Vizualizezi oferta circuit Israel, vacanta Israel.

Circuit avion Israel

Circuit Israel
  • Tari: Israel
  • Orase tranzitate: Tel Aviv, Tiberias, Nazareth, Bethlehem, Ierusalim

Descriere

Ziua 1: Bucuresti – Tel Aviv – Tiberias/Nazaret (5 nopti)
Intalnire cu reprezentantul J’lnfo Tours pe aeroportul Otopeni pentru imbarcare pe zborul cu destinatia Tel Aviv. Sosire Tel Aviv – cel mai modern si mai occidental oras din Israel. Ierusalim este capitala oficiala si religioasa a tarii, desi nerecunoscuta international, iar Tel Aviv este de asemenea partial capitala – recunoscuta de majoritatea statelor lumii. Transfer la hotel. Cazare hotel 3* in zona Tiberias / Nazaret. Mese incluse: cina.

Ziua 2: Nordul Israelului – Marea Galileii, Canna, Nazaret, Muntele Tabor, Capernaum
Excursie la Marea Galileii (Lacul Kineret), Canna – locul unde Iisus a infaptuit prima minune – miracolul preschimbarii apei in vin, Tabgha – locul “inmultirii” painilor si pestilor, Capernaum – sinagoga, templul si casa lui Petru, biserica ortodoxa, muntele Tabor (Biserica Schimbarii la fata). Nazaret (an-Nasira in limba araba) este unul dintre cele mai importante orase sfinte crestine si este locul copilariei lui Iisus; aici vom vizita Biserica Ortodoxa Sf. Gavril, construita pe locul izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria si Biserica Catolica Buna Vestire, unde se afla grota unde Arhanghelul Gavril a anuntat-o pe Fecioara Maria ca il va naste pe Iisus.
Ne indreptam apoi spre Muntele Tabor, unde a avut loc Schimbarea la Fata a Domnului; aici se afla o icoana a Maicii Domnului facatoare de minuni, in biserica greco-ortodoxa. Transfer la Muntele Fericirilor, aflat la 175 m deasupra Marii Galileii dar sub nivelul Marii Mediterane, unde vom vedea biserica ce aminteste de locul unde Iisus a tinut predica despre fericiri.
Continuam cu vizita la Capernaum, orasul mult iubit de catre Mantuitor, unde vom vizita ruinele Sinagogii si ale casei unde a fost vindecata soacra Sfantului Petru. In apropiere vom merge la Tabgha, unde a fost infaptuita minunea inmultirii painilor si pestilor.
Optional – vizita la Haifa, unde putem admira gradinile suspendate Bahai si Biserica Stella Marris (grota proorocului Ilie Tezviteanul) si Cezareea, care pastreaza multe ruine din perioada cruciadelor si locul unde Corneliu a fost botezat si de unde si-a inceput periplul catre Roma Sfantul Pavel.
Mese incluse: mic dejun si cina.

Ziua 3: Betleem – Biserica Nasterii Domnului – Grota Laptelui – Manastirea Sf. Sava
Excursie la Betleem (casa painii, traducere din ebraica). Jumatate dintre locuitorii orașului sunt creștini, jumatate sunt musulmani. Vizitam Biserica Nașterii Domnului, care este cea mai veche biserica creștina din Țara Sfanta, ridicata din ordinul imparatului Constantin deasupra peșterii Nașterii Mantuitorului.
Forma actuala dateaza dintre anii 527-565. In Grota Nașterii, locul nașterii Mantuitorului este marcat cu o stea de argint cu 14 colțuri daruita in 1717 de domnul Țarii Romanești, Nicolae Mavrocordat. Din fața Bisericii Nașterii se transmite in fiecare noapte de Craciun Sfanta Liturghie. Prin interiorul bisericii se ajunge la grota Sfantului Ieronim. In apropiere de Biserica Nașterii se afla Grota Laptelui; aici, conform tradiției, s-a refugiat Sfanta Familie dupa nașterea lui Iisus din fața furiei lui Irod, pana la fuga in Egipt.
Vom vizita apoi Biserica Sf. Nicolae. Ne indreptam apoi catre Manastirea Sf. Sava, datand din sec. V, care adaposeste moastele Sf. Sava. Accesul in interior este permis exclusiv domnilor, doamnele avand posibilitatea de a merge la Turnul Femeii, de unde se poate vedea manastirea si locul unde a trait sfantul.
Mese incluse: mic dejun si cina.

Ziua 4: Marea Moarta – Raul Iordan, Locul Botezului – Qumran – Ierihon
Excursie la Marea Moarta, aflata la cea mai joasa altitudine de pe suprafata globului (-430 metri). Prima oprire o vom face pe Valea Iordanului, locul botezului Mantuitorului. Optional, puteti asista sau incerca o extraordinara experienta spirituala, botezandu-va in apele sfinte ale Iordanului (poate presupune cost suplimentar ce va fi confirmat inaintea plecarii).
Dupa aceea ne indreptam catre Qumran, loc din desert unde s-au gasit in pesteri Manuscrisele de la Marea Moarta. Urmeaza sa facem un popas pe malul Marii Moarte, care contine apa cu cea mai mare concentratie de sare din lume (33%, comparativ cu media de 3% a oceanelor), pe fundul careia se crede ca s-ar afla ruinele oraselor biblice Sodoma si Gomora. De asemenea, litoralul Marii Moarte din Israel este considerat a fi una dintre primele zone balneare din lume.
Optional – vizita orasului Ierihon, cel mai vechi oras din lume (11000 ani), unde vom vedea Biserica Romaneasca si Manastirea de pe Muntele Tentatiei.
Mese incluse: mic dejun si cina.

Ziua 5: Ierusalim
Excursie la Ierusalim, oras sfant pentru toate cele 3 religii monoteiste: crestinismul, iudaismul si islamul.
Vom vizita Manastirea Ortodoxa a Inaltarii Domnului (unde se spune ca a fost gasit a doua oara capul lui Ioan Botezatorul, Via Dolorosa (Calea Crucii, cu cele 14 opriri ale Mantuitorului printre care Biserica Sf. Mormant si Golgota), Manastirea “Dominus Flevit” (“Domnul a plans” – in forma unei lacrimi, ridicata pe locul unde Iisus a plans lipsa de pocainta a celor din Cetatea Sfanta), Biserica Tuturor Natiilor (sau a Agoniei – biserica romano-catolica de pe Muntele Maslinilor, ce adaposeste o lespede de piatra unde s-a rugat Iisus Hristos inainte de a fi arestat), Biserica Mormantul Maicii Domnului (unde se coboara 48 trepte pana la Mormantul Fecioarei si Grota Tradarii, unde a fost inchis Iisus inaintea judecatii ce a precedat crucificarea), Turnul lui David (antica cetate ridicata de regele Herod pentru a proteja palatul pe care l-a construit in jurul anului 24 i.Hr., varianta de astazi este cea care a fost ridicata in sec. XIV pe fundatia turnului Fasael).
Pentru pelerinii crestini, Biserica Sfantului Mormant reprezinta poate cel mai sacru loc al Ierusalimului, fiind construita pe locul in care a fost rastignit si ingropat Iisus Hristos.
Se spune ca locul construirii bisericii a fost ales de Imparateasa Elena – mama lui Constantin cel Mare, in timpul unei vizite in Tara Sfanta. Anual, de Sfintele Pasti, aici are loc ceremonia aprinderii Luminii Sfinte, care mai apoi este trimisa in lumea intreaga pentru credinciosii crestini.
Pe strazile din jurul Bisericii Sf. Mormant veti gasi unele dintre cele mai populare suveniruri turistice ale orasului vechi, in special pe Strada lui David, dar si o serie de biserici care merita se le acordati atentie: Patriarhia grecilor ortodocsi, Biserica Franciscana, San Salvadore si Patriarhia latina.
Optional – Zidul Plangerii, Gradina Ghetsimani si Muntele Sion. Zidul Plangerii este un loc venerat de evreii din toata lumea, insemnatatea sa datorandu-se faptului ca este considerat a fi singura parte ramasa din Templul lui Solomon, distrus intai de babilonieni in anul 586 i.Hr. si apoi de romani in anul 70 d.Hr. Gradina Ghetsimani reprezinta locul unde a fost arestat Iisus Hristos. Pe Muntele Sion vom vizita Biserica Adormirii Maicii Domnului.
Mese incluse: mic dejun si cina.

Ziua 6: Tel Aviv – Jaffa – degustare de vin
Excursie la o crama cu degustare de vin si la Jaffa. Prima oprire o vom face la crama Tishbi (sau o crama similara), unde vom degusta vinuri noi din taramuri stravechi, fiind cunoscut faptul ca Israel este un mare producator de vinuri de calitate superiaora. Transfer la Tel Aviv si scurt tur panoramic de oras, dupa care vom vizita zona Jaffa.
Partea istorică a orașului, cu străzi înguste și clădiri pitorești, are numeroase biserici creștine, moschei și sinagogi, dar și numeroase galerii, magazine și cafenele boeme. In Piața de vechituri din Jaffa puteti gasi orice obiect va trece prin minte, dar trebuie avut in vedere faptul ca piata nu se tine si sâmbătă pentru că e Sabatul.
Pentru o vedere deosebita vom merge in vechiul port al orașului. Inainte de a pleca catre aeroport, vom vizita un kibbutz traditional, comunitate colectiva bazata pe agricultura a carui istorie se confunda practic cu cea a statului modern Israel. Transfer la aeroport pentru zborul de retur. Mese incluse: mic dejun.

ziua 1: bucuresti – tel aviv – tiberias/nazaret (5 nopti)
intalnire cu reprezentantul j’lnfo tours pe aeroportul otopeni pentru imbarcare pe zborul cu destinatia tel aviv. sosire tel aviv – cel mai modern si mai occidental oras din israel. ierusalim este capitala oficiala si religioasa a tarii, desi nerecunoscuta international, iar tel aviv este de asemenea partial capitala – recunoscuta de majoritatea statelor lumii. transfer la hotel. cazare hotel 3* in zona tiberias / nazaret. mese incluse: cina.

2: nordul israelului – marea galileii, canna, nazaret, muntele tabor, capernaum
excursie la marea galileii (lacul kineret), canna – locul unde iisus a infaptuit prima minune – miracolul preschimbarii apei in vin, tabgha – locul “inmultirii” painilor si pestilor, capernaum – sinagoga, templul si casa lui petru, biserica ortodoxa, muntele tabor (biserica schimbarii la fata). nazaret (an-nasira in limba araba) este unul dintre cele mai importante orase sfinte crestine si este locul copilariei lui iisus; aici vom vizita biserica ortodoxa sf. gavril, construita pe locul izvorului considerat a fi cel al fecioarei maria si biserica catolica buna vestire, unde se afla grota unde arhanghelul gavril a anuntat-o pe fecioara maria ca il va naste pe iisus.
ne indreptam apoi spre muntele tabor, unde a avut loc schimbarea la fata a domnului; aici se afla o icoana a maicii domnului facatoare de minuni, in biserica greco-ortodoxa. transfer la muntele fericirilor, aflat la 175 m deasupra marii galileii dar sub nivelul marii mediterane, unde vom vedea biserica ce aminteste de locul unde iisus a tinut predica despre fericiri.
continuam cu vizita la capernaum, orasul mult iubit de catre mantuitor, unde vom vizita ruinele sinagogii si ale casei unde a fost vindecata soacra sfantului petru. in apropiere vom merge la tabgha, unde a fost infaptuita minunea inmultirii painilor si pestilor.
optional – vizita la haifa, unde putem admira gradinile suspendate bahai si biserica stella marris (grota proorocului ilie tezviteanul) si cezareea, care pastreaza multe ruine din perioada cruciadelor si locul unde corneliu a fost botezat si de unde si-a inceput periplul catre roma sfantul pavel.
mese incluse: mic dejun si cina.

3: betleem – biserica nasterii domnului – grota laptelui – manastirea sf. sava
excursie la betleem (casa painii, traducere din ebraica). jumatate dintre locuitorii orașului sunt creștini, jumatate sunt musulmani. vizitam biserica nașterii domnului, care este cea mai veche biserica creștina din Țara sfanta, ridicata din ordinul imparatului constantin deasupra peșterii nașterii mantuitorului.
forma actuala dateaza dintre anii 527-565. in grota nașterii, locul nașterii mantuitorului este marcat cu o stea de argint cu 14 colțuri daruita in 1717 de domnul Țarii romanești, nicolae mavrocordat. din fața bisericii nașterii se transmite in fiecare noapte de craciun sfanta liturghie. prin interiorul bisericii se ajunge la grota sfantului ieronim. in apropiere de biserica nașterii se afla grota laptelui; aici, conform tradiției, s-a refugiat sfanta familie dupa nașterea lui iisus din fața furiei lui irod, pana la fuga in egipt.
vom vizita apoi biserica sf. nicolae. ne indreptam apoi catre manastirea sf. sava, datand din sec. v, care adaposeste moastele sf. sava. accesul in interior este permis exclusiv domnilor, doamnele avand posibilitatea de a merge la turnul femeii, de unde se poate vedea manastirea si locul unde a trait sfantul.
mese incluse: mic dejun si cina.

4: marea moarta – raul iordan, locul botezului – qumran – ierihon
excursie la marea moarta, aflata la cea mai joasa altitudine de pe suprafata globului (-430 metri). prima oprire o vom face pe valea iordanului, locul botezului mantuitorului. optional, puteti asista sau incerca o extraordinara experienta spirituala, botezandu-va in apele sfinte ale iordanului (poate presupune cost suplimentar ce va fi confirmat inaintea plecarii).
dupa aceea ne indreptam catre qumran, loc din desert unde s-au gasit in pesteri manuscrisele de la marea moarta. urmeaza sa facem un popas pe malul marii moarte, care contine apa cu cea mai mare concentratie de sare din lume (33%, comparativ cu media de 3% a oceanelor), pe fundul careia se crede ca s-ar afla ruinele oraselor biblice sodoma si gomora. de asemenea, litoralul marii moarte din israel este considerat a fi una dintre primele zone balneare din lume.
optional – vizita orasului ierihon, cel mai vechi oras din lume (11000 ani), unde vom vedea biserica romaneasca si manastirea de pe muntele tentatiei.
mese incluse: mic dejun si cina.

5: ierusalim
excursie la ierusalim, oras sfant pentru toate cele 3 religii monoteiste: crestinismul, iudaismul si islamul.
vom vizita manastirea ortodoxa a inaltarii domnului (unde se spune ca a fost gasit a doua oara capul lui ioan botezatorul, via dolorosa (calea crucii, cu cele 14 opriri ale mantuitorului printre care biserica sf. mormant si golgota), manastirea “dominus flevit” (“domnul a plans” – in forma unei lacrimi, ridicata pe locul unde iisus a plans lipsa de pocainta a celor din cetatea sfanta), biserica tuturor natiilor (sau a agoniei – biserica romano-catolica de pe muntele maslinilor, ce adaposeste o lespede de piatra unde s-a rugat iisus hristos inainte de a fi arestat), biserica mormantul maicii domnului (unde se coboara 48 trepte pana la mormantul fecioarei si grota tradarii, unde a fost inchis iisus inaintea judecatii ce a precedat crucificarea), turnul lui david (antica cetate ridicata de regele herod pentru a proteja palatul pe care l-a construit in jurul anului 24 i.hr., varianta de astazi este cea care a fost ridicata in sec. xiv pe fundatia turnului fasael).
pentru pelerinii crestini, biserica sfantului mormant reprezinta poate cel mai sacru loc al ierusalimului, fiind construita pe locul in care a fost rastignit si ingropat iisus hristos.
se spune ca locul construirii bisericii a fost ales de imparateasa elena – mama lui constantin cel mare, in timpul unei vizite in tara sfanta. anual, de sfintele pasti, aici are loc ceremonia aprinderii luminii sfinte, care mai apoi este trimisa in lumea intreaga pentru credinciosii crestini.
pe strazile din jurul bisericii sf. mormant veti gasi unele dintre cele mai populare suveniruri turistice ale orasului vechi, in special pe strada lui david, dar si o serie de biserici care merita se le acordati atentie: patriarhia grecilor ortodocsi, biserica franciscana, san salvadore si patriarhia latina.
optional – zidul plangerii, gradina ghetsimani si muntele sion. zidul plangerii este un loc venerat de evreii din toata lumea, insemnatatea sa datorandu-se faptului ca este considerat a fi singura parte ramasa din templul lui solomon, distrus intai de babilonieni in anul 586 i.hr. si apoi de romani in anul 70 d.hr. gradina ghetsimani reprezinta locul unde a fost arestat iisus hristos. pe muntele sion vom vizita biserica adormirii maicii domnului.
mese incluse: mic dejun si cina.

6: tel aviv – jaffa – degustare de vin
excursie la o crama cu degustare de vin si la jaffa. prima oprire o vom face la crama tishbi (sau o crama similara), unde vom degusta vinuri noi din taramuri stravechi, fiind cunoscut faptul ca israel este un mare producator de vinuri de calitate superiaora. transfer la tel aviv si scurt tur panoramic de oras, dupa care vom vizita zona jaffa.
partea istorică a orașului, cu străzi înguste și clădiri pitorești, are numeroase biserici creștine, moschei și sinagogi, dar și numeroase galerii, magazine și cafenele boeme. in piața de vechituri din jaffa puteti gasi orice obiect va trece prin minte, dar trebuie avut in vedere faptul ca piata nu se tine si sâmbătă pentru că e sabatul.
pentru o vedere deosebita vom merge in vechiul port al orașului. inainte de a pleca catre aeroport, vom vizita un kibbutz traditional, comunitate colectiva bazata pe agricultura a carui istorie se confunda practic cu cea a statului modern israel. transfer la aeroport pentru zborul de retur. mese incluse: mic dejun.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 6 zile
  • Categorie hoteluri: 3
  • Transport: Avion - Decolare din Bucuresti, Romania

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
10 Aprilie 2019 184 € Rezerva
Data plecare Tarif
01 Mai 2019 184 € Rezerva
Data plecare Tarif
01 Octombrie 2019 184 € Rezerva
15 Octombrie 2019 184 € Rezerva
30 Octombrie 2019 184 € Rezerva
Data plecare Tarif
07 Noiembrie 2019 184 € Rezerva
15 Noiembrie 2019 184 € Rezerva
Data plecare Tarif
28 Decembrie 2019 184 € Rezerva

tarife incepand de la 184 €

Servicii incluse

Bilet de avion Bucuresti – Tel Aviv si retur
5 nopti de cazare cu mic dejun si cina la hotel de 3*- Categoria locala “turist” la Tiberias/Nazaret
Tururile si excursiile prevazute in cadrul excursiei cu autocar/microbuz clasa “Turist”
Asistenta turistica limba romana

Servicii neincluse

Taxele de aeroport si taxa de serviciu 335 euro/persoana
Bilete de intrare la obiectivele turistice din Israel 48 euro/ persoana
Supliment obligatoriu plecarea de Paste/Revelion 129 euro/persoana
Excursiile optionale
Serviciile de ghid local
Asigurarea medicala si storno
Alte servicii neincluse in program

Observatii

Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 30 de platitori. Pentru un grup mai mic de 30 de platitori tarifele se recalculeaza.
Hotelurile mentionate in program pot suferi modificari in sensul obtinerii sau negocierii unor oferte mai performante, cautand beneficiul clientului


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

J'Info Tours