la o oră distanţă de copacabana, cea mai mare din întregul arhipelag. pe insulă se află numeroase vestigii arheologice inca, precum templul pilkokaina, scara sfântă şi labirintul chicana. cazare pe insula soarelui la palla khasa lodge (sau similar).

11 / 29.11.2020: insula soarelui – tiahuaco – la paz
mic dejun. dimineaţa ne vom întoarce cu barca cu motor la copacabana și vom pleca spre situl arheologic pre-incaş tiwanaku, înscris pe lista patrimoniului mondial unesco din anul 2000. cunoscut ca centru spiritual și politic al culturii numite tot tiwanaku, situl are o arhitectură monumentală, caracterizată de pietre mari cioplite într-un mod excepțional. În continuarea zilei vom vizita puma punku, un complex format din roci vulcanice care au până la 7 m înălţime şi care cântăresc peste 100 t., complex localizat pe un podiş înalt din tihuanaco, care datează de acum 14.000 de ani şi care cuprinde mai multe structuri din blocuri masive de piatră tăiate cu o precizie incredibilă în diverse forme geometrice. dejun în timpul vizitelor. după-amiază vom face un tur panoramic al capitalei boliviene la paz, care va include biserica san francisco, piaţa vrăjitoarelor, unde vom putea înţelege modul de gândire şi practicile acestora, piaţa murillo, palatul executivului şi al legislativului, catedrala metropolitană, după care vom face o oprire în punctul de belvedere killi killi şi vom urca în telecabina din care vom admira superba privelişte asupra la paz-ului. cazare în la paz la hotel real plaza 4* (sau similar 4*).

12 / 30.11.2020: la paz – santiago de chile
mic dejun. transfer la aeroportul din la paz pentru plecarea spre santiago de chile cu compania latam airlines group, zbor la 893 (09:24 / 12:14). sosire în santiago de chile și transfer pentru cazare la hotel marina las condes 4* (sau similar 4*). având în vedere că vinurile chiliene sunt faimoase în întreaga lume, v-am pregătit o surpriză: opțional, veți putea face o vizită la o renumită podgorie, unde veți participa la o degustare.

13 / 01.12.2020: santiago de chile – valparaiso – vina del mar – santiago de chile
mic dejun. plecare spre pitorescul oraş valparaiso, bogat în arhitectură autohtonă, inspirată de artişti şi poeţi, declarat patrimoniu mondial unesco. oraşul situat la 120 km de santiago de chile este unul dintre cele mai importante porturi ale ţării, supranumit şi “san francisco al americii de sud“, datorită faptului că oraşul este clădit pe pantele anzilor, cu faţa la pacific. În timpul turului panoramic vom admira clădirile viu colorate, piaţa sotomayor, clădirea parlamentului și vom vizita casa memorială a lui pablo neruda. ne vom îndrepta apoi spre oraşul învecinat, vina del mar, “oraşul grădină”, cu plaje desprinse parcă din paradis, fiind astfel cea mai importantă staţiune din chile şi una dintre principalele staţiuni din america de sud. tur panoramic al “bijuteriei” de la oceanul pacific ce se află la o distanţă de numai 9 km de valparaiso, care oferă toate facilităţile pentru vizitatori, inclusiv un cazino, fapt pentru care este cunoscută sub denumirea de “capitala turismului chilian“. Întoarcere la santiago de chile pentru cazare la hotel marina las condes 4* (sau similar 4*).

14 / 02.12.2020: santiago de chile – londra
mic dejun. timp liber pentru vizite individuale şi pentru ultimele cumpărături. transfer la aeroport pentru plecarea spre londra cu compania british airways, zbor ba 250 (15:45 / 09:05).

15 / 03.12.2020: londra – bucureşti
sosire la londra la ora 09:05, de unde se va pleca spre bucureşti cu zborul ba 884 (17:45 / 23:00).

Detalii tarife circuit

  • Durata: 15 zile
  • Categorie hoteluri: 5,4,3
  • Transport: Avion - Decolare din Bucuresti, Romania

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
19 Noiembrie 2020 840 € (+ 2,480 $) Rezerva

tarife incepand de la 840 €

Servicii incluse

- transport intercontinental cu avionul pe ruta: Bucureşti – Londra – Santiago de Chile și retur cu compania British Airways
- transport continental cu avionul pe rutele: Santiago de Chile – San Pedro de Atacama, Sucre – La Paz, La Paz – Santiago de Chile
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- transport cu vehicule 4×4 pe traseul Hito Cajon – Uyuni
- 12 nopţi cazare în hoteluri de 5*, 4*, 3*+, 3* și lodge
- mesele menţionate în program: 12 mic dejunuri, 6 dejunuri și 3 cine
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- tur panoramic de oraş cu ghid local în Santiago de Chile
- vizită în Valea Lunii
- vizită la Salar de Atacama
- vizitarea lagunelor Verde și Colorada
- vizitarea Insulei Incahuasi
- tur panoramic de oraş cu ghid local în Potosi
- vizită la o mină din zona oraşului Potosi
- tur panoramic de oraş cu ghid local în Sucre
- vizitarea Insulei Soarelui
- vizită la situl arheologic pre-incaş Tiwanaku
- vizită la complexul Puma Punku
- tur panoramic de oraş cu ghid local în La Paz
- tur panoramic de oraş cu ghid local în Valparaiso și Vina del Mar
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate /faliment al agenţiei de turism
- BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 30.000 euro/pers. (cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, însă care nu este menită a acoperi complicațiile sau recidivele bolilor/afecțiunilor de care dumneavoastră suferiți anterior începerii călătoriei) și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 2000 euro/persoană (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei; se poate încheia turiștilor cu vârsta maximă de 74 ani împliniți

Servicii neincluse

- taxele de aeroport, combustibil, securitate și serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 495 euro/pers. şi continentale: 120 euro/pers., care se plătesc o dată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, dacă se aplică
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 55 euro/pers., pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de 15 participanţi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
• vizită și degustare la o podgorie din Chile: aprox. 60 usd/pers.

Observatii

ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice», la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

DAL Travel