Vizualizezi oferta circuit Coreea de Nord, vacanta Coreea de Nord.

Circuit avion Coreea de Nord

Circuit Coreea de Nord
  • Tari: Coreea de Nord
  • Orase tranzitate:

Descriere

Ziua 1 / 25.08.2020: Bucureşti – Amsterdam – Beijing
Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul Henri Coandă, la ora 11:30 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu compania KLM zbor KL1374 (13:55 / 15:55), de unde se va pleca spre Beijing cu zborul KL897 (17:30 / 08:55).
Ziua 02 / 26.08.2020: Beijing
După sosirea la Beijing, întâlnire cu ghidul local, care ne va însoţi pentru o primă vizită în capitala Republicii Chineze, cunoscut şi sub numele de Peking, care adăposteşte peste 17 milioane de locuitori. Oraşul este perceput de chinezi ca “un tărâm al făgăduinţei”, datorită posibilităţilor multiple de petrecere a timpului liber. Totodată, Beijing rămâne unul dintre cele mai încărcate de istorie oraşe ale Chinei, deţinând o colecţie incredibilă de obiecte istorice şi de artă, expuse în mai mult de 50 de muzee, numeroase teatre şi centre culturale. Vom vedea celebra piaţă Tian’An Men, cea mai mare piaţă publică din lume, întinsă pe 40 de hectare, care găzduieşte un amestec impresionant de monumente antice şi moderne, fiind situată în inima oraşului. În continuarea zilei vom vizita Palatul Imperial (Oraşul Interzis), un complex de clădiri construit de împăratul Yongle (acelaşi care a construit şi Templul Cerului), în care au locuit 24 de împăraţi din dinastia Ming şi Qing şi care, cu cele 9.000 de camere, este cel mai mare din lume; câteva dintre marile săli sunt folosite ca muzee care adăpostesc impresionante colecţii ale artei chinezeşti. Clădirile interioare sunt construite din lemn pe fundaţie de piatră şi poartă nume precum armonie, puritate, linişte sau longevitate. Cină la un restaurant local. Cazare la Hotel Beijing 5L 4* (sau similar 4*).
Ziua 03 / 27.08.2020: Beijing – Harbin
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Harbin, oraș situat pe Fluviul Songhua, cel mai mare afluent al Amurului, al cărui nume în dialectul manciurian înseamnă “locul unde se lăsau la uscat plasele de pescuit”. Acesta a fost fondat în anul 1898 și pentru că s-a aflat pe ruta feroviară care lega Rusia de Vladivostok, s-a transformat dintr-o mică așezare pescărească într-unul dintre cele mai mari orașe din această regiune a Chinei. Odată sosiți în Harbin vom porni într-un tur panoramic și pietonal, în cadrul căruia vom parcurge mai întâi Strada Centrală Zhongyang, prilej de a admira frumoase exemple de arhitectură rusă, mărturie a înfluenței puternice exercitate de către marele vecin de la nord. Ne vom îndrepta apoi spre strada Tongjiang, în trecut inima cartierului evreiesc, unde vom vizita principala sinagogă care, restaurată în urmă cu câțiva ani, a fost transformată într-un interesant muzeu dedicat prezenței evreilor în această provincie. Vom vedea în continuare biserica Sfânta Sofia, cea mai mare biserică ortodoxă din Orientul Îndepărtat care, deși a fost închisă în perioada Revoluției Culturale, în urmă cu cațiva ani a fost redeschisă, devenind un Centru Cultural unde sunt prezentate exponate care vorbesc despre istoria și arhitectura orașului. Dejun în timpul vizitelor la restaurantul tradițional Café Rusia 1914, care este o atracție locală. După-amiază, vom vizita Parcul Tigrului Siberian, cel mai mare parc natural din China care, pe lângă cele peste o mie de exemplare de tigri siberieni, oferă adăpost într-un habitat foarte apropiat de cel natural, unui număr însemnat de tigri albi, lei, lincși, pume și tigri bengalezi. Cină la un restaurant local. Cazare în Harbin la Hotel Harbin Jingchen 4* (sau similar 4*).
Ziua 4 / 28.08.2020: Harbin – Changchun – Shenyang
Mic dejun. Transfer la gară pentru îmbarcarea în trenul de mare viteză care ne va duce la Changchun, cunoscut între anii 1932 – 1945 sub numele de Hsinking, fosta capitală Manchukuo, statul marionetă creat de către japonezi în timpul războiului pentru a-și justifica prezența aici și pentru a consolida ocuparea Manciuriei. Conducător al acestui stat a fost pus Pu-yi, fostul împărat al Chinei, a cărui istorie este cunoscută mai ales datorită filmului lui Bernardo Bertolucci “Ultimul Împărat” și a cărții omonime scrise de către Edward Behr. Odată ajunși aici vom vizita Palatul Imperial, reședința lui Pu-yi unde se află și o grădină japoneză construită special pentru delectarea ilustrului rezident. Dejun în timpul vizitelor. După-amiază, ne vom îndrepta cu trenul de mare viteză spre Shenyang, cunoscut în trecut sub denumirea de Mukden, în momentul de față cel mai populat oraș din această parte a țării, care a jucat un rol important în istoria Chinei, a Rusiei Țariste și a Japoniei Imperiale, implicațiile evenimentelor de aici afectând întreaga zonă. De aici au plecat în cucerirea Chinei manciurienii, care aveau să fondeze în Beijing ultima dinastie imperială Qing, aici a avut loc în 1905 “bătălia de la Mukden”, care avea să întărească poziția Japoniei în raport cu Rusia și tot aici a avut loc în anul 1931 așa-zisul ”incident Mukden”, în urma căruia japonezii aveau să ocupe întreaga Manciurie. Cină la un restaurant local. Cazare în Shenyang la Hotel Shenyang Rayfont 4* (sau similar 4*).
Ziua 5 / 29.08.2020: Shenyang – Dalian
Mic dejun. Dimineața vom vizita Palatul Mukden, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, primul palat al dinastiei manciuriene în care au locuit primii trei împărați ai dinastiei Quing înainte de a cuceri Beijingul și de a-l transforma vreme de peste 350 ani în noua capitală imperială. De aici vom merge în Piața Zhongshan unde se află una dintre cele mai mari statui ale lui Mao din lume, după care ne vom îndrepta spre mormintele primilor împărați manciurieni care au fost incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO. Prima oprire o vom face la mormântul celui de-al doilea împărat, Hong Taiji care este situat în interiorul parcului Beijing, după care ne vom îndrepta spre partea de est a orașului unde vom vedea mormântul lui Nurhaci, primul împărat și fondatorul dinastiei. Dejun în timpul vizitelor. După-amiază vom avea timp liber pentru cumpărături în Xita, cel mai mare Koreatown din provincie, după care ne vom îmbarca în trenul de mare viteză cu destinația Dalian, oraș cunoscut în trecut sub denumirea de Port Arthur, în momentul de față unul dintre centrele financiare și comerciale cele mai importante din nordul Chinei, poziția sa strategică la Marea Galbenă asigurandu-i un avantaj economic însemnat. Cină la un restaurant local. Cazare în Dalian la Hotel Furong 4* (sau similar 4*).
Ziua 6 / 30.08.2020: Dalian – Lushun – Beijing
Mic dejun. Ziua va debuta cu turul panoramic al orașului Dalian a cărui istorie a cunoscut perioade zbuciumate, poziția strategică la Marea Galbenă făcându-l râvnit de marile puteri dornice să își impună dominația în zonă. Schimbându-și numele în funcție de dinastiile care conduceau China Imperială, orașul intră sub dominație britanică în a două jumatate a sec. al XIX-lea, când devine cunoscut sub numele de Port Arthur, nume ce-l împrumută de la un locotenent al Marinei Regale Britanice care își găsise în timpul Războaielor Opiului, vremelnic adăpost în apele primitorului golf. Rând pe rând, Rusia Țaristă, Imperiul Japonez, Uniunea Sovietică și la final din nou China, au stăpânit orașul, venirea și plecarea fiecăreia dintre aceste puteri fiind însoțită de pierderi materiale și de drame umane care, de când lumea, sunt asociate cu goana marilor imperii după vremelnice posesiuni. Vom începe turul panoramic și pietonal al orașului cu cele mai importante piețe ale sale, Zhongshan și respectiv Xinghai. Prima se remarcă datorită clădirilor de inspirație clasică, construite în perioada ocupației japoneze, care acum găzduiesc sedii de bănci sau hoteluri, iar a doua, deschisă în urmă cu doar câteva decenii și al cărei nume în traducere înseamnă “Marea de Stele”, are meritul de a fi, cu cele peste o sută de hectare ale sale, cea mai mare din lume. Dejun în timpul vizitelor. Ne vom îndrepta spre țărmul peninsulei Dalian pentru a vedea câteva sate pescărești înfrumusețate de prezența joncilor tradiționale. Vom încheia explorarea orașului în Lushun, portul situat la extremitatea sudică a peninsulei, unde vom vizita fosta închisoare japoneză destinată opozanților politici chinezi, precum și Cimitirul Ostașilor Sovietici care au căzut la datorie la sfârșitul războiului. Cină la un restaurant local. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Beijing. Cazare în Beijing la Hotel Beiing 5L 4* (sau similar 4*).
Ziua 7 / 31.08.2020: Beijing – Pyongyang
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Pyongyang cu compania Air Koryo, zbor JS152 (12:00 / 15:00). După formalităţile de viză, întâlnire cu ghidul local care ne va însoți pentru o primă vizită a capitalei Republicii Democrate Populare Coreene, cunoscut în România sub denumirea de Phenian, după numele rusesc, adevăratul nume fiind Pyongyang, în limba coreeană. Vom vedea măreţul monument Mansudae, ridicat în anul 1972, cu ocazia celei de-a 60-a aniversări a Marelui Lider Kim Il Sung, numele corean al lui Kim Ir-Sen, numele “rusificat” pe care îl cunoaştem noi, românii. Statuile de bronz care îi reprezintă pe liderii Kim Ir-Sen şi pe fiul său Kim Jong Il au ca fundal un mozaic în care este reprezentat Muntele Paektu, muntele sacru al revoluţiei şi sunt flancate de alte 2 monumente numite Lupta Revoluţionară Anti-Japoneză şi Construcţia Socialismului. Dejun în timpul vizitelor. Vom admira apoi Parcul Fântânilor, compus din mai multe fântâni în care se evidenţiază frumoasele statui albe ale unor femei care interpretează dansul fulgilor de nea. Parcul inaugurat în anul 1976 în onoarea lui Kim Ir-Sen este situat în apropierea Dealului Mansu din inima oraşului, fiind un popular loc de întâlnire şi un popular fundal pentru fotografii. Vom vedea în continuare Arcul de Triumf, o copie mai înaltă al celui din Paris, construit în anul 1982 cu ocazia celei de-a 70-a aniversări a lui Kim Ir-Sen, simbol al rezistenţei faţă de ocupaţia japoneză care a durat din anul 1910 până în anul 1945. De aici vom merge pe malul râului Pothong, un afluent al râului Taedong, principalul curs de apă care străbate capitala, la Institutul Broderiilor, un centru dedicat memoriei lui Kim Jonk Suk, mama liderului corean Kim Jong Il. Institutul se bucură de o largă recunoaştere, îndemânarea lucrătoarelor coreene fiind renumită, lucru pus în valoare de creaţiile acestora, printre care cele mai reprezentative sunt Kimilsungia, Kimjongilia, Lacul Samji toamna şi Lăsarea serii peste Kangson, remarcabile pentru frumuseţea şi fineţea detaliilor reprezentate. Cină și cazare la Hotel Yanggakdo (sau similar).
Ziua 8 / 01.09.2020: Pyongyang
Mic dejun. În această zi vom continua explorarea oraşului Pyongyang. Dimineaţa vom vizita Marele Palat de Studiu al Poporului care se găsește în Piața Kim Ir Sen, locul unde se desfăşoară paradele organizate cu ocazia evenimentelor importante. Vom avea prilejul de a pătrunde în această “bibliotecă naţională”, unde vom vedea sistemul de intranet al bibliotecii, interesantul sistem de căutat cărţi şi laboratorul de muzică. Vom vedea în continuare Librăria de Carte Străină unde se găsesc traduse cărţi reprezentative pentru literatura nord-coreeană, inclusiv operele conducătorilor ţării, după care ne vom plimba pe faleza râului Taedong. Dejun în timpul vizitelor. În continuarea zilei vom vizita câteva staţii de metrou din Pyongyang, care sunt împodobite cu candelabre imense, marmură şi mozaicuri, în multe privinţe asemănătoare cu un muzeu, anterior ascuns de ochii “de afară” şi învăluit în teorii ale conspiraţiei. Metroul din capitală a fost construit între anii 1965 şi 1972, majoritatea celor 16 staţii fiind inaugurate în anul 1970. Construcţia a fost realizată la 110 m adâncime pentru a servi şi ca adăpost antiatomic în cazul unui atac sud-coreean, ceea ce îl situează între cele mai adânci metrouri din lume. Zilnic pe cele două linii existente circulă între 300.000 şi 700.000 de oameni. După-amiază vom vizita casa unde s-a născut preşedintele Kim Ir Sen, Mangyongdae, unul dintre cele mai sacre locuri pentru coreeni, aflată la mică distanţă de capitala ţării. Periplul nostru prin istoria Coreei de Nord va continua cu vizitarea unuia dintre cele mai importante muzee şi anume Muzeul Coreean al Războiului, cel dedicat Războiului pentru Eliberarea Patriei Mamă, unde vom putea vedea fotografii, arme şi machete ce reproduc scene din conflictul care a avut loc între Coreea de Nord şi cea de Sud între anii 1950 şi 1953. Iniţial inaugurat în anul 1953, de curând muzeul a fost mutat într-o locaţie nouă, modernă care pune în valoare mult mai bine exponatele existente. Vom păşi apoi la bordul vasului american USS Pueblo, considerat vas-spion, capturat de nord-coreeni în anul 1968, în timp ce era în misiune. Coreea de Nord a susţinut că vasul naviga ilegal în apele ei teritoriale, în timp ce SUA a pretins la acea dată că vasul era în apele internaţionale. Această controversă rămane însa unul dintre misterele istoriei omenirii. De aici ne vom îndrepta spre Centrul de artă Mansudae, care găzduieşte cele mai importante ateliere de creaţie ale artiştilor şi meşteşugarilor locali. Ocupând o suprafaţă impresionantă de peste 12.0000 m2 şi avand peste 4000 de angajaţi, dintre care peste un sfert sunt cei mai buni absolvenţi ale academiilor coreene, acesta a realizat majoritatea monumentelor importante din ţară, inclusiv reprezentările vizuale ale conducătorilor ţării. Ultimul obiectiv pe care îl vom vizita va fi Centrul Comercial Kwangbok, deschis turiştilor străini începând cu anul 2015. Mallul are trei etaje, la primul nivel spaţiul fiind ocupat de un supermarket cu produse internaţionale, cosmetice şi electronice, al doilea fiind rezervat magazinelor care comercializează produse farmaceutice locale, iar al treilea găzduind restaurante mult apreciate de vizitatori. Cină și cazare la Hotel Yanggakdo (sau similar).
Ziua 9 / 02.09.2020: Pyongyaang – Kaesong – Pyongyang
Mic dejun. În această zi ne vom deplasa spre sudul ţării, spre Kaesong, fosta capitală a regatului coreean în perioada dinastiei Goryeo, fondată de împăratul Taejo în anul 918. În Kaesong se află de asemenea ruinele fostului palat regal, distrus în timpul Invaziei Turbanelor Roşii din anul 1361. După cel de-al Doilea Război Mondial, Kaesong a făcut parte din Coreea de Sud, iar după Războiul Corean, Kaesongul a ramas în Nord, devenind un simbol, o bucată de pământ care a fost smulsă sudului imperialist. Astăzi oraşul este un centru industrial, renumit şi pentru producţia de ginseng. În continuarea zilei vom vizita locul cel mai tensionat din lume, acolo unde coreenii din nord “stau faţă în faţă” cu coreenii din sud, celebra DMZ (Demilitarised Zone) – Zona Demilitarizată Coreeană, cea mai puternic militarizată graniţă a lumii, aflată între cele două ţări, Coreea de Nord şi Coreea de Sud, care se întinde de la est la vest pe o distanţă de 249 km, având o lăţime de 4 km. Această fâșie de teren care întretaie de-a latul Peninsula Coreeană, a fost instituită după Războiul din Coreea în urma armistițiului din anul 1953 pentru a servi drept zonă tampon între partea de nord și cea de sud. DMZ este astfel o barieră de securitate la frontieră care intersectează paralela 38 de grade nord, reprezentând una dintre urmele de necontestat ale Războiului Rece. Vom vizita apoi Muzeul Koryo, găzduit în clădirea Songgyungwan care a fost principala instituţie de cultură din dinastia Koryo (918 – 1392) şi care adăposteşte colecţii de obiecte legate de această dinastie care a marcat profund istoria peninsulei coreene, precum și artefacte budiste. La ieșire vom putea intra într-un magazin special în care se vând timbre cu reproduceri ale operelor găzduite în interiorul muzeului. După dejun ne vom întoarce la Pyongyang, pe traseu urmând a face o vizită la Mormântul Regelui Kongmin, unul dintre cele mai bine conservate mausolee ale Dinastiei Koryo, care conţine ansamblul funerar al celui de al 31-lea rege, precum şi cel al soţiei sale de origine mongolă, important sit arheologic nominalizat pentru înscrierea în Patrimoniul Mondial UNESCO. Odată ajunși în Pyongyang, vom merge la un centru de bowling, prilej de relaxare şi socializare cu localnicii. Cină și cazare la Hotel Yanggakdo (sau similar).
Ziua 10 / 03.09.2020: Pyongyang – Muntele Myohyang – Pyongyang
Mic dejun. Plecare spre Muntele Myohyang, o zonă cu peisaje deosebite, unde vom vizita Templul budist Pohyon din Valea Sangwon, construit în anul 1024, în perioada dinastiei Koryo, considerat a fi cel mai important monument religios al țării. Complexul alcătuit iniţial din 24 de clădiri şi pagode a fost principalul centru pentru răspândirea budismului în această zonă a Coreei de Nord. Acesta a fost refăcut cu sprijin de la stat după ce a fost puternic bombardat în timpul Războiului Coreean. Vom vizita în continuare Expoziţia Internaţională a Prieteniei care a adunat laolaltă cadourile primite de către conducătorii Kim Ir Sen şi Kim Jong Il de la demnitarii ţărilor prietene. Construit în stil tradiţional coreean în anul 1978, complexul este impresionamt, având 150 camere, în care se afla peste 100000 de obiecte, printre care şi un trofeu de urs oferit în dar de către preşedintele României, tovarășul Nicolae Ceauşescu. Dejun în timpul vizitelor. Întoarcere la Pyongyang unde vom vizita Palatul Pionierilor, loc unde micuţii pot desfăşura activităţi extra-curiculare precum învăţarea limbiilor străine, informatică, deprinderea abilitaţilor artistice şi unde pot să practice diferite sporturi în spaţiile special amenajate. În continuarea zilei vom vedea Turnul Juche, denumit după ideologia cu acelaşi nume, introdusă de liderul Kim Ir-Sen, gândire care susţine că omul este deplin stăpân şi poate decide orice, fiind stăpânul lui însuşi, doctrină care are trei principii fundamentale: suveranitatea politică, independența economică şi autonomia militară. Turnul cu o înălţime de 170 m, a fost ridicat pe malurile Râului Taedong în anul 1982 cu ocazia aniversarii a 70 de ani de viaţă al lui Kim Ir-Sen, motiv pentru care a fost construit din 25.550 de plăci de granit, câte una pentru fiecare zi a vieţii sale. Opţional se poate urca în vârful turnului pentru o frumoasă panoramă a oraşului. În faţa turnului, vom vedea Monumentul Fondării Partidului, un monument înalt de 30 m care constă din 3 statui care simbolizează secerea, ciocanul şi peniţa făcând astfel referire la agricultori, la muncitori dar şi la intelectuali. Vom vedea şi celelalte 6 grupuri statuare, fiecare cu o înălţime de 10 m, care simbolizează alte aspecte ale ideologiei Juche. Cină și cazare la Hotel Yanggakdo (sau similar).
Ziua 11 / 04.09.2020: Pyongyaang – Beijing
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Beijing cu compania Air Koryo, zbor JS151 (09:00 / 10:00). Odată sosiți la Beijing, ne vom îndrepta spre Templul Cerului, o capodoperă arhitecturală a dinastiei Ming, construit în sec. al XV-lea, inclus în anul 1998 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, fiind locul în care împăraţii dinastiilor Ming şi Qing venerau cerul şi se rugau pentru pace şi prosperitate şi Palatul de Vară, ridicat în anul 1750, supranumit “Grădina Undelor Clare”, chintesenţa arhitecturii grădinilor chinezeşti, datorită îmbinării perfecte a operelor arhitecţilor chinezi cu peisajul natural reprezentat de lacul Kunming şi dealurile care îl înconjoară. După aceste vizite vom fi transferați pentru cazare la Hotel Beijing 5L 4* (sau similar 4*). Cină la celebrul restaurant “Rața pekineză”.
Ziua 12 / 05.09.2020: Beijing – Amsterdam – Bucureşti
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 898 (10:55 / 15:15), de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul KL 1379 (20:55 / 00:35).
Ziua 13 / 06.09.2020: Bucureşti
Sosire la Bucureşti la ora 00:35.

ziua 1 / 25.08.2020: bucureşti – amsterdam – beijing
Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul henri coandă, la ora 11:30 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei klm). plecare spre amsterdam cu compania klm zbor kl1374 (13:55 / 15:55), de unde se va pleca spre beijing cu zborul kl897 (17:30 / 08:55).

02 / 26.08.2020: beijing
după sosirea la beijing, întâlnire cu ghidul local, care ne va însoţi pentru o primă vizită în capitala republicii chineze, cunoscut şi sub numele de peking, care adăposteşte peste 17 milioane de locuitori. oraşul este perceput de chinezi ca “un tărâm al făgăduinţei”, datorită posibilităţilor multiple de petrecere a timpului liber. totodată, beijing rămâne unul dintre cele mai încărcate de istorie oraşe ale chinei, deţinând o colecţie incredibilă de obiecte istorice şi de artă, expuse în mai mult de 50 de muzee, numeroase teatre şi centre culturale. vom vedea celebra piaţă tian’an men, cea mai mare piaţă publică din lume, întinsă pe 40 de hectare, care găzduieşte un amestec impresionant de monumente antice şi moderne, fiind situată în inima oraşului. În continuarea zilei vom vizita palatul imperial (oraşul interzis), un complex de clădiri construit de împăratul yongle (acelaşi care a construit şi templul cerului), în care au locuit 24 de împăraţi din dinastia ming şi qing şi care, cu cele 9.000 de camere, este cel mai mare din lume; câteva dintre marile săli sunt folosite ca muzee care adăpostesc impresionante colecţii ale artei chinezeşti. clădirile interioare sunt construite din lemn pe fundaţie de piatră şi poartă nume precum armonie, puritate, linişte sau longevitate. cină la un restaurant local. cazare la hotel beijing 5l 4* (sau similar 4*).

03 / 27.08.2020: beijing – harbin
mic dejun. transfer la aeroport pentru plecarea spre harbin, oraș situat pe fluviul songhua, cel mai mare afluent al amurului, al cărui nume în dialectul manciurian înseamnă “locul unde se lăsau la uscat plasele de pescuit”. acesta a fost fondat în anul 1898 și pentru că s-a aflat pe ruta feroviară care lega rusia de vladivostok, s-a transformat dintr-o mică așezare pescărească într-unul dintre cele mai mari orașe din această regiune a chinei. odată sosiți în harbin vom porni într-un tur panoramic și pietonal, în cadrul căruia vom parcurge mai întâi strada centrală zhongyang, prilej de a admira frumoase exemple de arhitectură rusă, mărturie a înfluenței puternice exercitate de către marele vecin de la nord. ne vom îndrepta apoi spre strada tongjiang, în trecut inima cartierului evreiesc, unde vom vizita principala sinagogă care, restaurată în urmă cu câțiva ani, a fost transformată într-un interesant muzeu dedicat prezenței evreilor în această provincie. vom vedea în continuare biserica sfânta sofia, cea mai mare biserică ortodoxă din orientul Îndepărtat care, deși a fost închisă în perioada revoluției culturale, în urmă cu cațiva ani a fost redeschisă, devenind un centru cultural unde sunt prezentate exponate care vorbesc despre istoria și arhitectura orașului. dejun în timpul vizitelor la restaurantul tradițional café rusia 1914, care este o atracție locală. după-amiază, vom vizita parcul tigrului siberian, cel mai mare parc natural din china care, pe lângă cele peste o mie de exemplare de tigri siberieni, oferă adăpost într-un habitat foarte apropiat de cel natural, unui număr însemnat de tigri albi, lei, lincși, pume și tigri bengalezi. cină la un restaurant local. cazare în harbin la hotel harbin jingchen 4* (sau similar 4*).

4 / 28.08.2020: harbin – changchun – shenyang
mic dejun. transfer la gară pentru îmbarcarea în trenul de mare viteză care ne va duce la changchun, cunoscut între anii 1932 – 1945 sub numele de hsinking, fosta capitală manchukuo, statul marionetă creat de către japonezi în timpul războiului pentru a-și justifica prezența aici și pentru a consolida ocuparea manciuriei. conducător al acestui stat a fost pus pu-yi, fostul împărat al chinei, a cărui istorie este cunoscută mai ales datorită filmului lui bernardo bertolucci “ultimul Împărat” și a cărții omonime scrise de către edward behr. odată ajunși aici vom vizita palatul imperial, reședința lui pu-yi unde se află și o grădină japoneză construită special pentru delectarea ilustrului rezident. dejun în timpul vizitelor. după-amiază, ne vom îndrepta cu trenul de mare viteză spre shenyang, cunoscut în trecut sub denumirea de mukden, în momentul de față cel mai populat oraș din această parte a țării, care a jucat un rol important în istoria chinei, a rusiei Țariste și a japoniei imperiale, implicațiile evenimentelor de aici afectând întreaga zonă. de aici au plecat în cucerirea chinei manciurienii, care aveau să fondeze în beijing ultima dinastie imperială qing, aici a avut loc în 1905 “bătălia de la mukden”, care avea să întărească poziția japoniei în raport cu rusia și tot aici a avut loc în anul 1931 așa-zisul ”incident mukden”, în urma căruia japonezii aveau să ocupe întreaga manciurie. cină la un restaurant local. cazare în shenyang la hotel shenyang rayfont 4* (sau similar 4*).

5 / 29.08.2020: shenyang – dalian
mic dejun. dimineața vom vizita palatul mukden, inclus în patrimoniul mondial unesco, primul palat al dinastiei manciuriene în care au locuit primii trei împărați ai dinastiei quing înainte de a cuceri beijingul și de a-l transforma vreme de peste 350 ani în noua capitală imperială. de aici vom merge în piața zhongshan unde se află una dintre cele mai mari statui ale lui mao din lume, după care ne vom îndrepta spre mormintele primilor împărați manciurieni care au fost incluse în patrimoniul mondial unesco. prima oprire o vom face la mormântul celui de-al doilea împărat, hong taiji care este situat în interiorul parcului beijing, după care ne vom îndrepta spre partea de est a orașului unde vom vedea mormântul lui nurhaci, primul împărat și fondatorul dinastiei. dejun în timpul vizitelor. după-amiază vom avea timp liber pentru cumpărături în xita, cel mai mare koreatown din provincie, după care ne vom îmbarca în trenul de mare viteză cu destinația dalian, oraș cunoscut în trecut sub denumirea de port arthur, în momentul de față unul dintre centrele financiare și comerciale cele mai importante din nordul chinei, poziția sa strategică la marea galbenă asigurandu-i un avantaj economic însemnat. cină la un restaurant local. cazare în dalian la hotel furong 4* (sau similar 4*).

6 / 30.08.2020: dalian – lushun – beijing
mic dejun. ziua va debuta cu turul panoramic al orașului dalian a cărui istorie a cunoscut perioade zbuciumate, poziția strategică la marea galbenă făcându-l râvnit de marile puteri dornice să își impună dominația în zonă. schimbându-și numele în funcție de dinastiile care conduceau china imperială, orașul intră sub dominație britanică în a două jumatate a sec. al xix-lea, când devine cunoscut sub numele de port arthur, nume ce-l împrumută de la un locotenent al marinei regale britanice care își găsise în timpul războaielor opiului, vremelnic adăpost în apele primitorului golf. rând pe rând, rusia Țaristă, imperiul japonez, uniunea sovietică și la final din nou china, au stăpânit orașul, venirea și plecarea fiecăreia dintre aceste puteri fiind însoțită de pierderi materiale și de drame umane care, de când lumea, sunt asociate cu goana marilor imperii după vremelnice posesiuni. vom începe turul panoramic și pietonal al orașului cu cele mai importante piețe ale sale, zhongshan și respectiv xinghai. prima se remarcă datorită clădirilor de inspirație clasică, construite în perioada ocupației japoneze, care acum găzduiesc sedii de bănci sau hoteluri, iar a doua, deschisă în urmă cu doar câteva decenii și al cărei nume în traducere înseamnă “marea de stele”, are meritul de a fi, cu cele peste o sută de hectare ale sale, cea mai mare din lume. dejun în timpul vizitelor. ne vom îndrepta spre țărmul peninsulei dalian pentru a vedea câteva sate pescărești înfrumusețate de prezența joncilor tradiționale. vom încheia explorarea orașului în lushun, portul situat la extremitatea sudică a peninsulei, unde vom vizita fosta închisoare japoneză destinată opozanților politici chinezi, precum și cimitirul ostașilor sovietici care au căzut la datorie la sfârșitul războiului. cină la un restaurant local. transfer la aeroport pentru plecarea spre beijing. cazare în beijing la hotel beiing 5l 4* (sau similar 4*).

7 / 31.08.2020: beijing – pyongyang
mic dejun. transfer la aeroport pentru zborul spre pyongyang cu compania air koryo, zbor js152 (12:00 / 15:00). după formalităţile de viză, întâlnire cu ghidul local care ne va însoți pentru o primă vizită a capitalei republicii democrate populare coreene, cunoscut în românia sub denumirea de phenian, după numele rusesc, adevăratul nume fiind pyongyang, în limba coreeană. vom vedea măreţul monument mansudae, ridicat în anul 1972, cu ocazia celei de-a 60-a aniversări a marelui lider kim il sung, numele corean al lui kim ir-sen, numele “rusificat” pe care îl cunoaştem noi, românii. statuile de bronz care îi reprezintă pe liderii kim ir-sen şi pe fiul său kim jong il au ca fundal un mozaic în care este reprezentat muntele paektu, muntele sacru al revoluţiei şi sunt flancate de alte 2 monumente numite lupta revoluţionară anti-japoneză şi construcţia socialismului. dejun în timpul vizitelor. vom admira apoi parcul fântânilor, compus din mai multe fântâni în care se evidenţiază frumoasele statui albe ale unor femei care interpretează dansul fulgilor de nea. parcul inaugurat în anul 1976 în onoarea lui kim ir-sen este situat în apropierea dealului mansu din inima oraşului, fiind un popular loc de întâlnire şi un popular fundal pentru fotografii. vom vedea în continuare arcul de triumf, o copie mai înaltă al celui din paris, construit în anul 1982 cu ocazia celei de-a 70-a aniversări a lui kim ir-sen, simbol al rezistenţei faţă de ocupaţia japoneză care a durat din anul 1910 până în anul 1945. de aici vom merge pe malul râului pothong, un afluent al râului taedong, principalul curs de apă care străbate capitala, la institutul broderiilor, un centru dedicat memoriei lui kim jonk suk, mama liderului corean kim jong il. institutul se bucură de o largă recunoaştere, îndemânarea lucrătoarelor coreene fiind renumită, lucru pus în valoare de creaţiile acestora, printre care cele mai reprezentative sunt kimilsungia, kimjongilia, lacul samji toamna şi lăsarea serii peste kangson, remarcabile pentru frumuseţea şi fineţea detaliilor reprezentate. cină și cazare la hotel yanggakdo (sau similar).

8 / 01.09.2020: pyongyang
mic dejun. În această zi vom continua explorarea oraşului pyongyang. dimineaţa vom vizita marele palat de studiu al poporului care se găsește în piața kim ir sen, locul unde se desfăşoară paradele organizate cu ocazia evenimentelor importante. vom avea prilejul de a pătrunde în această “bibliotecă naţională”, unde vom vedea sistemul de intranet al bibliotecii, interesantul sistem de căutat cărţi şi laboratorul de muzică. vom vedea în continuare librăria de carte străină unde se găsesc traduse cărţi reprezentative pentru literatura nord-coreeană, inclusiv operele conducătorilor ţării, după care ne vom plimba pe faleza râului taedong. dejun în timpul vizitelor. În continuarea zilei vom vizita câteva staţii de metrou din pyongyang, care sunt împodobite cu candelabre imense, marmură şi mozaicuri, în multe privinţe asemănătoare cu un muzeu, anterior ascuns de ochii “de afară” şi învăluit în teorii ale conspiraţiei. metroul din capitală a fost construit între anii 1965 şi 1972, majoritatea celor 16 staţii fiind inaugurate în anul 1970. construcţia a fost realizată la 110 m adâncime pentru a servi şi ca adăpost antiatomic în cazul unui atac sud-coreean, ceea ce îl situează între cele mai adânci metrouri din lume. zilnic pe cele două linii existente circulă între 300.000 şi 700.000 de oameni. după-amiază vom vizita casa unde s-a născut preşedintele kim ir sen, mangyongdae, unul dintre cele mai sacre locuri pentru coreeni, aflată la mică distanţă de capitala ţării. periplul nostru prin istoria coreei de nord va continua cu vizitarea unuia dintre cele mai importante muzee şi anume muzeul coreean al războiului, cel dedicat războiului pentru eliberarea patriei mamă, unde vom putea vedea fotografii, arme şi machete ce reproduc scene din conflictul care a avut loc între coreea de nord şi cea de sud între anii 1950 şi 1953. iniţial inaugurat în anul 1953, de curând muzeul a fost mutat într-o locaţie nouă, modernă care pune în valoare mult mai bine exponatele existente. vom păşi apoi la bordul vasului american uss pueblo, considerat vas-spion, capturat de nord-coreeni în anul 1968, în timp ce era în misiune. coreea de nord a susţinut că vasul naviga ilegal în apele ei teritoriale, în timp ce sua a pretins la acea dată că vasul era în apele internaţionale. această controversă rămane însa unul dintre misterele istoriei omenirii. de aici ne vom îndrepta spre centrul de artă mansudae, care găzduieşte cele mai importante ateliere de creaţie ale artiştilor şi meşteşugarilor locali. ocupând o suprafaţă impresionantă de peste 12.0000 m2 şi avand peste 4000 de angajaţi, dintre care peste un sfert sunt cei mai buni absolvenţi ale academiilor coreene, acesta a realizat majoritatea monumentelor importante din ţară, inclusiv reprezentările vizuale ale conducătorilor ţării. ultimul obiectiv pe care îl vom vizita va fi centrul comercial kwangbok, deschis turiştilor străini începând cu anul 2015. mallul are trei etaje, la primul nivel spaţiul fiind ocupat de un supermarket cu produse internaţionale, cosmetice şi electronice, al doilea fiind rezervat magazinelor care comercializează produse farmaceutice locale, iar al treilea găzduind restaurante mult apreciate de vizitatori. cină și cazare la hotel yanggakdo (sau similar).

9 / 02.09.2020: pyongyaang – kaesong – pyongyang
mic dejun. În această zi ne vom deplasa spre sudul ţării, spre kaesong, fosta capitală a regatului coreean în perioada dinastiei goryeo, fondată de împăratul taejo în anul 918. În kaesong se află de asemenea ruinele fostului palat regal, distrus în timpul invaziei turbanelor roşii din anul 1361. după cel de-al doilea război mondial, kaesong a făcut parte din coreea de sud, iar după războiul corean, kaesongul a ramas în nord, devenind un simbol, o bucată de pământ care a fost smulsă sudului imperialist. astăzi oraşul este un centru industrial, renumit şi pentru producţia de ginseng. În continuarea zilei vom vizita locul cel mai tensionat din lume, acolo unde coreenii din nord “stau faţă în faţă” cu coreenii din sud, celebra dmz (demilitarised zone) – zona demilitarizată coreeană, cea mai puternic militarizată graniţă a lumii, aflată între cele două ţări, coreea de nord şi coreea de sud, care se întinde de la est la vest pe o distanţă de 249 km, având o lăţime de 4 km. această fâșie de teren care întretaie de-a latul peninsula coreeană, a fost instituită după războiul din coreea în urma armistițiului din anul 1953 pentru a servi drept zonă tampon între partea de nord și cea de sud. dmz este astfel o barieră de securitate la frontieră care intersectează paralela 38 de grade nord, reprezentând una dintre urmele de necontestat ale războiului rece. vom vizita apoi muzeul koryo, găzduit în clădirea songgyungwan care a fost principala instituţie de cultură din dinastia koryo (918 – 1392) şi care adăposteşte colecţii de obiecte legate de această dinastie care a marcat profund istoria peninsulei coreene, precum și artefacte budiste. la ieșire vom putea intra într-un magazin special în care se vând timbre cu reproduceri ale operelor găzduite în interiorul muzeului. după dejun ne vom întoarce la pyongyang, pe traseu urmând a face o vizită la mormântul regelui kongmin, unul dintre cele mai bine conservate mausolee ale dinastiei koryo, care conţine ansamblul funerar al celui de al 31-lea rege, precum şi cel al soţiei sale de origine mongolă, important sit arheologic nominalizat pentru înscrierea în patrimoniul mondial unesco. odată ajunși în pyongyang, vom merge la un centru de bowling, prilej de relaxare şi socializare cu localnicii. cină și cazare la hotel yanggakdo (sau similar).

10 / 03.09.2020: pyongyang – muntele myohyang – pyongyang
mic dejun. plecare spre muntele myohyang, o zonă cu peisaje deosebite, unde vom vizita templul budist pohyon din valea sangwon, construit în anul 1024, în perioada dinastiei koryo, considerat a fi cel mai important monument religios al țării. complexul alcătuit iniţial din 24 de clădiri şi pagode a fost principalul centru pentru răspândirea budismului în această zonă a coreei de nord. acesta a fost refăcut cu sprijin de la stat după ce a fost puternic bombardat în timpul războiului coreean. vom vizita în continuare expoziţia internaţională a prieteniei care a adunat laolaltă cadourile primite de către conducătorii kim ir sen şi kim jong il de la demnitarii ţărilor prietene. construit în stil tradiţional coreean în anul 1978, complexul este impresionamt, având 150 camere, în care se afla peste 100000 de obiecte, printre care şi un trofeu de urs oferit în dar de către preşedintele româniei, tovarășul nicolae ceauşescu. dejun în timpul vizitelor. Întoarcere la pyongyang unde vom vizita palatul pionierilor, loc unde micuţii pot desfăşura activităţi extra-curiculare precum învăţarea limbiilor străine, informatică, deprinderea abilitaţilor artistice şi unde pot să practice diferite sporturi în spaţiile special amenajate. În continuarea zilei vom vedea turnul juche, denumit după ideologia cu acelaşi nume, introdusă de liderul kim ir-sen, gândire care susţine că omul este deplin stăpân şi poate decide orice, fiind stăpânul lui însuşi, doctrină care are trei principii fundamentale: suveranitatea politică, independența economică şi autonomia militară. turnul cu o înălţime de 170 m, a fost ridicat pe malurile râului taedong în anul 1982 cu ocazia aniversarii a 70 de ani de viaţă al lui kim ir-sen, motiv pentru care a fost construit din 25.550 de plăci de granit, câte una pentru fiecare zi a vieţii sale. opţional se poate urca în vârful turnului pentru o frumoasă panoramă a oraşului. În faţa turnului, vom vedea monumentul fondării partidului, un monument înalt de 30 m care constă din 3 statui care simbolizează secerea, ciocanul şi peniţa făcând astfel referire la agricultori, la muncitori dar şi la intelectuali. vom vedea şi celelalte 6 grupuri statuare, fiecare cu o înălţime de 10 m, care simbolizează alte aspecte ale ideologiei juche. cină și cazare la hotel yanggakdo (sau similar).

11 / 04.09.2020: pyongyaang – beijing
mic dejun. transfer la aeroport pentru plecarea spre beijing cu compania air koryo, zbor js151 (09:00 / 10:00). odată sosiți la beijing, ne vom îndrepta spre templul cerului, o capodoperă arhitecturală a dinastiei ming, construit în sec. al xv-lea, inclus în anul 1998 pe lista patrimoniului mondial unesco, fiind locul în care împăraţii dinastiilor ming şi qing venerau cerul şi se rugau pentru pace şi prosperitate şi palatul de vară, ridicat în anul 1750, supranumit “grădina undelor clare”, chintesenţa arhitecturii grădinilor chinezeşti, datorită îmbinării perfecte a operelor arhitecţilor chinezi cu peisajul natural reprezentat de lacul kunming şi dealurile care îl înconjoară. după aceste vizite vom fi transferați pentru cazare la hotel beijing 5l 4* (sau similar 4*). cină la celebrul restaurant “rața pekineză”.

12 / 05.09.2020: beijing – amsterdam – bucureşti
mic dejun. transfer la aeroport pentru plecarea spre amsterdam cu compania klm, zbor kl 898 (10:55 / 15:15), de unde vom pleca spre bucureşti cu zborul kl 1379 (20:55 / 00:35).

13 / 06.09.2020: bucureşti
sosire la bucureşti la ora 00:35.

Valabilitatea acestei oferte a expirat! Va rugam contactati agentia pentru oferte similare.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 13 zile
  • Categorie hoteluri: 4
  • Transport: Avion - Decolare din Bucuresti, Romania

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
25 August 2020 1,980 €

tarife incepand de la 1,980 €

Servicii incluse

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Amsterdam – Beijing şi Beijing – Amsterdam – Bucureşti
- transport continental cu avionul pe rutele: Beijing – Harbin, Dalian – Beijing şi Beijing – Pyongyang – Beijing
- transport cu tren de mare viteză Harbin – Changchun
- transport cu tren de mare viteză Shenyang – Dalian
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 10 nopţi cazare în hoteluri de 4*
- mesele menționate în program: 10 mic dejunuri, 7 dejunuri şi 9 cine conform program (preponderent cu mâncare tradiţională locală, bazată în special pe legume)
- 1 dejun la restaurantul Café Rusia 1914 din Harbin
- 1 cină la restaurantul “Rața Pekineză” din Beijing
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxele de intrare la obiectivele menţionate în program
- vizitarea Parcului Tigrului Siberian din Harbin
- vizitarea casei unde s-a născut preşedintele Kim Ir Sen, Mangyongdae
- vizitarea vasului american USS Pueblo considerat vas-spion de către nord coreeni
- vizitarea Zonei Demilitarizate Coreeane – DMZ
- vizitarea Expoziţiei Internaţionale a Prieteniei cu cadourile primite de Kim Ir Sen şi Kim Jong Il de la demnitarii ţărilor prietene
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurarea în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

Servicii neincluse

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale aprox. 490 euro/pers. şi pentru zborurile continentale: aprox. 80 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxa viză China: 150 euro/pers., care se plăteşte la agenție
- taxa de procesare viză Coreea de Nord: 60 euro/pers., care se plăteşte la agenţie
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, în cazul în care se aplică
- bacşişuri: 50 euro/pers. pentru ghizi, şoferi, ajutori de şoferi şi personalul de pe vapor, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire)
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de 15 participanţi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerii externi

Observatii

ACTELE NECESARE PENTRU OBŢINEREA VIZEI SE DEPUN CU MINIMUM 20 DE ZILE ÎNAINTE DE PLECARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei cu 4 pagini libere pentru aplicarea vizelor
- 4 foto color tip paşaport pe fond alb (nu cu tricou alb)
- aplicația pentru viză China se face online de către agenție, urmând ca fiecare turist să se prezinte personal la Centrul de viză China pentru înregistrarea datelor biometrice (amprenta digitală); prezența este obligatorie la data și ora stabilite de comun acord

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
– cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

DAL Travel