Vizualizezi oferta circuit Romania, vacanta Romania.

Circuit autocar Romania

Circuit Romania
  • Tari: Romania
  • Orase tranzitate: Cluj-Napoca, Hunedoara, Alba Iulia

Descriere

Ziua 1. BUCURESTI Manastirea COZIA -Salina TURDA -CLUJ NAPOCA -Turda (cca. 475 km)
Plecare din Bucuresti, la 6.00 dimineata, de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I – acces dinspre Metrou Eroilor) spre Pitesti -Rm. Valcea. Strabatem Valea Oltului, cel mai lung defileu din tara noastra, unde vizitam Manastirea Cozia (sec. XIV) ctitorie a lui Mircea cel Batran, ce pastreaza in pronaos fragmente din pictura originala de sec. XIV. Continuam traseul spre Salina din Turda, un adevarat muzeu de istorie al mineritului in sare, reamenajata intr-o maniera foarte pitoreasca si reintrodusa in circuitul turistic in anul 2010. Ajungem la Cluj
Napoca si parcurgem un tur panoramic cu autocarul: Catedrala Greco-catolica Sf. Iosif (sec. XIX in stil romanic cu elemente gotice), Parcul Operei, amenjat in 1885 si inconjurat de cladiri istorice, intre care: Bastionul Croitorilor (una din putinele fortificatii ale vechii Cetati ramase intacte), Palatul de Justitie (construit in 1902, in stil eclectic), Opera Nationala Romana si Teatrul National (construite in 1906 in stil neo-baroc). Urmeaza Piata Avram Iancu, dominata de statuia eroului pasoptist si Catedrala Mitropolitana (in stil bizantin), Palatul Seminarului Teologic Ortodox, Biserica Unitariana (sec. XVIII), Biserica Evenghelica (de sec. XIX, care imbina stilul baroc cu cel neoclasic). In Piata Unirii, (centrul orasului in Evul Mediu –astazi cea mai mare piata medievala din sud-estul Europei), admiram statuia lui Matyas Corvin, Palatul Banffy (sec. XVIII) un frumos edificiu baroc, ce gazduieste Muzeul de Arta si vizitam Biserica Sf. Mihail (sec. XIV) unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii gotice din Transilvania. Ne intoarcem la Turda pentru cazare la pensiune / hotel 3*.

Ziua 2.VALEA ARIESULUI -GHETARUL SCARISOARA -PESTERA URSILOR -TEBEA -DEVA (cca. 325 km)
Mic dejun. Incepem traseul pe Valea Ariesului, care strabate una din cele mai frumoase zone etnografice ale Romaniei si unde admiram peisaje naturale unice si spectaculoase. In Campeni „capitala” Tarii Motilor, cartierul general atat al iobagilor condusi de Horea, cat si al ostilor conduse de Avram Iancu in 1848-1849, admiram statuia ecvestra a revolutionarului pasoptist. Vizitam Pestera Ghetarul Scarisoara, prima pestera din Romania declarata monument al naturii in anul 1938, care gazduieste cel mai mare bloc de gheata subteran din lume. Mai departe, vom vizita Pestera Ursilor cu cele trei galerii deschise turistilor: Galeria Emil Racovita, Galeria Ursilor si Galeria Lumanarilor, unde admiram in traseul de cca 500 m, adevarate minuni naturale. Continuam spre Tebea, unde vom afla legenda Gorunului lui Horea, un stejar vechi de 400 de ani si circumferinta de 9 m si vom vizita mormantul lui Avram Iancu. Deplasare la Deva pentru cazare la o pensiune 3*. Optional, urcam cu funicularul pentru a vizita Cetatea Devei (mentionata documentar in sec. XIII), una din cele mai importante fortificatii din Transilvania.

Ziua 3. Cast. CORVINILOR Biserica DENSUS -Ulpia Traiana SARMISEGETUSA -ALBA IULIA -BUCURESTI (cca. 510 km)
Mic dejun. Dimineata incepem vizita la Castelul Corvinilor (sec. XIV) transformat de Iancu de Hunedoara intr-un mare palat gotic (in sec. XV) unde admiram: portile cetatii, turnurile, santul exterior, capela, Sala Dietei, Palatul Administrativ. In continuare, vizitam Biserica Sf. Nicolae din Densus (sec. XIII), una dintre cele mai vechi biserici de tip bizantin din tara noastra, avand o infatisare ciudata, cu diferite elemente de decor la exterior, provenite de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, aflata la cativa km distanta. Pictura murala, destul de bine conservata, a fost realizata de un pictor care a lucrat si la ansamblul de la Curtea de Arges. Urmeaza Ulpia Traiana Sarmizegetusa, fosta capitala a provinciei romane Dacia, situată la cca. 40 de km de Sarmizegetusa Regia, capitala anterioară a regatului dac. Se pot observa ruinele amfiteatrului, ale Templului zeitei Nemesis si ale Forului lui Traian. Ne deplasam apoi spre Alba Iulia (dezvoltata pe locul anticului castru roman Apulum), unde vizitam Cetatea Alba Carolina (restaurata minutios)
o fortareata cu bastioane de tip Vauban, construita in sec. al XVIII-lea. Seara, intoarcere in Bucuresti (Academia Militara), in functie de trafic si conditiile meteo.

ziua 1. bucuresti manastirea cozia -salina turda -cluj napoca -turda (cca. 475 km)
plecare din bucuresti, la 6.00 dimineata, de la academia militara (universitatea de aparare carol i – acces dinspre metrou eroilor) spre pitesti -rm. valcea. strabatem valea oltului, cel mai lung defileu din tara noastra, unde vizitam manastirea cozia (sec. xiv) ctitorie a lui mircea cel batran, ce pastreaza in pronaos fragmente din pictura originala de sec. xiv. continuam traseul spre salina din turda, un adevarat muzeu de istorie al mineritului in sare, reamenajata intr-o maniera foarte pitoreasca si reintrodusa in circuitul turistic in anul 2010. ajungem la cluj
napoca si parcurgem un tur panoramic cu autocarul: catedrala greco-catolica sf. iosif (sec. xix in stil romanic cu elemente gotice), parcul operei, amenjat in 1885 si inconjurat de cladiri istorice, intre care: bastionul croitorilor (una din putinele fortificatii ale vechii cetati ramase intacte), palatul de justitie (construit in 1902, in stil eclectic), opera nationala romana si teatrul national (construite in 1906 in stil neo-baroc). urmeaza piata avram iancu, dominata de statuia eroului pasoptist si catedrala mitropolitana (in stil bizantin), palatul seminarului teologic ortodox, biserica unitariana (sec. xviii), biserica evenghelica (de sec. xix, care imbina stilul baroc cu cel neoclasic). in piata unirii, (centrul orasului in evul mediu –astazi cea mai mare piata medievala din sud-estul europei), admiram statuia lui matyas corvin, palatul banffy (sec. xviii) un frumos edificiu baroc, ce gazduieste muzeul de arta si vizitam biserica sf. mihail (sec. xiv) unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii gotice din transilvania. ne intoarcem la turda pentru cazare la pensiune / hotel 3*.

2.valea ariesului -ghetarul scarisoara -pestera ursilor -tebea -deva (cca. 325 km)
mic dejun. incepem traseul pe valea ariesului, care strabate una din cele mai frumoase zone etnografice ale romaniei si unde admiram peisaje naturale unice si spectaculoase. in campeni „capitala” tarii motilor, cartierul general atat al iobagilor condusi de horea, cat si al ostilor conduse de avram iancu in 1848-1849, admiram statuia ecvestra a revolutionarului pasoptist. vizitam pestera ghetarul scarisoara, prima pestera din romania declarata monument al naturii in anul 1938, care gazduieste cel mai mare bloc de gheata subteran din lume. mai departe, vom vizita pestera ursilor cu cele trei galerii deschise turistilor: galeria emil racovita, galeria ursilor si galeria lumanarilor, unde admiram in traseul de cca 500 m, adevarate minuni naturale. continuam spre tebea, unde vom afla legenda gorunului lui horea, un stejar vechi de 400 de ani si circumferinta de 9 m si vom vizita mormantul lui avram iancu. deplasare la deva pentru cazare la o pensiune 3*. optional, urcam cu funicularul pentru a vizita cetatea devei (mentionata documentar in sec. xiii), una din cele mai importante fortificatii din transilvania.

3. cast. corvinilor biserica densus -ulpia traiana sarmisegetusa -alba iulia -bucuresti (cca. 510 km)
mic dejun. dimineata incepem vizita la castelul corvinilor (sec. xiv) transformat de iancu de hunedoara intr-un mare palat gotic (in sec. xv) unde admiram: portile cetatii, turnurile, santul exterior, capela, sala dietei, palatul administrativ. in continuare, vizitam biserica sf. nicolae din densus (sec. xiii), una dintre cele mai vechi biserici de tip bizantin din tara noastra, avand o infatisare ciudata, cu diferite elemente de decor la exterior, provenite de la ulpia traiana sarmizegetusa, aflata la cativa km distanta. pictura murala, destul de bine conservata, a fost realizata de un pictor care a lucrat si la ansamblul de la curtea de arges. urmeaza ulpia traiana sarmizegetusa, fosta capitala a provinciei romane dacia, situată la cca. 40 de km de sarmizegetusa regia, capitala anterioară a regatului dac. se pot observa ruinele amfiteatrului, ale templului zeitei nemesis si ale forului lui traian. ne deplasam apoi spre alba iulia (dezvoltata pe locul anticului castru roman apulum), unde vizitam cetatea alba carolina (restaurata minutios)
o fortareata cu bastioane de tip vauban, construita in sec. al xviii-lea. seara, intoarcere in bucuresti (academia militara), in functie de trafic si conditiile meteo.

Valabilitatea acestei oferte a expirat! Va rugam contactati agentia pentru oferte similare.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 3 zile
  • Categorie hoteluri: 3
  • Transport: Autocar

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
19 Iunie 2021 565 RON
Data plecare Tarif
30 Iulie 2021 565 RON
Data plecare Tarif
20 August 2021 565 RON
Data plecare Tarif
17 Septembrie 2021 565 RON

tarife incepand de la 565 RON

Servicii incluse

- Transport cu autocar cu climatizare, clasificat pentru transport turistic

- 2 cazari cu mic dejun la pensiuni sau hoteluri de 3* (ca exceptie 2*)

- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu

- Deplasare pentru vizite la: Manastirea Cozia -Salina Turda -Cluj -Valea Ariesului -Campeni -Pestera Scarisoara -Pestera Ursilor -Tebea -Castelul Corvinilor -Biserica Densus -Ulpia Traiana Sarmisegetuza -Alba Iulia

Servicii neincluse

- Supliment 5% pentru locuri preferentiale in autocar (primele 3 banchete)

- Intrarile la obiectivele turistice

- Taxa de oras pt. fiecare cazare unde aceasta e solicitata (se va achita cash de catre turisti)

Observatii

Grup minim 25 pers. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 20 de persoane

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.

Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei

*Transferurile din tara se organizeaza (indiferent de numarul de persoane care solicita transferul) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat (minim 2 pers.) cu autoturism, microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15-30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2 – 3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a te informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul tau). Te rugam sa respecti ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. Daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de tata plecarii. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate.

- Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold- Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal.

- Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6 – 12 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.

- Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.

- Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.

- Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficiala conform standardelor din Romania. Repartizarea camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.

- Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

- Asezarea în autocar se face incepand cu bancheta a patra, in ordinea înscrierilor. Ca exceptie, turistii care achita suplimentul de 5% pentru primele 3 banchete in autocar, vor fi repartizati in limita locurilor disponibile incepand cu a 2-a bancheta.

- Pentru călătorie este necesara cartea de identitate.

Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

Neotour