Vizualizezi oferta circuit Romania, vacanta Romania.

Circuit autocar Romania

Circuit Romania
  • Tari: Romania
  • Orase tranzitate: Curtea de Arges

Descriere

Intalnirea cu insotitorul de grup va avea loc la ora 06.30 in Parcarea ACADEMIEI MILITARE ROMANE (Universitatea Nationala de Aparare Carol I), iar plecarea la ora 07:00. Se va urma traseul Bucuresti-Curtea de Arges-Barajul Vidraru. Prima oprire o vom face la Curtea de Arges, unde vizitam manastirea. Considerată drept una dintre minunile arhitecturale ale acestei ţări, Mânăstirea Curtea de Argeş – monument ctitorit de Neagoe Basarab – poartă, dincolo de cunoscuta legendă a Meşterului Manole, o serie de adevăruri istorice prea puţin cunoscute. Din dorinţa lui Neagoe Basarab, la construirea monumentului s-a folosit, pe lângă calcar de Albeşti, şi marmură adusă tocmai din arhipelagul grecesc. Insa realizarea acestui lucru n-a fost tocmai simplă, mai cu seamă că Insulele se aflau sub control otoman, iar sultanul interzicea folosirea marmurei în biserici, tocmai pentru a nu permite lăcaşelor creştine să se se ridice la nivelul moscheelor. Plecam de la Curtea de Arges spre Manastirea Corbii de Piatra, un ansamblu rupestru din secolul XIV, reînființat în anul 1512, în perioada domnitorului Neagoe Basarab. Biserica mănăstirii este săpată în stâncă (gresie). Lângă biserică, săpate tot în stâncă, se află trapeza mănăstirii, sala de mese a mănăstirii, un spațiu dăltuit la rându-i în stâncă, despre care tradiția afirmă că a fost folosit de Neagoe Basarab ca tribunal în aer liber, pentru a face judecăți publice. Mai apoi, ne indreptam catre Lacul Vidraru, iar aici vom avea timp liber pentru masa de pranz si plimbare pe lac. Lacul de acumulare a fost creat în anul 1965 de Barajul Vidraru, pe râul Argeș, pentru producția de energie electrică, irigații și prevenirea inundațiilor. De asemenea, lacul și instalațiile adiacente sunt folosite pentru recreere, turism și sporturi. Situat între Munții Frunții și Masivul Ghițu, lacul adună apele râurilor Capra, Buda și ale câtorva afluenți direcți.La data de finalizare acesta s-a situat, masurat la înălțime, pe locul 8 în Europa și pe locul al 20-lea în lume. Dupa vizita, revenim spre casa pe ruta Vidraru – Curtea de Arges – Bucuresti, unde vom ajunge seara,in functie de trafic.

Grup minim 40 pers.

intalnirea cu insotitorul de grup va avea loc la ora 06.30 in parcarea academiei militare romane (universitatea nationala de aparare carol i), iar plecarea la ora 07:00. se va urma traseul bucuresti-curtea de arges-barajul vidraru. prima oprire o vom face la curtea de arges, unde vizitam manastirea. considerată drept una dintre minunile arhitecturale ale acestei ţări, mânăstirea curtea de argeş – monument ctitorit de neagoe basarab – poartă, dincolo de cunoscuta legendă a meşterului manole, o serie de adevăruri istorice prea puţin cunoscute. din dorinţa lui neagoe basarab, la construirea monumentului s-a folosit, pe lângă calcar de albeşti, şi marmură adusă tocmai din arhipelagul grecesc. insa realizarea acestui lucru n-a fost tocmai simplă, mai cu seamă că insulele se aflau sub control otoman, iar sultanul interzicea folosirea marmurei în biserici, tocmai pentru a nu permite lăcaşelor creştine să se se ridice la nivelul moscheelor. plecam de la curtea de arges spre manastirea corbii de piatra, un ansamblu rupestru din secolul xiv, reînființat în anul 1512, în perioada domnitorului neagoe basarab. biserica mănăstirii este săpată în stâncă (gresie). lângă biserică, săpate tot în stâncă, se află trapeza mănăstirii, sala de mese a mănăstirii, un spațiu dăltuit la rându-i în stâncă, despre care tradiția afirmă că a fost folosit de neagoe basarab ca tribunal în aer liber, pentru a face judecăți publice. mai apoi, ne indreptam catre lacul vidraru, iar aici vom avea timp liber pentru masa de pranz si plimbare pe lac. lacul de acumulare a fost creat în anul 1965 de barajul vidraru, pe râul argeș, pentru producția de energie electrică, irigații și prevenirea inundațiilor. de asemenea, lacul și instalațiile adiacente sunt folosite pentru recreere, turism și sporturi. situat între munții frunții și masivul ghițu, lacul adună apele râurilor capra, buda și ale câtorva afluenți direcți.la data de finalizare acesta s-a situat, masurat la înălțime, pe locul 8 în europa și pe locul al 20-lea în lume. dupa vizita, revenim spre casa pe ruta vidraru – curtea de arges – bucuresti, unde vom ajunge seara,in functie de trafic.

grup minim 40 pers.

Valabilitatea acestei oferte a expirat! Va rugam contactati agentia pentru oferte similare.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 1 zi
  • Categorie hoteluri: 0
  • Transport: Autocar

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
01 Mai 2021 129 RON
Data plecare Tarif
11 Iulie 2021 129 RON
Data plecare Tarif
23 Octombrie 2021 129 RON

tarife incepand de la 129 RON

Servicii incluse

- Transport cu autocar clasificat;

- Vizitele mentionate in program (nu includ biletele de intrare);

- Insotitor de grup din partea agentiei.

Servicii neincluse

- Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali;

- Masa de pranz;

- Supliment pentru locuri preferentiale (primele 3 randuri de banchete) – 20 Lei/pers;

- Alte taxe/servicii/cheltuieli personale.

Observatii

ATENTIE:

  • In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar;
  • Tarifele pentru intrarile la obiectivele turistice sunt informative si se pot modifica;
  • Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

Condiţii de plata/anulare – Excursii de 1 zi, sezon 2021

» Avans 50% la înscriere, diferența cu 30 zile înainte de plecare; conditii standard de anulare – conform contract de colaborare/de comercializare a pachetelor de servicii turistice.

» Plata 100% la inscriere in cazul ofertelor speciale/early booking/tarif senior +55/student/tarif unic; penalizare 100% in caz de anulare.

Prezentul program este parte integrantă a contractului de comercializare a pachetului turistic.


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

Neotour