Vizualizezi oferta circuit Franta, vacanta Franta.

Circuit avion Franta

Circuit Franta
  • Tari: Franta
  • Orase tranzitate:

Descriere

Ziua 1 / 25.08.2020: Bucureşti – Paris
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 1089 (06:05 / 08:20). Parisul are printre cele mai multe locuri “cunoscute” de vizitat, clădirile fiind impresionante, parcă pline de secrete și de istorie. Vom porni într-un tur panoramic de oraș care va include Ile de la Cite, Muzeul Louvre, palat regal timp de 800 de ani, Palais Royal, unde a murit Richelieu și unde și-a petrecut o parte din copilărie regele Ludovic al XIV-lea, Comedie Francaise, Rue Royal, strada luxoasă care deschide o perspectivă impresionantă spre Eglise de la Madeleine, care evocă un templu grecesc cu imensele sale coloane corintice și masivele porți de bronz și spre Place de la Concorde, dominată de Obeliscul din Luxor, Opera Garnier, Cartierul Latin cu faimoasa Universitate Sorbonne, Pantheonul, necropolă a marilor oameni ai Franței, Champ de Mars, dominat de silueta Turnului Eiffel, simbol al Parisului, Domul Invalizilor care adăpostește Muzeul de Arme și mormântul lui Napoleon și Arcul de Triumf, locul de unde pornesc în formă de stea cele douăsprezece bulevarde. Seara, vă puteți lăsa purtați pe apele Senei într-o plimbare relaxanta cu “bateaux mouches” pentru o vedere panoramică de excepție. Cazare în Paris la Hotel Auteuil Tour Eiffel 4* (sau similar 4*).
Ziua 2 / 26.08.2020: Paris – Vendome – Abbaye de Fontevraud – Montsoreau – Angers
Mic dejun. Plecare spre superba regiune a văii Loarei, cu peste 300 de palate, dintre care 60 fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Acesta a fost locul de joacă al marilor regi ai vremii care au construit pe în această vale pitorească castele renascentiste cu arhitectură impresionantă, fortărețe medievale austere sau conace de poveste, așezate de o parte și de alta a faimosului râu, care mai de care mai semețe și parcă defilând pentru un concurs de frumusețe. Începând cu epoca de aur a lui Francisc I, în sec. al XV-lea și al XVI-lea, aceste castele au fost reconstruite și mai impunătoare, după care a urmat perioada expansionistă a Franței, în care s-a creat un Imperiu, pe unde soarele nu apunea nicioadată, iar bogățiile aduse de prin lumea întreagă, curgeau în valuri, unde altundeva decât în castele de pe Valea Loarei. Câteva sute de ani mai târziu, aceste castele care s-au păstrat, au fost fortificate și restaurate, aducând aminte de perioada de aur a Franței și a Europei, rămânând un tărâm de basm, în care fiecare ar trebui să pășească măcar o data în viață. Vom face o primă oprire în centrul vechi al Vendomeului pentru a prinde “gustul” autentic al orașului situat pe o rețea de insule formate de Le Loir. Dacă în Evul Mediu orașul era renumit pentru tăbăcăriile și morile sale, dar și pentru confecționarea mănușilor pentru copii, astăzi casele vechi și morile sale sunt o a doua locuință pentru parizieni. Vom admira în Place St-Martin, statuia lui Jean-Baptiste de Rochambeau, cel care a condus armata franceză în timpul revoluției americane, Abbaye de la Trinite, ce are o frumoasă fațadă gotică și unele dintre cele mai vechi vitralii din Europa. După-amiază ne vom deplasa spre Abbaye de Fontevraud, cea mai mare și mai bine păstrată abație din Franța, unul dintre ansamblurile de construcții medievale monastice care a supraviețuit cel mai bine pe parcursul a 600 de ani, începând cu sec. al XII-lea. Acesta a fost locul de retragere ales de către Eleanor d’Aquitaine, întâi regină a Franței și apoi a Angliei, abația devenind locul de înmormântare al Plantageneților. Ne vom îndrepta apoi spre pitorescul sătuc Montsoreau pentru o scurtă explorare și eventual pentru o cafea pe terasa Hotelului le Bussy, de unde se vede superb castelul. În finalul zilei vom ajunge în Angeres, capitala regiunii Anjou înainte de Revoluția Franceză, unde ne vom caza la Hotel de France 4* (sau similar 4*).
Ziua 3 / 27.08.2020: Angers – Saumur – Castelul d’Usse – Chinon – Laroche-Ploquin
Mic dejun. Dimineața vom vizita Angers, oraş situat pe malurile râului Maine, care ne va încânta prin frumuseţea clădirilor acoperite cu ardezie. Vom vedea Castelul fortăreaţă, unul dintre cele mai bine conservate castele-fortăreaţă din Franţa, faimos pentru Tapiseria Apocalipsei, cel mai mare ansamblu de tapiserie medievală din lume. Vom vedea apoi în centrul istoric al orașului, Casa Adam care datează din sec. al XV-lea, deosebită prin stâlpii de lemn pe care se află sculpturile care-i reprezintă pe Adam şi Eva, Catedrala St. Maurice, construită în stil gotic Plantagenet, care deţine vitralii bine conservate din sec. XII, XIII şi XV și Biserica Colegiu Saint-Martin. Ne vom îndrepta apoi spre Saumur, capitala cailor și locul de naștere al lui Coco Chanel, un orășel pitoresc, cu aer medieval, plin de povești și legende cu cavaleri călare, așezat de o parte și de alta a Loarei, o parte din el fiind chiar pe o mică insulă în mijlocul fluviului, Insula Offard. Vom vedea că mai multe poduri leagă cele două maluri, unele vechi din piatră, altele noi din fier, iar Castelul Saumur cocoțat pe un deal, de unde domină tot orașul, se oglindește de secole în apele Loarei. Vom vizita apoi un domeniu al unui cunoscut producător de vinuri, unde ne vom bucura și de o degustare de vinuri, vestite pentru calitatea lor. După-amiază ne vom îndrepta spre Castelul d’Usse, care l-a inspirat pe Charles Perrault în povestea Frumoasa din Pădurea Adormită, un superb complex arhitectural ce seamănă cu palatele din filmele lui Walt Disney. Situat la marginea pădurii Chinon, pe malul lacului Indre, acesta ne va impresiona și prin grădinile și terasele perfect amenajate, castelul fiind administrat în prezent de moștenitorii contelui de Blacas. În finalul zilei ne vom deplasa la Chinon, un orășel așezat pe un deal ce surplombează Râul Vienne, dominat de secole de Fortăreața Regală cu același nume. Vom face o scurtă plimbare prin centru istoric, străbătând labirintul străzilor medievale, prilej de a descoperi de la modeste case cu bârne de lemn, până la conace burgheze ce mărginesc Râul Vienne. În această seară ne vom caza într-o locație de excepție, într-un castel, respectiv în Château Laroche Ploquin 4* (sau similar 4*).
Ziua 4 / 28.08.2020: Laroche-Ploquin – Villandry – Azay le Rideau – Tours
Opţional, dimineaţa devreme, zbor cu balonul cu aer cald, prilej de a admira la răsăritul soarelui, castelele din Valea Loarei. O să vă convingeți că zborul cu balonul nu e doar o aventură dintr-un roman al copilăriei, ci o experiență pe care trebuie să o aveți o dată în viață, ca să vedeți de sus, dintr-o plutire liniștită, extraordinarele capodopere arhitecturale ale văii Loarei. Amintirile vor fi de neuitat, iar fotografiile, printre cele mai reușite făcute vreodată. Mic dejun. Vom părăsi castelul în care am înnoptat, îndreptându-ne spre Villandry, un mic sat aflat la confluența râului Cher cu Loara, animat datorită Castelului Villandry, renumit mai ales pentru grădinile sale, de o simplitate aparentǎ, dar de o originalitate fermecătoare. Doritorii vor putea face o plimbare prin rafinatele grădini frumos colorate ale castelului, cu alei, canale și mici poduri aranjate tematic pânǎ la cel mai mic detaliu, care o să ne facă să ne simțim într-o altă lume cu prinți și prințese, o lume demult apusă dar încă vie prin aceste locuri pline de magie. Ne vom deplasa apoi spre Azay le Rideau, un sătuc cochet, cu o fermecătoare piață publică în centru, din care se desprind străduțe, înguste pietruite, cu multe localuri și multă verdeață, cunoscut pentru Castelul Azay-le-Rideau, o bijuterie de la începutul Renașterii franceze, care se remarcă prin eleganțǎ și simetrie, cu turnuri circulare ȋn colțuri, care amintesc de turnurile cetăților și ale castelelor fortificate. Construit pe o insulă de pe Râul Indre, cu o arhitectură care îmbină tradiția franceză cu decorul italian, castelul ne va cuceri prin frumusețea-i arhitecturală, fapt pentru care este considerat cel mai elegant din categoria castelelor mici de pe Valea Loarei, cu un interior pe măsură, fiind dat ca exemplu în manuale de arhitectură renascentistă. Vom pleca apoi către Tours, oraș galo-romanic plin de farmec, unde s-a născut Balzac. Vom face un tur panoramic a acestui oraș care se întinde de o parte și de alta a Loarei, fiind delimitat în partea de sud de Râul Cher. Vom vedea că orașul nu este închistat în trecutul său, ci este unul modern, dinamic și vom fi uimiți să vedem modul în care se contopesc istoria, arta, cultura, arhitectura și civilizația și cum sunt conservate și respectate toate valorile. Tours este un oraș de artă și istorie, clasat în categoria “Ville d’Art et d’Istoire” și împreună cu Valea Loarei face parte din Patrimonial Mondial UNESCO.
Cazare în Tours la Hotel Mercure Nord Tours 4* (sau similar 4*).
Ziua 5 / 29.08.2020: Tours – Amboise – Montresor – Chaumont sur Loire – Tours
Mic dejun. În prima parte a zilei ne vom îndrepta spre Amboise, situat în inima văii Loarei, un oraș istoric plin de farmec, dominat de castelul său, loc de referință pentru istoria Franței. Deși ceva mai mic decât alte castele de pe Valea Loarei, Castelul Amboise este considerat a fi cel mai elegant și rafinat, atât din punct de vedere al arhitecturii, cât și al decorațiunilor interioare, al grădinilor cu influențe toscane-mediteraneene, dar mai ales pentru că datorită așezării pe un pinten stâncos, oferă o panoramă splendidă asupra orașului, Loarei și împrejurimilor. Vom vedea de asemenea pe terasa castelului Capela Saint-Hubert unde se presupune că ar fi înmormântat Leonardo Da Vinci, care a trăit ultimii trei ani din viață la curtea regelui Francisc I, în micuțul Castel Clos Luce, situat la o distanță de numai 400 m de Castelul Amboise, de care este legat printr-un tunel subteran. Invitat la curtea Franței, între marele geniu italian Leonardo da Vinci și regele Francisc I s-a legat o frumoasă prietenie, care conform poveștilor, a avut un sfârșit dramatic, Leonardo dându-și sufletul în brațele regelui, care plângea la căpătâiul lui. Vom vedea apoi Castelul Clos Luce, inițial reședința de vară a regilor, mai degrabă un muzeu, un loc de interpretare, de cunoaștere și descoperire a universului lui Leonardo Da Vinci, unde-i vom putea admira invențiile în mai multe domenii. Vom pleca în continuarea zilei spre Montresor, despre care se spune că este cel mai frumos sat de pe Valea Loarei, cu străduțe înguste, case de piatră, obloane colorate, cu un castel așezat strategic, pe o colină, astfel încât să domine așezarea. Vom face o plăcută plimbare prin sătuc, vom vedea impunătoarea biserică Montresor, construită în stilul specific al arhitecturii renascentiste din regiunea Touraine, vom admira casele caracteristice, luate parcă din alte timpuri și trântite aici, în zilele noastre și doar puținele mașini din curți ne vor aminti în ce secol suntem. Itinerarul zilei ne va purta spre Castelul Chaumont sur Loire cocoțat pe stânca ce domină localitatea cu același nume. Castelul rupt parcă dintr-un basm al copilăriei, îmbină elemente gotice cu elemente renascentiste și împreună cu parcul istoric, ticsit de cedrii centenari, beneficiază de o priveliște spectaculoasă asupra Loarei și a peisajului sălbatic din vale. Vom încheia ziua cu o romantică croazieră pe Loara. Întoarcere la Tours pentru cazare la Hotel Mercure Nord Tours 4* (sau similar 4*).
Ziua 6 / 30.08.2020: Tours – Chambord – Chenonceau – Tours
Mic dejun. Dimineața vom pleca spre cel mai mare castel de pe Loara, Castelul Chambord, ascuns strategic într-o oază de liniște. Contrar celorlalte castele, acesta a fost doar o reședință de paradă, folosit pentru întâlniri de vânătoare, sau baluri organizate de rege și favoriții săi, un fel de “casă de vacanță” la dimensiuni regale, o minune a Renașterii care anunța prin mărime Versailles-ul, construit pentru Francois I, după planurile lui Leonardo da Vinci, după cum se presupune. Încă nu se știe dacă Leonardo a intervenit asupra planurilor, însă atracția principală la Chambord o reprezintă scara interioară centrală, în spirală, adevărată operă de artă, care a fost proiectată astfel încât pe aceasta pot urca și coborî simultan două persoane fără să se întâlnească. După pauza de prânz ne vom îndrepta spre alt castel, despre care se spune că este cel mai vizitat de pe Valea Loarei, Castelul Chenonceau. Celebrul castel construit sub formă de pod, cu cinci arcade peste Râul Cher, dând impresia de castel “cu multe picioare”, ne va impresiona atât prin arhitectură, cât și prin vechime, un colos de piatră care a supraviețuit timpului și care a păstrat în zidurile sale atâtea povești, dintre care se cunosc astăzi prea puține. Cea mai elegantă dintre toate bijuteriile Văii Loarei, acesta mai este cunoscut și sub denumirea de Castelul Doamnelor, deoarece soții legitime, favorite sau regine au fost vreme de peste 400 de ani, eroinele fericite sau nefericite ale acestui castel, celebre fiind frumoasa Diana de Poitieres și controversata Catherine de Medici. Cu două grădini splendide care au păstrat până astăzi câte puțin din personalitatea și rafinamentul celor două doamne care le-au creat, Catherine de Medici și Diane de Poitiers, cu saloanele sale somptuos decorate, unde dacă închizi ochii, parcă simți atmosfera balurilor de odinioară, cu colecțiile impresionante de obiecte de artă, sculpturi, tapiserii de Gobelin, și picturi celebre ale lui Pussin si Rubens, Chenonceau este fără îndoială emblema desăvârșită a Văii Loarei. Vom completa această vizită cu o inedită plimbare cu barca pe Râul Cher. Întoarcere la Tours pentru cazare la Hotel Mercure Nord Tours 4* (sau similar 4*).
Ziua 7 / 31.08.2020: Tours – Blois – Chartres – Paris – Bucureşti
Mic dejun. Dimineața vom pleca către orașul regal Blois, unul dintre cele mai încântătoare orașe din Valea Loarei, situat într-o locație pitorească, pe două dealuri, deasupra malului drept al râului Loire, ceea ce îi conferă o ambianță liniștită, unde spiritul renascentist se simte în tot orașul. Vom descoperi în fermecătorul oraș vechi, străzile înguste străvechi, scările pitorești și casele medievale tradiționale cu bârne de lemn. Cei care doresc pot vizita Castelul Blois, unul dintre monumentele cheie ale văii Loarei din punct de vedere istoric și arhitectural, castel regal care se pare că a fost cel mai iubit de regii Franței. Înălțându-se deasupra orașului Blois, acest castel extraordinar a fost ridicat în timp, astfel încât vizitându-l parcă ai face un pas înapoi în timp, în culisele istoriei Franței. Ceea ce-l face deosebit de celelalte castele este faptul că acesta reunește în jurul aceleiași curți 4 aripi, simbolizând 4 epoci în 4 stiluri diferite, o interesantă incursiune în istoria arhitecturii franceze. Exteriorul spectaculos, cu unica scară monumentală în spirală, interiorul cu apartamentele de la primul etaj ce adăpostesc Muzeul de Arte Frumoase, sălile în care sunt picturi din secolele XVIXIX, tapiserii flamande și franceze, sculpturi din sec. al XIX-lea, reprezintă indiscutabil argumente ce pledează în favoarea castelelor “de vizitat”. Plecare spre Chartres unde vom face şi pauza pentru dejun. Cei care doresc pot intra în Catedrala Notre Dame de Chartres, a cărei construcţie a durat în jur de 30 de ani, pentru marea parte a ansamblului. Catedrala este considerată a fi una dintre cele mai reuşite modele de arhitectură gotică din Franţa şi în acelaşi timp, una dintre cele mai bine conservate catedrale medievale, construită la începutul sec. al XIII-lea, pe ruinele unei catedrale romane distruse în timpul unui incendiu în anul 1194. Catedrala, scaunul episcopal al diocezei Chartres, parte a provinciei catolice ecleziale din Tours, pe care Rodin o numea “l’Acropole de la France” este cel mai vechi sanctuar din ţară închinat Sfintei Fecioare. Faima ei se datorează atât importanţei religioase date de Sancta Camisa cât şi de uriaşa ei valoare artistică reprezentată în mare parte de statui, sculpturi, de pavajul de excepţie cu labirintul unic care aminteşte de miturile păgâne ale Greciei Antice, cu Tezeu şi Minotaurul, dar şi de vitraliile care exaltă “albastrul de Chartres”. Catedrala în formă de cruce are cinci capele semicirculare, iar coloanele şi arcurile gotice frânte ne vor călăuzi privirea spre cele trei mari rozete, dintre care cea mai frumoasă este numită Roza Franţei. Ne vom îndrepta apoi spre aeroportul din Paris pentru plecarea spre Bucureşti cu zborul AF 1088 (20:55 / 00:50).
Ziua 8 / 01.09.2020: Bucureşti
Sosire la București la ora 00:50.

ziua 1 / 25.08.2020: bucureşti – paris
Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul henri coandă, la ora 04:00 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei air france). plecare spre paris cu compania air france, zbor af 1089 (06:05 / 08:20). parisul are printre cele mai multe locuri “cunoscute” de vizitat, clădirile fiind impresionante, parcă pline de secrete și de istorie. vom porni într-un tur panoramic de oraș care va include ile de la cite, muzeul louvre, palat regal timp de 800 de ani, palais royal, unde a murit richelieu și unde și-a petrecut o parte din copilărie regele ludovic al xiv-lea, comedie francaise, rue royal, strada luxoasă care deschide o perspectivă impresionantă spre eglise de la madeleine, care evocă un templu grecesc cu imensele sale coloane corintice și masivele porți de bronz și spre place de la concorde, dominată de obeliscul din luxor, opera garnier, cartierul latin cu faimoasa universitate sorbonne, pantheonul, necropolă a marilor oameni ai franței, champ de mars, dominat de silueta turnului eiffel, simbol al parisului, domul invalizilor care adăpostește muzeul de arme și mormântul lui napoleon și arcul de triumf, locul de unde pornesc în formă de stea cele douăsprezece bulevarde. seara, vă puteți lăsa purtați pe apele senei într-o plimbare relaxanta cu “bateaux mouches” pentru o vedere panoramică de excepție. cazare în paris la hotel auteuil tour eiffel 4* (sau similar 4*).

2 / 26.08.2020: paris – vendome – abbaye de fontevraud – montsoreau – angers
mic dejun. plecare spre superba regiune a văii loarei, cu peste 300 de palate, dintre care 60 fac parte din patrimoniul mondial unesco. acesta a fost locul de joacă al marilor regi ai vremii care au construit pe în această vale pitorească castele renascentiste cu arhitectură impresionantă, fortărețe medievale austere sau conace de poveste, așezate de o parte și de alta a faimosului râu, care mai de care mai semețe și parcă defilând pentru un concurs de frumusețe. Începând cu epoca de aur a lui francisc i, în sec. al xv-lea și al xvi-lea, aceste castele au fost reconstruite și mai impunătoare, după care a urmat perioada expansionistă a franței, în care s-a creat un imperiu, pe unde soarele nu apunea nicioadată, iar bogățiile aduse de prin lumea întreagă, curgeau în valuri, unde altundeva decât în castele de pe valea loarei. câteva sute de ani mai târziu, aceste castele care s-au păstrat, au fost fortificate și restaurate, aducând aminte de perioada de aur a franței și a europei, rămânând un tărâm de basm, în care fiecare ar trebui să pășească măcar o data în viață. vom face o primă oprire în centrul vechi al vendomeului pentru a prinde “gustul” autentic al orașului situat pe o rețea de insule formate de le loir. dacă în evul mediu orașul era renumit pentru tăbăcăriile și morile sale, dar și pentru confecționarea mănușilor pentru copii, astăzi casele vechi și morile sale sunt o a doua locuință pentru parizieni. vom admira în place st-martin, statuia lui jean-baptiste de rochambeau, cel care a condus armata franceză în timpul revoluției americane, abbaye de la trinite, ce are o frumoasă fațadă gotică și unele dintre cele mai vechi vitralii din europa. după-amiază ne vom deplasa spre abbaye de fontevraud, cea mai mare și mai bine păstrată abație din franța, unul dintre ansamblurile de construcții medievale monastice care a supraviețuit cel mai bine pe parcursul a 600 de ani, începând cu sec. al xii-lea. acesta a fost locul de retragere ales de către eleanor d’aquitaine, întâi regină a franței și apoi a angliei, abația devenind locul de înmormântare al plantageneților. ne vom îndrepta apoi spre pitorescul sătuc montsoreau pentru o scurtă explorare și eventual pentru o cafea pe terasa hotelului le bussy, de unde se vede superb castelul. În finalul zilei vom ajunge în angeres, capitala regiunii anjou înainte de revoluția franceză, unde ne vom caza la hotel de france 4* (sau similar 4*).

3 / 27.08.2020: angers – saumur – castelul d’usse – chinon – laroche-ploquin
mic dejun. dimineața vom vizita angers, oraş situat pe malurile râului maine, care ne va încânta prin frumuseţea clădirilor acoperite cu ardezie. vom vedea castelul fortăreaţă, unul dintre cele mai bine conservate castele-fortăreaţă din franţa, faimos pentru tapiseria apocalipsei, cel mai mare ansamblu de tapiserie medievală din lume. vom vedea apoi în centrul istoric al orașului, casa adam care datează din sec. al xv-lea, deosebită prin stâlpii de lemn pe care se află sculpturile care-i reprezintă pe adam şi eva, catedrala st. maurice, construită în stil gotic plantagenet, care deţine vitralii bine conservate din sec. xii, xiii şi xv și biserica colegiu saint-martin. ne vom îndrepta apoi spre saumur, capitala cailor și locul de naștere al lui coco chanel, un orășel pitoresc, cu aer medieval, plin de povești și legende cu cavaleri călare, așezat de o parte și de alta a loarei, o parte din el fiind chiar pe o mică insulă în mijlocul fluviului, insula offard. vom vedea că mai multe poduri leagă cele două maluri, unele vechi din piatră, altele noi din fier, iar castelul saumur cocoțat pe un deal, de unde domină tot orașul, se oglindește de secole în apele loarei. vom vizita apoi un domeniu al unui cunoscut producător de vinuri, unde ne vom bucura și de o degustare de vinuri, vestite pentru calitatea lor. după-amiază ne vom îndrepta spre castelul d’usse, care l-a inspirat pe charles perrault în povestea frumoasa din pădurea adormită, un superb complex arhitectural ce seamănă cu palatele din filmele lui walt disney. situat la marginea pădurii chinon, pe malul lacului indre, acesta ne va impresiona și prin grădinile și terasele perfect amenajate, castelul fiind administrat în prezent de moștenitorii contelui de blacas. În finalul zilei ne vom deplasa la chinon, un orășel așezat pe un deal ce surplombează râul vienne, dominat de secole de fortăreața regală cu același nume. vom face o scurtă plimbare prin centru istoric, străbătând labirintul străzilor medievale, prilej de a descoperi de la modeste case cu bârne de lemn, până la conace burgheze ce mărginesc râul vienne. În această seară ne vom caza într-o locație de excepție, într-un castel, respectiv în château laroche ploquin 4* (sau similar 4*).

4 / 28.08.2020: laroche-ploquin – villandry – azay le rideau – tours
opţional, dimineaţa devreme, zbor cu balonul cu aer cald, prilej de a admira la răsăritul soarelui, castelele din valea loarei. o să vă convingeți că zborul cu balonul nu e doar o aventură dintr-un roman al copilăriei, ci o experiență pe care trebuie să o aveți o dată în viață, ca să vedeți de sus, dintr-o plutire liniștită, extraordinarele capodopere arhitecturale ale văii loarei. amintirile vor fi de neuitat, iar fotografiile, printre cele mai reușite făcute vreodată. mic dejun. vom părăsi castelul în care am înnoptat, îndreptându-ne spre villandry, un mic sat aflat la confluența râului cher cu loara, animat datorită castelului villandry, renumit mai ales pentru grădinile sale, de o simplitate aparentǎ, dar de o originalitate fermecătoare. doritorii vor putea face o plimbare prin rafinatele grădini frumos colorate ale castelului, cu alei, canale și mici poduri aranjate tematic pânǎ la cel mai mic detaliu, care o să ne facă să ne simțim într-o altă lume cu prinți și prințese, o lume demult apusă dar încă vie prin aceste locuri pline de magie. ne vom deplasa apoi spre azay le rideau, un sătuc cochet, cu o fermecătoare piață publică în centru, din care se desprind străduțe, înguste pietruite, cu multe localuri și multă verdeață, cunoscut pentru castelul azay-le-rideau, o bijuterie de la începutul renașterii franceze, care se remarcă prin eleganțǎ și simetrie, cu turnuri circulare ȋn colțuri, care amintesc de turnurile cetăților și ale castelelor fortificate. construit pe o insulă de pe râul indre, cu o arhitectură care îmbină tradiția franceză cu decorul italian, castelul ne va cuceri prin frumusețea-i arhitecturală, fapt pentru care este considerat cel mai elegant din categoria castelelor mici de pe valea loarei, cu un interior pe măsură, fiind dat ca exemplu în manuale de arhitectură renascentistă. vom pleca apoi către tours, oraș galo-romanic plin de farmec, unde s-a născut balzac. vom face un tur panoramic a acestui oraș care se întinde de o parte și de alta a loarei, fiind delimitat în partea de sud de râul cher. vom vedea că orașul nu este închistat în trecutul său, ci este unul modern, dinamic și vom fi uimiți să vedem modul în care se contopesc istoria, arta, cultura, arhitectura și civilizația și cum sunt conservate și respectate toate valorile. tours este un oraș de artă și istorie, clasat în categoria “ville d’art et d’istoire” și împreună cu valea loarei face parte din patrimonial mondial unesco.
cazare în tours la hotel mercure nord tours 4* (sau similar 4*).

5 / 29.08.2020: tours – amboise – montresor – chaumont sur loire – tours
mic dejun. În prima parte a zilei ne vom îndrepta spre amboise, situat în inima văii loarei, un oraș istoric plin de farmec, dominat de castelul său, loc de referință pentru istoria franței. deși ceva mai mic decât alte castele de pe valea loarei, castelul amboise este considerat a fi cel mai elegant și rafinat, atât din punct de vedere al arhitecturii, cât și al decorațiunilor interioare, al grădinilor cu influențe toscane-mediteraneene, dar mai ales pentru că datorită așezării pe un pinten stâncos, oferă o panoramă splendidă asupra orașului, loarei și împrejurimilor. vom vedea de asemenea pe terasa castelului capela saint-hubert unde se presupune că ar fi înmormântat leonardo da vinci, care a trăit ultimii trei ani din viață la curtea regelui francisc i, în micuțul castel clos luce, situat la o distanță de numai 400 m de castelul amboise, de care este legat printr-un tunel subteran. invitat la curtea franței, între marele geniu italian leonardo da vinci și regele francisc i s-a legat o frumoasă prietenie, care conform poveștilor, a avut un sfârșit dramatic, leonardo dându-și sufletul în brațele regelui, care plângea la căpătâiul lui. vom vedea apoi castelul clos luce, inițial reședința de vară a regilor, mai degrabă un muzeu, un loc de interpretare, de cunoaștere și descoperire a universului lui leonardo da vinci, unde-i vom putea admira invențiile în mai multe domenii. vom pleca în continuarea zilei spre montresor, despre care se spune că este cel mai frumos sat de pe valea loarei, cu străduțe înguste, case de piatră, obloane colorate, cu un castel așezat strategic, pe o colină, astfel încât să domine așezarea. vom face o plăcută plimbare prin sătuc, vom vedea impunătoarea biserică montresor, construită în stilul specific al arhitecturii renascentiste din regiunea touraine, vom admira casele caracteristice, luate parcă din alte timpuri și trântite aici, în zilele noastre și doar puținele mașini din curți ne vor aminti în ce secol suntem. itinerarul zilei ne va purta spre castelul chaumont sur loire cocoțat pe stânca ce domină localitatea cu același nume. castelul rupt parcă dintr-un basm al copilăriei, îmbină elemente gotice cu elemente renascentiste și împreună cu parcul istoric, ticsit de cedrii centenari, beneficiază de o priveliște spectaculoasă asupra loarei și a peisajului sălbatic din vale. vom încheia ziua cu o romantică croazieră pe loara. Întoarcere la tours pentru cazare la hotel mercure nord tours 4* (sau similar 4*).

6 / 30.08.2020: tours – chambord – chenonceau – tours
mic dejun. dimineața vom pleca spre cel mai mare castel de pe loara, castelul chambord, ascuns strategic într-o oază de liniște. contrar celorlalte castele, acesta a fost doar o reședință de paradă, folosit pentru întâlniri de vânătoare, sau baluri organizate de rege și favoriții săi, un fel de “casă de vacanță” la dimensiuni regale, o minune a renașterii care anunța prin mărime versailles-ul, construit pentru francois i, după planurile lui leonardo da vinci, după cum se presupune. Încă nu se știe dacă leonardo a intervenit asupra planurilor, însă atracția principală la chambord o reprezintă scara interioară centrală, în spirală, adevărată operă de artă, care a fost proiectată astfel încât pe aceasta pot urca și coborî simultan două persoane fără să se întâlnească. după pauza de prânz ne vom îndrepta spre alt castel, despre care se spune că este cel mai vizitat de pe valea loarei, castelul chenonceau. celebrul castel construit sub formă de pod, cu cinci arcade peste râul cher, dând impresia de castel “cu multe picioare”, ne va impresiona atât prin arhitectură, cât și prin vechime, un colos de piatră care a supraviețuit timpului și care a păstrat în zidurile sale atâtea povești, dintre care se cunosc astăzi prea puține. cea mai elegantă dintre toate bijuteriile văii loarei, acesta mai este cunoscut și sub denumirea de castelul doamnelor, deoarece soții legitime, favorite sau regine au fost vreme de peste 400 de ani, eroinele fericite sau nefericite ale acestui castel, celebre fiind frumoasa diana de poitieres și controversata catherine de medici. cu două grădini splendide care au păstrat până astăzi câte puțin din personalitatea și rafinamentul celor două doamne care le-au creat, catherine de medici și diane de poitiers, cu saloanele sale somptuos decorate, unde dacă închizi ochii, parcă simți atmosfera balurilor de odinioară, cu colecțiile impresionante de obiecte de artă, sculpturi, tapiserii de gobelin, și picturi celebre ale lui pussin si rubens, chenonceau este fără îndoială emblema desăvârșită a văii loarei. vom completa această vizită cu o inedită plimbare cu barca pe râul cher. Întoarcere la tours pentru cazare la hotel mercure nord tours 4* (sau similar 4*).

7 / 31.08.2020: tours – blois – chartres – paris – bucureşti
mic dejun. dimineața vom pleca către orașul regal blois, unul dintre cele mai încântătoare orașe din valea loarei, situat într-o locație pitorească, pe două dealuri, deasupra malului drept al râului loire, ceea ce îi conferă o ambianță liniștită, unde spiritul renascentist se simte în tot orașul. vom descoperi în fermecătorul oraș vechi, străzile înguste străvechi, scările pitorești și casele medievale tradiționale cu bârne de lemn. cei care doresc pot vizita castelul blois, unul dintre monumentele cheie ale văii loarei din punct de vedere istoric și arhitectural, castel regal care se pare că a fost cel mai iubit de regii franței. Înălțându-se deasupra orașului blois, acest castel extraordinar a fost ridicat în timp, astfel încât vizitându-l parcă ai face un pas înapoi în timp, în culisele istoriei franței. ceea ce-l face deosebit de celelalte castele este faptul că acesta reunește în jurul aceleiași curți 4 aripi, simbolizând 4 epoci în 4 stiluri diferite, o interesantă incursiune în istoria arhitecturii franceze. exteriorul spectaculos, cu unica scară monumentală în spirală, interiorul cu apartamentele de la primul etaj ce adăpostesc muzeul de arte frumoase, sălile în care sunt picturi din secolele xvi – xix, tapiserii flamande și franceze, sculpturi din sec. al xix-lea, reprezintă indiscutabil argumente ce pledează în favoarea castelelor “de vizitat”. plecare spre chartres unde vom face şi pauza pentru dejun. cei care doresc pot intra în catedrala notre dame de chartres, a cărei construcţie a durat în jur de 30 de ani, pentru marea parte a ansamblului. catedrala este considerată a fi una dintre cele mai reuşite modele de arhitectură gotică din franţa şi în acelaşi timp, una dintre cele mai bine conservate catedrale medievale, construită la începutul sec. al xiii-lea, pe ruinele unei catedrale romane distruse în timpul unui incendiu în anul 1194. catedrala, scaunul episcopal al diocezei chartres, parte a provinciei catolice ecleziale din tours, pe care rodin o numea “l’acropole de la france” este cel mai vechi sanctuar din ţară închinat sfintei fecioare. faima ei se datorează atât importanţei religioase date de sancta camisa cât şi de uriaşa ei valoare artistică reprezentată în mare parte de statui, sculpturi, de pavajul de excepţie cu labirintul unic care aminteşte de miturile păgâne ale greciei antice, cu tezeu şi minotaurul, dar şi de vitraliile care exaltă “albastrul de chartres”. catedrala în formă de cruce are cinci capele semicirculare, iar coloanele şi arcurile gotice frânte ne vor călăuzi privirea spre cele trei mari rozete, dintre care cea mai frumoasă este numită roza franţei. ne vom îndrepta apoi spre aeroportul din paris pentru plecarea spre bucureşti cu zborul af 1088 (20:55 / 00:50).

8 / 01.09.2020: bucureşti
sosire la bucurești la ora 00:50.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 8 zile
  • Categorie hoteluri: 4
  • Transport: Avion - Decolare din Bucuresti, Romania

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
25 August 2020 1,270 € Rezerva

tarife incepand de la 1,270 €

Servicii incluse

- transport continental cu avionul pe ruta: Bucureşti – Paris – Bucureşti cu compania Air France
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 1 noapte de cazare cu mic dejun în hotel de 4* la Paris
- 1 noapte de cazare cu mic dejun în hotel de 4* la Angers
- 1 noapte de cazare cu mic dejun la Castel pe Valea Loirei
- 3 nopţi de cazare cu mic dejun în hotel de 4* la Tours
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- croazieră cu vase tradiționale pe Râul Loire
- plimbare cu barca pe Râul Cher
- degustare de vinuri în Samur
- conducător român de grup
- asigurarea în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 50.000 euro/pers. (cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, însă care nu este menită a acoperi complicațiile sau recidivele bolilor/afecțiunilor de care dumneavoastră suferiți anterior începerii călătoriei) și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 2000 euro/persoană (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei; se poate încheia turiștilor cu vârsta maximă de 79 ani împliniți

Servicii neincluse

- taxele de aeroport, combustibil, securitate și serviciu pentru zborurile continentale: 150 euro/pers, care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxele de intrare la obiectivele turistice (castele, muzee, catedrale etc.) și după caz, ghizii pentru acestea
- taxele de oraș impuse de autoritățile locale din Franța, se achită personal, la recepția hotelurilor
- alte servicii suplimentare decat cele menționate, cheltuieli personale, băuturi, etc.
- bacșișuri: 35 euro/pers. pentru ghizi și șoferi, mai puțin pentru bagajiști (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacșișurile nu se referă și la excursiile opționale
- excursiile opționale care se pot realiza cu un număr minim de 15 participanți, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcție de timpul disponibil, la fața locului, se mai pot organiza și alte excursii opționale propuse de partenerul local

Observatii

ACTE NECESARE:
- paşaportul sau cartea de identitate în curs de valabilitate

CONDIȚII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif și se încheie la epuizarea locurilor
- diferență de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenția « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul își asumă plată diferenței stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turiști

OBSERVATII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acțiunii în anumite condiții obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenția nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiștilor ca urmare a întârzierii acestora
- cazarea turiștilor, precum și eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărui hotel
- clasificarea pe stele a unităților de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din țările vizitate și ca atare respectă standardele locale
- distribuția camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu țin de agenție, va fi înlocuit cu un altul de aceeași categorie, așa cum este precizat în program
- agenția își rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- în derularea excursiei pot apărea situații de forță majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din rațiuni politice, greve, condiții meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenția se obligă să depună eforturi pentru depășirea situațiilor ivite. Totodată, agenția nu poate fi facută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- așezarea turiștilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenția nu-și asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaționale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, conducătorii de grup vor oferi explicații turiștilor doar în afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajați contra cost doar cu acordul turiștilor interesați de ghidajul acestora
- excursiile opționale se efectuează la fața locului cu agenții locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele și pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opționale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achiziționate de la recepția hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziție un mijloc de transport care îi va duce și îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei și după caz un ghid local. În tariful excursiilor opționale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunță la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenție privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenția nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă și evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de pașaport individual
- vă rugăm să vă asigurați că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAȘAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranță și sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitată și în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

DAL Travel