Vizualizezi oferta circuit Liban, vacanta Liban.

Circuit avion Liban

Circuit Liban
  • Tari: Liban
  • Orase tranzitate:

Descriere

Ziua 1 / 01.10.2020: București – Beirut
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 22:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Tarom).
Ziua 2 / 02.10.2020: București – Beirut
Plecare cu compania Tarom, zbor RO 167 (00:45 / 03:05) spre Beirut, capitala Libanului, cel mai mare oraş din țară, construit pe un promontoriu stâncos din estul Mediteranei. Sosire la Beirut la ora 03:05, unde după formalităţile de viză de pe aeroport vom fi transferaţi pentru odihnă la Hotel Casa D’or 4* (sau similar 4*). După micul dejun vom începe explorarea Beirutului care se bucură de un trecut venerabil, fiind acum 5000 de ani, un oraș prosper de pe coasta feniciană (canaanită). Beirutul, cunoscut ca Poarta Orientului, a avut întotdeauna statutul de singurul oraş cosmopolit din ţară datorită suprafeței mici a Libanului şi care de la independenţă a devenit centrul comercial şi financiar al țării. Numit iniţial Beroth, un cuvânt semitic însemnând „puţ” sau „sursă”, a fost denumit ulterior de fenicieni orașul fântânilor, după care a fost ridicat la rangul de colonie romană ce și-a dobândit în timp drepturile unui oraș roman. Distrus și reconstruit de șapte ori, a deținut titlul de “orașul care refuză să dispară”. Când oraşele cetate Sidon şi Tyr şi-au început declinul în secolul I î.Hr., Berytus, aşa cum se numea atunci, a căpătat mai multă influenţă, dar numai în timpurile romane a devenit un important centru cultural cu faimoasa şcoală romană de drept. Când puterea romană a pălit, influenţa greacă a dominat Bizanţul începând cu sec. al IV-lea d.Hr., iar mai târziu, cruciaţii au dominat oraşul vreme de 200 de ani. De abia la sfârşitul sec. al XIX-lea, după 400 de ani de dominaţie otomană, Beirutul a început să se dezvolte şi să se modernizeze. Deşi războiul a lăsat în ruine centrul oraşului, afacerile au fost mutate în alte părţi ale Beirutului astfel încât comerţul să poată continua. În anii 1990 s-au conceput planuri de reconstrucţie a zonelor afectate de război, care au transformat Beirutul într-un oraş modern dar care încă păstrează izul oriental. Capitala are încă multe atracții de oferit, pe care le vom admira în cadrul turului panoramic de oraș, prilej cu care vom vedea Piaţa Martirilor, Moscheea Al Amine, Universitatea de Drept (din perioada romană), Băile Romane, Clădirile Parlamentului, Catedrala catolică maronită Sf. Gheorghe, Catedrala greco-ortodoxă Sf. Gheorghe, Moscheea Al Omari şi souk-urile tradiţionale. În continuarea zilei vom vizita Muzeul Național unde vom vedea una dintre cele mai mari colecții de artefacte din Orientul Mijlociu, iar la final ne vom putea plimba pe faleza din Raouche, numită ca în toate țările mediteraneene, La Corniche, de unde vom putea fotografia celebra ”Stânca Porumbeilor”. Cină și cazare la Hotel Casa D’or 4* (sau similar 4*).
Ziua 3 / 03.10.2020: Beirut – Baalbeck – Anjar – Ksara – Beirut
Mic dejun. În această zi ne vom îndrepta spre Baalbeck cunoscut ca Orașul Soarelui, amplasat în Valea Bekaa, la est de Râul Litani, unde vom vizita celebrul sit arheologic, unul dintre cele mai misterioase ruine ale Imperiului Roman, un ansamblu de temple monumentale construit între anii 50-150 d.Hr. închinat lui Jupiter, Venus și lui Bacchus, care este situat pe vârful a trei mii de tone de blocuri de piatră. Nici o civilizaţie antică nu putea cunoaşte un procedeu prin care asemenea blocuri gigantice să poată fi transportate, lucru extrem de dificil chiar şi cu ajutorul tehnologiei moderne, cu atât mai mult cu cât amplasarea sitului nu permitea construcţia unei rampe sau a unei baze suficient de ample pentru a transporta pietrele uriaşe. Construcţia templului roman evidenţiază încă odată faptul că acesta a fost ridicat pe o fundaţie mult mai veche, aşezarea pietrelor şi mărimea acestora contrastând puternic cu cele numite Trilithon. În ciuda numeroaselor teorii, unele dintre ele chiar fanteziste, originea blocurilor de piatră din Baalbeck şi a celor care le-au ridicat rămâne o enigmă. Intrat în Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 1984, Templul din Baalbeck este considerat totuşi un monument roman, mulţimea construcţiilor şi a decoraţiunilor din perioada respectivă fiind un exemplu elocvent a măreţiei unui imperiu aflat la apogeu. Ne vom deplasa apoi spre Anjar, inclus de asemenea în Patrimoniul Mondial UNESCO, oraş situat tot în Valea Bekaa, cu o populaţie majoritară armeană. Vom vizita situl arheologic cu ruine care datează din sec. al VIII-lea, ce fac parte din oraşul cu acelaşi nume, construit în perioada omeyadă. Pe vremuri un oraş înfloritor şi un important centru economic al regiunii, Anjar este dovada istoriei îndelungate şi zbuciumate a Libanului. Deoarece Valea Bekaa este și o importantă regiune viticolă, ultima oprire o vom face pentru o degustare de vinuri la Podgoria Chateau Ksara, unde a fost produs de către iezuiți primul vin alb sec din Liban. Întoarcere la Beirut pentru cină și cazare la Hotel Casa D’or 4* (sau similar 4*).
Ziua 4 / 04.10.2020: Beirut – Jeita – Jounieh – Harissa – Byblos – Beirut
Mic dejun. Ziua va debuta cu deplasarea spre Peşterile Jeita, un ansamblu de două peşteri separate, dar interconectate, un labirint de stalactite și stalagmite care se întind pe mai mult de 9 km, pe două nivele, unde vom admira o varietate de formaţiuni carstice și galerii. Vom vizita cu barca o parte din galeriile inferioare locuite din vremuri preistorice, iar galeriile superioare le vom vedea pe jos pe o distanță de aprox. 750 m. Grotele Jeita sunt considerate o bijuterie arhitecturală subterană naturală, incluse în anul 2017 în topul New 7 Wonders of Nature, deținând una dintre cele mai impresionante aglomerări de stalactite și stalacmite din lume, inclusiv cea mai mare stalactică, care are o înălțime de 8,2 m. Ne vom îndrepta apoi spre Jounieh, un oraș de coastă cunoscut pentru stațiunile sale de pe litoral, cu o viață de noapte palpitantă, precum și pentru vechile sale souk-uri. Itinerariul zilei va continua spre Harissa, municipalitate situată în districtul Keserwan, oraş format din Harissa și Daraoun, situat la o altitudine de 550 m deasupra nivelului mării, unde vom face o plimbare cu telecabina pentru a vedea impresionanta statuie a Fecioarei Maria care are o de înălţime 8,5 m. Acest sanctuar al Fecioarei din Liban este un important loc de pelerinaj construit în anul 1904 pentru a 50-a aniversare a dogmei “Concepției Imaculate”. Statuia uriașă include o capelă numită “Fecioara din Liban” ce a fost inaugurată în anul 1908. Vom avea o vedere panoramică din partea superioară a statuii, iar în spatele său vom vedea o bazilică modernă, construită sub forma unei bărci feniciene, răsturnate. De aici ne vom îndrepta spre Byblos, cetatea locuită neîntrerupt în ultimii 7000 ani, locul apariției primului alfabet din lume, unul dintre cele mai vechi oraşe feniciene, care a jucat un rol important în istoria şi răspândirea alfabetului fenician, unde vom vedea vestigii a mai multor civilizaţii care s-au succedat pe teritoriul său. După un tur al castelului cruciaţilor și explorarea orașului vechi din jurul portului, ne vom putea încerca abilitățile de negociatori în vechiul souk, la magazinele de artizanat situate de-a lungul aleilor pietruite. Întoarcere la Beirut pentru pentru cină și cazare la Hotel Casa D’or 4* (sau similar 4*).
Ziua 5 / 05.10.2020: Beirut – Tyre – Maghdouche – Sidon – Eshmun – Beirut
Mic dejun. Plecare spre Tyre, orașul fondatorilor Cartaginei, unde în prezent există importante vestigii arheologice, în special din epoca romană și cele mai frumoase plaje libaneze. Supranumit „Regina Mării”, datorită flotei de care dispunea, Tyre este al patrulea oraş ca mărime al Libanului, considerat legendarul loc de răpire a Europei de către Zeus, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Regele babilonian Nabuconodnosor, Alexandru cel Mare și mulți alți cuceritori, au lăsat în urma lor comori arheologice precum Hipodromul, Arcul de Triumf, Necropolisul, drumurile romane și bizantine etc., însă din păcate, oraşul a fost deteriorat în anul 2006 când a fost folosit ca bază de lansare a rachetelor de către mişcarea Hezbollah, în timpul conflictului israeliano-palestinian. Vom vizita apoi biserica Fecioarei Maria Mantara din Maghdouche, cunoscut loc de pelerinaj despre care se spune că a fost construită pe locul unde Fecioara Maria L-ar fi așteptat pe Iisus, pe când era plecat să propovăduiască în zona Tyre și Sidon. Itinerariul zilei va continua spre Sidon, unul dintre cele mai puternice orașe-stat feniciene, veche cetate în Evul Mediu, adăpost pentru Cavalerii cruciați. Cunoscut ca “orașul pescarilor”, Sidon este al treilea oraș ca mărime din Liban, unul dintre cele mai remarcabile orașe feniciene care datează din sec. al XII-lea î.Hr. bine cunoscut pentru producția de sticlă feniciană purpurie. Vom face un tur panoramic care va include Palatul Debane, Marea Moschee, situl arheologic Al-Mina, strada cu mozaic și catedrala cruciată. Vom vizita Castelul Mării, construit de cruciați în anul 1228 și vechile souk-uri. În orașul vechi vom avea timp liber pentru a explora străduțele vechi pietruite unde se găsesc numeroase magazine cu dulciuri și suveniruri. În continuare vom vizita Templul Eshmun, unde vom descoperi ruinele unui altar fenician, construit de împărații Sidonului, în cinstea zeului orașului. Întoarcere la Beirut pentru cină și cazare la Hotel Casa D’or 4* (sau similar 4*).
Ziua 6 / 06.10.2020: Beirut – Chouf – Deir Al Qamar – Beit ed-Dine – Beirut
Mic dejun. Dimineața ne vom îndrepta spre zona Chouf, una dintre cele mai verzi zone din țară pentru a vizita Deir Al Qamar, “Mănăstirea Lunii”, o localitate pitorească din sudul Libanului, cu multe clădiri istorice foarte bine conservate, cu case de piatră cu acoperiș din țiglă roșie, renumit pentru palatele sale care vă vor dezvălui vechiul stil de arhitectură libanez. În perioada secolelor XVIXVIII, Deir Al Qamar a fost capitala și reședința guvernatorilor din Liban, iar în timpul apogeului său, orașul era centrul tradiției literare libaneze, acesta fiind primul oraş din Liban care avea o municipalitate în anul 1864 fiind în același timp locul de naștere al multor personalități bine cunoscute, artiști, scriitori și politicieni. Deir Al Qamar cunoscut și pentru arhitectura sa feudală, cu străzi înguste și grădini pitorești, a fost listat în Patrimoniul Mondial UNESCO. Ne vom deplasa apoi spre Beit ed-Dine, scaunul emirilor libanezi din perioada otomană, unde vom vizita palatul construit de emirul Bechir la începutul sec. al XIX-lea, după care ne vom întoarcere la Beirut pentru cină și cazare la Hotel Casa D’or 4* (sau similar 4*).
Ziua 7 / 07.10.2020: Beirut – Cedars Forest – Bsharri – Valea Qadisha – Beirut
Mic dejun. Plecare spre rezervația Cedars Forest of God – Pădurea de Cedrii a Domnului, celebra pădure seculară, al cărui renume a străbătut istoria și care astăzi reprezintă unul dintre cele mai cunoscute şi preţuite monumente ale naturii de pe Terra, incluse în Patrimoniul Mondial Natural UNESCO, unde există 2 cedri în vârstă de 3000 de ani și 10 cedri în vârstă de 1000 de ani. La umbra lor au poposit personaje din Vechiul şi Noul Testament, precum şi numeroşi oameni care au marcat antichitatea. Menționați de peste 100 de ori în Biblie și în Proclamația Marelui Liban din anul 1920, Cedrus libani poate trăi chiar 3000 mii de ani. Se spune că atât Templul lui Solomon din Ierusalim cât și corabia lui Nabucodonosor au fost construite din lemnul acestor arbori. În mod miraculos, o parte dintre aceste păduri au reuşit să supravieţuiască furiei fierăstraielor, cu atât mai mult cu cât cedrii cresc într-o ţară aridă, dintr-o regiune deşertică, unde lemnul este o resursă rară şi foarte preţuită. Religiile, poezia, artele frumoase, mitologia şi istoria, toate au celebrat şi onorat aceşti copaci. De aici ne vom îndrepta spre Bsharri, situat la o altitudine de 1450 m și care găzduiește cea mai veche zonă de schi, stațiunea de schi Cedars și primul teleschi din Liban, construit în anul 1953. În orașul unde s-a născut poetul, pictorul și sculptorul Khalil Gibran, autorul celebrei cărți Profetul, cel mai bine vândut autor după Shakespeare și Lao Tse, vom vizita muzeul dedicat acestuia. Vom continua cu Valea Qadisha, o fortăreață naturală și spirituală a maroniților, cu o legătură directă cu tradițiile monahale din primele secole creștine. În traducere din limba aramaică, “Qadisha” înseamnă “sfânt”, motiv pentru care nu ne vom mira că vom descoperi capele, schituri și mănăstiri tăiate în stâncă, locuite încă din mileniul III î.Hr. De-a lungul timpului, atmosfera locului a atras nu numai creștini, ci și musulmani, iar geografia văii a protejat refugiați din diverse epoci, începând cu perioada persecuțiilor romane și până la războiul civil din deceniile recente. Ne vom deplasa spre Mănăstirea St. Antoine, în arabă Mar Antonios Qozhaya, inițial un schit locuit din Evul Mediu, care este parțial așezată în peșteri, una dintre cele mai importante mănăstiri din vale, popular loc de pelerinaj. În sec. al XVI-lea, mănăstirea era sediul primei tipografii a lumii islamico-arabe, cu caractere siriene, prima lucrare tipărită între secolele XVI și XVII fiind Cartea Psalmilor lui David. În Imperiul islamico-arab, imprimarea a fost interzisă și astfel, Coranul a fost imprimat numai două sute de ani mai târziu. Întoarcere la Beirut pentru cină și cazare la Hotel Casa D’or 4* (sau similar 4*).
Ziua 8 / 08.10.2020: Beirut – Tripoli – Batroun – Beirut
Mic dejun. În prima parte a zilei vom pleca spre Tripoli, cel mai mare oraș din nordul Libanului, al doilea oraș ca mărime din țară, situat la o distanță de 85 km nord de Beirut, fiind capitala Guvernoratului de Nord și a districtului Tripoli. Vom vizita orașul situat la Marea Mediterană de Est care este și cel mai nordic port din Liban, cunoscut ca fiind capitala nordului, fondat de confederația a trei orașe feniciane: Sidon, Tyr și Insula Arados. În anul 800 î.Hr. Tripoli deținea în larg un șir de patru insule mici, cea mai mare fiind numită “insula palmierilor” sau “insula iepurilor”, aceasta fiind protejată de UNESCO din anul 1992. Numele său provine de la numărul mare de iepuri care populau insula în timpul mandatului francez, la începutul sec. al XX-lea. În prezent, aici se află şi o rezervație națională pentru broaştele țestoase verzi, păsări rare şi iepuri. Vom vedea că multe dintre principalele monumente ale orașului datează din epoca islamică, precum Marea Moschee, Moscheea Taynal, madras-urile, caravansary-urile, khan-urile și vestitele souk-uri. 45 de clădiri din oraș care datează din sec. al XIV-lea au fost înregistrate ca situri istorice iar 12 moschei din perioada mamelucilor și otomanilor au supraviețuit împreună cu un număr egal de medrese sau școli teologice. Vom admira Cetatea cruciaților, construită de Raymond de Saint Gilles care domină orașul vechi din anul 1102, după care vom avea timp liber pentru că merită vizitate magazinele de parfumuri, pielărie, producători de săpun și alți artizani, totul într-un mediu care aproape că nu s-a schimbat încă din Evul Mediu. Ne vom deplasa apoi spre încântătorul oraș costal Batroun, un înfloritor port din vremea fenicienilor, unul dintre cele mai vechi oraşe ale lumii menţionat în tăbliţele de la Tell el-Amarna din Egipt (sec. al XIV-lea î.Hr.). Ne vom plimba prin souk-ul încununat cu arcade de piatră, vom admira Zidul Fenician, fost zid de apărare împotriva furiilor mării şi mai ales a năvălitorilor, vechiul fort fenician, ruinele teatrului Roman, vom admira opera arhitecturală romano-bizantină a Catedralei Sfântul Ștefan, vom continua cu capela Fecioarei Maria, și în cele din urmă stadionul sculptat în stâncă. Întoarcere la Beirut pentru cină de rămas bun cu spectacol tradițional. Transfer la aeroport pentru zborul spre casă.
Ziua 9 / 09.10.2020: Beirut – Bucureşti
Plecare spre București cu compania Tarom, zbor RO 168 (03:50 / 06:20).

ziua 1 / 01.10.2020: bucurești – beirut
Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul henri coandă, la ora 22:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei tarom).

2 / 02.10.2020: bucurești – beirut
plecare cu compania tarom, zbor ro 167 (00:45 / 03:05) spre beirut, capitala libanului, cel mai mare oraş din țară, construit pe un promontoriu stâncos din estul mediteranei. sosire la beirut la ora 03:05, unde după formalităţile de viză de pe aeroport vom fi transferaţi pentru odihnă la hotel casa d’or 4* (sau similar 4*). după micul dejun vom începe explorarea beirutului care se bucură de un trecut venerabil, fiind acum 5000 de ani, un oraș prosper de pe coasta feniciană (canaanită). beirutul, cunoscut ca poarta orientului, a avut întotdeauna statutul de singurul oraş cosmopolit din ţară datorită suprafeței mici a libanului şi care de la independenţă a devenit centrul comercial şi financiar al țării. numit iniţial beroth, un cuvânt semitic însemnând „puţ” sau „sursă”, a fost denumit ulterior de fenicieni orașul fântânilor, după care a fost ridicat la rangul de colonie romană ce și-a dobândit în timp drepturile unui oraș roman. distrus și reconstruit de șapte ori, a deținut titlul de “orașul care refuză să dispară”. când oraşele cetate sidon şi tyr şi-au început declinul în secolul i î.hr., berytus, aşa cum se numea atunci, a căpătat mai multă influenţă, dar numai în timpurile romane a devenit un important centru cultural cu faimoasa şcoală romană de drept. când puterea romană a pălit, influenţa greacă a dominat bizanţul începând cu sec. al iv-lea d.hr., iar mai târziu, cruciaţii au dominat oraşul vreme de 200 de ani. de abia la sfârşitul sec. al xix-lea, după 400 de ani de dominaţie otomană, beirutul a început să se dezvolte şi să se modernizeze. deşi războiul a lăsat în ruine centrul oraşului, afacerile au fost mutate în alte părţi ale beirutului astfel încât comerţul să poată continua. În anii 1990 s-au conceput planuri de reconstrucţie a zonelor afectate de război, care au transformat beirutul într-un oraş modern dar care încă păstrează izul oriental. capitala are încă multe atracții de oferit, pe care le vom admira în cadrul turului panoramic de oraș, prilej cu care vom vedea piaţa martirilor, moscheea al amine, universitatea de drept (din perioada romană), băile romane, clădirile parlamentului, catedrala catolică maronită sf. gheorghe, catedrala greco-ortodoxă sf. gheorghe, moscheea al omari şi souk-urile tradiţionale. În continuarea zilei vom vizita muzeul național unde vom vedea una dintre cele mai mari colecții de artefacte din orientul mijlociu, iar la final ne vom putea plimba pe faleza din raouche, numită ca în toate țările mediteraneene, la corniche, de unde vom putea fotografia celebra ”stânca porumbeilor”. cină și cazare la hotel casa d’or 4* (sau similar 4*).

3 / 03.10.2020: beirut – baalbeck – anjar – ksara – beirut
mic dejun. În această zi ne vom îndrepta spre baalbeck cunoscut ca orașul soarelui, amplasat în valea bekaa, la est de râul litani, unde vom vizita celebrul sit arheologic, unul dintre cele mai misterioase ruine ale imperiului roman, un ansamblu de temple monumentale construit între anii 50-150 d.hr. închinat lui jupiter, venus și lui bacchus, care este situat pe vârful a trei mii de tone de blocuri de piatră. nici o civilizaţie antică nu putea cunoaşte un procedeu prin care asemenea blocuri gigantice să poată fi transportate, lucru extrem de dificil chiar şi cu ajutorul tehnologiei moderne, cu atât mai mult cu cât amplasarea sitului nu permitea construcţia unei rampe sau a unei baze suficient de ample pentru a transporta pietrele uriaşe. construcţia templului roman evidenţiază încă odată faptul că acesta a fost ridicat pe o fundaţie mult mai veche, aşezarea pietrelor şi mărimea acestora contrastând puternic cu cele numite trilithon. În ciuda numeroaselor teorii, unele dintre ele chiar fanteziste, originea blocurilor de piatră din baalbeck şi a celor care le-au ridicat rămâne o enigmă. intrat în patrimoniul mondial unesco din anul 1984, templul din baalbeck este considerat totuşi un monument roman, mulţimea construcţiilor şi a decoraţiunilor din perioada respectivă fiind un exemplu elocvent a măreţiei unui imperiu aflat la apogeu. ne vom deplasa apoi spre anjar, inclus de asemenea în patrimoniul mondial unesco, oraş situat tot în valea bekaa, cu o populaţie majoritară armeană. vom vizita situl arheologic cu ruine care datează din sec. al viii-lea, ce fac parte din oraşul cu acelaşi nume, construit în perioada omeyadă. pe vremuri un oraş înfloritor şi un important centru economic al regiunii, anjar este dovada istoriei îndelungate şi zbuciumate a libanului. deoarece valea bekaa este și o importantă regiune viticolă, ultima oprire o vom face pentru o degustare de vinuri la podgoria chateau ksara, unde a fost produs de către iezuiți primul vin alb sec din liban. Întoarcere la beirut pentru cină și cazare la hotel casa d’or 4* (sau similar 4*).

4 / 04.10.2020: beirut – jeita – jounieh – harissa – byblos – beirut
mic dejun. ziua va debuta cu deplasarea spre peşterile jeita, un ansamblu de două peşteri separate, dar interconectate, un labirint de stalactite și stalagmite care se întind pe mai mult de 9 km, pe două nivele, unde vom admira o varietate de formaţiuni carstice și galerii. vom vizita cu barca o parte din galeriile inferioare locuite din vremuri preistorice, iar galeriile superioare le vom vedea pe jos pe o distanță de aprox. 750 m. grotele jeita sunt considerate o bijuterie arhitecturală subterană naturală, incluse în anul 2017 în topul new 7 wonders of nature, deținând una dintre cele mai impresionante aglomerări de stalactite și stalacmite din lume, inclusiv cea mai mare stalactică, care are o înălțime de 8,2 m. ne vom îndrepta apoi spre jounieh, un oraș de coastă cunoscut pentru stațiunile sale de pe litoral, cu o viață de noapte palpitantă, precum și pentru vechile sale souk-uri. itinerariul zilei va continua spre harissa, municipalitate situată în districtul keserwan, oraş format din harissa și daraoun, situat la o altitudine de 550 m deasupra nivelului mării, unde vom face o plimbare cu telecabina pentru a vedea impresionanta statuie a fecioarei maria care are o de înălţime 8,5 m. acest sanctuar al fecioarei din liban este un important loc de pelerinaj construit în anul 1904 pentru a 50-a aniversare a dogmei “concepției imaculate”. statuia uriașă include o capelă numită “fecioara din liban” ce a fost inaugurată în anul 1908. vom avea o vedere panoramică din partea superioară a statuii, iar în spatele său vom vedea o bazilică modernă, construită sub forma unei bărci feniciene, răsturnate. de aici ne vom îndrepta spre byblos, cetatea locuită neîntrerupt în ultimii 7000 ani, locul apariției primului alfabet din lume, unul dintre cele mai vechi oraşe feniciene, care a jucat un rol important în istoria şi răspândirea alfabetului fenician, unde vom vedea vestigii a mai multor civilizaţii care s-au succedat pe teritoriul său. după un tur al castelului cruciaţilor și explorarea orașului vechi din jurul portului, ne vom putea încerca abilitățile de negociatori în vechiul souk, la magazinele de artizanat situate de-a lungul aleilor pietruite. Întoarcere la beirut pentru pentru cină și cazare la hotel casa d’or 4* (sau similar 4*).

5 / 05.10.2020: beirut – tyre – maghdouche – sidon – eshmun – beirut
mic dejun. plecare spre tyre, orașul fondatorilor cartaginei, unde în prezent există importante vestigii arheologice, în special din epoca romană și cele mai frumoase plaje libaneze. supranumit „regina mării”, datorită flotei de care dispunea, tyre este al patrulea oraş ca mărime al libanului, considerat legendarul loc de răpire a europei de către zeus, inclus în patrimoniul mondial unesco. regele babilonian nabuconodnosor, alexandru cel mare și mulți alți cuceritori, au lăsat în urma lor comori arheologice precum hipodromul, arcul de triumf, necropolisul, drumurile romane și bizantine etc., însă din păcate, oraşul a fost deteriorat în anul 2006 când a fost folosit ca bază de lansare a rachetelor de către mişcarea hezbollah, în timpul conflictului israeliano-palestinian. vom vizita apoi biserica fecioarei maria mantara din maghdouche, cunoscut loc de pelerinaj despre care se spune că a fost construită pe locul unde fecioara maria l-ar fi așteptat pe iisus, pe când era plecat să propovăduiască în zona tyre și sidon. itinerariul zilei va continua spre sidon, unul dintre cele mai puternice orașe-stat feniciene, veche cetate în evul mediu, adăpost pentru cavalerii cruciați. cunoscut ca “orașul pescarilor”, sidon este al treilea oraș ca mărime din liban, unul dintre cele mai remarcabile orașe feniciene care datează din sec. al xii-lea î.hr. bine cunoscut pentru producția de sticlă feniciană purpurie. vom face un tur panoramic care va include palatul debane, marea moschee, situl arheologic al-mina, strada cu mozaic și catedrala cruciată. vom vizita castelul mării, construit de cruciați în anul 1228 și vechile souk-uri. În orașul vechi vom avea timp liber pentru a explora străduțele vechi pietruite unde se găsesc numeroase magazine cu dulciuri și suveniruri. În continuare vom vizita templul eshmun, unde vom descoperi ruinele unui altar fenician, construit de împărații sidonului, în cinstea zeului orașului. Întoarcere la beirut pentru cină și cazare la hotel casa d’or 4* (sau similar 4*).

6 / 06.10.2020: beirut – chouf – deir al qamar – beit ed-dine – beirut
mic dejun. dimineața ne vom îndrepta spre zona chouf, una dintre cele mai verzi zone din țară pentru a vizita deir al qamar, “mănăstirea lunii”, o localitate pitorească din sudul libanului, cu multe clădiri istorice foarte bine conservate, cu case de piatră cu acoperiș din țiglă roșie, renumit pentru palatele sale care vă vor dezvălui vechiul stil de arhitectură libanez. În perioada secolelor xvi – xviii, deir al qamar a fost capitala și reședința guvernatorilor din liban, iar în timpul apogeului său, orașul era centrul tradiției literare libaneze, acesta fiind primul oraş din liban care avea o municipalitate în anul 1864 fiind în același timp locul de naștere al multor personalități bine cunoscute, artiști, scriitori și politicieni. deir al qamar cunoscut și pentru arhitectura sa feudală, cu străzi înguste și grădini pitorești, a fost listat în patrimoniul mondial unesco. ne vom deplasa apoi spre beit ed-dine, scaunul emirilor libanezi din perioada otomană, unde vom vizita palatul construit de emirul bechir la începutul sec. al xix-lea, după care ne vom întoarcere la beirut pentru cină și cazare la hotel casa d’or 4* (sau similar 4*).

7 / 07.10.2020: beirut – cedars forest – bsharri – valea qadisha – beirut
mic dejun. plecare spre rezervația cedars forest of god – pădurea de cedrii a domnului, celebra pădure seculară, al cărui renume a străbătut istoria și care astăzi reprezintă unul dintre cele mai cunoscute şi preţuite monumente ale naturii de pe terra, incluse în patrimoniul mondial natural unesco, unde există 2 cedri în vârstă de 3000 de ani și 10 cedri în vârstă de 1000 de ani. la umbra lor au poposit personaje din vechiul şi noul testament, precum şi numeroşi oameni care au marcat antichitatea. menționați de peste 100 de ori în biblie și în proclamația marelui liban din anul 1920, cedrus libani poate trăi chiar 3000 mii de ani. se spune că atât templul lui solomon din ierusalim cât și corabia lui nabucodonosor au fost construite din lemnul acestor arbori. În mod miraculos, o parte dintre aceste păduri au reuşit să supravieţuiască furiei fierăstraielor, cu atât mai mult cu cât cedrii cresc într-o ţară aridă, dintr-o regiune deşertică, unde lemnul este o resursă rară şi foarte preţuită. religiile, poezia, artele frumoase, mitologia şi istoria, toate au celebrat şi onorat aceşti copaci. de aici ne vom îndrepta spre bsharri, situat la o altitudine de 1450 m și care găzduiește cea mai veche zonă de schi, stațiunea de schi cedars și primul teleschi din liban, construit în anul 1953. În orașul unde s-a născut poetul, pictorul și sculptorul khalil gibran, autorul celebrei cărți profetul, cel mai bine vândut autor după shakespeare și lao tse, vom vizita muzeul dedicat acestuia. vom continua cu valea qadisha, o fortăreață naturală și spirituală a maroniților, cu o legătură directă cu tradițiile monahale din primele secole creștine. În traducere din limba aramaică, “qadisha” înseamnă “sfânt”, motiv pentru care nu ne vom mira că vom descoperi capele, schituri și mănăstiri tăiate în stâncă, locuite încă din mileniul iii î.hr. de-a lungul timpului, atmosfera locului a atras nu numai creștini, ci și musulmani, iar geografia văii a protejat refugiați din diverse epoci, începând cu perioada persecuțiilor romane și până la războiul civil din deceniile recente. ne vom deplasa spre mănăstirea st. antoine, în arabă mar antonios qozhaya, inițial un schit locuit din evul mediu, care este parțial așezată în peșteri, una dintre cele mai importante mănăstiri din vale, popular loc de pelerinaj. În sec. al xvi-lea, mănăstirea era sediul primei tipografii a lumii islamico-arabe, cu caractere siriene, prima lucrare tipărită între secolele xvi și xvii fiind cartea psalmilor lui david. În imperiul islamico-arab, imprimarea a fost interzisă și astfel, coranul a fost imprimat numai două sute de ani mai târziu. Întoarcere la beirut pentru cină și cazare la hotel casa d’or 4* (sau similar 4*).

8 / 08.10.2020: beirut – tripoli – batroun – beirut
mic dejun. În prima parte a zilei vom pleca spre tripoli, cel mai mare oraș din nordul libanului, al doilea oraș ca mărime din țară, situat la o distanță de 85 km nord de beirut, fiind capitala guvernoratului de nord și a districtului tripoli. vom vizita orașul situat la marea mediterană de est care este și cel mai nordic port din liban, cunoscut ca fiind capitala nordului, fondat de confederația a trei orașe feniciane: sidon, tyr și insula arados. În anul 800 î.hr. tripoli deținea în larg un șir de patru insule mici, cea mai mare fiind numită “insula palmierilor” sau “insula iepurilor”, aceasta fiind protejată de unesco din anul 1992. numele său provine de la numărul mare de iepuri care populau insula în timpul mandatului francez, la începutul sec. al xx-lea. În prezent, aici se află şi o rezervație națională pentru broaştele țestoase verzi, păsări rare şi iepuri. vom vedea că multe dintre principalele monumente ale orașului datează din epoca islamică, precum marea moschee, moscheea taynal, madras-urile, caravansary-urile, khan-urile și vestitele souk-uri. 45 de clădiri din oraș care datează din sec. al xiv-lea au fost înregistrate ca situri istorice iar 12 moschei din perioada mamelucilor și otomanilor au supraviețuit împreună cu un număr egal de medrese sau școli teologice. vom admira cetatea cruciaților, construită de raymond de saint gilles care domină orașul vechi din anul 1102, după care vom avea timp liber pentru că merită vizitate magazinele de parfumuri, pielărie, producători de săpun și alți artizani, totul într-un mediu care aproape că nu s-a schimbat încă din evul mediu. ne vom deplasa apoi spre încântătorul oraș costal batroun, un înfloritor port din vremea fenicienilor, unul dintre cele mai vechi oraşe ale lumii menţionat în tăbliţele de la tell el-amarna din egipt (sec. al xiv-lea î.hr.). ne vom plimba prin souk-ul încununat cu arcade de piatră, vom admira zidul fenician, fost zid de apărare împotriva furiilor mării şi mai ales a năvălitorilor, vechiul fort fenician, ruinele teatrului roman, vom admira opera arhitecturală romano-bizantină a catedralei sfântul Ștefan, vom continua cu capela fecioarei maria, și în cele din urmă stadionul sculptat în stâncă. Întoarcere la beirut pentru cină de rămas bun cu spectacol tradițional. transfer la aeroport pentru zborul spre casă.

9 / 09.10.2020: beirut – bucureşti
plecare spre bucurești cu compania tarom, zbor ro 168 (03:50 / 06:20).

Detalii tarife circuit

  • Durata: 9 zile
  • Categorie hoteluri: 4
  • Transport: Avion - Decolare din Bucuresti, Romania

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
01 Octombrie 2020 985 € Rezerva

tarife incepand de la 985 €

Servicii incluse

- transport intercontinental cu avionul pe ruta: Bucureşti – Beirut – Bucureşti cu compania Tarom
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 7 nopţi cazare în Beirut la hotel de 4*
- mesele menţionate în program: 7 mic dejunuri, 6 cine și 1 cină de rămas bun cu spectacol tradițional
- transferurile şi tururile menţionate în program
- tur panoramic și vizite cu ghid local în Beirut
- vizitarea sitului arheologic din Baalbeck
- vizitarea sitului arheologic de la Anjar
- degustare de vinuri la podgoria Chateau Ksara din Valea Bekaa
- vizitarea galeriilor superioare ale peșterii Jeita și plimbare cu barca prin galeriile inferioare
- urcare cu telecabina până la celebra statuie a Fecioarei Maria din Harissa
- vizite cu ghid local în Byblos
- vizite cu ghid local în Tyre
- vizitarea busericii Fecioarei Maria Mantara din Maghdouche
- vizite cu ghid local în Sidon
- vizitarea templului Eshmun
- vizite cu ghid local în Deir Al Qamar
- vizitarea palatului din Beit ed-Dine
- vizitarea rezervației de cedrii din Bsharri – Cedars Forest of God (pădurea de cedrii a Domnului)
- vizitarea muzeului dedicat lui Khalil Gibran din Bsharri
- vizitarea Mănăstirii St. Antoine din Valea Qadisha
- tur panoramic cu ghid local în Tripoli
- vizite cu ghid local în Tripoli
- vizite cu ghid local în Batroun
- taxe de intrare la obiectivele menţionate în program
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 30.000 euro/pers. (cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, însă care nu este menită a acoperi complicațiile sau recidivele bolilor/afecțiunilor de care dumneavoastră suferiți anterior începerii călătoriei) și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă tariful total al circuitului (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei; se poate încheia turiștilor cu vârsta maximă de 74 ani împliniți

Servicii neincluse

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 199 euro/persoană care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai dacă se aplică
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 40 euro/persoană, pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opționale care se pot realiza cu un număr minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcție de timpul disponibil, la fața locului, se mai pot organiza și alte excursii opţionale propuse de partenerul local; tarifele de mai jos sunt valabile pentru un minim de 15 participanți:

Observatii

ACTE NECESARE PENTRU OBŢINEREA VIZELOR:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei cu 2 pagini libere pentru aplicarea vizelor
- nu se acceptă paşaport temporar
Nu este permisă intrarea în Liban pentru cetățenii români care dețin în pașaport o viză de intrare în Israel

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neintrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
– cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

DAL Travel