Vizualizezi oferta circuit Italia, vacanta Italia.

Circuit autocar Italia

Circuit Italia
  • Tari: Italia
  • Orase tranzitate: Roma

Descriere

ITALIA SI INSULA CAPRI 10 ZILE AUTOCAR
Pret: 387 € / persoana /sejur
AVANTAJ CLIENT 29€: 50% REDUCERE la toate opționalele (excepție croazierele) pentru plecările din 26.05 și 26.06, pentru inscrierile din tara

Belgrad – Zagreb – Venetia – Verona – Pisa – Florenta – Napoli – Insula Capri (sau Pompei) – Roma – Vatican – Tivoli – Assisi – San Marino – Padova – Ljubljana

1
Ziua 1. BUCURESTI SIBIU -TIMISOARA -BELGRAD (cca. 695 km)
Plecare din Bucuresti, la ora 6.00, din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I – acces dinspre statia de Metrou Eroilor) spre Sibiu
Timisoara. Seara ajungem in Belgrad, Capitala Serbiei, unde incepem vizita cu fortareata Kalemegdan, pitoresc amplasata pe malul Dunarii. Multimea de magazine si terase de pe strada Knez Mihailov ne vor oferi o “portie” de relaxare, apoi in drum spre cazare, parcurgem un tur panoramic cu autocarul spre Catedrala ortodoxa si Parlament. Cazare la Belgrad.
2
Ziua 2. BELGRADZAGREBPADOVA (cca. 785 km)
Servim micul dejun, apoi strabatem Serbia pentru a ajunge in Croatia, la Zagreb – capitala tarii, unde admiram din autocar: Piata Tomislav, cu statuia primului rege Croat (sec. X), Muzeul Mimara, avand cele mai remarcabile colectii de arta din intreaga tara, Universitatea si Teatrul National – cea mai eleganta cladire din oras, prin stilul sau neo-baroc de sfarsit de sec. XIX. Urmeaza turul pietonal: pornim din vechiul cartier Kaptol de la Catedrala construita in stil gotic la inceputul sec. XIII, spre Piata Ban Jelacic (patriot croat pasoptist). Traseul continua spre Slovenia si Italia, pentru cazare in zona Padova.
3
Ziua 3. VENETIA VERONA -MONTECATINI (cca. 395 km)
Mic dejun. Dimineata timp liber la hotel sau excursie optionala (8 €) la Padova, unde vizitam Basilica Sf. Anton, renumit centru de pelerinaj, care pastreaza moastele sfantului. Deplasare cu autocarul in Trochetto, de unde ne imbarcam contra cost (se incaseaza la inscriere 11+14 €) in vaporas privat, si navigand pe canal Giudeca sosim in Piata San Marco, apreciat de Napoleon drept cel mai elegant salon al Europei. Admiram Palatul Dogilor continand capodopere ale lui Tintoretto, Veronese, Titian, Tiepolo, Pisanello, Carapaccio, Bellini, apoi Basilica San Marco, renumita prin mozaicurile sale aurite de inspiratie bizantina, si Campanilla, inalta de aproape 100 m. Timp liber pt. plimbare spre Podul Rialto si cautarea de suveniruri pentru cei dragi de acasa, printre multitudinea de magazine si tarabe cu artizani de la baza podului. Plecare spre Verona pentru un tur pietonal de oras: Arenele Romane, amfiteatru roman excelent conservat, faimos pentru spectacolele şi concertele de opera, Casa si balconul Julietei, Piaţa del’Erbe, Palatul si Mormintele Scaglierilor. Seara cazare in Montecatini Terme.
4
Ziua 4. PISAFLORENTAROMA (cca. 95 + 315 km)
Mic dejun. Dimineata timp liber la hotel sau excursie optionala (15 €) la Pisa, plina de adevarate “minuni” arhitecturale: Domul (sec. XI) – cel mai semnificativ monument de arta romanica din Pisa; Turnul inclinat – emblema orasului; Baptiseteriul – deosebit prin sculpturile si acustica sa; nu degeaba intreaga zona poarta denumirea de Piazza dei Miracoli. La pranz sosim in “orasului artelor” – Florenta, locul de nastere al Renasterii, faimoasa pentru numeroasele sale atractii: Bazilica Santa Croce – “panteon national”, unde sunt inmormantati 270 dintre cele mai ilustre personalitati ale Italiei (Michelangelo, Machiaveli, Rossini, Galileo Galilei), Domul Santa Maria del Fiore (cel mai mare dom din caramida construit de Bruneleschi), Baptisteriul cu renumitele porti de bronz ale lui Ghilberti si Campanilla; Piazza della Signoria – impresionanta prin “colectia” de statui care o decoreaza si prin cladirile monumentale: Palazzo Vecchio – cu aerul sau de castel medieval, Ponte Vecchio – cel mai vechi pod peste raul Arno, Palazzo Pitti – fosta resedinta a conducatorilor Florentei. Seara sosire pentru cazare la Roma.
5
Ziua 5. ROMA, Cetatea eterna
Mic dejun. Ne dedicam intreaga zi vizitarii Romei – “Cetatea Eterna”, unde pietonal vom parcurge centrul istoric cu: Santa Maria Maggiore, Basilica San Pietro in Vincoli, Coloseum – cel mai mare amfitearu roman din lume, Forumurile Romane, Columna lui Traian – care aminteste de victoriile lui Traian in Dacia, Piata Venetia cu monumentul de marmura alba dedicat lui Vitorio Emanuele al II-lea, Capitoliul si Panteonul – impresionantul edificiu pastrat intact de aproape 2000 de ani. Dupa o pauza necesara servirii individuale a mesei de pranz, continuam explorarea orasului cu Piata Navona – faimoasa prin cele 3 fantani ale sale, Fontana di Trevi
cea mai mare si mai impresionanta fantana din oras si Piata Spaniei – foarte populara printre turisti, pentru Treptele Spaniole catre Trinita dei Monti. Cazare in acelasi hotel de la Roma.
6
Ziua 6. ROMAVATICANTIVOLI
Mic dejun. Timp liber in Roma. Sugeram vizita individuala la Muzeele Vaticanului – continand una din cele mai importante colectii de arta ale omenirii, inclusiv Capela Sixtina si Stanze di Raffaello. Castelul Sant’Angelo, Palazzo dei Conservatori cu cele mai bogate colectii din Roma, incluzand sculpturi, mozaicuri, fresce si picturi, sau excursie optionala (10 €) la Vila d’Este din Tivoli, cu cele mai frumoase gradini renascentiste din lume, unde apa devine element de arta creand un decor splendid cu cascade, fantani si piscine. Cazare in acelasi hotel de la Roma.
7
Ziua 7. NAPOLI – Insula CAPRIPOMPEIROMA (cca. 445 km)
Mic dejun. Zi libera pentru vizita individuala sau shopping in Roma. Optional (25 €), excursie spre Napoli – “orasul contrastelor”, unde vom parcurge un tur in centrul istoric: Castel Nuovo – fosta resedinta regala, Teatrul San Carlo, Piata Plebiscitului, delimitata de Biserica St. Francisc de Paola – “Panteonul din Napoli” si Palatul Regal – fosta resedinta cu apartamanetele regale si salile consiliului perfect conservate si decorate cu mobilier si opere de arta de mare valoare. Ne imbarcam apoi contra-cost pentru Insula Capri (58 €/pers. Vaporetto dus- intors + funicular din port in Piata Umberto I + ghid). De aici vom parcurge intr-o placuta plimbare traseul spre Certosa di San Giacomo si spre Giardini di Augusto. Pentru turistii care au mai vizitat Capri, recomandam vizita individuala la Villa San Michele din Anacapri, sau telescaunul spre Monte Solaro, unde veti fi rasplatiti de o priveliste de vis catre stancile Faraglioni. Pentru turistii care nu opteaza pentru croaziera in Insula Capri, deplasare la Pompei (fara a fi insotiti de ghid), unde pietonal vor strbate individual o parte a orasului antic exceptional conservat, a carui istorie a fost curmata brusc (in anul 79 d.Hr.) de eruptiile Vezuviului. Seara, intoarcere pentru cazare la Roma.
8
Ziua 8. ASSISISAN MARINOPADOVA (cca. 565 km)
Mic dejun. Parasim Roma si ne indreptam spre Assisi, locul de nastere al protectorului spiritual al Italiei si fondatorul Ordinului Franciscan, Sf. Francisc de Assisi. Vizitam Basilica Sf. Francisc cu moastele acestuia si frescele realizate de Giotto si alti mari pictori italieni, care au pus aici bazele unui stil naturalist, ce s-a indepartat de rigorile artei bizantine, culminand cu gloria Renasterii. Pentru turistii care au mai vizitat Assisi, sugeram o vizita individuala (neinsotiti de ghid) catre Piazza del Comune, construita pe ruinele vechiului For Roman, unde sunt conservate inclusiv parti ale apeductului roman si catre Basilica Santa Chiara (fondatoare a Ordinului Clariselor), contruita in sec XIII, in stil romanic, pe locul unde a fost initial inmormantat Sf. Francisc. Continuam programul cu vizita in San Marino, cea mai veche republica din lume, situata in varful Muntelui Titano unde un tur pietonal pe stradutele inguste ne va permite sa ne familiarizam cu aerul medieval al acestei fortarete. Intram prin Poarta San Francesco spre Piazza della Liberta cu Palazzo Publico (sediul institutiilor administrative ale Republicii), apoi ne bucuram de timp liber pentru shopping, in acest paradis taxfree. Turistii care au mai vizitat orasul (si au conditie fizica adecvata), pot incerca o vizita individuala (neinsotiti de ghid) catre statia superioara a telecabinei, de unde vor avea o priveliste asupra intregii zone pe zeci de km. De aici se poate urca spre Basilica di San Marino cu moastele Sf. Marinus intemeitorul Republicii, Torre Guaita (sec. XI) – unul dintre cele 3 turnuri care strajuiesc orasul, Pasul Vrajitoarelor – un drum spectaculos de sec. XIV care duce spre Torre Cesta, aflat la cea mai inalta altitudine, folosit pana in sec. XVII ca punct de observatie. Intoarcere la autocar pentru deplasare spre Padova. Cazare in zona Padova.
9
Ziua 9. PADOVALJUBLJANABUDAPESTA (cca. 690 km)
Mic dejun. Plecare spre Ljubljana pentru a parcurge turul capitalei Sloveniei: Piata Congresului, Biserica Franciscana, Podul Triplu, Primaria, Catedrala, Podul Dragonului. Timp liber in Ljubljana, pentru a putea urca cu funicularul (optional), pana la Castelul din sec. XII care domina orasul cu silueta sa masiva. Deplasarea continua spre Budapesta, urmand pe autostrada malul lacului Balaton, cel mai mare lac din Europa centrala. Incheiem excursia cu o croaziera optionala pe Dunare la Budapesta (15 euro fara masa sau 29 euro cu masa), pentru a admira principalele obiective ale capitalei Ungariei: Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Basilica Sf. Matyas, Palatul Regal, Stanca Ghelert. Cazare la Budapesta.
10
Ziua 10. BUDAPESTAARADSIBIUBUCURESTI (cca. 815 km)
Mic dejun. Intoarcere in Romania, cu sosire in Bucuresti la Academia Militara in jurul orei 23:30, in functie de trafic si de durata formalitatilor din frontiera.

2019 – DATE
de PLECARE

Reducere – 15 % Reducere – 10 % Reducere – 5 % Loc in Cam. DBL Suplim. SGL COPIL
6 – 12 ani

Al 3-lea adult in camera
26.06 387 € 410 € 432 € 455 € 175 € 435 € 445 €
03.05, 24.07 412 € 437 € 461 € 485 € 185 € 465 € 475 €
26.05, 21.08, 20.09 424 € 449 € 474 € 499 € 185 € 479 € 489 €

PRETUL INCLUDE: NU SUNT INCLUSE IN PRET:
– Transport cu autocar climatizat, clasificat pentru curse internaţionale
– 9 cazari cu mic dejun in hoteluri 3* (ca exceptie 2*).

– Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu

– Vizite la Belgrad, Zagreb, Venetia, Verona, Florenta, Roma, Vatican, Assisi, San Marino, Ljubljana

– Asigurare Travel (medicala + storno)
– Excursiile si vizitele optionale conform program.

– Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv pentru excursii optionale) si serviciile de ghizi locali

– Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)

– Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata (se va achita cash de catre turisti la receptie)

Acest program a fost efectuat de 4 ori in anii precedenti. Toate cele patru autocare utilizate au fost de 3* sau 4* stele, an de fabricatie recent – Euro 5 si Euro 6. Hoteluri utilizate in 2018:

Belgrad – H. Centar Balasevic 3*, Padova – Park Hotel Venetia 3*, Montecatini Terme – H. Villa Rita 3*, Roma – H. Rouge et Noire 4*, Budapesta – H. Millenium 3* si H. Berlin 3*.

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.

Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

Grup minim 35 pers. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane.

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;

In cazul unui grup mai mic de 35 pers. (30-34 persoane) se va achita un supliment de 35 euro/persoana;

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;

Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:

FIRST MINUTE – 7% REDUCERE pentru achitarea unui avans de minim 25 euro/ pers. la inscriere si diferenta de pana la 30% din pretul excursiei pana la data de 15.01.2019. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie. Dupa data de 16.01.2019 reducerile timpurii continua cu:
EARLY BOOKING – 5% REDUCERE pentru achitarea unui avans de minim 50 euro/ pers. la inscriere si diferenta de pana la 50% din pretul excursiei intre 16.01.2019 – 15.03.2019. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie.
CLIENT FIDEL – 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.
REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT
REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile)
Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel;

IMBARCARI GRATUITE DIN TARA

Orasul Locul de intalnire Ora Orasul Locul de intalnire Ora
BUCURESTI ACADEMIA MILITARA 06:00 SEBES ROMPETROL iesire Lancram 11:30
PITESTI PETROM Pitesti Est (Podul Viilor) 07:00 DEVA McDonald’s GARA 14:00
RM. VALCEA PETROM iesirea PASARELA NORD 08:30 TIMISOARA GAZPROM – Dumbravita 15:30
SIBIU Benzinaria MOL – Calea Surii Mari 11:00 ARAD GAZPROM – Calea Timisorii 16:30

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul Locul de intalnire Ora Tarif /pers.
€/sens

PLOIESTI Petrom – Metro 3.45 7.00 6 € /sens
CAMPINA Casa BUCUR
popas Km 92 2.30 -7.30 9 €/sens
BRASOV PETROM Calea Bucuresti 1.00 -9.00 12 €/sens
CONSTANTA Kaufland Bd.I.C.Bratianu 02.00 12 €/sens
CRAIOVA Autogara Nord 1.15 -6.00 12 €/sens
BUZAU Mc Donald’s Unirea 03.00 10 €/sens
BRAILA Parcare Hotel TRAIAN 01.30 10 €/sens
GALATI Mc Donald’s 1.00 10 €/sens
FOCSANI Benzinaria LUKOIL Centru 2.00 12 €/sens
BACAUBRASOV Parcare STADION Municipal 6.00 18 €/sens
PIATRA NEAMTBACAUBRASOV Parcare Hotel CENTRAL 4.30 8 + 18 €/sens
IASIBACAUBRASOV Autogara CODREANU 3.00 5 + 18 €/sens
SUCEAVABACAU BRASOV Parcare Hotel BUCOVINA 3.00 12 + 18 €/sens
BOTOSANIBACAU -BRASOV ROMPETROL-Cal. Nationala 2.00 12 + 18 €/sens
TARGU MURESSIBIU OMV Bd. 1 Dec. 1918 nr. 256, vis a vis de hot. Sandoria 8.00 15 €/sens
SIGHISOARASIBIU Parcare hotel Transilvania, str. Nicolae Filipescu 1A 9.00 12 €/sens
MEDIASSIBIU PETROM Sos. Sibiului nr. 98 9.45 7 €/sens
CLUJ NAPOCASEBES Centrul Comercial SIGMA, str. Republicii 109 9.30 12 €/sens
TURDASEBES Parcare ANAF, Piata Romana 15 10.00 10 €/sens

*Transferurile din tara se organizeaza (pentru minim 2 pers. care solicita transferul din fiecare oras) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat cu microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15-30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2-3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a va informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul Dvs.). Va rugam sa respectati ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. Daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de data plecarii. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate.

– Asistenta turistica se refera la suport oferit de agentia partenera locala pentru ca turistii sa poata comunica mai eficient cu receptia sau restaurantul hotelului, sau in cazuri nedorite in care trebuie sa fie asistati daca necesita spitalizare, daca pierd documentele de identitate ori alte incidente cu Politia locala, etc.

– In unele orase, autoritatile locale solicita o taxa de genul taxei de statiune. Aceasta se va achita cash de catre turisti la receptia hotelurilor.

– Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold-Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal.

– Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6-11,99 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.

– Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.

– Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.

– Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel puţin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa-l prezinte in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat.

– Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii.

– Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru o anumita tara, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism. Repartizarea camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.

– Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif/ AC etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

– Asezarea în autocar se face incepand cu bancheta a patra, in ordinea înscrierilor. Ca exceptie, turistii care achita suplimentul de 5% pentru primele 3 banchete in autocar, vor fi repartizati in limita locurilor disponibile incepand cu a 2-a bancheta.

– Preturile sunt valabile pentru un numar limitat de locuri la zbor, dupa epuizarea carora, turisii vor putea sa isi dea acceptul pentru achitarea diferentei de tarif fata de pretul din ziua achitarii pachetului turistic.

– Programul este de tip City Break (cu locuri limitate) cu date fixe de plecare si retur, sincronizate cu programele de autocar, al carui ghid va insoti turistii sositi cu avionul impreuna cu cei sositi cu autocarul.

– Pe unele programe, autocarul va prelua turistii sositi cu avionul si pe cei de la Budapesta din/spre orasele prin care se tranziteaza Romania. Locurile repartizate ambelor grupuri (grupul sosit cu autocarul si grupul sosit cu avionul) sunt limitate.

– Pentru calatorie este necesara cartea de identitate sau pasaportul, valabile minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!

Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

italia si insula capri 10 zile autocar
pret: 387 € / persoana /sejur
avantaj client 29€: 50% reducere la toate opționalele (excepție croazierele) pentru plecările din 26.05 și 26.06, pentru inscrierile din tara

belgrad – zagreb – venetia – verona – pisa – florenta – napoli – insula capri (sau pompei) – roma – vatican – tivoli – assisi – san marino – padova – ljubljana

1

1. bucuresti sibiu -timisoara -belgrad (cca. 695 km)
plecare din bucuresti, la ora 6.00, din parcarea de la academia militara (universitatea de aparare carol i – acces dinspre statia de metrou eroilor) spre sibiu
timisoara. seara ajungem in belgrad, capitala serbiei, unde incepem vizita cu fortareata kalemegdan, pitoresc amplasata pe malul dunarii. multimea de magazine si terase de pe strada knez mihailov ne vor oferi o “portie” de relaxare, apoi in drum spre cazare, parcurgem un tur panoramic cu autocarul spre catedrala ortodoxa si parlament. cazare la belgrad.
2

2. belgrad – zagreb – padova (cca. 785 km)
servim micul dejun, apoi strabatem serbia pentru a ajunge in croatia, la zagreb – capitala tarii, unde admiram din autocar: piata tomislav, cu statuia primului rege croat (sec. x), muzeul mimara, avand cele mai remarcabile colectii de arta din intreaga tara, universitatea si teatrul national – cea mai eleganta cladire din oras, prin stilul sau neo-baroc de sfarsit de sec. xix. urmeaza turul pietonal: pornim din vechiul cartier kaptol de la catedrala construita in stil gotic la inceputul sec. xiii, spre piata ban jelacic (patriot croat pasoptist). traseul continua spre slovenia si italia, pentru cazare in zona padova.
3

3. venetia -verona -montecatini (cca. 395 km)
mic dejun. dimineata timp liber la hotel sau excursie optionala (8 €) la padova, unde vizitam basilica sf. anton, renumit centru de pelerinaj, care pastreaza moastele sfantului. deplasare cu autocarul in trochetto, de unde ne imbarcam contra cost (se incaseaza la inscriere 11+14 €) in vaporas privat, si navigand pe canal giudeca sosim in piata san marco, apreciat de napoleon drept cel mai elegant salon al europei. admiram palatul dogilor continand capodopere ale lui tintoretto, veronese, titian, tiepolo, pisanello, carapaccio, bellini, apoi basilica san marco, renumita prin mozaicurile sale aurite de inspiratie bizantina, si campanilla, inalta de aproape 100 m. timp liber pt. plimbare spre podul rialto si cautarea de suveniruri pentru cei dragi de acasa, printre multitudinea de magazine si tarabe cu artizani de la baza podului. plecare spre verona pentru un tur pietonal de oras: arenele romane, amfiteatru roman excelent conservat, faimos pentru spectacolele şi concertele de opera, casa si balconul julietei, piaţa del’erbe, palatul si mormintele scaglierilor. seara cazare in montecatini terme.
4

4. pisa – florenta – roma (cca. 95 + 315 km)
mic dejun. dimineata timp liber la hotel sau excursie optionala (15 €) la pisa, plina de adevarate “minuni” arhitecturale: domul (sec. xi) – cel mai semnificativ monument de arta romanica din pisa; turnul inclinat – emblema orasului; baptiseteriul – deosebit prin sculpturile si acustica sa; nu degeaba intreaga zona poarta denumirea de piazza dei miracoli. la pranz sosim in “orasului artelor” – florenta, locul de nastere al renasterii, faimoasa pentru numeroasele sale atractii: bazilica santa croce – “panteon national”, unde sunt inmormantati 270 dintre cele mai ilustre personalitati ale italiei (michelangelo, machiaveli, rossini, galileo galilei), domul santa maria del fiore (cel mai mare dom din caramida construit de bruneleschi), baptisteriul cu renumitele porti de bronz ale lui ghilberti si campanilla; piazza della signoria – impresionanta prin “colectia” de statui care o decoreaza si prin cladirile monumentale: palazzo vecchio – cu aerul sau de castel medieval, ponte vecchio – cel mai vechi pod peste raul arno, palazzo pitti – fosta resedinta a conducatorilor florentei. seara sosire pentru cazare la roma.
5

5. roma, cetatea eterna
mic dejun. ne dedicam intreaga zi vizitarii romei – “cetatea eterna”, unde pietonal vom parcurge centrul istoric cu: santa maria maggiore, basilica san pietro in vincoli, coloseum – cel mai mare amfitearu roman din lume, forumurile romane, columna lui traian – care aminteste de victoriile lui traian in dacia, piata venetia cu monumentul de marmura alba dedicat lui vitorio emanuele al ii-lea, capitoliul si panteonul – impresionantul edificiu pastrat intact de aproape 2000 de ani. dupa o pauza necesara servirii individuale a mesei de pranz, continuam explorarea orasului cu piata navona – faimoasa prin cele 3 fantani ale sale, fontana di trevi- cea mai mare si mai impresionanta fantana din oras si piata spaniei – foarte populara printre turisti, pentru treptele spaniole catre trinita dei monti. cazare in acelasi hotel de la roma.
6

6. roma – vatican – tivoli
mic dejun. timp liber in roma. sugeram vizita individuala la muzeele vaticanului – continand una din cele mai importante colectii de arta ale omenirii, inclusiv capela sixtina si stanze di raffaello. castelul sant’angelo, palazzo dei conservatori cu cele mai bogate colectii din roma, incluzand sculpturi, mozaicuri, fresce si picturi, sau excursie optionala (10 €) la vila d’este din tivoli, cu cele mai frumoase gradini renascentiste din lume, unde apa devine element de arta creand un decor splendid cu cascade, fantani si piscine. cazare in acelasi hotel de la roma.
7

7. napoli – insula capri – pompei – roma (cca. 445 km)
mic dejun. zi libera pentru vizita individuala sau shopping in roma. optional (25 €), excursie spre napoli – “orasul contrastelor”, unde vom parcurge un tur in centrul istoric: castel nuovo – fosta resedinta regala, teatrul san carlo, piata plebiscitului, delimitata de biserica st. francisc de paola – “panteonul din napoli” si palatul regal – fosta resedinta cu apartamanetele regale si salile consiliului perfect conservate si decorate cu mobilier si opere de arta de mare valoare. ne imbarcam apoi contra-cost pentru insula capri (58 €/pers. vaporetto dus- intors + funicular din port in piata umberto i + ghid). de aici vom parcurge intr-o placuta plimbare traseul spre certosa di san giacomo si spre giardini di augusto. pentru turistii care au mai vizitat capri, recomandam vizita individuala la villa san michele din anacapri, sau telescaunul spre monte solaro, unde veti fi rasplatiti de o priveliste de vis catre stancile faraglioni. pentru turistii care nu opteaza pentru croaziera in insula capri, deplasare la pompei (fara a fi insotiti de ghid), unde pietonal vor strbate individual o parte a orasului antic exceptional conservat, a carui istorie a fost curmata brusc (in anul 79 d.hr.) de eruptiile vezuviului. seara, intoarcere pentru cazare la roma.
8

8. assisi – san marino – padova (cca. 565 km)
mic dejun. parasim roma si ne indreptam spre assisi, locul de nastere al protectorului spiritual al italiei si fondatorul ordinului franciscan, sf. francisc de assisi. vizitam basilica sf. francisc cu moastele acestuia si frescele realizate de giotto si alti mari pictori italieni, care au pus aici bazele unui stil naturalist, ce s-a indepartat de rigorile artei bizantine, culminand cu gloria renasterii. pentru turistii care au mai vizitat assisi, sugeram o vizita individuala (neinsotiti de ghid) catre piazza del comune, construita pe ruinele vechiului for roman, unde sunt conservate inclusiv parti ale apeductului roman si catre basilica santa chiara (fondatoare a ordinului clariselor), contruita in sec xiii, in stil romanic, pe locul unde a fost initial inmormantat sf. francisc. continuam programul cu vizita in san marino, cea mai veche republica din lume, situata in varful muntelui titano unde un tur pietonal pe stradutele inguste ne va permite sa ne familiarizam cu aerul medieval al acestei fortarete. intram prin poarta san francesco spre piazza della liberta cu palazzo publico (sediul institutiilor administrative ale republicii), apoi ne bucuram de timp liber pentru shopping, in acest paradis taxfree. turistii care au mai vizitat orasul (si au conditie fizica adecvata), pot incerca o vizita individuala (neinsotiti de ghid) catre statia superioara a telecabinei, de unde vor avea o priveliste asupra intregii zone pe zeci de km. de aici se poate urca spre basilica di san marino cu moastele sf. marinus intemeitorul republicii, torre guaita (sec. xi) – unul dintre cele 3 turnuri care strajuiesc orasul, pasul vrajitoarelor – un drum spectaculos de sec. xiv care duce spre torre cesta, aflat la cea mai inalta altitudine, folosit pana in sec. xvii ca punct de observatie. intoarcere la autocar pentru deplasare spre padova. cazare in zona padova.
9

9. padova – ljubljana – budapesta (cca. 690 km)
mic dejun. plecare spre ljubljana pentru a parcurge turul capitalei sloveniei: piata congresului, biserica franciscana, podul triplu, primaria, catedrala, podul dragonului. timp liber in ljubljana, pentru a putea urca cu funicularul (optional), pana la castelul din sec. xii care domina orasul cu silueta sa masiva. deplasarea continua spre budapesta, urmand pe autostrada malul lacului balaton, cel mai mare lac din europa centrala. incheiem excursia cu o croaziera optionala pe dunare la budapesta (15 euro fara masa sau 29 euro cu masa), pentru a admira principalele obiective ale capitalei ungariei: parlamentul, podul cu lanturi, bastionul pescarilor, basilica sf. matyas, palatul regal, stanca ghelert. cazare la budapesta.
10

10. budapesta – arad – sibiu – bucuresti (cca. 815 km)
mic dejun. intoarcere in romania, cu sosire in bucuresti la academia militara in jurul orei 23:30, in functie de trafic si de durata formalitatilor din frontiera.

2019 – date
de plecare

reducere – 15 % reducere – 10 % reducere – 5 % loc in cam. dbl suplim. sgl copil
6 – 12 ani

al 3-lea adult in camera
26.06 387 € 410 € 432 € 455 € 175 € 435 € 445 €
03.05, 24.07 412 € 437 € 461 € 485 € 185 € 465 € 475 €
26.05, 21.08, 20.09 424 € 449 € 474 € 499 € 185 € 479 € 489 €

pretul include: nu sunt incluse in pret:
– transport cu autocar climatizat, clasificat pentru curse internaţionale
– 9 cazari cu mic dejun in hoteluri 3* (ca exceptie 2*).

– ghid insotitor din partea agentiei pe traseu

– vizite la belgrad, zagreb, venetia, verona, florenta, roma, vatican, assisi, san marino, ljubljana

– asigurare travel (medicala + storno)
– excursiile si vizitele optionale conform program.

– intrarile la obiectivele turistice (inclusiv pentru excursii optionale) si serviciile de ghizi locali

– locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)

– taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata (se va achita cash de catre turisti la receptie)

acest program a fost efectuat de 4 ori in anii precedenti. toate cele patru autocare utilizate au fost de 3* sau 4* stele, an de fabricatie recent – euro 5 si euro 6. hoteluri utilizate in 2018:

belgrad – h. centar balasevic 3*, padova – park hotel venetia 3*, montecatini terme – h. villa rita 3*, roma – h. rouge et noire 4*, budapesta – h. millenium 3* si h. berlin 3*.

turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.

turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera single, daca agentia nu reuseste sa completeze partajul. eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

grup minim 35 pers. excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane.

in cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;

in cazul unui grup mai mic de 35 pers. (30-34 persoane) se va achita un supliment de 35 euro/persoana;

ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;

pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

reducere de pana la maxim 15% prin cumularea urmatoarelor:

first minute – 7% reducere pentru achitarea unui avans de minim 25 euro/ pers. la inscriere si diferenta de pana la 30% din pretul excursiei pana la data de 15.01.2019. plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie. dupa data de 16.01.2019 reducerile timpurii continua cu:
early booking – 5% reducere pentru achitarea unui avans de minim 50 euro/ pers. la inscriere si diferenta de pana la 50% din pretul excursiei intre 16.01.2019 – 15.03.2019. plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie.
client fidel – 5% reducere pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.
reducere de grup: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a gratuit
reducere 5% pentru ultima bancheta din autocar (in limita locurilor disponibile)
reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel;

imbarcari gratuite din tara

orasul locul de intalnire ora orasul locul de intalnire ora
bucuresti academia militara 06:00 sebes rompetrol iesire lancram 11:30
pitesti petrom pitesti est (podul viilor) 07:00 deva mcdonald’s gara 14:00
rm. valcea petrom iesirea pasarela nord 08:30 timisoara gazprom – dumbravita 15:30
sibiu benzinaria mol – calea surii mari 11:00 arad gazprom – calea timisorii 16:30

transferuri contra cost din tara

orasul locul de intalnire ora tarif /pers.
€/sens

ploiesti petrom – metro 3.45 7.00 6 € /sens
campina casa bucur
popas km 92 2.30 -7.30 9 €/sens
brasov petrom calea bucuresti 1.00 -9.00 12 €/sens
constanta kaufland bd.i.c.bratianu 02.00 12 €/sens
craiova autogara nord 1.15 -6.00 12 €/sens
buzau mc donald’s unirea 03.00 10 €/sens
braila parcare hotel traian 01.30 10 €/sens
galati mc donald’s 1.00 10 €/sens
focsani benzinaria lukoil centru 2.00 12 €/sens
bacau – brasov parcare stadion municipal 6.00 18 €/sens
piatra neamt – bacau – brasov parcare hotel central 4.30 8 + 18 €/sens
iasi – bacau – brasov autogara codreanu 3.00 5 + 18 €/sens
suceava – bacau brasov parcare hotel bucovina 3.00 12 + 18 €/sens
botosani – bacau -brasov rompetrol-cal. nationala 2.00 12 + 18 €/sens
targu mures – sibiu omv bd. 1 dec. 1918 nr. 256, vis a vis de hot. sandoria 8.00 15 €/sens
sighisoara – sibiu parcare hotel transilvania, str. nicolae filipescu 1a 9.00 12 €/sens
medias – sibiu petrom sos. sibiului nr. 98 9.45 7 €/sens
cluj napoca – sebes centrul comercial sigma, str. republicii 109 9.30 12 €/sens
turda – sebes parcare anaf, piata romana 15 10.00 10 €/sens

*transferurile din tara se organizeaza (pentru minim 2 pers. care solicita transferul din fiecare oras) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat cu microbuz, minibus sau midibus. turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15-30 min. inainte de ora comunicata. orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2-3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a va informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul dvs.). va rugam sa respectati ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de data plecarii. inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate.

– asistenta turistica se refera la suport oferit de agentia partenera locala pentru ca turistii sa poata comunica mai eficient cu receptia sau restaurantul hotelului, sau in cazuri nedorite in care trebuie sa fie asistati daca necesita spitalizare, daca pierd documentele de identitate ori alte incidente cu politia locala, etc.

– in unele orase, autoritatile locale solicita o taxa de genul taxei de statiune. aceasta se va achita cash de catre turisti la receptia hotelurilor.

– obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (bold-italic), se viziteaza doar la exterior. in situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal.

– pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6-11,99 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.

– nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.

– pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.

– pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel puţin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa-l prezinte in punctul de frontiera. daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat.

– autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii.

– categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru o anumita tara, putand exista diferente fata de standardele din romania, fapt neimputabil agentiei de turism. repartizarea camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.

– pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif/ ac etc.). in momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

– asezarea în autocar se face incepand cu bancheta a patra, in ordinea înscrierilor. ca exceptie, turistii care achita suplimentul de 5% pentru primele 3 banchete in autocar, vor fi repartizati in limita locurilor disponibile incepand cu a 2-a bancheta.

– preturile sunt valabile pentru un numar limitat de locuri la zbor, dupa epuizarea carora, turisii vor putea sa isi dea acceptul pentru achitarea diferentei de tarif fata de pretul din ziua achitarii pachetului turistic.

– programul este de tip city break (cu locuri limitate) cu date fixe de plecare si retur, sincronizate cu programele de autocar, al carui ghid va insoti turistii sositi cu avionul impreuna cu cei sositi cu autocarul.

– pe unele programe, autocarul va prelua turistii sositi cu avionul si pe cei de la budapesta din/spre orasele prin care se tranziteaza romania. locurile repartizate ambelor grupuri (grupul sosit cu autocarul si grupul sosit cu avionul) sunt limitate.

– pentru calatorie este necesara cartea de identitate sau pasaportul, valabile minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.

recomandam incheierea asigurarii travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!

prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

Valabilitatea acestei oferte a expirat! Va rugam contactati agentia pentru oferte similare.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 10 zile
  • Categorie hoteluri: 3
  • Transport: Autocar

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
26 Iunie 2019 455 €
Data plecare Tarif
24 Iulie 2019 485 €
Data plecare Tarif
21 August 2019 499 €
Data plecare Tarif
20 Septembrie 2019 499 €

tarife incepand de la 455 €

Servicii incluse

PRETUL INCLUDE:
– Transport cu autocar climatizat, clasificat pentru curse internaţionale
– 9 cazari cu mic dejun in hoteluri 3* (ca exceptie 2*).

– Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu

– Vizite la Belgrad, Zagreb, Venetia, Verona, Florenta, Roma, Vatican, Assisi, San Marino, Ljubljana

Servicii neincluse

NU SUNT INCLUSE IN PRET:
– Asigurare Travel (medicala + storno)
– Excursiile si vizitele optionale conform program.

– Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv pentru excursii optionale) si serviciile de ghizi locali

– Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)

– Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata (se va achita cash de catre turisti la receptie)


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

Daimon Turism