Vizualizezi oferta circuit China, circuit Coreea de Sud, circuit Japonia, vacanta China, vacanta Coreea de Sud, vacanta Japonia.

Circuit avion China, Coreea de Sud, Japonia

Circuit China
  • Tari: China, Coreea de Sud, Japonia
  • Orase tranzitate:

Descriere

Ziua 1 / 16.10.2020: Bucureşti – Viena – Beijing
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 11:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Austrian Airlines). Plecare spre Viena cu compania Austrian Airlines, zbor OS 784 (13:30 / 14:15), de unde se va pleca spre Beijing cu OS 063 (17:45 / 09:15).
Ziua 2 / 17.10.2020: Beijing
După sosirea la Beijing, întâlnire cu ghidul local, care ne va însoţi pentru o primă vizită în capitala Republicii Chineze, cunoscut şi sub numele de Peking, care adăposteşte peste 17 milioane de locuitori. Oraşul este perceput de chinezi ca “un tărâm al făgăduinţei”, datorită posibilităţilor multiple de petrecere a timpului liber. Totodată, Beijing rămâne unul dintre cele mai încărcate de istorie oraşe ale Chinei, deţinând o colecţie incredibilă de obiecte istorice şi de artă, expuse în mai mult de 50 de muzee, numeroase teatre şi centre culturale. Vom vedea celebra piaţă Tian’An Men, cea mai mare piaţă publică din lume, întinsă pe 40 de hectare, care găzduieşte un amestec impresionant de monumente antice şi moderne, fiind situată în inima oraşului. Transfer pentru cazare la Hotel Beijing 5L 4* (sau similar 4*). Cină la un restaurant local.
Ziua 3 / 18.10.2020: Beijing – Badaling – Changling – Beijing
Mic dejun. Excursie la Badaling, situat la 80 km distanţă de Beijing, pentru a vedea Marele Zid, simbolul Chinei antice, cu o lungime de peste 21.000 km, conform ultimelor date furnizate de Administraţia de Stat a Patrimoniului Cultural (SACH), singura construcţie de pe pământ ridicată de mâna omului, vizibilă din spaţiul cosmic. Zidul traversează cincisprezece provincii ale Chinei şi a fost construit în scop de apărare. Vom avea posibilitatea să admirăm acest monument încărcat de istorie şi să vedem posturile de observare ale foştilor soldaţi imperiali. În continuarea zilei vom ajunge la Mormintele Împăraţilor Ming, locul în care sunt adăpostite mormintele a 13 din cei 16 Împăraţi ai Dinastiei Ming. Vom vizita unul dintre aceste monumente construite în stil arhitectural confucian. În continuare vom vedea Calea Spiritelor sau Drumul Sacru, cum mai este cunoscut, de la Changling, după care vom vizita o fabrică de cloazoneuri. Dejun în cursul vizitelor. La întoarcerea în Beijing vom trece pe lângă Stadionul Olimpic şi Centrul Naţional Acvatic, care au găzduit Jocurile Olimpice de vară din anul 2008. Cină la celebrul restaurant “Rața pekineză”. Cazare la Hotel Beijing 5L 4* (sau similar 4*).
Ziua 4 / 19.10.2020: Beijing
Mic dejun. Zi dedicată vizitării orașului Beijing. Vom începe cu vizitarea Palatului Imperial (Oraşul Interzis), un complex de clădiri construit de împăratul Yongle (acelaşi care a construit şi Templul Cerului), în care au locuit 24 de împăraţi din dinastia Ming şi Qing şi care, cu cele 9.000 de camere, este cel mai mare din lume; câteva dintre marile săli sunt folosite ca muzee care adăpostesc impresionante colecţii ale artei chinezeşti. Clădirile interioare sunt construite din lemn pe fundaţie de piatră şi poartă nume precum armonie, puritate, linişte sau longevitate. După dejun vom vizita Templul Cerului, o capodoperă arhitecturală a dinastiei Ming, construit în sec. al XV-lea, inclus în anul 1998 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, fiind locul în care împăraţii dinastiilor Ming şi Qing venerau cerul şi se rugau pentru pace şi prosperitate şi Palatul de Vară, ridicat în anul 1750, supranumit “Grădina Undelor Clare”, chintesenţa arhitecturii grădinilor chinezeşti, datorită îmbinării perfecte a operelor arhitecţilor chinezi cu peisajul natural reprezentat de Lacul Kunming şi dealurile care îl înconjoară. Cină la un restaurant local. Cazare la Hotel Beijing 5L 4* (sau similar 4*).
Ziua 5 / 20.10.2020: Beijing – Xi’an
Mic dejun. Transfer la gară pentru plecarea cu trenul de mare viteză spre Xi’an. Întâlnire cu ghidul local, alături de care vom porni în explorarea oraşului Xi’an, care a fost capitala Chinei timp de 1062 de ani sub 13 dinastii, locul de unde începea celebrul drum al mătăsii. Denumit în antichitate Chang’An (oraşul etern), este unul dintre locurile în care a luat fiinţă civilizaţia chineză antică din bazinul râului Galben. Oraşul era înconjurat de ziduri construite în timpul dinastiei Ming, care pot fi admirate şi în prezent. Vom face o plimbare prin cartierul musulman, unde vom vizita cea mai mare moschee din China, care datează din sec. al XIV-lea. Ziua va continua cu vizitarea ansamblului arhitectural dedicat Pagodei Marii Gâşte Sălbatice, construit în anul 625, înalt de 67 m, cu 7 nivele. Acesta este locul în care călugărul Xuan Zand a tradus în limba chineză textele sacre budiste, după ce s-a întors din India, unde vom avea ocazia să vedem templul care i-a fost dedicat, iar apoi vom vizita un atelier de prelucrare a jadului, pentru care Xi’an este celebru. Dejun în timpul vizitelor. Seara, opţional, spectacol inspirat din cultura dinastiei Tang cu dansuri tradiţionale. Cină la un restaurant local şi cazare la Hotel Grand Culture Dynasty 4* (sau similar 4*).
Ziua 6 / 21.10.2020: Xi’an – Shanghai
Mic dejun. Plecare spre situl arheologic situat la 40 km distanţă de Xi’An, dedicat mormântului primului împărat al Chinei, Qin Shi Huangai, unde s-a descoperit armata celor 7.000 de războinici de teracotă, socotită a opta minune a lumii (inclusiv noul sector cu ultimele descoperiri). Se spune că această armată a fost construită pentru a păzi împăratul în timpul trecerii sale spre Regatul Morţilor. Deşi un număr mare dintre statui au fost deteriorate de-a lungul timpului sau vandalizate de cuceritori, multe au fost restaurate, spectacolul oferit în prezent de miile de soldaţi din teracotă în mărime naturală fiind unul copleşitor. În incintă vom mai vizita şi Muzeul Trăsurii de Bronz. Dejun în timpul vizitelor. Întoarcere la Xi’an pentru transfer la aeroport, de unde vom pleca spre Shanghai, cel mai mare oraş al Chinei, situat la malul Mării Orientale, pe Fluviul Huangpu. Întâlnire cu reprezentantul local, transfer şi cazare Hotel Courtyard by Marriott Changfeng Park 4* (sau similar 4*).
Ziua 7 / 22.10.2020: Shanghai
Mic dejun. Zi dedicată explorării Shanghai-ului, oraş cosmopolit de care se leagă istoria Chinei moderne, fiind în prezent un oraş ultradezvoltat, cu bulevarde largi, străzi suspendate, clădiri monumentale şi peisaje urbane inedite. Vom vedea promenada Bund, care se întinde de-a lungul fluviului Huangpu pe mai mult de 1,6 km, străjuită de clădiri în stilul anilor ‘30, cartierul Pudong, care este şi centrul financiar al oraşului şi ai cărui zgârie-nori au devenit simbolul oraşului. Cei care sunt interesaţi pot urca, pentru o privelişte unică asupra oraşului, în Shanghai Tower, în prezent a doua cea mai înaltă clădire din lume, care măsoară 632 m înălţime. În continuare vom vizita Templul Statuilor de Jad ale lui Buddha, în care sunt expuse două dintre cele mai faimoase statui ale lui Buddha: una din jad alb, reprezentându-l în poziţie culcată şi una din jad verde în poziţie de meditaţie. După dejun, vom vizita Grădina Mandarinului Yu, construită în sec. al XVI-lea în stilul arhitectural al dinastiei Ming de către un ofiţer chinez. Scopul acestei grădini, sugerat chiar de numele acesteia, Yu însemnând a face fericit, este de a induce o stare de linişte, de a crea plăcere vizitatorului care descoperă nenumărate pavilioane şi chioşcuri, precum şi mici curţi care răsar de o parte şi de alta a aleii cu statui sub forma unor dragoni, care şerpuieşte în interiorul grădinii. În continuarea zilei vom face o plimbare în oraşul vechi, unde se află şi un impresionant centru comercial, urmată de o incursiune pe celebra stradă comercială Nanjing, unde vom putea asista la Ceremonialul Ceaiului într-una din renumitele ceainării de aici. Ziua se va încheia cu o croazieră pe Fluviul Huangpu. Cină la un restaurant local și cazare la Hotel Courtyard by Marriott Changfeng Park 4* (sau similar 4*).
Ziua 8 / 23.10.2020: Shanghai – Seoul
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Seoul, capitala Republicii Coreea timp de 600 de ani, situată în nord-vestul ţării, pe Râul Han, în centrul peninsulei Coreea. Întemeiată în anul 18 î.Hr., aceasta a fost iniţial capitala regatului Baekje, unul dintre cele Trei Regate Coreene şi a continuat să fie capitală în timpul dinastiei Joseon şi a imperiului Coreean până în zilele noastre. Zona capitalei care include metropola Incheon şi majoritatea provinciei Gyeonggi, are aprox. 24,5 milioane de locuitori, fiind una dintre cele mai mari zone metropolitane din lume. Aproape un sfert din populaţia Coreei de Sud trăieşte în Seoul, făcându-l cel mai puternic centru economic, politic şi cultural sud-coreean. Seoul este considerat un oraş global, fiind în acest sens al 9-lea în Indexul Oraşelor Globale din 2008. În oraşul care a găzduit Jocurile Olimpice de vară în anul 1988 şi Campionatul Mondial de Fotbal din anul 2002 se află şi sediile principale ale multinaţionalelor Samsung, LG şi Hyundai. Întâlnire cu reprezentantul local, cină şi transfer la hotel pentru cazare la Hotel Best Western Seoul Garden 4* (sau similar 4*).
Ziua 9 / 24.10.2020: Seoul – Busan
Mic dejun. În această zi vom explora oraşul Seoul și vom începe cu vizitarea Palatului Gyeongbokgung, unul dintre cele cinci mari palate construite de regii dinastiei Joseon, palat favorit al multor dintre prinţii dinastiei, care a păstrat multe elemente datând din perioada celor Trei Regate. În continuarea zilei vom vedea (exterior) Cheongwadae – Blue House, copia sud-coreeană a Casei Albe, un complex de clădiri construite pe situl grădinii regale a dinastiei Joseon unde îşi desfăşoară activitatea guvernul, fiind şi reşedinţă prezidenţială. Dejun în timpul vizitelor. Ne vom putea plimba apoi prin Bukchon Hanok Village, un sat tradițional coreean cu case (hanok) tipice de acum 600 de ani. Transfer la gară pentru plecarea cu trenul de mare viteză spre Busan, principalul port al ţării şi al doilea oraş ca mărime din Coreea de Sud, care a devenit renumit odată cu găzduirea Jocurilor Asiatice din anul 2002. Busanul a fost de asemenea unul dintre oraşele gazdă pentru FIFA World Cup 2002 şi reprezintă centrul de convenţii internaţionale din Coreea. Odată ajunşi în Busan vom vizita Turnul Busan situat în Parcul Yongdusan, care oferă o privelişte spectaculoasă asupra vechiului port. Transfer pentru cazare la Hotel Commodore 4* (sau similar 4*).
Ziua 10 / 25.10.2020: Busan
Mic dejun. Ziua de astăzi este consacrată vizitării oraşului Busan, prilej cu care vom putea admira Parcul Oceanic Taejongdae de pe Insula Yeongdo-gu, numele acestuia fiind dat după Regele Taejong Muyeol (604 – 661) care venea deseori aici să practice tirul cu arcul. În continuare vom vedea Piaţa de pește Jagalchi, una dintre cele mai mari din lume, unde pescarii îşi vând marfa proaspătă, iar clienţii negociază pentru un preţ cât mai bun, Casa Nurimaru APEC, numele fiind o combinaţie între cuvintele coreene: “nuri” – lume şi “maru” – summit şi Casa APEC, care se referă la sala de conferinţe APEC – Cooperarea Economică Asia – Pacific, Plaja Haeundae, cea mai faimoasă plajă cu nisip alb din ţară, unde se ţin numeroase evenimente culturale şi festivaluri de-a lungul anului, Centum City, înregistrat în Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cel mai mare complex comercial din lume şi Gamcheon Culture Village, format din case construite la poalele unui munte de coastă, câștigând astfel porecla de „Machu Picchu din Busan”. Dejun în timpul vizitelor. Transfer pentru cazare la Hotel Commodore 4* (sau similar 4*).
Ziua 11 / 26.10.2020: Busan – Osaka
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Osaka, al doilea oraş ca mărime din Japonia, important pilon al economiei japoneze, numit şi “Veneţia Japoniei” sau “Manchester-ul Orientului”, un oraş viu, animat, plin de culoare şi dinamism situat pe insula principală, Insula Honshu. Întâlnire cu reprezentantul local, alături de care vom vizita una dintre principalele atracţii turistice ale oraşului, Castelul Osaka, cel mai mare castel construit în Japonia medievală, reconstruit în anul 1583 pe locul Templului Honganji de către Toyotomi Hideyoshi, un general în armata japoneză a sec. al XVI-lea, care a cucerit castelul şi care a dorit ca acesta să fie centrul şi simbolul unei noi Japonii unificate sub conducerea sa. În prezent, în interiorul castelului există şi un muzeu unde cei interesaţi pot cerceta documente despre viaţa lui Toyotomi Hideyoshi şi despre istoria castelului. În continuare vom vedea Doton-bori, stradă celebră în Osaka, în trecut “o stradă a plăcerii”, faimoasă pentru teatrele sale istorice (distruse în prezent), pentru magazine, restaurante, dar şi pentru panourile publicitare luminoase. Ultima atracţie o va constitui o plimbare pietonală prin cartierul Shinsenkai, a cărui vizită ne va introduce în atmosfera culturală diferită a oraşului Osaka. Transfer pentru cazare la Hotel Osaka Hinode 4* (sau similar 4*).
Ziua 12 / 27.10.2020: Osaka – Kyoto – Osaka
Mic dejun. Deplasare spre Kyoto, vechea capitală a Japoniei între anii 794 şi 1868, denumită şi “capitala liniştii şi păcii” datorită numeroaselor grădini Zen, faimoasă pentru vechii meşteşugari care modelează bronzul, care creează obiecte incredibile din porţelan, care fac minuni din firele de mătase, dar faimoasă şi pentru echipamentele electronice performante, oraşul fiind astfel locul de întâlnire între cultura japoneză şi cea internaţională. Aici vom descoperi Japonia tradiţională, inima sa culturală, cu case vechi, cu peste 2.000 de temple şi altare, un loc de pelerinaj şi în acelaşi timp un muzeu în aer liber unde nu mai puţin de 17 locaţii din oraş şi din împrejurimi au intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom face un tur panoramic în Kyoto, oraş proiectat geometric după modelul marilor oraşe chinezeşti, impresionant şi datorită frumosului peisaj creat de munţii acoperiţi de păduri de arţar. Turul va include Templul Kiyomizu, dedicat zeităţii budiste cu 11 fețe Kannon, celebru pentru platforma sa sprijinită pe piloni imenşi de lemn, Templul Kinkakuji, numit Pavilionul Aurit, un templu poleit cu aur, care se oglindeşte în iazul din faţa sa, Castelul Nijo, fost palat al familiei shogunului Tokugawa, construit între anii 1603 – 1626 şi Templul Ginkakuji (de argint) înconjurat de o frumoasă grădină japoneză în apropierea căruia se află o altă atracţie a oraşului, aleea filozofului. La finalul turului vom putea explora Gion-ul, cartier vechi de distracţii, gheişe şi actori kabuki, trecutul reflectându-se intens în această zonă care reuşeşte să păstreze vechea ambianță istorică. Întoarcere în Osaka pentru cazare la Hotel Osaka Hinode 4* (sau similar 4*).
Ziua 13 / 28.10.2020: Osaka – Nara – Osaka
Mic dejun. Însoțiți de ghidul local, ne vom îndrepta spre Nara, oraş care întruchipează un amestec de stiluri, chinezesc, coreean şi central-asiatic, prima capitală a Japoniei şi a doua atracţie turistică importantă din regiunea Kansai, după Kyoto, veche capitală japoneză care datează din sec. al VIII-lea. Odată ajunşi la Nara vom vizita Templul Todai-ji (Marele Buddha), aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, cea mai mare clădire din lemn din lume, care adăposteşte o imensă statuie din bronz reprezentându-l pe Buddha Variocana, Buddha Adevărului Absolut, Altarul Kasuga, cu cele 4 săli principale, dintre care 3 sunt dedicate războinicilor civili şi una dedicată strămoşilor zeificaţi şi minunatul Parc al Căprioarelor, unde sunt adăpostite peste o mie de exemplare de căprioare sacre, pe care, respectând o tradiţie religioasă shinto veche de secole, le vom putea hrăni personal (deplasarea între obiectivele turistice se realizează cu mijloace de transport în comun). Întoarcere în Osaka pentru cazare la Hotel Osaka Hinode 4* (sau similar 4*).
Ziua 14 / 29.10.2020: Osaka – Tokyo
Mic dejun. Transfer la gara din Osaka, pentru deplasare cu trenul de mare viteză către cea mai mare metropolă a Japoniei, Tokyo, capitala niponă din anul 1868 după ce dinastia Tokugawa a fost detronată, unul dintre cele mai dens populate orașe din lume, cu peste 30 milioane de locuitori. Tokyo-to sau Metropola Tokyo constă în 23 de cartiere speciale, 33 de oraşe şi 8 suburbii, o împletire a civilizaţiei şi culturii moderne, cu obiceiuri şi tradiţii milenare. Întâlnire cu ghidul local alături de care vom porni într-un tur panoramic de oraș, pe parcursul căruia vom vizita Templul Senso-ji, aflat în districtul Asakusa o zonă plină de culoare şi obiceiuri tradiţionale. Templul, în curtea căruia se află un cazan uriaş din bronz plin cu tămâie aprinsă, îmbină armonios aspectele spirituale cu cele mai pământeşti, o atracţie constituind-o zona comercială care funcţionează încă dinainte de cel de-al Doilea Război Mondial, Nakamise Shopping Arcade (galerie comercială foarte veche) aflată chiar în faţa acestuia. Turul panoramic va continua cu vestitul cartier exclusivist Ginza, loc unde cele mai renumite branduri mondiale îşi dispută fiecare metru pătrat de teren construit. De aici ne vom îndrepta spre zona care ascunde Palatul Imperial, urmând să facem o oprire pentru fotografii pe platforma care se află în fața podurilor de acces. În încheierea zilei vom admira o spectaculoasă panoramă a întregului oraş din Observatorul Metropolitan, cea mai înaltă clădire din Tokyo unde în mai puțin de un minut vom ajunge la platforma de observație situată la 202 m înălțime. Cazare la Hotel Sunshine City Prince 4* (sau similar 4*).
Ziua 15 / 30.10.2020: Tokyo – Nikko – Tokyo
Mic dejun. Timp liber pentru vizite şi activități individuale sau opțional, plecare cu autocarul spre Nikko, situat într-o zonă deosebit de pitorească, cu peisaje splendide, alcătuite din munţi, lacuri, cascade şi drumuri presărate cu temple budiste, unde veţi vizita unul dintre cele mai frumoase altare japoneze: Altarul Toshogu, cel mai extravagant templu shinto al Japoniei, construit la începutul sec. XVI-lea. Acesta face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO și este locul unde se află urna funerară a shogunului Tokugawa Ieyasu, personaj foarte important în istoria Japoniei, cunoscut sub numele de Toranaga în romanul lui James Clavel, „Shogun”. Veţi vizita apoi Vila Imperială Tamozawa, construită în anul 1899 pentru Împăratul Taisho, vilă compusă din trei părţi care datează din perioadele Edo, Meiji şi respectiv Taisho, folosită drept reşedinţă de vară de către familia imperială până în anul 1947. Veţi ajunge apoi în Parcul Naţional Nikko și vă veţi îndrepta spre Lacul Chuzenji (Chuzenjiko) situat la poalele muntelui sfânt, Vulcanul Nantai, inactiv în prezent, unde veţi fi fermecaţi de peisajul spectaculos. Clima blândă şi cadrul natural deosebit au făcut ca ţărmul să fie un loc preferat de către ambasadele străine pentru construirea reşedinţelor de vacanţă. În apropierea lacului veţi coborî cu un lift până la baza cascadei Kegon care, având o înălţime de o sută de metri este una dintre cele mai mari şi mai impresionante cascade din Japonia. Întoarcere la Tokyo și cazare la Hotel Sunshine City Prince 4* (sau similar 4*).
Ziua 16 / 31.10.2020: Tokyo – Munchen – Bucureşti
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Munchen cu compania Lufthansa, zbor LH 715 (12:45 / 16:45), de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul LH 1654 (22:10 / 01:10).
Ziua 17 / 01.11.2020: București
Sosire la București la ora 01:10.

ziua 1 / 16.10.2020: bucureşti – viena – beijing
Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul henri coandă, la ora 11:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei austrian airlines). plecare spre viena cu compania austrian airlines, zbor os 784 (13:30 / 14:15), de unde se va pleca spre beijing cu os 063 (17:45 / 09:15).

2 / 17.10.2020: beijing
după sosirea la beijing, întâlnire cu ghidul local, care ne va însoţi pentru o primă vizită în capitala republicii chineze, cunoscut şi sub numele de peking, care adăposteşte peste 17 milioane de locuitori. oraşul este perceput de chinezi ca “un tărâm al făgăduinţei”, datorită posibilităţilor multiple de petrecere a timpului liber. totodată, beijing rămâne unul dintre cele mai încărcate de istorie oraşe ale chinei, deţinând o colecţie incredibilă de obiecte istorice şi de artă, expuse în mai mult de 50 de muzee, numeroase teatre şi centre culturale. vom vedea celebra piaţă tian’an men, cea mai mare piaţă publică din lume, întinsă pe 40 de hectare, care găzduieşte un amestec impresionant de monumente antice şi moderne, fiind situată în inima oraşului. transfer pentru cazare la hotel beijing 5l 4* (sau similar 4*). cină la un restaurant local.

3 / 18.10.2020: beijing – badaling – changling – beijing
mic dejun. excursie la badaling, situat la 80 km distanţă de beijing, pentru a vedea marele zid, simbolul chinei antice, cu o lungime de peste 21.000 km, conform ultimelor date furnizate de administraţia de stat a patrimoniului cultural (sach), singura construcţie de pe pământ ridicată de mâna omului, vizibilă din spaţiul cosmic. zidul traversează cincisprezece provincii ale chinei şi a fost construit în scop de apărare. vom avea posibilitatea să admirăm acest monument încărcat de istorie şi să vedem posturile de observare ale foştilor soldaţi imperiali. În continuarea zilei vom ajunge la mormintele Împăraţilor ming, locul în care sunt adăpostite mormintele a 13 din cei 16 Împăraţi ai dinastiei ming. vom vizita unul dintre aceste monumente construite în stil arhitectural confucian. În continuare vom vedea calea spiritelor sau drumul sacru, cum mai este cunoscut, de la changling, după care vom vizita o fabrică de cloazoneuri. dejun în cursul vizitelor. la întoarcerea în beijing vom trece pe lângă stadionul olimpic şi centrul naţional acvatic, care au găzduit jocurile olimpice de vară din anul 2008. cină la celebrul restaurant “rața pekineză”. cazare la hotel beijing 5l 4* (sau similar 4*).

4 / 19.10.2020: beijing
mic dejun. zi dedicată vizitării orașului beijing. vom începe cu vizitarea palatului imperial (oraşul interzis), un complex de clădiri construit de împăratul yongle (acelaşi care a construit şi templul cerului), în care au locuit 24 de împăraţi din dinastia ming şi qing şi care, cu cele 9.000 de camere, este cel mai mare din lume; câteva dintre marile săli sunt folosite ca muzee care adăpostesc impresionante colecţii ale artei chinezeşti. clădirile interioare sunt construite din lemn pe fundaţie de piatră şi poartă nume precum armonie, puritate, linişte sau longevitate. după dejun vom vizita templul cerului, o capodoperă arhitecturală a dinastiei ming, construit în sec. al xv-lea, inclus în anul 1998 pe lista patrimoniului mondial unesco, fiind locul în care împăraţii dinastiilor ming şi qing venerau cerul şi se rugau pentru pace şi prosperitate şi palatul de vară, ridicat în anul 1750, supranumit “grădina undelor clare”, chintesenţa arhitecturii grădinilor chinezeşti, datorită îmbinării perfecte a operelor arhitecţilor chinezi cu peisajul natural reprezentat de lacul kunming şi dealurile care îl înconjoară. cină la un restaurant local. cazare la hotel beijing 5l 4* (sau similar 4*).

5 / 20.10.2020: beijing – xi’an
mic dejun. transfer la gară pentru plecarea cu trenul de mare viteză spre xi’an. Întâlnire cu ghidul local, alături de care vom porni în explorarea oraşului xi’an, care a fost capitala chinei timp de 1062 de ani sub 13 dinastii, locul de unde începea celebrul drum al mătăsii. denumit în antichitate chang’an (oraşul etern), este unul dintre locurile în care a luat fiinţă civilizaţia chineză antică din bazinul râului galben. oraşul era înconjurat de ziduri construite în timpul dinastiei ming, care pot fi admirate şi în prezent. vom face o plimbare prin cartierul musulman, unde vom vizita cea mai mare moschee din china, care datează din sec. al xiv-lea. ziua va continua cu vizitarea ansamblului arhitectural dedicat pagodei marii gâşte sălbatice, construit în anul 625, înalt de 67 m, cu 7 nivele. acesta este locul în care călugărul xuan zand a tradus în limba chineză textele sacre budiste, după ce s-a întors din india, unde vom avea ocazia să vedem templul care i-a fost dedicat, iar apoi vom vizita un atelier de prelucrare a jadului, pentru care xi’an este celebru. dejun în timpul vizitelor. seara, opţional, spectacol inspirat din cultura dinastiei tang cu dansuri tradiţionale. cină la un restaurant local şi cazare la hotel grand culture dynasty 4* (sau similar 4*).

6 / 21.10.2020: xi’an – shanghai
mic dejun. plecare spre situl arheologic situat la 40 km distanţă de xi’an, dedicat mormântului primului împărat al chinei, qin shi huangai, unde s-a descoperit armata celor 7.000 de războinici de teracotă, socotită a opta minune a lumii (inclusiv noul sector cu ultimele descoperiri). se spune că această armată a fost construită pentru a păzi împăratul în timpul trecerii sale spre regatul morţilor. deşi un număr mare dintre statui au fost deteriorate de-a lungul timpului sau vandalizate de cuceritori, multe au fost restaurate, spectacolul oferit în prezent de miile de soldaţi din teracotă în mărime naturală fiind unul copleşitor. În incintă vom mai vizita şi muzeul trăsurii de bronz. dejun în timpul vizitelor. Întoarcere la xi’an pentru transfer la aeroport, de unde vom pleca spre shanghai, cel mai mare oraş al chinei, situat la malul mării orientale, pe fluviul huangpu. Întâlnire cu reprezentantul local, transfer şi cazare hotel courtyard by marriott changfeng park 4* (sau similar 4*).

7 / 22.10.2020: shanghai
mic dejun. zi dedicată explorării shanghai-ului, oraş cosmopolit de care se leagă istoria chinei moderne, fiind în prezent un oraş ultradezvoltat, cu bulevarde largi, străzi suspendate, clădiri monumentale şi peisaje urbane inedite. vom vedea promenada bund, care se întinde de-a lungul fluviului huangpu pe mai mult de 1,6 km, străjuită de clădiri în stilul anilor ‘30, cartierul pudong, care este şi centrul financiar al oraşului şi ai cărui zgârie-nori au devenit simbolul oraşului. cei care sunt interesaţi pot urca, pentru o privelişte unică asupra oraşului, în shanghai tower, în prezent a doua cea mai înaltă clădire din lume, care măsoară 632 m înălţime. În continuare vom vizita templul statuilor de jad ale lui buddha, în care sunt expuse două dintre cele mai faimoase statui ale lui buddha: una din jad alb, reprezentându-l în poziţie culcată şi una din jad verde în poziţie de meditaţie. după dejun, vom vizita grădina mandarinului yu, construită în sec. al xvi-lea în stilul arhitectural al dinastiei ming de către un ofiţer chinez. scopul acestei grădini, sugerat chiar de numele acesteia, yu însemnând a face fericit, este de a induce o stare de linişte, de a crea plăcere vizitatorului care descoperă nenumărate pavilioane şi chioşcuri, precum şi mici curţi care răsar de o parte şi de alta a aleii cu statui sub forma unor dragoni, care şerpuieşte în interiorul grădinii. În continuarea zilei vom face o plimbare în oraşul vechi, unde se află şi un impresionant centru comercial, urmată de o incursiune pe celebra stradă comercială nanjing, unde vom putea asista la ceremonialul ceaiului într-una din renumitele ceainării de aici. ziua se va încheia cu o croazieră pe fluviul huangpu. cină la un restaurant local și cazare la hotel courtyard by marriott changfeng park 4* (sau similar 4*).

8 / 23.10.2020: shanghai – seoul
mic dejun. transfer la aeroport pentru zborul spre seoul, capitala republicii coreea timp de 600 de ani, situată în nord-vestul ţării, pe râul han, în centrul peninsulei coreea. Întemeiată în anul 18 î.hr., aceasta a fost iniţial capitala regatului baekje, unul dintre cele trei regate coreene şi a continuat să fie capitală în timpul dinastiei joseon şi a imperiului coreean până în zilele noastre. zona capitalei care include metropola incheon şi majoritatea provinciei gyeonggi, are aprox. 24,5 milioane de locuitori, fiind una dintre cele mai mari zone metropolitane din lume. aproape un sfert din populaţia coreei de sud trăieşte în seoul, făcându-l cel mai puternic centru economic, politic şi cultural sud-coreean. seoul este considerat un oraş global, fiind în acest sens al 9-lea în indexul oraşelor globale din 2008. În oraşul care a găzduit jocurile olimpice de vară în anul 1988 şi campionatul mondial de fotbal din anul 2002 se află şi sediile principale ale multinaţionalelor samsung, lg şi hyundai. Întâlnire cu reprezentantul local, cină şi transfer la hotel pentru cazare la hotel best western seoul garden 4* (sau similar 4*).

9 / 24.10.2020: seoul – busan
mic dejun. În această zi vom explora oraşul seoul și vom începe cu vizitarea palatului gyeongbokgung, unul dintre cele cinci mari palate construite de regii dinastiei joseon, palat favorit al multor dintre prinţii dinastiei, care a păstrat multe elemente datând din perioada celor trei regate. În continuarea zilei vom vedea (exterior) cheongwadae – blue house, copia sud-coreeană a casei albe, un complex de clădiri construite pe situl grădinii regale a dinastiei joseon unde îşi desfăşoară activitatea guvernul, fiind şi reşedinţă prezidenţială. dejun în timpul vizitelor. ne vom putea plimba apoi prin bukchon hanok village, un sat tradițional coreean cu case (hanok) tipice de acum 600 de ani. transfer la gară pentru plecarea cu trenul de mare viteză spre busan, principalul port al ţării şi al doilea oraş ca mărime din coreea de sud, care a devenit renumit odată cu găzduirea jocurilor asiatice din anul 2002. busanul a fost de asemenea unul dintre oraşele gazdă pentru fifa world cup 2002 şi reprezintă centrul de convenţii internaţionale din coreea. odată ajunşi în busan vom vizita turnul busan situat în parcul yongdusan, care oferă o privelişte spectaculoasă asupra vechiului port. transfer pentru cazare la hotel commodore 4* (sau similar 4*).

10 / 25.10.2020: busan
mic dejun. ziua de astăzi este consacrată vizitării oraşului busan, prilej cu care vom putea admira parcul oceanic taejongdae de pe insula yeongdo-gu, numele acestuia fiind dat după regele taejong muyeol (604 – 661) care venea deseori aici să practice tirul cu arcul. În continuare vom vedea piaţa de pește jagalchi, una dintre cele mai mari din lume, unde pescarii îşi vând marfa proaspătă, iar clienţii negociază pentru un preţ cât mai bun, casa nurimaru apec, numele fiind o combinaţie între cuvintele coreene: “nuri” – lume şi “maru” – summit şi casa apec, care se referă la sala de conferinţe apec – cooperarea economică asia – pacific, plaja haeundae, cea mai faimoasă plajă cu nisip alb din ţară, unde se ţin numeroase evenimente culturale şi festivaluri de-a lungul anului, centum city, înregistrat în cartea recordurilor guinness ca fiind cel mai mare complex comercial din lume şi gamcheon culture village, format din case construite la poalele unui munte de coastă, câștigând astfel porecla de „machu picchu din busan”. dejun în timpul vizitelor. transfer pentru cazare la hotel commodore 4* (sau similar 4*).

11 / 26.10.2020: busan – osaka
mic dejun. transfer la aeroport pentru plecarea spre osaka, al doilea oraş ca mărime din japonia, important pilon al economiei japoneze, numit şi “veneţia japoniei” sau “manchester-ul orientului”, un oraş viu, animat, plin de culoare şi dinamism situat pe insula principală, insula honshu. Întâlnire cu reprezentantul local, alături de care vom vizita una dintre principalele atracţii turistice ale oraşului, castelul osaka, cel mai mare castel construit în japonia medievală, reconstruit în anul 1583 pe locul templului honganji de către toyotomi hideyoshi, un general în armata japoneză a sec. al xvi-lea, care a cucerit castelul şi care a dorit ca acesta să fie centrul şi simbolul unei noi japonii unificate sub conducerea sa. În prezent, în interiorul castelului există şi un muzeu unde cei interesaţi pot cerceta documente despre viaţa lui toyotomi hideyoshi şi despre istoria castelului. În continuare vom vedea doton-bori, stradă celebră în osaka, în trecut “o stradă a plăcerii”, faimoasă pentru teatrele sale istorice (distruse în prezent), pentru magazine, restaurante, dar şi pentru panourile publicitare luminoase. ultima atracţie o va constitui o plimbare pietonală prin cartierul shinsenkai, a cărui vizită ne va introduce în atmosfera culturală diferită a oraşului osaka. transfer pentru cazare la hotel osaka hinode 4* (sau similar 4*).

12 / 27.10.2020: osaka – kyoto – osaka
mic dejun. deplasare spre kyoto, vechea capitală a japoniei între anii 794 şi 1868, denumită şi “capitala liniştii şi păcii” datorită numeroaselor grădini zen, faimoasă pentru vechii meşteşugari care modelează bronzul, care creează obiecte incredibile din porţelan, care fac minuni din firele de mătase, dar faimoasă şi pentru echipamentele electronice performante, oraşul fiind astfel locul de întâlnire între cultura japoneză şi cea internaţională. aici vom descoperi japonia tradiţională, inima sa culturală, cu case vechi, cu peste 2.000 de temple şi altare, un loc de pelerinaj şi în acelaşi timp un muzeu în aer liber unde nu mai puţin de 17 locaţii din oraş şi din împrejurimi au intrat pe lista patrimoniului mondial unesco. vom face un tur panoramic în kyoto, oraş proiectat geometric după modelul marilor oraşe chinezeşti, impresionant şi datorită frumosului peisaj creat de munţii acoperiţi de păduri de arţar. turul va include templul kiyomizu, dedicat zeităţii budiste cu 11 fețe kannon, celebru pentru platforma sa sprijinită pe piloni imenşi de lemn, templul kinkakuji, numit pavilionul aurit, un templu poleit cu aur, care se oglindeşte în iazul din faţa sa, castelul nijo, fost palat al familiei shogunului tokugawa, construit între anii 1603 – 1626 şi templul ginkakuji (de argint) înconjurat de o frumoasă grădină japoneză în apropierea căruia se află o altă atracţie a oraşului, aleea filozofului. la finalul turului vom putea explora gion-ul, cartier vechi de distracţii, gheişe şi actori kabuki, trecutul reflectându-se intens în această zonă care reuşeşte să păstreze vechea ambianță istorică. Întoarcere în osaka pentru cazare la hotel osaka hinode 4* (sau similar 4*).

13 / 28.10.2020: osaka – nara – osaka
mic dejun. Însoțiți de ghidul local, ne vom îndrepta spre nara, oraş care întruchipează un amestec de stiluri, chinezesc, coreean şi central-asiatic, prima capitală a japoniei şi a doua atracţie turistică importantă din regiunea kansai, după kyoto, veche capitală japoneză care datează din sec. al viii-lea. odată ajunşi la nara vom vizita templul todai-ji (marele buddha), aflat pe lista patrimoniului mondial unesco, cea mai mare clădire din lemn din lume, care adăposteşte o imensă statuie din bronz reprezentându-l pe buddha variocana, buddha adevărului absolut, altarul kasuga, cu cele 4 săli principale, dintre care 3 sunt dedicate războinicilor civili şi una dedicată strămoşilor zeificaţi şi minunatul parc al căprioarelor, unde sunt adăpostite peste o mie de exemplare de căprioare sacre, pe care, respectând o tradiţie religioasă shinto veche de secole, le vom putea hrăni personal (deplasarea între obiectivele turistice se realizează cu mijloace de transport în comun). Întoarcere în osaka pentru cazare la hotel osaka hinode 4* (sau similar 4*).

14 / 29.10.2020: osaka – tokyo
mic dejun. transfer la gara din osaka, pentru deplasare cu trenul de mare viteză către cea mai mare metropolă a japoniei, tokyo, capitala niponă din anul 1868 după ce dinastia tokugawa a fost detronată, unul dintre cele mai dens populate orașe din lume, cu peste 30 milioane de locuitori. tokyo-to sau metropola tokyo constă în 23 de cartiere speciale, 33 de oraşe şi 8 suburbii, o împletire a civilizaţiei şi culturii moderne, cu obiceiuri şi tradiţii milenare. Întâlnire cu ghidul local alături de care vom porni într-un tur panoramic de oraș, pe parcursul căruia vom vizita templul senso-ji, aflat în districtul asakusa o zonă plină de culoare şi obiceiuri tradiţionale. templul, în curtea căruia se află un cazan uriaş din bronz plin cu tămâie aprinsă, îmbină armonios aspectele spirituale cu cele mai pământeşti, o atracţie constituind-o zona comercială care funcţionează încă dinainte de cel de-al doilea război mondial, nakamise shopping arcade (galerie comercială foarte veche) aflată chiar în faţa acestuia. turul panoramic va continua cu vestitul cartier exclusivist ginza, loc unde cele mai renumite branduri mondiale îşi dispută fiecare metru pătrat de teren construit. de aici ne vom îndrepta spre zona care ascunde palatul imperial, urmând să facem o oprire pentru fotografii pe platforma care se află în fața podurilor de acces. În încheierea zilei vom admira o spectaculoasă panoramă a întregului oraş din observatorul metropolitan, cea mai înaltă clădire din tokyo unde în mai puțin de un minut vom ajunge la platforma de observație situată la 202 m înălțime. cazare la hotel sunshine city prince 4* (sau similar 4*).

15 / 30.10.2020: tokyo – nikko – tokyo
mic dejun. timp liber pentru vizite şi activități individuale sau opțional, plecare cu autocarul spre nikko, situat într-o zonă deosebit de pitorească, cu peisaje splendide, alcătuite din munţi, lacuri, cascade şi drumuri presărate cu temple budiste, unde veţi vizita unul dintre cele mai frumoase altare japoneze: altarul toshogu, cel mai extravagant templu shinto al japoniei, construit la începutul sec. xvi-lea. acesta face parte din patrimoniul mondial unesco și este locul unde se află urna funerară a shogunului tokugawa ieyasu, personaj foarte important în istoria japoniei, cunoscut sub numele de toranaga în romanul lui james clavel, „shogun”. veţi vizita apoi vila imperială tamozawa, construită în anul 1899 pentru Împăratul taisho, vilă compusă din trei părţi care datează din perioadele edo, meiji şi respectiv taisho, folosită drept reşedinţă de vară de către familia imperială până în anul 1947. veţi ajunge apoi în parcul naţional nikko și vă veţi îndrepta spre lacul chuzenji (chuzenjiko) situat la poalele muntelui sfânt, vulcanul nantai, inactiv în prezent, unde veţi fi fermecaţi de peisajul spectaculos. clima blândă şi cadrul natural deosebit au făcut ca ţărmul să fie un loc preferat de către ambasadele străine pentru construirea reşedinţelor de vacanţă. În apropierea lacului veţi coborî cu un lift până la baza cascadei kegon care, având o înălţime de o sută de metri este una dintre cele mai mari şi mai impresionante cascade din japonia. Întoarcere la tokyo și cazare la hotel sunshine city prince 4* (sau similar 4*).

16 / 31.10.2020: tokyo – munchen – bucureşti
mic dejun. transfer la aeroport pentru plecarea spre munchen cu compania lufthansa, zbor lh 715 (12:45 / 16:45), de unde vom pleca spre bucureşti cu zborul lh 1654 (22:10 / 01:10).

17 / 01.11.2020: bucurești
sosire la bucurești la ora 01:10.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 17 zile
  • Categorie hoteluri: 4
  • Transport: Avion - Decolare din Bucuresti, Romania

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
16 Octombrie 2020 3,370 € Rezerva

tarife incepand de la 3,370 €

Servicii incluse

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Viena – Beijing cu compania Austrian Airlines şi Tokyo – Munchen – Bucureşti cu compania Lufthansa
- transport continental cu avionul pe rutele: Xi’An – Shanghai, Shanghai – Seoul, Busan – Osaka
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- transport cu tren de mare viteză pe ruta Beijing – Xi’An
- transport cu tren de mare viteză pe ruta Seoul – Busan
- transport cu trenul de mare viteză pe ruta Osaka – Tokyo
- 14 nopţi cazare în hoteluri de 4*
- mesele menţionate în program: 14 mic dejunuri, 7 dejunuri şi 6 cine, dintre care 1 cină la restaurantul “Rața Pekineză” din Beijing
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxele de intrare la obiectivele turistice incluse în program
- tur panoramic de oraș în Beijing
- excursie la Marele Zid Chinezesc
- tur panoramic de oraș în Xi’An
- excursie la armata celor 7.000 de războinici de teracotă
- tur panoramic de oraș în Shanghai
- croazieră pe Fluviul Huangpu în Shanghai
- tur panoramic de oraș în Seoul
- tur panoramic de oraș în Busan
- tur panoramic de oraș în Osaka
- tur panoramic de oraș în Kyoto
- excursie la Nara
- tur panoramic de oraș în Tokyo
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 30.000 euro/pers. (cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, însă care nu este menită a acoperi complicațiile sau recidivele bolilor/afecțiunilor de care dumneavoastră suferiți anterior începerii călătoriei) și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 2000 euro/persoană (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei; se poate încheia turiștilor cu vârsta maximă de 74 ani împliniți

Servicii neincluse

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 490 euro/pers. şi continentale: 180 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxa de viză şi procesare pentru China: 130 euro/pers. (se achită la agenție)
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai dacă se aplică
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 60 euro/pers. pentru şoferi şi ghizi locali, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita cel mai târziu conducătorului de grup la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de 25 participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
• spectacol de balet şi dansuri tradiţionale la Xi’An: aprox. 60 euro/pers.
• excursie la Nikko: aprox. 140 euro/pers.

Observatii

ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neintrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

DAL Travel