Vizualizezi oferta circuit Spania, circuit Franta, circuit Austria, circuit Elvetia, circuit Germania, circuit Liechtenstein, vacanta Spania, vacanta Franta, vacanta Austria, vacanta Elvetia, vacanta Germania, vacanta Liechtenstein.

Circuit avion Spania, Franta, Austria, Elvetia, Germania, Liechtenstein

Circuit Spania
  • Tari: Spania, Franta, Austria, Elvetia, Germania, Liechtenstein
  • Orase tranzitate: Viena, Albi, Foix, Segovia, Oberammergau, Lyon, Toulouse, Zaragoza, Linz, Geneva, Berna, Madrid, Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck, Artstetten

Descriere

Ziua 1 / 25.09.2019:  Bucuresti – Madrid

Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 06:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Tarom). Plecare spre Madrid cu compania Tarom, zbor RO 415 (08:10 / 11:15). Odata sositi in Madrid, vom face un tur panoramic de oras care va include Puerta del Sol, celebrul bulevard Gran Via, Plaza Cibeles, Palatul Regal din Madrid, Teatro Real, care include si Casa Operei restaurata in anul 1850, Parcul Buen Retiro, impunatoarea Biblioteca Nationala, care contine o parte din arhivele istorice ale Spaniei, Muzeul Prado, care adaposteste una dintre cele mai celebre colectii de arta din lume, Muzeul National si Centrul de Arta Regina Sofia. Chiar daca Madridul dispune de o infrastructura moderna vom vedea ca acesta si-a pastrat totusi aspectul istoric pe care-l vom regasi pe multe dintre strazile si cartierele sale. Cazare in Madrid. Ziua 2 / 26.09.2019:  Madrid – Segovia – Zaragoza  (455 km)
Mic dejun. Plecare spre Segovia, al carui castel este fara indoiala atractia principala a orasului si probabil cel
mai frumos castel al Spaniei. Alcazarul Segovia se remarca de la distanta prin turnurile acoperite cu placi de ardezie ce se inalta ca un miraj deasupra confluentei raurilor Clamores si Eresma. Aceasta priveliste se datoreaza regelui habsburg Filip al II-lea, care a adus adaosuri majore castelului medieval initial. Vom avea prilejul de a admira vederile panoramice de pe acoperisul temnitei, unde vom putea ajunge dupa urcarea a 150 trepte inguste. Plecare spre Zaragoza, capitala regiunii Aragon, oras cu o vechime de aprox. 2.000 de ani, unde ne vom caza. Ziua 3 / 27.09.2019:  Zaragoza – Andorra  (330 km)
Mic dejun. Dimineata vom vizita Zaragoza, oras cu numeroase muzee si monumente, unde traditiile si obiceiurile au fost pastrate foarte bine, localitatea dobandindu-si astfel identitatea proprie. Amestecul culturilor romanilor, maurilor, crestinilor si evreilor, care au stapanit de-a lungul timpului, a creat numeroase monumente si marturii istorice. Specificul orasului este dat de faptul ca aici exista marturii ale celor patru culturi diferite care au coexistat aici, ceea ce confera orasului denumirea de “urbe a diversitatii”. Vom vizita Catedrala La Seo si una dintre cele mai mari si importante biserici din Spania, Basilica de Nuestra Senora del Pilar, despre care se spune ca este prima biserica din istorie dedicata Fecioarei Maria. O veche legenda povesteste ca Sf. Iacov cel Mare care propovaduia cuvantul lui Iisus in Spania, descurajat de esecul misiunii sale, se ruga pe malul raului Ebro, cand in anul 40 d.Hr., Fecioara Maria i s-a aratat dandu-i o mica statuie din lemn si o coloana de jasp, cerandu-i sa construiasca o biserica in cinstea ei. Astfel a aparut Nuestra Senora del Pilar, o capela mica, prima biserica dedicata Fecioarei Maria, inaltata in urma singurei aparitii savarsite inainte de Adormire. Ne vom deplasa in continuarea zilei spre Andorra, micutul principat din Pirinei inghesuit intre Franta si Spania, denumit si Principatul Vailor Andorrei unde vom vizita cel mai sfant loc din Andorra, Meritxell din Canillo, apoi ne vom indrepta pe drumul strajuit de stanci inalte spre Os de Civis, un satuc ridicat in stil tipic andorran, cu casele aproape unite una de alta, cu pitoresti stradute inguste, a carui biserica romana a fost listata in Patrimoniul Mondial UNESCO. Prin peisajul muntos impresionant vom ajunge in cea mai inalta capitala a Europei, Andorra La Vella, unde vom vedea Biserica Esglesia de Sant Esteve, situata in partea veche a orasului, construita in stil romanesc, in sec. al XIX-lea, precum si piata din fata cladirii Parlamentului. Vom avea de asemenea prilejul de a face cumparaturi in acest paradis fiscal. Cazare in Andorra. Ziua 4 / 28.09.2019:  Andorra – Foix – Toulouse  (190 km)
Mic dejun. Vom parasi Andorra indreptandu-ne spre Franta unde ne vom opri in Foix, un oras dominat de un castel impozant cuibarit deasupra centrului medieval si al stradutelor inguste. Raul din apropiere, Rivière Souterraine de Labouiche este cel mai lung rau subteran din Europa care ofera posibilitatea vizitarii pesterilor din zona in timpul unor plimbari cu barca. In continuarea zilei vom pleca spre Toulouse, cel de-al patrulea oras ca marime din Franta, centrul cultural si economic al sudului Frantei, oras universitar din anul 1230. Cunoscut drept „la ville rose”, respectiv orasul rosu, datorita numeroaselor cladiri din caramida rosie, deoarece piatra era greu de gasit in zona. Toulouse este bogat in arta si arhitectura, fiind centrul aviatiei franceze si al industriei spatiale. Vom face un tur pietonal, prilej de a admira printre altele Place du Capitole, Catedrala St. Etienne si doua monumente listate de UNESCO in Patrimoniul Mondial: Basilica St. Servin, cea mai mare cladire construita in stil romanesc din Europa, loc de pelerinaj care adaposteste relicve sfinte, printre care o bucatica din crucea pe care a fost rastignit Iisus si un spin din “coroana” sa, si Canal du Midi, o parte a canalului care uneste Mediterana cu Atlanticul, construit in sec. al XVII-lea. Cazare in Toulouse. Ziua 5 / 29.09.2019:  Toulouse – Albi – Lyon  (540 km)
Mic dejun. Plecare spre Lyon, oras despre care se spune ca dupa Venetia are cea mai mare zona de factura renascentista din Europa, situata intre raurile Rhone si Saone. Pe parcurs ne vom opri in Albi, oras listat in Patrimoniul Mondial UNESCO. Orasul a inceput sa se dezvolte incepand cu sec. al X-lea, fapt reflectat de cartierul St Salvi si de vechiul pod, devenind in sec. al XIII-lea un puternic oras episcopal. Vom vedea frumoasa catedrala gotica care domina orasul precum si alte monumente care dateaza din Evul Mediu. De asemenea vom putea vizita Muzeul Toulouse Lautrec, care s-a nascut in Albi. Ne vom continua deplasarea spre Lyon, oras sinonim cu industria matasii, cu Rezistenta Franceza si care are reputatia de “capitala gastronomica a lumii”. Multe personalitati s-au nascut in Lyon sau au locuit si au lucrat aici, dintre care demn de mentionat sunt: fizicianul A.M. Ampere, doctorul Francois Rabelais, scriitorul Antoine St. Exupery, inventatorii cinematografului, fratii Lumiere etc. Vom face un tur panoramic de oras care va incepe pe Colina Fourviere, vom vedea Basilica Notre Dame construita in stil rococo, cartierul St. Jean, traditionalele „traboules”, pasajele care permit trecerea dintr-un imobil in altul, specifice Lyonului, Hotel du Ville, Muzeul de Arte Frumoase care este intrecut doar de Luvru cand vine vorba de colectii de arta si Piata Bellececour. Cazare in Lyon. Ziua 6 / 30.09.2019:  Lyon – Geneva – Berna – Habsburg  (405 km)
Mic dejun. Vom parasi Franta indreptandu-ne spre Elvetia, Tara Cantoanelor. Ne vom opri in Geneva, oras cosmopolit situat pe malul lacului Leman, un important centru financiar european, capitala internationala a pacii, titulatura obtinuta datorita culturii si traditiilor sale umanitare, un oras al armoniei si al unificarii valorilor internationale, cu un aspect cosmopolit si monumente memorabile. Vom face un tur panoramic si pietonal care va contine cateva teme principale, reprezentative pentru spiritul orasului. Tema Reformei protestante a bisericii lui Jean Calvin, din sec. al XVI-lea ne invita sa vizitam catedrala Saint Pierre, cea mai veche cladire din oras si Monumentul Reformei. Tema gandirii liberale si a valorilor umaniste ne va purta pasii spre monumentele ducelui de Brunswick, al lui Rousseau si Henry Dunant (fondatorul Crucii Rosii). Tema elegantei aristocratice ne va indrepta pasii spre malul lacului, pentru a admira hoteluri-palate si vapoare de epoca sau tema modernitatii si globalizarii ne va propune, pe parcursul turului panoramic, Palatul Natiunilor si sediile organizatiilor internationale. Dupa-amiaza vom pleca spre Berna, capitala tarii fondata in anul 1911 de catre Ducele Bertold al V-lea de Zahringen. Situat pe o peninsula, avand in apropiere Raul Aare, Berna este un oras linistit, cu stradute pietruite, cu cladiri in stil vechi ce par sa nu se fi schimbat deloc in ultimele cinci secole. Vom face un tur pietonal in cadrul caruia vom admira Catedrala gotica Münster, cea mai inalta din Tara Cantoanelor, Turnul Ceasului, situat in centrul orasului vechi, Casa Memoriala Einstein, Palatul Parlamentului si Orologiul astronomic. Ne vom plimba prin orasul vechi care evoca gloria seculara a cetatii, bazata pe forta ei militara, un exemplu tipic al arhitecturii urbanistice medievale, care a fost inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in anul 1983. Ne vom deplasa apoi spre Habsburg, unde ne vom caza. Ziua 7 / 01.10.2019:  Habsburg – Liechtenstein – Oberammergau – Garmisch-Partenkirchen  (375 km)
Mic dejun. Dimineata vom vizita Castelul Habsburg care poarta numele faimoasei dinastii, situat in cantonul Aargau, langa Raul Aar, listat ca sit de patrimoniu elvetian de importanta nationala. Habsburgul a fost sediul initial al Casei Habsburg, care a devenit una dintre cele mai importante dinastii imperiale si regale din Europa. In continuarea zilei vom parasi Elvetia si vom intra in Liechtenstein, stat ce ocupa locul sase in topul celor mai mici natiuni din lume, unde vom vizita Vaduz, capitala tarii. Vom admira in voie privelistea panoramica a castelului din Liechtenstein, dupa care vom intra in Germania, indreptandu-ne spre Oberammergau, un orasel pitoresc de munte, care este practic un muzeu in aer liber, faimos datorita sculpturilor in lemn raspandite pe stradutele sale, localitatea fiind faimoasa pentru taietorii si artistii lemnului, dar mai ales datorita caselor pictate cu scene biblice sau din basme, numite Luftmalerei. Ne vom deplasa apoi spre Garmisch-Partenkirchen, o statiune montana bavareza dar si un loc al relaxarii si al petrecerii timpului liber, avand in vedere ca este si o renumita statiune balneo-climaterica, localizata la poalele muntelui Zugspitze, cel mai inalt munte din Germania. Bavaria are o traditie lunga in decorarea cladirilor cu picturi religioase sau istorice, multe dintre cladirile pe care le vom intalni in Garmisch-Partenkirchen fiind decorate cu astfel de picturi murale care sfideaza trecerea timpului de secole. Cazare in Garmisch-Partenkirchen. Ziua 8 / 02.10.2019:  Garmisch-Partenkirchen – Innsbruck – Linz  (377 km)
Mic dejun. Plecare spre Austria, tara sinonima cu dinastia Habsburgilor, unde ne vom opri la Innsbruck pentru a vizita Castelul Hofburg, unul dintre castelele simbol ale Casei de Habsburg, care cuprinde cinci zone muzeale tematice: salile Maria Tereza din sec. al XVIII-lea, apartamentul imparatesei Elisabeta din sec. al XIX-lea, un muzeu de mobilier, o galerie ancestrala si o galerie de pictura. Ne vom continua incursiunea in istoria faimoasei dinastii vizitand Castelul Ambras, considerat a fi una dintre cele mai populare atractii turistice ale Tirolului. Importanta culturala si istorica a castelului este strans legata de arhiducele Ferdinand al II-lea, mare colectionar de arta, fiindu-i resedinta intre anii 1563 – 1595. Parintele domnitor al Tirolului, fiul imparatului Ferdinand I, a ordonat ca cetatea medievala de la Ambras sa fie transformata intr-un castel renascentist ca dar pentru sotia sa Philippine Welser. Castelul inferior detine capodopere ale artei europene de la imparatul Maximilian I pana la imparatul Leopold I. Vizita noastra in capitala Tirolului se va incheia la Acoperisul de Aur, construit de arhiducele Friedrich IV, in sec. al XV-lea, pentru a comemora casatoria lui Maximilian I cu Bianca Maria Sforza de Milano si a servit drept loja regala de lux, de unde Curtea urmarea festivitatile de turniruri din piata. Vom pleca in continuare spre Linz, capitala unei regiuni cu lanturi muntoase impunatoare si sate izolate. Cazare in Linz. Ziua 9 / 03.10.2019:  Linz – Artstetten – Burg Kreuzenstein – Viena (350 km)
Mic dejun. Dimineata ne vom indrepta spre Artstetten, pentru a vizita castelul care in anul 1889, a intrat in proprietatea arhiducelei Franz Ferdinand care a facut o renovare ampla a castelului. Folosit anterior ca resedinta de vara de catre membrii dinastiei habsburgice, castelul este acum locul de odihna al arhiducelui Franz Ferdinand si al sotiei sale Sophie, ducesa de Hohenberg, care au fost asasinati in anul 1914. Ne vom indrepta apoi spre Burg Kreuzenstein, unde se afla castelul intrat in posesia Habsburgilor in anul 1278. Avand o pozitie idilica si foarte vizibila, pitorescul Castel Kreuzenstein este situat pe o colina impadurita intre orasele Korneuburg si Stockerau, in imediata vecinatate a Dunarii si a padurii Vienei, ceea ce a facut sa fie un sistem puternic de aparare strategica de-a lungul secolelor si mai ales in Evul Mediu. Ne vom deplasa in continuare spre Viena, fosta capitala imperiala a Imperiului Habsburgic. Cazare in Viena. Ziua 10 / 04.10.2019:  Viena – Bucuresti
Mic dejun. Aceasta va fi ultima zi a periplului nostru, zi pe care o vom petrece in Viena, orasul care a hranit spiritual atatia artisti, unul dintre cele mai mari si importante orase ale Europei Centrale, fapt care se datoreaza pozitiei sale geografice favorabile. Viena a fost secole la rand capitala imperiala si resedinta a familiei imperiale de Habsburg, ceea ce a dus la dezvoltarea sa ca unul dintre cele mai importante centre culturale si politice ale Europei. Orasul situat intre culmile nord-vestice ale Alpilor, a fost ridicat initial numai in partea de sud a Dunarii, astazi intinzandu-se pe ambele sale maluri. La propunerea autoritatilor, centrul vechi al orasului Viena precum si Castelul Schonbrunn, marturii vii ale domniei familiei imperiale de Habsburg, au fost trecute de UNESCO pe lista Monumentelor Patrimoniului Mondial. Centru al muzicii clasice, Viena este remarcabila si datorita arhitecturii sale deosebite, exprimata atat prin cladirile laice cat si prin cele de cult, orasul batand toate recordurile, aici existand peste 27 de castele si aprox. 150 de palate. Vom face un tur panoramic de oras care va include Sediul ONU, Prater, Turnul Dunarii, Centrul International de Congrese al Austriei, celebrul Ring Vienez cu Opera de Stat, Biserica Votiva, Muzeul de Arte Frumoase, Muzeul de Istorie a Artei, Muzeul pentru Arta Aplicata, Muzeul National de Istorie, Muzeul de Istorie a Naturii, Bursa Vieneza, Ministerul de Razboi, Muzeul de Arta Contemporana MAK, Burgtheater, Parlamentul, Universitatea, Piata Maria Thereza, Primaria si Palatul Hofburg, fosta resedinta de iarna a familiei imperiale de Habsburg. In continuarea zilei vom face un tur pietonal in centrul istoric, prilej cu care vom vedea Catedrala Sf. Stefan, Monumentul Ciumei, Biserica Sf. Petru, Palatul Hofburg si Piata Maria Tereza. Dupa-amiaza, timp liber pentru cumparaturi pe celebra Mariahilferstrasse, una dintre cele mai cunoscute strazi comerciale din Europa. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Bucuresti, cu compania Tarom, zbor RO 344 (17:50 / 20:20).

ziua 1 / 25.09.2019:  bucuresti – madrid

intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul henri coanda, la ora 06:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei tarom). plecare spre madrid cu compania tarom, zbor ro 415 (08:10 / 11:15). odata sositi in madrid, vom face un tur panoramic de oras care va include puerta del sol, celebrul bulevard gran via, plaza cibeles, palatul regal din madrid, teatro real, care include si casa operei restaurata in anul 1850, parcul buen retiro, impunatoarea biblioteca nationala, care contine o parte din arhivele istorice ale spaniei, muzeul prado, care adaposteste una dintre cele mai celebre colectii de arta din lume, muzeul national si centrul de arta regina sofia. chiar daca madridul dispune de o infrastructura moderna vom vedea ca acesta si-a pastrat totusi aspectul istoric pe care-l vom regasi pe multe dintre strazile si cartierele sale. cazare in madrid. ziua 2 / 26.09.2019:  madrid – segovia – zaragoza  (455 km)
mic dejun. plecare spre segovia, al carui castel este fara indoiala atractia principala a orasului si probabil cel
mai frumos castel al spaniei. alcazarul segovia se remarca de la distanta prin turnurile acoperite cu placi de ardezie ce se inalta ca un miraj deasupra confluentei raurilor clamores si eresma. aceasta priveliste se datoreaza regelui habsburg filip al ii-lea, care a adus adaosuri majore castelului medieval initial. vom avea prilejul de a admira vederile panoramice de pe acoperisul temnitei, unde vom putea ajunge dupa urcarea a 150 trepte inguste. plecare spre zaragoza, capitala regiunii aragon, oras cu o vechime de aprox. 2.000 de ani, unde ne vom caza. ziua 3 / 27.09.2019:  zaragoza – andorra  (330 km)
mic dejun. dimineata vom vizita zaragoza, oras cu numeroase muzee si monumente, unde traditiile si obiceiurile au fost pastrate foarte bine, localitatea dobandindu-si astfel identitatea proprie. amestecul culturilor romanilor, maurilor, crestinilor si evreilor, care au stapanit de-a lungul timpului, a creat numeroase monumente si marturii istorice. specificul orasului este dat de faptul ca aici exista marturii ale celor patru culturi diferite care au coexistat aici, ceea ce confera orasului denumirea de “urbe a diversitatii”. vom vizita catedrala la seo si una dintre cele mai mari si importante biserici din spania, basilica de nuestra senora del pilar, despre care se spune ca este prima biserica din istorie dedicata fecioarei maria. o veche legenda povesteste ca sf. iacov cel mare care propovaduia cuvantul lui iisus in spania, descurajat de esecul misiunii sale, se ruga pe malul raului ebro, cand in anul 40 d.hr., fecioara maria i s-a aratat dandu-i o mica statuie din lemn si o coloana de jasp, cerandu-i sa construiasca o biserica in cinstea ei. astfel a aparut nuestra senora del pilar, o capela mica, prima biserica dedicata fecioarei maria, inaltata in urma singurei aparitii savarsite inainte de adormire. ne vom deplasa in continuarea zilei spre andorra, micutul principat din pirinei inghesuit intre franta si spania, denumit si principatul vailor andorrei unde vom vizita cel mai sfant loc din andorra, meritxell din canillo, apoi ne vom indrepta pe drumul strajuit de stanci inalte spre os de civis, un satuc ridicat in stil tipic andorran, cu casele aproape unite una de alta, cu pitoresti stradute inguste, a carui biserica romana a fost listata in patrimoniul mondial unesco. prin peisajul muntos impresionant vom ajunge in cea mai inalta capitala a europei, andorra la vella, unde vom vedea biserica esglesia de sant esteve, situata in partea veche a orasului, construita in stil romanesc, in sec. al xix-lea, precum si piata din fata cladirii parlamentului. vom avea de asemenea prilejul de a face cumparaturi in acest paradis fiscal. cazare in andorra. ziua 4 / 28.09.2019:  andorra – foix – toulouse  (190 km)
mic dejun. vom parasi andorra indreptandu-ne spre franta unde ne vom opri in foix, un oras dominat de un castel impozant cuibarit deasupra centrului medieval si al stradutelor inguste. raul din apropiere, rivière souterraine de labouiche este cel mai lung rau subteran din europa care ofera posibilitatea vizitarii pesterilor din zona in timpul unor plimbari cu barca. in continuarea zilei vom pleca spre toulouse, cel de-al patrulea oras ca marime din franta, centrul cultural si economic al sudului frantei, oras universitar din anul 1230. cunoscut drept „la ville rose”, respectiv orasul rosu, datorita numeroaselor cladiri din caramida rosie, deoarece piatra era greu de gasit in zona. toulouse este bogat in arta si arhitectura, fiind centrul aviatiei franceze si al industriei spatiale. vom face un tur pietonal, prilej de a admira printre altele place du capitole, catedrala st. etienne si doua monumente listate de unesco in patrimoniul mondial: basilica st. servin, cea mai mare cladire construita in stil romanesc din europa, loc de pelerinaj care adaposteste relicve sfinte, printre care o bucatica din crucea pe care a fost rastignit iisus si un spin din “coroana” sa, si canal du midi, o parte a canalului care uneste mediterana cu atlanticul, construit in sec. al xvii-lea. cazare in toulouse. ziua 5 / 29.09.2019:  toulouse – albi – lyon  (540 km)
mic dejun. plecare spre lyon, oras despre care se spune ca dupa venetia are cea mai mare zona de factura renascentista din europa, situata intre raurile rhone si saone. pe parcurs ne vom opri in albi, oras listat in patrimoniul mondial unesco. orasul a inceput sa se dezvolte incepand cu sec. al x-lea, fapt reflectat de cartierul st salvi si de vechiul pod, devenind in sec. al xiii-lea un puternic oras episcopal. vom vedea frumoasa catedrala gotica care domina orasul precum si alte monumente care dateaza din evul mediu. de asemenea vom putea vizita muzeul toulouse lautrec, care s-a nascut in albi. ne vom continua deplasarea spre lyon, oras sinonim cu industria matasii, cu rezistenta franceza si care are reputatia de “capitala gastronomica a lumii”. multe personalitati s-au nascut in lyon sau au locuit si au lucrat aici, dintre care demn de mentionat sunt: fizicianul a.m. ampere, doctorul francois rabelais, scriitorul antoine st. exupery, inventatorii cinematografului, fratii lumiere etc. vom face un tur panoramic de oras care va incepe pe colina fourviere, vom vedea basilica notre dame construita in stil rococo, cartierul st. jean, traditionalele „traboules”, pasajele care permit trecerea dintr-un imobil in altul, specifice lyonului, hotel du ville, muzeul de arte frumoase care este intrecut doar de luvru cand vine vorba de colectii de arta si piata bellececour. cazare in lyon. ziua 6 / 30.09.2019:  lyon – geneva – berna – habsburg  (405 km)
mic dejun. vom parasi franta indreptandu-ne spre elvetia, tara cantoanelor. ne vom opri in geneva, oras cosmopolit situat pe malul lacului leman, un important centru financiar european, capitala internationala a pacii, titulatura obtinuta datorita culturii si traditiilor sale umanitare, un oras al armoniei si al unificarii valorilor internationale, cu un aspect cosmopolit si monumente memorabile. vom face un tur panoramic si pietonal care va contine cateva teme principale, reprezentative pentru spiritul orasului. tema reformei protestante a bisericii lui jean calvin, din sec. al xvi-lea ne invita sa vizitam catedrala saint pierre, cea mai veche cladire din oras si monumentul reformei. tema gandirii liberale si a valorilor umaniste ne va purta pasii spre monumentele ducelui de brunswick, al lui rousseau si henry dunant (fondatorul crucii rosii). tema elegantei aristocratice ne va indrepta pasii spre malul lacului, pentru a admira hoteluri-palate si vapoare de epoca sau tema modernitatii si globalizarii ne va propune, pe parcursul turului panoramic, palatul natiunilor si sediile organizatiilor internationale. dupa-amiaza vom pleca spre berna, capitala tarii fondata in anul 1911 de catre ducele bertold al v-lea de zahringen. situat pe o peninsula, avand in apropiere raul aare, berna este un oras linistit, cu stradute pietruite, cu cladiri in stil vechi ce par sa nu se fi schimbat deloc in ultimele cinci secole. vom face un tur pietonal in cadrul caruia vom admira catedrala gotica münster, cea mai inalta din tara cantoanelor, turnul ceasului, situat in centrul orasului vechi, casa memoriala einstein, palatul parlamentului si orologiul astronomic. ne vom plimba prin orasul vechi care evoca gloria seculara a cetatii, bazata pe forta ei militara, un exemplu tipic al arhitecturii urbanistice medievale, care a fost inscris pe lista patrimoniului mondial unesco in anul 1983. ne vom deplasa apoi spre habsburg, unde ne vom caza. ziua 7 / 01.10.2019:  habsburg – liechtenstein – oberammergau – garmisch-partenkirchen  (375 km)
mic dejun. dimineata vom vizita castelul habsburg care poarta numele faimoasei dinastii, situat in cantonul aargau, langa raul aar, listat ca sit de patrimoniu elvetian de importanta nationala. habsburgul a fost sediul initial al casei habsburg, care a devenit una dintre cele mai importante dinastii imperiale si regale din europa. in continuarea zilei vom parasi elvetia si vom intra in liechtenstein, stat ce ocupa locul sase in topul celor mai mici natiuni din lume, unde vom vizita vaduz, capitala tarii. vom admira in voie privelistea panoramica a castelului din liechtenstein, dupa care vom intra in germania, indreptandu-ne spre oberammergau, un orasel pitoresc de munte, care este practic un muzeu in aer liber, faimos datorita sculpturilor in lemn raspandite pe stradutele sale, localitatea fiind faimoasa pentru taietorii si artistii lemnului, dar mai ales datorita caselor pictate cu scene biblice sau din basme, numite luftmalerei. ne vom deplasa apoi spre garmisch-partenkirchen, o statiune montana bavareza dar si un loc al relaxarii si al petrecerii timpului liber, avand in vedere ca este si o renumita statiune balneo-climaterica, localizata la poalele muntelui zugspitze, cel mai inalt munte din germania. bavaria are o traditie lunga in decorarea cladirilor cu picturi religioase sau istorice, multe dintre cladirile pe care le vom intalni in garmisch-partenkirchen fiind decorate cu astfel de picturi murale care sfideaza trecerea timpului de secole. cazare in garmisch-partenkirchen. ziua 8 / 02.10.2019:  garmisch-partenkirchen – innsbruck – linz  (377 km)
mic dejun. plecare spre austria, tara sinonima cu dinastia habsburgilor, unde ne vom opri la innsbruck pentru a vizita castelul hofburg, unul dintre castelele simbol ale casei de habsburg, care cuprinde cinci zone muzeale tematice: salile maria tereza din sec. al xviii-lea, apartamentul imparatesei elisabeta din sec. al xix-lea, un muzeu de mobilier, o galerie ancestrala si o galerie de pictura. ne vom continua incursiunea in istoria faimoasei dinastii vizitand castelul ambras, considerat a fi una dintre cele mai populare atractii turistice ale tirolului. importanta culturala si istorica a castelului este strans legata de arhiducele ferdinand al ii-lea, mare colectionar de arta, fiindu-i resedinta intre anii 1563 – 1595. parintele domnitor al tirolului, fiul imparatului ferdinand i, a ordonat ca cetatea medievala de la ambras sa fie transformata intr-un castel renascentist ca dar pentru sotia sa philippine welser. castelul inferior detine capodopere ale artei europene de la imparatul maximilian i pana la imparatul leopold i. vizita noastra in capitala tirolului se va incheia la acoperisul de aur, construit de arhiducele friedrich iv, in sec. al xv-lea, pentru a comemora casatoria lui maximilian i cu bianca maria sforza de milano si a servit drept loja regala de lux, de unde curtea urmarea festivitatile de turniruri din piata. vom pleca in continuare spre linz, capitala unei regiuni cu lanturi muntoase impunatoare si sate izolate. cazare in linz. ziua 9 / 03.10.2019:  linz – artstetten – burg kreuzenstein – viena (350 km)
mic dejun. dimineata ne vom indrepta spre artstetten, pentru a vizita castelul care in anul 1889, a intrat in proprietatea arhiducelei franz ferdinand care a facut o renovare ampla a castelului. folosit anterior ca resedinta de vara de catre membrii dinastiei habsburgice, castelul este acum locul de odihna al arhiducelui franz ferdinand si al sotiei sale sophie, ducesa de hohenberg, care au fost asasinati in anul 1914. ne vom indrepta apoi spre burg kreuzenstein, unde se afla castelul intrat in posesia habsburgilor in anul 1278. avand o pozitie idilica si foarte vizibila, pitorescul castel kreuzenstein este situat pe o colina impadurita intre orasele korneuburg si stockerau, in imediata vecinatate a dunarii si a padurii vienei, ceea ce a facut sa fie un sistem puternic de aparare strategica de-a lungul secolelor si mai ales in evul mediu. ne vom deplasa in continuare spre viena, fosta capitala imperiala a imperiului habsburgic. cazare in viena. ziua 10 / 04.10.2019:  viena – bucuresti
mic dejun. aceasta va fi ultima zi a periplului nostru, zi pe care o vom petrece in viena, orasul care a hranit spiritual atatia artisti, unul dintre cele mai mari si importante orase ale europei centrale, fapt care se datoreaza pozitiei sale geografice favorabile. viena a fost secole la rand capitala imperiala si resedinta a familiei imperiale de habsburg, ceea ce a dus la dezvoltarea sa ca unul dintre cele mai importante centre culturale si politice ale europei. orasul situat intre culmile nord-vestice ale alpilor, a fost ridicat initial numai in partea de sud a dunarii, astazi intinzandu-se pe ambele sale maluri. la propunerea autoritatilor, centrul vechi al orasului viena precum si castelul schonbrunn, marturii vii ale domniei familiei imperiale de habsburg, au fost trecute de unesco pe lista monumentelor patrimoniului mondial. centru al muzicii clasice, viena este remarcabila si datorita arhitecturii sale deosebite, exprimata atat prin cladirile laice cat si prin cele de cult, orasul batand toate recordurile, aici existand peste 27 de castele si aprox. 150 de palate. vom face un tur panoramic de oras care va include sediul onu, prater, turnul dunarii, centrul international de congrese al austriei, celebrul ring vienez cu opera de stat, biserica votiva, muzeul de arte frumoase, muzeul de istorie a artei, muzeul pentru arta aplicata, muzeul national de istorie, muzeul de istorie a naturii, bursa vieneza, ministerul de razboi, muzeul de arta contemporana mak, burgtheater, parlamentul, universitatea, piata maria thereza, primaria si palatul hofburg, fosta resedinta de iarna a familiei imperiale de habsburg. in continuarea zilei vom face un tur pietonal in centrul istoric, prilej cu care vom vedea catedrala sf. stefan, monumentul ciumei, biserica sf. petru, palatul hofburg si piata maria tereza. dupa-amiaza, timp liber pentru cumparaturi pe celebra mariahilferstrasse, una dintre cele mai cunoscute strazi comerciale din europa. transfer la aeroport pentru plecarea spre bucuresti, cu compania tarom, zbor ro 344 (17:50 / 20:20).

Detalii tarife circuit

  • Durata: 10 zile
  • Categorie hoteluri: 4,5
  • Transport: Avion - Decolare din Bucuresti, Romania

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
25 Septembrie 2019 780 € (+ 0 €) Rezerva

tarife incepand de la 780 €

Servicii incluse

- transport continental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Madrid si Viena – Bucuresti cu zborul companiei Tarom

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti
- 9 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 4* si 3*
- tururile si transferurile mentionate in program 
- taxe parcare, taxe de autostrada, poduri, tunele etc.
- tururi panoramice si pietonale de oras in Madrid, Zaragoza, Toulouse, Lyon, Geneva, Berna, Vaduz, Viena
- vizitarea castelelor Habsburg, Hofburg, Ambras, Kreuzenstein (nu sunt incluse taxele de intrare)
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism
- BONUS: asigurare medicala si storno inclusa

Servicii neincluse

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile continentale: aprox. 90 euro/pers., care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de compania aeriana, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion) 

- taxele de oras (unde se percep) se achita individual la receptia hotelurilor
- intrarile la obiectivele turistice mentionate in program
- bacsisuri: 40 euro/pers. pentru soferi, mai putin pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

Observatii

ACTE NECESARE:

- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei sau carte de identitate valabila
  CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 % se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice », la care prezentul program este parte
- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti   
  OBSERVATII: – conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic
 - cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati  de ghidajul acestora
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada  si evenimente politice neprevazute, greve etc.
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual
- asigurarea STORNO de calatorie, oferita BONUS de catre agentia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate; valoarea storno maxima asigurata este de 8.500 lei/calatorie (cu fransiza de 10%); acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei 
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei – pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul  document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare