Vizualizezi oferta circuit China, vacanta China.

Circuit avion China

Circuit China
  • Tari: China
  • Orase tranzitate:

Descriere

Ziua 1 / 21.08.2020: Bucureşti
Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul Henri Coandă, la ora 22:30 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei Qatar Airways).
Ziua 2 / 22.08.2020: Bucureşti – Doha – Beijing
Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 220 (00:35 / 05:20), de unde se va pleca spre Beijing cu zborul QR 896 (11:20 / 00:20).
Ziua 3 / 23.08.2020: Beijing
După sosirea la Beijing la ora 00:20, transfer pentru cazare la Hotel Beijing 5L 4* (sau similar 4*). Dimineața, mic dejun și întâlnire cu ghidul local, care ne va însoţi pentru o primă vizită în Beijing, capitala Republicii Chineze, cunoscută şi sub vechiul nume Peking, care adăposteşte peste 17 milioane de locuitori. Oraşul este perceput de chinezi ca “un tărâm al făgăduinţei”, datorită posibilităţilor multiple de petrecere a timpului liber. Totodată, Beijing rămâne unul dintre cele mai încărcate de istorie oraşe ale Chinei, deţinând o colecţie incredibilă de obiecte istorice şi de artă, expuse în mai mult de 50 de muzee, numeroase teatre şi centre culturale. Vom vedea celebra piaţă Tian’An Men, cea mai mare piaţă publică din lume, întinsă pe 40 de hectare, care găzduieşte un amestec impresionant de monumente antice şi moderne, fiind situată în inima oraşului. După dejun vom vizita Palatul Imperial (Oraşul Interzis), un complex de clădiri construit de împăratul Yongle (acelaşi care a construit şi Templul Cerului), în care au locuit 24 de împăraţi din dinastia Ming şi Qing şi care, cu cele 9.000 de camere, este cel mai mare din lume; câteva dintre marile săli sunt folosite ca muzee care adăpostesc impresionante colecţii ale artei chinezeşti. Clădirile interioare sunt construite din lemn pe fundaţie de piatră şi poartă nume precum armonie, puritate, linişte sau longevitate. Cină la un restaurant local. Cazare la Hotel Beijing 5L 4* (sau similar 4*).
Ziua 4 / 24.08.2020: Beijing – Badaling – Changling – Beijing
Mic dejun. Excursie la Badaling, situat la 80 km distanţă față de Beijing, pentru a vedea Marele Zid, simbolul Chinei antice, cu o lungime de peste 21.000 km, conform ultimelor date furnizate de Administraţia de Stat a Patrimoniului Cultural (SACH), singura construcţie de pe pământ ridicată de mâna omului, vizibilă din spaţiul cosmic. Zidul traversează cincisprezece provincii ale Chinei şi a fost construit în scop de apărare. Vom avea posibilitatea să admirăm acest monument încărcat de istorie şi să vedem posturile de observare ale foştilor soldaţi imperiali. În continuarea zilei vom ajunge la Mormintele Împăraţilor Ming, locul în care sunt adăpostite mormintele a 13 din cei 16 Împăraţi ai Dinastiei Ming. Vom vizita unul dintre aceste monumente construite în stil arhitectural confucian. În continuare vom vedea Calea Spiritelor sau Drumul Sacru, cum mai este cunoscut, de la Changling, după care vom vizita o fabrică de cloazoneuri. Dejun în cursul vizitelor. La întoarcerea în Beijing vom trece pe lângă Stadionul Olimpic cunoscut și sub numele Cuib de pasăre şi Centrul Naţional Acvatic, care au găzduit Jocurile Olimpice de vară din anul 2008. Cină la celebrul Restaurant “Rața pekineză”. Cazare la Hotel Beijing 5L 4* (sau similar 4*).
Ziua 5 / 25.08.2020: Beijing – Xi’an
Mic dejun. Dimineaţa vom vizita Templul Cerului, locul în care împăraţii dinastiilor Ming şi Qing venerau cerul şi se rugau pentru pace şi prosperitate, o capodoperă arhitecturală a dinastiei Ming, construit în sec. al XV-lea și care a fost inclus în anul 1998 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. În continuarea zilei vom vizita Palatul de Vară, ridicat în anul 1750, supranumit “Grădina Undelor Clare”, chintesenţa arhitecturii grădinilor chinezeşti, datorită îmbinării perfecte a operelor arhitecţilor chinezi cu peisajul natural reprezentat de Lacul Kunming şi dealurile care îl înconjoară. Dejun în timpul vizitelor. Seara, transfer la gară pentru plecare cu trenul de mare viteză spre Xi’an. Cină la pachet şi cazare la Hotel Grand Culture Dynasty 4* (sau similar 4*).
Ziua 6 / 26.08.2020: Xi’an
Mic dejun. Plecare spre situl arheologic situat la 40 km distanţă de Xi’An, dedicat mormântului primului împărat al Chinei, Qin Shi Huangai, unde s-a descoperit armata celor 7.000 de războinici de teracotă, socotită a opta minune a lumii (inclusiv noul sector cu ultimele descoperiri). Se spune că această armată a fost construită pentru a păzi împăratul în timpul trecerii sale spre Regatul Morţilor. Deşi un număr mare dintre statui au fost deteriorate de-a lungul timpului sau vandalizate de cuceritori, multe au fost restaurate, spectacolul oferit în prezent de miile de soldaţi din teracotă în mărime naturală fiind unul copleşitor. În incintă vom mai vizita şi Muzeul Trăsurii de Bronz. Dejun în timpul vizitelor. Întoarcere în Xi’an unde vom porni în explorarea oraşului Xi’an, care a fost capitala Chinei timp de 1062 de ani sub 13 dinastii, locul de unde începea celebrul drum al mătăsii. Denumit în antichitate Chang’An (oraşul etern), este unul dintre locurile în care a luat fiinţă civilizaţia chineză antică din bazinul râului Galben. Oraşul era înconjurat de ziduri construite în timpul dinastiei Tang, care pot fi admirate şi în prezent. Vom face o plimbare prin cartierul musulman, unde vom vedea cea mai mare moschee din China, care datează din sec. al XIV-lea (intrarea nu este inclusă). Dejun în timpul vizitelor. Ziua va continua cu vizitarea ansamblului arhitectural dedicat Pagodei Marii Gâşte Sălbatice, construit în anul 625, înalt de 67 m, cu 7 niveluri. Acesta este locul în care călugărul Xuan Zand a tradus în limba chineză textele sacre budiste, după ce s-a întors din India, unde vom avea ocazia să vedem templul care i-a fost dedicat, iar apoi vom vizita un atelier de prelucrare a jadului, pentru care Xi’an este celebru. Seara, opţional, spectacol inspirat din cultura dinastiei Tang cu dansuri tradiţionale. Cină la un restaurant local şi cazare Hotel Grand Culture Dynasty 4* (sau similar 4*).
Ziua 7 / 27.08.2020: Xi’an – Golmud
Mic dejun la pachet. Transfer la aeroport pentru zborul spre Golmud, oraș aflat în provincia Qinghai, aflat la intersecția a 2 rute antice, astăzi cunoscut ca urmare a deschiderii căii ferate Qinghai-Tibet, punctul de plecare al unei călătorii pitorești cu trenul. De asemenea, este un loc ideal pentru a ne bucura de peisajul și animalele sălbatice ale Podișului Tibetan. În Golmud se află Lacul de sare Qarhan, cel mai mare lac sărat din China, Munții Kunlun, cunoscuți sub numele de Dragonul Chinei și Rezervația Națională Kekexili, cunoscută sub numele de Al Treilea Polar al Lumii. Ne vom întâlni cu ghidul local, alături de care vom pleca spre Parcul Național Golmud Kunlun unde vom experimenta una dintre cele mai înalte treceri din Munții Kunlun, Tanggula sau Kunlun. Cină și cazare la Hotel Golmud Salt Lake 4* (sau similar 4*).
Ziua 8 / 28.08.2020: Golmud – Lhassa
Mic dejun la pachet. Transfer la gară pentru plecarea cu trenul spre Lhassa. Ne vom îmbarca în trenul cu care vom străbate aprox. 1140 km, intrând pe traseul transtibetan al acestei căi ferate unice în lume, care ajunge până la altitudinea de 5.072 m în faimosul pas Tanggula, unde se află și cea mai “înaltă” gară din lume, la peste 5.000 m. Dintre toate modalitățile prin care se poate ajunge pe platoul tibetan, trenul este cea mai interesantă și aventuroasă, călătorind prin unele dintre cele mai uimitoare zone din China continentală și Tibet, de-a lungul lanțurilor montane înalte, pe lângă lacuri sărate strălucitoare și sate fermecătoare. Cea mai înaltă cale ferată din lume, deține, de asemenea, o serie de alte recorduri mondiale, inclusiv cel mai lung tunel construit pe pământ înghețat, cel mai înalt tunel feroviar din lume, unul dintre cele mai lungi poduri feroviare din lume și cel mai rapid tren de platou, care circulă între 100-120 km/h peste pământul înghețat al platoului. Seara vom sosi în Lhassa, unde ne vom întâlni cu ghidul local care ne va însoți în timpul transferului pentru cină la un restaurant local și cazare la Hotel Lhasa Vip Building 4* (sau similar 4*)
Ziua 9 / 29.08.2020: Lhassa
Mic dejun. Dimineaţa va fi dedicată vizitării complexului arhitectural Potala sau Petal, palat legendar construit în vârful unei coline care domină Lhasa, palat care este practic sinonim cu Tibetul din timpul emblematicului rege Songtsen Gompa. Structura sa compusă din 13 niveluri şi peste 1.000 de camere, întinsă pe o suprafaţă de 90.000 m2, este divizată în Palatul Alb (partea administrativă) şi Palatul Roşu (partea religioasă). Potala a fost conceput de cel de-al 5-lea Dalai Lama în sec. al XVII-lea, a servit ca reşedinţă de iarnă şi sediu al Guvernului pentru mai mulţi Dalai Lama, în prezent muzeu, care pentru bogatul său inventar istoric, cultural şi spiritual, este înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 1994. În continuarea zilei vom vizita Mănăstirea Sera, aflată la 5 km distanţă faţă de Lhassa, fiind una dintre cele mai importante mănăstiri ale şcolii budiste Gelugpa (Bonetele Galbene), înfiinţată de marele reformator Tsongkhapa (1357-1419), şcoală care a devenit principala putere religioasă. Construită în anul 1419 de un discipol al lui Tsongkhapa, mănăstirea avea o academie faimoasă şi adăpostea odinioară 5.000 de călugări (azi mai sunt 330). Templul Jokhang este următorul obiectiv al zilei, cunoscut și ca “Templul înmiresmat cu tămâie”, cel mai vechi templu sacru al tibetanilor, construit în anul 650, înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, situat în centrul vechii Lhasa, unde se păstrează cea mai preţioasă relicvă religioasă a Tibetului, o statuie aurită a lui Buddha Jowo Shakyamuni, despre care se spune că s-a sculptat singură. Ne vom plimba apoi prin celebra piaţă de pe strada Bharkor care înconjoară Templul Jokhang, numită “Fereastra Tibetului”, care şi-a păstrat intactă originalitatea tibetană, loc unde vom putea intra mai bine în contact cu atmosfera locală, pentru că, parcă “toate” tarabele cu suveniruri din Tibet s-au adunat aici. Cină la un restaurant local. Cazare la Hotel Lhasa Vip Building 4* (sau similar 4*).
Ziua 10 / 30.08.2020: Lhassa
Mic dejun. În această zi vom vizita Mănăstirea Drepung, aşezată la poalele Muntelui Gephel, cea mai mare mănăstire din Tibet şi una dintre cele mai mari din lume, fondată în anul 1416 de către Jamyang Chojey, discipolul lui Tsongkhapa, fondatorul şcolii Gelugpa, care până în anul 1959 adăpostea peste 15.000 călugări. În continuare vom vizita Muzeul Tibetan, Mănăstirea Ramoche, cea mai veche mănăstire din Lhasa şi apoi Norbulingka, alt loc de pelerinaj pentru tibetani, fosta reşedinţă de vară începând cu al 7-lea Dalai Lama, care se întinde pe o suprafaţă de 36 ha. Vom vizita grădina şi palatul, a cărui construcţie a început în anul 1754, în timpul celui de-al 7-lea Dalai Lama. Cină la un restaurant local și cazare la Hotel Lhasa Vip Building 4* (sau similar 4*).
Ziua 11 / 31.08.2020: Lhassa – Chongqing – Croazieră de 5* pe Râul Yangtze
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Chongqing, oraş cu o populaţie de aprox. 12 milioane de locuitori, al treilea oraş al Chinei după numărul de locuitori, după Shanghai şi Beijing, locul în care Râul Jialing întâlneşte Fluviul Yangtze. Sosire în Chongqing şi scurt tur panoramic al orașului Chongqing, prilej cu care vom putea vedea Sala Poporului și Muzeul Defileelor, după care vom lua dejunul. În continuarea zilei ne vom îmbarca pe vasul Yangtze Gold (sau similar), pentru a porni într-o mirifică croazieră pe Yangtze. Fluviul Yangtze, leagănul civilizaţiei chineze, este un izvor neîntrerupt de mituri şi legende, care străbate peste 6.000 km de pe platourile înalte ale Tibetului până în apropiere de Shanghai, unde se varsă în Marea Chinei de Est. Fluviul are mai multe denumiri, chinezii numindu-l Yangtze – Fluviul Albastru când se referă exclusiv la cursul inferior al apei, în timp ce fluviul în totalitatea sa se numeşte Chang Jiang – Fluviul Lung. Alte sectoare ale cursului poartă denumiri locale precum: Moron Us He, Tongtian He, Jinsha Jiang, iar în Tibet, fluviul este denumit Dri-chu – Râul Femelei Iac. Cină şi cazare la bordul vasului.
Ziua 12 / 01.09.2020: Croazieră de 5* pe Râul Yangtze: Chongqing – Fengdu – Shibaozhai
Mic dejun. Croaziera pe cel mai lung fluviu din China şi din Asia, al treilea din lume, după Nil şi Amazon, ne va oferi prilejul unic de a admira peisajele spectaculoase ale Chinei, comori culturale, oraşe minunate, temple, pagode şi situri arheologice vechi de mii de ani, care uneori nu pot fi văzute altfel. Croaziera este o ocazie de relaxare şi răsfăţ la bordul vaporului de lux, prilej de a admira priveliştile care se succed de-a lungul malurilor. Oprire la Fengdu, unde ne vom putea aprofunda cunoștințele despre taoismul chinez în timpul vizitelor la pagode, pavilioane sau terase. Vom vedea în continuare oraşul Shibaozhai, vestit pentru pagoda sa cu 12 niveluri, care parcă iese din stânca în care este construită, considerată o minune arhitectonică (excursie opțională ce se va putea rezerva la bordul vasului). Pensiune completă şi cazare pe vas.
Ziua 13 / 02.09.2020: Croazieră de 5* pe Râul Yangtze: Defileele Qutang – Wuxia – Xiling
Mic dejun. Croaziera va continua prin regiunea celor Trei Defileuri, regiune care merită denumirea de minune a lumii. Vom trece prin Defileul Qutang, cel mai scurt, cu o lungime de numai 8 km, însă cel mai înalt şi mai îngust dintre cele trei. Aici, printre pereţii de piatră cu înălţimi de 500 m, Yangtze, care are de obicei lăţimea unui lac, se îngustează brusc pe anumite porţiuni până la 78 m. Frumuseţea peisajelor e dată de înălţimea ameţitoare, de peste 1.200 m a pereţilor verticali de pe ambele maluri care strangulează valea într-un canion adânc şi îngust de 78-150 m, creând astfel un tablou unic. Străbătând defileul, vom avea prilejul de a afla tainele şi legendele unor locuri cu denumiri cel puţin ciudate, precum Peretele de Cretă, Scara Meng Liang, Stânca Călugărului Spânzurat etc. Mergând în continuare în aval, vom trece prin Defileul Wuxia, cu o lungime de 40 km, unde priveliştea stâncilor, care se înalță spre cer până la o înățime de 900 m, este greu de descris în cuvinte. Vom face o plimbare inedită pe Râul Shennong, un afluent al lui Yangtze, urmând cursul râului care este flancat de pereţii de stâncă înalţi de zeci de metri, trecând prin locuri de o frumuseţe unică. Ne vom întoarce pe vas pentru a continua croaziera care ne va purta prin cel de-al treilea şi cel mai lung defileu, Xiling, renumit pentru frumuseţea sa naturală. Pensiune completă şi cazare pe vas.
Ziua 14 / 03.09.2020: Yichang – Shanghai
Mic dejun. În această dimineață ne vom despărţi de vasul de croazieră şi odată sosiţi la Yichang, unde vom debarca, ne vom îndrepta spre cel mai mare baraj din lume, Barajul Sanxia, dat în folosinţă în anul 2006, cunoscut şi sub numele de Barajul Celor Trei Defilee. Hidrocentrala este cea mai mare şi cea mai controversată din lume, puterea energetică generată fiind de 18.400 MW, comparativ cu puterea potenţială hidro a României, care este de 15.000 MW. După dejun ne vom îndrepta spre aeroport pentru zborul spre Shanghai, cel mai mare oraş al Chinei, situat la malul Mării Orientale, pe Fluviul Huangpu. Întâlnire cu reprezentantul local care ne va însoți în timpul transferului pentru cazare la Hotel Courtyard by Marriott Changfeng Park 4* (sau similar 4*).
Ziua 15 / 04.09.2020: Shanghai
Mic dejun. Zi dedicată vizitării orașului Shanghai care se mândrește cu peste 640 de zgârie-nori, alți aproximativ 300 fiind în construcție, majoritatea înălțându-se în noul cartier Pudong. Dimineața vom vizita Muzeul de Istorie din Shanghai, inaugurat în anul 1952. Muzeul este unul dintre cele mai mari din lume şi este renumit datorită colecţiei impresionante de obiecte din bronz care aparţin dinastiilor Shang şi Zhou. De asemenea, acesta găzduieşte picturi antice chinezeşti şi obiecte din ceramică, având cele mai bune colecţii de artefacte din istoria Chinei şi a oraşului, inclusiv descoperiri arheologice din anul 1949 până în prezent. În continuare vom vedea Templul Statuilor de Jad ale lui Buddha, în care sunt expuse două dintre cele mai faimoase statui ale lui Buddha: una din jad alb, reprezentându-l în poziţie culcată şi una din jad verde în poziţie de meditaţie. Vom vizita apoi Grădina Mandarinului Yu, construită în sec. al XVI-lea în stilul arhitectural al dinastiei Ming de către un ofiţer chinez. Scopul acestei grădini, sugerat chiar de numele acesteia, Yu însemnând a face fericit, este de a induce o stare de linişte, de a crea plăcere vizitatorului care descoperă nenumărate pavilioane şi chioşcuri, precum şi mici curţi care răsar de o parte şi de alta a aleii cu statui sub forma unor dragoni, care şerpuieşte în interiorul grădinii. După dejun vom face o plimbare în oraşul vechi, unde se află şi un impresionant centru comercial, urmată de o incursiune pe celebra stradă comercială Nanjing, unde vom putea asista la Ceremonialul Ceaiului într-una din renumitele ceainării de aici. Ne vom plimba în continuare pe promenada Bund, care se întinde de-a lungul fluviului Huangpu pe mai mult de 1,6 km, străjuită de clădiri în stilul anilor ‘30, când orașul era denumit „Parisul Orientului”, vom vedea cartierul Pudong, care este centrul financiar al oraşului şi ai cărui zgârie-nori au devenit simbolul oraşului. Cei care sunt interesaţi pot urca pentru o privelişte unică asupra oraşului, în noua construcție Shanghai Pearl TV Tower, turn care măsoară 468 m înălţime. Ziua se va încheia cu o croazieră pe Fluviul Huangpu. Seara, transfer la aeroport pentru zborul de întoarcere în ţară.
Ziua 16 / 05.09.2020: Shanghai – Doha – Bucureşti
Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 871 (00:20 / 04:55), de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul QR 221 (06:50 / 11:55).

ziua 1 / 21.08.2020: bucureşti
Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul henri coandă, la ora 22:30 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei qatar airways).

2 / 22.08.2020: bucureşti – doha – beijing
plecare spre doha cu compania qatar airways, zbor qr 220 (00:35 / 05:20), de unde se va pleca spre beijing cu zborul qr 896 (11:20 / 00:20).

3 / 23.08.2020: beijing
după sosirea la beijing la ora 00:20, transfer pentru cazare la hotel beijing 5l 4* (sau similar 4*). dimineața, mic dejun și întâlnire cu ghidul local, care ne va însoţi pentru o primă vizită în beijing, capitala republicii chineze, cunoscută şi sub vechiul nume peking, care adăposteşte peste 17 milioane de locuitori. oraşul este perceput de chinezi ca “un tărâm al făgăduinţei”, datorită posibilităţilor multiple de petrecere a timpului liber. totodată, beijing rămâne unul dintre cele mai încărcate de istorie oraşe ale chinei, deţinând o colecţie incredibilă de obiecte istorice şi de artă, expuse în mai mult de 50 de muzee, numeroase teatre şi centre culturale. vom vedea celebra piaţă tian’an men, cea mai mare piaţă publică din lume, întinsă pe 40 de hectare, care găzduieşte un amestec impresionant de monumente antice şi moderne, fiind situată în inima oraşului. după dejun vom vizita palatul imperial (oraşul interzis), un complex de clădiri construit de împăratul yongle (acelaşi care a construit şi templul cerului), în care au locuit 24 de împăraţi din dinastia ming şi qing şi care, cu cele 9.000 de camere, este cel mai mare din lume; câteva dintre marile săli sunt folosite ca muzee care adăpostesc impresionante colecţii ale artei chinezeşti. clădirile interioare sunt construite din lemn pe fundaţie de piatră şi poartă nume precum armonie, puritate, linişte sau longevitate. cină la un restaurant local. cazare la hotel beijing 5l 4* (sau similar 4*).

4 / 24.08.2020: beijing – badaling – changling – beijing
mic dejun. excursie la badaling, situat la 80 km distanţă față de beijing, pentru a vedea marele zid, simbolul chinei antice, cu o lungime de peste 21.000 km, conform ultimelor date furnizate de administraţia de stat a patrimoniului cultural (sach), singura construcţie de pe pământ ridicată de mâna omului, vizibilă din spaţiul cosmic. zidul traversează cincisprezece provincii ale chinei şi a fost construit în scop de apărare. vom avea posibilitatea să admirăm acest monument încărcat de istorie şi să vedem posturile de observare ale foştilor soldaţi imperiali. În continuarea zilei vom ajunge la mormintele Împăraţilor ming, locul în care sunt adăpostite mormintele a 13 din cei 16 Împăraţi ai dinastiei ming. vom vizita unul dintre aceste monumente construite în stil arhitectural confucian. În continuare vom vedea calea spiritelor sau drumul sacru, cum mai este cunoscut, de la changling, după care vom vizita o fabrică de cloazoneuri. dejun în cursul vizitelor. la întoarcerea în beijing vom trece pe lângă stadionul olimpic cunoscut și sub numele cuib de pasăre şi centrul naţional acvatic, care au găzduit jocurile olimpice de vară din anul 2008. cină la celebrul restaurant “rața pekineză”. cazare la hotel beijing 5l 4* (sau similar 4*).

5 / 25.08.2020: beijing – xi’an
mic dejun. dimineaţa vom vizita templul cerului, locul în care împăraţii dinastiilor ming şi qing venerau cerul şi se rugau pentru pace şi prosperitate, o capodoperă arhitecturală a dinastiei ming, construit în sec. al xv-lea și care a fost inclus în anul 1998 pe lista patrimoniului mondial unesco. În continuarea zilei vom vizita palatul de vară, ridicat în anul 1750, supranumit “grădina undelor clare”, chintesenţa arhitecturii grădinilor chinezeşti, datorită îmbinării perfecte a operelor arhitecţilor chinezi cu peisajul natural reprezentat de lacul kunming şi dealurile care îl înconjoară. dejun în timpul vizitelor. seara, transfer la gară pentru plecare cu trenul de mare viteză spre xi’an. cină la pachet şi cazare la hotel grand culture dynasty 4* (sau similar 4*).

6 / 26.08.2020: xi’an
mic dejun. plecare spre situl arheologic situat la 40 km distanţă de xi’an, dedicat mormântului primului împărat al chinei, qin shi huangai, unde s-a descoperit armata celor 7.000 de războinici de teracotă, socotită a opta minune a lumii (inclusiv noul sector cu ultimele descoperiri). se spune că această armată a fost construită pentru a păzi împăratul în timpul trecerii sale spre regatul morţilor. deşi un număr mare dintre statui au fost deteriorate de-a lungul timpului sau vandalizate de cuceritori, multe au fost restaurate, spectacolul oferit în prezent de miile de soldaţi din teracotă în mărime naturală fiind unul copleşitor. În incintă vom mai vizita şi muzeul trăsurii de bronz. dejun în timpul vizitelor. Întoarcere în xi’an unde vom porni în explorarea oraşului xi’an, care a fost capitala chinei timp de 1062 de ani sub 13 dinastii, locul de unde începea celebrul drum al mătăsii. denumit în antichitate chang’an (oraşul etern), este unul dintre locurile în care a luat fiinţă civilizaţia chineză antică din bazinul râului galben. oraşul era înconjurat de ziduri construite în timpul dinastiei tang, care pot fi admirate şi în prezent. vom face o plimbare prin cartierul musulman, unde vom vedea cea mai mare moschee din china, care datează din sec. al xiv-lea (intrarea nu este inclusă). dejun în timpul vizitelor. ziua va continua cu vizitarea ansamblului arhitectural dedicat pagodei marii gâşte sălbatice, construit în anul 625, înalt de 67 m, cu 7 niveluri. acesta este locul în care călugărul xuan zand a tradus în limba chineză textele sacre budiste, după ce s-a întors din india, unde vom avea ocazia să vedem templul care i-a fost dedicat, iar apoi vom vizita un atelier de prelucrare a jadului, pentru care xi’an este celebru. seara, opţional, spectacol inspirat din cultura dinastiei tang cu dansuri tradiţionale. cină la un restaurant local şi cazare hotel grand culture dynasty 4* (sau similar 4*).

7 / 27.08.2020: xi’an – golmud
mic dejun la pachet. transfer la aeroport pentru zborul spre golmud, oraș aflat în provincia qinghai, aflat la intersecția a 2 rute antice, astăzi cunoscut ca urmare a deschiderii căii ferate qinghai-tibet, punctul de plecare al unei călătorii pitorești cu trenul. de asemenea, este un loc ideal pentru a ne bucura de peisajul și animalele sălbatice ale podișului tibetan. În golmud se află lacul de sare qarhan, cel mai mare lac sărat din china, munții kunlun, cunoscuți sub numele de dragonul chinei și rezervația națională kekexili, cunoscută sub numele de al treilea polar al lumii. ne vom întâlni cu ghidul local, alături de care vom pleca spre parcul național golmud kunlun unde vom experimenta una dintre cele mai înalte treceri din munții kunlun, tanggula sau kunlun. cină și cazare la hotel golmud salt lake 4* (sau similar 4*).

8 / 28.08.2020: golmud – lhassa
mic dejun la pachet. transfer la gară pentru plecarea cu trenul spre lhassa. ne vom îmbarca în trenul cu care vom străbate aprox. 1140 km, intrând pe traseul transtibetan al acestei căi ferate unice în lume, care ajunge până la altitudinea de 5.072 m în faimosul pas tanggula, unde se află și cea mai “înaltă” gară din lume, la peste 5.000 m. dintre toate modalitățile prin care se poate ajunge pe platoul tibetan, trenul este cea mai interesantă și aventuroasă, călătorind prin unele dintre cele mai uimitoare zone din china continentală și tibet, de-a lungul lanțurilor montane înalte, pe lângă lacuri sărate strălucitoare și sate fermecătoare. cea mai înaltă cale ferată din lume, deține, de asemenea, o serie de alte recorduri mondiale, inclusiv cel mai lung tunel construit pe pământ înghețat, cel mai înalt tunel feroviar din lume, unul dintre cele mai lungi poduri feroviare din lume și cel mai rapid tren de platou, care circulă între 100-120 km/h peste pământul înghețat al platoului. seara vom sosi în lhassa, unde ne vom întâlni cu ghidul local care ne va însoți în timpul transferului pentru cină la un restaurant local și cazare la hotel lhasa vip building 4* (sau similar 4*)

9 / 29.08.2020: lhassa
mic dejun. dimineaţa va fi dedicată vizitării complexului arhitectural potala sau petal, palat legendar construit în vârful unei coline care domină lhasa, palat care este practic sinonim cu tibetul din timpul emblematicului rege songtsen gompa. structura sa compusă din 13 niveluri şi peste 1.000 de camere, întinsă pe o suprafaţă de 90.000 m2, este divizată în palatul alb (partea administrativă) şi palatul roşu (partea religioasă). potala a fost conceput de cel de-al 5-lea dalai lama în sec. al xvii-lea, a servit ca reşedinţă de iarnă şi sediu al guvernului pentru mai mulţi dalai lama, în prezent muzeu, care pentru bogatul său inventar istoric, cultural şi spiritual, este înscris în patrimoniul mondial unesco din anul 1994. În continuarea zilei vom vizita mănăstirea sera, aflată la 5 km distanţă faţă de lhassa, fiind una dintre cele mai importante mănăstiri ale şcolii budiste gelugpa (bonetele galbene), înfiinţată de marele reformator tsongkhapa (1357-1419), şcoală care a devenit principala putere religioasă. construită în anul 1419 de un discipol al lui tsongkhapa, mănăstirea avea o academie faimoasă şi adăpostea odinioară 5.000 de călugări (azi mai sunt 330). templul jokhang este următorul obiectiv al zilei, cunoscut și ca “templul înmiresmat cu tămâie”, cel mai vechi templu sacru al tibetanilor, construit în anul 650, înscris pe lista patrimoniului mondial unesco, situat în centrul vechii lhasa, unde se păstrează cea mai preţioasă relicvă religioasă a tibetului, o statuie aurită a lui buddha jowo shakyamuni, despre care se spune că s-a sculptat singură. ne vom plimba apoi prin celebra piaţă de pe strada bharkor care înconjoară templul jokhang, numită “fereastra tibetului”, care şi-a păstrat intactă originalitatea tibetană, loc unde vom putea intra mai bine în contact cu atmosfera locală, pentru că, parcă “toate” tarabele cu suveniruri din tibet s-au adunat aici. cină la un restaurant local. cazare la hotel lhasa vip building 4* (sau similar 4*).

10 / 30.08.2020: lhassa
mic dejun. În această zi vom vizita mănăstirea drepung, aşezată la poalele muntelui gephel, cea mai mare mănăstire din tibet şi una dintre cele mai mari din lume, fondată în anul 1416 de către jamyang chojey, discipolul lui tsongkhapa, fondatorul şcolii gelugpa, care până în anul 1959 adăpostea peste 15.000 călugări. În continuare vom vizita muzeul tibetan, mănăstirea ramoche, cea mai veche mănăstire din lhasa şi apoi norbulingka, alt loc de pelerinaj pentru tibetani, fosta reşedinţă de vară începând cu al 7-lea dalai lama, care se întinde pe o suprafaţă de 36 ha. vom vizita grădina şi palatul, a cărui construcţie a început în anul 1754, în timpul celui de-al 7-lea dalai lama. cină la un restaurant local și cazare la hotel lhasa vip building 4* (sau similar 4*).

11 / 31.08.2020: lhassa – chongqing – croazieră de 5* pe râul yangtze
mic dejun. transfer la aeroport pentru zborul spre chongqing, oraş cu o populaţie de aprox. 12 milioane de locuitori, al treilea oraş al chinei după numărul de locuitori, după shanghai şi beijing, locul în care râul jialing întâlneşte fluviul yangtze. sosire în chongqing şi scurt tur panoramic al orașului chongqing, prilej cu care vom putea vedea sala poporului și muzeul defileelor, după care vom lua dejunul. În continuarea zilei ne vom îmbarca pe vasul yangtze gold (sau similar), pentru a porni într-o mirifică croazieră pe yangtze. fluviul yangtze, leagănul civilizaţiei chineze, este un izvor neîntrerupt de mituri şi legende, care străbate peste 6.000 km de pe platourile înalte ale tibetului până în apropiere de shanghai, unde se varsă în marea chinei de est. fluviul are mai multe denumiri, chinezii numindu-l yangtze – fluviul albastru când se referă exclusiv la cursul inferior al apei, în timp ce fluviul în totalitatea sa se numeşte chang jiang – fluviul lung. alte sectoare ale cursului poartă denumiri locale precum: moron us he, tongtian he, jinsha jiang, iar în tibet, fluviul este denumit dri-chu – râul femelei iac. cină şi cazare la bordul vasului.

12 / 01.09.2020: croazieră de 5* pe râul yangtze: chongqing – fengdu – shibaozhai
mic dejun. croaziera pe cel mai lung fluviu din china şi din asia, al treilea din lume, după nil şi amazon, ne va oferi prilejul unic de a admira peisajele spectaculoase ale chinei, comori culturale, oraşe minunate, temple, pagode şi situri arheologice vechi de mii de ani, care uneori nu pot fi văzute altfel. croaziera este o ocazie de relaxare şi răsfăţ la bordul vaporului de lux, prilej de a admira priveliştile care se succed de-a lungul malurilor. oprire la fengdu, unde ne vom putea aprofunda cunoștințele despre taoismul chinez în timpul vizitelor la pagode, pavilioane sau terase. vom vedea în continuare oraşul shibaozhai, vestit pentru pagoda sa cu 12 niveluri, care parcă iese din stânca în care este construită, considerată o minune arhitectonică (excursie opțională ce se va putea rezerva la bordul vasului). pensiune completă şi cazare pe vas.

13 / 02.09.2020: croazieră de 5* pe râul yangtze: defileele qutang – wuxia – xiling
mic dejun. croaziera va continua prin regiunea celor trei defileuri, regiune care merită denumirea de minune a lumii. vom trece prin defileul qutang, cel mai scurt, cu o lungime de numai 8 km, însă cel mai înalt şi mai îngust dintre cele trei. aici, printre pereţii de piatră cu înălţimi de 500 m, yangtze, care are de obicei lăţimea unui lac, se îngustează brusc pe anumite porţiuni până la 78 m. frumuseţea peisajelor e dată de înălţimea ameţitoare, de peste 1.200 m a pereţilor verticali de pe ambele maluri care strangulează valea într-un canion adânc şi îngust de 78-150 m, creând astfel un tablou unic. străbătând defileul, vom avea prilejul de a afla tainele şi legendele unor locuri cu denumiri cel puţin ciudate, precum peretele de cretă, scara meng liang, stânca călugărului spânzurat etc. mergând în continuare în aval, vom trece prin defileul wuxia, cu o lungime de 40 km, unde priveliştea stâncilor, care se înalță spre cer până la o înățime de 900 m, este greu de descris în cuvinte. vom face o plimbare inedită pe râul shennong, un afluent al lui yangtze, urmând cursul râului care este flancat de pereţii de stâncă înalţi de zeci de metri, trecând prin locuri de o frumuseţe unică. ne vom întoarce pe vas pentru a continua croaziera care ne va purta prin cel de-al treilea şi cel mai lung defileu, xiling, renumit pentru frumuseţea sa naturală. pensiune completă şi cazare pe vas.

14 / 03.09.2020: yichang – shanghai
mic dejun. În această dimineață ne vom despărţi de vasul de croazieră şi odată sosiţi la yichang, unde vom debarca, ne vom îndrepta spre cel mai mare baraj din lume, barajul sanxia, dat în folosinţă în anul 2006, cunoscut şi sub numele de barajul celor trei defilee. hidrocentrala este cea mai mare şi cea mai controversată din lume, puterea energetică generată fiind de 18.400 mw, comparativ cu puterea potenţială hidro a româniei, care este de 15.000 mw. după dejun ne vom îndrepta spre aeroport pentru zborul spre shanghai, cel mai mare oraş al chinei, situat la malul mării orientale, pe fluviul huangpu. Întâlnire cu reprezentantul local care ne va însoți în timpul transferului pentru cazare la hotel courtyard by marriott changfeng park 4* (sau similar 4*).

15 / 04.09.2020: shanghai
mic dejun. zi dedicată vizitării orașului shanghai care se mândrește cu peste 640 de zgârie-nori, alți aproximativ 300 fiind în construcție, majoritatea înălțându-se în noul cartier pudong. dimineața vom vizita muzeul de istorie din shanghai, inaugurat în anul 1952. muzeul este unul dintre cele mai mari din lume şi este renumit datorită colecţiei impresionante de obiecte din bronz care aparţin dinastiilor shang şi zhou. de asemenea, acesta găzduieşte picturi antice chinezeşti şi obiecte din ceramică, având cele mai bune colecţii de artefacte din istoria chinei şi a oraşului, inclusiv descoperiri arheologice din anul 1949 până în prezent. În continuare vom vedea templul statuilor de jad ale lui buddha, în care sunt expuse două dintre cele mai faimoase statui ale lui buddha: una din jad alb, reprezentându-l în poziţie culcată şi una din jad verde în poziţie de meditaţie. vom vizita apoi grădina mandarinului yu, construită în sec. al xvi-lea în stilul arhitectural al dinastiei ming de către un ofiţer chinez. scopul acestei grădini, sugerat chiar de numele acesteia, yu însemnând a face fericit, este de a induce o stare de linişte, de a crea plăcere vizitatorului care descoperă nenumărate pavilioane şi chioşcuri, precum şi mici curţi care răsar de o parte şi de alta a aleii cu statui sub forma unor dragoni, care şerpuieşte în interiorul grădinii. după dejun vom face o plimbare în oraşul vechi, unde se află şi un impresionant centru comercial, urmată de o incursiune pe celebra stradă comercială nanjing, unde vom putea asista la ceremonialul ceaiului într-una din renumitele ceainării de aici. ne vom plimba în continuare pe promenada bund, care se întinde de-a lungul fluviului huangpu pe mai mult de 1,6 km, străjuită de clădiri în stilul anilor ‘30, când orașul era denumit „parisul orientului”, vom vedea cartierul pudong, care este centrul financiar al oraşului şi ai cărui zgârie-nori au devenit simbolul oraşului. cei care sunt interesaţi pot urca pentru o privelişte unică asupra oraşului, în noua construcție shanghai pearl tv tower, turn care măsoară 468 m înălţime. ziua se va încheia cu o croazieră pe fluviul huangpu. seara, transfer la aeroport pentru zborul de întoarcere în ţară.

16 / 05.09.2020: shanghai – doha – bucureşti
plecare spre doha cu compania qatar airways, zbor qr 871 (00:20 / 04:55), de unde vom pleca spre bucureşti cu zborul qr 221 (06:50 / 11:55).

Valabilitatea acestei oferte a expirat! Va rugam contactati agentia pentru oferte similare.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 16 zile
  • Categorie hoteluri: 4,3
  • Transport: Avion - Decolare din Bucuresti, Romania

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
21 August 2020 2,590 €

tarife incepand de la 2,590 €

Servicii incluse

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Doha – Beijing şi Shanghai – Doha – Bucureşti cu compania Qatar Airways
- transport continental cu avionul pe rutele: Xi’An – Golmud, Lhassa – Chongqing, Yichang – Shanghai
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- transport cu tren de mare viteză Beijing – Xi’An, Golmud – Lhassa
- 10 nopţi cazare în hoteluri de 4* și 3 nopţi cazare pe vas de croazieră
- mesele menţionate în program: 13 mic dejunuri, 9 dejunuri şi 11 cine
- 1 cină la restaurantul “Rața Pekineză” din Beijing
- tururi de oraș în Beijing, Xi’An, Lhassa, Shanghai
- vizită la Marele Zid Chinezesc
- croazieră pe Fluviul Yangtze
- croazieră pe Fluviul Huangpu în Shanghai
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- permis de intrare în Tibet
- taxele de intrare la obiectivele menţionate în program
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 30.000 euro/pers. (cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, însă care nu este menită a acoperi complicațiile sau recidivele bolilor/afecțiunilor de care dumneavoastră suferiți anterior începerii călătoriei) și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă acoperă până la 2000 euro/persoană (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei; se poate încheia turiștilor cu vârsta maximă de 74 ani împliniți

Servicii neincluse

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 465 euro/pers. şi continentale: 125 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxa de viză şi procesare pentru China: 130 euro/pers. (se achită la agenție)
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai dacă se aplică
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 50 euro/pers. pentru ghizi, şoferi, ajutori de şoferi şi personalul de pe vapor – nu şi pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- bacşişuri pentru personalul vasului de croazieră: 25 euro/pers.
- excursiile opţionale, care se pot realiza cu un număr minim de 20 participanţi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
• spectacol de balet şi dansuri tradiţionale la Xi’An: aprox. 60 euro/pers.

Observatii

ACTELE NECESARE PENTRU OBŢINEREA VIZEI SE DEPUN CU MINIMUM 20 DE ZILE ÎNAINTE DE PLECARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei cu 2 pagini libere pentru aplicarea vizei
- 2 foto color tip paşaport pe fond alb
- aplicația pentru viză se face online de către agenție, urmând ca fiecare turist să se prezinte personal la Centrul de viză China pentru înregistrarea datelor biometrice (amprenta digitală); prezența este obligatorie la data și ora stabilite de comun acord

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Notă: În timpul tururilor se organizează vizite la fabrici tradiţionale, pentru a face cunoştinţă cu meşteşuguri străvechi, parte activă a culturii şi civilizaţiei chineze, precum prelucrarea jadului, producerea şi prelucrarea mătăsii, confecţionarea cloazoneurilor, cultura şi prelucrarea perlelor sau vom vedea pe viu cultivarea, recoltarea şi prepararea ceaiului, ocazii cu care se pot face şi cumpărături, direct de la sursă.


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

DAL Travel