Vizualizezi oferta circuit Japonia, vacanta Japonia.

Circuit avion Japonia

Circuit Japonia
  • Tari: Japonia
  • Orase tranzitate:

Descriere

Ziua 1 / 24.10.2020: București – Paris – Tokyo
Întâlnire cu însoţitorul de grup la Aeroportul Henri Coandă la ora 04:00 (în faţa biroului de îmbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 1089 (06:05 / 08:20), de unde se va pleca spre Tokyo cu zborul AF 276 (13:25 / 08:25).
Ziua 2 / 25.10.2020: Tokyo
După sosirea în Tokyo, vom porni în explorarea capitalei nipone din anul 1868, după ce dinastia Tokugawa a fost detronată, una dintre cele mai dens populate metropole din lume, cu peste 30 milioane de locuitori. Tokyo-to sau Metropola Tokyo constă în 23 de cartiere speciale, 33 de oraşe şi 8 suburbii, o împletire a civilizaţiei şi culturii moderne, cu obiceiuri şi tradiţii milenare. Alături de ghidul local vom face un tur panoramic de oraș pe parcursul căruia vom vizita Templului Senso-ji, aflat în districtul Asakusa o zonă plină de culoare şi obiceiuri tradiţionale. Templul, în curtea căruia se află un cazan uriaş din bronz plin cu tămâie aprinsă, îmbină armonios aspectele spirituale cu cele mai pământeşti, o atracţie constituind-o zona comercială care funcţionează încă dinainte de cel de-al Doilea Război Mondial, Nakamise Shopping Arcade (galerie comercială foarte veche) aflată chiar în faţa acestuia. Turul panoramic va continua cu vestitul cartier exclusivist Ginza, loc unde cele mai renumite branduri mondiale îşi dispută fiecare metru pătrat de teren construit. De aici ne vom îndrepta spre zona care ascunde Palatul Imperial, urmând să facem o oprire pentru fotografii de pe platforma care se află în fața podurilor de acces, după care ne vom îndrepta spre hotel pentru cazare. Deoarece hotelul va fi situat în apropiere de Tokyo Edo Museum, veţi putea vizita opțional acest muzeu, al cărui principal centru de interes îl constituie perioada Edo (1603-1868), una dintre cele mai fecunde din punct de vedere cultural din întreaga istorie a Japoniei. Cazare în Tokyo.
Ziua 3 / 26.10.2020: Tokyo – Oshu Kaido – Aizu
Mic dejun. Plecare spre nord, spre regiunea Aizu situată în Tohoku, provincia care ocupă zona septentrională a insulei Honshu, principala insulă din arhipelagul nipon. Făcând acest lucru, vom întoarce o pagină din istoria Japoniei, urmând traseul pe care în trecut daimyo, vechii conducători locali ai acestei ţări, îl făceau ca parte a sistemului unic feudal, sankin-kotai, care structura societatea în timpul perioadei Edo. Regula prevedea că fiecare dintre cei aproape două sute de lorzi feudali să petreacă alternativ un an pe domeniul personal şi unul în capitala Edo, în apropierea reşedinţei conducătorului suprem, shogunul, în felul acesta sporindu-se controlul şi întărindu-se puterea centralizatoare a dinastiei Tokugawa, aflată atunci la conducere. Existau cinci rute majore (gokaido), care uneau capitala cu principalele provincii ale Japoniei, alaiurile lorzilor folosind o infrastructură foarte bine pusă la punct, formată din posturi de control care ofereau hrană şi găzduire, facilitându-le astfel călătoria. Oshu Kaido, ruta pe care vom merge şi noi, constituia drumul cel mai nordic, la capătul acestuia aflându-se Castelul Tsuruga, reşedinţa conducătorului domeniului Aizu. Odată ajunşi aici, vom vizita Ouchi-juku, unul dintre posturile de control restaurate exact ca în perioada Edo, strada principală, făcută din pământ bătătorit, fiind mărginită de căsuţe tradiţionale acoperite cu stuf, foste hanuri și restaurante transformate în muzee. Vizitarea acestora va reprezenta o adevărată întoarcere în timp, ajutându-ne să retrăim astfel atmosfera de acum trei secole. Ne vom îndrepta apoi spre localitatea Aizu, unde vom vizita Aizu-Wakamatsu, castelul care în trecut reprezenta centrul politic şi administrativ al domeniului feudal. Cazare şi cină în Aizu.
Ziua 4 / 27.10.2020: Aizu – Parcul Naţional Bandai Asashi – Golful Matsushima – Sendai
Mic dejun. Dimineaţa vom vizita Aizu Bukeyashiki, reşedinţa celui mai important samurai din zonă, compusă din nenumărate secţiuni, incluzând camere de oaspeţi, grădini, precum şi o casă de ceai. Ne vom îndrepta apoi spre una dintre cele mai pitoreşti regiuni ale provinciei Urabandai, parcurgând două rute care străbat peisaje deosebite, Drumul celor Trei Lacuri respectiv Ruta Panoramică Bandai-Azuma. Prima porţiune porneşte din Kitashiobara şi trece rând pe rând pe lângă lacurile Hibara, Onogawa şi Akimoto, care în această perioadă a anului, când arţarii se îmbracă în culorile toamnei, oferă privelişti de neuitat prin contrastul dintre albastrul apei şi ruginiul pădurii. De aici vom parcurge Ruta Panoramică Bandai-Azuma care pe parcursul a aprox. 30 km, ne va purta prin Parcul Naţional Bandai Asashi, din apropierea craterului vulcanului Azuma, o locaţie foarte pitorească, motiv pentru care Autoritatea Rutieră Japoneză a inclus-o în topul celor mai importante drumuri din această ţară. În continuarea zilei ne va aştepta o întâlnire cu un loc care ne va bucura prin frumuseţea sa, dar în acelaşi timp ne va înălţa şi din punct de vedere spiritual şi cultural, pentru că vom merge pe urmele marelui poet Basho în Golful Matsushima. Vom face o croazieră mirifică în golful presărat cu sute de insuliţe acoperite cu pini, prilej de a admira aceleaşi peisaj care l-a fascinat pe poet în urmă cu mai bine de trei sute de ani, inspirându-l în scrierea “Oku no Hosomichi” (Calea îngustă către nordul îndepărtat), una dintre creaţiile sale cele mai importante. După croazieră, ne vom îndrepta pentru cazare în oraşul Sendai.
Ziua 5 / 28.10.2020: Sendai – Muntele Haguro – Hiraizumi
Mic dejun. Această zi ne va prilejui întâlnirea cu unele dintre cele mai frumoase complexe de temple ale Japoniei, îmbinarea dintre sacralitatea de natură religioasă şi cadrul natural deosebit sporind efectul mistic, transcendental, pe care acestea l-au exercitat de-a lungul secolelor. Ne vom îndrepta spre “Dewa Senzan”, cei trei munţi sacri aflaţi în prefectura Yamagata, care începând cu sec. al VI-lea au devenit unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj pentru adepţii religiei sincretice shugendo. Îmbinând elemente de shintoism, taoism, budism ezoteric şi ascetic, credincioşii cunoscuţi sub denumirea de yamabushi, practică în secluziunea oferită de liniştea munţilor, ritualuri ascetice secrete asemănătoare cu cele ale sufiţilor mistici musulmani, simbolistica acestora, parţial dezvăluită lumii exterioare, implicând o renaştere spirituală bazată pe comuniunea cu natura. Cel mai accesibil este Complexul Haguro-san, situat pe muntele omonim, simbol al naşterii, pe care îl vom descoperi într-un tur pietonal pe parcursul căruia vom fi însoţiţi de către un ascet yamabushi ce ne va purta prin păduri seculare de cedri japonezi. Vom rămâne în continuare în superbul cadru natural al nordului insulei Honshu înveşmântat în culorile toamnei, pentru că vom străbate rând pe rând două frumoase defilee, Mogami şi Naruko, ambele descrise în nemuritoarele haiku ale lui Basho. Destinaţia spre care ne vom îndrepta o reprezintă un alt complex de temple, Chuson-ji (templul de aur) fondat în urmă cu mai bine de o mie de ani de către Fujiwara no Kiyohira, unul dintre reprezentanţii de seamă ai clanului Fujiwara, conducătorii care au stat în spatele tronului imperial japonez în perioada Heian (794-1185). Comparat adesea cu templul cu acelaşi nume, aflat în Kyoto, Chuson-ji continuă să fascineze şi în momentul de faţă prin decoraţiile sale uimitoare, în care predomină foiţa de aur şi sideful, motiv pentru care UNESCO l-a înscris pe lista Patrimoniului Mondial. Cazare şi cină în zona Hiraizumi.
Ziua 6 / 29.10.2020: Hiraizumi – Kakunodate Bukeyashiki – Odate – Hirosaki
Mic dejun. Plecare spre prefectura Iwate, locul unde se află Geibikei, unul dintre cele mai pitoreşti defilee din Japonia creat de apele domoale ale râului Satetsu, mărginit de stânci impresionante. Vom putea admira acest defileu care-și schimbă înfăţişarea în funcţie de anotimp, pe parcursul unei plimbări cu barca tradiţională cu fund plat, condusă cu măiestrie de către localnici. Ne vom îndrepta apoi spre Kakunodate Bukeyashiki, o mică localitate pitorească supranumită micul Kyoto al regiunii Tohoku, unde vom admira foste reşedinţe extrem de bine conservate ale samurailor, cu o vechime de peste patru secole, care reprezintă un exemplu tipic de arhitectură specifică perioadei Edo. Vom vizita una dintre aceste locuinţe, prilej pentru a ne îmbogăţi cunoştinţele legate de istoria Japoniei medievale şi de a achiziţiona suveniruri locale. Pentru că vom fi în regiunea Akita, locul de unde provine una dintre cele mai îndrăgite rase de căţei japonezi, următorul nostru obiectiv, aflat în localitatea Odate, îl va reprezenta Akita Inu No Sato, centrul turistic unde iubitorii simpaticelor patrupede pot afla mai multe despre descendenţii celebrului Hachiko. Ne vom îndrepta apoi spre Hirosaki pentru cazare. Opţional, în cursul serii, veţi putea face o scurtă plimbare la Castelul Hirosaki unde în această perioadă a anului, are loc Festivalul Crizantemelor şi al Frunzelor Ruginii, prilej de a vă încărca sufletul cu frumusețea culorilor naturii. Cazare în Hirosaki.
Ziua 7 / 30.10.2020: Hirosaki – Aomori – Hakodate
Mic dejun. În aceasă zi va fi momentul să întoarcem o nouă filă din istoria arhipelagului japonez, fapt pentru care vom vizita situl arheologic Sannai Maruyanma, cel mai mare şi mai complex sat japonez din perioada Jomon (13000-300 î.Hr.), aflat în apropiere de Aomori. În perioada de maximă dezvoltare, aşezarea includea peste şapte sute de structuri, dintre care o parte au fost reconstruite respectând cu fidelitate modelele originale. Pentru că oraşul Aomori este gazda festivalului Nebuta (Nebuta Matsuri) care culminează cu o superbă paradă de care alegorice, pentru cei care nu au posibilitatea să ajungă aici în luna august când acesta are loc, autorităţile au amenajat un muzeu dedicat acestei sărbători. Aici vom putea trăi şi noi atmosfera paradei, descoperindu-i istoria şi tradiţia, admirând cele cinci care alegorice folosite de-a lungul timpului care sunt găzduite în interiorul muzeului. Ne vom îmbarca apoi în trenul care ne va duce prin tunelul subacvatic, care uneşte Insula Honshu cu Insula Hokkaido, către Hakodate, al treilea oraş ca mărime al insulei, unul dintre primele locuri în care a fost permis accesul străinilor, după ce Japonia a ieşit din perioada de izolare a epocii Edo. Aici vom urca în Observatorul Goryokaku, de unde vom avea o privelişte completă asupra Fortului Goryokaku, construit în stil occidental la sfârşitul sec. al XIX-lea pentru apărarea oraşului, devenit ulterior scena unor importante lupte între forţele conservatoare, shogunale şi cele progresiste imperiale. Spre seară, vom putea urca opțional cu funicularul pe Muntele Hakodate, de unde ne vom bucura de una dintre cele mai frumoase privelişti urbane nocturne din întreaga Japonie. Cină şi cazare în Hakodate.
Ziua 8 / 31.10.2020: Hakodate – Sapporo
Mic dejun. Dimineaţa ne vom deplasa de-a lungul golfului Uchiura, pe malul Oceanului Pacific pentru a ajunge la Muzeul Culturii Ainu, unde vom vedea casele tradiţionale ale primilor locuitori ai insulei Hokkaido, care au fost reconstruite şi unde au fost adunate cu grijă artefacte legate de aceştia, întreaga colecţie fiind înscrisă în momentul de faţă în lista Proprietăţilor Culturale Intangibile Japoneze de Maximă Importanţă. Pentru a înţelege mai bine istoria recentă a acestor locuri, vom continua cu vizitarea altui muzeu important şi anume Muzeul Satului aflat în apropierea oraşului Sapporo, unde se află nu mai puţin de 60 de locuinţe tipice, provenind din diferite părţi ale insulei, datând din epocile Meiji şi Taisho (1868-1926). Acestea sunt grupate în patru secţiuni diferite: zona urbană, un sat pescăresc, un sat al fermierilor şi un sat de munte, exemplificând în acest fel transformarea insulei dintr-un avanpost îndepărtat, într-o parte integrantă a Japoniei moderne. Vom face apoi un tur panoramic al oraşului Sapporo, pe parcursul căruia vom vedea Turnul cu Ceas, simbolul oraşului, Parcul Odori, bulevardul înverzit care străbate zona centrală şi constituie limita dintre zona de nord şi cea de sud şi Turnul de Televiziune, care a fost construit în anul 1957 de către acelaşi arhitect care a proiectat celebrul turn din Tokyo. Pentru că Sapporo este vestit pentru calitatea berii produse aici, cei care vor dori, după cazare, vor putea să se convingă de acest lucru într-una din nenumăratele berării care împânzesc centrul oraşului. Cazare în Sapporo.
Ziua 9 / 01.11.2020: Sapporo – Fukuoka – Beppu
Mic dejun. În această zi vom lăsa în urmă nordul Japoniei urmând a ne îndrepta spre Insula Kyushu, care ocupă cea mai sudică poziţie printre cele patru mari insule ale arhipelagului și care este considerată ca fiind leagănul civilizaţiei japoneze, locul pe unde au pătruns de-a lungul timpului influenţele străine în arhipelagul nipon, chiar şi în perioada Sakoku, când vreme de peste două sute de ani, Japonia a fost izolată faţă de lumea exterioară, singura legătură cu alte ţări făcându-se prin intermediul unei mici enclave situată în oraşul Nagasaki, Insula Dejima. Transfer la aeroport pentru zborul către Fukuoka, de unde vom pleca spre Podul Kokonoe, cel mai înalt (173 m) şi unul dintre cele mai lungi (390 m) poduri pietonale suspendate din Japonia. De pe platformele de observaţie vom vedea Munţii Kuju, Cascadele Shindo şi vom putea admira frumuseţea peisajului înconjurător, care în această perioadă a anului începe să se îmbrace în culorile toamnei. Ne vom deplasa apoi spre Beppu pentru cină şi cazare.
Ziua 10 / 02.11.2020: Beppu – Beppu Jigoku Onsen – Defileul Takachiho – Kumamoto
Mic dejun. În prima parte a zilei ne vom îndrepta spre una dintre principalele zone vulcanice ale insulei,
Beppu Jigoku Onsen, în traducere „iadul din Beppu”, supranumit astfel datorită numeroaselor izvoare termale şi a emanaţiilor de gaz care fac ca acest loc să semene cu iadul prezent în mitologia tuturor popoarelor. Ne vom deplasa apoi către Altarul Amano-Iwato, loc sfânt situat într-o peşteră, care apare în unele dintre cele mai importante legende japoneze, conform cărora Ninigi-no-Mikoto, nepotul zeiţei Soarelui, Amaterasu, ar fi fost trimis pe pământ, aducând cu el cele trei mari daruri cereşti: sabia Kusanagi – simbol al curajului, oglinda Kata-no-Kagami – simbol al înţelepciunii şi bijuteria Yasakani no Magatama. Acestea sunt cele „Trei Comori Sacre” ale Japoniei, a căror existență chiar și în zilele noastre, indică faptul că împăratul Japoniei, urmaşul lui Ninigi no Mikoto, se trage direct din Zeiţa Soarelui. Vom pleca apoi spre Defileul Takachiho, unde vom avea prilejul să ne plimbăm pe potecile special amenajate, prilej de a admira frumuseţea peisajului care atrage anual mii de vizitatori. După-amiază, ne vom îndrepta spre Kumamoto, unul dintre cele mai importante oraşe de pe coasta de vest a insulei. Cazare în Kumamoto.
Ziua 11 / 03.11.2020: Kumamoto – Shimambara – Nagasaki
Mic dejun. Dimineața vom vizita Grădinile Suizenji, renumite pentru faptul că aici s-a recreat vechiul drum Tokaido, care unea capitala imperială Kyoto cu cea shogunală, Edo. În interiorul grădinii sunt reproduse cele 53 de popasuri intermediare aflate pe vechiul drum şi în miniatură, Muntele Fuji. De aici ne vom îndrepta către portul Kumamoto pentru a traversa cu ferry-boat-ul Marea Ariake către Shimambara, de unde vom pleca spre Nagasaki, oraşul deasupra căruia, în data de 9 august 1945 la ora 11:02, a explodat a doua bombă atomică, grăbindu-se astfel capitularea Japoniei şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. Aici vom vizita Parcul Glover, locul unde s-au stabilit negustorii străini odată cu deschiderea ţării, în a doua jumătate a sec. al XIX-lea. Situat pe un deal, parcul include mai multe clădiri, dintre care cea mai importantă este Reşedinţa Glover, ce i-a aparţinut unui investitor scoţian, fiind în momentul de faţă cea mai veche locuinţă construită în stil european din Japonia, care atrage vizitatorii mai ales datorită asocierii sale cu povestea nefericită a lui Madame Butterfly (Cio-Cio-San), cunoscută lumii întregi prin opera lui Giacommo Puccini, cu același nume. Opțional, dacă condițiile meteo vor permite, veți putea urca cu funicularul pe Muntele Inasa, de unde veți putea admira o superbă panoramă asupra golfului Nagasaki. Cină și cazare în Nagasaki.
Ziua 12 / 04.11.2020: Nagasaki – Arita – Hakata – Kuwana
Mic dejun. Plecare spre Arita, localitate unde vom descoperi tradiţia specifică acestei regiuni şi anume producerea porţelanului Hizen-yaki. Odată cu descoperirea depozitelor de caolin de la Izumiyama, în zona de est a localităţii Arita, putem vorbi despre apariţia unei adevărate industrii a porţelanului. Începând cu a doua jumătate a sec. al XVII-lea, prin intermediul portului Imari şi al Companiei Olandeze a Indiilor de Est, porțelanul a constituit principalul produs de export al regiunii, obiectele de porţelan devenind în scurt timp o marfă foarte solicitată pe piaţa europeană. Ne vom deplasa apoi către Hakata unde ne vom îmbarca în trenul de mare viteză Nozomi cu destinaţia Nagoya. După cazare, veţi putea vedea opţional una dintre cele mai mari atracţii care au loc în această perioadă a anului în apropierea oraşului Nagoya, în Kuwana, respectiv Nabana no Sato, festivalul luminii. Acesta are loc în interiorul grădinilor oraşului, dar ceea ce îl scoate în evidență este amploarea sa, folosindu-se peste 8 milioane de led-uri pe o suprafaţă de peste 210.000 m2, împărţită în şapte secţiuni dintre care cele mai spectaculoase sunt tunelurile de lumină precum şi parcul tematic al cărui specific se schimbă în fiecare an. Cazare în Kuwana.
Ziua 13 / 05.11.2020: Kuwana – Toba – Insula Mikimoto – Nara – Kyoto
Mic dejun. În prima parte a zilei ne vom îndrepta spre oraşul Toba unde, în golful cu acelaşi nume, se află o importantă atracţie şi anume Insula Perlelor Mikimoto. Aici se află memorialul dedicat lui Mikimoto Kokichi, cercetătorul care după multe strădanii a reuşit să producă pentru prima dată perle de cultură, Muzeul Perlelor, unde vom afla detalii interesante despre perle, precum şi magazinul de unde cei doritori îşi pot cumpăra o bijuterie care să le amintească pentru totdeauna de acest loc. Ne vom îndrepta apoi spre Nara, oraş care întruchipează un amestec de stiluri, chinezesc, coreean şi central-asiatic, prima capitală a Japoniei şi a doua atracţie turistică importantă din regiunea Kansai, după Kyoto, veche capitală japoneză care datează din sec. al VIII-lea. Odată ajunşi la Nara vom vizita Templul Todai-ji (Marele Buddha), aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, cea mai mare clădire din lemn din lume, care adăposteşte o imensă statuie din bronz reprezentându-l pe Buddha Variocana, Buddha Adevărului Absolut, Altarul Kasuga, cu cele 4 săli principale, dintre care 3 sunt dedicate războinicilor civili şi una dedicată strămoşilor zeificaţi şi minunatul Parc al Căprioarelor, unde sunt adăpostite peste o mie de exemplare de căprioare sacre, pe care, respectând o tradiţie religioasă shinto veche de secole, le vom putea hrăni personal. În continuarea zilei ne vom deplasa spre Kyoto, vechea capitală a Japoniei între anii 794 şi 1868, denumită şi “capitala liniştii şi păcii” datorită numeroaselor grădini Zen, faimoasă pentru vechii meşteşugari care modelează bronzul, care creează obiecte incredibile din porţelan, care fac minuni din firele de mătase, dar faimoasă şi pentru echipamentele electronice performante, oraşul fiind astfel locul de întâlnire între cultura japoneză şi cea internaţională. Cazare în Kyoto.
Ziua 14 / 06.11.2020: Kyoto – Osaka
Mic dejun. Zi dedicată explorării orașului Kyoto unde vom descoperi Japonia tradiţională, inima sa culturală, cu case vechi, cu peste două mii de temple şi altare, un loc de pelerinaj şi în acelaşi timp un muzeu în aer liber, unde nu mai puţin de 17 locaţii din oraş şi din împrejurimi au fost incluse pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom face un tur panoramic şi pietonal care va începe cu vizitarea Templului Kinkakuji, numit Pavilionul Aurit, un templu poleit cu aur, care se oglindeşte în iazul din faţa sa, urmată de descoperirea unuia dintre locurile care este asociat de viaţa marelui poet Matsuo Basho, respectiv Rakushisha, o modestă locuinţă care i-au aparţinut unuia dintre discipolii maestrului şi unde se spune că acesta din urmă îşi găsea adeseori loc de răgaz şi de inspiraţie. De aici ne vom îndrepta spre un alt templu reprezentativ pentru estetica japoneză, vestit pentru grădinile sale în care muşchiul atent întreţinut joacă rol de decor şi de îndemn la meditaţie, urmat de vizitarea Vilei Imperiale Katsura care a aparţinut ramurii cu acelaşi nume a familiei imperiale şi care constituie unul dintre cele mai frumoase exemple de arhitectură şi amenajare a grădinilor, păstrat intact din sec. al XVII-lea. Vom explora apoi străzile din jurul Templului Kiyomizu, dedicat zeităţii budiste Kannon, cea cu unsprezece fețe şi Gion-ul, cartier vechi de distracţii, gheişe şi actori kabuki, un loc care care reuşeşte să păstreze vechea ambianță istorică a oraşului. La finalul zilei ne vom îndrepta către Osaka pentru cazare.
Ziua 15 / 07.11.2020: Osaka – Amsterdam – București
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 868 (11:05 / 15:00), de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul KL 1379 (20:45 / 00:30).
Ziua 16 / 08.11.2020: București
Sosire în București la ora 00:30.

ziua 1 / 24.10.2020: bucurești – paris – tokyo
Întâlnire cu însoţitorul de grup la aeroportul henri coandă la ora 04:00 (în faţa biroului de îmbarcare al companiei air france). plecare spre paris cu compania air france, zbor af 1089 (06:05 / 08:20), de unde se va pleca spre tokyo cu zborul af 276 (13:25 / 08:25).

2 / 25.10.2020: tokyo
după sosirea în tokyo, vom porni în explorarea capitalei nipone din anul 1868, după ce dinastia tokugawa a fost detronată, una dintre cele mai dens populate metropole din lume, cu peste 30 milioane de locuitori. tokyo-to sau metropola tokyo constă în 23 de cartiere speciale, 33 de oraşe şi 8 suburbii, o împletire a civilizaţiei şi culturii moderne, cu obiceiuri şi tradiţii milenare. alături de ghidul local vom face un tur panoramic de oraș pe parcursul căruia vom vizita templului senso-ji, aflat în districtul asakusa o zonă plină de culoare şi obiceiuri tradiţionale. templul, în curtea căruia se află un cazan uriaş din bronz plin cu tămâie aprinsă, îmbină armonios aspectele spirituale cu cele mai pământeşti, o atracţie constituind-o zona comercială care funcţionează încă dinainte de cel de-al doilea război mondial, nakamise shopping arcade (galerie comercială foarte veche) aflată chiar în faţa acestuia. turul panoramic va continua cu vestitul cartier exclusivist ginza, loc unde cele mai renumite branduri mondiale îşi dispută fiecare metru pătrat de teren construit. de aici ne vom îndrepta spre zona care ascunde palatul imperial, urmând să facem o oprire pentru fotografii de pe platforma care se află în fața podurilor de acces, după care ne vom îndrepta spre hotel pentru cazare. deoarece hotelul va fi situat în apropiere de tokyo edo museum, veţi putea vizita opțional acest muzeu, al cărui principal centru de interes îl constituie perioada edo (1603-1868), una dintre cele mai fecunde din punct de vedere cultural din întreaga istorie a japoniei. cazare în tokyo.

3 / 26.10.2020: tokyo – oshu kaido – aizu
mic dejun. plecare spre nord, spre regiunea aizu situată în tohoku, provincia care ocupă zona septentrională a insulei honshu, principala insulă din arhipelagul nipon. făcând acest lucru, vom întoarce o pagină din istoria japoniei, urmând traseul pe care în trecut daimyo, vechii conducători locali ai acestei ţări, îl făceau ca parte a sistemului unic feudal, sankin-kotai, care structura societatea în timpul perioadei edo. regula prevedea că fiecare dintre cei aproape două sute de lorzi feudali să petreacă alternativ un an pe domeniul personal şi unul în capitala edo, în apropierea reşedinţei conducătorului suprem, shogunul, în felul acesta sporindu-se controlul şi întărindu-se puterea centralizatoare a dinastiei tokugawa, aflată atunci la conducere. existau cinci rute majore (gokaido), care uneau capitala cu principalele provincii ale japoniei, alaiurile lorzilor folosind o infrastructură foarte bine pusă la punct, formată din posturi de control care ofereau hrană şi găzduire, facilitându-le astfel călătoria. oshu kaido, ruta pe care vom merge şi noi, constituia drumul cel mai nordic, la capătul acestuia aflându-se castelul tsuruga, reşedinţa conducătorului domeniului aizu. odată ajunşi aici, vom vizita ouchi-juku, unul dintre posturile de control restaurate exact ca în perioada edo, strada principală, făcută din pământ bătătorit, fiind mărginită de căsuţe tradiţionale acoperite cu stuf, foste hanuri și restaurante transformate în muzee. vizitarea acestora va reprezenta o adevărată întoarcere în timp, ajutându-ne să retrăim astfel atmosfera de acum trei secole. ne vom îndrepta apoi spre localitatea aizu, unde vom vizita aizu-wakamatsu, castelul care în trecut reprezenta centrul politic şi administrativ al domeniului feudal. cazare şi cină în aizu.

4 / 27.10.2020: aizu – parcul naţional bandai asashi – golful matsushima – sendai
mic dejun. dimineaţa vom vizita aizu bukeyashiki, reşedinţa celui mai important samurai din zonă, compusă din nenumărate secţiuni, incluzând camere de oaspeţi, grădini, precum şi o casă de ceai. ne vom îndrepta apoi spre una dintre cele mai pitoreşti regiuni ale provinciei urabandai, parcurgând două rute care străbat peisaje deosebite, drumul celor trei lacuri respectiv ruta panoramică bandai-azuma. prima porţiune porneşte din kitashiobara şi trece rând pe rând pe lângă lacurile hibara, onogawa şi akimoto, care în această perioadă a anului, când arţarii se îmbracă în culorile toamnei, oferă privelişti de neuitat prin contrastul dintre albastrul apei şi ruginiul pădurii. de aici vom parcurge ruta panoramică bandai-azuma care pe parcursul a aprox. 30 km, ne va purta prin parcul naţional bandai asashi, din apropierea craterului vulcanului azuma, o locaţie foarte pitorească, motiv pentru care autoritatea rutieră japoneză a inclus-o în topul celor mai importante drumuri din această ţară. În continuarea zilei ne va aştepta o întâlnire cu un loc care ne va bucura prin frumuseţea sa, dar în acelaşi timp ne va înălţa şi din punct de vedere spiritual şi cultural, pentru că vom merge pe urmele marelui poet basho în golful matsushima. vom face o croazieră mirifică în golful presărat cu sute de insuliţe acoperite cu pini, prilej de a admira aceleaşi peisaj care l-a fascinat pe poet în urmă cu mai bine de trei sute de ani, inspirându-l în scrierea “oku no hosomichi” (calea îngustă către nordul îndepărtat), una dintre creaţiile sale cele mai importante. după croazieră, ne vom îndrepta pentru cazare în oraşul sendai.

5 / 28.10.2020: sendai – muntele haguro – hiraizumi
mic dejun. această zi ne va prilejui întâlnirea cu unele dintre cele mai frumoase complexe de temple ale japoniei, îmbinarea dintre sacralitatea de natură religioasă şi cadrul natural deosebit sporind efectul mistic, transcendental, pe care acestea l-au exercitat de-a lungul secolelor. ne vom îndrepta spre “dewa senzan”, cei trei munţi sacri aflaţi în prefectura yamagata, care începând cu sec. al vi-lea au devenit unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj pentru adepţii religiei sincretice shugendo. Îmbinând elemente de shintoism, taoism, budism ezoteric şi ascetic, credincioşii cunoscuţi sub denumirea de yamabushi, practică în secluziunea oferită de liniştea munţilor, ritualuri ascetice secrete asemănătoare cu cele ale sufiţilor mistici musulmani, simbolistica acestora, parţial dezvăluită lumii exterioare, implicând o renaştere spirituală bazată pe comuniunea cu natura. cel mai accesibil este complexul haguro-san, situat pe muntele omonim, simbol al naşterii, pe care îl vom descoperi într-un tur pietonal pe parcursul căruia vom fi însoţiţi de către un ascet yamabushi ce ne va purta prin păduri seculare de cedri japonezi. vom rămâne în continuare în superbul cadru natural al nordului insulei honshu înveşmântat în culorile toamnei, pentru că vom străbate rând pe rând două frumoase defilee, mogami şi naruko, ambele descrise în nemuritoarele haiku ale lui basho. destinaţia spre care ne vom îndrepta o reprezintă un alt complex de temple, chuson-ji (templul de aur) fondat în urmă cu mai bine de o mie de ani de către fujiwara no kiyohira, unul dintre reprezentanţii de seamă ai clanului fujiwara, conducătorii care au stat în spatele tronului imperial japonez în perioada heian (794-1185). comparat adesea cu templul cu acelaşi nume, aflat în kyoto, chuson-ji continuă să fascineze şi în momentul de faţă prin decoraţiile sale uimitoare, în care predomină foiţa de aur şi sideful, motiv pentru care unesco l-a înscris pe lista patrimoniului mondial. cazare şi cină în zona hiraizumi.

6 / 29.10.2020: hiraizumi – kakunodate bukeyashiki – odate – hirosaki
mic dejun. plecare spre prefectura iwate, locul unde se află geibikei, unul dintre cele mai pitoreşti defilee din japonia creat de apele domoale ale râului satetsu, mărginit de stânci impresionante. vom putea admira acest defileu care-și schimbă înfăţişarea în funcţie de anotimp, pe parcursul unei plimbări cu barca tradiţională cu fund plat, condusă cu măiestrie de către localnici. ne vom îndrepta apoi spre kakunodate bukeyashiki, o mică localitate pitorească supranumită micul kyoto al regiunii tohoku, unde vom admira foste reşedinţe extrem de bine conservate ale samurailor, cu o vechime de peste patru secole, care reprezintă un exemplu tipic de arhitectură specifică perioadei edo. vom vizita una dintre aceste locuinţe, prilej pentru a ne îmbogăţi cunoştinţele legate de istoria japoniei medievale şi de a achiziţiona suveniruri locale. pentru că vom fi în regiunea akita, locul de unde provine una dintre cele mai îndrăgite rase de căţei japonezi, următorul nostru obiectiv, aflat în localitatea odate, îl va reprezenta akita inu no sato, centrul turistic unde iubitorii simpaticelor patrupede pot afla mai multe despre descendenţii celebrului hachiko. ne vom îndrepta apoi spre hirosaki pentru cazare. opţional, în cursul serii, veţi putea face o scurtă plimbare la castelul hirosaki unde în această perioadă a anului, are loc festivalul crizantemelor şi al frunzelor ruginii, prilej de a vă încărca sufletul cu frumusețea culorilor naturii. cazare în hirosaki.

7 / 30.10.2020: hirosaki – aomori – hakodate
mic dejun. În aceasă zi va fi momentul să întoarcem o nouă filă din istoria arhipelagului japonez, fapt pentru care vom vizita situl arheologic sannai maruyanma, cel mai mare şi mai complex sat japonez din perioada jomon (13000-300 î.hr.), aflat în apropiere de aomori. În perioada de maximă dezvoltare, aşezarea includea peste şapte sute de structuri, dintre care o parte au fost reconstruite respectând cu fidelitate modelele originale. pentru că oraşul aomori este gazda festivalului nebuta (nebuta matsuri) care culminează cu o superbă paradă de care alegorice, pentru cei care nu au posibilitatea să ajungă aici în luna august când acesta are loc, autorităţile au amenajat un muzeu dedicat acestei sărbători. aici vom putea trăi şi noi atmosfera paradei, descoperindu-i istoria şi tradiţia, admirând cele cinci care alegorice folosite de-a lungul timpului care sunt găzduite în interiorul muzeului. ne vom îmbarca apoi în trenul care ne va duce prin tunelul subacvatic, care uneşte insula honshu cu insula hokkaido, către hakodate, al treilea oraş ca mărime al insulei, unul dintre primele locuri în care a fost permis accesul străinilor, după ce japonia a ieşit din perioada de izolare a epocii edo. aici vom urca în observatorul goryokaku, de unde vom avea o privelişte completă asupra fortului goryokaku, construit în stil occidental la sfârşitul sec. al xix-lea pentru apărarea oraşului, devenit ulterior scena unor importante lupte între forţele conservatoare, shogunale şi cele progresiste imperiale. spre seară, vom putea urca opțional cu funicularul pe muntele hakodate, de unde ne vom bucura de una dintre cele mai frumoase privelişti urbane nocturne din întreaga japonie. cină şi cazare în hakodate.

8 / 31.10.2020: hakodate – sapporo
mic dejun. dimineaţa ne vom deplasa de-a lungul golfului uchiura, pe malul oceanului pacific pentru a ajunge la muzeul culturii ainu, unde vom vedea casele tradiţionale ale primilor locuitori ai insulei hokkaido, care au fost reconstruite şi unde au fost adunate cu grijă artefacte legate de aceştia, întreaga colecţie fiind înscrisă în momentul de faţă în lista proprietăţilor culturale intangibile japoneze de maximă importanţă. pentru a înţelege mai bine istoria recentă a acestor locuri, vom continua cu vizitarea altui muzeu important şi anume muzeul satului aflat în apropierea oraşului sapporo, unde se află nu mai puţin de 60 de locuinţe tipice, provenind din diferite părţi ale insulei, datând din epocile meiji şi taisho (1868-1926). acestea sunt grupate în patru secţiuni diferite: zona urbană, un sat pescăresc, un sat al fermierilor şi un sat de munte, exemplificând în acest fel transformarea insulei dintr-un avanpost îndepărtat, într-o parte integrantă a japoniei moderne. vom face apoi un tur panoramic al oraşului sapporo, pe parcursul căruia vom vedea turnul cu ceas, simbolul oraşului, parcul odori, bulevardul înverzit care străbate zona centrală şi constituie limita dintre zona de nord şi cea de sud şi turnul de televiziune, care a fost construit în anul 1957 de către acelaşi arhitect care a proiectat celebrul turn din tokyo. pentru că sapporo este vestit pentru calitatea berii produse aici, cei care vor dori, după cazare, vor putea să se convingă de acest lucru într-una din nenumăratele berării care împânzesc centrul oraşului. cazare în sapporo.

9 / 01.11.2020: sapporo – fukuoka – beppu
mic dejun. În această zi vom lăsa în urmă nordul japoniei urmând a ne îndrepta spre insula kyushu, care ocupă cea mai sudică poziţie printre cele patru mari insule ale arhipelagului și care este considerată ca fiind leagănul civilizaţiei japoneze, locul pe unde au pătruns de-a lungul timpului influenţele străine în arhipelagul nipon, chiar şi în perioada sakoku, când vreme de peste două sute de ani, japonia a fost izolată faţă de lumea exterioară, singura legătură cu alte ţări făcându-se prin intermediul unei mici enclave situată în oraşul nagasaki, insula dejima. transfer la aeroport pentru zborul către fukuoka, de unde vom pleca spre podul kokonoe, cel mai înalt (173 m) şi unul dintre cele mai lungi (390 m) poduri pietonale suspendate din japonia. de pe platformele de observaţie vom vedea munţii kuju, cascadele shindo şi vom putea admira frumuseţea peisajului înconjurător, care în această perioadă a anului începe să se îmbrace în culorile toamnei. ne vom deplasa apoi spre beppu pentru cină şi cazare.

10 / 02.11.2020: beppu – beppu jigoku onsen – defileul takachiho – kumamoto
mic dejun. În prima parte a zilei ne vom îndrepta spre una dintre principalele zone vulcanice ale insulei,
beppu jigoku onsen, în traducere „iadul din beppu”, supranumit astfel datorită numeroaselor izvoare termale şi a emanaţiilor de gaz care fac ca acest loc să semene cu iadul prezent în mitologia tuturor popoarelor. ne vom deplasa apoi către altarul amano-iwato, loc sfânt situat într-o peşteră, care apare în unele dintre cele mai importante legende japoneze, conform cărora ninigi-no-mikoto, nepotul zeiţei soarelui, amaterasu, ar fi fost trimis pe pământ, aducând cu el cele trei mari daruri cereşti: sabia kusanagi – simbol al curajului, oglinda kata-no-kagami – simbol al înţelepciunii şi bijuteria yasakani no magatama. acestea sunt cele „trei comori sacre” ale japoniei, a căror existență chiar și în zilele noastre, indică faptul că împăratul japoniei, urmaşul lui ninigi no mikoto, se trage direct din zeiţa soarelui. vom pleca apoi spre defileul takachiho, unde vom avea prilejul să ne plimbăm pe potecile special amenajate, prilej de a admira frumuseţea peisajului care atrage anual mii de vizitatori. după-amiază, ne vom îndrepta spre kumamoto, unul dintre cele mai importante oraşe de pe coasta de vest a insulei. cazare în kumamoto.

11 / 03.11.2020: kumamoto – shimambara – nagasaki
mic dejun. dimineața vom vizita grădinile suizenji, renumite pentru faptul că aici s-a recreat vechiul drum tokaido, care unea capitala imperială kyoto cu cea shogunală, edo. În interiorul grădinii sunt reproduse cele 53 de popasuri intermediare aflate pe vechiul drum şi în miniatură, muntele fuji. de aici ne vom îndrepta către portul kumamoto pentru a traversa cu ferry-boat-ul marea ariake către shimambara, de unde vom pleca spre nagasaki, oraşul deasupra căruia, în data de 9 august 1945 la ora 11:02, a explodat a doua bombă atomică, grăbindu-se astfel capitularea japoniei şi sfârşitul celui de-al doilea război mondial. aici vom vizita parcul glover, locul unde s-au stabilit negustorii străini odată cu deschiderea ţării, în a doua jumătate a sec. al xix-lea. situat pe un deal, parcul include mai multe clădiri, dintre care cea mai importantă este reşedinţa glover, ce i-a aparţinut unui investitor scoţian, fiind în momentul de faţă cea mai veche locuinţă construită în stil european din japonia, care atrage vizitatorii mai ales datorită asocierii sale cu povestea nefericită a lui madame butterfly (cio-cio-san), cunoscută lumii întregi prin opera lui giacommo puccini, cu același nume. opțional, dacă condițiile meteo vor permite, veți putea urca cu funicularul pe muntele inasa, de unde veți putea admira o superbă panoramă asupra golfului nagasaki. cină și cazare în nagasaki.

12 / 04.11.2020: nagasaki – arita – hakata – kuwana
mic dejun. plecare spre arita, localitate unde vom descoperi tradiţia specifică acestei regiuni şi anume producerea porţelanului hizen-yaki. odată cu descoperirea depozitelor de caolin de la izumiyama, în zona de est a localităţii arita, putem vorbi despre apariţia unei adevărate industrii a porţelanului. Începând cu a doua jumătate a sec. al xvii-lea, prin intermediul portului imari şi al companiei olandeze a indiilor de est, porțelanul a constituit principalul produs de export al regiunii, obiectele de porţelan devenind în scurt timp o marfă foarte solicitată pe piaţa europeană. ne vom deplasa apoi către hakata unde ne vom îmbarca în trenul de mare viteză nozomi cu destinaţia nagoya. după cazare, veţi putea vedea opţional una dintre cele mai mari atracţii care au loc în această perioadă a anului în apropierea oraşului nagoya, în kuwana, respectiv nabana no sato, festivalul luminii. acesta are loc în interiorul grădinilor oraşului, dar ceea ce îl scoate în evidență este amploarea sa, folosindu-se peste 8 milioane de led-uri pe o suprafaţă de peste 210.000 m2, împărţită în şapte secţiuni dintre care cele mai spectaculoase sunt tunelurile de lumină precum şi parcul tematic al cărui specific se schimbă în fiecare an. cazare în kuwana.

13 / 05.11.2020: kuwana – toba – insula mikimoto – nara – kyoto
mic dejun. În prima parte a zilei ne vom îndrepta spre oraşul toba unde, în golful cu acelaşi nume, se află o importantă atracţie şi anume insula perlelor mikimoto. aici se află memorialul dedicat lui mikimoto kokichi, cercetătorul care după multe strădanii a reuşit să producă pentru prima dată perle de cultură, muzeul perlelor, unde vom afla detalii interesante despre perle, precum şi magazinul de unde cei doritori îşi pot cumpăra o bijuterie care să le amintească pentru totdeauna de acest loc. ne vom îndrepta apoi spre nara, oraş care întruchipează un amestec de stiluri, chinezesc, coreean şi central-asiatic, prima capitală a japoniei şi a doua atracţie turistică importantă din regiunea kansai, după kyoto, veche capitală japoneză care datează din sec. al viii-lea. odată ajunşi la nara vom vizita templul todai-ji (marele buddha), aflat pe lista patrimoniului mondial unesco, cea mai mare clădire din lemn din lume, care adăposteşte o imensă statuie din bronz reprezentându-l pe buddha variocana, buddha adevărului absolut, altarul kasuga, cu cele 4 săli principale, dintre care 3 sunt dedicate războinicilor civili şi una dedicată strămoşilor zeificaţi şi minunatul parc al căprioarelor, unde sunt adăpostite peste o mie de exemplare de căprioare sacre, pe care, respectând o tradiţie religioasă shinto veche de secole, le vom putea hrăni personal. În continuarea zilei ne vom deplasa spre kyoto, vechea capitală a japoniei între anii 794 şi 1868, denumită şi “capitala liniştii şi păcii” datorită numeroaselor grădini zen, faimoasă pentru vechii meşteşugari care modelează bronzul, care creează obiecte incredibile din porţelan, care fac minuni din firele de mătase, dar faimoasă şi pentru echipamentele electronice performante, oraşul fiind astfel locul de întâlnire între cultura japoneză şi cea internaţională. cazare în kyoto.

14 / 06.11.2020: kyoto – osaka
mic dejun. zi dedicată explorării orașului kyoto unde vom descoperi japonia tradiţională, inima sa culturală, cu case vechi, cu peste două mii de temple şi altare, un loc de pelerinaj şi în acelaşi timp un muzeu în aer liber, unde nu mai puţin de 17 locaţii din oraş şi din împrejurimi au fost incluse pe lista patrimoniului mondial unesco. vom face un tur panoramic şi pietonal care va începe cu vizitarea templului kinkakuji, numit pavilionul aurit, un templu poleit cu aur, care se oglindeşte în iazul din faţa sa, urmată de descoperirea unuia dintre locurile care este asociat de viaţa marelui poet matsuo basho, respectiv rakushisha, o modestă locuinţă care i-au aparţinut unuia dintre discipolii maestrului şi unde se spune că acesta din urmă îşi găsea adeseori loc de răgaz şi de inspiraţie. de aici ne vom îndrepta spre un alt templu reprezentativ pentru estetica japoneză, vestit pentru grădinile sale în care muşchiul atent întreţinut joacă rol de decor şi de îndemn la meditaţie, urmat de vizitarea vilei imperiale katsura care a aparţinut ramurii cu acelaşi nume a familiei imperiale şi care constituie unul dintre cele mai frumoase exemple de arhitectură şi amenajare a grădinilor, păstrat intact din sec. al xvii-lea. vom explora apoi străzile din jurul templului kiyomizu, dedicat zeităţii budiste kannon, cea cu unsprezece fețe şi gion-ul, cartier vechi de distracţii, gheişe şi actori kabuki, un loc care care reuşeşte să păstreze vechea ambianță istorică a oraşului. la finalul zilei ne vom îndrepta către osaka pentru cazare.

15 / 07.11.2020: osaka – amsterdam – bucurești
mic dejun. transfer la aeroport pentru plecarea spre amsterdam cu compania klm, zbor kl 868 (11:05 / 15:00), de unde vom pleca spre bucureşti cu zborul kl 1379 (20:45 / 00:30).

16 / 08.11.2020: bucurești
sosire în bucurești la ora 00:30.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 16 zile
  • Categorie hoteluri: 4,3
  • Transport: Avion - Decolare din Bucuresti, Romania

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
24 Octombrie 2020 3,980 € Rezerva

tarife incepand de la 3,980 €

Servicii incluse

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Paris – Tokyo cu compania Air France şi Osaka – Amsterdam – Bucureşti cu compania KLM
- transport continental cu avionul pe ruta: Sapporo – Fukuoka
- transport cu tren de mare viteză pe rutele: Aomori – Hakodate și Hakata – Nagoya
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 13 nopţi cazare în hoteluri de 4* și 3*
- mesele menţionate în program: 13 mic dejunuri și 5 cine
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- croazieră în Golful Matsushima
- tur în Complexul Haguro-san
- plimbare cu barca prin Defileul Geibikei
- vizită la situl arheologic Sannai Maruyanma
- traversare cu ferry-boat-ul de la Kumamoto către Shimambara
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 30.000 euro/pers. (cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, însă care nu este menită a acoperi complicațiile sau recidivele bolilor/afecțiunilor de care dumneavoastră suferiți anterior începerii călătoriei) și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 2000 euro/persoană (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei; se poate încheia turiștilor cu vârsta maximă de 74 ani împliniți

Servicii neincluse

- taxele de aeroport, combustibil, securitate și serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 495 euro/pers şi continentale: 80 euro/pers., care se plătesc o dată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, dacă se aplică
- taxele de intrare la obiectivele turistice menționate în program
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 65 euro/pers., pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de 10 participanţi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
• urcare cu funicularul pe Muntele Hakkodate: aprox. 15 euro/pers.
• urcare cu funicularul pe Muntele Inasa: aprox. 15 euro/pers.

Observatii

ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neintrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

DAL Travel