Vizualizezi oferta circuit Italia, vacanta Italia.

Circuit avion Italia

Circuit Italia
  • Tari: Italia
  • Orase tranzitate: Bologna, Modena, Parma, Salsomaggiore Terme, Reggio Emilia

Descriere

Ziua 1 (03.10): CLUJBOLOGNA
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Avram Iancu (Cluj Napoca) la ora 04:20 pentru imbarcare pe zborul companiei Wizzair spre Bologna. Decolare la ora 06:25, sosire la ora locala 07:25 in Bologna si transfer cu autocarul in oras. Vom face o scurta oprire pentru vizitarea centrului istoric, a vechii piete agro-alimentare si Piazzei Maggiore, sufletul orasului. In Mercato delle Erbe vom descoperi comorile ascunse ale orasului care ii dezvaluie istoria inca din cele mai vechi timpuri si pana azi. Dupa amiaza ne vom indrepta spre hotel Astor 3* sau similar pentru cazare. Dupa-amiaza vom porni spre Modena (41 km), oras inclus in patrimoniul UNESCO din anul 1997. Aici vom face un tur pietonal in zona centrala, care cuprinde Piazza Grande, Catedrala, Turnul Civic. Spre seara ne vom intoarce in Bologna pentru cazare.

Ziua 2 (04.10): FICOEATALY WORLDCEL MAI MARE PARC AGRO-ALIMENTAR DIN LUME Mic dejun. De dimineata vom porni catre cel mai mare parc agro-alimentar din lume, FICO-Eataly World. In cadrul acestui parc veti putea degusta si cumpara produse alimentare traditionale: vin, branza, salam, mortadella, paste, ulei de masline, otet balsamic, prosciutto, practic toate produsele emblematice ale Italiei. Va invitam la FICO GRAND TOUR pe parcursul caruia vom descoperi adevaratul suflet al FICO, parcurgand fabricile, kiosk-urile, restaurantele, pietele si magazinele pe care expozitia le pune la dispozitia vizitatorilor sai. Vom urma “Ambasadorii Biodiversitatii” intr-un tur complet al parcului si al pavilioanelor sale, din “camp pana in farfurie”. Turul incepe prin vizitarea campurilor, un spatiu de cca 20.000 mp, pentru a invata mai multe despre culturile locale reprezentative si despre rasele de animale. Mai apoi, “ambasadorii” va vor duce in inima FICO – Eataly World: 40 de fabrici unde puteti intalni si interactiona cu artizanii locali pentru a invata mai multe despre tainele proceselor de fabricatie ale renumitelor produse traditionale italiene. Optional: Workshop Home Made Pasta – invatati secretele prepararii pastelor perfecte! Daca ati visat vreodata sa faceti un aluat de paste perfect acasa, acest curs va va fi de mare folos. Secretul reusitei sunt ingredientele de inalta calitate, un aluat impecabil… si multa practica! Veti invata cum sa alegeti ingredientele corecte, care sunt cele mai bune tehnici de framantare a aluatului, cum sa taiati aluatul rulat in diferite forme – cum ar fi tagliatelle sau tortelloni. Tarif informativ: 20 Euro/persoana. Grup minim obligatoriu: 20 persoane. Spre seara ne vom intoarce in Bologna pentru cazare la hotel in Astor 3* sau similar.

Ziua 3 (05.10): EXCURSIE ZONA SALSOMAGGIORE/REGGIO EMILIAPARMASPILIMBERGO (MODENA) Mic dejun. Dupa mic dejun vom porni intr-o excursie in care va propunem descoperirea fabricii de branza, localizate in apropiere de SalsoMaggiore/Reggio Emilia. Aceasta zona este foarte cunoscuta pentru branza care se produce aici, in special emblematicul Parmiggiano. In timpul vizitei vom avea posibilitatea sa degustam celebra branza. Ulterior, vom vizita un “prosciuntifficio” din zona Parma, mai exact o fabrica de sunca, unde vom avea din nou posibilitatea sa degustam celebra sunca Prosciutto di Parma. In timpul dupa-amiezei vom porni sa vizitam “Consortiul Otetului Balsamic” din Spilimbergo, un oras situat in dealurile pitoresti din zona Modena, unde, de secole se fabrica otetul cu proprietati unice, dupa metoda traditionala: otetul balsamic. Vom avea posibilitatea sa vizitam zona de productie si butoaiele speciale de depozitare. Spre seara ne vom intoarce la Bologna pentru cazare la hotel Astor 3* sau similar.

ziua 1 (03.10): cluj – bologna
intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul avram iancu (cluj napoca) la ora 04:20 pentru imbarcare pe zborul companiei wizzair spre bologna. decolare la ora 06:25, sosire la ora locala 07:25 in bologna si transfer cu autocarul in oras. vom face o scurta oprire pentru vizitarea centrului istoric, a vechii piete agro-alimentare si piazzei maggiore, sufletul orasului. in mercato delle erbe vom descoperi comorile ascunse ale orasului care ii dezvaluie istoria inca din cele mai vechi timpuri si pana azi. dupa amiaza ne vom indrepta spre hotel astor 3* sau similar pentru cazare. dupa-amiaza vom porni spre modena (41 km), oras inclus in patrimoniul unesco din anul 1997. aici vom face un tur pietonal in zona centrala, care cuprinde piazza grande, catedrala, turnul civic. spre seara ne vom intoarce in bologna pentru cazare.

2 (04.10): fico – eataly world – cel mai mare parc agro-alimentar din lume mic dejun. de dimineata vom porni catre cel mai mare parc agro-alimentar din lume, fico-eataly world. in cadrul acestui parc veti putea degusta si cumpara produse alimentare traditionale: vin, branza, salam, mortadella, paste, ulei de masline, otet balsamic, prosciutto, practic toate produsele emblematice ale italiei. va invitam la fico grand tour pe parcursul caruia vom descoperi adevaratul suflet al fico, parcurgand fabricile, kiosk-urile, restaurantele, pietele si magazinele pe care expozitia le pune la dispozitia vizitatorilor sai. vom urma “ambasadorii biodiversitatii” intr-un tur complet al parcului si al pavilioanelor sale, din “camp pana in farfurie”. turul incepe prin vizitarea campurilor, un spatiu de cca 20.000 mp, pentru a invata mai multe despre culturile locale reprezentative si despre rasele de animale. mai apoi, “ambasadorii” va vor duce in inima fico – eataly world: 40 de fabrici unde puteti intalni si interactiona cu artizanii locali pentru a invata mai multe despre tainele proceselor de fabricatie ale renumitelor produse traditionale italiene. optional: workshop home made pasta – invatati secretele prepararii pastelor perfecte! daca ati visat vreodata sa faceti un aluat de paste perfect acasa, acest curs va va fi de mare folos. secretul reusitei sunt ingredientele de inalta calitate, un aluat impecabil… si multa practica! veti invata cum sa alegeti ingredientele corecte, care sunt cele mai bune tehnici de framantare a aluatului, cum sa taiati aluatul rulat in diferite forme – cum ar fi tagliatelle sau tortelloni. tarif informativ: 20 euro/persoana. grup minim obligatoriu: 20 persoane. spre seara ne vom intoarce in bologna pentru cazare la hotel in astor 3* sau similar.

3 (05.10): excursie zona salsomaggiore/reggio emilia – parma – spilimbergo (modena) mic dejun. dupa mic dejun vom porni intr-o excursie in care va propunem descoperirea fabricii de branza, localizate in apropiere de salsomaggiore/reggio emilia. aceasta zona este foarte cunoscuta pentru branza care se produce aici, in special emblematicul parmiggiano. in timpul vizitei vom avea posibilitatea sa degustam celebra branza. ulterior, vom vizita un “prosciuntifficio” din zona parma, mai exact o fabrica de sunca, unde vom avea din nou posibilitatea sa degustam celebra sunca prosciutto di parma. in timpul dupa-amiezei vom porni sa vizitam “consortiul otetului balsamic” din spilimbergo, un oras situat in dealurile pitoresti din zona modena, unde, de secole se fabrica otetul cu proprietati unice, dupa metoda traditionala: otetul balsamic. vom avea posibilitatea sa vizitam zona de productie si butoaiele speciale de depozitare. spre seara ne vom intoarce la bologna pentru cazare la hotel astor 3* sau similar.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 4 zile
  • Categorie hoteluri: 3
  • Transport: Avion - Decolare din Cluj-Napoca, Romania

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
03 Octombrie 2019 435 € Rezerva

tarife incepand de la 435 €

Servicii incluse

transport cu avionul Cluj Napoca – Bologna si retur cu compania WIZZAIR; • bagaj de mana mic cu dimensiuni maxime 40×30×20 asezat sub scaun; • 3 nopti cazare cu mic dejun in camera standard la hotel Astor 3* sau similar; • transferuri aeroport – hotel – aeroport; • tur pietonal cu insotitorul de grup in centrul vechi al orasului Bologna; • excursie cu autocarul la Modena; • excursie de o zi la FICO; • excursie in zona Salsomaggiore cu vizitarea fabricilor de parmezan, prosciutto si otet balsamic (cu degustari); • insotitor roman de grup; • taxele de aeroport (pot suferi modificari).

Servicii neincluse

• cateringul in timpul zborului; • bagaj de cala 20 kg (optional): 45 Euro/persoana (dus-intors); bagaj de cala 32 kg (optional): 65 Euro/persoana (dus-intors) – acest tarif poate suferi modificari in functie de Wizzair (www.wizzair.com) • taxele de oras/ statiune: 3 Euro/ persoana/ noapte – aceste taxe se achita personal direct la hotel; • biletele de intrare la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate in program; • asigurarea medicala de calatorie (optionala); • asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie; • bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, ghizi): 25 EURO/persoana – se practica in Italia, se achita la sosirea in tara de destinatie;

Observatii

PRETURI INFORMATIVE EXCURSII OPTIONALE:
▪ Workshop Home Made Pasta – 20 Euro/persoana (pentru minim 20 platitori) ▪ Supliment demipensiune: 55 Euro/ persoana – pret valabil pentru minim 15 persoane platitoare

Grup minim: 25 persoane. Pentru grup 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 60 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

Paralela 45 Sibiu