Vizualizezi oferta circuit Cipru, vacanta Cipru.

Circuit avion Cipru

Circuit Cipru
  • Tari: Cipru
  • Orase tranzitate: Limassol, Larnaca

Descriere

ZIUA 1 | BUCURESTI LARNACA AYIA NAPA

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 08:00. Decolare catre Larnaca la ora 10:20 cu compania TAROM. Sosire in Larnaca la ora locala 12:35. Transfer la hotelul Anmaria Beach 4* din statiunea Ayia Napa. Aceasta statiune este considerata cea mai renumita statiune de pe insula, in special pentru plajele sale deosebite, dar si pentru atractiile sale turistice: manastirea din Ayia Napa sau muzeul Thalassa (muzeul Marinei). Dupa formalitatile de cazare vom avea timp liber pentru a ne plimba prin statiune. Cina si cazare la hotel Anmaria Beach 4* sau similar.

ZIUA 2 | LARNACA LEFKARA

Mic dejun. Prima oprire in cadrul excursiei incluse va fi la biserica Sf. Lazar din Larnaca. Aici se afla moastele Sfantului Lazar si mormantul unde acesta a fost ingropat a doua oara dupa ce a fost inviat de Iisus Hristos. Dupa vizitarea bisericii, vom face si o scurta plimbare pe celebra promenada a orasului, numita Finikoudes. Urmeaza pitorescul sat Lefkara, renumit pentru arhitectura venetiana, broderiile facute de localnice si bijuteriile din argint. Ne vom plimba pe stradutele pline cu flori pana la biserica satului, biserica ce pastreaza un mic fragment din crucea pe care a fost rastignit Mantuitorul. Vom avea si putin timp liber pentru cumparaturi, dupa care ne vom intoarce la hotel. Cina la hotel Anmaria Beach 4* sau similar in statiunea Ayia Napa.

ZIUA 3 | LIMASSOL PAPHOS (excursie optionala)

Mic dejun. In aceasta zi va propunem o excursie optionala in care vom merge pe urmele zeilor, intr-o calatorie plina de legenda si istorie la tarmul Marii Mediterane. Prima oprire o vom face in Limassol, al doilea oras ca marime pe insula dupa Nicosia. Aici ne vom opri in centrul vechi al orasului pentru a admira atat Marina, cat si locurile unde a ajuns odata si Richard Inima de Leu. Vom opri apoi la o livada de portocali unde vom degusta o limonada si fructe abia culese din copac. Continuam cu un scurt popas la Petra tou Romiou, locul de nastere al Afroditei. Legenda spune ca aici s-ar fi nascut, din spuma marii, zeita frumusetii, pasind pentru prima data pe nisipul cald al insulei. Vom ajunge pana in Paphos, oras inclus in patrimoniul Unesco, datorita numeroaselor vestigii descoperite aici. Paphos a fost prima capitala a insulei, locul unde apostolii Pavel si Varnavas au propovaduit crestinismul in anul 45. Vom admira impreuna casa lui Dionissos cu faimoasele mozaicuri romane descoperite aici in 1962. Dupa vizitarea casei vom avea timp liber la dispozitie in portul orasului Paphos. Cina la hotel Anmaria Beach 4* sau similar.

ZIUA 4 | FAMAGUSTA

Mic dejun. Astazi vom merge impreuna in excursia inclusa in Cipru de Nord, pentru a vizita celebrul Oras Fantoma Famagusta. Aceasta excursie reprezinta o incursiune unica in teritoriul unde traditia orientala se intalneste cu lumea greaca, orasul Famagusta fiind perla litoralului cipriot pana in anul 1974. Dupa formalitatile de la granita, prima oprire va fi la Manastirea Sf. Barnaba, fondatorul Bisericii in Cipru si poate cel mai iubit sfant local. Vom degusta un fresh de portocale. Apoi vom vedea impreuna centrul vechi al orasului Famagusta, plin de monumente gotice si venetiene, vom admira Catedrala Sf. Nicolae, poate cel mai important monument de arhitectura gotica al insulei, astazi moschee, fortificatiile lui Leonardo da Vinci si celebrul turn al lui Othello. De asemenea vom avea timp liber pentru o plimbare pe stradutele orasului, cumparaturi sau pentru a servi pranzul la unul dintre restaurantele locale (optional). Nota: Toti turistii trebuie sa aiba pasaportul sau buletinul asupra lor, pentru a trece in partea de nord a insulei. Cina la hotel Anmaria Beach 4* sau similar.

ZIUA 5 | AYIA NAPA

Mic dejun. Astazi vom avea timp liber pentru plaja sau pentru a explora pe cont propriu statiunea Ayia Napa. Se poate vizita manastirea din Ayia Napa, amplasata in centrul statiunii; aceasta dateaza din secolul al XVI-lea (stil venetian) si a fost construita in cinstea Fecioarei Maria. De asemenea se poate vedea si muzeul Marinei Thalassa, aflat in apropiere, muzeu care ofera vizitatorilor posibilitatea de a vedea: idoli statui, vaze, sculpturi, ceramic care dateaza din antichitate. Dupa amiaza o puteti petrece in portul statiunii Ayia Napa, unde se regasesc printre cele mai renumite taverne locale de peste. Cina la hotel Anmaria Beach 4* sau similar.

ZIUA 6 | AYIA NAPA OMODOS KYKKOS (excursie optionala)

Mic dejun. In aceasta zi va propunem o excursie optionala Traditii cipriote: satul Omodos si Manastirea Kykkos, in care vom descoperi Muntii Troodos si satele traditionale. Vom vizita satul Omodos, unul dintre cele mai frumoase sate de pe insula, renumit pentru arhitectura locala si colectia de vinuri; un sat pitoresc cu case de piatra, stradute pietruite si pline cu flori, oameni primitori. De-a lungul anilor, satul si-a pastrat identitatea si obiceiurile. Aici vom degusta unul dintre vinurile traditionale (Comandaria) si tuica locala (Zivania). Continuam cu o vizita la Manastirea Sfintei Cruci, unde se afla moastele Sf. Filip si un fragment din sfoara cu care Iisus Hristos a fost legat la maini in timpul crucificarii. Urmatoarea oprire va fi la Kykkos, cea mai mare manastire din Cipru, cu mozaicuri aurite, icoane antice, relicve religioase. Dupa amiaza ne vom intoarce inapoi la hotel. Cina la hotel Anmaria Beach 4* sau similar.

ZIUA 7 | AYIA NAPA NICOSIA KYRENIA (excursie optionala)

Mic dejun. Va propunem o noua excursie optionala in aceasta zi, excursie in care vom vizita impreuna Nicosia, ultimul oras european divizat, capitala atat pentru partea greaca cat si pentru partea turca a Ciprului. Vom traversa orasul trecand pe langa poarta Famagusta, Monumentul Libertatii si Palatul Arhiepiscopal iar prima oprire va fi in centrul vechi. Acolo vom putea admira cum arhitectura noua se imbina perfect cu cea veche. Mai apoi vom trece asa numita Linie verde, diviziunea politica intre republica Cipru si partea de nord a insulei. Vom face o incursiune unica in teritoriul unde traditia orientala se intalneste cu lumea greaca si vom avea posibilitatea de a vedea doua tari intr-una singura. Urmatoarea oprire va fi la manastirea Bella Pais, situata in satul cu acelasi nume, devenita faimoasa datorita romanului Lamaie amara (Bitter Lemon) a lui Lawerence Durell. Aceasta manastire este considerata una dintre cele mai bine pastrate monumente gotice de pe insula. Constructia complexului monahal s-a facut intre anii 1198 1205 iar fondatorii manastirii au fost preotii Augustinieni, primii emigranti din Ierusalim. Dupa vizitarea manastirii vom avea timp liber la dispozitie pentru explorarea pitorescului port al orasului Kerynia, unde se poate servi si pranzul (optional). Cina la hotel Anmaria Beach 4* sau similar. Nota: Toti turistii trebuie sa aiba pasaportul sau buletinul asupra lor, pentru a trece in partea de nord a insulei.

ZIUA 8 | AYIA NAPA LARNACA BUCURESTI

Mic dejun. Vom face check out-ul si apoi la ora 10:00 dimineata vom pleca spre aeroport pentru imbarcare pe cursa Tarom cu plecare spre Bucuresti la ora locala 13:20 . Sosire la Bucuresti la ora 15:40.

ziua 1 | bucuresti larnaca ayia napa

intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul henri coanda (otopeni) la ora 08:00. decolare catre larnaca la ora 10:20 cu compania tarom. sosire in larnaca la ora locala 12:35. transfer la hotelul anmaria beach 4* din statiunea ayia napa. aceasta statiune este considerata cea mai renumita statiune de pe insula, in special pentru plajele sale deosebite, dar si pentru atractiile sale turistice: manastirea din ayia napa sau muzeul thalassa (muzeul marinei). dupa formalitatile de cazare vom avea timp liber pentru a ne plimba prin statiune. cina si cazare la hotel anmaria beach 4* sau similar.

2 | larnaca lefkara

mic dejun. prima oprire in cadrul excursiei incluse va fi la biserica sf. lazar din larnaca. aici se afla moastele sfantului lazar si mormantul unde acesta a fost ingropat a doua oara dupa ce a fost inviat de iisus hristos. dupa vizitarea bisericii, vom face si o scurta plimbare pe celebra promenada a orasului, numita finikoudes. urmeaza pitorescul sat lefkara, renumit pentru arhitectura venetiana, broderiile facute de localnice si bijuteriile din argint. ne vom plimba pe stradutele pline cu flori pana la biserica satului, biserica ce pastreaza un mic fragment din crucea pe care a fost rastignit mantuitorul. vom avea si putin timp liber pentru cumparaturi, dupa care ne vom intoarce la hotel. cina la hotel anmaria beach 4* sau similar in statiunea ayia napa.

3 | limassol paphos (excursie optionala)

mic dejun. in aceasta zi va propunem o excursie optionala in care vom merge pe urmele zeilor, intr-o calatorie plina de legenda si istorie la tarmul marii mediterane. prima oprire o vom face in limassol, al doilea oras ca marime pe insula dupa nicosia. aici ne vom opri in centrul vechi al orasului pentru a admira atat marina, cat si locurile unde a ajuns odata si richard inima de leu. vom opri apoi la o livada de portocali unde vom degusta o limonada si fructe abia culese din copac. continuam cu un scurt popas la petra tou romiou, locul de nastere al afroditei. legenda spune ca aici s-ar fi nascut, din spuma marii, zeita frumusetii, pasind pentru prima data pe nisipul cald al insulei. vom ajunge pana in paphos, oras inclus in patrimoniul unesco, datorita numeroaselor vestigii descoperite aici. paphos a fost prima capitala a insulei, locul unde apostolii pavel si varnavas au propovaduit crestinismul in anul 45. vom admira impreuna casa lui dionissos cu faimoasele mozaicuri romane descoperite aici in 1962. dupa vizitarea casei vom avea timp liber la dispozitie in portul orasului paphos. cina la hotel anmaria beach 4* sau similar.

4 | famagusta

mic dejun. astazi vom merge impreuna in excursia inclusa in cipru de nord, pentru a vizita celebrul oras fantoma famagusta. aceasta excursie reprezinta o incursiune unica in teritoriul unde traditia orientala se intalneste cu lumea greaca, orasul famagusta fiind perla litoralului cipriot pana in anul 1974. dupa formalitatile de la granita, prima oprire va fi la manastirea sf. barnaba, fondatorul bisericii in cipru si poate cel mai iubit sfant local. vom degusta un fresh de portocale. apoi vom vedea impreuna centrul vechi al orasului famagusta, plin de monumente gotice si venetiene, vom admira catedrala sf. nicolae, poate cel mai important monument de arhitectura gotica al insulei, astazi moschee, fortificatiile lui leonardo da vinci si celebrul turn al lui othello. de asemenea vom avea timp liber pentru o plimbare pe stradutele orasului, cumparaturi sau pentru a servi pranzul la unul dintre restaurantele locale (optional). nota: toti turistii trebuie sa aiba pasaportul sau buletinul asupra lor, pentru a trece in partea de nord a insulei. cina la hotel anmaria beach 4* sau similar.

5 | ayia napa

mic dejun. astazi vom avea timp liber pentru plaja sau pentru a explora pe cont propriu statiunea ayia napa. se poate vizita manastirea din ayia napa, amplasata in centrul statiunii; aceasta dateaza din secolul al xvi-lea (stil venetian) si a fost construita in cinstea fecioarei maria. de asemenea se poate vedea si muzeul marinei thalassa, aflat in apropiere, muzeu care ofera vizitatorilor posibilitatea de a vedea: idoli statui, vaze, sculpturi, ceramic care dateaza din antichitate. dupa amiaza o puteti petrece in portul statiunii ayia napa, unde se regasesc printre cele mai renumite taverne locale de peste. cina la hotel anmaria beach 4* sau similar.

6 | ayia napa omodos kykkos (excursie optionala)

mic dejun. in aceasta zi va propunem o excursie optionala traditii cipriote: satul omodos si manastirea kykkos, in care vom descoperi muntii troodos si satele traditionale. vom vizita satul omodos, unul dintre cele mai frumoase sate de pe insula, renumit pentru arhitectura locala si colectia de vinuri; un sat pitoresc cu case de piatra, stradute pietruite si pline cu flori, oameni primitori. de-a lungul anilor, satul si-a pastrat identitatea si obiceiurile. aici vom degusta unul dintre vinurile traditionale (comandaria) si tuica locala (zivania). continuam cu o vizita la manastirea sfintei cruci, unde se afla moastele sf. filip si un fragment din sfoara cu care iisus hristos a fost legat la maini in timpul crucificarii. urmatoarea oprire va fi la kykkos, cea mai mare manastire din cipru, cu mozaicuri aurite, icoane antice, relicve religioase. dupa amiaza ne vom intoarce inapoi la hotel. cina la hotel anmaria beach 4* sau similar.

7 | ayia napa nicosia kyrenia (excursie optionala)

mic dejun. va propunem o noua excursie optionala in aceasta zi, excursie in care vom vizita impreuna nicosia, ultimul oras european divizat, capitala atat pentru partea greaca cat si pentru partea turca a ciprului. vom traversa orasul trecand pe langa poarta famagusta, monumentul libertatii si palatul arhiepiscopal iar prima oprire va fi in centrul vechi. acolo vom putea admira cum arhitectura noua se imbina perfect cu cea veche. mai apoi vom trece asa numita linie verde, diviziunea politica intre republica cipru si partea de nord a insulei. vom face o incursiune unica in teritoriul unde traditia orientala se intalneste cu lumea greaca si vom avea posibilitatea de a vedea doua tari intr-una singura. urmatoarea oprire va fi la manastirea bella pais, situata in satul cu acelasi nume, devenita faimoasa datorita romanului lamaie amara (bitter lemon) a lui lawerence durell. aceasta manastire este considerata una dintre cele mai bine pastrate monumente gotice de pe insula. constructia complexului monahal s-a facut intre anii 1198 1205 iar fondatorii manastirii au fost preotii augustinieni, primii emigranti din ierusalim. dupa vizitarea manastirii vom avea timp liber la dispozitie pentru explorarea pitorescului port al orasului kerynia, unde se poate servi si pranzul (optional). cina la hotel anmaria beach 4* sau similar. nota: toti turistii trebuie sa aiba pasaportul sau buletinul asupra lor, pentru a trece in partea de nord a insulei.

8 | ayia napa larnaca bucuresti

mic dejun. vom face check out-ul si apoi la ora 10:00 dimineata vom pleca spre aeroport pentru imbarcare pe cursa tarom cu plecare spre bucuresti la ora locala 13:20 . sosire la bucuresti la ora 15:40.

Valabilitatea acestei oferte a expirat! Va rugam contactati agentia pentru oferte similare.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 8 zile
  • Categorie hoteluri: 4
  • Transport: Avion - Decolare din Bucuresti, Romania

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
27 Octombrie 2019 750 €

tarife incepand de la 750 €

Servicii incluse

SERVICII INCLUSE:

transport cu avionul Bucuresti Larnaca Bucuresti cu compania TAROM;
7 nopti cazare cu demipensiune inclusa la hotel Anmaria Beach 4* (sau simiar) in Ayia Napa;
transferuri aeroport – hotel aeroport;
excursie cu ghid local in Larnaca si Lefkara;
excursie cu ghid local in Famagusta;
insotitor roman de grup;
taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna februarie 2019. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

Servicii neincluse

NU SUNT INCLUSE:

asigurarea medicala de calatorie (optionala);
asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 20 EURO/persoana, se achita la sosirea in tara de
destinatie prin insotitorul de grup;
excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice.

Observatii

EXCURSII OPTIONALE preturi informative (minim 20 de participanti):

Traditii cipriote, satul Omodos si Manasirea Kykkos: 65 EURO/persoana;
Incursiune in istorie si mitologie, Limassol si Paphos: 65 EURO/persoana;
Farmecul capitalei Nicosia si orasul Kyrenia: 70 EURO/persoana;
Pentru un numar mai mic de participanti, pretul se modifica sau excursiile se anuleaza.


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

Q Travel Confort