Vizualizezi oferta circuit Banglades, circuit India, vacanta Banglades, vacanta India.

Circuit avion Banglades, India

Circuit Banglades
  • Tari: Banglades, India
  • Orase tranzitate:

Descriere

Ziua 1 / 14.11.2020: Bucureşti – Doha
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 21:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 220 (23:30 / 05:10).
Ziua 2 / 15.11.2020: Doha – Dhaka
Sosire la Doha la ora 05:10 de unde vom pleca spre Dhaka cu zborul QR 634 (08:50 / 16:40). După formalităţile de viză din aeroport, transfer pentru cină şi cazare în Dhaka, la Hotel Sarina 5* (sau similar 5*).
Ziua 3 / 16.11.2020: Dhaka
Mic dejun. Zi dedicată explorării capitalei Bangladeshului, Dhaka, situată în inima deltei Bengalului, cunoscută datorită multitudinii de moschei şi sub denumirea de Oraşul Moscheilor, dar recunoscută şi drept Capitala Mondială a Ricşelor datorită celor peste 400.000 de ricşe care străbat zilnic oraşul. Vom începe cu vizitarea fortului moghul Lalbagh Kellah, vechi de aproximativ 350 de ani, cunoscut de localnici şi ca Fortul Aurangabad, unul dintre cele mai populare situri pentru cei care doresc să vadă un exemplu elocvent de arhitectură locală, locul multor lupte sângeroase, inclusiv a celor din timpul Războiului de Eliberare din Bangladesh. În interiorul fortului există trei monumente principale: Diwan-i-Aam, Moscheea Fortului şi Mormântul lui Bibi Pari, o structură pătrată de nouă camere cu turnuri pe la colţuri şi cu minunate interioare de marmură albă, fiind considerat cel mai atractiv obiectiv dintre cele trei. Vom avea prilejul să vedem în continuare Universitatea Dhaka “Curzon Hall”, o frumoasă clădire denumită după numele Lordului Curzon – Vicerege al Indiei, iniţial având destinaţia de primărie, astăzi fiind sediul Facultăţii de Ştiinţe, Language Memorial, un monument ridicat pentru a comemora martirii “Mişcării pentru Limba Bengali” din anul 1952, Clădirea Artelor, Statuia Libertăţii şi Casa Parlamentului Naţional, o clădire cu o arhitectură deosebită, înconjurată de grădini frumoase, ideale pentru evadarea din haosul oraşului. Turul va continua cu Ahsan Manzil sau Palatul Roz, situat pe malul râului Buriganga, celebru pentru piatra roz din care a fost clădit, fosta reşedinţă oficială a familiei Dhaka Nawab, transformat din anul 1992 în Muzeu Naţional al Bangladeshului. Vom vedea apoi Moscheea Sitara construită la începutul sec. al XVIII-lea, cunoscută şi sub denumirea de Moscheea Stea, datorită decoraţiilor cu motive stelare şi Templul Dhakeshwari construit în sec. al XI-lea, dedicat zeului Shiva, care datorită faptului că este cel mai vechi, cel mai mare şi cel mai important templu hindus din oraş, a fost numit Templul Naţional al Bangladeshului. Ne vom îndrepta în continuare spre Armanitola, vechi cartier al armenilor sosiţi pe subcontinentul indian încă din sec. al XII-lea, unde vom admira Biserica Armenească, una dintre cele mai vechi construcţii ale oraşului în care a poposit şi Maica Teresa în timpul vizitei sale la Dhaka. Vom încheia turul cu o plimbare pe promenada Sandarghat şi în bazarul Shakhari. Cină şi cazare la Hotel Sarina 5* (sau similar 5*).
Ziua 4 / 17.11.2020: Dhaka – Sonargaon – Demra – Nowapara – Dhaka
Mic dejun. Plecare spre Sonargaon, cunoscut ca Oraşul de Aur, situat în inima deltei Gangelui, fosta capitală a Bengalului de pe vremea regelui Ishakha, amintită în multe scrieri străvechi ca un important centru comercial pe celebrul Drum al Mătăsii. Vom vizita moscheea pre-mughală Goaldi, unul dintre puţinele monumente medievale care a rezistat timpului, Muzeul de Artă Populară şi ce a mai rămas din vechiul oraş al hinduşilor, Panam City, care a fost preluat în epoca medievală de către conducătorii şi guvernatorii musulmani din partea de est a Bengalului. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Demra, unde vom putea observa îndeaproape viaţa şi activităţile de zi cu zi ale localnicilor care şi-au construit casele de-a lungul râului, după care vom ajunge în satul Nowapara, vestit pentru măiestria ţesătorilor locali, unde vom vedea la faţa locului atelierele acestora și unde vom putea achiziţiona frumoasele țesături tradiţionale. Ţesăturile produse în Bangladesh sunt celebre în toată lumea, puţini ştiind însă că celebra muselină vine din această ţară. Tradiţia muselinei locale “jamdani” s-a dezvoltat în timpul Imperiului Mugal, a cunoscut o perioadă de declin în timpul dominaţiei britanice, pentru ca să trăiască un nou avânt în zilele noastre, calitatea ţesăturilor în care se îmbină armonios bumbacul cu firele de aur fiind recunoscută ulterior de către UNESCO, care a înscris-o în Patrimoniul Intangibil Cultural al Umanităţii începând cu anul 2013. Întoarcere la Dhaka pentru cină şi cazare la Hotel Sarina 5* (sau similar 5*).
Ziua 5 / 18.11.2020: Dhaka – Kakran – Dhamrai – Jessore
Mic dejun. Dimineaţa, vom continua descoperirea provinciei Dhaka, mergând pe urmele artizanilor locali ale căror meşteşuguri, din păcate în epoca producţiei de masă, sunt pe cale de dispariţie. Pentru aceasta vom merge mai întâi în localitatea Savar, de unde vom traversa, cu ajutorul unei ambarcaţiuni, Râul Dhaleshwari către satul Kakran. Aici este locul în care se încearcă să se păstreze viu meşteşugul tradiţional al olăritului, în trecut o îndeletnicire a întregii populaţii. De aici ne vom îndrepta spre Dhamrai, principalul centru de turnare al statuilor hinduse şi budiste din Bangladesh. Vreme de mii de ani această tradiţie a înflorit aici, artizanii fiind vestiţi în întreaga Indie pentru măiestria lor, dar partiţia din 1947, urmată de exodul hinduşilor, coroborată cu luptele cauzate de Războiul pentru independenţa ţării din anul 1971, au dus la scăderea accentuată a cererii pentru reprezentări statuare. În ciuda acestor adversităţi, o organizaţie locală încearcă să păstreze vie această frumoasă tradiţie, căutând să găsească noi pieţe de desfacere pentru produsele artizanilor locali. Ultimul obiectiv pe care îl vom vedea va fi Monumentul Martirilor, ridicat în memoria celor care şi-au dat viaţa în războiul din anul 1971, când Bangladeshul s-a separat de Pakistan, dobândindu-şi astfel independenţa. De aici vom fi transferaţi către aeroportul local pentru zborul spre Jessore. Cină şi cazare în Jessore la Hotel Zabeer International 4* (sau similar 4*).
Ziua 6 / 19.11.2020: Jessore – Petrapol – Sunderbans
Mic dejun. Plecare spre Petrapol situat la granița cu India unde după formalitațile de la frontieră, ne vom deplasa spre Sunderbans, situat în partea de sud-vest a Bangladeshului, adiacent Golfului Bengal, unde vom întâlni cea mai mare pădure de mangrove din lume, listată în Patrimoniul Mondial Natural UNESCO. Sunderbans reprezintă cea mai mare centură de mangrove de litoral din lume, care se întinde din Bangladesh până în India, fiind de o importanță universală pentru speciile pe cale de dispariție la nivel global, precum tigrul regal bengalez, delfinii Irawadi, crocodilii de estuar și broasca țestoasă terrapin (Batagur Baska), care are marcaje în formă de romb pe carapacea sa. Sunderbans este de fapt o parte din cea mai mare deltă din lume, formată de râurile Gange, Brahmaputra și Meghna, fiind de asemenea, cea mai mare pădure de estuar din lume, unul dintre cele mai atractive și ademenitoare locuri, un adevarat paradis nedescoperit. Transfer la debarcader pentru îmbarcarea pe vasul care ne va duce la Tiger Camp, unde ne vom întâlni cu reprezentanții resortului. Dacă timpul va permite vom începe să explorăm Sunderbans, ne vom plimba prin satul Dayapur, luând contact cu viața localnicilor și vom avea prilejul să observăm fermele și casele făcute din pământ. Pentru iubitorii de păsări există un observator de unde pot fi văzute numeroase specii, dintre cele peste 64 existente în cadrul resortului. Cină la Fishermen Wharf Dinning Hall (Debarcaderul Pescarilor), unde sunt expuse diferite unelte de pescuit utilizate de localnici. Cazare în Sunderbans la Tiger Camp 4* (sau similar 4*).
Ziua 7 / 20.11.2020: Sunderbans
Mic dejun. În această zi ne vom îmbarca pe vasul cu care vom explora o mică parte din Sunderbansul indian, o zonă impenetrabilă de pădure de mangrove, de mare dimensiune și bio-diversitate care acoperă 4264 km2, formând cea mai mare Rezervație a Tigrului și Parcul Național din India. Atracția principală este tigrul regal bengalez, aici existând cea mai mare populație de tigri, aprox. 400 de exemplare magnifice ale acestei specii. Și chiar dacă nu vom avea șansa de a vedea niciunul, doar pentru că vom sta pe puntea bărcii care va pluti printre pădurile de mangovre, va fi o experiență de neuitat. Dejun în timpul vizitelor. Seara vom participa la Bonbibi Yaltra, un show cultural, un spectacol de teatru jucat de localnici. “Bonbini” înseamnă zeița pădurii, iar Yatra – teatru în aer liber. Cină și cazare în Sunderbans la Tiger Camp 4* (sau similar 4*).
Ziua 8 / 21.11.2020: Sunderbans – Calcutta
Mic dejun. În prima parte a zilei vom intra în junglă pentru a observa flora și fauna bogată a zonei, pe care o vom putea admira și din cele 3 turnuri de observație: Sajnekhali, Sudhanyakhali și Dobanski. După dejun vom pleca spre Calcutta, emblema Golfului Bengal, care se remarcă prin faptul că este un important centru comercial şi economic al Indiei, fiind totodată un oraş cosmopolit, animat şi plin de viaţă. Cină și cazare în Calcutta la Hotel The Pride 5* (sau similar 5*).
Ziua 9 / 22.11.2020: Calcutta – Bagdogra – Darjeeling
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Bagdogra, de unde ne vom îndrepta spre Darjeeling, orășel situat în statul Bengalul de Vest, o destinație populară, situat la poalele Munților Himalaya, la o altitudine de aprox. 2100 m, cunoscut și sub denumirea de Regina Dealurilor Himalayene. Fosta capitală de vară a administrației engleze din Bengal, Darjeeling-ul, înconjurat de granițele cu Nepal, Bangladesh, Bhutan și Tibet este locuit majoritar de nativi nepalezi, iar religia dominantă este hinduismul. Regiunea este renumită datorită plantațiilor de ceai, dar și datorită amprentei puternice lăsate de coloniștii britanici, inclusiv în istoria plantațiilor de ceai din India care a început în această zonă în anul 1841, când dr. Arthur Campbell a adus semințe de ceai din China pe care le-a plantat pe pământul său din Darjeeling. Seara, timp liber pentru plimbări și explorarea piețelor tradiționale locale. Cină și cazare în Darjeeling la Hotel Cedat Inn 4* (sau similar 4*).
Ziua 10 / 23.11.2020: Darjeeling
Opțional dis-de-dimineață ne vom îndrepta spre Dealul Tigrului – Tiger Hill, pentru a admira un răsărit de soare fantastic, înconjurați fiind de panorama copleșitoare oferită de lanțul munților Himalaya, ale căror vârfuri ne vor încânta prin măreția și frumusețea lor unică. Mic dejun la hotel, după care vom face o călătorie captivantă cu Toy Train, a cărui linie ferată îngustă trece chiar pe stradă, printre casele și prăvăliile dintre Darjeeling și Ghum, la distanțe amuzant de mici față de zidurile clădirilor și de tarabele stradale. Ne vom îmbarca în vagoanele cochete trase de o locomotivă britanică cu aburi, recondiționată, cu ajutorul căreia vom ajunge la Ghum, unde se află gara construită la cea mai mare altitudine din India. Datorită ingenuozității inginerești și a pitorescului desăvarșit de lanțul munților Himalaya, Complexul de căi ferate Himalaya Railways of India, a intrat din anul 1999 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Întoarcere la Darjeeling, unde vom vizita Piața Chowrasta, Observatory Hill, locul împărțit de cele două religii predominante, budism și hinduism, Himalayan Mountaineeing Institute, înființat de Tenzing Norgay, cunoscut sub numele de Sherpa Tenzing, celebrul șerpaș care a cucerit Everestul în anul 1953. Vom vizita în continuare Zoo Padmaja Nidu Himalayan Zoological Park, una dintre cele mai frumoase grădini zoologice din India, specializată în fauna himalayană, unde vom putea vedea leopardul zăpezii, ursulețul panda roșu, pantera neagră, lupul tibetan etc., după care vom vizita Templul Mahakal și Tea Garden, aceasta din urmă fiind una dintre cele mai noi atracții ale zonei. Cină și cazare la Hotel Cedar Inn 4* (sau similar 4*).
Ziua 11 / 24.11.2020: Darjeeling – Gangtok
Mic dejun. În această zi ne vom deplasa printre grădinile de ceai, vom coborî prin Valea Teesta și vom intra în Sikkim pe la Rangpo. După formalitațile de intrare specifice acestui ținut ne vom continua drumul spre Gangtok, capitala Sikkim-ului. Vom vizita cel mai prestigios institut ce studiază tibetologia, Namgayal Institute of Tibetology unde vom vedea una dintre cele mai mari colecții de lucrări tibetane care există în afara Tibetului, statui unice, obiecte ritualice și manuscrise antice în sanscrită, tibetană, chineză și lepcha. În continuarea zilei vom vizita Cottage Industry, un centru expozițional susținut de guvern, un loc care oferă oportunitatea vizitatorilor de a vedea meștesuguri locale, cum ar fi țesătoria, sculptura în lemn și pictura în stil decorativ sikkim. Va fi o încântare imaginea femeilor implicate în realizarea produselor executate manual, cum ar fi saci şi rochii tradiţionale Lepcha, covoare etc. Cină și cazare în Gangtok la Hotel Norkhill 4* (sau similar 4*).
Ziua 12 / 25.11.2020: Gangtok
Mic dejun. Dimineața vom vizita Mănăstirea Enchey cunoscută ca Mănăstirea Solitară, care aparține ordinului budist Nyingma. Ne vom îndrepta apoi spre imensa stupă Do Drul Chorten, înconjurată de 108 roți de rugăciune, construită de un conducător al ordinului budist Nyingma. Vom descoperi în interiorul stupei relicve ale unor lama tibetani, scrieri religioase și alte obiecte de cult budiste. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre cea mai mare mănăstire din Sikkim, Mănăstirea Rumtek, unde vom vedea colecții impresionante de picturi murale și statui. Aceasta a fost construită de cel de-al 16-lea Karmapa, titlu conferit conducătorilor spirituali ai ordinului monahal budist Tibetan, cea mai importantă persoană în ierarhia budistă, după Dalai Lama. Cină și cazare în Gangtok la Hotel Norkhill 4* (sau similar 4*).
Ziua 13 / 26.11.2020: Gangtok – Calcutta
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Calcutta, unde odată ajunși vom începe explorarea oraşului printr-un tur panoramic, prilej cu care vom vedea Piaţa de Flori situată lângă celebrul pod Howrah, Memorialul Victoria, Catedrala Sf. Paul, Prinsep Ghat, Casa lui Tagore, după care vom vizita casa unde a locuit una dintre cele mai emblematice figuri ale sec. al XX-lea, Maica Tereza de Calcutta. Turul panoramic va continua cu Clădirea Poştei, Grădinile Manar, Clădirea Scriitorilor, Casa Guvernatorului, Tribunalul şi Primăria. Cină şi cazare în Calcutta la Hotel The Pride 5* (sau similar 5*).
Ziua 14 / 27.11.2020: Calcutta – Doha – Bucureşti
Transfer la aeroport pentru zborul spre Doha cu QR 541 (03:15 / 06:45), de unde vom pleca spre Bucureşti cu QR 219 (16:25 / 20:30).

ziua 1 / 14.11.2020: bucureşti – doha
Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul henri coandă, la ora 21:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei qatar airways). plecare spre doha cu compania qatar airways, zbor qr 220 (23:30 / 05:10).

2 / 15.11.2020: doha – dhaka
sosire la doha la ora 05:10 de unde vom pleca spre dhaka cu zborul qr 634 (08:50 / 16:40). după formalităţile de viză din aeroport, transfer pentru cină şi cazare în dhaka, la hotel sarina 5* (sau similar 5*).

3 / 16.11.2020: dhaka
mic dejun. zi dedicată explorării capitalei bangladeshului, dhaka, situată în inima deltei bengalului, cunoscută datorită multitudinii de moschei şi sub denumirea de oraşul moscheilor, dar recunoscută şi drept capitala mondială a ricşelor datorită celor peste 400.000 de ricşe care străbat zilnic oraşul. vom începe cu vizitarea fortului moghul lalbagh kellah, vechi de aproximativ 350 de ani, cunoscut de localnici şi ca fortul aurangabad, unul dintre cele mai populare situri pentru cei care doresc să vadă un exemplu elocvent de arhitectură locală, locul multor lupte sângeroase, inclusiv a celor din timpul războiului de eliberare din bangladesh. În interiorul fortului există trei monumente principale: diwan-i-aam, moscheea fortului şi mormântul lui bibi pari, o structură pătrată de nouă camere cu turnuri pe la colţuri şi cu minunate interioare de marmură albă, fiind considerat cel mai atractiv obiectiv dintre cele trei. vom avea prilejul să vedem în continuare universitatea dhaka “curzon hall”, o frumoasă clădire denumită după numele lordului curzon – vicerege al indiei, iniţial având destinaţia de primărie, astăzi fiind sediul facultăţii de Ştiinţe, language memorial, un monument ridicat pentru a comemora martirii “mişcării pentru limba bengali” din anul 1952, clădirea artelor, statuia libertăţii şi casa parlamentului naţional, o clădire cu o arhitectură deosebită, înconjurată de grădini frumoase, ideale pentru evadarea din haosul oraşului. turul va continua cu ahsan manzil sau palatul roz, situat pe malul râului buriganga, celebru pentru piatra roz din care a fost clădit, fosta reşedinţă oficială a familiei dhaka nawab, transformat din anul 1992 în muzeu naţional al bangladeshului. vom vedea apoi moscheea sitara construită la începutul sec. al xviii-lea, cunoscută şi sub denumirea de moscheea stea, datorită decoraţiilor cu motive stelare şi templul dhakeshwari construit în sec. al xi-lea, dedicat zeului shiva, care datorită faptului că este cel mai vechi, cel mai mare şi cel mai important templu hindus din oraş, a fost numit templul naţional al bangladeshului. ne vom îndrepta în continuare spre armanitola, vechi cartier al armenilor sosiţi pe subcontinentul indian încă din sec. al xii-lea, unde vom admira biserica armenească, una dintre cele mai vechi construcţii ale oraşului în care a poposit şi maica teresa în timpul vizitei sale la dhaka. vom încheia turul cu o plimbare pe promenada sandarghat şi în bazarul shakhari. cină şi cazare la hotel sarina 5* (sau similar 5*).

4 / 17.11.2020: dhaka – sonargaon – demra – nowapara – dhaka
mic dejun. plecare spre sonargaon, cunoscut ca oraşul de aur, situat în inima deltei gangelui, fosta capitală a bengalului de pe vremea regelui ishakha, amintită în multe scrieri străvechi ca un important centru comercial pe celebrul drum al mătăsii. vom vizita moscheea pre-mughală goaldi, unul dintre puţinele monumente medievale care a rezistat timpului, muzeul de artă populară şi ce a mai rămas din vechiul oraş al hinduşilor, panam city, care a fost preluat în epoca medievală de către conducătorii şi guvernatorii musulmani din partea de est a bengalului. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre demra, unde vom putea observa îndeaproape viaţa şi activităţile de zi cu zi ale localnicilor care şi-au construit casele de-a lungul râului, după care vom ajunge în satul nowapara, vestit pentru măiestria ţesătorilor locali, unde vom vedea la faţa locului atelierele acestora și unde vom putea achiziţiona frumoasele țesături tradiţionale. Ţesăturile produse în bangladesh sunt celebre în toată lumea, puţini ştiind însă că celebra muselină vine din această ţară. tradiţia muselinei locale “jamdani” s-a dezvoltat în timpul imperiului mugal, a cunoscut o perioadă de declin în timpul dominaţiei britanice, pentru ca să trăiască un nou avânt în zilele noastre, calitatea ţesăturilor în care se îmbină armonios bumbacul cu firele de aur fiind recunoscută ulterior de către unesco, care a înscris-o în patrimoniul intangibil cultural al umanităţii începând cu anul 2013. Întoarcere la dhaka pentru cină şi cazare la hotel sarina 5* (sau similar 5*).

5 / 18.11.2020: dhaka – kakran – dhamrai – jessore
mic dejun. dimineaţa, vom continua descoperirea provinciei dhaka, mergând pe urmele artizanilor locali ale căror meşteşuguri, din păcate în epoca producţiei de masă, sunt pe cale de dispariţie. pentru aceasta vom merge mai întâi în localitatea savar, de unde vom traversa, cu ajutorul unei ambarcaţiuni, râul dhaleshwari către satul kakran. aici este locul în care se încearcă să se păstreze viu meşteşugul tradiţional al olăritului, în trecut o îndeletnicire a întregii populaţii. de aici ne vom îndrepta spre dhamrai, principalul centru de turnare al statuilor hinduse şi budiste din bangladesh. vreme de mii de ani această tradiţie a înflorit aici, artizanii fiind vestiţi în întreaga indie pentru măiestria lor, dar partiţia din 1947, urmată de exodul hinduşilor, coroborată cu luptele cauzate de războiul pentru independenţa ţării din anul 1971, au dus la scăderea accentuată a cererii pentru reprezentări statuare. În ciuda acestor adversităţi, o organizaţie locală încearcă să păstreze vie această frumoasă tradiţie, căutând să găsească noi pieţe de desfacere pentru produsele artizanilor locali. ultimul obiectiv pe care îl vom vedea va fi monumentul martirilor, ridicat în memoria celor care şi-au dat viaţa în războiul din anul 1971, când bangladeshul s-a separat de pakistan, dobândindu-şi astfel independenţa. de aici vom fi transferaţi către aeroportul local pentru zborul spre jessore. cină şi cazare în jessore la hotel zabeer international 4* (sau similar 4*).

6 / 19.11.2020: jessore – petrapol – sunderbans
mic dejun. plecare spre petrapol situat la granița cu india unde după formalitațile de la frontieră, ne vom deplasa spre sunderbans, situat în partea de sud-vest a bangladeshului, adiacent golfului bengal, unde vom întâlni cea mai mare pădure de mangrove din lume, listată în patrimoniul mondial natural unesco. sunderbans reprezintă cea mai mare centură de mangrove de litoral din lume, care se întinde din bangladesh până în india, fiind de o importanță universală pentru speciile pe cale de dispariție la nivel global, precum tigrul regal bengalez, delfinii irawadi, crocodilii de estuar și broasca țestoasă terrapin (batagur baska), care are marcaje în formă de romb pe carapacea sa. sunderbans este de fapt o parte din cea mai mare deltă din lume, formată de râurile gange, brahmaputra și meghna, fiind de asemenea, cea mai mare pădure de estuar din lume, unul dintre cele mai atractive și ademenitoare locuri, un adevarat paradis nedescoperit. transfer la debarcader pentru îmbarcarea pe vasul care ne va duce la tiger camp, unde ne vom întâlni cu reprezentanții resortului. dacă timpul va permite vom începe să explorăm sunderbans, ne vom plimba prin satul dayapur, luând contact cu viața localnicilor și vom avea prilejul să observăm fermele și casele făcute din pământ. pentru iubitorii de păsări există un observator de unde pot fi văzute numeroase specii, dintre cele peste 64 existente în cadrul resortului. cină la fishermen wharf dinning hall (debarcaderul pescarilor), unde sunt expuse diferite unelte de pescuit utilizate de localnici. cazare în sunderbans la tiger camp 4* (sau similar 4*).

7 / 20.11.2020: sunderbans
mic dejun. În această zi ne vom îmbarca pe vasul cu care vom explora o mică parte din sunderbansul indian, o zonă impenetrabilă de pădure de mangrove, de mare dimensiune și bio-diversitate care acoperă 4264 km2, formând cea mai mare rezervație a tigrului și parcul național din india. atracția principală este tigrul regal bengalez, aici existând cea mai mare populație de tigri, aprox. 400 de exemplare magnifice ale acestei specii. Și chiar dacă nu vom avea șansa de a vedea niciunul, doar pentru că vom sta pe puntea bărcii care va pluti printre pădurile de mangovre, va fi o experiență de neuitat. dejun în timpul vizitelor. seara vom participa la bonbibi yaltra, un show cultural, un spectacol de teatru jucat de localnici. “bonbini” înseamnă zeița pădurii, iar yatra – teatru în aer liber. cină și cazare în sunderbans la tiger camp 4* (sau similar 4*).

8 / 21.11.2020: sunderbans – calcutta
mic dejun. În prima parte a zilei vom intra în junglă pentru a observa flora și fauna bogată a zonei, pe care o vom putea admira și din cele 3 turnuri de observație: sajnekhali, sudhanyakhali și dobanski. după dejun vom pleca spre calcutta, emblema golfului bengal, care se remarcă prin faptul că este un important centru comercial şi economic al indiei, fiind totodată un oraş cosmopolit, animat şi plin de viaţă. cină și cazare în calcutta la hotel the pride 5* (sau similar 5*).

9 / 22.11.2020: calcutta – bagdogra – darjeeling
mic dejun. transfer la aeroport pentru plecarea spre bagdogra, de unde ne vom îndrepta spre darjeeling, orășel situat în statul bengalul de vest, o destinație populară, situat la poalele munților himalaya, la o altitudine de aprox. 2100 m, cunoscut și sub denumirea de regina dealurilor himalayene. fosta capitală de vară a administrației engleze din bengal, darjeeling-ul, înconjurat de granițele cu nepal, bangladesh, bhutan și tibet este locuit majoritar de nativi nepalezi, iar religia dominantă este hinduismul. regiunea este renumită datorită plantațiilor de ceai, dar și datorită amprentei puternice lăsate de coloniștii britanici, inclusiv în istoria plantațiilor de ceai din india care a început în această zonă în anul 1841, când dr. arthur campbell a adus semințe de ceai din china pe care le-a plantat pe pământul său din darjeeling. seara, timp liber pentru plimbări și explorarea piețelor tradiționale locale. cină și cazare în darjeeling la hotel cedat inn 4* (sau similar 4*).

10 / 23.11.2020: darjeeling
opțional dis-de-dimineață ne vom îndrepta spre dealul tigrului – tiger hill, pentru a admira un răsărit de soare fantastic, înconjurați fiind de panorama copleșitoare oferită de lanțul munților himalaya, ale căror vârfuri ne vor încânta prin măreția și frumusețea lor unică. mic dejun la hotel, după care vom face o călătorie captivantă cu toy train, a cărui linie ferată îngustă trece chiar pe stradă, printre casele și prăvăliile dintre darjeeling și ghum, la distanțe amuzant de mici față de zidurile clădirilor și de tarabele stradale. ne vom îmbarca în vagoanele cochete trase de o locomotivă britanică cu aburi, recondiționată, cu ajutorul căreia vom ajunge la ghum, unde se află gara construită la cea mai mare altitudine din india. datorită ingenuozității inginerești și a pitorescului desăvarșit de lanțul munților himalaya, complexul de căi ferate himalaya railways of india, a intrat din anul 1999 pe lista patrimoniului mondial unesco. Întoarcere la darjeeling, unde vom vizita piața chowrasta, observatory hill, locul împărțit de cele două religii predominante, budism și hinduism, himalayan mountaineeing institute, înființat de tenzing norgay, cunoscut sub numele de sherpa tenzing, celebrul șerpaș care a cucerit everestul în anul 1953. vom vizita în continuare zoo padmaja nidu himalayan zoological park, una dintre cele mai frumoase grădini zoologice din india, specializată în fauna himalayană, unde vom putea vedea leopardul zăpezii, ursulețul panda roșu, pantera neagră, lupul tibetan etc., după care vom vizita templul mahakal și tea garden, aceasta din urmă fiind una dintre cele mai noi atracții ale zonei. cină și cazare la hotel cedar inn 4* (sau similar 4*).

11 / 24.11.2020: darjeeling – gangtok
mic dejun. În această zi ne vom deplasa printre grădinile de ceai, vom coborî prin valea teesta și vom intra în sikkim pe la rangpo. după formalitațile de intrare specifice acestui ținut ne vom continua drumul spre gangtok, capitala sikkim-ului. vom vizita cel mai prestigios institut ce studiază tibetologia, namgayal institute of tibetology unde vom vedea una dintre cele mai mari colecții de lucrări tibetane care există în afara tibetului, statui unice, obiecte ritualice și manuscrise antice în sanscrită, tibetană, chineză și lepcha. În continuarea zilei vom vizita cottage industry, un centru expozițional susținut de guvern, un loc care oferă oportunitatea vizitatorilor de a vedea meștesuguri locale, cum ar fi țesătoria, sculptura în lemn și pictura în stil decorativ sikkim. va fi o încântare imaginea femeilor implicate în realizarea produselor executate manual, cum ar fi saci şi rochii tradiţionale lepcha, covoare etc. cină și cazare în gangtok la hotel norkhill 4* (sau similar 4*).

12 / 25.11.2020: gangtok
mic dejun. dimineața vom vizita mănăstirea enchey cunoscută ca mănăstirea solitară, care aparține ordinului budist nyingma. ne vom îndrepta apoi spre imensa stupă do drul chorten, înconjurată de 108 roți de rugăciune, construită de un conducător al ordinului budist nyingma. vom descoperi în interiorul stupei relicve ale unor lama tibetani, scrieri religioase și alte obiecte de cult budiste. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre cea mai mare mănăstire din sikkim, mănăstirea rumtek, unde vom vedea colecții impresionante de picturi murale și statui. aceasta a fost construită de cel de-al 16-lea karmapa, titlu conferit conducătorilor spirituali ai ordinului monahal budist tibetan, cea mai importantă persoană în ierarhia budistă, după dalai lama. cină și cazare în gangtok la hotel norkhill 4* (sau similar 4*).

13 / 26.11.2020: gangtok – calcutta
mic dejun. transfer la aeroport pentru zborul spre calcutta, unde odată ajunși vom începe explorarea oraşului printr-un tur panoramic, prilej cu care vom vedea piaţa de flori situată lângă celebrul pod howrah, memorialul victoria, catedrala sf. paul, prinsep ghat, casa lui tagore, după care vom vizita casa unde a locuit una dintre cele mai emblematice figuri ale sec. al xx-lea, maica tereza de calcutta. turul panoramic va continua cu clădirea poştei, grădinile manar, clădirea scriitorilor, casa guvernatorului, tribunalul şi primăria. cină şi cazare în calcutta la hotel the pride 5* (sau similar 5*).

14 / 27.11.2020: calcutta – doha – bucureşti
transfer la aeroport pentru zborul spre doha cu qr 541 (03:15 / 06:45), de unde vom pleca spre bucureşti cu qr 219 (16:25 / 20:30).

Valabilitatea acestei oferte a expirat! Va rugam contactati agentia pentru oferte similare.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 14 zile
  • Categorie hoteluri: 5,4
  • Transport: Avion - Decolare din Bucuresti, Romania

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
14 Noiembrie 2020 2,480 €

tarife incepand de la 2,480 €

Servicii incluse

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Doha – Dhaka şi Calcutta – Doha – Bucureşti cu compania Qatar Airways
- transport continental cu avionul pe rutele: Dhaka – Jessore
- transport local cu avionul pe ruta: Calcutta – Bagdogra – Calcutta
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- transport vehicule 4×4 în Sikkim/India
- 3 nopţi cazare în Bangladesh în hoteluri de 5* și 1 noapte de cazare în hotel de 4*
- 2 nopți cazare în India în hoteluri de 5* și 6 nopți cazare în hoteluri de 4*
- plimbare cu trenul de epocă în Darjeeling
- mesele menţionate în program: 11 mic dejunuri, 2 dejunuri şi 12 cine
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxe de intrare la obiectivele menţionate în program
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 30.000 euro/pers. (cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, însă care nu este menită a acoperi complicațiile sau recidivele bolilor/afecțiunilor de care dumneavoastră suferiți anterior începerii călătoriei) și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 2000 euro/persoană (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei; se poate încheia turiștilor cu vârsta maximă de 74 ani împliniți

Servicii neincluse

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 490 euro/pers. şi pentru zborurile continentale: aprox. 120 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxa de viză pentru India: 120 euro/pers. care se achită în agenție
- taxa de viză pentru Bangladesh: 50 euro/pers. care se achită în agenție
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, dacă se aplică
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri 50 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire in Dhaka); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local

Observatii

ACTE NECESARE
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei
- aplicaţia pentru viza de India se face online de către agenţie
- copie electronică în format PDF după prima pagină a pașaportului cu detalii personale
- 1 poză pentru viză de Bangladesh
- 1 poză tip paşaport (în formă pătrată 5cm x 5cm, pe fond alb) + 1 foto format digital / pentru viză de India
- aplicaţia pentru viză de India se face online de către agenţie, urmând ca fiecare turist să se prezinte personal la sediul ambasadei pentru înregistrarea datelor biometrice (amprente digitale şi fotografiere); prezenţa este obligatorie la data şi ora comunicate de ambasadă

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăţi
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

DAL Travel