Vizualizezi oferta circuit Bulgaria, vacanta Bulgaria.

Circuit autocar Bulgaria

Circuit Bulgaria
  • Tari: Bulgaria
  • Orase tranzitate: Veliko Tarnovo

Descriere

Intalnirea cu insotitorul de grup va avea loc la ora 06:30 in Parcarea Academiei Militare – acces din Bdul Eroilor. Plecare la ora 07:00 urmand traseul Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Etar – Manastirea Dryanovo – Pestera Bacho Kiro – Veliko Tarnovo. Prima oprire o vom face la cel mai mare muzeu etnografic din Bulgaria, in regiunea Gabrovo, aflat într-o vale împădurită, pe malul râului Sivek, la poalele munților Balcani. Așezat într-un cadru natural superb, Muzeul Etnografic „Etar” te invită la plimbări lungi pe ulițele pavate cu piatră, să descoperi tradițiile și obiceiurile zonei prin intermediul meșterilor locali, să te implici în activitățile meșteșugărești, să admiri și să fotografiezi frumoasele case tradiționale, vopsite în nuanțe de galben, portocaliu și albastru. Vom continua drumul spre Manastirea Dryanovo, aflata intr-o zona superba – fondată la sfârșitul secolului al XII-lea și la începutul secolului al XIII-lea, pe timpul celui de-al doilea Imperiu Bulgar. Această mănăstire ortodoxă a fost de două ori arsă și prădată în perioada dominației otomane, fiind restaurată abia în anul 1845. Astăzi, lăcașul poartă hramul Arhanghelului Mihail. Altarul mănăstirii Dryanovo reprezintă unul dintre cele 100 de obiective turistice naționale din Bulgaria. La cca 300 m de manastire, vizitam pestera Bacho Kiro, cu galeriile sale luminate discret dar impresionant, pestera fiind de fapt un labirint complicat. Este situata la o altitudine de 335 m, iar la poale ei susura o alta cascada mititica, dar tare pitoreasca, formata de raul Andaka, ale carei ape patrund de milenii in stanca muntelui. Plecam din superba zona Gabrovo si ne indreptam catre Veliko Tarnovo, capitala medievala a Bulgariei, o zona cu peisaje deosebite, cu cel mai glorios trecut istoric din Bulgaria si se afla la doar 160 km de Bucuresti. Veliko Turnovo este un important centru administrativ, cultural, istoric si turistic al Bulgariei. Orasul vechi se afla pe trei dealuri: Tsarevets, Trapezița și Sveta Gora. Fostele resedințe ale tarilor si ale patriarhilor Taratului vlaho-bulgar se afla pe dealul Tsarevets. Numele orasului provine de la cuvantul slav “tern” sau “turn” (tron) si de-a lungul anilor s-a transformat in Ternov, Turnov, Tur-nov, Turnovgrad, Turnovo, iar mai apoi in Veliko Turnovo, fiind numit “Veliko” (Mare) datorita marimii si frumusetii sale. Dupa programul de vizita la Cetatea Tsaravets, timp liber pentru masa si cumparaturi. Dupa amiaza ne vom deplasa spre Romania urmand traseul Ruse – Giurgiu – Bucuresti. Sosire in Bucuresti seara, in functie de trafic si formalitatile vamale.

Grup minim 40 pers.

intalnirea cu insotitorul de grup va avea loc la ora 06:30 in parcarea academiei militare – acces din bdul eroilor. plecare la ora 07:00 urmand traseul bucuresti – giurgiu – ruse – etar – manastirea dryanovo – pestera bacho kiro – veliko tarnovo. prima oprire o vom face la cel mai mare muzeu etnografic din bulgaria, in regiunea gabrovo, aflat într-o vale împădurită, pe malul râului sivek, la poalele munților balcani. așezat într-un cadru natural superb, muzeul etnografic „etar” te invită la plimbări lungi pe ulițele pavate cu piatră, să descoperi tradițiile și obiceiurile zonei prin intermediul meșterilor locali, să te implici în activitățile meșteșugărești, să admiri și să fotografiezi frumoasele case tradiționale, vopsite în nuanțe de galben, portocaliu și albastru. vom continua drumul spre manastirea dryanovo, aflata intr-o zona superba – fondată la sfârșitul secolului al xii-lea și la începutul secolului al xiii-lea, pe timpul celui de-al doilea imperiu bulgar. această mănăstire ortodoxă a fost de două ori arsă și prădată în perioada dominației otomane, fiind restaurată abia în anul 1845. astăzi, lăcașul poartă hramul arhanghelului mihail. altarul mănăstirii dryanovo reprezintă unul dintre cele 100 de obiective turistice naționale din bulgaria. la cca 300 m de manastire, vizitam pestera bacho kiro, cu galeriile sale luminate discret dar impresionant, pestera fiind de fapt un labirint complicat. este situata la o altitudine de 335 m, iar la poale ei susura o alta cascada mititica, dar tare pitoreasca, formata de raul andaka, ale carei ape patrund de milenii in stanca muntelui. plecam din superba zona gabrovo si ne indreptam catre veliko tarnovo, capitala medievala a bulgariei, o zona cu peisaje deosebite, cu cel mai glorios trecut istoric din bulgaria si se afla la doar 160 km de bucuresti. veliko turnovo este un important centru administrativ, cultural, istoric si turistic al bulgariei. orasul vechi se afla pe trei dealuri: tsarevets, trapezița și sveta gora. fostele resedințe ale tarilor si ale patriarhilor taratului vlaho-bulgar se afla pe dealul tsarevets. numele orasului provine de la cuvantul slav “tern” sau “turn” (tron) si de-a lungul anilor s-a transformat in ternov, turnov, tur-nov, turnovgrad, turnovo, iar mai apoi in veliko turnovo, fiind numit “veliko” (mare) datorita marimii si frumusetii sale. dupa programul de vizita la cetatea tsaravets, timp liber pentru masa si cumparaturi. dupa amiaza ne vom deplasa spre romania urmand traseul ruse – giurgiu – bucuresti. sosire in bucuresti seara, in functie de trafic si formalitatile vamale.

grup minim 40 pers.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 1 zi
  • Categorie hoteluri: 0
  • Transport: Autocar

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
07 Martie 2021 27 € Rezerva
Data plecare Tarif
11 Aprilie 2021 27 € Rezerva
Data plecare Tarif
10 Iulie 2021 27 € Rezerva
Data plecare Tarif
15 August 2021 27 € Rezerva
Data plecare Tarif
18 Septembrie 2021 27 € Rezerva
Data plecare Tarif
03 Octombrie 2021 27 € Rezerva
Data plecare Tarif
07 Noiembrie 2021 27 € Rezerva

tarife incepand de la 27 €

Servicii incluse

- Transport cu autocar clasificat;

- Vizitele mentionate in program (nu includ biletele de intrare);

- Insotitor de grup din partea agentiei.

Servicii neincluse

- Asigurarea medicala (recomandata);

- Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali;

- Tarife informative: Muzeul Etnografic Etar – 6 Leva/pers, Manastirea Dryanovo – 2 Leva/pers, Pestera Bacho Kiro – 4 Leva/pers, Cetatea Tsarevets – 6 Leva/pers;

- Supliment pentru locuri preferentiale (primele 3 randuri de banchete) – 5 Euro/pers;

- Alte taxe/servicii/cheltuieli personale.


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

Neotour