Vizualizezi oferta circuit Iran, vacanta Iran.

Circuit avion Iran

Circuit Iran
  • Tari: Iran
  • Orase tranzitate: Teheran, Shiraz, Persepolis, Yazd, Esfahan, Kashan, Kashan

Descriere

Ziua 1: Bucuresti – Teheran
Intalnire cu reprezentantul J’lnfo Tours pe aeroportul Otopeni, pentru imbarcare pe zborul cu destinatia finala Teheran. Se calatoreste in timpul noptii.

Ziua 2: Teheran (1 noapte)
Sosire la Teheran in timpul noptii. Transfer la hotel pentru check in si odihna. Teheran este capitala si cel mai mare oras din Iran, cu o populatie de 15 milioane locuitori in aria metropolitana.
Dupa micul dejun, se viziteaza Complexul Saad Abad, construit de catre dinastia sahilor Pahlavi sau Palatul Niavaran (intrare la 2 muzee), Piata Tajrish, una dintre cele mai vechi piete ale orasului si Templul Sfant Imamzadeh Saleh.
Seara, vizita la Podul pietonal Tabiat, lung de 270 m, care leaga parcurile Taleghani si Abo-Atash. Pentru designul deosebit, podul a castigat un premiul la concursul de arhitectura Architizer A+ Awards de la New York. Cuvantul “tabiat” inseamna “natura” in limba persana. Cazare la Hotel Aramis 4*, Tehran, District 6, Valiasr Street, No. 1752.

Ziua 3: Teheran – Shiraz (2 nopti)
Dupa micul dejun, tur de oras Teheran incluzand Muzeul Arheologic (latura pre-islamica) si Palatul Golestan, care face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Palatul este cel mai vechi monument istoric al capitalei, datand din perioada dinastiei safavide, iar astazi este muzeu si resedinta oficiala a oaspetilor de rang inalt ai Iranului. Pe locul palatului Golestan s-a aflat initial fortareata Arg, ridicata in sec. XVI.
Transfer la aeroport pentru zborul la Shiraz (durata 1h30min). Sosire si transfer la hotel. Cazare la Hotel Elysee 4*, Fars Province, Shiraz, Moali’Abad Blvd, Pezeshkan St. Mese incluse: Mic dejun.

Ziua 4: Shiraz
Dimineata, plecare de la hotel in turul de oras ce include: Gradina Narenjestan sau Gradina Eram, Moschea Nasir ol Molk (una dintre cele mai frumoase moschei din Iran, denumita si Moschea Roz datorita gresiei de culoare roz din interior), Moschea Vakil, Bazarul, locul ideal pentru a achizitiona un suvenir original, de unde puteti cumpara covoare persane, antichitati sau obiecte de artizanat si Mormantul lui Hafez, poetul national al Iranului care a trait in sec. XIV. Mese incluse: Mic dejun.

Ziua 5: Shiraz – Persepolis – Yazd (444 Km) (1 noapte)
Mic dejun si plecare catre Yazd. Oprire la Persepolis pentru a vizita ruinele orasului antic persan, parte a patrimoniului mondial UNESCO, fosta capitala a Imperiului Persan intre anii 550-330 i.Hr. Admirand ruinele uriaselor cladiri antice, va veti putea face o idee asupra grandorii orasului cladir de Darius I si cucerit si distrus de Alexandru cel Mare.
Continuam catre Naghsh-e Rostam, necropola antica cu patru morminte mari taiate intr-un perete de stanca. Ultima oprire inainte de Yazd este Pasargadae, unde se afla impresionantul mormant al lui Cirus cel Mare, fondatorul Imperiului Persan in sec. VI i.Hr. Sosire in Yazd si transfer la hotel. Cazare la Moshir Garden Hotel 4*, Enghelab St, Moshir Blv. Mese incluse: Mic dejun.

Ziua 6: Yazd – Isfahan (323 Km) (2 nopti)
Datorita adaptarii la climatul desertic, orasul Yazd ofera vizitatorilor sai o arhitectura unica, elementul specific fiind turnurile de vant al carui rol este de ventilatie a cladirilor. De asemenea, Yazd este foarte cunoscut pentru numeroaselor edificii construite de adeptii religiei zoroastrism.
Astazi vom vizita cele mai importante obiective turistice ale orasului Yazd: Turnurile Tacerii (“Dakhma”, locuri unde traditia zoroastra impunea ca persoanele decedate sa fie lasate sub cerul liber pentru a fi mancate de pasari de prada), Templul de Foc sau Atash Behram (templu zoroastru construit in anul 470, singurul de acest fel din Iran, celelalte 8 se afla in India) si Complexul Amir Chakhmaq.
Transfer la Isfahan. Sosire si transfer la hotel. Cazare la Sheikh Bahaei Hotel 3*, Isfahan, Sheykh Bahaei, 8134655811. Mese incluse: Mic dejun.

Ziua 7: Isfahan
Isfahan este al doilea oras din Iran ca marime si importanta si fosta capitala a Persiei in secolele XVI-XVII, fiind situat la intersectia rutelor comerciale ce leaga nordul de sud si vestul de estul tarii. In prezent orasul pastreaza o mare parte a gloriei sale istorice si, datorita bulevardelor frumoase, podurilor acoperite si numeroaselor palate, moschei si minarete, traditia persana spune ca “Isfahan este o jumatate a lumii”.
Astazi vom vizita pe indelete magnificul oras Isfahan cu un tur care cuprinde Piata Naqsh-e Jahan (dateaza de la inceputul sec. XVII, este considerata una dintre cele mai frumoase piete din lume – calatorii medievali recunosteau ca este mai frumoasa decat Piazza Navona din Roma), Moschea Jameh (una dintre cele mai vechi din Iran, cladirea actuala datand din 1051), Moschea Sheikh Lotfollah, Palatul Ali Qapou si Palatul Chehel Sotun, a carui gradina a fost inclusa in patrimoniul UNESCO. Mese incluse: Mic dejun.

Ziua 8: Isfahan – Kashan – Teheran (435 Km) (1 noapte)
Transfer la Kashan, cu oprire in satul traditional Abyaneh, una dintre cele mai vechi localitati din Iran, interesant prin sapaturile arheologice si nuanta rosiatica ce domina toate cladirile. In Kashan vom vizita Gradina Fin, parc istoric situat in inima desertului si Casa Tabatabaei cu patru curti interioare si superbe ferestre cu mozaic.
Continuam drumul catre Teheran si transfer la hotel. Cazare la Hotel Aramis 4*, Tehran, District 6, Valiasr Street, No. 1752. Mese incluse: Mic dejun.

Ziua 9: Teheran – Bucuresti
Transfer la aeroport in timpul noptii pentru zborul de retur catre Bucuresti.

ziua 1: bucuresti – teheran
intalnire cu reprezentantul j’lnfo tours pe aeroportul otopeni, pentru imbarcare pe zborul cu destinatia finala teheran. se calatoreste in timpul noptii.

2: teheran (1 noapte)
sosire la teheran in timpul noptii. transfer la hotel pentru check in si odihna. teheran este capitala si cel mai mare oras din iran, cu o populatie de 15 milioane locuitori in aria metropolitana.
dupa micul dejun, se viziteaza complexul saad abad, construit de catre dinastia sahilor pahlavi sau palatul niavaran (intrare la 2 muzee), piata tajrish, una dintre cele mai vechi piete ale orasului si templul sfant imamzadeh saleh.
seara, vizita la podul pietonal tabiat, lung de 270 m, care leaga parcurile taleghani si abo-atash. pentru designul deosebit, podul a castigat un premiul la concursul de arhitectura architizer a+ awards de la new york. cuvantul “tabiat” inseamna “natura” in limba persana. cazare la hotel aramis 4*, tehran, district 6, valiasr street, no. 1752.

3: teheran – shiraz (2 nopti)
dupa micul dejun, tur de oras teheran incluzand muzeul arheologic (latura pre-islamica) si palatul golestan, care face parte din patrimoniul mondial unesco. palatul este cel mai vechi monument istoric al capitalei, datand din perioada dinastiei safavide, iar astazi este muzeu si resedinta oficiala a oaspetilor de rang inalt ai iranului. pe locul palatului golestan s-a aflat initial fortareata arg, ridicata in sec. xvi.
transfer la aeroport pentru zborul la shiraz (durata 1h30min). sosire si transfer la hotel. cazare la hotel elysee 4*, fars province, shiraz, moali’abad blvd, pezeshkan st. mese incluse: mic dejun.

4: shiraz
dimineata, plecare de la hotel in turul de oras ce include: gradina narenjestan sau gradina eram, moschea nasir ol molk (una dintre cele mai frumoase moschei din iran, denumita si moschea roz datorita gresiei de culoare roz din interior), moschea vakil, bazarul, locul ideal pentru a achizitiona un suvenir original, de unde puteti cumpara covoare persane, antichitati sau obiecte de artizanat si mormantul lui hafez, poetul national al iranului care a trait in sec. xiv. mese incluse: mic dejun.

5: shiraz – persepolis – yazd (444 km) (1 noapte)
mic dejun si plecare catre yazd. oprire la persepolis pentru a vizita ruinele orasului antic persan, parte a patrimoniului mondial unesco, fosta capitala a imperiului persan intre anii 550-330 i.hr. admirand ruinele uriaselor cladiri antice, va veti putea face o idee asupra grandorii orasului cladir de darius i si cucerit si distrus de alexandru cel mare.
continuam catre naghsh-e rostam, necropola antica cu patru morminte mari taiate intr-un perete de stanca. ultima oprire inainte de yazd este pasargadae, unde se afla impresionantul mormant al lui cirus cel mare, fondatorul imperiului persan in sec. vi i.hr. sosire in yazd si transfer la hotel. cazare la moshir garden hotel 4*, enghelab st, moshir blv. mese incluse: mic dejun.

6: yazd – isfahan (323 km) (2 nopti)
datorita adaptarii la climatul desertic, orasul yazd ofera vizitatorilor sai o arhitectura unica, elementul specific fiind turnurile de vant al carui rol este de ventilatie a cladirilor. de asemenea, yazd este foarte cunoscut pentru numeroaselor edificii construite de adeptii religiei zoroastrism.
astazi vom vizita cele mai importante obiective turistice ale orasului yazd: turnurile tacerii (“dakhma”, locuri unde traditia zoroastra impunea ca persoanele decedate sa fie lasate sub cerul liber pentru a fi mancate de pasari de prada), templul de foc sau atash behram (templu zoroastru construit in anul 470, singurul de acest fel din iran, celelalte 8 se afla in india) si complexul amir chakhmaq.
transfer la isfahan. sosire si transfer la hotel. cazare la sheikh bahaei hotel 3*, isfahan, sheykh bahaei, 8134655811. mese incluse: mic dejun.

7: isfahan
isfahan este al doilea oras din iran ca marime si importanta si fosta capitala a persiei in secolele xvi-xvii, fiind situat la intersectia rutelor comerciale ce leaga nordul de sud si vestul de estul tarii. in prezent orasul pastreaza o mare parte a gloriei sale istorice si, datorita bulevardelor frumoase, podurilor acoperite si numeroaselor palate, moschei si minarete, traditia persana spune ca “isfahan este o jumatate a lumii”.
astazi vom vizita pe indelete magnificul oras isfahan cu un tur care cuprinde piata naqsh-e jahan (dateaza de la inceputul sec. xvii, este considerata una dintre cele mai frumoase piete din lume – calatorii medievali recunosteau ca este mai frumoasa decat piazza navona din roma), moschea jameh (una dintre cele mai vechi din iran, cladirea actuala datand din 1051), moschea sheikh lotfollah, palatul ali qapou si palatul chehel sotun, a carui gradina a fost inclusa in patrimoniul unesco. mese incluse: mic dejun.

8: isfahan – kashan – teheran (435 km) (1 noapte)
transfer la kashan, cu oprire in satul traditional abyaneh, una dintre cele mai vechi localitati din iran, interesant prin sapaturile arheologice si nuanta rosiatica ce domina toate cladirile. in kashan vom vizita gradina fin, parc istoric situat in inima desertului si casa tabatabaei cu patru curti interioare si superbe ferestre cu mozaic.
continuam drumul catre teheran si transfer la hotel. cazare la hotel aramis 4*, tehran, district 6, valiasr street, no. 1752. mese incluse: mic dejun.

9: teheran – bucuresti
transfer la aeroport in timpul noptii pentru zborul de retur catre bucuresti.

Valabilitatea acestei oferte a expirat! Va rugam contactati agentia pentru oferte similare.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 9 zile
  • Categorie hoteluri: 3,4
  • Transport: Avion - Decolare din Bucuresti, Romania

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
20 Aprilie 2019 1,265 €
Data plecare Tarif
12 Octombrie 2019 1,265 €
Data plecare Tarif
10 Noiembrie 2019 1,265 €

tarife incepand de la 1,265 €

Servicii incluse

Bilet de avion Bucuresti – Teheran – Bucuresti
Cazare la hoteluri de 3*-4* categorie locala
Tururi si vizite conform itinerariului
Transport cu autocar/microbuz clasa “Turist”
Taxe de intrare la obiectivele incluse in program
Ghid local vorbitor de limba engleza
Asistenta turistica in limba romana

Servicii neincluse

Taxele de aeroport zbor Bucuresti-Teheran 305 euro/persoana
Taxele de aeroport zbor Teheran-Shiraz 80 euro/persoana
Supliment obligatoriu demipensiune 125 euro/persoana
Supliment obligatoriu plecare Paste 285 euro/persoana
Taxa de viza Iran
Bacsisuri locale
Asigurarea medicala
Asigurarea storno
Alte servicii neincluse in program

Observatii

Nota: Hotelurile mentionate in program pot suferi modificari in sensul obtinerii sau negocierii unor oferte mai performante, cautand beneficiul clientului.
*Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 30 de platitori. Pentru un grup mai mic de 30 platitori, tarifele se recalculeaza.


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

J'Info Tours