Vizualizezi oferta circuit Polonia, vacanta Polonia.

Circuit avion Polonia

Circuit Polonia
  • Tari: Polonia
  • Orase tranzitate: Cracovia, Varsovia

Descriere

ZIUA 1 | BUCURESTI CRACOVIA (tur de oras)

Intalnire cu insotitorul de grup la ora 04:15 la aeroportul OTOPENI pentru imbarcare cursa LOT Polish Airlines spre Cracovia. Sosire in Cracovia la ora locala 07:05 si transfer in centrul orasului, unde avem programat un tur cu ghid local al Cracoviei, oras care a fost de-a lungul secolelor resedinta regilor polonezi. Centrul vechi istoric din Cracovia a fost inscris in anul 1978 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Turul de oras panoramic (fara intrari) cu ghid local ne va dezvalui Piata centrala aflata in mijlocul orasului, care este una dintre cele mai mari piete medievale, Biserica Sfanta Maria (constructie gotica cu doua turnuri), Sukiennice (hala postavarilor), Collegium Maius al Universitatii Jagiellona si Rynek (Piata Mare) cu Turnul Primariei, Castelul Wawel (locul de veci al regilor si eroilor Poloniei) pe care il vom vizita si in interior. In vecinatatea castelului este Catedrala Wawel, locul de incoronare al tuturor monarhilor Poloniei. Cracovia a adunat in lunga sa istorie regala adevarate comori de arhitectura si arta in palatele regale si aristocratice, in marile biserici, catedrale si sinagogi. Prin Universitatea Jagiellona, infiintata cu 650 de ani in urma, a dat Europei timp de secole mai multi invatati si intreaga elita intelectuala poloneza. Orasul a scapat neatins in Al Doilea Razboi Mondial iar centrul medieval a ramas intact, nu insa si prospera comunitate de evrei care a pierit in ghetoul din Cracovia sau a fost deportata in lagarele naziste. Cazare la hotel Conrad 4* (sau similar) in Cracovia.

ZIUA 2 | CRACOVIA AUSCHWITZ (excursie optionala)

Mic dejun. Mic dejun. Pentru ziua de astazi va propunem o excursie optionala la Auschwitz Birkenau, unde avem prevazut un tur cu ghid local (tarif informativ valabil pentru 20 de persoane participante: 50 euro/persoana). Cunoscut drept cel mai mare lagar de exterminare nazist, Auschwitz a devenit locul emblematic de implementare a solutiei finale, un element major in punerea in practica a Holocaustului; se estimeaza ca aproximativ 1,5 milioane de persoane au fost asasinate acolo, din care peste 90% au fost evrei. Pe 27 ianuarie 2015 s-au implinit 70 de ani de cand cel mai mare centru de exterminare in masa a fost eliberat de sovietici. La inceput, Auschwitz nu a fost un lagar de exterminare ci un lagar de munca conform dictonului ironic si macabru care strajuia poarta lagarului: Munca te elibereaza. Dupa amiaza ne intoarcem in Cracovia unde vom avea timp liber. Cazare.

ZIUA 3 | CRACOVIA MINA DE SARE WIELICZKA (excursie optionala)

Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala la mina de sare Wieliczka (aflata la 13 km de Cracovia), renumita pentru candelabrele sale realizate din sare, fiind una dintre cele mai spectaculoase mine din lume. Este inclusa in patrimoniul UNESCO inca din anul 1978 (tarif informativ valabil pentru 20 de persoane participante: 70 EURO/persoana). Dupa amiaza ne intoarcem in Cracovia unde avem timp liber. Se poate face o vizita la fabrica-muzeu Oskar Schindler. Aceasta este situata in apropierea cartierului evreiesc Kazemiers. Oskar Schindler a fost un antreprenor german care, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a angajat aproximativ 1200 de evrei la fabrica sa de vase emailate din Cracovia si i-a protejat constant de compatriotii sai, salvandu-i astfel de la exterminare. Muzeul prezinta viata polonezilor in timpul ocupatiei naziste din perioada 1939-1945, viata orasului si soarta evreilor din Cracovia in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

ZIUA 4 | CRACOVIA JASNA GORA VARSOVIA 350 km

Mic dejun. Plecam catre Manastirea Jasna Gora (Muntele luminos) pe care o vom vizita si care se afla in Czestochowa. Este cel mai mare loc de pelerinaj din tara, unde se gaseste faimosul altar dedicat Maicii Domnului. Manastirea Jasna Gora a fost ridicata in anul 1382, de catre calugarii paulini veniti din Ungaria la invitatia Ducelui Wladyslaw de Opole. Importanta manastirii a crescut repede, aceasta devenind un loc de pelerinaj foarte cautat, timp de sute de ani, incepand cu Evul Mediu si pana in prezent. Aici se afla o comoara inestimabila: icoana cea mai importanta a Fecioarei Maria din aceasta parte a Europei. Faimoasa icoana o reprezinta pe Fecioara Maria cu pruncul Iisus, intr-un mod inedit: amandoi au infatisarea neagra! Icoana Manastirii Jasna Gora este cunoscuta si sub numele de Madona Neagra de la Czestochowa. In decursul vremii, icoanei i s-au atribuit puteri miraculoase, fiind socotita facatoare de minuni. Continuam drumul catre Varsovia unde sosim in cursul serii. Cazare la hotel Radisson Blu Sobieski 4* (sau similar) in Varsovia.

ZIUA 5 | VARSOVIA TUR DE ORAS

Mic dejun. In prima parte a zilei avem tur de jumatate de zi cu ghid local a capitalei Poloniei. Turul panoramic al orasului Varsovia incepe cu admirarea obiectivelor turistice din orasul vechi (atractii reconstruite dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial dupa planurile originale, monument aflat in Patrimoniul UNESCO), Palatul Culturii si al Stiintei (cea mai inalta structura a orasului). Continuam cu piata centrala, din care stradute inguste duc la zidurile de aparare Barbican, Catedra Sfantul Ioan, Castelul Regal sau Parcul Lazienki (complex arhitectural datand din secolul al XVII-lea). De asemenea, ne vom plimba pe stradutele ticsite cu cafenele, restaurante si magazine. Cazare.

ZIUA 6 | VARSOVIA ZELAZOWA WOLA (excursie optionala)

Mic dejun. In prima parte a zilei va propunem o excursie optionala la Zelazowa Wola, un mic orasel situat la 50 km de capitala, unde in anul 1810 s-a nascut compozitorul si eroul national Frederic Chopin. Casa natala este acum transformata in muzeu inconjurat de un parc cu peste 500 de specii de arbori si arbusti (tarif informativ valabil pentru 20 de persoane participante: 35 euro/persoana). Dupa amiaza ne intoarcem in Varsovia si vom avea timp liber. Se poate vizita Muzeul Polin, dedicat istoriei comunitatii evreiesti, sau Muzeul Insurectiei – un omagiu adus celor care au luptat si au murit pentru libertatea Poloniei. Expozitia prezinta lupta insurectionistilor aratand complexitatea situatei din acea perioada. Cazare.

ZIUA 7 | VARSOVIA BUCURESTI

Mic dejun. Timp liber pana in jurul orei 11:30 cand avem programat transferul catre aeroportul din Varsovia. Zborul este programat pentru ora 14:30. Sosire in Bucuresti la ora locala 17:20.

ziua 1 | bucuresti cracovia (tur de oras)

intalnire cu insotitorul de grup la ora 04:15 la aeroportul otopeni pentru imbarcare cursa lot polish airlines spre cracovia. sosire in cracovia la ora locala 07:05 si transfer in centrul orasului, unde avem programat un tur cu ghid local al cracoviei, oras care a fost de-a lungul secolelor resedinta regilor polonezi. centrul vechi istoric din cracovia a fost inscris in anul 1978 pe lista patrimoniului cultural mondial unesco. turul de oras panoramic (fara intrari) cu ghid local ne va dezvalui piata centrala aflata in mijlocul orasului, care este una dintre cele mai mari piete medievale, biserica sfanta maria (constructie gotica cu doua turnuri), sukiennice (hala postavarilor), collegium maius al universitatii jagiellona si rynek (piata mare) cu turnul primariei, castelul wawel (locul de veci al regilor si eroilor poloniei) pe care il vom vizita si in interior. in vecinatatea castelului este catedrala wawel, locul de incoronare al tuturor monarhilor poloniei. cracovia a adunat in lunga sa istorie regala adevarate comori de arhitectura si arta in palatele regale si aristocratice, in marile biserici, catedrale si sinagogi. prin universitatea jagiellona, infiintata cu 650 de ani in urma, a dat europei timp de secole mai multi invatati si intreaga elita intelectuala poloneza. orasul a scapat neatins in al doilea razboi mondial iar centrul medieval a ramas intact, nu insa si prospera comunitate de evrei care a pierit in ghetoul din cracovia sau a fost deportata in lagarele naziste. cazare la hotel conrad 4* (sau similar) in cracovia.

2 | cracovia auschwitz (excursie optionala)

mic dejun. mic dejun. pentru ziua de astazi va propunem o excursie optionala la auschwitz birkenau, unde avem prevazut un tur cu ghid local (tarif informativ valabil pentru 20 de persoane participante: 50 euro/persoana). cunoscut drept cel mai mare lagar de exterminare nazist, auschwitz a devenit locul emblematic de implementare a solutiei finale, un element major in punerea in practica a holocaustului; se estimeaza ca aproximativ 1,5 milioane de persoane au fost asasinate acolo, din care peste 90% au fost evrei. pe 27 ianuarie 2015 s-au implinit 70 de ani de cand cel mai mare centru de exterminare in masa a fost eliberat de sovietici. la inceput, auschwitz nu a fost un lagar de exterminare ci un lagar de munca conform dictonului ironic si macabru care strajuia poarta lagarului: munca te elibereaza. dupa amiaza ne intoarcem in cracovia unde vom avea timp liber. cazare.

3 | cracovia mina de sare wieliczka (excursie optionala)

mic dejun. astazi va propunem o excursie optionala la mina de sare wieliczka (aflata la 13 km de cracovia), renumita pentru candelabrele sale realizate din sare, fiind una dintre cele mai spectaculoase mine din lume. este inclusa in patrimoniul unesco inca din anul 1978 (tarif informativ valabil pentru 20 de persoane participante: 70 euro/persoana). dupa amiaza ne intoarcem in cracovia unde avem timp liber. se poate face o vizita la fabrica-muzeu oskar schindler. aceasta este situata in apropierea cartierului evreiesc kazemiers. oskar schindler a fost un antreprenor german care, in timpul celui de-al doilea razboi mondial a angajat aproximativ 1200 de evrei la fabrica sa de vase emailate din cracovia si i-a protejat constant de compatriotii sai, salvandu-i astfel de la exterminare. muzeul prezinta viata polonezilor in timpul ocupatiei naziste din perioada 1939-1945, viata orasului si soarta evreilor din cracovia in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

4 | cracovia jasna gora varsovia 350 km

mic dejun. plecam catre manastirea jasna gora (muntele luminos) pe care o vom vizita si care se afla in czestochowa. este cel mai mare loc de pelerinaj din tara, unde se gaseste faimosul altar dedicat maicii domnului. manastirea jasna gora a fost ridicata in anul 1382, de catre calugarii paulini veniti din ungaria la invitatia ducelui wladyslaw de opole. importanta manastirii a crescut repede, aceasta devenind un loc de pelerinaj foarte cautat, timp de sute de ani, incepand cu evul mediu si pana in prezent. aici se afla o comoara inestimabila: icoana cea mai importanta a fecioarei maria din aceasta parte a europei. faimoasa icoana o reprezinta pe fecioara maria cu pruncul iisus, intr-un mod inedit: amandoi au infatisarea neagra! icoana manastirii jasna gora este cunoscuta si sub numele de madona neagra de la czestochowa. in decursul vremii, icoanei i s-au atribuit puteri miraculoase, fiind socotita facatoare de minuni. continuam drumul catre varsovia unde sosim in cursul serii. cazare la hotel radisson blu sobieski 4* (sau similar) in varsovia.

5 | varsovia tur de oras

mic dejun. in prima parte a zilei avem tur de jumatate de zi cu ghid local a capitalei poloniei. turul panoramic al orasului varsovia incepe cu admirarea obiectivelor turistice din orasul vechi (atractii reconstruite dupa cel de-al doilea razboi mondial dupa planurile originale, monument aflat in patrimoniul unesco), palatul culturii si al stiintei (cea mai inalta structura a orasului). continuam cu piata centrala, din care stradute inguste duc la zidurile de aparare barbican, catedra sfantul ioan, castelul regal sau parcul lazienki (complex arhitectural datand din secolul al xvii-lea). de asemenea, ne vom plimba pe stradutele ticsite cu cafenele, restaurante si magazine. cazare.

6 | varsovia zelazowa wola (excursie optionala)

mic dejun. in prima parte a zilei va propunem o excursie optionala la zelazowa wola, un mic orasel situat la 50 km de capitala, unde in anul 1810 s-a nascut compozitorul si eroul national frederic chopin. casa natala este acum transformata in muzeu inconjurat de un parc cu peste 500 de specii de arbori si arbusti (tarif informativ valabil pentru 20 de persoane participante: 35 euro/persoana). dupa amiaza ne intoarcem in varsovia si vom avea timp liber. se poate vizita muzeul polin, dedicat istoriei comunitatii evreiesti, sau muzeul insurectiei – un omagiu adus celor care au luptat si au murit pentru libertatea poloniei. expozitia prezinta lupta insurectionistilor aratand complexitatea situatei din acea perioada. cazare.

7 | varsovia bucuresti

mic dejun. timp liber pana in jurul orei 11:30 cand avem programat transferul catre aeroportul din varsovia. zborul este programat pentru ora 14:30. sosire in bucuresti la ora locala 17:20.

Valabilitatea acestei oferte a expirat! Va rugam contactati agentia pentru oferte similare.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 7 zile
  • Categorie hoteluri: 4
  • Transport: Avion - Decolare din Bucuresti, Romania

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
23 Iulie 2019 725 €
Data plecare Tarif
22 August 2019 725 €

tarife incepand de la 725 €

Servicii incluse

SERVICII INCLUSE:

transport cu avionul (cursa directa) Bucuresti Cracovia si Varsovia Bucuresti cu compania LOT Polish Airlines;
6 nopti cazare cu mic dejun: 3 nopti in Cracovia la hotel 4* si 3 nopti in Varsovia la hotel 4*;
transferuri aeroport hotel aeroport;
tur panoramic de jumatate de zi al orasului Cracovia cu ghid local;
tur panoramic de jumatate de zi al orasului Varsovia cu ghid local;
vizitarea castelului Wawel cu ghid local;
vizitarea manastirii Jasna Gora cu ghid local;
insotitor roman de grup;
taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).
Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna februarie 2019. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

Servicii neincluse

NU SUNT INCLUSE:

asigurarea medicala de calatorie (optionala);
asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 20 EURO/persoana se practica in tarile vizitate, se achita la sosirea in tara de destinatie;
excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.
Tarife informative pentru intrari la obiectivele turistice:
Cracovia: Biserica Sf Maria 3,5 euro/persoana, Catedrala Regala 4 euro/persoana
Varsovia: Castelul Regal 9,5 euro/persoana, Muzeul Poli 5 euro/persoana, Muzeul Insurectiei 3,5 euro/persoana


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

Q Travel Confort