Vizualizezi oferta circuit Mongolia, vacanta Mongolia.

Circuit avion Mongolia

Circuit Mongolia
  • Tari: Mongolia
  • Orase tranzitate: Ulaanbaatar

Descriere

Ziua 1: Bucuresti – Ulan Bator
Intalnire cu reprezentantul J’lnfo Tours pe aeroportul Otopeni pentru imbarcare pe zborul cu destinatia finala Ulan Bator. Se calatoreste in timpul noptii.

Ziua 2: Ulan Bator
Sosire in capitala Mongoliei, Ulan Bator si transfer la hotel. Tur de oras, ce include: Mausoleul Zaisan, ridicat in cinstea eroilor cazuti in cel de-al Doilea Razboi Mondial, situat pe o colina de unde se deschide o frumoasa panorama asupra capitalei, Templul budist Gandan, cea mai mare manastire activa din tara, al carui nume inseamna “marele loc al bucuriei complete” (unde vom vedea impresionanta statuie a lui Buddha), Megjid Janraiseg, Palatul de Iarna al Hanului Bogd, care adaposteste astazi o vasta colectie de obiecte personale, precum si capodopere ale artei buddhiste, Piata Sukhbataar cu celebra statuie de bronz ce il infatiseaza pe Gingis Han, parintele natiuni si Muzeul National de Istorie.
Cazare la Hotel Best Western Gobi’s Kelso 3*, Bayangol 4th khoroo, Jasrai Street 27/1, Ulaanbaatar 16051. Mese incluse: mic dejun si cina.

Ziua 3: Ulan Bator – Elsen Tasarkhai
Transfer la Parcul National Khogno Khaan, unde vom descoperi peisaje superbe, o combinatie perfecta intre munti impozanti din granit, paduri de mesteacan, zone desertice, rauri cristaline si zone de pasuni inverzite. In acest parc vom vedea Elsen Tasarkhai, care poate fi tradus ca “dune izolate de nisip”, o succesiune de dune care se intind pe o lungime de aprox. 80 km, facand parte din Marile Dune Mongole.
Dupa-amiaza vom vizita ruinele Manastirii Erdene Khamba, situata la poalele muntelui Khogno Khaan, manastire ridicata in sec. al XVII-lea de catre Zanabazar, un lider spiritual si politic care a fost educat in Tibet si care ulterior a fost sanctificat, devenind astfel primul sfant budist din Mongolia. Cazare in iurta turistica. Mese incluse: mic dejun, pranz si cina.

Ziua 4: Elsen Tsarkhai – Karakorum
Plecare spre Karakorum, oras fondat in anul 1220 de Gingis Han, fosta capitala a Mongoliei timp de 140 de ani, loc important de oprire pe Drumul Matasii care uimea in trecut calatorii care veneau din Occident. In anul 1388 orasul a fost in mare parte distrus, iar din ruinele sale a fost ridicata Manastirea Erdene Zuu, in traducere “sute de comori”, celebra pentru cele 108 stupe, care simbolizeaza bobii din rosariul de rugaciune budist.
Manastirea Abtai Han face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO si se numara printre putinele manastiri care au scapat de distrugerile comuniste din anii 1930.
Pe urma, se viziteaza Muzeul Karakorum si unul dintre cele 4 puncte de hotar ale fostei capitale mongole, o sculptura in piatra ce reprezinta broasca testoasa. Cazare in iurta turistica. Mese incluse: mic dejun, pranz si cina.

Ziua 5: Karakorum – Parcul National Hustai
Plecare catre Parcul National Hustai, infiintat in 1998, cunoscut datorita cailor salbatici asiatici “takhi” si a ecosistemului tipic padurilor de stepa, care in prezent a devenit fragil din cauza exploatarii agresive.
Aceasta rasa a fost reintrodusa in salbaticie dupa 1960, odata cu aducerea catorva exemplare de la o gradina zoologica din Olanda. In prezent, parcul adaposteste peste 300 de cai salbatici. Pe langa cai, vom avea ocazia de a vedea si alte animale salbatice: caprioare, cerbi, mistreti, lupi, vulpi, vulturi, soimi, berze, lebede etc.
Vizita la Muzeul centrului turistic din parc. Cazare in iurta turistica. Mese incluse: mic dejun, pranz si cina.

Ziua 6: Parcul National Hustai – Parcul National Terelj
Plecare spre Tsojin Boldog pentru a vizita renumita statuie uriasa a lui Gingis Han din valea raului Tuul, devenita un simbol national. Cu o inaltime de 40 metri, este cea mai mare statuie ecvestra din lume.
De altfel, o sa observam cand vom fi in apropierea statuii ca acesta tine in mana dreapta un bici aurit. In continuarea zilei vom pleca spre Parcul National Terelj, cel mai vizitat parc din Mongolia, un loc spectaculos unde natura imbina lanturile muntoase din granit cu pitorestile vai ale raurilor.
Parcul gazduieste 250 de specii de pasari, ursi, elani etc. In apropierea intrarii in parc se regaseste o stanca de 24 m inaltime care reprezinta o broasca testoasa, “melkhi khad” si o alta stanca, cea “a batranului care citeste”, dovezi ale fenomenului de eroziune eoliana. Cazare in iurta turistica. Mese incluse: mic dejun, pranz si cina.

Ziua 7: Parcul National Terelj – Rezervatia Gun Galuut
Ne vom deplasa catre Rezervatia Gun Galuut din valea raului Kherlen, aflata in apropiere de Ulan Bator. In continuare, vizita la o familie nomada, la care vom afla detali despre modul lor de viata si traditiile acestora. Va recomandam o excursie pe jos sau o plimbare calare la Muntele Ispitelor pentru a fotografia animalele. Cina traditionala cu Khorkhog mongol, o friptura din carne de oaie sau vita pregatita pe pietre incinse si servita cu o garnitura de orez si legume. Cazare in iurta turistica. Mese incluse: mic dejun, pranz si cina.

Ziua 8: Rezervatia Gun Galuut – Ulan Bator
Intoarcere la Ulan Bator. Pentru cei care vor calatori in luna iulie, exista oportunitatea de a asista la Festivalul Naadam, un spectacol de sunet si culoare care are loc pe stadionul central, cel mai important eveniment anual, ce coincide cu ziua nationala a Mongoliei, respectiv 11 iulie.
Festivalul, inscris in Patrimoniul cultural UNESCO incepand cu 2010, evoca viata nomada a mongolilor care au trait in stepele Asiei centrale, fiind axat pe trei dintre sporturile traditionale nationale: calarie, lupte si tir cu arcul.
Vizita la Muzeul Choijin Lama, dedicat celui de-al optulea frate al Hanului Bogd, respectiv Choijin Lama Luvsankhaidav, complex care adaposteste exponate valoroase, precum picturi, broderii, sculpturi si obiecte sacre din perioada sec. XVII – XX. Timp liber pentru cumparaturi sau vizite libere in oras. Seara, cina la un restaurant cu barbeque mongolez.
Cazare la Hotel Best Western Gobi’s Kelso 3*, Bayangol 4th khoroo, Jasrai Street 27/1, Ulaanbaatar 16051. Mese incluse: mic dejun si cina.

Ziua 9: Ulan Bator – Bucuresti
Transfer la aeroport pentru zborul de retur catre Bucuresti.

ziua 1: bucuresti – ulan bator
intalnire cu reprezentantul j’lnfo tours pe aeroportul otopeni pentru imbarcare pe zborul cu destinatia finala ulan bator. se calatoreste in timpul noptii.

2: ulan bator
sosire in capitala mongoliei, ulan bator si transfer la hotel. tur de oras, ce include: mausoleul zaisan, ridicat in cinstea eroilor cazuti in cel de-al doilea razboi mondial, situat pe o colina de unde se deschide o frumoasa panorama asupra capitalei, templul budist gandan, cea mai mare manastire activa din tara, al carui nume inseamna “marele loc al bucuriei complete” (unde vom vedea impresionanta statuie a lui buddha), megjid janraiseg, palatul de iarna al hanului bogd, care adaposteste astazi o vasta colectie de obiecte personale, precum si capodopere ale artei buddhiste, piata sukhbataar cu celebra statuie de bronz ce il infatiseaza pe gingis han, parintele natiuni si muzeul national de istorie.
cazare la hotel best western gobi’s kelso 3*, bayangol 4th khoroo, jasrai street 27/1, ulaanbaatar 16051. mese incluse: mic dejun si cina.

3: ulan bator – elsen tasarkhai
transfer la parcul national khogno khaan, unde vom descoperi peisaje superbe, o combinatie perfecta intre munti impozanti din granit, paduri de mesteacan, zone desertice, rauri cristaline si zone de pasuni inverzite. in acest parc vom vedea elsen tasarkhai, care poate fi tradus ca “dune izolate de nisip”, o succesiune de dune care se intind pe o lungime de aprox. 80 km, facand parte din marile dune mongole.
dupa-amiaza vom vizita ruinele manastirii erdene khamba, situata la poalele muntelui khogno khaan, manastire ridicata in sec. al xvii-lea de catre zanabazar, un lider spiritual si politic care a fost educat in tibet si care ulterior a fost sanctificat, devenind astfel primul sfant budist din mongolia. cazare in iurta turistica. mese incluse: mic dejun, pranz si cina.

4: elsen tsarkhai – karakorum
plecare spre karakorum, oras fondat in anul 1220 de gingis han, fosta capitala a mongoliei timp de 140 de ani, loc important de oprire pe drumul matasii care uimea in trecut calatorii care veneau din occident. in anul 1388 orasul a fost in mare parte distrus, iar din ruinele sale a fost ridicata manastirea erdene zuu, in traducere “sute de comori”, celebra pentru cele 108 stupe, care simbolizeaza bobii din rosariul de rugaciune budist.
manastirea abtai han face parte din patrimoniul mondial unesco si se numara printre putinele manastiri care au scapat de distrugerile comuniste din anii 1930.
pe urma, se viziteaza muzeul karakorum si unul dintre cele 4 puncte de hotar ale fostei capitale mongole, o sculptura in piatra ce reprezinta broasca testoasa. cazare in iurta turistica. mese incluse: mic dejun, pranz si cina.

5: karakorum – parcul national hustai
plecare catre parcul national hustai, infiintat in 1998, cunoscut datorita cailor salbatici asiatici “takhi” si a ecosistemului tipic padurilor de stepa, care in prezent a devenit fragil din cauza exploatarii agresive.
aceasta rasa a fost reintrodusa in salbaticie dupa 1960, odata cu aducerea catorva exemplare de la o gradina zoologica din olanda. in prezent, parcul adaposteste peste 300 de cai salbatici. pe langa cai, vom avea ocazia de a vedea si alte animale salbatice: caprioare, cerbi, mistreti, lupi, vulpi, vulturi, soimi, berze, lebede etc.
vizita la muzeul centrului turistic din parc. cazare in iurta turistica. mese incluse: mic dejun, pranz si cina.

6: parcul national hustai – parcul national terelj
plecare spre tsojin boldog pentru a vizita renumita statuie uriasa a lui gingis han din valea raului tuul, devenita un simbol national. cu o inaltime de 40 metri, este cea mai mare statuie ecvestra din lume.
de altfel, o sa observam cand vom fi in apropierea statuii ca acesta tine in mana dreapta un bici aurit. in continuarea zilei vom pleca spre parcul national terelj, cel mai vizitat parc din mongolia, un loc spectaculos unde natura imbina lanturile muntoase din granit cu pitorestile vai ale raurilor.
parcul gazduieste 250 de specii de pasari, ursi, elani etc. in apropierea intrarii in parc se regaseste o stanca de 24 m inaltime care reprezinta o broasca testoasa, “melkhi khad” si o alta stanca, cea “a batranului care citeste”, dovezi ale fenomenului de eroziune eoliana. cazare in iurta turistica. mese incluse: mic dejun, pranz si cina.

7: parcul national terelj – rezervatia gun galuut
ne vom deplasa catre rezervatia gun galuut din valea raului kherlen, aflata in apropiere de ulan bator. in continuare, vizita la o familie nomada, la care vom afla detali despre modul lor de viata si traditiile acestora. va recomandam o excursie pe jos sau o plimbare calare la muntele ispitelor pentru a fotografia animalele. cina traditionala cu khorkhog mongol, o friptura din carne de oaie sau vita pregatita pe pietre incinse si servita cu o garnitura de orez si legume. cazare in iurta turistica. mese incluse: mic dejun, pranz si cina.

8: rezervatia gun galuut – ulan bator
intoarcere la ulan bator. pentru cei care vor calatori in luna iulie, exista oportunitatea de a asista la festivalul naadam, un spectacol de sunet si culoare care are loc pe stadionul central, cel mai important eveniment anual, ce coincide cu ziua nationala a mongoliei, respectiv 11 iulie.
festivalul, inscris in patrimoniul cultural unesco incepand cu 2010, evoca viata nomada a mongolilor care au trait in stepele asiei centrale, fiind axat pe trei dintre sporturile traditionale nationale: calarie, lupte si tir cu arcul.
vizita la muzeul choijin lama, dedicat celui de-al optulea frate al hanului bogd, respectiv choijin lama luvsankhaidav, complex care adaposteste exponate valoroase, precum picturi, broderii, sculpturi si obiecte sacre din perioada sec. xvii – xx. timp liber pentru cumparaturi sau vizite libere in oras. seara, cina la un restaurant cu barbeque mongolez.
cazare la hotel best western gobi’s kelso 3*, bayangol 4th khoroo, jasrai street 27/1, ulaanbaatar 16051. mese incluse: mic dejun si cina.

9: ulan bator – bucuresti
transfer la aeroport pentru zborul de retur catre bucuresti.

Valabilitatea acestei oferte a expirat! Va rugam contactati agentia pentru oferte similare.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 9 zile
  • Categorie hoteluri: 3,4
  • Transport: Avion - Decolare din Bucuresti, Romania

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
20 Aprilie 2019 1,065 €
Data plecare Tarif
20 Mai 2019 1,065 €
Data plecare Tarif
04 Iulie 2019 1,065 €
Data plecare Tarif
01 August 2019 1,065 €
Data plecare Tarif
01 Septembrie 2019 1,065 €

tarife incepand de la 1,065 €

Servicii incluse

Bilet de avion Bucuresti – ULAN BATOR – Bucuresti
Cazare la hoteluri de 3*-4* categorie locala
Tururi si vizite conform itinerariului
Transport cu autocar/microbuz clasa “Turist”
Taxe de intrare la obiectivele incluse in program
Ghid local vorbitor de limba engleza
Asistenta turistica in limba romana

Servicii neincluse

Taxele de aeroport zbor Bucuresti-Ulan Bator 395 euro/persoana
Supliment obligatoriu iulie/august 195 euro/persoana
Asigurarea medicala
Asigurarea storno
Alte servicii neincluse in program

Observatii

Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 30 de platitori. Pentru un grup mai mic de 30 platitori, tarifele se recalculeaza
Hotelurile mentionate in program pot suferi modificari in sensul obtinerii sau negocierii unor oferte mai performante, cautand beneficiul clientului


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

J'Info Tours