Vizualizezi oferta circuit Turcia, vacanta Turcia.

Circuit avion Turcia

Circuit Turcia
  • Tari: Turcia
  • Orase tranzitate: Istanbul, Kayseri

Descriere

Ziua 1: Bucuresti – Istanbul (3 nopti)
Prezentare în Aeroportul Otopeni pentru zbor spre Istanbul. Istanbul este unicul oras din lume ce se intinde pe doua continente – Europa si Asia. Multi cred ca Istanbul e un oras asiatic insa centrul lui istoric se afla in partea europeana. Orasul s-a numit initial Bizantium dar numele i-a fost schimbat in Constantinopol atunci cand imparatul roman Constantin l-a facut capitala Imperiului Roman de Rasarit. Abia in 1930, cand Mustafa Kemal Ataturk a proclamat Turcia republica, orasul si-a schimbat numele in Istanbul. In palatul Dolmabahce din Istanbul este montat cel mai mare candelabru din lume, fiind realizat din cristal in fosta Cehoslovacie si cantarind 5 tone la care se adauga 2 tone greutatea lanturilor cu care este suspendat de tavan.
Pe vremea cand orasul facea parte din Imperiul Otoman, aici existau peste 1400 de toalete publice, intr-o perioada cand acestea nu existau nici macar in palatele regilor francezi. Transfer la hotel si cazare in Istanbul la hotel 3*.

Ziua 2: Istanbul
Mic dejun. Tur de oras cu vizitarea Moscheei Albastre, singura moschee din lume cu 6 minarete la fatada. Istoria spune ca atunci cand a construit-o sultanul Ahmed I, moscheea avea cu un minaret mai mult decat Marea Moschee din Mecca, iar musulmanii au considerat acest fapt o lipsa de respect. Asa ca sultanul a trebuit sa ordone constructia unui nou minaret pentru Marea Moschee, restabilind astfel pacea si echilibrul.
Biserica Sfânta Sofia care a fost, pe rand, biserică, moschee și din 1935 muzeu. Hagia Sofia (”Sfânta ințelepciune” sau ”Înțelepciunea divină”) este clădirea ce simbolizează trecerea de la cultura europeană la cea orientală, gloria Imperiului Bizantin și apogeul celei mai fertile prioade din istoria romanității orientale – domnia lui Iustinian. Continuam cu Palatul Topkapi, reședința sultanilor otomani timp de aproape 400 de ani. Seara, timp liber la dispozitie pentru vizitarea Bazarului.

Ziua 3: Istanbul – Croaziera pe Bosfor
Mic dejun. Timp liber în Istanbul sau Vizita optionala in Bazarul de Mirodenii, construit in anul 1663, plin cu clienti, negustori si portari in mijlocul unei game ametitoare de culori si arome, urmand sa ne imbarcam intr-o superba Croaziera pe Bosfor insotita de trecerea pe langa Fortareata Rumeli.
Scopul fortaretei era de a preveni invaziile dinspre Constantinopol. In prezent, castelul Rumeli Hisari gazduieste Muzeul de Arheologie. Întoarcere în Istanbul pentru vizite individuale şi shopping.

Ziua 4: Istanbul – Cappadocia (2 nopti)
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zbor intern catre Cappadocia. Ziua începe cu o vizită la un centru de prelucrare manuală a covoarelor tradiționale turcești pentru a admira cum se țes minunatele și migăloasele covoare; călătoria continuă către Goreme, renumită pentru stâncile în formă de coșuri de fum modelate de-a lungul mileniilor de eroziunea eoliană, dar și pentru bisericile săpate în stânci de către primii creștini din secolele 10-13. În continuare se vizitează Valea Porumbeilor și Uchisar, unde veți admira miile de căsuțe de porumbei săpate în stânci de-a lungul secolelor, iar ziua va fi încununată cu o priveliște panoramică minunată din cel mai înalt punct al regiunii. Opțional, seară turcească (include cina și muzica tradițională într-o locație tradițională).
Cazare la hotel 4* de tip boutique in Cappadocia.

Ziua 5: Cappadocia – Excursie optionala cu balonul cu aer cald
La primele ore ale dimineții, excursie opțională cu BALONUL cu aer cald; este o experiență unică ce nu poate fi exprimată în cuvinte, trebuie trăită pentru a putea fi înțeleasă cu adevărat, peisajele selenare admirate din balon fiind cu adevărat captivante și alcătuind un decor desprins din basmele copilăriei. Călătoria prin Cappadocia continuă către văile Pasabag și Devrent, unde veți admira turnurile sculptate de natură în stâncile asemănătoare unor coșuri de fum sau ciuperci ce par locuințele unor creaturi din poveștile fantastice. Această zonă este faimoasă și pentru orașele sale subterane locuite în trecut de populație pentru a se ascunde de oștile invadatoare care veneau din Est. Veți avea ocazia să vizitați un asemenea oraș subteran cu ale sale tunele, sisteme antice de aerisire, camere de depozitare și uriașe pietre de moară folosite la blocarea pasajelor în caz de urgență. Excursia include și o vizită la un centru tradițional de olărit, solul din zonă fiind folosit de secole pentru producerea vaselor de ceramică.

Ziua 6: Cappadocia – Istanbul (1 noapte)
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul de intoarcere in Istanbul.
Timp liber în Istanbul pentru vizite individuale şi shopping.
Optional – sedinta foto cu costume traditionale otomane din Epoca Dinastiei si din perioada militara. La final fiecare persoana va primi una dintre pozele realizate. Istanbul este cel mai mare oras al Turciei si, vreme de 1500 de ani, a fost unul dintre cele mai importante orase ale lumii. Localizarea strategica a facut din el centrul tuturor activitatilor comerciale dintre Europa si Asia.
Cazare in Istanbul la hotel 3*.

Ziua 7: Istanbul – Bucuresti
După micul dejun, check out si transfer aeroport pentru zborul de retur catre Bucureşti.

ziua 1: bucuresti – istanbul (3 nopti)
prezentare în aeroportul otopeni pentru zbor spre istanbul. istanbul este unicul oras din lume ce se intinde pe doua continente – europa si asia. multi cred ca istanbul e un oras asiatic insa centrul lui istoric se afla in partea europeana. orasul s-a numit initial bizantium dar numele i-a fost schimbat in constantinopol atunci cand imparatul roman constantin l-a facut capitala imperiului roman de rasarit. abia in 1930, cand mustafa kemal ataturk a proclamat turcia republica, orasul si-a schimbat numele in istanbul. in palatul dolmabahce din istanbul este montat cel mai mare candelabru din lume, fiind realizat din cristal in fosta cehoslovacie si cantarind 5 tone la care se adauga 2 tone greutatea lanturilor cu care este suspendat de tavan.
pe vremea cand orasul facea parte din imperiul otoman, aici existau peste 1400 de toalete publice, intr-o perioada cand acestea nu existau nici macar in palatele regilor francezi. transfer la hotel si cazare in istanbul la hotel 3*.

2: istanbul
mic dejun. tur de oras cu vizitarea moscheei albastre, singura moschee din lume cu 6 minarete la fatada. istoria spune ca atunci cand a construit-o sultanul ahmed i, moscheea avea cu un minaret mai mult decat marea moschee din mecca, iar musulmanii au considerat acest fapt o lipsa de respect. asa ca sultanul a trebuit sa ordone constructia unui nou minaret pentru marea moschee, restabilind astfel pacea si echilibrul.
biserica sfânta sofia care a fost, pe rand, biserică, moschee și din 1935 muzeu. hagia sofia (”sfânta ințelepciune” sau ”Înțelepciunea divină”) este clădirea ce simbolizează trecerea de la cultura europeană la cea orientală, gloria imperiului bizantin și apogeul celei mai fertile prioade din istoria romanității orientale – domnia lui iustinian. continuam cu palatul topkapi, reședința sultanilor otomani timp de aproape 400 de ani. seara, timp liber la dispozitie pentru vizitarea bazarului.

3: istanbul – croaziera pe bosfor
mic dejun. timp liber în istanbul sau vizita optionala in bazarul de mirodenii, construit in anul 1663, plin cu clienti, negustori si portari in mijlocul unei game ametitoare de culori si arome, urmand sa ne imbarcam intr-o superba croaziera pe bosfor insotita de trecerea pe langa fortareata rumeli.
scopul fortaretei era de a preveni invaziile dinspre constantinopol. in prezent, castelul rumeli hisari gazduieste muzeul de arheologie. Întoarcere în istanbul pentru vizite individuale şi shopping.

4: istanbul – cappadocia (2 nopti)
mic dejun. transfer la aeroport pentru zbor intern catre cappadocia. ziua începe cu o vizită la un centru de prelucrare manuală a covoarelor tradiționale turcești pentru a admira cum se țes minunatele și migăloasele covoare; călătoria continuă către goreme, renumită pentru stâncile în formă de coșuri de fum modelate de-a lungul mileniilor de eroziunea eoliană, dar și pentru bisericile săpate în stânci de către primii creștini din secolele 10-13. În continuare se vizitează valea porumbeilor și uchisar, unde veți admira miile de căsuțe de porumbei săpate în stânci de-a lungul secolelor, iar ziua va fi încununată cu o priveliște panoramică minunată din cel mai înalt punct al regiunii. opțional, seară turcească (include cina și muzica tradițională într-o locație tradițională).
cazare la hotel 4* de tip boutique in cappadocia.

5: cappadocia – excursie optionala cu balonul cu aer cald
la primele ore ale dimineții, excursie opțională cu balonul cu aer cald; este o experiență unică ce nu poate fi exprimată în cuvinte, trebuie trăită pentru a putea fi înțeleasă cu adevărat, peisajele selenare admirate din balon fiind cu adevărat captivante și alcătuind un decor desprins din basmele copilăriei. călătoria prin cappadocia continuă către văile pasabag și devrent, unde veți admira turnurile sculptate de natură în stâncile asemănătoare unor coșuri de fum sau ciuperci ce par locuințele unor creaturi din poveștile fantastice. această zonă este faimoasă și pentru orașele sale subterane locuite în trecut de populație pentru a se ascunde de oștile invadatoare care veneau din est. veți avea ocazia să vizitați un asemenea oraș subteran cu ale sale tunele, sisteme antice de aerisire, camere de depozitare și uriașe pietre de moară folosite la blocarea pasajelor în caz de urgență. excursia include și o vizită la un centru tradițional de olărit, solul din zonă fiind folosit de secole pentru producerea vaselor de ceramică.

6: cappadocia – istanbul (1 noapte)
mic dejun. transfer la aeroport pentru zborul de intoarcere in istanbul.
timp liber în istanbul pentru vizite individuale şi shopping.
optional – sedinta foto cu costume traditionale otomane din epoca dinastiei si din perioada militara. la final fiecare persoana va primi una dintre pozele realizate. istanbul este cel mai mare oras al turciei si, vreme de 1500 de ani, a fost unul dintre cele mai importante orase ale lumii. localizarea strategica a facut din el centrul tuturor activitatilor comerciale dintre europa si asia.
cazare in istanbul la hotel 3*.

7: istanbul – bucuresti
după micul dejun, check out si transfer aeroport pentru zborul de retur catre bucureşti.

Valabilitatea acestei oferte a expirat! Va rugam contactati agentia pentru oferte similare.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 7 zile
  • Categorie hoteluri: 3,4
  • Transport: Avion - Decolare din Bucuresti, Romania

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
01 Iunie 2019 495 €
Data plecare Tarif
24 August 2019 495 €
Data plecare Tarif
07 Septembrie 2019 495 €
Data plecare Tarif
05 Octombrie 2019 495 €

tarife incepand de la 495 €

Servicii incluse

Bilet avion Bucuresti-Istanbul-Bucuresti
Bilet avion zbor intern Cappadocia
4 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3* in Istanbul
2 nopti cazare cu mic dejun la hotel 4* de tip boutique in Cappadocia
Transport si vizite conform itinerariului
Asistenta turistica

Servicii neincluse

Taxe aeroport zbor Bucuresti-Istanbul-Bucuresti 175 euro/persoana
Taxe aeroport zbor intern 45 euro/persoana
Supliment hotel 4* in Istanbul 95 euro/persoana
Supliment obligatoriu plecare de Paste/Revelion 145 euro/persoana
Excursii optionale
Taxe de intrare la obiective turistice, acolo unde nu sunt specificate ca fiind incluse
Asigurare de calatorie
Asigurare medicala
Asigurare storno
Ghid local

Observatii

Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 30 de platitori. Pentru un grup mai mic de 30 de platitori, tarifele se recalculeaza.
Hotelurile mentionate in program pot suferi modificari in sensul obtinerii sau negocierii unor oferte mai performante, cautand beneficiul clientului.


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

J'Info Tours