Vizualizezi oferta circuit Malta, circuit Italia, vacanta Malta, vacanta Italia.

Circuit avion Malta, Italia

Circuit Malta
  • Tari: Malta, Italia
  • Orase tranzitate: Valletta, Taormina, Siracusa, Catania

Descriere

Ziua 1 (09.10): BUCURESTIMALTA (QAWRA)
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 18:00 pentru imbarcare pe zborul companiei Wizz Air spre Malta, cu decolare la ora 20:25.
Sosire in Malta la ora locala 21:50. Transfer din aeroport catre hotel.
Cazare Hotel Santana 4* sau similar.
Ziua 2 (10.10): ST PAUL’S BAYVALLETTA (excursie inclusa)
Mic dejun. Astazi vom vizita impreuna capitala insulei, frumosul oras Valetta. Impresionantul orasfortareata a fost construit de Cavalerii Ioaniti dupa Marele Asediu din 1565. In intregul oras se gasesc peste 300 de monumente din perioada medievala. Pe parcursul turului vor putea fi
admirate si cele mai importante cladiri care au apartinut Ordinului Cavalerilor Ioaniti:
Catedrala Sfantului Ioan, un lacas de cult in stil baroc care adaposteste una dintre cele mai importante picturi ale lui Caravaggio, “Decapitarea”; Palatul Marilor Maestri si Gradinile Barracca. Veti descoperi in capitala: bastioane, metereze, piatete, gradini iar la final o sa va bucurati de timp liber in care puteti continua pe cont propriu explorarea capitalei si puteti face cumparaturi. Cazare Hotel Santana 4* sau similar.
Ziua 3 (11.10): ST PAUL’S BAYGROTA ALBASTRAMARSAXLOKKBIRGUCOSPICUASENGLEA (optional)
Mic dejun. Va propunem o excursie optionala de o zi in care vom explora unele dintre cele mai cunoscute atractii din sudul insulei Malta: Grota Albastra, Marsaxlokk (un sat pescaresc traditional) si cele trei orase Birgu, Cospicua si Senglea.
O plimbare cu barca ne va purta pe sub arcada de 42 de metri inaltime si vom patrunde in Grota Albastra, pentru a ne bucura de jocul fabulos de lumini pe care natura l-a lasat ascuns de restul lumii.
De asemenea in cadrul excursiei vom vizita si traditionalul port din Marsaxlokk, port care se bucura de o istorie veche de doua milenii si de o atmosfera aparte. Aici veti fi incantati de culorile barcilor luzzu (vopsite in nuante de galben, albastru, rosu sau verde) care plutesc usor pe mare.
Micul port este intesat de barci pe care pescarii le-au denumit dupa bunul plac.
Iar la final vom vedea tripticul maltez: Birgu, Cospicua si Senglea, cele trei orase asezate la est de capitala insulei,
Valletta. Birgu (Vittoriosa) este un oras puternic fortificat, datorita asediilor Otomane din perioada medievala si unde se poate admira Fortul Saint Angello. Orasul Cospicua a fost fortificat tot de catre Ordinul Cavalerilor Ioaniti, incepand cu secolul XVII, aici aflandu-se de altfel si santierul naval, utilizat extrem de mult in special in timpul dominatiei britanice. Al treilea dintre cele trei orase este Senglea, cunoscut si sub denumirea de Civita Invicta (Orasul Neinvins),datorita rezistentei opuse in timpul Marelui Asediu din 1565, care s-a soldat cu victoria crestinilor.
Basilica din Senglea este cel mai important obiectiv din oras, gazduind una dintre cele mai venerate statui ale Fecioarei din intreaga insula (Marija Bambina). Senglea e cel mai mic oras al Maltei si are o populatie de aproximativ 3000 de locuitori. Cazare Hotel Santana 4* sau similar.
Ziua 4 (12.10): ST PAUL’S BAYGOZO (excursie optionala)
Mic dejun. Pentru aceasta zi venim cu o noua propunere a unei excursii optionale care va va purta pe insula Gozo, o insula ce dispune de un patrimoniu turistic natural bogat si diversificat. Gozo este situata la o distanta de numai o jumatate de ora cu feribotul fata de principala insula a arhipelagului maltez.
Este o insula incarcata de legende, bogata in situri arheologice, forturi medievale si panorame uimitoare. Insula se mandreste si cu unul dintre templele preistorice cele mai bine conservate din arhipelag: Ggantija (inclus in patrimoniul UNESCO).
Printre cele mai importante atractii din Gozo, se numara: capitala insulei, Victoria, Citadela (cetatea medievala), golful Dwejra, unde se poate admira dramatica intalnire dintre stanca si mare si templul preistoric Ggantija. Insula, considerata in antichitate, patria legendara a nimfei Calypso, este un refugiu pitoresc cu sate traditionale, drumuri serpuite si vederi panoramice spectaculoase.
Cazare Hotel Santana 4* sau similar.
Ziua 5 (13.10): ST PAUL’S BAYVALLETTAPOZZALLOTAORMINAGIARDINI NAXOS (330 km)
Astazi, dupa predarea camerelor (dimineata foarte devreme, in jurul orei 5), vom pleca spre Sicilia. In portul din Valletta ne vom imbarca pe feribot pentru a ajunge in Pozzallo si a ne continua periplul pe o alta insula cu o istorie bogata si impresionanta, si anume Sicilia. Calatoria cu feribotul va dura aproximativ 2 ore. Odata ajunsi in Sicilia ne vom indrepta spre zona orasului Taormina.
Taormina este unul dintre cele mai frumoase orase din Sicilia, situat pe Muntele Tauro, deasupra a doua golfuri a caror imagine este parca desprinsa dintr-o carte postala, cu vulcanul Etna in fundal. Vom face impreuna un tur pietonal in centrul istoric al orasului cu ghidul local.
Taormina ne va incanta cu centrul sau istoric cu stradute inguste, cu renumitul teatru grec care dateaza din secolul al IIIlea î.Hr., cu gradinile pline de flori si verdeata.
Teatrul grec din Taormina este al doilea ca marime din Sicilia dupa cel din Siracuza si este folosit in prezent ca loc de desfasurare a spectacolelor de teatru si a concertelor de muzica clasica (intrarea este optionala). Amfiteatrul si zidul din spatele scenei s-au pastrat foarte bine pana in zilele noastre si ofera peisajului un farmec deosebit.
Cazare si cina inclusa la Hotel Sporting Baia 4* sau similar in statiunea Giardini Naxos.
Ziua 6 (14.10): GIARDINI NAXOS
Mic dejun. Vom avea timp liber la dispozitie sa ne relaxam si sa ne plimbam prin statiune. Plaja din Giardini Naxos se deschide spre golf, intre Cap Taormina in nord-vest si Cap Schiso in sud. Puteti ajunge din Giardini Naxos in aproximativ 30 min cu autobuzul in Taormina.
Cazare si cina inclusa la Hotel Sporting Baia 4* sau similar.
Ziua 7 (15.10): GIARDINI NAXOSPIAZZA ARMERINACALTAGIRONE (excursie optionala) Mic dejun. Pentru aceasta zi va propunem o excursie optionala, in care vom vizita unele dintre cele mai importante vestigii istorice ale zonei. Vom vedea Villa Romana del Casale, o vila romana din secolul al IV-lea d.Hr, foarte bine pastrata. Aceasta vila este simbolul exploatarii rurale din perioada romana, pe care se baza economia agricola a Imperiului Roman de Vest. Vila, una dintre cele mai luxoase de felul sau, este remarcabila pentru bogatia si calitatea mozaicurilor policrome cu care sunt decorate aproape toate incaperile; acestea sunt cele mai fine mozaicuri in situ din toata lumea romana.
Tot in cadrul excursiei de astazi vom vizita si orasul Caltagirone, vestit oras sicilian, cunoscut in special pentru ceramica pictata de catre mesterii locali. Atelierele din oras furnizeaza de sute de ani ceramica pentru decorul multor biserici de pe insula.Una dintre cele mai frumoase cladiri in stil baroc ale orasului Caltagirone este biserica Santa Maria del Monte, pe care o vom vizita.
Cazare si cina inclusa la Hotel Sporting Baia 4* sau similar.
Ziua 8 (16.10) : GIARDINI NAXOSAGRIGENTOVALLE DEI TEMPLI (excursie optionala)
Mic dejun. Astazi vom pleca intr-o excursie optionala spre Agrigento, unde vom vedea ruinele orasului grec Akragas infiintat de colonistii greci in sec. VI i.Hr. Orasul a devenit rapid unul dintre cele mai importante si bogate din Magna Graecia, colonie greceasca ce cuprindea tot sudul Italiei. In interiorul sitului arheologic putem vedea templele foarte bine pastrate, iar cele mai frumoase sunt: templul Herei, templul lui Heracle si templul Concordia. Valea Templelor reprezinta o incursiune extraordinara in istoria antica locala.
Cazare si cina inclusa la Hotel Sporting Baia 4* sau similar.
Ziua 9 (17.10) : GIARDINI NAXOSSIRACUZAORTIGIANOTO (excursie optionala)
Mic dejun. In cadrul excursiei optionale de astazi va fi randul Siracuzei – celebrul oras al lui Arhimede – sa ne impresioneze. Aici se afla ruinele celei mai frumoase si mai importante colonii grecesti din Magna Graecia. In parcul arheologic Neapolis vom putea admira vestigii care dateaza atat din perioada greaca, din sec al V-lea i.Hr, dar si din perioada romana. Teatrul grec, ruinele teatrului roman, pestera Cordari, si “urechea” lui Dionysos sunt doar cateva din vestigiile ce pot fi vazute aici. Siracuza veche este un exemplu unic de dezvoltare a civilizatiei mediteraneene timp de trei milenii si pentru acest motiv a fost inclusa pe lista Patrimoniului Universal UNESCO. Centrul istoric al orasului Siracuza este situat pe insula Ortigia. Aici vom putea vedea Fantana Dianei, Templul Minervei, Fantana Arethusa si Catedrala din Siracuza construita peste templul zeitei Atena. Noto este ultima oprire in aceasta zi. Pitorescul oras sicilian, la baza o fosta colonie greaca, surprinde prin zestrea baroca pe care o afiseaza la fiecare pas. Cazare si cina inclusa la Hotel Sporting Baia 4* sau similar.
Ziua 10 (18.10) : GIARDINI NAXOSCATANIABUCURESTI
Mic dejun. Dupa predarea camerelor, la ora 12:00 se va face transferul catre aeroportul din Catania pentru imbarcare pe zborul Wizz Air spre Bucuresti cu decolare la ora locala 16:00. Sosire in Bucuresti la ora locala 19:15.

ziua 1 (09.10): bucuresti – malta (qawra)
intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul henri coanda (otopeni) la ora 18:00 pentru imbarcare pe zborul companiei wizz air spre malta, cu decolare la ora 20:25.
sosire in malta la ora locala 21:50. transfer din aeroport catre hotel.
cazare hotel santana 4* sau similar.

2 (10.10): st paul’s bay – valletta (excursie inclusa)
mic dejun. astazi vom vizita impreuna capitala insulei, frumosul oras valetta. impresionantul orasfortareata a fost construit de cavalerii ioaniti dupa marele asediu din 1565. in intregul oras se gasesc peste 300 de monumente din perioada medievala. pe parcursul turului vor putea fi
admirate si cele mai importante cladiri care au apartinut ordinului cavalerilor ioaniti:
catedrala sfantului ioan, un lacas de cult in stil baroc care adaposteste una dintre cele mai importante picturi ale lui caravaggio, “decapitarea”; palatul marilor maestri si gradinile barracca. veti descoperi in capitala: bastioane, metereze, piatete, gradini iar la final o sa va bucurati de timp liber in care puteti continua pe cont propriu explorarea capitalei si puteti face cumparaturi. cazare hotel santana 4* sau similar.

3 (11.10): st paul’s bay – grota albastra – marsaxlokk – birgu – cospicua – senglea (optional)
mic dejun. va propunem o excursie optionala de o zi in care vom explora unele dintre cele mai cunoscute atractii din sudul insulei malta: grota albastra, marsaxlokk (un sat pescaresc traditional) si cele trei orase birgu, cospicua si senglea.
o plimbare cu barca ne va purta pe sub arcada de 42 de metri inaltime si vom patrunde in grota albastra, pentru a ne bucura de jocul fabulos de lumini pe care natura l-a lasat ascuns de restul lumii.
de asemenea in cadrul excursiei vom vizita si traditionalul port din marsaxlokk, port care se bucura de o istorie veche de doua milenii si de o atmosfera aparte. aici veti fi incantati de culorile barcilor luzzu (vopsite in nuante de galben, albastru, rosu sau verde) care plutesc usor pe mare.
micul port este intesat de barci pe care pescarii le-au denumit dupa bunul plac.
iar la final vom vedea tripticul maltez: birgu, cospicua si senglea, cele trei orase asezate la est de capitala insulei,
valletta. birgu (vittoriosa) este un oras puternic fortificat, datorita asediilor otomane din perioada medievala si unde se poate admira fortul saint angello. orasul cospicua a fost fortificat tot de catre ordinul cavalerilor ioaniti, incepand cu secolul xvii, aici aflandu-se de altfel si santierul naval, utilizat extrem de mult in special in timpul dominatiei britanice. al treilea dintre cele trei orase este senglea, cunoscut si sub denumirea de civita invicta (orasul neinvins),datorita rezistentei opuse in timpul marelui asediu din 1565, care s-a soldat cu victoria crestinilor.
basilica din senglea este cel mai important obiectiv din oras, gazduind una dintre cele mai venerate statui ale fecioarei din intreaga insula (marija bambina). senglea e cel mai mic oras al maltei si are o populatie de aproximativ 3000 de locuitori. cazare hotel santana 4* sau similar.

4 (12.10): st paul’s bay – gozo (excursie optionala)
mic dejun. pentru aceasta zi venim cu o noua propunere a unei excursii optionale care va va purta pe insula gozo, o insula ce dispune de un patrimoniu turistic natural bogat si diversificat. gozo este situata la o distanta de numai o jumatate de ora cu feribotul fata de principala insula a arhipelagului maltez.
este o insula incarcata de legende, bogata in situri arheologice, forturi medievale si panorame uimitoare. insula se mandreste si cu unul dintre templele preistorice cele mai bine conservate din arhipelag: ggantija (inclus in patrimoniul unesco).
printre cele mai importante atractii din gozo, se numara: capitala insulei, victoria, citadela (cetatea medievala), golful dwejra, unde se poate admira dramatica intalnire dintre stanca si mare si templul preistoric ggantija. insula, considerata in antichitate, patria legendara a nimfei calypso, este un refugiu pitoresc cu sate traditionale, drumuri serpuite si vederi panoramice spectaculoase.
cazare hotel santana 4* sau similar.

5 (13.10): st paul’s bay – valletta – pozzallo – taormina – giardini naxos (330 km)
astazi, dupa predarea camerelor (dimineata foarte devreme, in jurul orei 5), vom pleca spre sicilia. in portul din valletta ne vom imbarca pe feribot pentru a ajunge in pozzallo si a ne continua periplul pe o alta insula cu o istorie bogata si impresionanta, si anume sicilia. calatoria cu feribotul va dura aproximativ 2 ore. odata ajunsi in sicilia ne vom indrepta spre zona orasului taormina.
taormina este unul dintre cele mai frumoase orase din sicilia, situat pe muntele tauro, deasupra a doua golfuri a caror imagine este parca desprinsa dintr-o carte postala, cu vulcanul etna in fundal. vom face impreuna un tur pietonal in centrul istoric al orasului cu ghidul local.
taormina ne va incanta cu centrul sau istoric cu stradute inguste, cu renumitul teatru grec care dateaza din secolul al iiilea î.hr., cu gradinile pline de flori si verdeata.
teatrul grec din taormina este al doilea ca marime din sicilia dupa cel din siracuza si este folosit in prezent ca loc de desfasurare a spectacolelor de teatru si a concertelor de muzica clasica (intrarea este optionala). amfiteatrul si zidul din spatele scenei s-au pastrat foarte bine pana in zilele noastre si ofera peisajului un farmec deosebit.
cazare si cina inclusa la hotel sporting baia 4* sau similar in statiunea giardini naxos.

6 (14.10): giardini naxos
mic dejun. vom avea timp liber la dispozitie sa ne relaxam si sa ne plimbam prin statiune. plaja din giardini naxos se deschide spre golf, intre cap taormina in nord-vest si cap schiso in sud. puteti ajunge din giardini naxos in aproximativ 30 min cu autobuzul in taormina.
cazare si cina inclusa la hotel sporting baia 4* sau similar.

7 (15.10): giardini naxos – piazza armerina – caltagirone (excursie optionala) mic dejun. pentru aceasta zi va propunem o excursie optionala, in care vom vizita unele dintre cele mai importante vestigii istorice ale zonei. vom vedea villa romana del casale, o vila romana din secolul al iv-lea d.hr, foarte bine pastrata. aceasta vila este simbolul exploatarii rurale din perioada romana, pe care se baza economia agricola a imperiului roman de vest. vila, una dintre cele mai luxoase de felul sau, este remarcabila pentru bogatia si calitatea mozaicurilor policrome cu care sunt decorate aproape toate incaperile; acestea sunt cele mai fine mozaicuri in situ din toata lumea romana.
tot in cadrul excursiei de astazi vom vizita si orasul caltagirone, vestit oras sicilian, cunoscut in special pentru ceramica pictata de catre mesterii locali. atelierele din oras furnizeaza de sute de ani ceramica pentru decorul multor biserici de pe insula.una dintre cele mai frumoase cladiri in stil baroc ale orasului caltagirone este biserica santa maria del monte, pe care o vom vizita.
cazare si cina inclusa la hotel sporting baia 4* sau similar.

8 (16.10) : giardini naxos – agrigento – valle dei templi (excursie optionala)
mic dejun. astazi vom pleca intr-o excursie optionala spre agrigento, unde vom vedea ruinele orasului grec akragas infiintat de colonistii greci in sec. vi i.hr. orasul a devenit rapid unul dintre cele mai importante si bogate din magna graecia, colonie greceasca ce cuprindea tot sudul italiei. in interiorul sitului arheologic putem vedea templele foarte bine pastrate, iar cele mai frumoase sunt: templul herei, templul lui heracle si templul concordia. valea templelor reprezinta o incursiune extraordinara in istoria antica locala.
cazare si cina inclusa la hotel sporting baia 4* sau similar.

9 (17.10) : giardini naxos – siracuza – ortigia – noto (excursie optionala)
mic dejun. in cadrul excursiei optionale de astazi va fi randul siracuzei – celebrul oras al lui arhimede – sa ne impresioneze. aici se afla ruinele celei mai frumoase si mai importante colonii grecesti din magna graecia. in parcul arheologic neapolis vom putea admira vestigii care dateaza atat din perioada greaca, din sec al v-lea i.hr, dar si din perioada romana. teatrul grec, ruinele teatrului roman, pestera cordari, si “urechea” lui dionysos sunt doar cateva din vestigiile ce pot fi vazute aici. siracuza veche este un exemplu unic de dezvoltare a civilizatiei mediteraneene timp de trei milenii si pentru acest motiv a fost inclusa pe lista patrimoniului universal unesco. centrul istoric al orasului siracuza este situat pe insula ortigia. aici vom putea vedea fantana dianei, templul minervei, fantana arethusa si catedrala din siracuza construita peste templul zeitei atena. noto este ultima oprire in aceasta zi. pitorescul oras sicilian, la baza o fosta colonie greaca, surprinde prin zestrea baroca pe care o afiseaza la fiecare pas. cazare si cina inclusa la hotel sporting baia 4* sau similar.

10 (18.10) : giardini naxos – catania – bucuresti
mic dejun. dupa predarea camerelor, la ora 12:00 se va face transferul catre aeroportul din catania pentru imbarcare pe zborul wizz air spre bucuresti cu decolare la ora locala 16:00. sosire in bucuresti la ora locala 19:15.

Valabilitatea acestei oferte a expirat! Va rugam contactati agentia pentru oferte similare.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 10 zile
  • Categorie hoteluri: 4
  • Transport: Avion - Decolare din Bucuresti, Romania

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
09 Octombrie 2019 965 €

tarife incepand de la 965 €

Servicii incluse

• transport cu avionul Bucuresti – Malta si Catania – Bucuresti cu compania WIZZ AIR;
• 1 bagaj de cala de maxim 20 kg si 1 bagaj mic de mana (40 × 30 × 20 cm)/persoana;
• 4 nopti cazare cu mic dejun la hotel de 4* in Malta, statiunea St Paul’s Bay;
• 5 nopti cazare cu demipensiune la hotel de 4* in Sicilia, statiunea Giardini Naxos;
• transferuri cu autocarul de la aeroport la hotel si retur;
• vizita cu ghid local a orasului Valetta;
• biletele de feribot Valletta – Pozzallo;
• vizita cu ghid local in centrul istoric al orasului Taormina;
• insotitor roman de grup;
• taxele de aeroport (pot suferi modificari).

Servicii neincluse

asigurarea medicala (optionala);
• asigurarea storno (recomandata, se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de
• servicii turistice);
• bacsisurile pentru soferi si ghizi locali (recomandate, 20 EURO/ persoana, se achita prin insotitorul de grup, la
sosire)
• alte servicii decat cele mentionate in program ca fiind incluse;
• cateringul in timpul zborului (se poate comanda la bord, contra cost);
• taxele de oras/ statiune pentru Italia: 1.5 Euro/ persoana/ noapte la hotelul din Sicilia, 2 Euro/ persoana/ noapte
la hotelul din Malta (aceste taxe se achita direct la hotel);

Observatii

PRETURI INFORMATIVE EXCURSII OPTIONALE:
• Excursie Grota Albastra – Marsaxlokk – Birgu – Cospicua – Senglea cu autocar si ghid local: 50 EURO/persoana;
• Excursie de o zi in insula Gozo cu autocar, feribot si ghid local: 60 EURO/persoana;
• Excursie Piata Armerina si Caltagirone: 55 EURO/persoana;
• Excursie Siracuza, Ortigia si Noto: 65 EURO/persoana;
• Excursie Agrigento si Valle dei Tempi: 65 EURO/persoana;
NOTA: Pretul excursilor optionale este valabil pentru minim 20 de persoane participante. Pentru un numar mai mic,
pretul se recalculeaza sau excursia respectiva se anuleaza. Excursiile optionale includ si anumite intrari – detalii
suplimentare vor fi furnizate pe plan local, inainte de achizitionare .
GRUP MINIM:
20 persoane. Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

Paralela 45 Sibiu