Vizualizezi oferta circuit Iordania, vacanta Iordania.

Circuit avion Iordania

Circuit Iordania
  • Tari: Iordania
  • Orase tranzitate: Amman, Madaba, Aqaba

Descriere

Ziua 1: BUCURESTIAMMAN
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 22:30 pentru imbarcare pe zborul companiei TAROM spre Amman. Decolare din Bucuresti la ora 00:30 (in noaptea zilei 1 spre ziua 2). Aterizare la ora locala 03:10 in Amman. Dupa efectuarea formalitatilor de obtinere a vizei, transfer si cazare la hotel Sulaf Luxury 4* sau Seven Roses 4* sau similar in Amman.
Ziua 2: AMMANMADABA – MT. NEBOPETRA (265 km)
Mic dejun si plecare de la hotelul din Amman in jurul orei 10:00. Amman este capitala Iordaniei, un oras relativ tanar in care putem simti la modul relaxat atmosfera Orientului Mijlociu. Amman este raspandit acum pe 19 dealuri, la o altitudine de aprox 800 m si continua sa se extinda. Vom vizita citadela din Amman care este situata pe cel mai inalt deal si care contine cladiri din perioade istorice diferite: Templul lui Hercule, Palatul Omayad, biserica bizantina, iar la poalele sale se afla un minunat teatru roman cu 6000 de locuri.
Dupa vizita citadelei, vom pleca spre orasul Madaba, renumit pentru mozaicul din perioada bizantina din interiorul bisericii Sf. Gheorghe care reproduce harta Tarii Sfinte si a regiunii. Mozaicul care dateaza din anul 560 ne indica Palestina, Ierusalimul, orasul Bethleem, raul Iordan si Marea Moarta. La 10 km distanta de Madaba se afla Muntele Nebo, inalt de 1000 m. Conform traditiei iudaice, se spune ca acesta este muntele de pe care Moise a privit spre Pamantul Fagaduintei si unde Profetul ar fi si murit. Intreg complexul apartine in prezent bisericii franciscane, iar in interiorul bazilicii construite in varful deadlului se afla mozaicuri superbe datand din anul 530 care reproduc scene de vanatoare sau pastorit,
inclusiv animale de pe continentul african. Ne continuam calatoria spre Petra, unde vom ajunge in cursul serii. Cina si cazare la hotel Sella Petra 4* sau similar.
Ziua 3: PETRAORASUL DE PIATRA ROZ, PATRIMONIU UNESCO
Mic dejun. Petra este un loc uimitor si prin urmare vom dedica intreaga zi descoperirii acestui oras superb, una dintre cele sapte minuni ale lumii moderne. Petra a fost descoperit in anul 1812 de catre calatorul elvetian Johann Ludwig Burckhardt, dar cercetarile arheologice au inceput abia un secol mai tarziu. Desi originile orasului sunt mai vechi, acesta a atins apogeul dezvoltarii in timpul in care a fost capitala regatului nabateenilor, un trib nomad de arabi care a ocupat aceste teritorii in secolul IV i.Hr.
Dezvoltarea orasului s-a datorat amplasarii sale strategice pe o ruta a caravanelor care aduceau matasuri si mirodenii. Totusi, Petra ramane
invaluit in mister, ca si poporul care a construit orasul. In 1985 orasul Petra a fost inclus pe lista monumentelor universale UNESCO si a fost descris drept “una dintre cele mai pretioase mosteniri culturale ale omenirii”. Vom descoperi si noi cele mai importante constructii din situl arheologic: Trezoreria, teatrul roman, mormintele regale, aleea coloanelor. Este important de stiut ca vizita orasului Petra se face integral mergand pe jos, pe teren accidentat pe alocuri si nu este potrivita persoanelor care au dificultati in a merge pe jos timp indelungat. Pentru aceasta vizita, incaltamintea confortabila este esentiala. Intoarcere la hotel in Petra, cina si cazare.
Ziua 4: LITTLE PETRAWADI RUM. O NOAPTE IN DESERT (115 km)
Mic dejun. Dimineata vizitam Little Petra, un sit arheologic mai mic situat la nord de Petra. Aici se afla vestigiile unui popas al caravanelor din timpul nabateenilor. Ne continuam calatoria spre desertul Wadi Rum numit si Valea Lunii. Aici vom face un tur cu jeepul de aproximativ doua ore, in timpul caruia vom admira frumusetea magnifica a acestei vai desertice. Vantul si vremea au cioplit formatiuni
stancoase uimitoare precum “cei sapte stalpi ai intelepciunii”. Unele stanci din acest desert poarta petroglife si inscriptii antice, ca o adevarata biblioteca in aer liber. Vom opri la un cort al beduinilor, locuitori ai acestui desert si vom fi serviti cu ceai si cafea. In aceasta noapte vom dormi intr-o tabara din desertul Wadi Rum, o experienta unica ce trebuie incercata macar o data. Cazarea este in corturi standard cu baie proprie.
In aceasta seara ni se va servi cina traditionala beduina numita “zarb”. Mancarea se prepara intr-un mod specific desertului: preparatul se aseaza pe un suport cu 3 platouri suprapuse care se introduce intr-o groapa din pamant, cu jar dedesubt. Aceasta cina si mancarea delicioasa este o experienta unica.
Ziua 5: WADI RUMAQABA (75 km)
Dimineata devreme sunt disponibile urmatoarele activitati optionale in tabara din desert: plimbare cu camila la rasarit de soare sau zbor cu balonul deasupra desertului Wadi Rum (zborul este sub rezerva disponibilitatii si a conditiilor meteorologice). Dupa micul dejun, ne
indreptam spre Aqaba, statiune situata in golful cu acelasi nume, la Marea Rosie. Sosire in Aqaba si cazare la hotel Aqaba City Tower 4* sau similar. Timp liber. Cina la hotel.
Ziua 6: AQABACROAZIERA OPTIONALA PE MARE PENTRU SNORKELING
Mic dejun la hotel. Va propunem o zi libera in care sa va bucurati de soarele si clima placuta a acestei statiuni de pe tarmul Marii Rosii.
Orasul detine si un interesant fort construit de mameluci in secolul al XVI-lea. Insa, cea mai mare bucurie si comoara a Marii Rosii sunt recifele de corali pe care va propunem sa le explorati intr-o croaziera optionala pe mare unde veti putea face snorkeling. Cina la hotel.
Ziua 7: AQABAMAREA MOARTA (275 km)
Mic dejun la hotel. In cursul diminetii vom pleca spre Marea Moarta. Sosire si cazare la hotelul Holiday Inn Dead Sea 5* sau Crowne Plaza Dead Sea 5* sau similar. Cina la hotel.
Ziua 8: MAREA MOARTAEXCURSIE OPTIONALA LA BETANIA SI JERASH (175 km)
Mic dejun. Vom petrece aceasta zi langa tarmul Marii Moarte, locul de pe pamant situat la cea mai joasa altitudine: 410 m sub nivelul marii. Combinatia de apa si sare creeaza peisaje unice pe tarmul acestui lac foarte sarat. Apa este atat de sarata, incat oricine poate sa pluteasca usor la suprafata apei. S-a demonstrat ca apa deosebit de sarata, precum si namolul terapeutic au beneficii deosebite pentru sanatate. De
asemenea, puteti opta pentru o excursie optionala la Jerash si Betania. Betania este un loc cu o incarcatura spirituala aparte, deoarece acesta este conform unor teorii locul botezului lui Isus. Betania din Iordania este mentionata de mai multe ori in biblie si nu trebuie confundata cu localitatea omonima din Israel. Se pare ca in apropiere Iosua i-a trecut Iordanul pe israeliti spre Pamantul Fagaduintei. Din Noul Testament
aflam ca Mantuitorul s-a retras la Betania, dincolo de Iordan, dupa ce a fost alungat cu pietre din Ierusalim. La Jerash vom vizita orasul antic despre ale carui ruine se spune ca sunt cel mai bine pastrate vestigii romane din afara Italiei. Orasul a fost locuit inca de acum 6500 de ani, dar perioada sa de glorie a fost in timpul ocupatiei romane. Orasul a fost descoperit in
secolul al XVII-lea de un explorator german si ca urmare a lucrarilor de restaurare, azi putem admira principalele elemente arhitecturale ale unui oras roman. Intoarcere la hotel, cina si cazare pana la miezul noptii.
Ziua 9: AMMANBUCURESTI
Dupa miezul noptii (ziua 8 spre 9), transfer cu autocarul la aeropoul din Amman pentru imbarcare pe zborul companiei Tarom spre Bucuresti. Decolare din Amman la ora 04:00 dimineata, sosire in Bucuresti la ora 06:40.

ziua 1: bucuresti – amman
intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul otopeni la ora 22:30 pentru imbarcare pe zborul companiei tarom spre amman. decolare din bucuresti la ora 00:30 (in noaptea zilei 1 spre ziua 2). aterizare la ora locala 03:10 in amman. dupa efectuarea formalitatilor de obtinere a vizei, transfer si cazare la hotel sulaf luxury 4* sau seven roses 4* sau similar in amman.

2: amman – madaba – mt. nebo – petra (265 km)
mic dejun si plecare de la hotelul din amman in jurul orei 10:00. amman este capitala iordaniei, un oras relativ tanar in care putem simti la modul relaxat atmosfera orientului mijlociu. amman este raspandit acum pe 19 dealuri, la o altitudine de aprox 800 m si continua sa se extinda. vom vizita citadela din amman care este situata pe cel mai inalt deal si care contine cladiri din perioade istorice diferite: templul lui hercule, palatul omayad, biserica bizantina, iar la poalele sale se afla un minunat teatru roman cu 6000 de locuri.
dupa vizita citadelei, vom pleca spre orasul madaba, renumit pentru mozaicul din perioada bizantina din interiorul bisericii sf. gheorghe care reproduce harta tarii sfinte si a regiunii. mozaicul care dateaza din anul 560 ne indica palestina, ierusalimul, orasul bethleem, raul iordan si marea moarta. la 10 km distanta de madaba se afla muntele nebo, inalt de 1000 m. conform traditiei iudaice, se spune ca acesta este muntele de pe care moise a privit spre pamantul fagaduintei si unde profetul ar fi si murit. intreg complexul apartine in prezent bisericii franciscane, iar in interiorul bazilicii construite in varful deadlului se afla mozaicuri superbe datand din anul 530 care reproduc scene de vanatoare sau pastorit,
inclusiv animale de pe continentul african. ne continuam calatoria spre petra, unde vom ajunge in cursul serii. cina si cazare la hotel sella petra 4* sau similar.

3: petra – orasul de piatra roz, patrimoniu unesco
mic dejun. petra este un loc uimitor si prin urmare vom dedica intreaga zi descoperirii acestui oras superb, una dintre cele sapte minuni ale lumii moderne. petra a fost descoperit in anul 1812 de catre calatorul elvetian johann ludwig burckhardt, dar cercetarile arheologice au inceput abia un secol mai tarziu. desi originile orasului sunt mai vechi, acesta a atins apogeul dezvoltarii in timpul in care a fost capitala regatului nabateenilor, un trib nomad de arabi care a ocupat aceste teritorii in secolul iv i.hr.
dezvoltarea orasului s-a datorat amplasarii sale strategice pe o ruta a caravanelor care aduceau matasuri si mirodenii. totusi, petra ramane
invaluit in mister, ca si poporul care a construit orasul. in 1985 orasul petra a fost inclus pe lista monumentelor universale unesco si a fost descris drept “una dintre cele mai pretioase mosteniri culturale ale omenirii”. vom descoperi si noi cele mai importante constructii din situl arheologic: trezoreria, teatrul roman, mormintele regale, aleea coloanelor. este important de stiut ca vizita orasului petra se face integral mergand pe jos, pe teren accidentat pe alocuri si nu este potrivita persoanelor care au dificultati in a merge pe jos timp indelungat. pentru aceasta vizita, incaltamintea confortabila este esentiala. intoarcere la hotel in petra, cina si cazare.

4: little petra – wadi rum. o noapte in desert (115 km)
mic dejun. dimineata vizitam little petra, un sit arheologic mai mic situat la nord de petra. aici se afla vestigiile unui popas al caravanelor din timpul nabateenilor. ne continuam calatoria spre desertul wadi rum numit si valea lunii. aici vom face un tur cu jeepul de aproximativ doua ore, in timpul caruia vom admira frumusetea magnifica a acestei vai desertice. vantul si vremea au cioplit formatiuni
stancoase uimitoare precum “cei sapte stalpi ai intelepciunii”. unele stanci din acest desert poarta petroglife si inscriptii antice, ca o adevarata biblioteca in aer liber. vom opri la un cort al beduinilor, locuitori ai acestui desert si vom fi serviti cu ceai si cafea. in aceasta noapte vom dormi intr-o tabara din desertul wadi rum, o experienta unica ce trebuie incercata macar o data. cazarea este in corturi standard cu baie proprie.
in aceasta seara ni se va servi cina traditionala beduina numita “zarb”. mancarea se prepara intr-un mod specific desertului: preparatul se aseaza pe un suport cu 3 platouri suprapuse care se introduce intr-o groapa din pamant, cu jar dedesubt. aceasta cina si mancarea delicioasa este o experienta unica.

5: wadi rum – aqaba (75 km)
dimineata devreme sunt disponibile urmatoarele activitati optionale in tabara din desert: plimbare cu camila la rasarit de soare sau zbor cu balonul deasupra desertului wadi rum (zborul este sub rezerva disponibilitatii si a conditiilor meteorologice). dupa micul dejun, ne
indreptam spre aqaba, statiune situata in golful cu acelasi nume, la marea rosie. sosire in aqaba si cazare la hotel aqaba city tower 4* sau similar. timp liber. cina la hotel.

6: aqaba – croaziera optionala pe mare pentru snorkeling
mic dejun la hotel. va propunem o zi libera in care sa va bucurati de soarele si clima placuta a acestei statiuni de pe tarmul marii rosii.
orasul detine si un interesant fort construit de mameluci in secolul al xvi-lea. insa, cea mai mare bucurie si comoara a marii rosii sunt recifele de corali pe care va propunem sa le explorati intr-o croaziera optionala pe mare unde veti putea face snorkeling. cina la hotel.

7: aqaba – marea moarta (275 km)
mic dejun la hotel. in cursul diminetii vom pleca spre marea moarta. sosire si cazare la hotelul holiday inn dead sea 5* sau crowne plaza dead sea 5* sau similar. cina la hotel.

8: marea moarta – excursie optionala la betania si jerash (175 km)
mic dejun. vom petrece aceasta zi langa tarmul marii moarte, locul de pe pamant situat la cea mai joasa altitudine: 410 m sub nivelul marii. combinatia de apa si sare creeaza peisaje unice pe tarmul acestui lac foarte sarat. apa este atat de sarata, incat oricine poate sa pluteasca usor la suprafata apei. s-a demonstrat ca apa deosebit de sarata, precum si namolul terapeutic au beneficii deosebite pentru sanatate. de
asemenea, puteti opta pentru o excursie optionala la jerash si betania. betania este un loc cu o incarcatura spirituala aparte, deoarece acesta este conform unor teorii locul botezului lui isus. betania din iordania este mentionata de mai multe ori in biblie si nu trebuie confundata cu localitatea omonima din israel. se pare ca in apropiere iosua i-a trecut iordanul pe israeliti spre pamantul fagaduintei. din noul testament
aflam ca mantuitorul s-a retras la betania, dincolo de iordan, dupa ce a fost alungat cu pietre din ierusalim. la jerash vom vizita orasul antic despre ale carui ruine se spune ca sunt cel mai bine pastrate vestigii romane din afara italiei. orasul a fost locuit inca de acum 6500 de ani, dar perioada sa de glorie a fost in timpul ocupatiei romane. orasul a fost descoperit in
secolul al xvii-lea de un explorator german si ca urmare a lucrarilor de restaurare, azi putem admira principalele elemente arhitecturale ale unui oras roman. intoarcere la hotel, cina si cazare pana la miezul noptii.

9: amman – bucuresti
dupa miezul noptii (ziua 8 spre 9), transfer cu autocarul la aeropoul din amman pentru imbarcare pe zborul companiei tarom spre bucuresti. decolare din amman la ora 04:00 dimineata, sosire in bucuresti la ora 06:40.

Valabilitatea acestei oferte a expirat! Va rugam contactati agentia pentru oferte similare.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 8 zile
  • Categorie hoteluri: 4
  • Transport: Avion - Decolare din Bucuresti, Romania

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
19 Septembrie 2019 995 €
Data plecare Tarif
03 Octombrie 2019 995 €
24 Octombrie 2019 995 €
29 Octombrie 2019 995 €
Data plecare Tarif
14 Noiembrie 2019 995 €
28 Noiembrie 2019 995 €

tarife incepand de la 995 €

Servicii incluse

• transport cu avionul Bucuresti – Amman si retur cu compania TAROM;
• 8 nopti cazare si masa in camera standard: 1 noapte cu mic dejun in Amman la hotel 4*, 2 nopti cu demipensiune
in Petra la hotel 4*, 1 noapte cu mic dejun la tabara in desertul Wadi Rum, 2 nopti cu demipensiune in Aqaba la
hotel 4*, 2 nopti cu demipensiune la Marea Moarta la hotel 5* (Nota: prima noapte de cazare va fi petrecuta
partial la hotel, incepand cu ora 04:30 dimineata, iar ultima noapte de cazare va fi petrecuta la hotel pana la
miezul noptii);
• o seara speciala in desert cu cina zarb;
• transport cu autocar local modern dotat cu aer conditionat pentru tot traseul;
• vizitele si excursiile prevazute in program: Amman, Madaba, Mt. Nebo, Petra, calatorie cu jeepul in desertul Wadi
Rum, Marea Rosie, Marea Moarta;
• biletele de intrare la obiectivele turistice: Citadela si teatrul din Amman, mozaicul de la Madaba, Muntele Nebo,
Petra;
• ghid local;
• insotitor roman de grup;
• taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

Servicii neincluse

• asigurarea medicala de calatorie (optionala);
• asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in
pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
• excursiile optionale (camel ride la rasaritul de soare in desert, zbor cu balonul deasupra desertului Wadi Rum,
croaziera pe Marea Rosie la Aqaba, Betania si Jerash);
• alte mese decat cele mentionate in program;
• bauturile la mese;
• bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 40 USD/persoana – se practica in tarile
vizitate, se achita la sosirea in tara de destinatie prin insotitorul de grup;

Observatii

PRETURI INFORMATIVE EXCURSII OPTIONALE:
• Camel ride la rasaritul de soare: 30 USD/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 15 persoane participante;
durata este de aprox o ora.
• Zbor cu balonul deasupra desertului Wadi Rum: 220 USD/ persoana. Organizarea acestei activitati depinde de
disponibilitate si de conditiile meteo.
• Croaziera cu snorkeling, Marea Rosie: 50 USD/ persoana
• Betania si Jerash: 85 USD/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 15 persoane participante si include
transport cu autocarul, ghid local si biletele de intrare la ambele obiective.
ACTE NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZEI:
✓ Documente necesare calatoriei pentru cetatenii romani: pasaport simplu electronic (emis pe o perioada de 5 ani
sau 10 ani) care trebuie sa fie valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.
✓ Nu se poate intra in Iordania cu pasaport temporar
✓ Viza pentru Iordania este gratuita pentru cetatenii romani si se obtine pe aeroport la sosirea in Iordania.


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

Paralela 45 Sibiu