Vizualizezi oferta circuit Chile, vacanta Chile.

Circuit avion Chile

Circuit Chile
  • Tari: Chile
  • Orase tranzitate:

Descriere

Ziua 1 / 25.11.2020: Bucureşti – Paris – Santiago de Chile
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 12:30 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF1889 (14:25 / 16:35) de unde se va pleca spre Santiago de Chile cu zborul AF406 (23:40 / 10:15).
Ziua 2 / 26.11.2020: Santiago de Chile
Sosire în Santiago de Chile unde, împreună cu ghidul local vom porni în explorarea capitalei situată pe malul râului Mapocho, la poalele maiestosului vulcan Tupungato, care are o înălțime de 6.570 m. Oraşul păstrează amintirea imperiului colonial spaniol, fapt evident mai ales în centrul oraşului. Vom face un tur panoramic de oraş care va include Palatul Prezidenţial, Piaţa Armelor cu Catedrala şi vechea clădire a Poştei, Muzeul Naţional de Istorie şi Casa Colonial, fosta reşedinţă a guvernatorului în perioada colonială. În continuare vom putea admira oraşul de pe dealul Cerro San Cristobal, aflat în Parcul Metropolitano. Ne vom îndrepta apoi spre una dintre cele mai exclusiviste zone ale capitalei, Providencia, unde vom găsi o mulţime de magazine şi restaurante. Cazare la Hotel Galerias 4* (sau similar 4*).
Ziua 3 / 27.11.2020: Santiago de Chile – Vina del Mar – Valparaiso – San Antonio
Mic dejun. Ne vom îndrepta spre pitorescul oraş Valparaiso, bogat în arhitectura autohtonă, sursă de inspiraţie pentru artişti şi poeţi, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Oraşul, situat la o distanţă de 120 km faţă de Santiago de Chile, este unul dintre cele mai importante porturi ale ţării, supranumit şi “San Francisco al Americii de Sud” datorită faptului că este clădit pe pantele Anzilor, cu faţa la Pacific. În timpul turului panoramic în Valparaiso, vom admira clădirile viu colorate, Piaţa Sotomayor şi Clădirea Parlamentului. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre oraşul învecinat, Vina del Mar, “oraşul grădină”, cu plaje desprinse parcă din paradis, fiind astfel cea mai importantă staţiune din Chile şi una dintre principalele staţiuni din America de Sud. Tur panoramic al “bijuteriei” de la Oceanul Pacific care se află la o distanţă de numai 9 km nord-vest de Valparaiso, care oferă toate facilităţile pentru vizitatori, inclusiv un cazino, fapt pentru care este cunoscută şi sub denumirea de “Capitala Turismului Chilian“. Transfer spre portul San Antonio pentru îmbarcarea pe vasul de croazieră Holland Westerdam al companiei Holland America Line, care va pleca din port la ora 17:00. Vom porni într-o fascinantă croazieră spre Patagonia, pe parcursul căreia ne vom răsfăţa la bordul vasului, bucurându-ne de toate facilităţile oferite. Seara ne vor aştepta diverse spectacole de teatru, animaţie şi muzică live sau lecții de dans. Dejun, cină şi cazare la bord.
Ziua 4 / 28.11.2020: Navigare
Mic dejun. Vom petrece o zi relaxantă navigând spre Puerto Montt. Ne vom familiariza cu facilităţile vaporului de lux, cum ar fi: piscine, jacuzzi, centru de fitness, saună, saloane de masaj, bibliotecă, casino, restaurante, artere comerciale şi numeroase baruri. Seara ne vor aştepta diverse spectacole de teatru, animaţie şi muzică live. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 5 / 29.11.2020: Puerto Montt
Mic dejun. La ora 08:00 vasul va ajunge în Puerto Montt, „capitala” Patagoniei chiliene, unde va rămâne în port până la ora 17:00, timp în care veți putea descoperi atracțiile orașului individual sau prin excursiile opționale achiziționate de pe vas. Vă sugerăm să optați pentru o excursie la Puerto Varas, cunoscut ca “La Ciudad de Las Rosas” – Orașul trandafirilor, fondat în anul 1854 de Vicente Perez Rosales, situat în partea de sud a statului Chile, în regiunea Los Lagos din nordul Patagoniei. În perioada sa de început orașul a fost locuit de numeroși etnici de origine germană, zona fiind renumită astfel și pentru tradițiile sale culturale germane. Aflat la o distanță de aprox. 20 km față de Puerto Montt, orașul se ridică pe țărmurile lacului Llanquihe, unul dintre cele mai mari lacuri naturale din Chile, iar vulcanul Osorno, munții Calbuco și Tronador, vizibili din aceste locuri, oferă o imagine de neuitat. Vă veți putea plimba de-a lungul lacului Llanquihue, veți putea vizita Teatro del Lago şi Muzeul Colonial German. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 6 / 30.11.2020: Castro
Mic dejun. La ora 08:00 vasul va ajunge în Castro unde va rămâne în port până la ora 17:00. Fondat în anul 1567 de către spanioli, Castro este al treilea oraş ca vechime din Chile. De aici pornesc excursiile către Arhipelagul Chiloe, teritoriu încă ascuns maselor de turişti. Palafitos, căsuţele de lemn pe care le veţi putea admira în Castro, sunt construite pe piloni deasupra apei, creând o imagine unică. Bisericile din lemn au o arhitectură deosebită iar picturile ce redau figuri mitologice despre care se credea ca trăiesc în adâncul mării şi a pădurilor de aici, au determinat UNESCO să includă 16 dintre acestea pe Lista Patrimoniului Mondial. Pensiune completă şi cazare la bord.

Ziua 7 / 01.12.2020: Navigare prin fiordurile chiliene
Mic dejun. Vom naviga printre fiordurile chiliene, prilej de a face o mulțime de fotografii, ținând cont că peisajul se va schimba în continuu într-un mod uluitor de frumos. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 8 / 02.12.2020: Ghețarul Amalia şi Canalul Sarmiento
Mic dejun. Fiordurile chiliene, printre cele mai spectaculoase din lume, permit apariţia de microclimate ce dictează uneori itinerariile vaselor de croazieră. Cu cât ne vom apropia de Gheţarul Amalia sau de El Brujo, vom observa mici bucăţi de gheaţă desprinse din gheţarii imenşi, cascade, crestele munţilor înzăpeziţi, vasul înaintând încet prin fiorduri. Vom continua să navigăm prin Canalul Sarmiento ce poartă numele exploratorului spaniol, Pedro Sarmiento de Gamboa ce a navigat pe aici în anul 1579 şi în 1580. Acest teritoriu este foarte important pentru chilieni deoarece populaţia Kawesqar s-a stabilit aici în urmă cu 6000 ani. Cu puţin noroc, vom putea vedea pinguini Magellan, delfini sau orci. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 9 / 03.12.2020: Navigare prin Strâmtoarea Magellan – Punta Arenas
Mic dejun. În această zi vom naviga, prin legendara strâmtoare Magellan, de-a lungul coastei de sud-vest a Americii de Sud, admirând spectaculoasele fiorduri chiliene ce rivalizează cu fiordurile norvegiene, având posibilitatea de a vedea gheţari impresionanţi şi stânci singuratice. În 2020 se împlinesc 500 de ani de când Fernando Magellan a ajuns aici, străbătând cei 670 km ai strâmtorii ce azi îi poartă numele. Secole de-a rândul, această cale maritimă a jucat un rol esenţial în transportul dintre Lumea Nouă şi vechiul continent, însă importanţa sa a scăzut odată cu inaugurarea Canalului Panama. La ora 06:00 vasul va ajunge în Punta Arenas unde va rămâne în port până la ora 18:00, timp în care veți putea descoperi atracțiile orașului, individual sau prin excursiile opționale achiziționate de pe vas. Vă sugerăm să optați pentru un tur panoramic al orașului care va include Piaţa Armelor şi Cerro de la Cruz, de unde veți putea admira întregul oraş şi Strâmtoarea Magellan. Veți putea vizita Muzeul Salesiano Marggiorino Borgatello, unde veți afla mai multe despre primii locuitori ai Patagoniei, Kawaskhar şi Yamana, după care veți putea vizita cimitirul Punta Arenas, pentru a vedea impresionantele sale monumente funerare. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 10 / 04.12.2020: Aleea Gheţarilor – Ushuaia
Mic dejun. Vasul de croazieră va parcurge unul dintre cele mai spectaculoase pasaje ale Canalului Beagle, Aleea Gheţarilor. Aşa cum îi spune şi numele, această secţiune a celebrului canal este mărginită de o succesiune de gheţari. Fără a avea înălţimi deosebite, formele spectaculoase ale acestor munţi impresionează ochiul privitorului. La ora 12:00 vasul va ajunge în Ushuaia unde va rămâne în port până la ora 20:00, timp în care veți putea descoperi atracțiile orașului individual sau prin excursiile opționale achiziționate de pe vas. Denumirea “Ushuaia” provine din limbajul indienilor yámanas și înseamnă “golf care pătrunde spre vest”. Puține așezări din lume pot egala priveliștile incredibil de frumoase ale orașului către ghețurile bătute de vânturi de pe Canalul Beagle, către vârfurile glaciare ale lui Montres Martial și niciuna nu poate egala poziția la antipozi, unde drumurile lumii se sfârșesc și unde începe, într-un fel, frontiera Antarcticii. Ushuaia este așadar supranumită “țara de la capătul lumii”, fiind punctul de plecare spre Parcul Naţional Tierra del Fuego, pe care vă sugerăm opțional să-l vizitați. Parcul Naţional al Ţinutului de Foc, este unicul parc naţional din Argentina situat pe coasta oceanului, înfiinţat în anul 1960, care are o suprafaţă impunătoare de 63.000 de hectare, din care însă doar o mică parte este deschisă publicului pentru camping şi excursii pe munte, restul parcului fiind închis publicului, pentru scopuri ştiinţifice. Vieţuitoarele sălbatice din Parcul Naţional Tierra del Fuego sunt foarte variate, parcul adăpostind aproximativ 90 specii de păsări, printre care albatrosul cu sprâncene negre, condori, vânătorii de stridii, gâsca de munte, raţa de iezer, Rayadito şi ciocănitori. Printre mamiferele cele mai obişnuite pot fi observate vidra, castorul şi vulpea argintie. Castorii, animale introduse în acest areal în secolul trecut s-au adaptat bine, iar constructiile lor “de baraje”, pe care le vom putea vedea, sunt adevărate minuni inginereşti. Vom avea prilejul de a vedea Golful Ensenada, Lacul Roca şi Golful Lapatania. Veți putea face și o călătorie palpitantă cu trenul “de la capătul lumii”, tren care pe vremuri transporta muncitorii la exploatările forestiere din zonă, care a fost recondiţionat şi care astăzi oferă turiştilor o călătorie captivantă printre minunile naturale ale parcului. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 11 / 05.12.2020: Navigare
Mic dejun. Această zi o vom petrece pe mare, putându-ne bucura de facilităţile SPA ale vasului de croazieră, sauna cu aromaterapie, sau de lecţiile de dans la Oceanview Spinnaker Lounge. În funcţie de condiţiile meteo vom înconjura Capul Horn, cel mai sudic punct al Americii de Sud care marchează limita nordică a strâmtorii Drake, care pentru o lungă perioadă de timp a reprezentat un important reper al rutei corăbiilor care transportau bunuri în toată lumea. Cu siguranță că ne vom întoarce cu o mulțime de fotografii din această zonă incredibil de frumoasă. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 12 / 06.12.2020: Navigare
Mic dejun. O nouă zi de navigare, în care vă sfătuim să nu ratați un tur ghidat al vasului de croazieră, ocazie cu care veți putea face cunoștință cu capitanul vasului, veți cunoaște îndeaproape camera de comandă a motoarelor, centrul medical, bucătăria, curăţătoria și nu în ultimul rând, puntea de comandă. De asemenea, vă vor aștepta numeroase activităţi de petrecere a timpului printre care și degustări de vin sau demonstraţii culinare, care vă vor învăţa cum să preparaţi diverse specialități servite la bord. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 13 / 07.12.2020: Antarctica
Mic dejun. Aventura noastră magică prin ținuturile sudice ale globului pământesc va continua, pentru că vom lăsa în urmă continentul Sud American și ne vom îndrepta spre Strâmtoarea Drake care, având o lățime de 800 km, este cel mai scurt drum maritim între Capul Horn și Insula Livingston din Arhipelagul Shetland, deja parte a Antarcticii. De aici ne vom îndrepta spre sud-vest, spre Arhipelagul Palmer, urmând să traversăm Canalul Schollart, care desparte două dintre insulele acestuia, Brabant, respectiv Anvers. Denumirea acestora nu este întâmplătoare pentru că meritul descoperirii lor îi aparţine primei expediţii belgiene care a ajuns aici la bordul vasului Belgica în anul 1898. Printre membrii echipajului, alături de alți exploratori celebri se află și biologul român Emil Racoviță. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 14 / 08.12.2020: Antarctica
Mic dejun. Vom ajunge în Golful Paradisului care a primit acest nume datorită, apelor transparente precum cel mai pur cristal, balenelor gigantice, pinguinilor jucăuşi, dar mai ales datorită liniștei, calmului și sentimentului de singurătate care sporesc impresia că, pentru un moment trecător, chiar ați pășit în Paradis. Vom începe apoi traversarea strâmtorii Gerlache, al cărei nume provine de la Adrien de Gerlache, comandantul vasului Belgica. Strâmtoarea desparte Arhipelagul Palmer de Peninsula Antarctica, cel mai nordic teritoriu din Emisferica Sudică. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 15 / 09.12.2020: Antarctica
Mic dejun. Pe parcursul expediţiei noastre în Antarctica vom primi informaţii interesante de la naturalistul vasului de croazieră, care ne va iniţia în tainele vieţii sălbatice specifice acestei zone. Din când în când îşi vor face apariţia în larg pinguini gentoo ce îşi fac cuib pe Insula Cuverville sau vom putea admira balenele în toată splendoarea lor. Pensiune completă şi cazare la bord.

Ziua 16 / 10.12.2020: Antarctica
Mic dejun. În această zi vom traversa strâmtoarea ce poartă numele unui personaj fascinant, Francis Drake, corsar, navigator neînfricat, neguţător de sclavi şi remarcabil om politic englez din era elisabetană, primul englez care a efectuat circumnavigaţia Pământului, la returul în Anglia primind din partea Reginei Elisabeta I, titlul de cavaler. Călătoria noastră va continua spre Paradise Harbor unde vom putea vedea pinguinii antarctici. Atât Argentina cât şi Chile au staţii de cercetare aici. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 17 / 11.12.2020: Navigare
Mic dejun. Vom părăsi Antarctica pentru a ne îndrepta spre Insulele Falkland. Veți putea să vă bucuraţi de muzică live la Lincoln Center Stage, B.B. King’s Blues Club şi Billboard Onboard. Echipajul organizează de asemenea demonstraţii de artă culinară şi degustări de vin. Compania Holland America Line a iniţiat un parteneriat cu BBC Earth prin care turiştii pot viziona filme prin care să descopere fascinanta lume subacvatică. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 18 / 12.12.2020: Stanley – Insulele Falkland
Mic dejun. La ora 08:00 vasul va ancora în portul Stanley, capitala coloniei insulelor Falkland, alcătuite din două insule principale, Falklandul de Vest și Falklandul de Est şi un număr de aprox. 200 de insule mai mici.
Insulele Falkland situate în Oceanul Atlantic de Sud, la o distanță de aprox. 500 km de coasta Argentinei și la aprox. 13.000 km de Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, au fost denumite astfel în onoarea Trezorierului Marinei Britanice, Vicecontele Falkland, de către primul european, căpitanul englez John Strong a cărui debarcare în arhipelag a fost consemnată oficial în anul 1690. Insulele sunt cunoscute ca loc al Războiului din Malvine, conflictul militar dintre Argentina și Regatul Unit al Marii Britanii, care a durat 10 săptămâni, motivul disputei fiind două teritorii britanice de peste mări, respectiv Insulele Falkland și Insulele Georgia de Sud și Sandwich de Sud. Vasul va acosta până la ora 16:00, timp în care veți putea vizita pe cont propriu capitala, Muzeul “Falkland Islands”, care oferă detalii despre istoria insulelor sau veți putea descoperi în cadrul unei excursii opţionale de aprox. 4 ore, Colonia de Pinguini Rockhopper, atât de celebri pentru penajul lor. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 19 / 13.12.2020: Navigare
Mic dejun. Una dintre activităţile în vogă la bordul vasului de croazieră este cursul de procesare foto unde, de-a lungul câtorva cursuri gratuite, puteţi transforma fotografiile realizate de-a lungul voiajului în adevărate opere de artă pe care să le arătaţi prietenilor la revenirea în ţară. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 20 / 14.12.2020: Navigare – Eclipsa de Soare
Mic dejun. În această zi vom avea ocazia de a fi martorii unui eveniment unic: Eclipsa de Soare. În largul Oceanului Atlantic, vom fi într-o locație excelentă pentru a experimenta acest fenomen. Chiar dacă vom fi într-o locație optimă de vizualizare a eclipsei de soare, aceasta va fi bineînțeles dependentă de condițiile meteo. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 21 / 15.12.2020: Puerto Madryn
Mic dejun. La ora 07:00 vasul va ajunge în Puerto Madryn, orășel fondat de coloniștii galezi, astăzi important port în Golful Nuevo, care în ciuda dezvoltării sale rapide și-a păstrat aspectul plăcut, mai ales în zona de coastă unde se află numeroase hoteluri, restaurante și baruri. Până la ora 15:00, când vasul va ridica ancora, veți avea timp să descoperiți individual atracțiile orașului, să vă plimbați pe faleză, să leneviți pe plajă, să vizitați Muzeul Oceanografic sau Muzeul de Științe Naturale sau să participați opțional la o partidă de snorkeling în Rezervația Naturală Punta Loma, prilej de joacă cu leii de mare, care împreună cu puii lor prietenoși și foarte curioși, vor interacționa cu dumneavoastră. Vă sugerăm de asemenea o excursie opțională în Peninsula Valdez, o impresionantă rezervaţie naturală patagoneză, care, datorită faunei şi florei bogate, a fost inclusă pe lista Patrimoniului Universal Natural UNESCO în anul 1999. Cea mai mare parte a peninsulei este formată din teren arid, cu lacuri de sare care apar din când în când, însă cel mai mare dintre aceste lacuri este situat la o altitudine de aproximativ 40 m sub nivelul mării, până de curând crezându-se că este lacul situat la cea mai joasă altitudine din America de Sud. Linia de coastă a peninsulei este populată de o mulţime de mamifere marine, precum leii şi elefanţii de mare. Orcile apar şi ele în zona de-a lungul coastei, un real pericol pentru puii de foci, iar Punta Delgada este locul preferat al elefanţilor de mare. Peisajul peninsular va fi completat de Punta Cantor, Caleta Valdez şi de Istmul Ameghino, de-a lungul drumului având ocazia de a vedea guanaco, vulpi, tatu, sconcşi şi multe altele. Alternativ, puteți să optaţi pentru o vizită la colonia de pinguini Punta Tombo unde se află cel mai mare număr de pinguini din afara Antarcticii, colonia cuprinzând peste un milion de pinguini Magellan care vin în fiecare an aici la mijlocul lunii septembrie unde poposesc până în martie. Ne vom plimba printre pinguini, îi vom vedea cum își pescuiesc hrana şi-i vom putea fotografía în cele mai amuzante ipostaze. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 22 / 16.12.2020: Navigare
Mic dejun. În această ultimă zi de navigare și relaxare la bordul vasului vă veți putea petrece timpul la piscină sau în sala de sport, într-un bar cu muzică live, admirând pentru ultima oară picturile expuse în galeria de artă sau să profitaţi de ultima ocazie de a face cumpărături în galeria comercială de pe vas. Pensiune completă și cazare la bord.
Ziua 23 / 17.12.2020: Montevideo
Mic dejun. La ora 09:00 vasul va ajunge în Montevideo, capitala Uruguayului, unde va rămâne în port până la ora 18:00, timp în care veți putea descoperi atracțiile orașului individual sau prin excursiile opționale achiziționate de pe vas. Vă sugerăm un tur panoramic de oraş, care vă va oferi posibilitatea de a explora “Elveţia Americii de Sud”, așa cum mai este denumit Montevideo. Veţi putea vedea partea veche a oraşului, Piaţa Constituţiei cu Catedrala, cea mai veche clădire publică din oraş, Paetonal Sarandi, stradă pitorească colonială cu diverse magazine de suveniruri şi restaurante, Teatrul Solis, Piaţa Independenţei cu Monumentul Artigas (Erou Naţional), Mausoleul, principala stradă comercială 18 Iulie, Clădirea Congresului, Meadow, faimoasa grădină de trandafiri şi Monumentul Diligenței. Veți urca apoi pe dealul Montevideo pentru a admira o frumoasă privelişte panoramică a golfului Montevideo şi pentru a vedea fostul Fort Colonial. Turul panoramic va continua cu Parcul Bătăliei, Obeliscul, Monumentul Vagonului, stadionul de fotbal, unde s-a organizat primul campionat de fotbal în anul 1930, zona rezidenţială Carrasco’s şi cu trecerea în revistă a plajelor ce “înlănţuie” oraşul. Pensiune completă și cazare la bord.
Ziua 24 / 18.12.2020: Buenos Aires
Mic dejun. Vasul de croazieră va ajunge la ora 08:00 în Buenos Aires, capitala şi cel mai mare oraş din Argentina. Turul panoramic de oraş dedicat exclusiv grupului nostru, va începe cu cartierele Palermo şi Recoleta, caracterizate de bulevarde mari, grădini imense, locuinţe şi clădiri luxoase. În cartierul Palermo se află cel mai mare parc din Buenos Aires, Parcul 3 Februarie întins pe o suprafaţă de 3 km2, care îmbină armonios lacuri, sculpturi şi monumente. Ne vom îndrepta apoi spre cartierul La Recoleta, care demonstrează că Buenos Aires este “Parisul Americii Latine”, cartier în care se află şi cimitirul unde este înmormântată celebra Evita Peron. Turul va continua cu Bulevardul 9 Iulie, unul dintre cele mai mari bulevarde din lume. Vom vedea apoi Plaza de Mayo, locul desfăşurării celor mai importante evenimente ale istoriei argentiniene, Primăria Cabildo, Catedrala Metropolitană, Clădirea Guvernului “Casa Rosada”, Sediul Congresului Naţional, o clădire spectaculoasă cu o suprafaţă de 9.000 m2, realizată de arhitectul Victor Meano. Vom vizita în continuare cartierele Montserrat, San Nicolas, San Telmo, cu clădiri albe cu balcoane din fier forjat şi La Boca, cartier italian cu faimoasa stradă care a dat numele celebrului tango Caminito, inspirat din viaţa cartierului. Întoarcere la vasul de croazieră. Seara, opţional, puteţi opta pentru o cină cu spectacol de tango argentinian la un restaurant cu specific. Pensiune completă și cazare la bord.
Ziua 25 / 19.12.2020: Buenos Aires – Sao Paulo
Mic dejun. După formalităţile de debarcare de pe vasul de croazieră vom fi transferaţi la aeroport pentru zborul spre Sao Paulo. Sosire la Sao Paulo, cel mai mare oraş ca mărime din America de Sud şi al treilea din lume, având o populaţie de peste 11 milioane de locuitori, un oraș modern și cosmopolit, cu bulevarde largi, viaducte, zgârie nori, suburbii rezidențiale, o metropolă vibrantă care adăpostește o multitudine de etnii. Transfer pentru cazare la Hotel Blue Tree Premium Paulista 4* (sau similar 4*).
Ziua 26 / 20.12.2020: Sao Paulo – Amsterdam
Mic dejun. Întâlnire cu ghidul local pentru un tur panoramic al oraşului, care va include cartierul rezidenţial Higienópolis al comunităţii evreieşti, Parcul Ibirapuera, proiectat de celebrul arhitect Oscar Niemeyer, Institutul Bandeirantes, Universitatea, Catedrala, Praca da Republica, Praca Roosevelt, cartierul Bairro cu decorațiuni tipic japoneze și Avenida Paulista, principala arteră comercială a oraşului, străjuită de zgârie nori, locul de reşedinţă al foştilor baroni ai cafelei, astăzi centrul economic şi financiar al Braziliei. În continuarea zilei vom urca pe Dealul Morumbi pentru o vedere panoramică de excepţie asupra oraşului. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 792 (20:00 / 11:40).
Ziua 27 / 21.12.2020: Amsterdam – Bucureşti
Sosire la Amsterdam la ora 11:40, de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul KL 1088 (18:20 / 22:10).

ziua 1 / 25.11.2020: bucureşti – paris – santiago de chile
Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul henri coandă, la ora 12:30 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei air france). plecare spre paris cu compania air france, zbor af1889 (14:25 / 16:35) de unde se va pleca spre santiago de chile cu zborul af406 (23:40 / 10:15).

2 / 26.11.2020: santiago de chile
sosire în santiago de chile unde, împreună cu ghidul local vom porni în explorarea capitalei situată pe malul râului mapocho, la poalele maiestosului vulcan tupungato, care are o înălțime de 6.570 m. oraşul păstrează amintirea imperiului colonial spaniol, fapt evident mai ales în centrul oraşului. vom face un tur panoramic de oraş care va include palatul prezidenţial, piaţa armelor cu catedrala şi vechea clădire a poştei, muzeul naţional de istorie şi casa colonial, fosta reşedinţă a guvernatorului în perioada colonială. În continuare vom putea admira oraşul de pe dealul cerro san cristobal, aflat în parcul metropolitano. ne vom îndrepta apoi spre una dintre cele mai exclusiviste zone ale capitalei, providencia, unde vom găsi o mulţime de magazine şi restaurante. cazare la hotel galerias 4* (sau similar 4*).

3 / 27.11.2020: santiago de chile – vina del mar – valparaiso – san antonio
mic dejun. ne vom îndrepta spre pitorescul oraş valparaiso, bogat în arhitectura autohtonă, sursă de inspiraţie pentru artişti şi poeţi, inclus pe lista patrimoniului mondial unesco. oraşul, situat la o distanţă de 120 km faţă de santiago de chile, este unul dintre cele mai importante porturi ale ţării, supranumit şi “san francisco al americii de sud” datorită faptului că este clădit pe pantele anzilor, cu faţa la pacific. În timpul turului panoramic în valparaiso, vom admira clădirile viu colorate, piaţa sotomayor şi clădirea parlamentului. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre oraşul învecinat, vina del mar, “oraşul grădină”, cu plaje desprinse parcă din paradis, fiind astfel cea mai importantă staţiune din chile şi una dintre principalele staţiuni din america de sud. tur panoramic al “bijuteriei” de la oceanul pacific care se află la o distanţă de numai 9 km nord-vest de valparaiso, care oferă toate facilităţile pentru vizitatori, inclusiv un cazino, fapt pentru care este cunoscută şi sub denumirea de “capitala turismului chilian“. transfer spre portul san antonio pentru îmbarcarea pe vasul de croazieră holland westerdam al companiei holland america line, care va pleca din port la ora 17:00. vom porni într-o fascinantă croazieră spre patagonia, pe parcursul căreia ne vom răsfăţa la bordul vasului, bucurându-ne de toate facilităţile oferite. seara ne vor aştepta diverse spectacole de teatru, animaţie şi muzică live sau lecții de dans. dejun, cină şi cazare la bord.

4 / 28.11.2020: navigare
mic dejun. vom petrece o zi relaxantă navigând spre puerto montt. ne vom familiariza cu facilităţile vaporului de lux, cum ar fi: piscine, jacuzzi, centru de fitness, saună, saloane de masaj, bibliotecă, casino, restaurante, artere comerciale şi numeroase baruri. seara ne vor aştepta diverse spectacole de teatru, animaţie şi muzică live. pensiune completă şi cazare la bord.

5 / 29.11.2020: puerto montt
mic dejun. la ora 08:00 vasul va ajunge în puerto montt, „capitala” patagoniei chiliene, unde va rămâne în port până la ora 17:00, timp în care veți putea descoperi atracțiile orașului individual sau prin excursiile opționale achiziționate de pe vas. vă sugerăm să optați pentru o excursie la puerto varas, cunoscut ca “la ciudad de las rosas” – orașul trandafirilor, fondat în anul 1854 de vicente perez rosales, situat în partea de sud a statului chile, în regiunea los lagos din nordul patagoniei. În perioada sa de început orașul a fost locuit de numeroși etnici de origine germană, zona fiind renumită astfel și pentru tradițiile sale culturale germane. aflat la o distanță de aprox. 20 km față de puerto montt, orașul se ridică pe țărmurile lacului llanquihe, unul dintre cele mai mari lacuri naturale din chile, iar vulcanul osorno, munții calbuco și tronador, vizibili din aceste locuri, oferă o imagine de neuitat. vă veți putea plimba de-a lungul lacului llanquihue, veți putea vizita teatro del lago şi muzeul colonial german. pensiune completă şi cazare la bord.

6 / 30.11.2020: castro
mic dejun. la ora 08:00 vasul va ajunge în castro unde va rămâne în port până la ora 17:00. fondat în anul 1567 de către spanioli, castro este al treilea oraş ca vechime din chile. de aici pornesc excursiile către arhipelagul chiloe, teritoriu încă ascuns maselor de turişti. palafitos, căsuţele de lemn pe care le veţi putea admira în castro, sunt construite pe piloni deasupra apei, creând o imagine unică. bisericile din lemn au o arhitectură deosebită iar picturile ce redau figuri mitologice despre care se credea ca trăiesc în adâncul mării şi a pădurilor de aici, au determinat unesco să includă 16 dintre acestea pe lista patrimoniului mondial. pensiune completă şi cazare la bord.

7 / 01.12.2020: navigare prin fiordurile chiliene
mic dejun. vom naviga printre fiordurile chiliene, prilej de a face o mulțime de fotografii, ținând cont că peisajul se va schimba în continuu într-un mod uluitor de frumos. pensiune completă şi cazare la bord.

8 / 02.12.2020: ghețarul amalia şi canalul sarmiento
mic dejun. fiordurile chiliene, printre cele mai spectaculoase din lume, permit apariţia de microclimate ce dictează uneori itinerariile vaselor de croazieră. cu cât ne vom apropia de gheţarul amalia sau de el brujo, vom observa mici bucăţi de gheaţă desprinse din gheţarii imenşi, cascade, crestele munţilor înzăpeziţi, vasul înaintând încet prin fiorduri. vom continua să navigăm prin canalul sarmiento ce poartă numele exploratorului spaniol, pedro sarmiento de gamboa ce a navigat pe aici în anul 1579 şi în 1580. acest teritoriu este foarte important pentru chilieni deoarece populaţia kawesqar s-a stabilit aici în urmă cu 6000 ani. cu puţin noroc, vom putea vedea pinguini magellan, delfini sau orci. pensiune completă şi cazare la bord.

9 / 03.12.2020: navigare prin strâmtoarea magellan – punta arenas
mic dejun. În această zi vom naviga, prin legendara strâmtoare magellan, de-a lungul coastei de sud-vest a americii de sud, admirând spectaculoasele fiorduri chiliene ce rivalizează cu fiordurile norvegiene, având posibilitatea de a vedea gheţari impresionanţi şi stânci singuratice. În 2020 se împlinesc 500 de ani de când fernando magellan a ajuns aici, străbătând cei 670 km ai strâmtorii ce azi îi poartă numele. secole de-a rândul, această cale maritimă a jucat un rol esenţial în transportul dintre lumea nouă şi vechiul continent, însă importanţa sa a scăzut odată cu inaugurarea canalului panama. la ora 06:00 vasul va ajunge în punta arenas unde va rămâne în port până la ora 18:00, timp în care veți putea descoperi atracțiile orașului, individual sau prin excursiile opționale achiziționate de pe vas. vă sugerăm să optați pentru un tur panoramic al orașului care va include piaţa armelor şi cerro de la cruz, de unde veți putea admira întregul oraş şi strâmtoarea magellan. veți putea vizita muzeul salesiano marggiorino borgatello, unde veți afla mai multe despre primii locuitori ai patagoniei, kawaskhar şi yamana, după care veți putea vizita cimitirul punta arenas, pentru a vedea impresionantele sale monumente funerare. pensiune completă şi cazare la bord.

10 / 04.12.2020: aleea gheţarilor – ushuaia
mic dejun. vasul de croazieră va parcurge unul dintre cele mai spectaculoase pasaje ale canalului beagle, aleea gheţarilor. aşa cum îi spune şi numele, această secţiune a celebrului canal este mărginită de o succesiune de gheţari. fără a avea înălţimi deosebite, formele spectaculoase ale acestor munţi impresionează ochiul privitorului. la ora 12:00 vasul va ajunge în ushuaia unde va rămâne în port până la ora 20:00, timp în care veți putea descoperi atracțiile orașului individual sau prin excursiile opționale achiziționate de pe vas. denumirea “ushuaia” provine din limbajul indienilor yámanas și înseamnă “golf care pătrunde spre vest”. puține așezări din lume pot egala priveliștile incredibil de frumoase ale orașului către ghețurile bătute de vânturi de pe canalul beagle, către vârfurile glaciare ale lui montres martial și niciuna nu poate egala poziția la antipozi, unde drumurile lumii se sfârșesc și unde începe, într-un fel, frontiera antarcticii. ushuaia este așadar supranumită “țara de la capătul lumii”, fiind punctul de plecare spre parcul naţional tierra del fuego, pe care vă sugerăm opțional să-l vizitați. parcul naţional al Ţinutului de foc, este unicul parc naţional din argentina situat pe coasta oceanului, înfiinţat în anul 1960, care are o suprafaţă impunătoare de 63.000 de hectare, din care însă doar o mică parte este deschisă publicului pentru camping şi excursii pe munte, restul parcului fiind închis publicului, pentru scopuri ştiinţifice. vieţuitoarele sălbatice din parcul naţional tierra del fuego sunt foarte variate, parcul adăpostind aproximativ 90 specii de păsări, printre care albatrosul cu sprâncene negre, condori, vânătorii de stridii, gâsca de munte, raţa de iezer, rayadito şi ciocănitori. printre mamiferele cele mai obişnuite pot fi observate vidra, castorul şi vulpea argintie. castorii, animale introduse în acest areal în secolul trecut s-au adaptat bine, iar constructiile lor “de baraje”, pe care le vom putea vedea, sunt adevărate minuni inginereşti. vom avea prilejul de a vedea golful ensenada, lacul roca şi golful lapatania. veți putea face și o călătorie palpitantă cu trenul “de la capătul lumii”, tren care pe vremuri transporta muncitorii la exploatările forestiere din zonă, care a fost recondiţionat şi care astăzi oferă turiştilor o călătorie captivantă printre minunile naturale ale parcului. pensiune completă şi cazare la bord.

11 / 05.12.2020: navigare
mic dejun. această zi o vom petrece pe mare, putându-ne bucura de facilităţile spa ale vasului de croazieră, sauna cu aromaterapie, sau de lecţiile de dans la oceanview spinnaker lounge. În funcţie de condiţiile meteo vom înconjura capul horn, cel mai sudic punct al americii de sud care marchează limita nordică a strâmtorii drake, care pentru o lungă perioadă de timp a reprezentat un important reper al rutei corăbiilor care transportau bunuri în toată lumea. cu siguranță că ne vom întoarce cu o mulțime de fotografii din această zonă incredibil de frumoasă. pensiune completă şi cazare la bord.

12 / 06.12.2020: navigare
mic dejun. o nouă zi de navigare, în care vă sfătuim să nu ratați un tur ghidat al vasului de croazieră, ocazie cu care veți putea face cunoștință cu capitanul vasului, veți cunoaște îndeaproape camera de comandă a motoarelor, centrul medical, bucătăria, curăţătoria și nu în ultimul rând, puntea de comandă. de asemenea, vă vor aștepta numeroase activităţi de petrecere a timpului printre care și degustări de vin sau demonstraţii culinare, care vă vor învăţa cum să preparaţi diverse specialități servite la bord. pensiune completă şi cazare la bord.

13 / 07.12.2020: antarctica
mic dejun. aventura noastră magică prin ținuturile sudice ale globului pământesc va continua, pentru că vom lăsa în urmă continentul sud american și ne vom îndrepta spre strâmtoarea drake care, având o lățime de 800 km, este cel mai scurt drum maritim între capul horn și insula livingston din arhipelagul shetland, deja parte a antarcticii. de aici ne vom îndrepta spre sud-vest, spre arhipelagul palmer, urmând să traversăm canalul schollart, care desparte două dintre insulele acestuia, brabant, respectiv anvers. denumirea acestora nu este întâmplătoare pentru că meritul descoperirii lor îi aparţine primei expediţii belgiene care a ajuns aici la bordul vasului belgica în anul 1898. printre membrii echipajului, alături de alți exploratori celebri se află și biologul român emil racoviță. pensiune completă şi cazare la bord.

14 / 08.12.2020: antarctica
mic dejun. vom ajunge în golful paradisului care a primit acest nume datorită, apelor transparente precum cel mai pur cristal, balenelor gigantice, pinguinilor jucăuşi, dar mai ales datorită liniștei, calmului și sentimentului de singurătate care sporesc impresia că, pentru un moment trecător, chiar ați pășit în paradis. vom începe apoi traversarea strâmtorii gerlache, al cărei nume provine de la adrien de gerlache, comandantul vasului belgica. strâmtoarea desparte arhipelagul palmer de peninsula antarctica, cel mai nordic teritoriu din emisferica sudică. pensiune completă şi cazare la bord.

15 / 09.12.2020: antarctica
mic dejun. pe parcursul expediţiei noastre în antarctica vom primi informaţii interesante de la naturalistul vasului de croazieră, care ne va iniţia în tainele vieţii sălbatice specifice acestei zone. din când în când îşi vor face apariţia în larg pinguini gentoo ce îşi fac cuib pe insula cuverville sau vom putea admira balenele în toată splendoarea lor. pensiune completă şi cazare la bord.

16 / 10.12.2020: antarctica
mic dejun. În această zi vom traversa strâmtoarea ce poartă numele unui personaj fascinant, francis drake, corsar, navigator neînfricat, neguţător de sclavi şi remarcabil om politic englez din era elisabetană, primul englez care a efectuat circumnavigaţia pământului, la returul în anglia primind din partea reginei elisabeta i, titlul de cavaler. călătoria noastră va continua spre paradise harbor unde vom putea vedea pinguinii antarctici. atât argentina cât şi chile au staţii de cercetare aici. pensiune completă şi cazare la bord.

17 / 11.12.2020: navigare
mic dejun. vom părăsi antarctica pentru a ne îndrepta spre insulele falkland. veți putea să vă bucuraţi de muzică live la lincoln center stage, b.b. king’s blues club şi billboard onboard. echipajul organizează de asemenea demonstraţii de artă culinară şi degustări de vin. compania holland america line a iniţiat un parteneriat cu bbc earth prin care turiştii pot viziona filme prin care să descopere fascinanta lume subacvatică. pensiune completă şi cazare la bord.

18 / 12.12.2020: stanley – insulele falkland
mic dejun. la ora 08:00 vasul va ancora în portul stanley, capitala coloniei insulelor falkland, alcătuite din două insule principale, falklandul de vest și falklandul de est şi un număr de aprox. 200 de insule mai mici.
insulele falkland situate în oceanul atlantic de sud, la o distanță de aprox. 500 km de coasta argentinei și la aprox. 13.000 km de regatul unit al marii britanii și irlandei de nord, au fost denumite astfel în onoarea trezorierului marinei britanice, vicecontele falkland, de către primul european, căpitanul englez john strong a cărui debarcare în arhipelag a fost consemnată oficial în anul 1690. insulele sunt cunoscute ca loc al războiului din malvine, conflictul militar dintre argentina și regatul unit al marii britanii, care a durat 10 săptămâni, motivul disputei fiind două teritorii britanice de peste mări, respectiv insulele falkland și insulele georgia de sud și sandwich de sud. vasul va acosta până la ora 16:00, timp în care veți putea vizita pe cont propriu capitala, muzeul “falkland islands”, care oferă detalii despre istoria insulelor sau veți putea descoperi în cadrul unei excursii opţionale de aprox. 4 ore, colonia de pinguini rockhopper, atât de celebri pentru penajul lor. pensiune completă şi cazare la bord.

19 / 13.12.2020: navigare
mic dejun. una dintre activităţile în vogă la bordul vasului de croazieră este cursul de procesare foto unde, de-a lungul câtorva cursuri gratuite, puteţi transforma fotografiile realizate de-a lungul voiajului în adevărate opere de artă pe care să le arătaţi prietenilor la revenirea în ţară. pensiune completă şi cazare la bord.

20 / 14.12.2020: navigare – eclipsa de soare
mic dejun. În această zi vom avea ocazia de a fi martorii unui eveniment unic: eclipsa de soare. În largul oceanului atlantic, vom fi într-o locație excelentă pentru a experimenta acest fenomen. chiar dacă vom fi într-o locație optimă de vizualizare a eclipsei de soare, aceasta va fi bineînțeles dependentă de condițiile meteo. pensiune completă şi cazare la bord.

21 / 15.12.2020: puerto madryn
mic dejun. la ora 07:00 vasul va ajunge în puerto madryn, orășel fondat de coloniștii galezi, astăzi important port în golful nuevo, care în ciuda dezvoltării sale rapide și-a păstrat aspectul plăcut, mai ales în zona de coastă unde se află numeroase hoteluri, restaurante și baruri. până la ora 15:00, când vasul va ridica ancora, veți avea timp să descoperiți individual atracțiile orașului, să vă plimbați pe faleză, să leneviți pe plajă, să vizitați muzeul oceanografic sau muzeul de Științe naturale sau să participați opțional la o partidă de snorkeling în rezervația naturală punta loma, prilej de joacă cu leii de mare, care împreună cu puii lor prietenoși și foarte curioși, vor interacționa cu dumneavoastră. vă sugerăm de asemenea o excursie opțională în peninsula valdez, o impresionantă rezervaţie naturală patagoneză, care, datorită faunei şi florei bogate, a fost inclusă pe lista patrimoniului universal natural unesco în anul 1999. cea mai mare parte a peninsulei este formată din teren arid, cu lacuri de sare care apar din când în când, însă cel mai mare dintre aceste lacuri este situat la o altitudine de aproximativ 40 m sub nivelul mării, până de curând crezându-se că este lacul situat la cea mai joasă altitudine din america de sud. linia de coastă a peninsulei este populată de o mulţime de mamifere marine, precum leii şi elefanţii de mare. orcile apar şi ele în zona de-a lungul coastei, un real pericol pentru puii de foci, iar punta delgada este locul preferat al elefanţilor de mare. peisajul peninsular va fi completat de punta cantor, caleta valdez şi de istmul ameghino, de-a lungul drumului având ocazia de a vedea guanaco, vulpi, tatu, sconcşi şi multe altele. alternativ, puteți să optaţi pentru o vizită la colonia de pinguini punta tombo unde se află cel mai mare număr de pinguini din afara antarcticii, colonia cuprinzând peste un milion de pinguini magellan care vin în fiecare an aici la mijlocul lunii septembrie unde poposesc până în martie. ne vom plimba printre pinguini, îi vom vedea cum își pescuiesc hrana şi-i vom putea fotografía în cele mai amuzante ipostaze. pensiune completă şi cazare la bord.

22 / 16.12.2020: navigare
mic dejun. În această ultimă zi de navigare și relaxare la bordul vasului vă veți putea petrece timpul la piscină sau în sala de sport, într-un bar cu muzică live, admirând pentru ultima oară picturile expuse în galeria de artă sau să profitaţi de ultima ocazie de a face cumpărături în galeria comercială de pe vas. pensiune completă și cazare la bord.

23 / 17.12.2020: montevideo
mic dejun. la ora 09:00 vasul va ajunge în montevideo, capitala uruguayului, unde va rămâne în port până la ora 18:00, timp în care veți putea descoperi atracțiile orașului individual sau prin excursiile opționale achiziționate de pe vas. vă sugerăm un tur panoramic de oraş, care vă va oferi posibilitatea de a explora “elveţia americii de sud”, așa cum mai este denumit montevideo. veţi putea vedea partea veche a oraşului, piaţa constituţiei cu catedrala, cea mai veche clădire publică din oraş, paetonal sarandi, stradă pitorească colonială cu diverse magazine de suveniruri şi restaurante, teatrul solis, piaţa independenţei cu monumentul artigas (erou naţional), mausoleul, principala stradă comercială 18 iulie, clădirea congresului, meadow, faimoasa grădină de trandafiri şi monumentul diligenței. veți urca apoi pe dealul montevideo pentru a admira o frumoasă privelişte panoramică a golfului montevideo şi pentru a vedea fostul fort colonial. turul panoramic va continua cu parcul bătăliei, obeliscul, monumentul vagonului, stadionul de fotbal, unde s-a organizat primul campionat de fotbal în anul 1930, zona rezidenţială carrasco’s şi cu trecerea în revistă a plajelor ce “înlănţuie” oraşul. pensiune completă și cazare la bord.

24 / 18.12.2020: buenos aires
mic dejun. vasul de croazieră va ajunge la ora 08:00 în buenos aires, capitala şi cel mai mare oraş din argentina. turul panoramic de oraş dedicat exclusiv grupului nostru, va începe cu cartierele palermo şi recoleta, caracterizate de bulevarde mari, grădini imense, locuinţe şi clădiri luxoase. În cartierul palermo se află cel mai mare parc din buenos aires, parcul 3 februarie întins pe o suprafaţă de 3 km2, care îmbină armonios lacuri, sculpturi şi monumente. ne vom îndrepta apoi spre cartierul la recoleta, care demonstrează că buenos aires este “parisul americii latine”, cartier în care se află şi cimitirul unde este înmormântată celebra evita peron. turul va continua cu bulevardul 9 iulie, unul dintre cele mai mari bulevarde din lume. vom vedea apoi plaza de mayo, locul desfăşurării celor mai importante evenimente ale istoriei argentiniene, primăria cabildo, catedrala metropolitană, clădirea guvernului “casa rosada”, sediul congresului naţional, o clădire spectaculoasă cu o suprafaţă de 9.000 m2, realizată de arhitectul victor meano. vom vizita în continuare cartierele montserrat, san nicolas, san telmo, cu clădiri albe cu balcoane din fier forjat şi la boca, cartier italian cu faimoasa stradă care a dat numele celebrului tango caminito, inspirat din viaţa cartierului. Întoarcere la vasul de croazieră. seara, opţional, puteţi opta pentru o cină cu spectacol de tango argentinian la un restaurant cu specific. pensiune completă și cazare la bord.

25 / 19.12.2020: buenos aires – sao paulo
mic dejun. după formalităţile de debarcare de pe vasul de croazieră vom fi transferaţi la aeroport pentru zborul spre sao paulo. sosire la sao paulo, cel mai mare oraş ca mărime din america de sud şi al treilea din lume, având o populaţie de peste 11 milioane de locuitori, un oraș modern și cosmopolit, cu bulevarde largi, viaducte, zgârie nori, suburbii rezidențiale, o metropolă vibrantă care adăpostește o multitudine de etnii. transfer pentru cazare la hotel blue tree premium paulista 4* (sau similar 4*).

26 / 20.12.2020: sao paulo – amsterdam
mic dejun. Întâlnire cu ghidul local pentru un tur panoramic al oraşului, care va include cartierul rezidenţial higienópolis al comunităţii evreieşti, parcul ibirapuera, proiectat de celebrul arhitect oscar niemeyer, institutul bandeirantes, universitatea, catedrala, praca da republica, praca roosevelt, cartierul bairro cu decorațiuni tipic japoneze și avenida paulista, principala arteră comercială a oraşului, străjuită de zgârie nori, locul de reşedinţă al foştilor baroni ai cafelei, astăzi centrul economic şi financiar al braziliei. În continuarea zilei vom urca pe dealul morumbi pentru o vedere panoramică de excepţie asupra oraşului. transfer la aeroport pentru plecarea spre amsterdam cu compania klm, zbor kl 792 (20:00 / 11:40).

27 / 21.12.2020: amsterdam – bucureşti
sosire la amsterdam la ora 11:40, de unde se va pleca spre bucureşti cu zborul kl 1088 (18:20 / 22:10).

Detalii tarife circuit

  • Durata: 27 zile
  • Categorie hoteluri: 4
  • Transport: Avion - Decolare din Bucuresti, Romania

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
25 Noiembrie 2020 5,490 € Rezerva

tarife incepand de la 5,490 €

Servicii incluse

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Paris – Santiago de Chile, Sao Paulo – Amsterdam – Bucureşti cu companiile KLM şi Air France
- transport continental cu avionul pe ruta: Buenos Aires – Sao Paulo
- 2 nopţi cazare în hoteluri de 4*
- 22 nopți de cazare pe vasul de croazieră Westerdam al companiei Holland America Line în tipul de cabină ales
- mesele menţionate în program: 2 mic dejunuri la hotelurile de 4* menționate în program și 22 zile cu pensiune completă pe vas
- activități de recreere pe vas: piscine, teatru, discotecă, bibliotecă, fitness, saună
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- tur panoramic cu ghid local în Buenos Aires
- excursie cu ghid local în Valparaiso și Vina Del Mar
- tur panoramic cu ghid local în Santiago de Chile
- tur panoramic cu ghid local în Sao Paulo
- taxe de intrare la obiectivele menţionate în program
- conducător român de grup
- asigurarea în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 30.000 euro/pers. (cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, însă care nu este menită a acoperi complicațiile sau recidivele bolilor/afecțiunilor de care dumneavoastră suferiți anterior începerii călătoriei) și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 2000 euro/persoană (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei; se poate încheia turiștilor cu vârsta maximă de 74 ani împliniți

Servicii neincluse

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 490 euro/pers.
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborul local: aprox. 90 euro/pers.
- taxe portuare: 720 euro/pers. (se achită din țară)
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, în cazul în care se aplică
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 30 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- taxe pentru servicii la bord: 15 usd/zi/pers. (vor fi achitate direct de către turişti la sfârşitul croazierei odată cu celelalte cheltuieli opţionale de pe vas)
- excursiile opţionale organizate numai pentru grupul nostru care se rezervă şi se achită din ţară, se pot realiza cu un număr minim de 15 de participanţi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
· tur panoramic cu însoțitorul de grup și ghid local în Montevideo: 50 euro/pers.
· excursie în Peninsula Valdes cu însoțitorul de grup și ghid local: 110 euro/pers.
· excursie în Insulele Falkland la Colonia de pinguini Rockhopper: 200 euro/pers. (excursie organizată de vas)
· excursie în Ushuaya cu însoțitorul de grup și ghid local: 110 euro/pers.
· excursie în Puerto Varas (Petrohue River, Frutillar & Muzeul Coloniştilor Germani) cu însoțitorul de grup și ghid local: 120 euro/pers.

Observatii

NOTĂ:
- itinerarul poate fi modificat de către compania de croazieră independent de voința DAL Travel. Modificarea itinerarului nu poate constitui motiv pentru anularea rezervării de către turişti
- alocarea cabinelor se va face de compania de croazieră
- taxele de port pot fi modificate de către autoritatea portuară
- pentru mai multe informaţii legate de flota Holland America Line, descrierea cabinelor, facilitaţilor, etc. vă rugăm să consultaţi site-ul oficial al companiei www.hollandamerica.com

IMPORTANT !!!
Documente necesare: paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei (nu se acceptă paşaport temporar)
O persoană sub 21 de ani nu poate să rezerve o cabină în croazieră sau să ocupe singură o cabină, cu excepţia cazului în care este însoţită de un părinte, tutore sau o persoană care a împlinit deja vârsta de 21 de ani.
Orice minor sub 18 ani care nu călătoreşte în compania părinţilor săi, trebuie să prezinte, în momentul îmbarcării, o scrisoare notarială (în limba engleză) prin care părinţii îşi dau acordul cu privire la călătoria minorului şi autorizează persoana care îl însoţeşte pe minor să semneze în cazul aplicării tratamentului de urgenţă recomandat de doctorul de la bordul vasului sau în cazul practicării anumitor activităţi sportive la bord; în plus, persoana respectivă trebuie să aibe şi cazier judiciar la ieşirea din România.
Părinţii sau tutorii legali care călătoresc cu un minor cu un nume diferit decât al acestora, sunt obligaţi să prezinte un document oficial (certificat de naştere / de divorţ etc.), pentru a dovedi că sunt părinţii sau tutorii copiilor în cauză.

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- termen final de plată: 24 Septembrie 2020
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
CONDIȚII DE ANULARE:
- pentru anulare pana în 24 septembrie 2020, se va percepe o penalizare de 50% din valoarea totală
- pentru anulare între 25 septembrie 2020 – 24 octombrie 2020, se va percepe o penalizare de 75% din valoarea totală
- pentru anulare începând cu 25 octombrie sau no-show, se va percepe o penalizare de 100%

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentul de călătorie, PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi este de tip normal, nu temporar.
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

DAL Travel