Vizualizezi oferta circuit Panama, circuit Costa Rica, circuit Nicaragua, circuit El Salvador, circuit Honduras, circuit Guatemala, vacanta Panama, vacanta Costa Rica, vacanta Nicaragua, vacanta El Salvador, vacanta Honduras, vacanta Guatemala.

Circuit avion Panama, Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala

Circuit Panama
  • Tari: Panama, Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala
  • Orase tranzitate:

Descriere

Ziua 1 / 20.11.2020: Bucureşti – Paris – Panama City
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în faţa biroului de îmbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 1089 (06:05 / 08:25), de unde se va pleca spre Panama City cu AF 474 (14:05 / 19:20). Întâlnire cu reprezentantul local şi transfer pentru cazare la Hotel Eurostar Panama City 5* (sau similar 5*).
Ziua 2 / 21.11.2020: Panama City
Mic dejun. Dimineaţa vom tranzita Canalul Panama, element de legatură a două oceane, care separă totodată continentele. Transfer în orașul Gamboa, de unde ne vom îmbarca pentru croaziera pe canal. Călătoria începe în locul în care Râul Chagres se varsă în Canalul Panama. Urmează una dintre cele mai spectaculoase porțiuni, aceea în care vom observa pe o lungime de aprox. 13,7 km complexitatea lucrării inginerești și lucrările continue de prevenire a alunecărilor de teren. Canalul este în proces de extindere, astfel încât excursia va fi plină de elemente inedite. Vasul își continuă traseul intrând în Lacul Miraflores, un mic lac artificial care desparte cele două ecluze din zona Pacificului. Odată intrat în Ecluza Miraflores, vasul va fi coborât 18 m în două etape, ajungând în Oceanul Pacific. Se va pătrunde apoi în Ecluza Pedro Miguel, unde va fi coborât 9 m. Debarcare în Marina Flamenco, de unde vom putea admira Golful Panama. Vom porni apoi în turul panoramic al orașului Panama, cel mai mare oraș al țării, cu peste 1 milion de locuitori, oraș modern, situat de-a lungul Coastei Pacificului, cu renumita Cause Way (paradisul magazinelor, restaurantelor şi barurilor) pe care UNESCO a inclus-o în Patrimoniul său Mondial. Oprire în Piaţa Franceză pentru a admira clădirile cu arhitectura spaniolă, italiană şi franceză. Opțional, cină la un restaurant tradiţional însoţită de show folcloric cu muzică live şi dansuri panameze. Cazare la Hotel Eurostar Panama City 5* (sau similar 5*).
Ziua 3 / 22.11.2020: Panama City – San Jose – Parcul Național Irazu – San Jose
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre San Jose cu zborul companiei Copa Airlines, CM 0144 (08:55 / 09:14). Tur panoramic al capitalei statului Costa Rica, San Jose, fondată în anul 1738 din ordinul lui Cabildo de Leon. Oraşul este unul dintre cele mai noi din America Centrală, fiind capitală abia din anul 1823. Situat la 1161 m altitudine, San Jose se bucură de un climat plăcut şi constant pe tot parcursul anului. Vom putea admira Teatrul Naţional, o capodoperă a artei şi arhitecturii, Universitatea, Curtea Supremă, Muzeul de Aur (intrare inclusă), precum şi alte puncte de interes din oraş. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre cel mai înalt vulcan activ din Costa Rica, Vulcanul Irazu, ce are o înălțime de aprox. 3500 m. Bogata istorie a erupţiilor a creat forme ciudate de relief, precum Plaja Hermosa, craterul Principal, Lacul Diego de la Haya Irazu, cu ape ireal colorate în galben și verde și formaţiunea Sapper, cel mai înalt punct al masivului vulcanic, de pe care, în condiţii de vizibilitate perfectă, se văd coastele caraibiene. Vom vizita apoi Basilica Nuestra Senora de los Angeles din orașul Cartago, ridicată în numele Fecioarei Îngerilor, considerată sfântul oficial al ţării. În timpul construcţiei, biserica a fost distrusă de nenumărate ori din cauza cutremurelor, aşa că s-a decis mutarea acesteia în locaţia în care a fost găsită statueta Fecioarei, acest lucru fiind considerat un semn divin. Anual, în luna august, bazilica se transformă într-un loc de pelerinaj pentru mai bine de 1,5 milioane de credincioşi. Cazare în San Jose la Hotel Holiday Inn San Jose Downtown 4* (sau similar 4*).
Ziua 4 / 23.11.2020: San Jose – Parcul Național Arenal
Mic dejun. Deplasare spre Parcul Naţional Arenal, unde vom vedea cel mai activ vulcan din Costa Rica, cu o înălţime de 1657 m, a cărui erupţie, de mică amploare, a avut loc în anul 2010. Pe traseu vom avea posibilitatea de a vedea plantaţiile agricole de fructe tropicale (banane, ananas etc.), dar şi de cafea. Vom ajunge la podurile suspendate din pădurea tropicală, de unde vom avea o vedere panoramică asupra impunătorului Vulcan Arenal. O scurtă plimbare prin pădure ne va da șansa de a întâlni maimuțe capucin cu fața albă, tucani și păsări viu colorate. Opțional, la sfârșitul zilei se poate face o oprire la complexul de izvoare termale Tabacon Grand Spa, pentru o baie în apele calde din bazinele special amenajate. Cazare la Arenal Observatory Lodge (sau similar).
Ziua 5 / 24.11.2020: Parcul Național Arenal – Rincon de la Vieja
Mic dejun. Itinerarul zilei ne va purta spre Provincia Guancanaste, una dintre regiunile cele mai vizitate din Costa Rica, situată în nord-vestul țării, cu numeroase rezervații naturale în jurul vulcanilor care formează Cordillera de Guanacaste și Cordillera de Tilaran. Sosire în Rincon de la Vieja, unde ne vom caza la Borinquen Mountain Resort & Spa 4* (sau similar 4*), după care vom putea face o plimbare ghidată prin pădurea tropicală pentru a admira vegetația luxuriantă în care își au adăpostul diverse pasări exotice, precum papagalii și tucanii, dar și maimuțele urlătoare. Cină.
Ziua 6 / 25.11.2020: Rincon de la Vieja – Penas Blancas – Parcul Național Masaya – Granada
Mic dejun. Plecare către Penas Blancas, punctul de frontieră dintre Costa Rica și Nicaragua. După formalitățile vamale, ne vom continua drumul către Granada, oraș situat în partea de vest a țării, pe malul nord-estic al lacului Nicaragua, fondat în anul 1524 de către conchistadorul Francisco Hernandez de Cordoba. Pe parcursul drumului vom face o fascinantă excursie în Parcul Național al Vulcanului Masaya, singurul din emisfera vestică unde se poate urca cu mașina până pe marginea craterului. Odată sosiți în Granada vom face o superbă plimbare cu barca la Isletas, un arhipelag cu 350 de insulițe pline de farmec. Cazare la Hotel Plaza Colon 4* (sau similar 4*).
Ziua 7 / 26.11.2020: Granada – Vulcanul Mombacho – Granada
Mic dejun. Însoțiți de ghidul local, care ne va povesti despre tumultoasa istorie marcată de războaie civile și invazii, vom porni în turul orașului Granada, cel mai vechi oraș din America Centrală, oraș colonial cu splendide clădiri neoclasice. Turul va include Catedrala, Palatul Episcopal, Primăria, Mănăstirea San Francisco. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Rezervația Vulcanului Mombacho, supranumit de localnici “gardianul Granadei”, care face parte din cele 76 de zone protejate din Nicaragua. Pantele sale sunt acoperite de ferigi, orhidee și alte plante tropicale. În zilele senine se poate admira de aici Lacul Nicaragua și Laguna Apoyo. Întoarcere în Granada pentru cazare la Hotel Plaza Colon 4* (sau similar 4*).
Ziua 8 / 27.11.2020: Granada – Managua – Potosi – El Cuco
Mic dejun. Deplasare spre Managua, capitala ţării din anul 1852, situată pe malul sud-vestic al lacului Managua, fondată de către europeni în anul 1819 ca un sat pescăresc, astăzi fiind cel mai mare centru de tranzacţionare al cafelei şi al bumbacului din zonă. Scurt tur panoramic al capitalei, care va include Parcul Păcii, situat în centrul oraşului, Parcul Istoric Naţional Loma de Tiscapa, vestigiile fostului Palat Prezidenţial, Monumentul dedicat lui Simon Bolivar, Teatrul Naţional Ruben Dario, Palatul Culturii şi Palatul Naţional. Transfer în Portul Potosi din nordul ţării, de unde vom face o spectaculoasă traversare cu barca a graniţei dintre Nicaragua şi El Salvador, trecând pe lângă 7 insule pitoreşti, care plutesc magic în Golful Fonseca, urmând ca în aprox. 2 ore să ajungem în Portul La Union. De aici vom pleca spre El Cuco, un oraş mic şi liniştit, zona fiind cunoscută pentru plajele superbe, fiind în acelaşi timp o destinaţie preferată de amatorii de surf. Cină și cazare pe malul mării la Hotel Los Mangos 4* (sau similar 4*).
Ziua 9 / 28.11.2020: El Cuco – Jiquilisco – San Salvador
Mic dejun. În această zi vom explora Estuarul Jiquilisco, cel mai mare de pe coasta Pacificului, o zonă umedă care face parte din Rezervaţia Biosferei UNESCO din anul 2007. De o frumuseţe de neimaginat, cu şiruri de mangrove şi o mulţime de canale, golful adăposteşte numeroase specii de păsări marine, multe dintre acestea fiind pe cale de dispariţie, animale marine, precum broaştele ţestoase, care vin pe insulele din golf pentru a-şi depune ouăle şi multe plante exotice, mangrovele fiind predominante. În a doua parte a zilei vom vizita San Salvador, cel mai important centru politic, cultural și economic al El Salvadorului. Ne vom plimba prin centrul vechi, vom putea vedea Teatrul Naţional, Palatul Naţional, Muzeul Naţional, Catedrala Metropolitană și opţional se va putea vizita Muzeul Naţional de Antropologie. Cazare la Hotel Barcelo San Salvador 4* (sau similar 4*).
Ziua 10 / 29.11.2020: San Salvador – Joya de Ceren – Santa Ana – Copan
Mic dejun. Dimineața vom vizita situl arheologic Joya de Ceren, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO şi care conţine rămăşiţele unui sat de agricultori prehispanici. Acest sat, la fel ca Pompei şi Herculaneum din Italia, a fost îngropat sub cenuşa vulcanică în urma unei erupţii în sec. al VII-lea î.Hr., iar în prezent starea excepţională a vestigiilor oferă o perspectivă asupra vieţii cotidiene a populaţiei Americii Centrale care lucra pământul în acea vreme. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre al doilea cel mai mare oraș din El Salvador, Santa Ana, unde vom putea admira faimoasa catedrală în stil colonial, Teatrul şi Palatul Municipal. Vom traversa apoi graniţa cu Honduras îndreptându-ne pentru cazare în Copan, la Hotel Marina Copan 4* (sau similar 4*).
Ziua 11 / 30.11.2020: Copan – Antigua Guatemala
Mic dejun. Ziua va începe cu vizitarea sitului arheologic Copan, fosta capitală a unui important regat mayaş, unul dintre cele mai mari şi impresionante dintre centrele mayașe descoperite până acum, declarat Patrimoniu Mondial UNESCO în anul 1980. Construcţiile cele mai cunoscute, care aparţin perioadei clasice, datează din secolele V – IX d.Hr. şi dezvăluie cele mai elaborate decoraţiuni, reprezentând toate oraşele mayaşe. Marea Piaţă este faimoasă pentru altarele sale care sunt răspândite în jurul ei, multe dintre acestea având o formă zoomorfă. Aici se află cel mai lung text mayaș cunoscut, lăsat moştenire de către antica civilizaţie mayaşă. Vom pleca apoi spre Guatemala și după formalitățile vamale ne vom continua traseul spre Antigua Guatemala, care a servit drept capitala Americii Centrale din anul 1543 până în anul 1773, capitala mutându-se ulterior la 45 km distanță. Clima sa de “eternă primăvară”, deşi se află la o altitudine de 1530 m, face ca Antigua Guatemala să fie deosebit de atractivă pentru vizitatori. Cazare la Hotel Camino Real Antigua 4* (sau similar 4*).
Ziua 12 / 01.12.2020: Antigua Guatemala – Chichicastenango – Lacul Atitlan
Mic dejun. Împreună cu ghidul local vom face un tur pietonal în Antigua Guatemala, care va include printre altele Biserica San Francisco El Grande, Catedrala, Parcul Central, Biserica La Merced, Universitatea San Carlos şi Muzeul Jadului. Dejun. Plecare spre Chichicastenango, oraşul cunoscut pentru cultura K‘iche‘ Maya păstrată cu credință şi dedicație de locuitorii din regiune. Vom vizita Biserica Santo Tomas veche de peste 400 de ani, unde şamanii mai practică şi astăzi diverse ritualuri, jertfind uneori păsări în cinstea zeilor. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Lacul Atitlan, situat într-o regiune cu peisaje vulcanice impresionante și sate mayașe pline de culoare, considerat de scriitorul Aldous Huxley cel mai frumos lac de pe pământ. Format în urmă cu mai bine de 80.000 de ani după o erupție vulcanică, lacul are un crater de 130 km² înconjurat de vârfurile vulcanilor inactivi Atitlan (3.537 m), Toliman (3.158 m) și San Pedro (3.020 m). Transfer pentru cazare la Hotel Porta del Lago 4* (sau similar 4*).
Ziua 13 / 02.12.2020: Lacul Atitlan – San Juan la Laguna – Flores
Mic dejun. Dimineața vom face o minunată plimbare cu barca pe Lacul Atitlan către localitatea San Juan la Laguna, unde vom putea afla mai multe despre obiceiurile localnicilor, care sunt în principal pescari și fermieri, precum și producători de materiale textile. Ne vom deplasa apoi spre aeroportul din Guatemala City pentru zborul spre Flores, oraş situat în provincia Peten, centrul civilizaţiei mayașe din Guatemala. Cină și cazare în Flores la Hotel Camino Real Tikal 4* (sau similar 4*).
Ziua 14 / 03.12.2020: Flores – Tikal – Guatemala City
Mic dejun. Zi dedicată vizitării sitului arheologic Tikal, considerat cel mai mare centru urban al civilizaţiei mayaşe, vechi centru de ceremonii antice, care în epoca sa de glorie dintre anii 200 – 900, a dominat politic regiunile mayaşe. Ruinele Tikal au fost descoperite în anul 1848, redescoperite în anul 1955 şi incluse pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO în anul 1979 datorită excepţionalei valori naturale şi culturale. Parcul Naţional, acoperit de păduri tropicale, are 576 km² şi cuprinde peste 3000 de structuri printre care Palatul Regal, Piaţa celor 7 Temple, Piaţa Centrală, unde se află faimosul Templu Marele Jaguar, Templul Măştilor, Acropolisul din Nord şi Complexul Piramidelor. După dejun (inclus) ne vom întoarce la Flores pentru zborul spre Guatemala City. Odată ajunși în capitala Guatemalei vom face un scurt tur panoramic al orașului, care va include Piaţa Constituţiei, Palatul Naţional, Catedrala Metropolitană, Centrul Cultural Miguel Angel Asturias, după care vom străbate Sexta Avenida, principalul bulevard al orașului. Transfer pentru cazare la Hotel Real Intercontinental 4* (sau similar 4*).
Ziua 15 / 04.12.2020: Guatemala City – Panama City – Amsterdam
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Copa Airlines spre Panama City, de unde se va pleca spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 758 (18:45 / 11:00).
Ziua 16 / 05.12.2020: Amsterdam – București
Sosire la Amsterdam la ora 11:00. În perioada de așteptare a zborului spre casă, doritorii pot ieși în oraș pentru plimbări sau cumpărături. În jurul orei 17:00, întoarcere la aeroport pentru plecarea spre București, cu zborul KL 1379 (20:45 / 00:30).
Ziua 17 / 06.12.2020: București
Sosire la București la ora 00:30.

ziua 1 / 20.11.2020: bucureşti – paris – panama city
Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul henri coandă, la ora 04:00 (în faţa biroului de îmbarcare al companiei air france). plecare spre paris cu compania air france, zbor af 1089 (06:05 / 08:25), de unde se va pleca spre panama city cu af 474 (14:05 / 19:20). Întâlnire cu reprezentantul local şi transfer pentru cazare la hotel eurostar panama city 5* (sau similar 5*).

2 / 21.11.2020: panama city
mic dejun. dimineaţa vom tranzita canalul panama, element de legatură a două oceane, care separă totodată continentele. transfer în orașul gamboa, de unde ne vom îmbarca pentru croaziera pe canal. călătoria începe în locul în care râul chagres se varsă în canalul panama. urmează una dintre cele mai spectaculoase porțiuni, aceea în care vom observa pe o lungime de aprox. 13,7 km complexitatea lucrării inginerești și lucrările continue de prevenire a alunecărilor de teren. canalul este în proces de extindere, astfel încât excursia va fi plină de elemente inedite. vasul își continuă traseul intrând în lacul miraflores, un mic lac artificial care desparte cele două ecluze din zona pacificului. odată intrat în ecluza miraflores, vasul va fi coborât 18 m în două etape, ajungând în oceanul pacific. se va pătrunde apoi în ecluza pedro miguel, unde va fi coborât 9 m. debarcare în marina flamenco, de unde vom putea admira golful panama. vom porni apoi în turul panoramic al orașului panama, cel mai mare oraș al țării, cu peste 1 milion de locuitori, oraș modern, situat de-a lungul coastei pacificului, cu renumita cause way (paradisul magazinelor, restaurantelor şi barurilor) pe care unesco a inclus-o în patrimoniul său mondial. oprire în piaţa franceză pentru a admira clădirile cu arhitectura spaniolă, italiană şi franceză. opțional, cină la un restaurant tradiţional însoţită de show folcloric cu muzică live şi dansuri panameze. cazare la hotel eurostar panama city 5* (sau similar 5*).

3 / 22.11.2020: panama city – san jose – parcul național irazu – san jose
mic dejun. transfer la aeroport pentru plecarea spre san jose cu zborul companiei copa airlines, cm 0144 (08:55 / 09:14). tur panoramic al capitalei statului costa rica, san jose, fondată în anul 1738 din ordinul lui cabildo de leon. oraşul este unul dintre cele mai noi din america centrală, fiind capitală abia din anul 1823. situat la 1161 m altitudine, san jose se bucură de un climat plăcut şi constant pe tot parcursul anului. vom putea admira teatrul naţional, o capodoperă a artei şi arhitecturii, universitatea, curtea supremă, muzeul de aur (intrare inclusă), precum şi alte puncte de interes din oraş. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre cel mai înalt vulcan activ din costa rica, vulcanul irazu, ce are o înălțime de aprox. 3500 m. bogata istorie a erupţiilor a creat forme ciudate de relief, precum plaja hermosa, craterul principal, lacul diego de la haya irazu, cu ape ireal colorate în galben și verde și formaţiunea sapper, cel mai înalt punct al masivului vulcanic, de pe care, în condiţii de vizibilitate perfectă, se văd coastele caraibiene. vom vizita apoi basilica nuestra senora de los angeles din orașul cartago, ridicată în numele fecioarei Îngerilor, considerată sfântul oficial al ţării. În timpul construcţiei, biserica a fost distrusă de nenumărate ori din cauza cutremurelor, aşa că s-a decis mutarea acesteia în locaţia în care a fost găsită statueta fecioarei, acest lucru fiind considerat un semn divin. anual, în luna august, bazilica se transformă într-un loc de pelerinaj pentru mai bine de 1,5 milioane de credincioşi. cazare în san jose la hotel holiday inn san jose downtown 4* (sau similar 4*).

4 / 23.11.2020: san jose – parcul național arenal
mic dejun. deplasare spre parcul naţional arenal, unde vom vedea cel mai activ vulcan din costa rica, cu o înălţime de 1657 m, a cărui erupţie, de mică amploare, a avut loc în anul 2010. pe traseu vom avea posibilitatea de a vedea plantaţiile agricole de fructe tropicale (banane, ananas etc.), dar şi de cafea. vom ajunge la podurile suspendate din pădurea tropicală, de unde vom avea o vedere panoramică asupra impunătorului vulcan arenal. o scurtă plimbare prin pădure ne va da șansa de a întâlni maimuțe capucin cu fața albă, tucani și păsări viu colorate. opțional, la sfârșitul zilei se poate face o oprire la complexul de izvoare termale tabacon grand spa, pentru o baie în apele calde din bazinele special amenajate. cazare la arenal observatory lodge (sau similar).

5 / 24.11.2020: parcul național arenal – rincon de la vieja
mic dejun. itinerarul zilei ne va purta spre provincia guancanaste, una dintre regiunile cele mai vizitate din costa rica, situată în nord-vestul țării, cu numeroase rezervații naturale în jurul vulcanilor care formează cordillera de guanacaste și cordillera de tilaran. sosire în rincon de la vieja, unde ne vom caza la borinquen mountain resort & spa 4* (sau similar 4*), după care vom putea face o plimbare ghidată prin pădurea tropicală pentru a admira vegetația luxuriantă în care își au adăpostul diverse pasări exotice, precum papagalii și tucanii, dar și maimuțele urlătoare. cină.

6 / 25.11.2020: rincon de la vieja – penas blancas – parcul național masaya – granada
mic dejun. plecare către penas blancas, punctul de frontieră dintre costa rica și nicaragua. după formalitățile vamale, ne vom continua drumul către granada, oraș situat în partea de vest a țării, pe malul nord-estic al lacului nicaragua, fondat în anul 1524 de către conchistadorul francisco hernandez de cordoba. pe parcursul drumului vom face o fascinantă excursie în parcul național al vulcanului masaya, singurul din emisfera vestică unde se poate urca cu mașina până pe marginea craterului. odată sosiți în granada vom face o superbă plimbare cu barca la isletas, un arhipelag cu 350 de insulițe pline de farmec. cazare la hotel plaza colon 4* (sau similar 4*).

7 / 26.11.2020: granada – vulcanul mombacho – granada
mic dejun. Însoțiți de ghidul local, care ne va povesti despre tumultoasa istorie marcată de războaie civile și invazii, vom porni în turul orașului granada, cel mai vechi oraș din america centrală, oraș colonial cu splendide clădiri neoclasice. turul va include catedrala, palatul episcopal, primăria, mănăstirea san francisco. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre rezervația vulcanului mombacho, supranumit de localnici “gardianul granadei”, care face parte din cele 76 de zone protejate din nicaragua. pantele sale sunt acoperite de ferigi, orhidee și alte plante tropicale. În zilele senine se poate admira de aici lacul nicaragua și laguna apoyo. Întoarcere în granada pentru cazare la hotel plaza colon 4* (sau similar 4*).

8 / 27.11.2020: granada – managua – potosi – el cuco
mic dejun. deplasare spre managua, capitala ţării din anul 1852, situată pe malul sud-vestic al lacului managua, fondată de către europeni în anul 1819 ca un sat pescăresc, astăzi fiind cel mai mare centru de tranzacţionare al cafelei şi al bumbacului din zonă. scurt tur panoramic al capitalei, care va include parcul păcii, situat în centrul oraşului, parcul istoric naţional loma de tiscapa, vestigiile fostului palat prezidenţial, monumentul dedicat lui simon bolivar, teatrul naţional ruben dario, palatul culturii şi palatul naţional. transfer în portul potosi din nordul ţării, de unde vom face o spectaculoasă traversare cu barca a graniţei dintre nicaragua şi el salvador, trecând pe lângă 7 insule pitoreşti, care plutesc magic în golful fonseca, urmând ca în aprox. 2 ore să ajungem în portul la union. de aici vom pleca spre el cuco, un oraş mic şi liniştit, zona fiind cunoscută pentru plajele superbe, fiind în acelaşi timp o destinaţie preferată de amatorii de surf. cină și cazare pe malul mării la hotel los mangos 4* (sau similar 4*).

9 / 28.11.2020: el cuco – jiquilisco – san salvador
mic dejun. În această zi vom explora estuarul jiquilisco, cel mai mare de pe coasta pacificului, o zonă umedă care face parte din rezervaţia biosferei unesco din anul 2007. de o frumuseţe de neimaginat, cu şiruri de mangrove şi o mulţime de canale, golful adăposteşte numeroase specii de păsări marine, multe dintre acestea fiind pe cale de dispariţie, animale marine, precum broaştele ţestoase, care vin pe insulele din golf pentru a-şi depune ouăle şi multe plante exotice, mangrovele fiind predominante. În a doua parte a zilei vom vizita san salvador, cel mai important centru politic, cultural și economic al el salvadorului. ne vom plimba prin centrul vechi, vom putea vedea teatrul naţional, palatul naţional, muzeul naţional, catedrala metropolitană și opţional se va putea vizita muzeul naţional de antropologie. cazare la hotel barcelo san salvador 4* (sau similar 4*).

10 / 29.11.2020: san salvador – joya de ceren – santa ana – copan
mic dejun. dimineața vom vizita situl arheologic joya de ceren, care face parte din patrimoniul mondial unesco şi care conţine rămăşiţele unui sat de agricultori prehispanici. acest sat, la fel ca pompei şi herculaneum din italia, a fost îngropat sub cenuşa vulcanică în urma unei erupţii în sec. al vii-lea î.hr., iar în prezent starea excepţională a vestigiilor oferă o perspectivă asupra vieţii cotidiene a populaţiei americii centrale care lucra pământul în acea vreme. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre al doilea cel mai mare oraș din el salvador, santa ana, unde vom putea admira faimoasa catedrală în stil colonial, teatrul şi palatul municipal. vom traversa apoi graniţa cu honduras îndreptându-ne pentru cazare în copan, la hotel marina copan 4* (sau similar 4*).

11 / 30.11.2020: copan – antigua guatemala
mic dejun. ziua va începe cu vizitarea sitului arheologic copan, fosta capitală a unui important regat mayaş, unul dintre cele mai mari şi impresionante dintre centrele mayașe descoperite până acum, declarat patrimoniu mondial unesco în anul 1980. construcţiile cele mai cunoscute, care aparţin perioadei clasice, datează din secolele v – ix d.hr. şi dezvăluie cele mai elaborate decoraţiuni, reprezentând toate oraşele mayaşe. marea piaţă este faimoasă pentru altarele sale care sunt răspândite în jurul ei, multe dintre acestea având o formă zoomorfă. aici se află cel mai lung text mayaș cunoscut, lăsat moştenire de către antica civilizaţie mayaşă. vom pleca apoi spre guatemala și după formalitățile vamale ne vom continua traseul spre antigua guatemala, care a servit drept capitala americii centrale din anul 1543 până în anul 1773, capitala mutându-se ulterior la 45 km distanță. clima sa de “eternă primăvară”, deşi se află la o altitudine de 1530 m, face ca antigua guatemala să fie deosebit de atractivă pentru vizitatori. cazare la hotel camino real antigua 4* (sau similar 4*).

12 / 01.12.2020: antigua guatemala – chichicastenango – lacul atitlan
mic dejun. Împreună cu ghidul local vom face un tur pietonal în antigua guatemala, care va include printre altele biserica san francisco el grande, catedrala, parcul central, biserica la merced, universitatea san carlos şi muzeul jadului. dejun. plecare spre chichicastenango, oraşul cunoscut pentru cultura k‘iche‘ maya păstrată cu credință şi dedicație de locuitorii din regiune. vom vizita biserica santo tomas veche de peste 400 de ani, unde şamanii mai practică şi astăzi diverse ritualuri, jertfind uneori păsări în cinstea zeilor. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre lacul atitlan, situat într-o regiune cu peisaje vulcanice impresionante și sate mayașe pline de culoare, considerat de scriitorul aldous huxley cel mai frumos lac de pe pământ. format în urmă cu mai bine de 80.000 de ani după o erupție vulcanică, lacul are un crater de 130 km² înconjurat de vârfurile vulcanilor inactivi atitlan (3.537 m), toliman (3.158 m) și san pedro (3.020 m). transfer pentru cazare la hotel porta del lago 4* (sau similar 4*).

13 / 02.12.2020: lacul atitlan – san juan la laguna – flores
mic dejun. dimineața vom face o minunată plimbare cu barca pe lacul atitlan către localitatea san juan la laguna, unde vom putea afla mai multe despre obiceiurile localnicilor, care sunt în principal pescari și fermieri, precum și producători de materiale textile. ne vom deplasa apoi spre aeroportul din guatemala city pentru zborul spre flores, oraş situat în provincia peten, centrul civilizaţiei mayașe din guatemala. cină și cazare în flores la hotel camino real tikal 4* (sau similar 4*).

14 / 03.12.2020: flores – tikal – guatemala city
mic dejun. zi dedicată vizitării sitului arheologic tikal, considerat cel mai mare centru urban al civilizaţiei mayaşe, vechi centru de ceremonii antice, care în epoca sa de glorie dintre anii 200 – 900, a dominat politic regiunile mayaşe. ruinele tikal au fost descoperite în anul 1848, redescoperite în anul 1955 şi incluse pe lista patrimoniului mondial unesco în anul 1979 datorită excepţionalei valori naturale şi culturale. parcul naţional, acoperit de păduri tropicale, are 576 km² şi cuprinde peste 3000 de structuri printre care palatul regal, piaţa celor 7 temple, piaţa centrală, unde se află faimosul templu marele jaguar, templul măştilor, acropolisul din nord şi complexul piramidelor. după dejun (inclus) ne vom întoarce la flores pentru zborul spre guatemala city. odată ajunși în capitala guatemalei vom face un scurt tur panoramic al orașului, care va include piaţa constituţiei, palatul naţional, catedrala metropolitană, centrul cultural miguel angel asturias, după care vom străbate sexta avenida, principalul bulevard al orașului. transfer pentru cazare la hotel real intercontinental 4* (sau similar 4*).

15 / 04.12.2020: guatemala city – panama city – amsterdam
mic dejun. transfer la aeroport pentru zborul companiei copa airlines spre panama city, de unde se va pleca spre amsterdam cu compania klm, zbor kl 758 (18:45 / 11:00).

16 / 05.12.2020: amsterdam – bucurești
sosire la amsterdam la ora 11:00. În perioada de așteptare a zborului spre casă, doritorii pot ieși în oraș pentru plimbări sau cumpărături. În jurul orei 17:00, întoarcere la aeroport pentru plecarea spre bucurești, cu zborul kl 1379 (20:45 / 00:30).

17 / 06.12.2020: bucurești
sosire la bucurești la ora 00:30.

Valabilitatea acestei oferte a expirat! Va rugam contactati agentia pentru oferte similare.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 17 zile
  • Categorie hoteluri: 5,4
  • Transport: Avion - Decolare din Bucuresti, Romania

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
20 Noiembrie 2020 980 € (+ 2,950 $)

tarife incepand de la 980 €

Servicii incluse

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: București – Paris – Panama City cu compania Air France și Panama City – Amsterdam – București cu compania KLM
- transport continental cu avionul pe rutele: Panama City – San Jose și Guatemala City – Panama City
- 14 nopți de cazare în hoteluri de 5*, 4* și lodge
- mesele menţionate în program: 14 mic dejunuri, 2 dejunuri şi 3 cine
- transferurile, tururile, croazierele și excursiile menționate în program
- taxele de intrare la obiectivele menționate în program
- tururi panoramice de oraş cu ghid local în: Panama City, San Jose, Granada, Managua, San Salvador, Santa Ana, Antigua Guatemala, Guatemala City
- vizitarea Parcului Național Irazu
- plimbare pe podurile suspendate din Parcul Național Arenal
- vizitarea Parcului Național Rincon de la Vieja
- vizitarea Parcului Național Masaya
- plimbare cu barca la Isletas din Granada
- excursie la Vulcanul Mombacho
- vizitarea estuarului Jiquilisco
- vizitarea sitului arheologic Joya de Ceren
- vizitarea sitului arheologic Copan
- plimbare cu barca pe Lacul Atitlan
- vizitarea sitului arheologic Tikal
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenției de turism
- BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 30.000 euro/pers. (cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, însă care nu este menită a acoperi complicațiile sau recidivele bolilor/afecțiunilor de care dumneavoastră suferiți anterior începerii călătoriei) și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 2000 euro/persoană (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei; se poate încheia turiștilor cu vârsta maximă de 74 ani împliniți

Servicii neincluse

- taxele de aeroport, combustibil, securitate și serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 495 euro/pers. și continentale: 120 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxe de ieşire de pe aeroporturi (în acest moment 21 usd/pers. în Panama și 33 usd/pers. în Honduras)
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 60 euro/pers., pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
• cină cu spectacol folcloric în Panama City cu transfer inclus: aprox. 80 usd/pers.
• intrare la complexul de izvoare termale Tabacon Grand Spa: aprox. 95 usd/pers.

Observatii

ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei
- dovada vaccinării împotriva febrei galbene

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare