Vizualizezi oferta circuit Islanda, vacanta Islanda.

Circuit avion Islanda

Circuit Islanda
  • Tari: Islanda
  • Orase tranzitate:

Descriere

Ziua 1 / 22.10.2020: București – Frankfurt – Reykjavik
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:15 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Frankfurt cu compania Lufthansa, zbor LH 1423 (06:10 / 07:40), de unde se va pleca spre Reykjavik cu zborul LH 856 (11:10 / 12:50). Sosire în Reykjavik, cel mai mare oraş al ţării, care numără aprox. 115.000 de locuitori, aproape o jumătate din populaţia Islandei, prima aşezare locuită din Islanda, numele său traducându-se ca “Golful Fumurilor”, cel mai probabil din cauza aburilor care se ridică deasupra izvoarelor fierbinţi. Însoţiţi de ghidul local vom face un tur panoramic și pietonal de oraş care va include Primăria, utilizată deseori pentru expoziţii de artă, Clădirea Parlamentului, Catedrala, Casa Höfði, locul în care s-a ţinut summit-ul din anul 1986, Centrul Vechi, Lacul Tjornin, punctul de belvedere The Perlan, vechiul port, precum şi principalul punct de reper al oraşului, Biserica Luterană Hallgrímskirkja. Cazare în Reykjavik la Hotel Grandi by Centerhotels 4* (sau similar 4*).
Ziua 2 / 23.10.2020: Reykjavik – Circuitul de Aur – Fludir
Mic dejun. Dimineaţa vom porni în aventura noastră în Islandei, țara mistică a elfilor şi a celebrilor vikingi, care surprinde prin climatul moderat, vulcani magnifici, gheţari impresionanţi, gheizere fierbinţi, iceberguri uriaşe şi cascade de poveste, care va începe cu Circuitul de Aur – Golden Circle. Vom face pentru început o vizită în Parcul Naţional Thingvellir, locul unde a fost construit Parlamentul Islandez în anul 930. Parcul face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind unul dintre cele mai frumoase şi mai interesante locuri de pe Terra, situat la intersecţia plăcilor tectonice Nord Americană şi Eurasiatică. Ne vom îndrepta apoi către “cascada de aur” Gullfoss, un simbol al ţării, una dintre cele mai impresionante cascade din Europa, formată pe Râul Hvita şi alimentată de Gheţarul Langjökull, unul dintre cei mai mari din ţară. Vom pleca apoi către regiunea Geysir, faimoasă pentru izvoarele fierbinţi care ţâşnesc la anumite intervale de timp. În urma acestui fenomen, toate celelalte izvoare din lume au fost denumite după Marele Geysir. Aici vom vedea Gheizerul Strokkur, unul dintre cele mai active gheizere din zonă, care oferă un minunat spectacol vizitatorilor, aruncând la fiecare 5-6 minute un jet de apă fierbinte la o înălţime de 20 – 25 m. Vom avea de asemenea ocazia să vizităm Craterul Kerid, care măsoară 55 m adâncime, 170 m lățime și 270 m în circumferință și care se pare că are o vechime de aprox. 3000 de ani. Lacul din crater este superficial, adâncimea fiind în funcție de precipitații și alți factori, dar ca urmare a mineralelor provenite din solul din jur, apa are o nuanță unică albăstruie și izbitor de vie. Ne vom îndrepta apoi spre Fludir unde ne vom bucura de apele termale de la Secret Lagoon (taxa de intrare este inclusă). Construită în anul 1891, aceasta este prima piscină amenajată cu ape termale din Islanda, departe de „lumea dezlanţuită”, locul ideal de relaxare după incursiunea Golden Circle, din timpul zilei. Cină și cazare în Fludir la Hotel Icelandair 3* (sau similar 3*).
Ziua 3 / 24.10.2020: Fludir – Hvolsvollur – Reynisfjara – Skaftafell
Mic dejun. În prima parte a zilei ne vom îndrepta spre Lava Center din Hvolsvollur, în apropierea celor mai activi vulcani islandezi: Katla, Hekla şi Eyjafjallajökull, o excelentă ocazie de a descoperi expoziţia interactivă dedicată bogatei activităţi vulcanice de pe insulă. Filme proiectate pe ecrane imense ce prezintă erupţii vulcanice reale, reproducerea la scară a structurii unui vulcan, de la magmă până la con și activităţi interactive, vor face această vizită inedită. Ne vom deplasa apoi spre grațioasa Cascada Seljalandsfoss, una dintre puţinele cascade prin spatele căreia ne vom putea plimba, după care vom ajunge la o altă cascadă, Skogafoss, una dintre cele mai mari şi mai frumoase cascade din Islanda, în aproprierea căreia vom vedea şi Gheţarul Myrdalsjokull care o domină. În continuarea zilei ne vom apropia de Sólheimajökull unul dintre cei mai accesibili gheţari ai Islandei, pe care vom putea face câţiva paşi, prilej de a admira spectacolul sloiurilor ce se desprind din blocul imens de gheaţă. Traseul zilei va continua către frumoasele plaje cu nisip negru de origine vulcanică şi spre impresionantele formaţiuni stâncoase de la Reynisfjara, după care ne vom îndrepta pentru cazare în zona Skaftafell la Hotel Foss Glacier Lagoon 4* (sau similar 4*), situat departe de luminile orașului, lângă Cascada Norafoss. Seara vom porni într-o primă „vânătoare” a jocurilor de lumini ale Aurorei Boreale. Luminile Nordului îşi pot face apariţia pe neașteptate, însă pentru a ne bucura din plin de simfonia culorilor, ne vom aventura timp de aprox. 2 ore cu un buss în împrejurimile sălbatice, de unde cu puţin noroc vom putea admira magia Aurorei Boreale. Întoarcere la hotel pentru cină și cazare.
Ziua 4 / 25.10.2020: Skaftafell – Parcul Naţional Skaftafell – Skaftafell
Mic dejun. Plecare spre Parcul Naţional Skaftafell, o frumoasă oază verde aflată sub Oraefajokull, cel mai înalt vârf muntos din Islanda. Considerat a fi cel mai mare parc naţional european, este şi cel mai vizitat loc din Islanda, care încântă turiştii prin spectacolul oferit de diversitatea peisajului: canioane, iceberguri, văi suspendate, lacuri glaciare etc. Doritorii pot opta pentru o fascinantă plimbare cu barca printre iceberguri în sălbaticul şi izolatul Fjallsárlón, departe de aglomeraţia turistică. Ne vom deplasa apoi către laguna glaciară Jokulsarlon, unde iceberguri imense, care se desprind din Gheţarul Breiðamerkurjökull, parte a gheţarului Vatnajökull, plutesc pe apa liniştită şi adâncă a lagunei. Pe lângă “dansul icebergurilor”, laguna oferă şi un spectacol splendid datorită schimbării culorii bucăţilor de gheaţă în funcţie de culoarea cerului şi de momentul zilei. Vom ajunge în continuarea zilei la Diamond Beach, unde blocurile de gheaţă naufragiază pe nisipul negru părând niște diamante imense, după care ne vom întoarce la același hotel pentru cină și cazare. Seara vom porni pentru încă 2 ore cu buss-ul, la o “vânătoare” a Aurorei Boreale, dansul eclectic de culori care oferă un spectacol uluitor, în momentul în care particule încărcate ale vântului solar intră în coliziune cu cele ale atmosferei terestre. Mulţi dintre cei care s-au angajat în descifrarea tainelor lumii au căutat să afle cum se formează Aurora Boreală, însă nu tot atât de mulţi s-au aflat în apropierea adevărului precum Edmond Halley, primul care a făcut legătura între Aurora Boreală şi câmpul magnetic al Pământului. Apariţia acestui fenomen nu poate fi garantată, dar lunile de toamnă au o probabilitate ridicată, astfel că pornim în această aventură, cu speranţa că vom fi norocoşii care vor putea admira și fotografia încă o dată dansul pe cer al luminilor verzi, roșii și mov. Întoarcere pentru cină și cazare la Hotel Foss Glacier Lagoon 4* (sau similar 4*).
Ziua 5 / 26.10.2020: Skaftafell – Peninsula Reykjanes – Reykjavik
Mic dejun. Plecare spre Peninsula Reykjanes, unde vom vizita o mică biserică din lemn, Strandarkirkja, despre care legenda locului spune că aduce noroc celor care îi trec pragul, vom ajunge la zona geotermală Krysuvik, unde vom asista la spectacolul oferit de izvoarele fierbinți, jeturile sulfuroase, ochiurile de apă fierbinte și bolboroseala nămolului, după care vom continua cu deplasarea spre Lacul Kleifarvatn situat în apropiere. Vom pleca apoi spre legendara Lagună Albastră, considerată a fi cea mai mare atracţie a Islandei, renumită în întreaga lume pentru puterile sale vindecătoare. Doritorii se vor putea bucura cu această ocazie de o “bălăceală” în apele fierbinți ale lagunei care au o temperatură de aprox. 37 – 39°C (taxa de intrare nu este inclusă și se va plăti la fața locului). În continuarea zilei ne vom îndrepta spre satul pescăresc Grindavik, după care vom vedea Farul Reykjanes, cel mai vechi far din Islanda și Hafnir, podul care se află deasupra intersecției plăcilor tectonice Americane cu cele Euroasiatice. Ne vom deplasa apoi spre Reykjavik, unde ne vom caza la Hotel Grandi by Centerhotels 4* (sau similar 4*).
Ziua 6 / 27.10.2020: Reykjavik – Frankfurt – București
Mic dejun. Timp liber pentru activități individuale până la ora transferului spre aeroport, pentru zborul de întoarcere în ţară. Doritorii pot opta pentru o excursie pe mare pentru observarea balenelor. Plecare spre Frankfurt cu compania Lufthansa, zbor LH 857 (14:55 / 19:30), de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul LH 1422 (20:30 / 23:50).

ziua 1 / 22.10.2020: bucurești – frankfurt – reykjavik
Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul henri coandă, la ora 04:15 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei lufthansa). plecare spre frankfurt cu compania lufthansa, zbor lh 1423 (06:10 / 07:40), de unde se va pleca spre reykjavik cu zborul lh 856 (11:10 / 12:50). sosire în reykjavik, cel mai mare oraş al ţării, care numără aprox. 115.000 de locuitori, aproape o jumătate din populaţia islandei, prima aşezare locuită din islanda, numele său traducându-se ca “golful fumurilor”, cel mai probabil din cauza aburilor care se ridică deasupra izvoarelor fierbinţi. Însoţiţi de ghidul local vom face un tur panoramic și pietonal de oraş care va include primăria, utilizată deseori pentru expoziţii de artă, clădirea parlamentului, catedrala, casa höfði, locul în care s-a ţinut summit-ul din anul 1986, centrul vechi, lacul tjornin, punctul de belvedere the perlan, vechiul port, precum şi principalul punct de reper al oraşului, biserica luterană hallgrímskirkja. cazare în reykjavik la hotel grandi by centerhotels 4* (sau similar 4*).

2 / 23.10.2020: reykjavik – circuitul de aur – fludir
mic dejun. dimineaţa vom porni în aventura noastră în islandei, țara mistică a elfilor şi a celebrilor vikingi, care surprinde prin climatul moderat, vulcani magnifici, gheţari impresionanţi, gheizere fierbinţi, iceberguri uriaşe şi cascade de poveste, care va începe cu circuitul de aur – golden circle. vom face pentru început o vizită în parcul naţional thingvellir, locul unde a fost construit parlamentul islandez în anul 930. parcul face parte din patrimoniul mondial unesco, fiind unul dintre cele mai frumoase şi mai interesante locuri de pe terra, situat la intersecţia plăcilor tectonice nord americană şi eurasiatică. ne vom îndrepta apoi către “cascada de aur” gullfoss, un simbol al ţării, una dintre cele mai impresionante cascade din europa, formată pe râul hvita şi alimentată de gheţarul langjökull, unul dintre cei mai mari din ţară. vom pleca apoi către regiunea geysir, faimoasă pentru izvoarele fierbinţi care ţâşnesc la anumite intervale de timp. În urma acestui fenomen, toate celelalte izvoare din lume au fost denumite după marele geysir. aici vom vedea gheizerul strokkur, unul dintre cele mai active gheizere din zonă, care oferă un minunat spectacol vizitatorilor, aruncând la fiecare 5-6 minute un jet de apă fierbinte la o înălţime de 20 – 25 m. vom avea de asemenea ocazia să vizităm craterul kerid, care măsoară 55 m adâncime, 170 m lățime și 270 m în circumferință și care se pare că are o vechime de aprox. 3000 de ani. lacul din crater este superficial, adâncimea fiind în funcție de precipitații și alți factori, dar ca urmare a mineralelor provenite din solul din jur, apa are o nuanță unică albăstruie și izbitor de vie. ne vom îndrepta apoi spre fludir unde ne vom bucura de apele termale de la secret lagoon (taxa de intrare este inclusă). construită în anul 1891, aceasta este prima piscină amenajată cu ape termale din islanda, departe de „lumea dezlanţuită”, locul ideal de relaxare după incursiunea golden circle, din timpul zilei. cină și cazare în fludir la hotel icelandair 3* (sau similar 3*).

3 / 24.10.2020: fludir – hvolsvollur – reynisfjara – skaftafell
mic dejun. În prima parte a zilei ne vom îndrepta spre lava center din hvolsvollur, în apropierea celor mai activi vulcani islandezi: katla, hekla şi eyjafjallajökull, o excelentă ocazie de a descoperi expoziţia interactivă dedicată bogatei activităţi vulcanice de pe insulă. filme proiectate pe ecrane imense ce prezintă erupţii vulcanice reale, reproducerea la scară a structurii unui vulcan, de la magmă până la con și activităţi interactive, vor face această vizită inedită. ne vom deplasa apoi spre grațioasa cascada seljalandsfoss, una dintre puţinele cascade prin spatele căreia ne vom putea plimba, după care vom ajunge la o altă cascadă, skogafoss, una dintre cele mai mari şi mai frumoase cascade din islanda, în aproprierea căreia vom vedea şi gheţarul myrdalsjokull care o domină. În continuarea zilei ne vom apropia de sólheimajökull unul dintre cei mai accesibili gheţari ai islandei, pe care vom putea face câţiva paşi, prilej de a admira spectacolul sloiurilor ce se desprind din blocul imens de gheaţă. traseul zilei va continua către frumoasele plaje cu nisip negru de origine vulcanică şi spre impresionantele formaţiuni stâncoase de la reynisfjara, după care ne vom îndrepta pentru cazare în zona skaftafell la hotel foss glacier lagoon 4* (sau similar 4*), situat departe de luminile orașului, lângă cascada norafoss. seara vom porni într-o primă „vânătoare” a jocurilor de lumini ale aurorei boreale. luminile nordului îşi pot face apariţia pe neașteptate, însă pentru a ne bucura din plin de simfonia culorilor, ne vom aventura timp de aprox. 2 ore cu un buss în împrejurimile sălbatice, de unde cu puţin noroc vom putea admira magia aurorei boreale. Întoarcere la hotel pentru cină și cazare.

4 / 25.10.2020: skaftafell – parcul naţional skaftafell – skaftafell
mic dejun. plecare spre parcul naţional skaftafell, o frumoasă oază verde aflată sub oraefajokull, cel mai înalt vârf muntos din islanda. considerat a fi cel mai mare parc naţional european, este şi cel mai vizitat loc din islanda, care încântă turiştii prin spectacolul oferit de diversitatea peisajului: canioane, iceberguri, văi suspendate, lacuri glaciare etc. doritorii pot opta pentru o fascinantă plimbare cu barca printre iceberguri în sălbaticul şi izolatul fjallsárlón, departe de aglomeraţia turistică. ne vom deplasa apoi către laguna glaciară jokulsarlon, unde iceberguri imense, care se desprind din gheţarul breiðamerkurjökull, parte a gheţarului vatnajökull, plutesc pe apa liniştită şi adâncă a lagunei. pe lângă “dansul icebergurilor”, laguna oferă şi un spectacol splendid datorită schimbării culorii bucăţilor de gheaţă în funcţie de culoarea cerului şi de momentul zilei. vom ajunge în continuarea zilei la diamond beach, unde blocurile de gheaţă naufragiază pe nisipul negru părând niște diamante imense, după care ne vom întoarce la același hotel pentru cină și cazare. seara vom porni pentru încă 2 ore cu buss-ul, la o “vânătoare” a aurorei boreale, dansul eclectic de culori care oferă un spectacol uluitor, în momentul în care particule încărcate ale vântului solar intră în coliziune cu cele ale atmosferei terestre. mulţi dintre cei care s-au angajat în descifrarea tainelor lumii au căutat să afle cum se formează aurora boreală, însă nu tot atât de mulţi s-au aflat în apropierea adevărului precum edmond halley, primul care a făcut legătura între aurora boreală şi câmpul magnetic al pământului. apariţia acestui fenomen nu poate fi garantată, dar lunile de toamnă au o probabilitate ridicată, astfel că pornim în această aventură, cu speranţa că vom fi norocoşii care vor putea admira și fotografia încă o dată dansul pe cer al luminilor verzi, roșii și mov. Întoarcere pentru cină și cazare la hotel foss glacier lagoon 4* (sau similar 4*).

5 / 26.10.2020: skaftafell – peninsula reykjanes – reykjavik
mic dejun. plecare spre peninsula reykjanes, unde vom vizita o mică biserică din lemn, strandarkirkja, despre care legenda locului spune că aduce noroc celor care îi trec pragul, vom ajunge la zona geotermală krysuvik, unde vom asista la spectacolul oferit de izvoarele fierbinți, jeturile sulfuroase, ochiurile de apă fierbinte și bolboroseala nămolului, după care vom continua cu deplasarea spre lacul kleifarvatn situat în apropiere. vom pleca apoi spre legendara lagună albastră, considerată a fi cea mai mare atracţie a islandei, renumită în întreaga lume pentru puterile sale vindecătoare. doritorii se vor putea bucura cu această ocazie de o “bălăceală” în apele fierbinți ale lagunei care au o temperatură de aprox. 37 – 39°c (taxa de intrare nu este inclusă și se va plăti la fața locului). În continuarea zilei ne vom îndrepta spre satul pescăresc grindavik, după care vom vedea farul reykjanes, cel mai vechi far din islanda și hafnir, podul care se află deasupra intersecției plăcilor tectonice americane cu cele euroasiatice. ne vom deplasa apoi spre reykjavik, unde ne vom caza la hotel grandi by centerhotels 4* (sau similar 4*).

6 / 27.10.2020: reykjavik – frankfurt – bucurești
mic dejun. timp liber pentru activități individuale până la ora transferului spre aeroport, pentru zborul de întoarcere în ţară. doritorii pot opta pentru o excursie pe mare pentru observarea balenelor. plecare spre frankfurt cu compania lufthansa, zbor lh 857 (14:55 / 19:30), de unde vom pleca spre bucureşti cu zborul lh 1422 (20:30 / 23:50).

Detalii tarife circuit

  • Durata: 6 zile
  • Categorie hoteluri: 4,3
  • Transport: Avion - Decolare din Bucuresti, Romania

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
22 Octombrie 2020 1,560 € Rezerva

tarife incepand de la 1,560 €

Servicii incluse

- transport intercontinental cu avionul pe rutele Bucureşti – Frankfurt – Reykjavik şi retur cu compania Lufthansa
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 4 nopţi cazare în hoteluri de 4* și 1 noapte în hotel de 3*
- mesele menţionate în program: 5 mic dejunuri și 3 cine la hotelurile respective
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- tur de oraș cu ghid local în Reykjavik
- excursia Circuitul de Aur – Golden Circle cu vizitarea Parcului Național Thingvellir, a gheizerelor și Cascadei Guffoss
- taxa de intrare la Secret Lagoon
- intrarea la Lava Center din Hvolsvollur
- vizitarea plajelor cu nisip negru şi a formaţiunilor stâncoase de la Reynisfjara
- vizitarea Parcului Naţional Skaftafell și a lagunei glaciare Jokulsarlon
- deplasare cu buss în 2 nopți ( aprox. 2 ore/noapte) pentru observarea Aurorei Boreale (vizibilitatea acesteia nu poate fi garantată)
- vizitarea zonei geotermale Kleifarvatn – Krysuvik
- excursie la Laguna Albastră (intrarea opțională)
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 50.000 euro/pers. (cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, însă care nu este menită a acoperi complicațiile sau recidivele bolilor/afecțiunilor de care dumneavoastră suferiți anterior începerii călătoriei) și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 2000 euro/persoană (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei; se poate încheia turiștilor cu vârsta maximă de 79 ani împliniți

Servicii neincluse

- taxele de aeroport, combustibil, securitate și serviciu pentru zborurile continentale: aprox. 260 euro/pers. care se plătesc odată cu
excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxele de oraș (unde se percep) se achită la recepția hotelurilor
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 35 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale, care se rezervă şi se achită din ţară, se pot realiza cu un număr minim de 10 de participanţi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
· plimbare cu barca în laguna glaciară Fjallsárlón: aprox. 55 euro/pers.
· taxa de intrare în Laguna Albastră: aprox. 70 euro/pers.
· excursie pe mare pentru observarea balenelor: aprox. 85 euro/pers.

Observatii

ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice», la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

DAL Travel