Vizualizezi oferta circuit Bulgaria, vacanta Bulgaria.

Circuit autocar Bulgaria

Circuit Bulgaria
  • Tari: Bulgaria
  • Orase tranzitate: Plevna, Bansko, Sofia

Descriere

Ziua 1. BUCURESTIPLEVNASOFIABANSKO (cca. 561 km)

La ora 06:00 dimineața, plecăm din parcarea Academiei Militare-Carol I (acces dinspre Metrou Eroilor) spre Bansko, pe traseu vizitam Panorama din Plevna, dedicata celor cinci luni de asediu, in care armatele romane, alaturi de cele bulgare si ruse, au rezistat eroic in fata atacurilor otomane. Dupa pranz sosim in tanara capitala bulgara Sofia, vizitam Catedrala Al. Nevsky, in stil neobizantin, una dintre cele mai mari constructii ortodoxe din lume, cu o capacitate de 10.000 de credinciosi si Biserica Sfanta Sofia, una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe (sec. IV -VI), care din sec. XIV a dat chiar denumirea orasului. Alocam timp liber in oras pentru eventuale cumparaturi sau optional (10 Euro/pers.) facem o excursie la Biserica Boyana, vestita in intreaga lume datorita frescelor ei, datand din 1259, reprezentand una dintre cele mai complete si bine conservate opere ale artei medievale est europene, monumentul fiind inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO, in anul 1979. Dupa pretioasa vizita ne indreptam spre zona de munte, ajungem dupa amiaza la Bansko, cea mai moderna statiune de ski a Bulgariei. Cazare hotel de 3* sau 4* in Bansko.

Ziua 2. BANSKO

Mic dejun. Timp liber in statiune sau optional excursie la Manastirea Rila (15 Euro/pers.), cea mai mare si mai cunoscuta manastire ortodoxa din Bulgaria, botezata dupa fondatorul ei Ivan din Rila. Dupa amiaza ne relaxam in frumoasa statiune montana, aflata in muntii Rila. Seara optional cina festiva (30 Euro/pers.), cu produse traditionale si muzica live. Cazare in hotel de 3* sau 4*.

Ziua 3. BANSKOVELIKO TARNOVOBUCURESTI (cca. 578 km)

Mic dejun. Timp liber. Dupa ce predam camerele pornim catre Veliko Tarnovo, capitala medievala a Bulgariei, o zona cu peisaje deosebite, cu cel mai glorios trecut istoric din Bulgaria, aflata la doar 160 km de Bucuresti. Veliko Tarnovo este un important centru administrativ, cultural, istoric si turistic al Bulgariei. Orasul vechi se afla pe trei dealuri: Tsarevets, Trapezița și Sveta Gora. Fostele resedințe ale tarilor si ale patriarhilor Taratului vlaho-bulgar se afla pe dealul Tsarevets. Numele orasului provine de la cuvantul slav “tern” sau “turn” (tron) si de-a lungul anilor s-a transformat in Ternov, Turnov, Tur-nov, Turnovgrad, Turnovo, iar mai apoi in Veliko Turnovo, fiind numit “Veliko” (Mare) datorita marimii si frumusetii sale. Dupa programul de vizita la Cetatea Tsaravets, timp liber pentru masa si cumparaturi. Seara ne vom deplasa spre Romania urmand traseul Ruse – Giurgiu – Bucuresti. Sosire in Bucuresti in functie de trafic si formalitatile vamale, in jur de ora 23.00.

ziua 1. bucuresti – plevna – sofia – bansko (cca. 561 km)

la ora 06:00 dimineața, plecăm din parcarea academiei militare-carol i (acces dinspre metrou eroilor) spre bansko, pe traseu vizitam panorama din plevna, dedicata celor cinci luni de asediu, in care armatele romane, alaturi de cele bulgare si ruse, au rezistat eroic in fata atacurilor otomane. dupa pranz sosim in tanara capitala bulgara sofia, vizitam catedrala al. nevsky, in stil neobizantin, una dintre cele mai mari constructii ortodoxe din lume, cu o capacitate de 10.000 de credinciosi si biserica sfanta sofia, una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe (sec. iv -vi), care din sec. xiv a dat chiar denumirea orasului. alocam timp liber in oras pentru eventuale cumparaturi sau optional (10 euro/pers.) facem o excursie la biserica boyana, vestita in intreaga lume datorita frescelor ei, datand din 1259, reprezentand una dintre cele mai complete si bine conservate opere ale artei medievale est europene, monumentul fiind inclus pe lista patrimoniului mondial unesco, in anul 1979. dupa pretioasa vizita ne indreptam spre zona de munte, ajungem dupa amiaza la bansko, cea mai moderna statiune de ski a bulgariei. cazare hotel de 3* sau 4* in bansko.

2. bansko

mic dejun. timp liber in statiune sau optional excursie la manastirea rila (15 euro/pers.), cea mai mare si mai cunoscuta manastire ortodoxa din bulgaria, botezata dupa fondatorul ei ivan din rila. dupa amiaza ne relaxam in frumoasa statiune montana, aflata in muntii rila. seara optional cina festiva (30 euro/pers.), cu produse traditionale si muzica live. cazare in hotel de 3* sau 4*.

3. bansko – veliko tarnovo – bucuresti (cca. 578 km)

mic dejun. timp liber. dupa ce predam camerele pornim catre veliko tarnovo, capitala medievala a bulgariei, o zona cu peisaje deosebite, cu cel mai glorios trecut istoric din bulgaria, aflata la doar 160 km de bucuresti. veliko tarnovo este un important centru administrativ, cultural, istoric si turistic al bulgariei. orasul vechi se afla pe trei dealuri: tsarevets, trapezița și sveta gora. fostele resedințe ale tarilor si ale patriarhilor taratului vlaho-bulgar se afla pe dealul tsarevets. numele orasului provine de la cuvantul slav “tern” sau “turn” (tron) si de-a lungul anilor s-a transformat in ternov, turnov, tur-nov, turnovgrad, turnovo, iar mai apoi in veliko turnovo, fiind numit “veliko” (mare) datorita marimii si frumusetii sale. dupa programul de vizita la cetatea tsaravets, timp liber pentru masa si cumparaturi. seara ne vom deplasa spre romania urmand traseul ruse – giurgiu – bucuresti. sosire in bucuresti in functie de trafic si formalitatile vamale, in jur de ora 23.00.

Valabilitatea acestei oferte a expirat! Va rugam contactati agentia pentru oferte similare.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 4 zile
  • Categorie hoteluri: 3
  • Transport: Autocar

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
06 Noiembrie 2020 99 €

tarife incepand de la 99 €

Servicii incluse

- Transport cu autocar cu climatizare, clasificat pentru curse internaţionale

- 3 cazari cu mic dejun in hotel de 3 sau 4*

- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu

- Vizite la Sofia Bansko si Veliko Tarnovo

Servicii neincluse

- Asigurare Travel (medicala + storno)

- Excursii optionale si intrari la obiectivele turistice (inclusiv pentru excursii optionale) si servicii de ghizi locali

- Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)

- Taxa de oras (se va achita cash de catre turisti la receptie)

Observatii

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.

Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

Grup minim 35 pers. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 35 de persoane.

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;

In cazul unui grup mai mic de 35 pers. (30-34 persoane) se va achita un supliment de 10 euro/persoana;

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;

Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

*Transferurile din tara se organizeaza (indiferent de numarul de persoane care solicita transferul) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat cu microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15-30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2-3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a va informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul Dvs.). Va rugam sa respectati ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. Daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de data plecarii. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate.

- Asistenta turistica se refera la suport oferit de agentia partenera locala pentru ca turistii sa poata comunica mai eficient cu receptia sau restaurantul hotelului, sau in cazuri nedorite in care trebuie sa fie asistati daca necesita spitalizare, daca pierd documentele de identitate ori alte incidente cu Politia locala, etc.

- In unele orase, autoritatile locale solicita o taxa de genul taxei de statiune ce se achita cash de catre turisti la receptia hotelurilor.

- Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold-Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal.

- Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6-11,99 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.

- Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.

- Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.

- Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel puţin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa-l prezinte in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat.

- Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii.

- Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru o anumita tara, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism. Repartizarea camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.

- Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif/ AC etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

- Asezarea în autocar se face incepand cu bancheta a patra, in ordinea înscrierilor. Ca exceptie, turistii care achita suplimentul de 5% pentru primele 3 banchete in autocar, vor fi repartizati in limita locurilor disponibile incepand cu a 2-a bancheta.

- Preturile sunt valabile pentru un numar limitat de locuri la zbor, dupa epuizarea carora, turisii vor putea sa isi dea acceptul pentru achitarea diferentei de tarif fata de pretul din ziua achitarii pachetului turistic.

- Pentru calatorie este necesara cartea de identitate sau pasaportul, valabile minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!

Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

Neotour