Vizualizezi oferta circuit Romania, vacanta Romania.

Circuit autocar Romania

Circuit Romania
  • Tari: Romania
  • Orase tranzitate: Murighiol

Descriere

23.12.2021
Joi, 23.12: Bucuresti – Histria – Lacul Sinoe – Murighiol (360 km)
Plecare din Bucuresti spre Delta Dunarii. Calatorind pe malul marii, ne oprim sa admiram lacul Sinoe si poposim la vestita cetate Histria. Dupa amiaza sosim la pensiune, unde gazdele ne intampina cu o gustare traditionala.

24.12.2021
Vineri, 24.12: Cetatea Noviodunum – Basilica paleo-crestina Niculitel – Manastirea Cocos (aprox. 160 km)
Fie alegi sa te relaxezi la pensiune, fie te inscrii in excursia optionala. Vom merge pe urmele celor patru sfinti mucenici care au patimit pentru Hristos in Dobrogea pe la sfarsitul secolului al III-lea: Zotic, Atal, Camasie si Filip. Vom poposi pentru a le descoperi povestea in stravechea Cetate Noviodunum, Isaccea de astazi, unde au fost executati; la basilica paleo-crestina din Niculitel, unde i-au ascuns crestinii dupa moarte; si la final la Manastirea Cocos, locul unde sunt asezate astazi moastele lor. Ne intoarcem la pensiune unde gazdele ne asteapta cu pranzul traditional – pomana porcului. Pe seara vom fi colindati de un grup de copii care vor vesti Nasterea lui Hristos, un obicei aparte in zona dobrogeana prin versurile, melodiile si formele ritualice de colindat mostenite din batrani.

25.12.2021
Sambata, 25.12: Halmyris – Ceaun de peste – Petrecere de Craciun
Incepem cu un mic dejun copios, urmat de o vizita la biserica Halmyris unde putem participa la slujba. Apoi ne relaxam cu o plimbare cu barca pe canalele mai retrase ale deltei. Vizitam rezervatia Deltei Dunarii de pe malul stang al bratului Sfantu Gheorghe, aflam cum isi petrec iarna pasarile ramase in delta si participam la organizarea unui ceaun cu bors de peste pe malul apei. Pe seara, petrecere de Craciun cu program folcloric lipovenesc, colinde si bucate alese.

26.12.2021
Duminica, 26.12: Mila 23
Desteptarea, mic dejun si hop in barca echipati corespunzator. Traversam de pe bratul Sfantu Gheorghe pe bratul Sulina si ajungem la Mila 23. Facem turul micului sat, vedem biserica lipoveneasca si casa parinteasca a lui Ivan Patzaichin. Cu aceasta ocazie aflam povestea fostului canoist roman, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice si locuitor al deltei. Pornim inapoi spre Murighiol, printre lacuri si canale, fotografiind casele pescarilor si fauna.

27.12.2021
Luni, 27.12: Murighiol – Bucuresti (aprox. 360 km)
Ne luam ramas bun de la gazde si ne pregatim de intoarcerea acasa.

23.12.2021
joi, 23.12: bucuresti – histria – lacul sinoe – murighiol (360 km)
plecare din bucuresti spre delta dunarii. calatorind pe malul marii, ne oprim sa admiram lacul sinoe si poposim la vestita cetate histria. dupa amiaza sosim la pensiune, unde gazdele ne intampina cu o gustare traditionala.

24.12.2021
vineri, 24.12: cetatea noviodunum – basilica paleo-crestina niculitel – manastirea cocos (aprox. 160 km)
fie alegi sa te relaxezi la pensiune, fie te inscrii in excursia optionala. vom merge pe urmele celor patru sfinti mucenici care au patimit pentru hristos in dobrogea pe la sfarsitul secolului al iii-lea: zotic, atal, camasie si filip. vom poposi pentru a le descoperi povestea in stravechea cetate noviodunum, isaccea de astazi, unde au fost executati; la basilica paleo-crestina din niculitel, unde i-au ascuns crestinii dupa moarte; si la final la manastirea cocos, locul unde sunt asezate astazi moastele lor. ne intoarcem la pensiune unde gazdele ne asteapta cu pranzul traditional – pomana porcului. pe seara vom fi colindati de un grup de copii care vor vesti nasterea lui hristos, un obicei aparte in zona dobrogeana prin versurile, melodiile si formele ritualice de colindat mostenite din batrani.

25.12.2021
sambata, 25.12: halmyris – ceaun de peste – petrecere de craciun
incepem cu un mic dejun copios, urmat de o vizita la biserica halmyris unde putem participa la slujba. apoi ne relaxam cu o plimbare cu barca pe canalele mai retrase ale deltei. vizitam rezervatia deltei dunarii de pe malul stang al bratului sfantu gheorghe, aflam cum isi petrec iarna pasarile ramase in delta si participam la organizarea unui ceaun cu bors de peste pe malul apei. pe seara, petrecere de craciun cu program folcloric lipovenesc, colinde si bucate alese.

26.12.2021
duminica, 26.12: mila 23
desteptarea, mic dejun si hop in barca echipati corespunzator. traversam de pe bratul sfantu gheorghe pe bratul sulina si ajungem la mila 23. facem turul micului sat, vedem biserica lipoveneasca si casa parinteasca a lui ivan patzaichin. cu aceasta ocazie aflam povestea fostului canoist roman, cvadruplu laureat cu aur la jocurile olimpice si locuitor al deltei. pornim inapoi spre murighiol, printre lacuri si canale, fotografiind casele pescarilor si fauna.

27.12.2021
luni, 27.12: murighiol – bucuresti (aprox. 360 km)
ne luam ramas bun de la gazde si ne pregatim de intoarcerea acasa.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 4 zile
  • Categorie hoteluri: 4
  • Transport: Autocar

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
23 Decembrie 2021 287 € Rezerva

tarife incepand de la 287 €

Servicii incluse

• 4 nopți de cazare la pensiune 4* în Murighiol, Delta Dunarii
• Mic dejun și cina bufet
• Primire tradiționala la sosire
• Pranz pomana porcului in ajunul Craciunului
• Ceaun cu bors de pește pe malul deltei in prima zi de Craciun
• Petrecere de Craciun cu cina festiva, program folcloric lipovenesc și colinde
• Plimbari cu barca pe canalele deltei
• Alte vizite conform descrierii
• Transport cu autocar modern, cu climatizare
• Ghid insotitor pentru intreaga perioada

Servicii neincluse

• Asigurarea storno
• Taxe si cheltuieli personale
• Intrarile la obiectivele turistice
• Excursiile opționale


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

Donaris Tours