Vizualizezi oferta circuit Italia, vacanta Italia.

Circuit autocar Italia

Circuit Italia
  • Tari: Italia
  • Orase tranzitate: Zagreb, Belgrad

Descriere

ZIUA 1 | BUCURESTI BELGRAD ZAGREB (1020 KM)

Intalnire cu insotitorul de grup la Gara de Nord (coloane) in fata Parcului Ministerului Transporturilor la ora 04.30. Plecare din Bucuresti cu autocarul pe traseul: Bucuresti Pitesti Ramnicu Valcea Sibiu Deva Timisoara Belgrad Zagreb. Cazare la I Hotel 3* (sau similar) in Zagreb.

ZIUA 2 | ZAGREB LJUBLJANA MESTRE (364 KM)

Mic dejun. Dupa ce vom preda camerele vom efectua un tur panoramic al capitalei Croatiei Zagreb, un oras nu foarte mare, dar foarte bogat in istorie, arhitectura si legende. Zagrebul este impartit in Orasul de Sus (Gornji Grad), cu multe cladiri istorice din secolul al XI-lea, muzee si biserici si Orasul de Jos (Donji Grad) cochet, cu multe cafenele si magazine. Orasul de Sus este un paradis turistic, in timp ce Orasul de Jos e vibrant, plin de tineretul ce umple barurile si restaurantele. Punctul de atractie principal al Zagrebului este catedrala neo-gotica Adormirea Maicii Domnului, veche de aproape 800 de ani, ale carei turnuri sunt simbolul orasului. Dupa-amiaza vom pleca spre Ljubljana, capitala Sloveniei, situata in centrul tarii si inconjurata de Muntii Alpi si de bazinul Ljubljana. Vom face un tur panoramic al orasului ce dateaza din anul 2000 I.Hr. si a carui dezvoltare a fost influentata de pozitia sa geografica, la rascrucea dintre culturile germanice, latine si slavice. Ljubljana este renumita datorita ruinelor romane. Stilul architectural roman si casutele de piatra ale localnicilor care traiau in cetate se pot admira si azi. Ne vom continua drumul nostru spre Mestre. Cazare la Hotel Centrale 3* (sau similar) in Mestre.

ZIUA 3 | MESTRE VENETIA MESTRE (20 KM)

Mic dejun. Dimineata vom porni spre Venetia, orasul celor 150 de canale si 400 de poduri. Laguna in care este situat orasul se intinde de-a lungul tarmului, intre gurile raurilor Po si Piave. Venetia a fost cunoscuta de-a lungul timpului sub mai multe denumiri: Serenissima, Regina Adriaticii, Orasului Mastilor, Orasul Plutitor, fiind, fara indoiala, unul dintre cele mai frumoase orase construite de umanitate. Vom calatori mai intai cu trenul intre Mestre si Venetia (durata calatoriei va fi de 10 minute), iar apoi ne vom imbarca in vaporasul public vaporetto, pentru o plimbare spre centrul lagunei, navigand pe Canal Grande, pe sub Podul Rialto. Ajungand in Piata San Marco, vom admira Basilica San Marco, Palatul Dogilor, Turnul cu Orologiu, Puntea Suspinelor, Catedrala Sant Antonio. Intoarcere la Mestre. Plimbare de seara prin oras. Cazare la Hotel Centrale 3* (sau similar) in Mestre.

ZIUA 4 | MESTRE BOLOGNA zona FLORENTA CALENZANO (230 KM)

Mic dejun. Plecare catre Bologna, una dintre cetatile istorice cele mai bine conservate din nordul Italiei, denumita ‘’orasul rosu’’ datorita culorii acoperisurilor si fatadelor sale. Vom face un tur panoramic al acestui oras care abunda in opere de arta si capodopere arhitectonice, un adevarat oras-altar al Renasterii, avand cea mai veche Universitate din lume (datand din 1088). Bologna este un oras de traditie antica, la inceput locuit de etrusci si mai tirziu de romani, astazi cunoscut pentru viata sa culturala si universitara, precum si pentru gastronomia locala. Plecare spre Florenta. Cazare la Hotel Delta 3* (sau similar) in Calenzano zona Florenta.

ZIUA 5 | FLORENTA PISA FLORENTA (220 KM)

Mic dejun, dupa care plecam spre Florenta, capitala regiunii Toscana, unde vom face un tur pietonal cu ghid local (distanta dintre Calenzano si Florenta este de cca 28 km). Centru european de mare importanta, Florenta a fost condusa in timpul Renasterii de renumita familie Medici. In oras au trait si creat mari artisti ai timpurilor precum Dante, Botticelli, Michelangelo, Leonardo da Vinci. Florenta este considerata unul dintre cele mai frumoase orase din lume, fiind numita orasul artelor. Unul dintre simbolurile Florentei este Ponte Vecchio, podul medieval peste raul Arno. Dupa-amiaza plecare spre Pisa. Sosire si tur de oras pentru a admira Piazza dei Miracoli cu Catedrala Santa Maria Assunta, Baptisteriul San Giovanni si Turnul din Pisa, emblema orasului. Intoarcere in Calenzano in cursul serii si cazare la acelasi hotel.

ZIUA 6 | FLORENTA SIENNA ROMA (325 KM)

Mic dejun. Plecare spre Siena. Sosire si tur panoramic al orasului. Inconjurat de plantatii de maslini si vita de vie, orasul Siena este unul dintre cele mai frumoase din Toscana. Inscris in lista patrimoniului cultural mondial al UNESCO, orasul si-a pastrat aspectul medieval necontaminat de modernitate timp de sute de ani. Aceeasi atmosfera medievala o veti regasi plimbandu-va pe strazile inguste si intortocheate ce va poarta spre centrul istoric unde se gasesc si cele mai frumoase locuri de vizitat. Orasul, raspandit pe trei dealuri, este o aglomeratie de strazi inguste si intortocheate si trepte roase de vreme, Piazza del Campo fiind centrul sau. Plecare spre Roma. Sosire si cazare la Hotel Ibis Style Vintage 3* (sau similar) in Roma.

ZIUA 7 | ROMA

Mic dejun, dupa care incepem aventura romana. Roma este unul dintre cele mai vechi orase din lume, fiind cunoscut si sub denumirea ‘’orasul celor 7 coline’’ (Capitoline, Palatine, Viminal, Quirinal, Esquilline, Caelian si Aventine). Muzeele si expozitiile acestui oras sunt considerate o comoara a lumii. In centrul Romei este situat Vaticanul, centrul crestin al tuturor catolicilor din lume, locul unde Papa rezideaza. Incepem vizitarea Cetatii Eterne cu un tur de o jumatate de zi (cca 3 ore) cu ghid local si opriri la principalele obiective turistice: Colloseumul, Arcul lui Constantin, Forumul Roman, Forumul Imperial cu Columna lui Traian, Circus Maximus, Piata Venetia cu monumentul lui Vittorio Emanuele. Dupa amiaza este rezervata altor obiective turistice, pe care le vom cunoaste impreuna cu insotitorul de grup: Piata Navona, Pantheonul, Fontana di Trevi si Piata Spaniei (pentru aceste vizite transportul nu este inclus si poate fi efectuat cu mijloace de transport in comun). Cazare la acelasi hotel in Roma.

ZIUA 8 | ROMA

Mic dejun. Zi libera dedicata vizitelor, dupa preferinte. Optional, se poate organiza vizitarea Bisericii San Pietro si a Muzeelor Vaticanului, unde se afla expusa una dintre cele mai mari colectii de arta din lume, incluzand obiecte etrusce, capodopere ale Greciei antice si opere ale marilor artisti de la Rafael la Leonardo da Vinci, precum si Capela Sixtina. Pret informativ: 50 EURO/persoana (include ghid local, biletul de intrare la Muzeele Vaticanului si Capela Sixtina, vizitarea Bisericii Sfantul Petru). Seara va puteti delecta cu deliciile oferite de unul dintre restaurantele locale (trattoria). Cazare la acelasi hotel in Roma.

ZIUA 9 | ROMA POMPEII NAPOLI (285 KM)

Mic dejun. Plecare spre orasul antic Pompeii, care a fost acoperit de lava odata cu eruptia din anul 79 d.Hr. a vulcanului Vezuviu. Vom vizita amfiteatrul care gazduia luptele gladiatorilor (cu o capacitate de 20.000 de spectatori) si vom fi impresionati sa vedem expusi in cutii de sticla oameni mari si copii pietrificati de lava vulcanica in timpul diferitelor activitati pe care le desfasurau in momentul dezastrului. Plecare spre Napoli. Plimbare la pas prin port si prin orasul vechi, cu multi turisti si la fel de multe motorete, cu celebrele strazi in panta, inguste, care ne poarta inapoi in timp, in atmosfera filmelor italiene din anii 50. Cazare la Hotel American 3* (sau similar) in Napoli.

ZIUA 10 | NAPOLI PESCARA RAVENNA (610 KM)

Mic dejun. Plecare spre Pescara, un vechi sat pescaresc situat la malul Marii Adriatice, in care vom face o scurta oprire, si mai departe spre Ravenna, fosta capitala a Imperiului Roman intre 402-476 d.Hr., oras cu 8 monumente istorice si culturale aflate pe lista UNESCO a Patrimoniului Mondial. Astazi Ravenna este un oras prosper, frumos, curat, care are comori inestimabile: unele dintre cele mai bine pastrate monumente crestine timpurii si cele mai frumoase mozaicuri din Italia. Vom face o plimbare in acest oras impreuna cu insotitorul de grup. Plecare spre Bologna. Sosire si cazare la Hotel Living Place 3* (sau similar) in Bologna. Ziua 11 (20.09): RAVENNA LJUBLJANA (465 KM)

ZIUA 11 | RAVENNA LJUBLJANA (465 KM)

Mic dejun. Azi vom parasi Italia si vom incepe drumul nostru catre casa. Prima oprire va fi in Ljubljana, capitala Sloveniei. Sosire si timp liber in acest oras foarte frumos si in aceeasi masura linistit, care imbina cu distinctie stilul baroc cu cel modern. Optional se poate urca cu funicularul pana la castelul din secolul al XII-lea, care domina orasul. Pret informativ: 20 EURO/persoana. Cazare la Hotel Ambient 3* (sau similar) in Ljubljana.

ZIUA 12 | LJUBLJANA BELGRAD BUCURESTI (1155 KM)

Mic dejun. Plecare spre Belgrad, capitala Serbiei, unde vom face un scurt tur panoramic cu autocarul. Fiind unul dintre cele mai vechi orase ale Europei, cu dovezi arheologice ale asezarilor inca din mileniul al V-lea i.Hr., Belgradul si zona sa urbana au fost locul de nastere al culturii Vinca, cea mai mare cultura preistorica europeana. Astazi Belgradul are o arhitectura variata si neomogena, de la cea a centrului Zemun, tipica unui oras din Europa Centrala, la una mult mai moderna si spatioasa, in Noul Belgrad. Plecare spre Bucuresti. Sosirea in Bucuresti este prevazuta in cursul noptii (in functie de formalitatile vamale).

ziua 1 | bucuresti belgrad zagreb (1020 km)

intalnire cu insotitorul de grup la gara de nord (coloane) in fata parcului ministerului transporturilor la ora 04.30. plecare din bucuresti cu autocarul pe traseul: bucuresti pitesti ramnicu valcea sibiu deva timisoara belgrad zagreb. cazare la i hotel 3* (sau similar) in zagreb.

2 | zagreb ljubljana mestre (364 km)

mic dejun. dupa ce vom preda camerele vom efectua un tur panoramic al capitalei croatiei zagreb, un oras nu foarte mare, dar foarte bogat in istorie, arhitectura si legende. zagrebul este impartit in orasul de sus (gornji grad), cu multe cladiri istorice din secolul al xi-lea, muzee si biserici si orasul de jos (donji grad) cochet, cu multe cafenele si magazine. orasul de sus este un paradis turistic, in timp ce orasul de jos e vibrant, plin de tineretul ce umple barurile si restaurantele. punctul de atractie principal al zagrebului este catedrala neo-gotica adormirea maicii domnului, veche de aproape 800 de ani, ale carei turnuri sunt simbolul orasului. dupa-amiaza vom pleca spre ljubljana, capitala sloveniei, situata in centrul tarii si inconjurata de muntii alpi si de bazinul ljubljana. vom face un tur panoramic al orasului ce dateaza din anul 2000 i.hr. si a carui dezvoltare a fost influentata de pozitia sa geografica, la rascrucea dintre culturile germanice, latine si slavice. ljubljana este renumita datorita ruinelor romane. stilul architectural roman si casutele de piatra ale localnicilor care traiau in cetate se pot admira si azi. ne vom continua drumul nostru spre mestre. cazare la hotel centrale 3* (sau similar) in mestre.

3 | mestre venetia mestre (20 km)

mic dejun. dimineata vom porni spre venetia, orasul celor 150 de canale si 400 de poduri. laguna in care este situat orasul se intinde de-a lungul tarmului, intre gurile raurilor po si piave. venetia a fost cunoscuta de-a lungul timpului sub mai multe denumiri: serenissima, regina adriaticii, orasului mastilor, orasul plutitor, fiind, fara indoiala, unul dintre cele mai frumoase orase construite de umanitate. vom calatori mai intai cu trenul intre mestre si venetia (durata calatoriei va fi de 10 minute), iar apoi ne vom imbarca in vaporasul public vaporetto, pentru o plimbare spre centrul lagunei, navigand pe canal grande, pe sub podul rialto. ajungand in piata san marco, vom admira basilica san marco, palatul dogilor, turnul cu orologiu, puntea suspinelor, catedrala sant antonio. intoarcere la mestre. plimbare de seara prin oras. cazare la hotel centrale 3* (sau similar) in mestre.

4 | mestre bologna zona florenta calenzano (230 km)

mic dejun. plecare catre bologna, una dintre cetatile istorice cele mai bine conservate din nordul italiei, denumita ‘’orasul rosu’’ datorita culorii acoperisurilor si fatadelor sale. vom face un tur panoramic al acestui oras care abunda in opere de arta si capodopere arhitectonice, un adevarat oras-altar al renasterii, avand cea mai veche universitate din lume (datand din 1088). bologna este un oras de traditie antica, la inceput locuit de etrusci si mai tirziu de romani, astazi cunoscut pentru viata sa culturala si universitara, precum si pentru gastronomia locala. plecare spre florenta. cazare la hotel delta 3* (sau similar) in calenzano zona florenta.

5 | florenta pisa florenta (220 km)

mic dejun, dupa care plecam spre florenta, capitala regiunii toscana, unde vom face un tur pietonal cu ghid local (distanta dintre calenzano si florenta este de cca 28 km). centru european de mare importanta, florenta a fost condusa in timpul renasterii de renumita familie medici. in oras au trait si creat mari artisti ai timpurilor precum dante, botticelli, michelangelo, leonardo da vinci. florenta este considerata unul dintre cele mai frumoase orase din lume, fiind numita orasul artelor. unul dintre simbolurile florentei este ponte vecchio, podul medieval peste raul arno. dupa-amiaza plecare spre pisa. sosire si tur de oras pentru a admira piazza dei miracoli cu catedrala santa maria assunta, baptisteriul san giovanni si turnul din pisa, emblema orasului. intoarcere in calenzano in cursul serii si cazare la acelasi hotel.

6 | florenta sienna roma (325 km)

mic dejun. plecare spre siena. sosire si tur panoramic al orasului. inconjurat de plantatii de maslini si vita de vie, orasul siena este unul dintre cele mai frumoase din toscana. inscris in lista patrimoniului cultural mondial al unesco, orasul si-a pastrat aspectul medieval necontaminat de modernitate timp de sute de ani. aceeasi atmosfera medievala o veti regasi plimbandu-va pe strazile inguste si intortocheate ce va poarta spre centrul istoric unde se gasesc si cele mai frumoase locuri de vizitat. orasul, raspandit pe trei dealuri, este o aglomeratie de strazi inguste si intortocheate si trepte roase de vreme, piazza del campo fiind centrul sau. plecare spre roma. sosire si cazare la hotel ibis style vintage 3* (sau similar) in roma.

7 | roma

mic dejun, dupa care incepem aventura romana. roma este unul dintre cele mai vechi orase din lume, fiind cunoscut si sub denumirea ‘’orasul celor 7 coline’’ (capitoline, palatine, viminal, quirinal, esquilline, caelian si aventine). muzeele si expozitiile acestui oras sunt considerate o comoara a lumii. in centrul romei este situat vaticanul, centrul crestin al tuturor catolicilor din lume, locul unde papa rezideaza. incepem vizitarea cetatii eterne cu un tur de o jumatate de zi (cca 3 ore) cu ghid local si opriri la principalele obiective turistice: colloseumul, arcul lui constantin, forumul roman, forumul imperial cu columna lui traian, circus maximus, piata venetia cu monumentul lui vittorio emanuele. dupa amiaza este rezervata altor obiective turistice, pe care le vom cunoaste impreuna cu insotitorul de grup: piata navona, pantheonul, fontana di trevi si piata spaniei (pentru aceste vizite transportul nu este inclus si poate fi efectuat cu mijloace de transport in comun). cazare la acelasi hotel in roma.

8 | roma

mic dejun. zi libera dedicata vizitelor, dupa preferinte. optional, se poate organiza vizitarea bisericii san pietro si a muzeelor vaticanului, unde se afla expusa una dintre cele mai mari colectii de arta din lume, incluzand obiecte etrusce, capodopere ale greciei antice si opere ale marilor artisti de la rafael la leonardo da vinci, precum si capela sixtina. pret informativ: 50 euro/persoana (include ghid local, biletul de intrare la muzeele vaticanului si capela sixtina, vizitarea bisericii sfantul petru). seara va puteti delecta cu deliciile oferite de unul dintre restaurantele locale (trattoria). cazare la acelasi hotel in roma.

9 | roma pompeii napoli (285 km)

mic dejun. plecare spre orasul antic pompeii, care a fost acoperit de lava odata cu eruptia din anul 79 d.hr. a vulcanului vezuviu. vom vizita amfiteatrul care gazduia luptele gladiatorilor (cu o capacitate de 20.000 de spectatori) si vom fi impresionati sa vedem expusi in cutii de sticla oameni mari si copii pietrificati de lava vulcanica in timpul diferitelor activitati pe care le desfasurau in momentul dezastrului. plecare spre napoli. plimbare la pas prin port si prin orasul vechi, cu multi turisti si la fel de multe motorete, cu celebrele strazi in panta, inguste, care ne poarta inapoi in timp, in atmosfera filmelor italiene din anii 50. cazare la hotel american 3* (sau similar) in napoli.

10 | napoli pescara ravenna (610 km)

mic dejun. plecare spre pescara, un vechi sat pescaresc situat la malul marii adriatice, in care vom face o scurta oprire, si mai departe spre ravenna, fosta capitala a imperiului roman intre 402-476 d.hr., oras cu 8 monumente istorice si culturale aflate pe lista unesco a patrimoniului mondial. astazi ravenna este un oras prosper, frumos, curat, care are comori inestimabile: unele dintre cele mai bine pastrate monumente crestine timpurii si cele mai frumoase mozaicuri din italia. vom face o plimbare in acest oras impreuna cu insotitorul de grup. plecare spre bologna. sosire si cazare la hotel living place 3* (sau similar) in bologna. ziua 11 (20.09): ravenna ljubljana (465 km)

11 | ravenna ljubljana (465 km)

mic dejun. azi vom parasi italia si vom incepe drumul nostru catre casa. prima oprire va fi in ljubljana, capitala sloveniei. sosire si timp liber in acest oras foarte frumos si in aceeasi masura linistit, care imbina cu distinctie stilul baroc cu cel modern. optional se poate urca cu funicularul pana la castelul din secolul al xii-lea, care domina orasul. pret informativ: 20 euro/persoana. cazare la hotel ambient 3* (sau similar) in ljubljana.

12 | ljubljana belgrad bucuresti (1155 km)

mic dejun. plecare spre belgrad, capitala serbiei, unde vom face un scurt tur panoramic cu autocarul. fiind unul dintre cele mai vechi orase ale europei, cu dovezi arheologice ale asezarilor inca din mileniul al v-lea i.hr., belgradul si zona sa urbana au fost locul de nastere al culturii vinca, cea mai mare cultura preistorica europeana. astazi belgradul are o arhitectura variata si neomogena, de la cea a centrului zemun, tipica unui oras din europa centrala, la una mult mai moderna si spatioasa, in noul belgrad. plecare spre bucuresti. sosirea in bucuresti este prevazuta in cursul noptii (in functie de formalitatile vamale).

Detalii tarife circuit

  • Durata: 12 zile
  • Categorie hoteluri: 3
  • Transport: Autocar

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
10 Septembrie 2019 695 € Rezerva

tarife incepand de la 695 €

Servicii incluse

SERVICII INCLUSE:

transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
11 nopti cazare cu mic dejun hoteluri de 3*: 1 noapte in Zagreb, 2 nopti in Mestre, 2 nopti in zona Florenta (Calenzano), 3 nopti in Roma, 1 noapte in Napoli, 1 noapte in Bologna, 1 noapte in Ljubljana;
tururi de oras cu ghid local in Florenta si Roma;
vizitarea oraselor de pe traseu: Zagreb, Ljubljana, Venetia, Bologna, Pisa, Sienna, Napoli, Ravenna, Belgrad;
vizitarea sitului arheologic Pompeii;
plimbare cu vaporetto in Venetia;
insotitor roman de grup.

Servicii neincluse

NU SUNT INCLUSE:

asigurarea medicala de calatorie (optionala);
asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 20€/persoana se practica in tarile vizitate, se achita la sosirea in tara de destinatie;
excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

Q Travel Confort