Vizualizezi oferta circuit Italia, vacanta Italia.

Circuit autocar Italia

Circuit Italia
  • Tari: Italia
  • Orase tranzitate: Rimini

Descriere

ITALIA CIRCUIT CU SEJUR LA RIMINI 10 ZILE AUTOCAR
Pret: 336 € / persoana /sejur
AVANTAJ CLIENT 101€: GRATUIT opționalele de San Marino și Padova, 50% REDUCERE la suplimentul de Hotel 4* și GRATUIT 6 cine la Rimini, la achitarea opționalelor de Siena, Bologna și Florența, pentru toate plecările, pentru inscrierile din tara

BONUS: Pentru achitarea din tara a celor 4 optionale organizate din Rimini, GRATUIT 6 CINE Cazanele Dunarii -Belgrad -Zagreb -Padova -Rimini -Siena -Ravena -Bologna -Florenta -Venetia -Ljubljana

1
Ziua 1. BUCURESTIPORTILE DE FIERBELGRADZAGREB (cca. 955 km)
Plecare din Bucuresti, la ora 05:00, din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I – acces dinspre Metrou Eroilor), spre Pitesti – Craiova. Traversand peste barajul Portile de Fier, urmam malul sarbesc al Defileului Dunarii prin Cazanele Mari si Cazanele Mici, cu peisaje grandioase si trecem prin apropierea Cetaiia Golubac. Ajungem in Belgrad, Capitala Serbiei, pt. un tur panoramic cu autocarul: Catedrala Sf. Sava, Primaria, Piata Slavia, Parlamentul, Teatrul National, Muzeul National si fortareata Kalemegdan, pitoresc amplasata pe malul Dunarii. Strabatem apoi Serbia pt. a ajunge in Croatia, la Zagreb pentru cazare.
2
Ziua 2. ZAGREBPADOVARIMINI (cca. 605 km)
Mic dejun. Admiram in Zagreb Piata Tomislav, cu statuia primului rege croat (sec. X), Muzeul Mimara, avand cele mai remarcabile colectii de arta din intreaga tara, Universitatea si Teatrul National – cea mai eleganta cladire din oras, prin stilul sau neo-baroc de sfarsit de sec. XIX. Urmeaza turul pietonal: pornim din vechiul cartier Kaptol de la Catedrala construita in stil gotic la inceputul sec. XIII, spre Piata Ban Jelacic (patriot croat pasoptist). Traseul continua spre Slovenia si Italia pentru cazare la un hotel de 3* (standarde locale) in zona Rimini. Optional, supliment 72 €/ pers. (12 € x 6 zile )pentru cazare la hotel de 4 stele la Rimini (standarde locale). Optiunea pentru hotelul de 4 stele trebuie facuta doar la momentul inscrierii. Nu se accepta solicitari ulterioare. BONUS: Pt. achitarea din tara a celor 4 optionale organizate din Rimini, GRATUIT 6 CINE (se servesc la un hotel din apropiere) + 50% REDUCERE la achitarea suplimentului pentru cazarea la 4 stele (se achita doar 36 €/ pers., adica 6 € x 6 zile).
3
Zilele 3-7. RIMINI, plaja, mare, relaxare
Mic dejun. Soare, plaja, mare si o adiere placuta de vant, iata cateva conditii pentru minunate momente de relaxare in aceste zile de sejur, pe care le putem alterna cu zile mai antrenante, alegand excursiile optionale unde vom vizita splendori ale arhitecturii si artei incarcate de secole sau chiar milenii de istorie. Cazare la hotelul ales. Optional (15 €) Excursie de jumatate de zi la San Marino, cea mai veche republica din lume, situata in varful Muntelui Titano unde parcurgem un tur pietonal pe stradutele inguste, care ne va permite sa ne familiarizam cu aerul medieval al acestei fortarete. Intram prin Poarta San Francesco spre Piazza della Liberta cu Palazzo Publico (sediul institutiilor administrative ale Republicii), apoi ne bucuram de timp liber pentru shopping, in acest paradis taxfree. Turistii care au mai vizitat orasul (si au conditie fizica adecvata), pot incerca o vizita individuala (neinsotiti de ghid) catre statia superioara a telecabinei, de unde vor avea o priveliste asupra intregii zone. De aici se poate urca spre Basilica di San Marino cu mostele Sf. Marinus intemeitorul Republicii, Torre Guaita (sec. XI) – unul dintre cele 3 turnuri care strajuiesc orasul, Pasul Vrajitoarelor – un drum spectaculos din sec XIV care duce spre Torre Cesta, aflat la cea mai inalta altitudine, folosit pana in sec. XVII ca punct de observatie. Intoarcere pentru cazare la Rimini.
4
Ziua 4. ASSISISIENARIMINI (cca. 525 km)
Mic dejun. Timp liber la dispozitie in statiune, sau excursie optionala (39 €) la Siena – rivala de odinioara a oraselor Florenta si Pisa, unde pietonal vom descoperi Piazza del Campo, strajuita de monumente deosebite: Palazzo Publico ce conserva arhitectura gotica din sec. XII-XIV dominat de Torre de Mangia, si Fontana Gaia – una dintre cele mai frumoase din Italia, apoi Piazza del Duomo cu una dintre cele mai mari si mai frumoase catedrale din lume. Continuam excursia optionala cu vizita in Assisi, locul de nastere al protectorului spiritual al Italiei si fondatorul Ordinului Franciscan, Sf. Francisc de Assisi. Vizitam Basilica Sf. Francisc cu moastele acestuia si frescele realizate de Giotto si alti mari pictori italieni, care au pus aici bazele unui stil naturalist, ce s-a indepartat de rigorile artei bizantine, culminand cu gloria Renasterii. Pentru turistii care au mai vizitat Assisi, sugeram o vizita individuala (neinsotiti de ghid) catre Piazza del Comune, construita pe ruinele vechiului For Roman, unde sunt conservate inclusiv parti ale apeductului roman si catre Basilica Santa Chiara (fondatoare a Ordinului Clariselor), contruita in sec. XIII, in stil romanic, pe locul unde a fost initial inmormantat Sf. Francisc. Intoarcere pentru cazare la acelasi hotel de la Rimini.
5
Ziua 5. RAVENABOLOGNARIMINI (cca. 275 km)
Mic dejun. Timp liber la dispozitie in statiune, sau excursie optionala (25 €) la Ravena si Bologna. Ravena, fosta capitala (intre 402-476 d.Hr.) a Imperiului Roman de Apus si important avampost bizantin in perioada de glorie din timpul imparatului Justinian, este o destinatie turistica cu nu mai putin de 8 monumente istorice si culturale aflate pe lista UNESCO a Patrimoniului Mondial, cele mai importante datand din secolele V si VI. Incepem turul nostru cu San Giovanni Evangelista (sec. V), cea mai veche biserica din oras, apoi Basilica di Sant’Apollinare Nuovo, biserică paleocreștină ariană ridicată între 493-526 d.Hr. de Teodoric. Urmeaza vizita la mormântul lui Dante (Tomba di Dante), langa care se află Museo Dantesco. Ne indreptam spre Piazza Garibaldi (cu statuia celebrului revoluționar și neoclasicul Teatro Alighieri), apoi în Piazza del Popolo, mărginită de Primăria orașului (din Palazzo Comunale) si biserica Santa Maria del Suffragio (1728). In final ajungem la Basilica di San Vitale, construită între 525-547 d.Hr, minunat decorată în interior cu marmură, fresce și mai ales celebrele mozaicuri. Tot aici se afla mausoleul Galla Placidia (fiica împăratului Theodosius I, luată prizonieră de vizigoți în anul 410, ulterior întoarsă la Ravenna cu fiul său, viitorul împărat Valentinian III). In a doua parte a zilei continuam excursia optionala vizitand Bologna, faimoasa pentru mostenirea sa medievala si renascentista, pentru cei 36 de km de porticuri (arcade de caramida), cea mai veche Universitate din lume infiintata in 1088, bisericile si turnurile excelent conservate, dar mai ales cunoscuta drept capitala gastronomica a Italiei. Pornim de la Basilica Sf. Francisc (sec. XIII) spre Piazza Maggiore, o zona vesnic aglomerata si plina de viata, unde se afla Basilica San Petronio, care la momentul construcției era planificat să fie mai mare decât bazilica de la Vatican. Papalitatea a schimbat planurile din motive evidente, dar tot este a cincea cea mai grandioasa biserică din lume. Tot aici se află și Fontana di Nettuno, Palazzo Communale și Palazzo del Podesta, iar in apropiere incheiem excursia noastra la Catedrala Metropolitana San Pietro. Cazare la hotelul din zona Rimini.
6
Ziua 6. FLORENTARIMINI (cca. 330 km)
Mic dejun. Timp liber la dispozitie in statiune. Excursie optionala (39 €) la Florenta -“orasul artelor”, locul de nastere al Renasterii, faimoasa pt. numeroasele sale atractii: Bazilica Santa Croce – “panteon national”, unde sunt inmormantati 270 personalitati ilustre ale Italiei (Michelangelo, Machiaveli, Rossini, Galileo Galielei), Domul Santa Maria del Fiore – cel mai mare Dom din caramida construit de Bruneleschi, Baptisteriul cu renumitele porti de bronz ale lui Ghilberti si Campanilla; Piazza della Signoria – impresionanta prin “colectia” de statui care o decoreaza si prin cladirile monumentale: Palazzo Vecchio – cu aerul sau de castel medieval, Ponte Vecchio – cel mai vechi pod peste raul Arno, Palazzo Pitti – fosta resedinta a conducatorilor Florentei. Cazare la hotelul din zona Rimini.
7
Ziua 7. RIMINI, plaja, mare, relaxare
Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru a va relaxa pe plaja Marii Adriatice. Cazare la acelasi hotel din zona Rimini.
8
Ziua 8. RIMINIVENETIAPADOVA (cca. 235 km)
Dupa micul dejun, la ora 9.00 transfer spre aeroportul din Bologna,apoi pornim spre Trochetto, de unde ne imbarcam contra cost (se incaseaza la inscriere 11+14 €) in vaporas privat, si, navigand pe canal Giudeca, sosim in Piata San Marco, apreciat de Napoleon drept cel mai elegant salon al Europei. Admiram Palatul Dogilor continand capodopere ale lui Tintoretto, Veronese, Titian, Tiepolo, Pisanello, Carapaccio, Bellini, apoi Basilica San Marco, renumita prin mozaicurile sale aurite de inspiratie bizantina, si Campanilla, inalta de aproape 100 m. Timp liber pentru plimbare spre Podul Rialto si cautarea de suvenire pentru cei dragi de acasa, printre multitudinea de magazine si tarabe cu artizani de la baza podului. Cazare in zona Padova.
9
Ziua 9. PADOVALJUBLJANABUDAPESTA (cca. 690 km)
Mic dejun. Dimineata timp liber la hotel sau excursie optionala (8 €) la Padova, unde vizitam Basilica Sf. Anton, renumit centru de pelerinaj, care pastreaza moastele sfantului. Plecare spre Ljubljana pentru a parcurge turul capitalei Sloveniei: Piata Congresului, Biserica Franciscana, Podul Triplu, Primaria, Catedrala, Podul Dragonului. Timp liber in Ljubljana, pentru a putea urca cu funicularul (optional), pana la Castelul din sec. XII care domina orasul cu silueta sa masiva. Deplasarea continua spre Budapesta, urmand pe autostrada malul lacului Balaton, cel mai mare lac din Europa centrala. Incheiem excursia cu o croaziera optionala pe Dunare la Budapesta (15 euro fara masa sau 30 euro cu masa), pentru a admira principalele obiective ale capitalei Ungariei: Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Basilica Sf. Matyas, Palatul Regal, Stanca Ghelert. Cazare la Budapesta.
10
Ziua 10. BUDAPESTAARADSIBIUBUCURESTI (cca. 815 km)
Mic dejun. Intoarcere in Romania, cu sosire in Bucuresti la Academia Militara in jurul orei 23:30, in functie de trafic si de durata formalitatilor din frontiera.

Acest program a fost efectuat de 2 ori in anii precedenti. Autocarele utilizate au fost de 3*sau 4* stele, an de fabricatie recent – Euro 5 si Euro 6. Hoteluri utilizate in 2018: Zagreb – H. Zagreb 2*, zona Rimini – H. Consul 3*, zona Padova – Park Hotel Venetia 3*, Budapesta –H. Berlin 3*

2019 – DATE
de PLECARE

Reducere – 15 % Reducere – 10 % Reducere – 5 % Loc in Cam. DBL Suplim. SGL COPIL
6 – 12 ani

Al 3-lea adult in camera
16.06 336 € 356 € 375 € 395 € 155 € 369 € 379 €
18.08 361 € 383 € 404 € 425 € 175 € 399 € 409 €
01.09 353 € 374 € 394 € 415 € 165 € 389 € 399 €

PRETUL INCLUDE: NU SUNT INCLUSE IN PRET:
– Transport cu autocar climatizat, clasificat pentru curse internaţionale
– 9 cazari cu mic dejun in hoteluri 3* (ca exceptie 2*).

– Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu

– Vizite la Cazanele Dunarii, Belgrad, Zagreb, Venetia, Ljubljana, Budapesta

– Asigurare Travel (medicala + storno)
– Excursiile si vizitele optionale conform program.

– Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv pentru excursii optionale) si serviciile de ghizi locali

– Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)

– Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata (se va achita cash de catre turisti la receptie)

Optional, supliment 72 €/ pers. (12 € x 6 zile )pentru cazare la hotel de 4 stele la Rimini (standarde locale). Optiunea pentru hotelul de 4 stele trebuie facuta doar la momentul inscrierii. Nu se accepta solicitari ulterioare.

BONUS: Pt. achitarea din tara a celor 4 optionale organizate din Rimini, GRATUIT 6 CINE (se servesc la un hotel din apropiere) + 50% REDUCERE la achitarea suplimentului pentru cazarea la 4 stele (se achita doar 36 €/ pers., adica 6 € x 6 zile).

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.

Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

Grup minim 35 pers. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane.

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;

In cazul unui grup mai mic de 35 pers. (30-34 persoane) se va achita un supliment de 20 euro/persoana;

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;

Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:

FIRST MINUTE – 7% REDUCERE pentru achitarea unui avans de minim 25 euro/ pers. la inscriere si diferenta de pana la 30% din pretul excursiei pana la data de 15.01.2019. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie. Dupa data de 16.01.2019 reducerile timpurii continua cu:
EARLY BOOKING – 5% REDUCERE pentru achitarea unui avans de minim 50 euro/ pers. la inscriere si diferenta de pana la 50% din pretul excursiei intre 16.01.2019 – 15.03.2019. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie.
CLIENT FIDEL – 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.
REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT
REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile)
Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel;

IMBARCARI GRATUITE DIN TARA DOAR IN PRIMA ZI (NUMAI LA DUS)

Orasul Locul de intalnire Ora Orasul Locul de intalnire Ora
BUCURESTI ACADEMIA MILITARA 05:00 CRAIOVA McDonald’s Calea Bucuresti
PITESTI LUKOIL Km 2 DN 65 B – GEAMANA 06:00 DROBETA TAVERNA SARBULUI

ORASE DIN TARA CU DEBARCARI GRATUITE DOAR IN ULTIMA ZI (NUMAI LA INTOARCERE)

Orasul Locul de intalnire Ora Orasul Locul de intalnire Ora
ARAD GAZPROM – Calea Timisorii SEBES ROMPETROL iesire Lancram
TIMISOARA GAZPROM – Dumbravita DEVA McDonald’s GARA
SIBIU Benzinaria MOL – Calea Surii Mari PITESTI PETROM Pitesti Est (Podul Viilor)
RM. VALCEA PETROM iesirea PASARELA NORD BUCURESTI ACADEMIA MILITARA
TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul Locul de intalnire Ora Tarif /pers.
€/sens

Orasul Locul de intalnire Ora Tarif /pers. €/sens PLOIESTI Petrom – Metro 3.45 -7.00 6 € /sens GALATI Mc Donald’s 1.00 10 €/sens CAMPINA Casa BUCUR- popas Km 92 2.30 -7.30 9 €/sens FOCSANI Benzinaria LUKOIL Centru 2.00 12 €/sens

BRASOV PETROM Calea Bucuresti 1.00 -9.00 12 €/sens BACAU -BV. Parcare STADION Municipal 6.00 18 €/sens
Constanta Kaufland Bd.I.C.Bratianu 02.00 12 €/sens P.Neamt -BC -BV Parcare Hotel CENTRAL 4.30 8 + 18 €/sens
CRAIOVA Autogara Nord 1.15 -6.00 12 €/sens IASI -BC -BV Autogara CODREANU 3.00 5 + 18 €/sens
BUZAU Mc Donald’s Unirea 03.00 10 €/sens Suceava -BC -BV Parcare Hotel BUCOVINA 3.00 12 + 18 €/sens
BRAILA Parcare Hotel TRAIAN 01.30 10 €/sens Botosani -BC-BV ROMPETROL-Cal. Nationala 2.00 12 + 18 €/sens

*Transferurile din tara se organizeaza (pentru minim 2 pers. care solicita transferul din fiecare oras) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat cu microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15-30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2-3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a va informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul Dvs.). Va rugam sa respectati ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. Daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de data plecarii. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate.

– Asistenta turistica se refera la suport oferit de agentia partenera locala pentru ca turistii sa poata comunica mai eficient cu receptia sau restaurantul hotelului, sau in cazuri nedorite in care trebuie sa fie asistati daca necesita spitalizare, daca pierd documentele de identitate ori alte incidente cu Politia locala, etc.

– In unele orase, autoritatile locale solicita o taxa de genul taxei de statiune. Aceasta se va achita cash de catre turisti la receptia hotelurilor.

– Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold-Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal.

– Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6-11,99 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.

– Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.

– Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.

– Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel puţin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa-l prezinte in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat.

– Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii.

– Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru o anumita tara, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism. Repartizarea camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.

– Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif/ AC etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

– Asezarea în autocar se face incepand cu bancheta a patra, in ordinea înscrierilor. Ca exceptie, turistii care achita suplimentul de 5% pentru primele 3 banchete in autocar, vor fi repartizati in limita locurilor disponibile incepand cu a 2-a bancheta.

– Preturile sunt valabile pentru un numar limitat de locuri la zbor, dupa epuizarea carora, turisii vor putea sa isi dea acceptul pentru achitarea diferentei de tarif fata de pretul din ziua achitarii pachetului turistic.

– Programul este de tip City Break (cu locuri limitate) cu date fixe de plecare si retur, sincronizate cu programele de autocar, al carui ghid va insoti turistii sositi cu avionul impreuna cu cei sositi cu autocarul.

– Pe unele programe, autocarul va prelua turistii sositi cu avionul si pe cei de la Budapesta din/spre orasele prin care se tranziteaza Romania. Locurile repartizate ambelor grupuri (grupul sosit cu autocarul si grupul sosit cu avionul) sunt limitate.

– Pentru calatorie este necesara cartea de identitate sau pasaportul, valabile minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!

Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

italia circuit cu sejur la rimini 10 zile autocar
pret: 336 € / persoana /sejur
avantaj client 101€: gratuit opționalele de san marino și padova, 50% reducere la suplimentul de hotel 4* și gratuit 6 cine la rimini, la achitarea opționalelor de siena, bologna și florența, pentru toate plecările, pentru inscrierile din tara

bonus: pentru achitarea din tara a celor 4 optionale organizate din rimini, gratuit 6 cine cazanele dunarii -belgrad -zagreb -padova -rimini -siena -ravena -bologna -florenta -venetia -ljubljana

1

1. bucuresti – portile de fier – belgrad – zagreb (cca. 955 km)
plecare din bucuresti, la ora 05:00, din parcarea de la academia militara (universitatea de aparare carol i – acces dinspre metrou eroilor), spre pitesti – craiova. traversand peste barajul portile de fier, urmam malul sarbesc al defileului dunarii prin cazanele mari si cazanele mici, cu peisaje grandioase si trecem prin apropierea cetaiia golubac. ajungem in belgrad, capitala serbiei, pt. un tur panoramic cu autocarul: catedrala sf. sava, primaria, piata slavia, parlamentul, teatrul national, muzeul national si fortareata kalemegdan, pitoresc amplasata pe malul dunarii. strabatem apoi serbia pt. a ajunge in croatia, la zagreb pentru cazare.
2

2. zagreb – padova – rimini (cca. 605 km)
mic dejun. admiram in zagreb piata tomislav, cu statuia primului rege croat (sec. x), muzeul mimara, avand cele mai remarcabile colectii de arta din intreaga tara, universitatea si teatrul national – cea mai eleganta cladire din oras, prin stilul sau neo-baroc de sfarsit de sec. xix. urmeaza turul pietonal: pornim din vechiul cartier kaptol de la catedrala construita in stil gotic la inceputul sec. xiii, spre piata ban jelacic (patriot croat pasoptist). traseul continua spre slovenia si italia pentru cazare la un hotel de 3* (standarde locale) in zona rimini. optional, supliment 72 €/ pers. (12 € x 6 zile )pentru cazare la hotel de 4 stele la rimini (standarde locale). optiunea pentru hotelul de 4 stele trebuie facuta doar la momentul inscrierii. nu se accepta solicitari ulterioare. bonus: pt. achitarea din tara a celor 4 optionale organizate din rimini, gratuit 6 cine (se servesc la un hotel din apropiere) + 50% reducere la achitarea suplimentului pentru cazarea la 4 stele (se achita doar 36 €/ pers., adica 6 € x 6 zile).
3
zilele 3-7. rimini, plaja, mare, relaxare
mic dejun. soare, plaja, mare si o adiere placuta de vant, iata cateva conditii pentru minunate momente de relaxare in aceste zile de sejur, pe care le putem alterna cu zile mai antrenante, alegand excursiile optionale unde vom vizita splendori ale arhitecturii si artei incarcate de secole sau chiar milenii de istorie. cazare la hotelul ales. optional (15 €) excursie de jumatate de zi la san marino, cea mai veche republica din lume, situata in varful muntelui titano unde parcurgem un tur pietonal pe stradutele inguste, care ne va permite sa ne familiarizam cu aerul medieval al acestei fortarete. intram prin poarta san francesco spre piazza della liberta cu palazzo publico (sediul institutiilor administrative ale republicii), apoi ne bucuram de timp liber pentru shopping, in acest paradis taxfree. turistii care au mai vizitat orasul (si au conditie fizica adecvata), pot incerca o vizita individuala (neinsotiti de ghid) catre statia superioara a telecabinei, de unde vor avea o priveliste asupra intregii zone. de aici se poate urca spre basilica di san marino cu mostele sf. marinus intemeitorul republicii, torre guaita (sec. xi) – unul dintre cele 3 turnuri care strajuiesc orasul, pasul vrajitoarelor – un drum spectaculos din sec xiv care duce spre torre cesta, aflat la cea mai inalta altitudine, folosit pana in sec. xvii ca punct de observatie. intoarcere pentru cazare la rimini.
4

4. assisi – siena – rimini (cca. 525 km)
mic dejun. timp liber la dispozitie in statiune, sau excursie optionala (39 €) la siena – rivala de odinioara a oraselor florenta si pisa, unde pietonal vom descoperi piazza del campo, strajuita de monumente deosebite: palazzo publico ce conserva arhitectura gotica din sec. xii-xiv dominat de torre de mangia, si fontana gaia – una dintre cele mai frumoase din italia, apoi piazza del duomo cu una dintre cele mai mari si mai frumoase catedrale din lume. continuam excursia optionala cu vizita in assisi, locul de nastere al protectorului spiritual al italiei si fondatorul ordinului franciscan, sf. francisc de assisi. vizitam basilica sf. francisc cu moastele acestuia si frescele realizate de giotto si alti mari pictori italieni, care au pus aici bazele unui stil naturalist, ce s-a indepartat de rigorile artei bizantine, culminand cu gloria renasterii. pentru turistii care au mai vizitat assisi, sugeram o vizita individuala (neinsotiti de ghid) catre piazza del comune, construita pe ruinele vechiului for roman, unde sunt conservate inclusiv parti ale apeductului roman si catre basilica santa chiara (fondatoare a ordinului clariselor), contruita in sec. xiii, in stil romanic, pe locul unde a fost initial inmormantat sf. francisc. intoarcere pentru cazare la acelasi hotel de la rimini.
5

5. ravena – bologna – rimini (cca. 275 km)
mic dejun. timp liber la dispozitie in statiune, sau excursie optionala (25 €) la ravena si bologna. ravena, fosta capitala (intre 402-476 d.hr.) a imperiului roman de apus si important avampost bizantin in perioada de glorie din timpul imparatului justinian, este o destinatie turistica cu nu mai putin de 8 monumente istorice si culturale aflate pe lista unesco a patrimoniului mondial, cele mai importante datand din secolele v si vi. incepem turul nostru cu san giovanni evangelista (sec. v), cea mai veche biserica din oras, apoi basilica di sant’apollinare nuovo, biserică paleocreștină ariană ridicată între 493-526 d.hr. de teodoric. urmeaza vizita la mormântul lui dante (tomba di dante), langa care se află museo dantesco. ne indreptam spre piazza garibaldi (cu statuia celebrului revoluționar și neoclasicul teatro alighieri), apoi în piazza del popolo, mărginită de primăria orașului (din palazzo comunale) si biserica santa maria del suffragio (1728). in final ajungem la basilica di san vitale, construită între 525-547 d.hr, minunat decorată în interior cu marmură, fresce și mai ales celebrele mozaicuri. tot aici se afla mausoleul galla placidia (fiica împăratului theodosius i, luată prizonieră de vizigoți în anul 410, ulterior întoarsă la ravenna cu fiul său, viitorul împărat valentinian iii). in a doua parte a zilei continuam excursia optionala vizitand bologna, faimoasa pentru mostenirea sa medievala si renascentista, pentru cei 36 de km de porticuri (arcade de caramida), cea mai veche universitate din lume infiintata in 1088, bisericile si turnurile excelent conservate, dar mai ales cunoscuta drept capitala gastronomica a italiei. pornim de la basilica sf. francisc (sec. xiii) spre piazza maggiore, o zona vesnic aglomerata si plina de viata, unde se afla basilica san petronio, care la momentul construcției era planificat să fie mai mare decât bazilica de la vatican. papalitatea a schimbat planurile din motive evidente, dar tot este a cincea cea mai grandioasa biserică din lume. tot aici se află și fontana di nettuno, palazzo communale și palazzo del podesta, iar in apropiere incheiem excursia noastra la catedrala metropolitana san pietro. cazare la hotelul din zona rimini.
6

6. florenta – rimini (cca. 330 km)
mic dejun. timp liber la dispozitie in statiune. excursie optionala (39 €) la florenta -“orasul artelor”, locul de nastere al renasterii, faimoasa pt. numeroasele sale atractii: bazilica santa croce – “panteon national”, unde sunt inmormantati 270 personalitati ilustre ale italiei (michelangelo, machiaveli, rossini, galileo galielei), domul santa maria del fiore – cel mai mare dom din caramida construit de bruneleschi, baptisteriul cu renumitele porti de bronz ale lui ghilberti si campanilla; piazza della signoria – impresionanta prin “colectia” de statui care o decoreaza si prin cladirile monumentale: palazzo vecchio – cu aerul sau de castel medieval, ponte vecchio – cel mai vechi pod peste raul arno, palazzo pitti – fosta resedinta a conducatorilor florentei. cazare la hotelul din zona rimini.
7

7. rimini, plaja, mare, relaxare
mic dejun. timp liber la dispozitie pentru a va relaxa pe plaja marii adriatice. cazare la acelasi hotel din zona rimini.
8

8. rimini – venetia – padova (cca. 235 km)
dupa micul dejun, la ora 9.00 transfer spre aeroportul din bologna,apoi pornim spre trochetto, de unde ne imbarcam contra cost (se incaseaza la inscriere 11+14 €) in vaporas privat, si, navigand pe canal giudeca, sosim in piata san marco, apreciat de napoleon drept cel mai elegant salon al europei. admiram palatul dogilor continand capodopere ale lui tintoretto, veronese, titian, tiepolo, pisanello, carapaccio, bellini, apoi basilica san marco, renumita prin mozaicurile sale aurite de inspiratie bizantina, si campanilla, inalta de aproape 100 m. timp liber pentru plimbare spre podul rialto si cautarea de suvenire pentru cei dragi de acasa, printre multitudinea de magazine si tarabe cu artizani de la baza podului. cazare in zona padova.
9

9. padova – ljubljana – budapesta (cca. 690 km)
mic dejun. dimineata timp liber la hotel sau excursie optionala (8 €) la padova, unde vizitam basilica sf. anton, renumit centru de pelerinaj, care pastreaza moastele sfantului. plecare spre ljubljana pentru a parcurge turul capitalei sloveniei: piata congresului, biserica franciscana, podul triplu, primaria, catedrala, podul dragonului. timp liber in ljubljana, pentru a putea urca cu funicularul (optional), pana la castelul din sec. xii care domina orasul cu silueta sa masiva. deplasarea continua spre budapesta, urmand pe autostrada malul lacului balaton, cel mai mare lac din europa centrala. incheiem excursia cu o croaziera optionala pe dunare la budapesta (15 euro fara masa sau 30 euro cu masa), pentru a admira principalele obiective ale capitalei ungariei: parlamentul, podul cu lanturi, bastionul pescarilor, basilica sf. matyas, palatul regal, stanca ghelert. cazare la budapesta.
10

10. budapesta – arad – sibiu – bucuresti (cca. 815 km)
mic dejun. intoarcere in romania, cu sosire in bucuresti la academia militara in jurul orei 23:30, in functie de trafic si de durata formalitatilor din frontiera.

acest program a fost efectuat de 2 ori in anii precedenti. autocarele utilizate au fost de 3*sau 4* stele, an de fabricatie recent – euro 5 si euro 6. hoteluri utilizate in 2018: zagreb – h. zagreb 2*, zona rimini – h. consul 3*, zona padova – park hotel venetia 3*, budapesta –h. berlin 3*

2019 – date
de plecare

reducere – 15 % reducere – 10 % reducere – 5 % loc in cam. dbl suplim. sgl copil
6 – 12 ani

al 3-lea adult in camera
16.06 336 € 356 € 375 € 395 € 155 € 369 € 379 €
18.08 361 € 383 € 404 € 425 € 175 € 399 € 409 €
01.09 353 € 374 € 394 € 415 € 165 € 389 € 399 €

pretul include: nu sunt incluse in pret:
– transport cu autocar climatizat, clasificat pentru curse internaţionale
– 9 cazari cu mic dejun in hoteluri 3* (ca exceptie 2*).

– ghid insotitor din partea agentiei pe traseu

– vizite la cazanele dunarii, belgrad, zagreb, venetia, ljubljana, budapesta

– asigurare travel (medicala + storno)
– excursiile si vizitele optionale conform program.

– intrarile la obiectivele turistice (inclusiv pentru excursii optionale) si serviciile de ghizi locali

– locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)

– taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata (se va achita cash de catre turisti la receptie)

optional, supliment 72 €/ pers. (12 € x 6 zile )pentru cazare la hotel de 4 stele la rimini (standarde locale). optiunea pentru hotelul de 4 stele trebuie facuta doar la momentul inscrierii. nu se accepta solicitari ulterioare.

bonus: pt. achitarea din tara a celor 4 optionale organizate din rimini, gratuit 6 cine (se servesc la un hotel din apropiere) + 50% reducere la achitarea suplimentului pentru cazarea la 4 stele (se achita doar 36 €/ pers., adica 6 € x 6 zile).

turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.

turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera single, daca agentia nu reuseste sa completeze partajul. eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

grup minim 35 pers. excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane.

in cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;

in cazul unui grup mai mic de 35 pers. (30-34 persoane) se va achita un supliment de 20 euro/persoana;

ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;

pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

reducere de pana la maxim 15% prin cumularea urmatoarelor:

first minute – 7% reducere pentru achitarea unui avans de minim 25 euro/ pers. la inscriere si diferenta de pana la 30% din pretul excursiei pana la data de 15.01.2019. plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie. dupa data de 16.01.2019 reducerile timpurii continua cu:
early booking – 5% reducere pentru achitarea unui avans de minim 50 euro/ pers. la inscriere si diferenta de pana la 50% din pretul excursiei intre 16.01.2019 – 15.03.2019. plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie.
client fidel – 5% reducere pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.
reducere de grup: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a gratuit
reducere 5% pentru ultima bancheta din autocar (in limita locurilor disponibile)
reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel;

imbarcari gratuite din tara doar in prima zi (numai la dus)

orasul locul de intalnire ora orasul locul de intalnire ora
bucuresti academia militara 05:00 craiova mcdonald’s calea bucuresti
pitesti lukoil km 2 dn 65 b – geamana 06:00 drobeta taverna sarbului

orase din tara cu debarcari gratuite doar in ultima zi (numai la intoarcere)

orasul locul de intalnire ora orasul locul de intalnire ora
arad gazprom – calea timisorii sebes rompetrol iesire lancram
timisoara gazprom – dumbravita deva mcdonald’s gara
sibiu benzinaria mol – calea surii mari pitesti petrom pitesti est (podul viilor)
rm. valcea petrom iesirea pasarela nord bucuresti academia militara
transferuri contra cost din tara

orasul locul de intalnire ora tarif /pers.
€/sens

orasul locul de intalnire ora tarif /pers. €/sens ploiesti petrom – metro 3.45 -7.00 6 € /sens galati mc donald’s 1.00 10 €/sens campina casa bucur- popas km 92 2.30 -7.30 9 €/sens focsani benzinaria lukoil centru 2.00 12 €/sens

brasov petrom calea bucuresti 1.00 -9.00 12 €/sens bacau -bv. parcare stadion municipal 6.00 18 €/sens
constanta kaufland bd.i.c.bratianu 02.00 12 €/sens p.neamt -bc -bv parcare hotel central 4.30 8 + 18 €/sens
craiova autogara nord 1.15 -6.00 12 €/sens iasi -bc -bv autogara codreanu 3.00 5 + 18 €/sens
buzau mc donald’s unirea 03.00 10 €/sens suceava -bc -bv parcare hotel bucovina 3.00 12 + 18 €/sens
braila parcare hotel traian 01.30 10 €/sens botosani -bc-bv rompetrol-cal. nationala 2.00 12 + 18 €/sens

*transferurile din tara se organizeaza (pentru minim 2 pers. care solicita transferul din fiecare oras) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat cu microbuz, minibus sau midibus. turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15-30 min. inainte de ora comunicata. orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2-3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a va informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul dvs.). va rugam sa respectati ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de data plecarii. inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate.

– asistenta turistica se refera la suport oferit de agentia partenera locala pentru ca turistii sa poata comunica mai eficient cu receptia sau restaurantul hotelului, sau in cazuri nedorite in care trebuie sa fie asistati daca necesita spitalizare, daca pierd documentele de identitate ori alte incidente cu politia locala, etc.

– in unele orase, autoritatile locale solicita o taxa de genul taxei de statiune. aceasta se va achita cash de catre turisti la receptia hotelurilor.

– obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (bold-italic), se viziteaza doar la exterior. in situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal.

– pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6-11,99 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.

– nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.

– pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.

– pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel puţin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa-l prezinte in punctul de frontiera. daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat.

– autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii.

– categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru o anumita tara, putand exista diferente fata de standardele din romania, fapt neimputabil agentiei de turism. repartizarea camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.

– pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif/ ac etc.). in momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

– asezarea în autocar se face incepand cu bancheta a patra, in ordinea înscrierilor. ca exceptie, turistii care achita suplimentul de 5% pentru primele 3 banchete in autocar, vor fi repartizati in limita locurilor disponibile incepand cu a 2-a bancheta.

– preturile sunt valabile pentru un numar limitat de locuri la zbor, dupa epuizarea carora, turisii vor putea sa isi dea acceptul pentru achitarea diferentei de tarif fata de pretul din ziua achitarii pachetului turistic.

– programul este de tip city break (cu locuri limitate) cu date fixe de plecare si retur, sincronizate cu programele de autocar, al carui ghid va insoti turistii sositi cu avionul impreuna cu cei sositi cu autocarul.

– pe unele programe, autocarul va prelua turistii sositi cu avionul si pe cei de la budapesta din/spre orasele prin care se tranziteaza romania. locurile repartizate ambelor grupuri (grupul sosit cu autocarul si grupul sosit cu avionul) sunt limitate.

– pentru calatorie este necesara cartea de identitate sau pasaportul, valabile minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.

recomandam incheierea asigurarii travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!

prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 10 zile
  • Categorie hoteluri: 3
  • Transport: Autocar

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
16 Iunie 2019 395 € Rezerva
Data plecare Tarif
18 August 2019 425 € Rezerva
Data plecare Tarif
01 Septembrie 2019 425 € Rezerva

tarife incepand de la 395 €

Servicii incluse

PRETUL INCLUDE:
– Transport cu autocar climatizat, clasificat pentru curse internaţionale
– 9 cazari cu mic dejun in hoteluri 3* (ca exceptie 2*).

– Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu

– Vizite la Cazanele Dunarii, Belgrad, Zagreb, Venetia, Ljubljana, Budapesta

Servicii neincluse

NU SUNT INCLUSE IN PRET:
– Asigurare Travel (medicala + storno)
– Excursiile si vizitele optionale conform program.

– Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv pentru excursii optionale) si serviciile de ghizi locali

– Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)

– Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata (se va achita cash de catre turisti la receptie


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

Daimon Turism