Vizualizezi oferta circuit Romania, vacanta Romania.

Circuit microbuz Romania

Circuit Romania
  • Tari: Romania
  • Orase tranzitate: Curtea de Arges, Sibiu

Descriere

Ziua 1. BUCURESTI -CURTEA DE ARGES -VIDRARU -BALEA LAC -CARTA -SIBIU (cca.295 km)

Plecare din Bucuresti, la ora 6.00, din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I – acces dinspre statia de Metrou Eroilor) pe traseul Curtea de Arges -Vidraru -Balea Lac -Sibiu. Prima vizita o alocam Man. Curtea de Arges (sec. XVI), ctitorie a lui Neagoe Basarab, ce se impune prin arhitectura sa deosebita, adapostind in interior mormintele familiei regale a Romaniei. Urmam Transfagarasanul, una din cele mai spectaculase sosele din lume, cu o altitudine maxima de 2045 m si cel mai lung tunel rutier din Romania (887 m). Ne deplasam apoi la Barajul Vidraru (construit in 1965), intr-o zona de o frumusete uimitoare. Dupa o pauza pentru fotografii ne indreptam spre Balea Lac (46.508 m²/ 11.35 m adancime) unul din cele mai mari si mai frumoase lacuri glaciare din tara. Continuam spre Carta, unde vizitam Abatia Cisterciana (monument istoric), infiintata in sec. al XIII-lea si avand un rol major in introducerea stilului gotic la noi in tara. Desfiintata de Marei Corvin in sec. al XV-lea, vechea abatie mai pastreaza o capela ce apartine comunitatii evanghelice sasesti. Seara cazare la o pitoreasca pensiune din zona Sibiel.

Ziua 2. SIBIU -SEBES -RM VALCEA -PITESTI -BUCURESTI (cca. 425 km)

Mic dejun. In Sibiu parcurgem turul pietonal: Piata Mare cu Turnul Sfatului, simbolul orasului, Palatul Brukenthal (sec. XVIII) care gazduieste Muzeul Brukenthal cu o valoroasa colectie de pictura, Catedrala Evanghelica (sec. XIV), una dintre cele mai vechi si mai impresionante constructii gotice din Transilvania, Catedrala Sf. Treime, Casa Haller, ce pastreaza multe elemente din cladirea originala renascentista din sec. XV-XVI (ca: blazonul, arcadele de la intrare si decoraiunile), Casa Lutsch, construita in sec. al XV-lea de regele Sigismund (cu sopul de a-I gazdui pe regi, voievozi si inalti demintari) si care poarta numele unuia dintre proprietarii sai din sec. XVI-XVII, Primaria in atil art-nouveau, Podul Minciunilor (sec XIX). De la Sibiul mergem pe directia spre Sebes, cu scopul de a strabate Transalpina, cel mai inalt drum rutier de la noi din tara (2.145 m.alt.) ce traverseaza Muntii Parang. Drumul este supranumit “Drumul Regelui” pentru ca regele Carol II, re-construind vechiul drum roman, l-a inaugurat in 1938 (si l-a parcurs impreuna cu familia sa). Dup ace coboram in Oltenia, vizitam Manastirea Horezu (ctirorie a lui C-tin Brancoveanu) una dintre bijuteriile arhitectonice ale artei brancovenesti. Continuam traseul spre Bucuresti (Academia Militara) in jurul orei 23.00, in functie de trafic si conditiile meteo.

Acest program a fost efectuat de 15 ori in anii precedenti.

Cazari utilizate in 2019: Sibiel: Pensiunea Muntean 3*, Pensiunea Flori 3*, Pensiunea Anca 3*

ziua 1. bucuresti -curtea de arges -vidraru -balea lac -carta -sibiu (cca.295 km)

plecare din bucuresti, la ora 6.00, din parcarea de la academia militara (universitatea de aparare carol i – acces dinspre statia de metrou eroilor) pe traseul curtea de arges -vidraru -balea lac -sibiu. prima vizita o alocam man. curtea de arges (sec. xvi), ctitorie a lui neagoe basarab, ce se impune prin arhitectura sa deosebita, adapostind in interior mormintele familiei regale a romaniei. urmam transfagarasanul, una din cele mai spectaculase sosele din lume, cu o altitudine maxima de 2045 m si cel mai lung tunel rutier din romania (887 m). ne deplasam apoi la barajul vidraru (construit in 1965), intr-o zona de o frumusete uimitoare. dupa o pauza pentru fotografii ne indreptam spre balea lac (46.508 m²/ 11.35 m adancime) unul din cele mai mari si mai frumoase lacuri glaciare din tara. continuam spre carta, unde vizitam abatia cisterciana (monument istoric), infiintata in sec. al xiii-lea si avand un rol major in introducerea stilului gotic la noi in tara. desfiintata de marei corvin in sec. al xv-lea, vechea abatie mai pastreaza o capela ce apartine comunitatii evanghelice sasesti. seara cazare la o pitoreasca pensiune din zona sibiel.

2. sibiu -sebes -rm valcea -pitesti -bucuresti (cca. 425 km)

mic dejun. in sibiu parcurgem turul pietonal: piata mare cu turnul sfatului, simbolul orasului, palatul brukenthal (sec. xviii) care gazduieste muzeul brukenthal cu o valoroasa colectie de pictura, catedrala evanghelica (sec. xiv), una dintre cele mai vechi si mai impresionante constructii gotice din transilvania, catedrala sf. treime, casa haller, ce pastreaza multe elemente din cladirea originala renascentista din sec. xv-xvi (ca: blazonul, arcadele de la intrare si decoraiunile), casa lutsch, construita in sec. al xv-lea de regele sigismund (cu sopul de a-i gazdui pe regi, voievozi si inalti demintari) si care poarta numele unuia dintre proprietarii sai din sec. xvi-xvii, primaria in atil art-nouveau, podul minciunilor (sec xix). de la sibiul mergem pe directia spre sebes, cu scopul de a strabate transalpina, cel mai inalt drum rutier de la noi din tara (2.145 m.alt.) ce traverseaza muntii parang. drumul este supranumit “drumul regelui” pentru ca regele carol ii, re-construind vechiul drum roman, l-a inaugurat in 1938 (si l-a parcurs impreuna cu familia sa). dup ace coboram in oltenia, vizitam manastirea horezu (ctirorie a lui c-tin brancoveanu) una dintre bijuteriile arhitectonice ale artei brancovenesti. continuam traseul spre bucuresti (academia militara) in jurul orei 23.00, in functie de trafic si conditiile meteo.

acest program a fost efectuat de 15 ori in anii precedenti.

cazari utilizate in 2019: sibiel: pensiunea muntean 3*, pensiunea flori 3*, pensiunea anca 3*

Detalii tarife circuit

  • Durata: 2 zile
  • Categorie hoteluri: 3
  • Transport: Microbuz

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
03 Iulie 2021 355 RON Rezerva
16 Iulie 2021 355 RON Rezerva
24 Iulie 2021 355 RON Rezerva
31 Iulie 2021 355 RON Rezerva
Data plecare Tarif
07 August 2021 355 RON Rezerva
21 August 2021 355 RON Rezerva
28 August 2021 355 RON Rezerva
Data plecare Tarif
04 Septembrie 2021 355 RON Rezerva
10 Septembrie 2021 355 RON Rezerva

tarife incepand de la 355 RON

Servicii incluse

- Transport cu microbuz cu climatizare, clasificat pt. transport turistic

- 1 cazare cu mic dejun la pensiune 3* sau 2* in zona Sibiel

- Ghid din partea agentiei numai la obiectivele turistice

- Deplasare pentru vizite la: Curtea de Arges, Vidraru, Balea Lac, Abatia Cisterciana Carta, Sibiu, Manatirea Horezu

Servicii neincluse

- Supliment pentru locuri preferentiale in microbuz (primele 3 banchete -6 locuri)

- Intrarile la obiectivele turistice

- Taxa de oras (se va achita cash de catre turisti)

Observatii

ATENTIE:

  • In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar;
  • Tarifele pentru intrarile la obiectivele turistice sunt informative si se pot modifica;
  • Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;

Condiţii de plata/anulare

» Avans 50% la înscriere, diferența cu 30 zile înainte de plecare; conditii standard de anulare – conform contract de colaborare/de comercializare a pachetelor de servicii turistice.

» Plata 100% la inscriere in cazul ofertelor speciale/early booking/tarif senior +55/student/tarif unic; penalizare 100% in caz de anulare.

Prezentul program este parte integrantă a contractului de comercializare a pachetului turistic.


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

Neotour