Vizualizezi oferta circuit Grecia, vacanta Grecia.

Circuit autocar Grecia

Circuit Grecia
  • Tari: Grecia
  • Orase tranzitate: Paralia Katerinis, Salonic

Descriere

Ziua 1: BUCUREȘTI – PARALIA KATERINI

Întâlnire cu însoțitorul de grup la ora 05:30 în parcarea din fața ACADEMIEI MILITARE ROMÂNE (Universitatea Națională de Apărare Carol I) – acces dinspre Bd Eroilor, plecare ora 06:00 pe traseul Giurgiu – Sofia – Kulata – Promachonas – Seres – Paralia Katerini. Cina si cazare la Paralia Katerini.

Ziua 2: PARALIA KATERINIMETEORA

După servirea micului dejun, timp liber în staţiune sau vă invităm să participaţi la excursia opţională la Meteora, unul dintre cele mai importante complexe de mănăstiri ortodoxe din Grecia, al doilea după Muntele Athos. Acesta este un loc unic în lume, cel puțin din punct de vedere geologic: stânci care parcă țâșnesc din pământ și în vârful cărora sunt construite vestitele mănăstiri, care par suspendate în aer. Excursia spre Meteora începe dimineața devreme, iar după aproape 3 ore de drum facem un prim popas chiar la poalele stâncilor pentru a vizita un atelier de pictură. Aici încă se mai realizează manual icoane de tip bizantin chiar după modelul celor aflate în mănăstirile pe care urmează să le admirăm. Vizităm, apoi, doua dintre fascinantele mănăstiri “suspendate între cer și pământ”, intrate în patrimoniul UNESCO și imortalizăm imaginea unică oferită de lăcașurile monahale construite pe stâncile cu forme nepământene. Seara ne întoarcem în Paralia Katerini pentru cina si cazare.

Ziua 3: PARALIA KATERINIOLIMP – Mânăstirea Sf. Efrem Sirul

După micul dejun, vă invităm într-o excursie opţională la Olimp, să patrundeţi în lumea legendară a celor 12 zei ai Olimpului. Urcăm cu autocarul pe serpentinele masivului Olimp până la Mănăstirea Sf. Dionissios. De aici admirăm superba priveliște a țărmului Mării Egee, pe de o parte, iar pe de altă parte vârful semeț Mitykas unde se află vestitul tron a lui Zeus. Vom face, apoi, o plimbare în Litochoro pe străzile pitoreşti ale “oraşului de piatră”, către “cada lui Zeus”. La întoarcerea spre Paralia Katerini ne vom ruga la Mânăstirea Sf. Efrem Sirul – ce adăposteşte şi cinsteşte moaştele sfântului, mai precis părţi din mâna dreaptă, cea cu care a scris nenumărate rugăciuni şi cuvinte de învăţătură. Ne întoarcem în Paralia Katerini pentru cina si cazare.

Ziua 4: PARALIA KATERINIEDESSAPOZAR

Mic dejun. Zi liberă pentru odihnă sau opţional excursie către Edessa, muzeul în aer liber plin cu vechi mori de apă, pentru a admira cea mai mare cădere de apă din Europa de Est. Veţi vedea un loc deosebit cu cascade spectaculoase formate de-a lungul râului Vodas şi a afluenţilor săi. Vizitând Parcul Natural Edessa veţi avea parte de o zi de neuitat în mijlocul naturii. Apoi ne îndreptăm spre băile termale de la Pozar, unde avem timp liber pentru baie în piscine cu apă termală. Cina si cazare la Paralia Katerini.

Ziua 5: PARALIA KATERINIPLATAMONASVALEA TEMPIPALEO PANTELEIMONAS

Mic dejun. Timp liber in statiune sau optional la cele mai importante obiective din zona Rivierei Olimpului. Prima oprire o vom face la Castelul Platamonas. Asezat la poalele Olimpului, castelul a avut o importanta pozitie strategica, fiind chiar pe drumul de legatura dintre Macedonia si Sudul Greciei. Continuăm cu Valea Tempi și cu vizita Schitului Sfintei Paraskevi, protectoarea ochilor, de unde putem lua apă chiar din izvorul acesteia. Ultimul popas este in Paleo Panteleimonas, un mic satuc asezat la peste 500 metri altitudine. Biserica din centrului satului si stradutele pietruite sunt reteta ideala pentru a incheia ziua in cel mai autentic grecesc mod. Sosire în Paralia Katerini pentru cina si cazare.

Ziua 6: PARALIA KATERINISALONIC – BUCUREŞTI

După micul dejun, începem deplasarea spre casă cu vizita oraşului Salonic unde vom admira zona centrală, faimoasa Piaţă Aristotelus, Rotonda, Arcul lui Galerius. Pauză la Biserica Sf. Dumitru – sfântul protector al oraşului şi o scurtă pauză la emblema Salonicului – Turnul Alb, locul unde se găseşte şi statuia ecvestră a lui Alexandru cel Mare. Ne continuăm traseul pe ruta Sofia – Ruse – Giurgiu – Bucureşti. Seara, în funcţie de trafic şi formalităţile vamale, vom sosi în Bucureşti.

Obiectivele marcate prin caractere îngroşate şi înclinate (Bold-Italic) se vor vizita doar pe exterior.

Pentru explicaţiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

DOCUMENTE NECESARE: CARTE DE IDENTITATE SAU PASAPORT

ziua 1: bucureȘti – paralia katerini

Întâlnire cu însoțitorul de grup la ora 05:30 în parcarea din fața academiei militare romÂne (universitatea națională de apărare carol i) – acces dinspre bd eroilor, plecare ora 06:00 pe traseul giurgiu – sofia – kulata – promachonas – seres – paralia katerini. cina si cazare la paralia katerini.

2: paralia katerini – meteora

după servirea micului dejun, timp liber în staţiune sau vă invităm să participaţi la excursia opţională la meteora, unul dintre cele mai importante complexe de mănăstiri ortodoxe din grecia, al doilea după muntele athos. acesta este un loc unic în lume, cel puțin din punct de vedere geologic: stânci care parcă țâșnesc din pământ și în vârful cărora sunt construite vestitele mănăstiri, care par suspendate în aer. excursia spre meteora începe dimineața devreme, iar după aproape 3 ore de drum facem un prim popas chiar la poalele stâncilor pentru a vizita un atelier de pictură. aici încă se mai realizează manual icoane de tip bizantin chiar după modelul celor aflate în mănăstirile pe care urmează să le admirăm. vizităm, apoi, doua dintre fascinantele mănăstiri “suspendate între cer și pământ”, intrate în patrimoniul unesco și imortalizăm imaginea unică oferită de lăcașurile monahale construite pe stâncile cu forme nepământene. seara ne întoarcem în paralia katerini pentru cina si cazare.

3: paralia katerini – olimp – mânăstirea sf. efrem sirul

după micul dejun, vă invităm într-o excursie opţională la olimp, să patrundeţi în lumea legendară a celor 12 zei ai olimpului. urcăm cu autocarul pe serpentinele masivului olimp până la mănăstirea sf. dionissios. de aici admirăm superba priveliște a țărmului mării egee, pe de o parte, iar pe de altă parte vârful semeț mitykas unde se află vestitul tron a lui zeus. vom face, apoi, o plimbare în litochoro pe străzile pitoreşti ale “oraşului de piatră”, către “cada lui zeus”. la întoarcerea spre paralia katerini ne vom ruga la mânăstirea sf. efrem sirul – ce adăposteşte şi cinsteşte moaştele sfântului, mai precis părţi din mâna dreaptă, cea cu care a scris nenumărate rugăciuni şi cuvinte de învăţătură. ne întoarcem în paralia katerini pentru cina si cazare.

4: paralia katerini – edessa – pozar

mic dejun. zi liberă pentru odihnă sau opţional excursie către edessa, muzeul în aer liber plin cu vechi mori de apă, pentru a admira cea mai mare cădere de apă din europa de est. veţi vedea un loc deosebit cu cascade spectaculoase formate de-a lungul râului vodas şi a afluenţilor săi. vizitând parcul natural edessa veţi avea parte de o zi de neuitat în mijlocul naturii. apoi ne îndreptăm spre băile termale de la pozar, unde avem timp liber pentru baie în piscine cu apă termală. cina si cazare la paralia katerini.

5: paralia katerini – platamonas – valea tempi – paleo panteleimonas

mic dejun. timp liber in statiune sau optional la cele mai importante obiective din zona rivierei olimpului. prima oprire o vom face la castelul platamonas. asezat la poalele olimpului, castelul a avut o importanta pozitie strategica, fiind chiar pe drumul de legatura dintre macedonia si sudul greciei. continuăm cu valea tempi și cu vizita schitului sfintei paraskevi, protectoarea ochilor, de unde putem lua apă chiar din izvorul acesteia. ultimul popas este in paleo panteleimonas, un mic satuc asezat la peste 500 metri altitudine. biserica din centrului satului si stradutele pietruite sunt reteta ideala pentru a incheia ziua in cel mai autentic grecesc mod. sosire în paralia katerini pentru cina si cazare.

6: paralia katerini – salonic – bucureŞti

după micul dejun, începem deplasarea spre casă cu vizita oraşului salonic unde vom admira zona centrală, faimoasa piaţă aristotelus, rotonda, arcul lui galerius. pauză la biserica sf. dumitru – sfântul protector al oraşului şi o scurtă pauză la emblema salonicului – turnul alb, locul unde se găseşte şi statuia ecvestră a lui alexandru cel mare. ne continuăm traseul pe ruta sofia – ruse – giurgiu – bucureşti. seara, în funcţie de trafic şi formalităţile vamale, vom sosi în bucureşti.

obiectivele marcate prin caractere îngroşate şi înclinate (bold-italic) se vor vizita doar pe exterior.

pentru explicaţiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

documente necesare: carte de identitate sau pasaport

Valabilitatea acestei oferte a expirat! Va rugam contactati agentia pentru oferte similare.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 6 zile
  • Categorie hoteluri: 3
  • Transport: Autocar

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
27 Septembrie 2020 199 €
Data plecare Tarif
04 Octombrie 2020 199 €
18 Octombrie 2020 199 €

tarife incepand de la 199 €

Servicii incluse

» Transport cu autocar clasificat pentru curse internaționale;
» 5 nopti cazare cu demipensiune in Paralia Katerini;
» Vizite la Paralia, Salonic;
» Însoțitor de grup.

Servicii neincluse

» Asigurarea medicală;
» Asigurare Travel (medicala+storno);
» Intrările la obiectivele turistice;
» Vizitele menționate în program NU includ taxele de intrare la obiectivele turistice.

Excursii optionale:

• Meteora – 30 euro/persoana
• Olimp – 20 euro/persoana
• Edessa – Pozar – 30 euro/persoana
• Platamonas – Valea Tempi – Paleo Panteleimonas – 20 euro/persoana

Observatii

ATENTIE:

  • In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar;
  • Tarifele pentru intrarile la obiectivele turistice sunt informative si se pot modifica;
  • Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;

Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!

ATENŢIE: Grup minim 35 pers.

· În cazul nerealizării numărului minim de participanţi menţionat în program, agenţia îşi rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un program similar;

· În cazul unui grup mai mic de 35 pers. (29-34 persoane) se va achita un supliment de 15 Euro/persoană;

· Însoţitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, fără a afecta însă și structura programului.

· Persoanele care vor călători singure pot opta pentru Partaj în camera dublă/tripla, situatie în care agenția va aloca, în funcție de înscrierile existente sau ulterioare, 1, maxim 2 persoane pentru partaj fiecărui solicitant. În situația în care agenţia nu reuşeste să completeze partajul, turiștii NU vor achita suplimentul de cameră Single. Eventualele neînţelegeri între solicitanţii de partaj nu sunt imputabile agenţiei.

· Rezervările efectuate cu orice tip de reducere nu permit anulări/modificări; Penalizare 100% din suma incasata

CONDIȚII DE PLATĂ:
- OFERTA SPECIALA: 10% avans la înscriere, 40% pana la 31.07.2020, diferenta cu 30 de zile inainte de plecare.
- OFERTA STANDARD: 30% avans la înscriere, diferenta cu 30 de zile inainte de plecare.

Prezentul program este parte integrantă a contractului de comercializare a pachetului turistic.


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

Neotour