Vizualizezi oferta circuit Tunisia, vacanta Tunisia.

Circuit avion Tunisia

Circuit Tunisia
  • Tari: Tunisia
  • Orase tranzitate: Hammamet, Tunis

Descriere

ZIUA 1 | BUCURESTIENFIDHA (HAMMAMET)

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 05:00. Plecare spre Hammamet cu compania
AIR BUCHAREST la ora 07:00. Sosire in Hammamet la ora locala 07:30 si transfer catre hotel. Zi libera pentru odihna si
plaja. Cazare si cina la hotel Nozha Beach 4* sau similar in Hammamet.

ZIUA 2 | HAMMAMETCARTAGINATUNISHAMMAMET (164 KM)

Mic dejun. Astazi vom descoperi orasul Cartagina unde vom vizita ruinele civilizatiilor feniciene si romane. Cartagina a fost fondata pe Dealul Byrsa, in secolul al VIII-lea î.Hr., de catre legendara printesa Elissa-Dido. Mozaicurile romane se afla langa ruinele cladirilor feniciene datand din secolul al VIII-lea î.Hr. Acest loc minunat a fost teatrul unei mari violente, dupa cum a scris un istoric roman despre caderea Cartaginei: “orasul a fost ars pana la temelii, iar pamanantul blestemat a fost acoperit cu sare pentru a-i asigura decaderea”. Declarat monument national, orasul Cartagina (adica “Noul Oras”, in limba feniciana) abunda de vestigii ale Imperiului Roman: bai, locuinte, mozaicuri, temple, sanctuare precum si renumitul port naval al cartaginezilor. Vom servi pranzul (optional) la un restaurant local apoi ne vom continua calatoria la Muzeul Bardo din Tunis. Vechea resedinta a dinastiei Bey (care a condus Tunisia din 1705 pana in 1957) este in zilele noastre muzeu de arheologie, gazduind cea mai veche si mai mare colectie de mozaicuri romane din lume, zeci de capodopere de o inestimabila valoare. Palatul Bardo a fost construit in stil andaluz, cu plafoane frumoase din lemn sculptat si ornamente autentice. Seara ne vom intoarce la hotel Nozha Beach 4* sau similar.

ZIUA 3 | HAMMAMET – optional SIDI BOU SAIDTUNIS OLD MEDINAHAMMAMET

Dupa micul dejun va propunem o excursie optionala pentru a descoperi ”orasul albastru” Sidi Bou Said, unde vom descoperi stilul de viata tunisian autentic, vizitand orasul cu uimitoare vederi panoramice spre mare si munti. Continuam traseul cu vizitarea Medinei Tunis. Construit de arabi in 698 orasul Tunes (Tunis) s-a dezvoltat si a inflorit inauntrul fortificatiilor sale. Numele “Medina” desemneaza orasul vechi glorios, asupra caruia timpul nu si-a pus amprenta, inima istorica a orasului actual. Plimbandu-te prin Souk esti incantat de mirosuri exotice si de parfumuri in timp ce descoperi tarabele unde se practica un comert autentic, se comercializeaza de la articole din piele pana cele mai fine filigrane. Cazare si cina la Hotel Nozha Beach 4* sau similar in Hammamet.

ZIUA 4 | HAMMAMET – EL JEMMATMATADOUZ (525 KM)

Dupa micul dejun, plecam spre El Jem unde vizitam al treilea amfiteatru ca marime si cel mai bine conservat din lume. Continuam drumul spre Matmata. Dupa servirea pranzului, vizitam zona renumitelor locuinte troglodite. Platoul Matmata se afla langa un coridor ingust, langa singura cale ferata dintre Libia si Tunisia. Aceasta regiune a fost cotropita de invadatori de-a lungul istoriei, fortandu-i pe berberi sa se retraga in munti. Mai tarziu, dupa ce conflictele s-au stins, acestia s-au mutat mai jos si au decis sa locuiasca aici in case sapate in pamant. De asemenea, tot aici s-a filmat si faimoasa serie Star Wars, casa lui Luke Skywalker fiind de fapt un hotel subteran pe nume Sidi Driss. Ne vom familiariza cu modul de viata al berberilor, vom vizita o casa traditionala de berberi unde vom gusta painea traditionala si vom servi un ceai. Dupa amiaza vom ajunge la Douz, orasul numit de catre tunisieni Poarta Desertului, de aici incepand orizontul de nisip. Douz este cunoscut pentru renumitul targ de camile care se tine saptamanal si pentru productia curmalelor Deglet Nour. Optional plimbare cu camila in desert la apus de soare. Seara, cina si cazare la hotelul Sahara Douz 4 * sau similar.

ZIUA 5 | DOUZCHOTT EL JERIDTOZEUR (126 KM)

Dupa micul dejun plecare spre Chott El Djerid, un lac sarat endoreic urias aflat in zona sudica a Tunisiei. Este cea mai mare zona salina a Saharei, cu o suprafata de aproximativ 7.000 km². Datorita climatului extrem, cu ploi care insumeaza anual doar 100 mm si temperaturi care ajung pana la 50°C, apa se evapora din lac. Vara Chott El Djerid este complet secat si se petrec numeroase fenomene Fata Morgana. Lacul sarat a fost si el una dintre locatiile de filmare pentru Star Wars. Ajungem in Tozeur, numit si "oaza in desert’’ orasul cu mii de palmieri, renumit pentru curmalele sale care se exporta in toata lumea; vom vizita orasul cu ghidul local. Dupa amiaza timp liber sau putem opta pentru o plimbare cu jeep-urile pentru a vizita locurile unde s-a filmat Star Wars. Cazare si cina la hotel Ksar Rouge 4* in Tozeur.

ZIUA 6 | TOZEURCHEBIKATAMERZAGAFSAKAIROUANHAMMAMET (406 KM)

Dupa micul dejun servit la hotel, plecare cu jeep-uri 4X4 pentru vizitarea canioanelor din Chebika si a cascadelor din Tamerza. Chebika este un loc milenar edificat de romani, pe drumul care leaga orasul Leveste (Tébessa) din Algeria de Tacapa (Gabès) pe coasta orientala a Tunisiei. Pentru a comunica cu regiunile din apropiere, legionarii romani au folosit reflexia oglinzilor. Acest sit minunat este in zilele noastre satul Chébika. Tamerza este poate antica Ad Turres, o statie romana defensiva devenita in epoca bizantina o Episcopie. Ascuns de un lant muntos dominand campia, satul are o locatie privilegiata. Venind din sat, putem ajunge la Oued El Khanga unde se poate admira o cascada foarte frumoasa. La finalul traseului ne va astepta autocarul si continuam spre Kairouan prin Gafsa, cu pauza pentru masa de pranz (optional). Ajunsi in Kairouan (patrimoniu UNESCO) vom face un tur panoramic al orasului care este cea mai veche asezare arabomusulmana a Magrebului (anul 670 d.Hr.) si unul dintre principalele sale orase sfinte. Capitala timp de cinci secole, acesta a fost locul care a cunoscut o dezvoltare remarcabila a civilizatiei arabo-musulmane. Kairouan este marturia unica asupra primelor secole ale acestei civilizatii si a dezvoltarii sale arhitecturale si urbane. Plecam spre Hammamet. Cazare si cina la Hotel Nozha Beach 4* sau similar.

ZIUA 7 | HAMMAMET

Dupa micul dejun avem la dispozitie o zi libera pentru relaxare la plaja sau posibilitate de programe optionale. In cursul diminetii va propunem excursie de jumatate de zi la Friguia Park, parc zoologic situat in apropierea golfului Hammamet pe o suprafata de 36 de hectare, avand peste 400 de animale din 62 de specii diferite si singurul delfinariu din tara. Sau va propunem excursie de jumatate de zi la Nabeul, capitala olaritului Tunisian, oras situat in sudul Peninsulei Cape Bon, fondat in secolul V i.Chr ca port comercial. Cazarea si cina la acelasi hotel din Hammamet.

ZIUA 8 | ENFIDHA (HAMMAMET) – BUCURESTI

Mic dejun. Dupa eliberarea camerelor (ora 12:00), lasam bagajele in camera special amenajata si ne bucuram in continuare de facilitatile hotelului pana la transferul catre aeroportul din Hammamet pentru imbarcare pe cursa AIR BUCHAREST cu destinatia BUCURESTI; decolare la ora 21:15. Aterizare la Bucuresti la ora 01:45 ora locala.

ziua 1 | bucuresti – enfidha (hammamet)

intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul henri coanda (otopeni) la ora 05:00. plecare spre hammamet cu compania
air bucharest la ora 07:00. sosire in hammamet la ora locala 07:30 si transfer catre hotel. zi libera pentru odihna si
plaja. cazare si cina la hotel nozha beach 4* sau similar in hammamet.

2 | hammamet – cartagina – tunis – hammamet (164 km)

mic dejun. astazi vom descoperi orasul cartagina unde vom vizita ruinele civilizatiilor feniciene si romane. cartagina a fost fondata pe dealul byrsa, in secolul al viii-lea î.hr., de catre legendara printesa elissa-dido. mozaicurile romane se afla langa ruinele cladirilor feniciene datand din secolul al viii-lea î.hr. acest loc minunat a fost teatrul unei mari violente, dupa cum a scris un istoric roman despre caderea cartaginei: “orasul a fost ars pana la temelii, iar pamanantul blestemat a fost acoperit cu sare pentru a-i asigura decaderea”. declarat monument national, orasul cartagina (adica “noul oras”, in limba feniciana) abunda de vestigii ale imperiului roman: bai, locuinte, mozaicuri, temple, sanctuare precum si renumitul port naval al cartaginezilor. vom servi pranzul (optional) la un restaurant local apoi ne vom continua calatoria la muzeul bardo din tunis. vechea resedinta a dinastiei bey (care a condus tunisia din 1705 pana in 1957) este in zilele noastre muzeu de arheologie, gazduind cea mai veche si mai mare colectie de mozaicuri romane din lume, zeci de capodopere de o inestimabila valoare. palatul bardo a fost construit in stil andaluz, cu plafoane frumoase din lemn sculptat si ornamente autentice. seara ne vom intoarce la hotel nozha beach 4* sau similar.

3 | hammamet – optional sidi bou said – tunis old medina – hammamet

dupa micul dejun va propunem o excursie optionala pentru a descoperi ”orasul albastru” sidi bou said, unde vom descoperi stilul de viata tunisian autentic, vizitand orasul cu uimitoare vederi panoramice spre mare si munti. continuam traseul cu vizitarea medinei tunis. construit de arabi in 698 orasul tunes (tunis) s-a dezvoltat si a inflorit inauntrul fortificatiilor sale. numele “medina” desemneaza orasul vechi glorios, asupra caruia timpul nu si-a pus amprenta, inima istorica a orasului actual. plimbandu-te prin souk esti incantat de mirosuri exotice si de parfumuri in timp ce descoperi tarabele unde se practica un comert autentic, se comercializeaza de la articole din piele pana cele mai fine filigrane. cazare si cina la hotel nozha beach 4* sau similar in hammamet.

4 | hammamet – el jem – matmata – douz (525 km)

dupa micul dejun, plecam spre el jem unde vizitam al treilea amfiteatru ca marime si cel mai bine conservat din lume. continuam drumul spre matmata. dupa servirea pranzului, vizitam zona renumitelor locuinte troglodite. platoul matmata se afla langa un coridor ingust, langa singura cale ferata dintre libia si tunisia. aceasta regiune a fost cotropita de invadatori de-a lungul istoriei, fortandu-i pe berberi sa se retraga in munti. mai tarziu, dupa ce conflictele s-au stins, acestia s-au mutat mai jos si au decis sa locuiasca aici in case sapate in pamant. de asemenea, tot aici s-a filmat si faimoasa serie star wars, casa lui luke skywalker fiind de fapt un hotel subteran pe nume sidi driss. ne vom familiariza cu modul de viata al berberilor, vom vizita o casa traditionala de berberi unde vom gusta painea traditionala si vom servi un ceai. dupa amiaza vom ajunge la douz, orasul numit de catre tunisieni poarta desertului, de aici incepand orizontul de nisip. douz este cunoscut pentru renumitul targ de camile care se tine saptamanal si pentru productia curmalelor deglet nour. optional plimbare cu camila in desert la apus de soare. seara, cina si cazare la hotelul sahara douz 4 * sau similar.

5 | douz – chott el jerid – tozeur (126 km)

dupa micul dejun plecare spre chott el djerid, un lac sarat endoreic urias aflat in zona sudica a tunisiei. este cea mai mare zona salina a saharei, cu o suprafata de aproximativ 7.000 km². datorita climatului extrem, cu ploi care insumeaza anual doar 100 mm si temperaturi care ajung pana la 50°c, apa se evapora din lac. vara chott el djerid este complet secat si se petrec numeroase fenomene fata morgana. lacul sarat a fost si el una dintre locatiile de filmare pentru star wars. ajungem in tozeur, numit si "oaza in desert’’ orasul cu mii de palmieri, renumit pentru curmalele sale care se exporta in toata lumea; vom vizita orasul cu ghidul local. dupa amiaza timp liber sau putem opta pentru o plimbare cu jeep-urile pentru a vizita locurile unde s-a filmat star wars. cazare si cina la hotel ksar rouge 4* in tozeur.

6 | tozeur – chebika – tamerza – gafsa – kairouan – hammamet (406 km)

dupa micul dejun servit la hotel, plecare cu jeep-uri 4×4 pentru vizitarea canioanelor din chebika si a cascadelor din tamerza. chebika este un loc milenar edificat de romani, pe drumul care leaga orasul leveste (tébessa) din algeria de tacapa (gabès) pe coasta orientala a tunisiei. pentru a comunica cu regiunile din apropiere, legionarii romani au folosit reflexia oglinzilor. acest sit minunat este in zilele noastre satul chébika. tamerza este poate antica ad turres, o statie romana defensiva devenita in epoca bizantina o episcopie. ascuns de un lant muntos dominand campia, satul are o locatie privilegiata. venind din sat, putem ajunge la oued el khanga unde se poate admira o cascada foarte frumoasa. la finalul traseului ne va astepta autocarul si continuam spre kairouan prin gafsa, cu pauza pentru masa de pranz (optional). ajunsi in kairouan (patrimoniu unesco) vom face un tur panoramic al orasului care este cea mai veche asezare arabomusulmana a magrebului (anul 670 d.hr.) si unul dintre principalele sale orase sfinte. capitala timp de cinci secole, acesta a fost locul care a cunoscut o dezvoltare remarcabila a civilizatiei arabo-musulmane. kairouan este marturia unica asupra primelor secole ale acestei civilizatii si a dezvoltarii sale arhitecturale si urbane. plecam spre hammamet. cazare si cina la hotel nozha beach 4* sau similar.

7 | hammamet

dupa micul dejun avem la dispozitie o zi libera pentru relaxare la plaja sau posibilitate de programe optionale. in cursul diminetii va propunem excursie de jumatate de zi la friguia park, parc zoologic situat in apropierea golfului hammamet pe o suprafata de 36 de hectare, avand peste 400 de animale din 62 de specii diferite si singurul delfinariu din tara. sau va propunem excursie de jumatate de zi la nabeul, capitala olaritului tunisian, oras situat in sudul peninsulei cape bon, fondat in secolul v i.chr ca port comercial. cazarea si cina la acelasi hotel din hammamet.

8 | enfidha (hammamet) – bucuresti

mic dejun. dupa eliberarea camerelor (ora 12:00), lasam bagajele in camera special amenajata si ne bucuram in continuare de facilitatile hotelului pana la transferul catre aeroportul din hammamet pentru imbarcare pe cursa air bucharest cu destinatia bucuresti; decolare la ora 21:15. aterizare la bucuresti la ora 01:45 ora locala.

Valabilitatea acestei oferte a expirat! Va rugam contactati agentia pentru oferte similare.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 9 zile
  • Categorie hoteluri: 4
  • Transport: Avion - Decolare din Bucuresti, Romania

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
28 Septembrie 2019 715 €

tarife incepand de la 715 €

Servicii incluse

SERVICII INCLUSE:

• transport cu avionul cursa charter Bucuresti – Enfidha (Hammamet) – Bucuresti cu compania AIR BUCHAREST;
• 7 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun si cina) in hoteluri 4* standard local: 5 nopti in Hammamet, 1 noapte
in Douz, 1 noapte in Tozeur;
• transferuri aeroport – hotel – aeroport;
• tururi de oras cu ghizi locali in Hammamet, Tunis, Tozeur, Douz si Kairouan;
• intrarile la obiectivele turistice mentionate in program;
• ghid local pe toata durata sejurului (exceptie zilele libere);
• insotitor roman de grup;
• taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna august 2018. In situatia majorarii acestor taxe de catre compania aeriana pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

Servicii neincluse

NU SUNT INCLUSE:

• taxele locale impuse de autoritatile locale (se achita personal, la receptia hotelului): 1 Euro/persoana/noapte;
• asigurarea medicala de calatorie (optionala);
• asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in
pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
• bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 40 EURO/persoana – se practica in Tunisia, se
achita la sosirea in tara de destinatie prin insotitorul de grup;
• excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
• bauturile racoritoare / alcoolice la mesele incluse in program.

Observatii

EXCURSII OPTIONALE (minim 20 participanti, preturi informative):
• Sidi Bou Said 60 EURO/ persoana;
• Plimbare cu camila in desert: 50 EURO/ persoana.
• Friguia Park: 50 Euro/ persoana, gup minim 8 persoane;
• Nabeul: 50 Euro/ persoana, grup minim 8 persoane.
NOTA. Preturile excursiilor optionale sunt informative si sunt valabile pentru minim 20 participanti. Acestea pot suferi
modificari fata de prezenta oferta. Excursiile optionale se efectueaza in functie de disponibilitatile locale.


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

Q Travel Confort